Gość: pisowiec IP: *.toya.net.pl 13.01.06, 20:15 popierma to dobre rozwiązanie, silny blok, silna koalicja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobre sobie Co to jest CHRS??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:04 CHRS popierał w wyborach parlamentrbych partie Centrum..wiec teraz chce sie plankton pod PiS podczepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Co to jest CHRS??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:43 powinno się brać dobry przykład z biblii i wyszystkich ChRS-owców ukrzyzować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: ChRS szykuje się do wyborów IP: *.toya.net.pl 14.01.06, 00:19 Zwiększenie dawki dewocji i niekompetencji zniszczy to miast do cna.Trzeba zatrzymać ChRS i tym podobne ustrojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: ChRS szykuje się do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:35 Pani Wioletto!! Ktoś zabrał pani temat!!! A może Kwinto to ksywa pani redaktor Gancikowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: ChRS szykuje się do niebytu 15.01.06, 18:10 ChRS i ZChN to jedno i to samo. Dawni działacze ZChN, a dziś prominentni działacze PiS nieprzypadkowo odnaleźli się w formacji braci Kaczyńskich. Warto w tym miejscu przypomnieć, kto wyrzucił Kazimierza Marcinkiewicza z ZChN. Sojusz ChRS (ZChN) i PiS jest niemożliwy z powodów oczywistych, zbyt wiele jest dawnych uprzedzeń i zadrażnień. Sojusz z dzielnym bezpartyjnym fachowcem b. prezesem NIK Januszem Wojciechowskim jest kabaretowy, zwłaszcza gdy PSL jest formacją schyłkową i z bagażem uwikłania w dziesiątki obrotowych dziwacznych sojuszów. Partia "Centrum" jest w rozsypce po klęsce wyborczej AD 2005. ChRS po 3 latach istnienia nie odnotował żadnego spektakularnego sukcesu na scenie politycznej. P.S. Pani Wioletta Gnacikowska pisze solidne teksty chociaź dziwić może jej zbyt naiwny podziw dla jednego z kandydatów na stanowsko wojewody. Errare humanum est! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiesznic Re: ChRS szykuje się do niebytu IP: *.lodz.mm.pl 15.01.06, 21:26 A to wcale nie pani Wioletta napisala tylko Marcin Kwintkiewicz, bo pani Wioletta jest na urlopie... Pozostale twoje informacje sa rownie dokladne. Wiesz, ze dzwonia, ale nie wiesz, w ktorym kosciele. Skoro ChRS to wedlug ciebie inaczej ZChN, to powiedz mi co w nim robi czlonek Platformy Obywatelskiej Krzysztof Kwiatkowski (czlonek rady naczelnej ChRS) i inny czloenk wladz PO Jan Mędrzak, czlonek ChRS? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: ChRS szykuje się do niebytu 15.01.06, 23:25 Nigdzie nie stwierdzam, że Marek Kwintkiewicz jest Wiolettą Gnacikowską. Po prostu, znam ich oboje i byłoby faux pas z mojej strony popełnić równie okrutne nadużycie przypisując dzieło jednego dziennikarza drugiemu. Na pytanie skierowane do mnie, co robi w ChRS Krzysztof Kwiatkowski i Janek Mędrzak też chciałbym to wiedzieć. Ot, po prostu, uderz w stół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: ChRS szykuje się do niebytu IP: *.lodz.mm.pl 16.01.06, 08:08 A czy ty przypadkiem nie jestes Tomasz Kacprzak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spons Re: ChRS szykuje się do niebytu IP: *.vline.pl / *.73.rev.vline.pl 17.01.06, 12:40 "Citoyen" to nie Tomasz Kacprzak. Zdecydowanie nim nie jest. Tego jestem pewien :-) BTW, dlaczego miałby być? Odpowiedz Link Zgłoś
spons78 Re: ChRS szykuje się do niebytu 17.01.06, 12:49 "Citoyen" to nie Tomasz Kacprzak. Zdecydowanie nim nie jest. Tego jestem pewien :-) BTW, dlaczego miałby być? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: ChRS szykuje się do niebytu 17.01.06, 14:12 Rzeczywiście, nie jestem Panem Tomaszem Kacprzakiem. Bo niby dlaczego miałbym nim być? Z kolei domyślam się kim jest ktoś podpisuący się "ciekawe" choć tego domysłu nie stawiam na forum publicznym. Pana Tomasza pozdrawiam serdecznie! Dzięki, spons78 za aqbolutnie pewną informację dotyczącą mojej skromnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
spons78 Re: ChRS szykuje się do niebytu 17.01.06, 18:51 Wiadomość faktycznie była "absolutnie pewna". Na 100% :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ChRS szykuje się do niebytu IP: *.lodz.mm.pl 17.01.06, 18:55 Ja tez jestem tego pewien na 100 proc., bo pamietam, ze kolega Kacprzak uzywal nicku spons ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomylka Re: ChRS szykuje się do niebytu IP: *.lodz.mm.pl 17.01.06, 18:31 Chodzi o to, ze kolega Citoyen bardzo dobrze zna kulisy samorzadu i zastanawiam sie kto to jest. Wiele jego uwag jest bardzo trafnych, a z tego co pisze wynika, ze albo pracuje w UML, albo pracowal, albo "jest blisko". Niechec do ZChN sugeruje, ze jest zwiazany ze srodowiskiem "unijnym". Wiec to byl strzal ;). Ale kompletnie nietrafiony. Moja pomylka. Ale nie ukrywam, ze chcialbym wiedziec kto zacz. Citoyen budzi moj szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: ChRS szykuje się do niebytu 17.01.06, 20:34 citoyen napisał: > Na pytanie skierowane do mnie, co robi w ChRS Krzysztof Kwiatkowski i Janek > Mędrzak też chciałbym to wiedzieć. Czasem strażacy dmuchją balon aby ludzie skaczący, dupy sobie nie poobijali. Tak i rózni rozgladaja się za poduchą pod ..., co przydaje się gdy: 1. chcą ich tam kopnąć 2. potrzebują miękkiego lądowania Ale dla niektórych nie jest to ratunkiem (np. źle wymierzyli skok), a wtedy walą o beton, co moze byc i w tym wypadku. pozdr. PS. Dawnośmy sie nie widzieli citoyen - może jakaś pogaducha po niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: ChRS szykuje się do niebytu 17.01.06, 21:51 Z ogromną przyjemnością, jasam! Do usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary z limanki a co encykliki jpII mówią o: IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.06, 23:12 - automatyce sterowania we współczesnych oczyszczalniach ścieków? - medodach spopielania odpadów przemysłowych? - systemach zarządzania ruchem w centrach miast? - urbanistycznych koncepcjach rozwoju miast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Lodz jest w Kropce ?! IP: *.cybernet.ch 17.01.06, 18:09 Lodz jest w Kropce ?! Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Łodż może wyglądać inaczej! 17.01.06, 20:10 Kropkowicze są w opresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubicz Re: Łodż może wyglądać inaczej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:51 oby się wykropkowali ...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka ...tylko, czy chce ?! IP: *.cybernet.ch 18.01.06, 15:50 ??? Pierwszy krok nalezy do Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re:Chce! 27.01.06, 16:25 To na razie przypomina raczkowanie. Rok wyborczy zwykle obfituje w wiele niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypisuar Re: ChRS szykuje się do wyborów IP: *.lodz.mm.pl 27.01.06, 16:36 A ja mysle, ze o koalicji z PiSuarem nie ma dzisiaj mowy (po decyzji o uwaleniu Tomaszewskiego na wojewode). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrs Re: ChRS szykuje się do wyborów IP: *.lodz.mm.pl 27.01.06, 16:45 Łodzianie wlasciwie ocenia PiS. Decyzja o nominacji na wojewode dla pani z Lublina dobitnie pokazuje stosunek PiS do Łodzi i samorzadu terytorialnego. Biorac to pod uwage dzisiaj w interesie ChRS (ŁPO) nie lezy koalicja z PiS. Musialoby sie wiele zmienic w mentalnosci PiS, zeby bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: A może tak... 27.01.06, 17:27 Koalicja ZChN - ChRS - ŁPO. Liderzy nieskonfliktowani i o zbieżnych nazwiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSmak Re: A może tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:54 Przecież to jest to samo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doprawdy? Re: A może tak... IP: *.lodz.mm.pl 27.01.06, 22:19 To ciekawe w takim razie jak to sie dzieje, ze do ChRS naleza czlonkowie zarowno PiS jak i PO... Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Rakiem się już wycofują 27.01.06, 22:38 To śladowe ilości i przypominają paprotki na zielonym suknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: html Re: Koalicja ChRS i PiS widoczna gołym okiem IP: *.toya.net.pl 30.01.06, 23:47 Zwłaszcza na forum Gazety Wyborczej. To dobra prognoza i test lojalności obu ugrupowań. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Rozpad ChRS 18.02.06, 07:58 Staje się faktem. Szok spowodowany rewelacjami prasowymi uderzył w matecznik ugrupowania mającego wcześniej wielkie ambicje na rządzenie w dużych miastach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Nie mieszaj do tego ChRS IP: 203.135.21.* 18.02.06, 08:16 ChRS zbudowal Kropiwnicki, a Tomaszewski nigdy sie w jego budowe nie angazowal. ChRS nie ma nic wspolnego z Tomaszewskim i Chadzynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Nie mieszaj do tego ChRS 18.02.06, 09:03 Ale Tomaszewski jest obecny we wszelkich wydarzeniach ChRS. I dlaczego dr Jerzy Kropiwnicki dotąd nie zdymisjonował pierwszego zastępcy? Już powinien zrobić przed dwoma laty, a teraz po fatalnym wywiadzie dla "Rzeczpospolitej", gdzie W. Tomaszewski przekazał wieść opinii publicznej, że miasto, samorząd łódzki nie zamierza podporządkować się prawu stanowionemu przez Polski Parlament. mam na myśli ustawę o finansach publicznych. Jeśli uraziłem inne uczucia i wartości, to serdecznie przepraszam! Nie było to moją intencją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Nie mieszaj do tego ChRS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 09:22 A gdzie się podział organ prasowy CHRSu i ZCHNu : miesięcznik "OBLICZE" ? Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Re: Jerzy Kropiwnicki szykuje się do batalii 15.03.06, 18:55 15.03.2006 r. PAP. Jerzy Kropiwnicki prawdopodobnie wystartuje w wyborach na prezydenta Łodzi Obecny prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki prawdopodobnie ponownie będzie się ubiegał się o fotel prezydenta miasta w jesiennych wyborach samorządowych. W najbliższy piątek Łódzkie Porozumienie Obywatelskie (ŁPO) i Chrześcijański Ruch Samorządowy (ChRS), które popierają Kropiwnickiego, mają zaprezentować wspólnego kandydata na prezydenta w jesiennych wyborach samorządowych. W komunikacie przesłanym PAP poinformowano, że w konferencji połączonych zarządów obu ugrupowań ma wziąć udział Kropiwnicki. Prezydent Łodzi wielokrotnie podkreślał, że "nie odrzuca myśli o starcie w wyborach", bo jak przyznawał, obecny stan jego zdrowia pozwala mu tak mówić. Jeszcze w ubiegłym roku - właśnie ze względu na zdrowie - jego udział w wyborach stał pod dużym znakiem zapytania. Pod koniec czerwca ub. roku w warszawskim Instytucie Onkologii Kropiwnicki poddał się operacji w związku z wykryciem u niego raka jelita grubego. Teraz, jak twierdzi, stan jego zdrowia pozwala mu myśleć o wyborach, bo badania pokazały, że nie ma żadnych przerzutów, czy negatywnych sygnałów dotyczących jego choroby. Czekał też w tej sprawie na opinie działaczy ŁPO oraz ChRS. Cztery lata temu na Kropiwnickiego (startował z listy Łódzkiego Porozumienia Obywatelskiego) głosowało 88.176 osób (56,79 proc). W II turze pokonał on ówczesnego prezydenta Krzysztofa Jagiełłę (SLD- UP), którego poparły 67.075 osoby, tj. 43,20 proc. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boards_of_warsaw Re: ChRS szykuje się do wyborów IP: 212.180.161.* 15.03.06, 19:18 ja nie wiem; czy ludzie nie mają odrobiny instynktu samozachowawczego? Odpowiedz Link Zgłoś