Dodaj do ulubionych

Grzegorz Piotrowski

IP: *.kappa.com.pl 05.10.01, 13:15
Kiedy wszyscy wreszcie się odczepią od Grzegorza Piotrowskiego. Człowiek ten
odsiedział swój wyrok co do dnia. Tylko dlatego, że "czarni" i władza tak
chcieli. Inni zabójcy, złodzieje i malwersanci są zwalniani przed terminem.
Mściwość władz i sądów doprowadziła do cyrku. Róbmy dalej ten cyrk i wsadźmy Go
ponownie do ciupy.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwazzz Re: Grzegorz Piotrowski IP: 106.22.0.* 05.10.01, 13:28
      www.teraz-wolnosc.prv.pl
    • fufek Re: Grzegorz Piotrowski 05.10.01, 13:32
      Takiego nagromadzenia szowinizmu, antyklerykalizmu, nietolerancji i obłudy w
      jednym poscie jeszce nie widziałem.
      • Gość: panBozia Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 21:56
        fufek napisał(a):

> Takiego nagromadzenia szowinizmu, antyklerykalizmu, nietolerancji i obłudy w
        > jednym poscie jeszce nie widziałem.

Piotrowski jest dla mnie popieprzonym mordercą - i nie dlatego że zabił
        księdza, a dlatego ża zabił CZŁOWIEKA!!!!!!!!!!!
        I to tyle.
        A co do antyklerykalizmu - sam jestem antyklerykałem, ale nie uznaję metod
        siłowych, więc proszę mnie nie klasyfikować na równi z w/w bandytą.

greetz

• Gość: panBozia Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 21:59
        fufek napisał(a):

> Takiego nagromadzenia szowinizmu, antyklerykalizmu, nietolerancji i obłudy w
        > jednym poscie jeszce nie widziałem.

to jeszcze raz ja.
        Zapomniałem też powiedzieć, że prawo jest (a w zasadzie powinno być)
        równe dla wszystkich.
        Dla bardziej napalonych proponuję wynajęcie jakiegoś Kilera.

• kropka. Re: Grzegorz Piotrowski 05.10.01, 15:24
      Gość portalu: xxx napisał(a):
      > Mściwość władz i sądów doprowadziła do cyrku. Róbmy dalej ten cyrk i wsadźmy
      > Go ponownie do ciupy.

A najwiekszy cyrk zrobił sam ks.Popiełuszko. Nie dość, że sie zmaltretował,
      związał i zamknął do bagażnika, to jeszcze zawiesił sobie kamień na szyi, wsadził
      sie do wora i wrzucił do rzeki.
      Kochany, jak sie czegoś nie wie i nie rozumie, to albo nalezy zapytać starszych
      i mądrzejszych, albo siedziec cicho. Bo jak sie ma 10 lat, to nie można
      zachowywać się, jakby sie miało 9.
      I jeszcze jedno: pewnym ludziom, o pewnych poglądach, na pewne tematy NIE WYPADA
      sie odzywać.
      Więc milcz. Ty i twoi kumple.
    • radca Re: Grzegorz Piotrowski.morderca komunistyczny 05.10.01, 19:14
      • vladip Re: Grzegorz Piotrowski.morderca komunistyczny 05.10.01, 20:33
        ludzie moze troche spokoju
        pamietajcie ze dura lex sed lex , gosc odsiedzial swoje i wyszedl...
        mozna sie z tym nie zgadzac , ale trzeba akceptowac , a jak cos namiesza skazac
        i tyle
    • Gość: niuniek Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 05.10.01, 19:53
      nie koles w tym momencie przesadziles, po takich wypowiedziach jak twoje wypada
      tylko wrocic do doktryny komunizmu warstwowego: warstwa takich jak ty,
      piotrowski i innych sld-upkow i warstwa gleby, sam jak ten skurkowaty SB-ek
      jestem baluciarzem, a wiesz koles, ze Baluty bic i zabic potrafia
      • radca Re: Grzegorz Piotrowski 05.10.01, 20:22
        Kiedys bylem w Lodzi na Balutach i uslyszalem takie powiedzenie.
        "BEZ KIJA I NOZA NIE PODCHODZ DO BALUCIORZA".

To bylo bardzo dawno temu-jeszcze za czasow komunistycznych.
        Widac,ze PIOTROWSKIEMU to pozostalo na zawsze.Jak wyszedl z wiezienia-to
        jeszcze chcial odswiezac "dawne kontakty".

radca
    • Gość: kuba Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.interkam.pl 05.10.01, 23:18
      Zgadzam się z vladipem - nie zajmujmy się pierdołami.
      I do radcy nie zacitrzewiaj się tak więcej spokoju i tolerancji.
      • radca Re: Grzegorz Piotrowski 06.10.01, 00:07
        Wiecej spokoju i tolerarancji ?

Tak,przyznaje racje.Spokoj jest zawsze potrzebny.Lecz trudno sie w takich
        sytuacjach uspokoic.Ja szczegolnie doswiadczylem co znaczy w Polsce
        WYMIAR SPRAWIEDLIWOSCI.Jaka panuje bezkarnosci i tupet elit popelniajacych
        przestepstwo.Co znaczy IGNORANCJA osob,ktore stracily najblizsza osobe.

Odebrac CZLOWIEKOWI zycie poprzez straszliwe meki?
        ZABIC KSIEDZA ???

Jak mozna byc w takiej sytuacji cicho-widzac TUPET I AROGANCJE MORDECY ?

radca

ps. wiemy co to bylo SB !
        • Gość: Yaq Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.cambr1.on.wave.home.com 06.10.01, 05:14
          radca napisał(a):

> Wiecej spokoju i tolerarancji ?

> ZABIC KSIEDZA ???
          > ps. wiemy co to bylo SB !
          A zabic kowala czy nauczyciela to jest O.K. ? W czym ksiadz jest lepszy od
          innych ?
          ps. " S B " to moze tez znaczyc "Sluzba Bogu".
          • zonk19 Re: Grzegorz Piotrowski 06.10.01, 12:29
            Zgadzam sie z tymi,co widza tego skor... w pudle i nigdzie indziej na swiecie!
            PS. A najbardziej zalosne jest to,ze ludzie ktorzy zasiadali wtedy w aparacie
            panstwowym sa wybierani ku wladzy i dzisiaj!
            • Gość: Jędrek Re: ? IP: *.chello.pl 06.10.01, 20:16
              zonk19 napisał(a):

> Zgadzam sie z tymi,co widza tego skor... w pudle i nigdzie indziej na swiecie!
              > PS. A najbardziej zalosne jest to,ze ludzie ktorzy zasiadali wtedy w aparacie
              > panstwowym sa wybierani ku wladzy i dzisiaj!

zonk19 !
              Ty jesteś idiotą od "zawsze", czy tylko od paru lat ? Czy radziłeś się
              specjalisty ?
              Mam na mysli lekarza psychiatrę, a nie katechetę, durniu !!!
              • Gość: MarcinK Re: ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 23:18
                Czy ty Jedrek tylko umiesz komus ublizac? Czy jeszcze cos potrafisz?

MarcinK
        • Gość: zgred Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.cps.pl 07.10.01, 01:02
          radca napisał(a):

>
          > Tak,przyznaje racje.Spokoj jest zawsze potrzebny.Lecz trudno sie w takich
          > sytuacjach uspokoic.Ja szczegolnie doswiadczylem co znaczy w Polsce
          > WYMIAR SPRAWIEDLIWOSCI.Jaka panuje bezkarnosci i tupet elit popelniajacych
          > przestepstwo.Co znaczy IGNORANCJA osob,ktore stracily najblizsza osobe.
          >
          > Odebrac CZLOWIEKOWI zycie poprzez straszliwe meki?
          > ZABIC KSIEDZA ???
          >
          > Jak mozna byc w takiej sytuacji cicho-widzac TUPET I AROGANCJE MORDECY ?
          >
          > radca
          >

Coś mi się zdaje,Radco, że jednak nie siedziałeś za komuny.Ja tak.I wielu,
          wielu oprócz mnie.Po co narzekać na ówczesny wymiar spraiwedliwości,który był,
          taki jaki był to znaczy właściwy dla reżimu totalitarnego. Piotrowski nie był
          jednostką odosobnioną w swoim pojmowaniu sprawiedliwości.Wiadomo też czym
          zajmowała siE NKWD i jej krajowy odłam - ubecja.I nie jest specjalnie zwyrodniały
          tylko z tego powodu,ze zabił księdza, który nb. judził i jątrzył ile wlezie,
          więcej niż tego chcieli jego zwierzchnicy.Niczym nie jest gorszy od zabójców
          Pyjasa,którego śmierć była podobnie bolesna, czy tych od Przemyka.A o ilu nigdy
          siE nie dowiemy i którzy uniknęlilub też unikną kary.Piotrowski odsiedzial swoje,
          a aferę z jego niby tryumfalnym powrotem na wolność ukartował Urban i nadał jej
          demoniczny charakter, a Ty Radco i inni daliście się sprowokować.
          Poza tym jak to wyglądają Twoje poglądy o przebaczeniu i pojednaniu, którym
          dajesz wyraz na bydgoskim forum wobec takiego wybuchu nietolerancji(w relacji
          wina i kara, bo ni mówię tu przecież o samym czynie Piotrowskiego!)
          Coś mi się wydaje, ze nudzisz siE wewnetrznie w tym Wiedniu i marzy ci się
          zostać autorytetem moralnym dla chłopcow i dziewcząt jednak sporo od nas
          młodszych.
          Przesyłam ułony
          Zgred
          • Gość: Jędrek Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.chello.pl 07.10.01, 12:01
            Zgred - Czy "Zgred" był Twoim pseudonimem operacyjym ? Gdzieś czytałem, że
            łodzka bezpieka miała agenciaka o pseudo "zgred". Ja nic nie sugeruję ja tylko
            pytam - co tam chłopie w tym UOP-ie ?
          • radca Re: Grzegorz Piotrowski -do Zgreda 07.10.01, 12:55
            Panie Zgred.

Dziwna jest zbieznosc.Na trasie Fordon-Torun stoja dwa krzyze.
            Jeden w STRZYZAWIE,a drugi w PRZYSIEKU.W tych miejscach bralo udzial dwoch
            kapitanow.W STRZYZAWIE -kapitan wojska polskiego (pijany lekarz 2,2,promila).
            W PRZYSIEKU -kapitan BEZPIEKI (okrutny morderca).

W tych dwoch miejscach swe zycie oddali uczciwi,mlodzi ludzie.Jeden z nich byl
            ksiedzem,drugi byl moim synem.

Dlaczego Ci dwaj musieli trafic na swej drodze zycia -kapitanow ?
            Dlaczego ??? MUSIELI UMIERAC ???

W obu przypadkach-tych dwoch kapitanow wykazalo sie niezwykla
            hardoscia,poczuciem bezkarnosci oraz ignorancja najblizszych-ktorzy stracili
            ukochanego syna.Tych dwoch kapitanow nie wykazalo zadnej skruchy,zadnego
            ubolewania oraz niewykazalo sie,ze posiadaja SUMIENIE.

Panie Zgred-ja sie nie "dalem w to wciagnac" -ja to PRZEZYLEM i nie zycze
            TEGO NIGDY NIKOMU.

pozdrawiam
            radca
            • Gość: Zgred Re: Grzegorz Piotrowski -do Radcy IP: *.cps.pl 07.10.01, 21:46
              Proszę wybaczyć niepotrzebny w opisanej sytuacji atak.Teraz rozumiem chociaż
              napewno tylko częściowo intencje Pana w działaniach na forum.
              Serdecznie pozdrawiam
              zgred
              • radca Re: Grzegorz Piotrowski -do Pana Zgreda 07.10.01, 22:23
                Naprawde nie gniewam sie.Uwazam,ze kazdy czlowiek ma prawo do swobodnego
                wyrazania swych mysli.Nie kazdemu odpowiada mysl drugiego czlowieka-to jest
                wlasnie sprawa TOLERANCJI.Miedzy nami dyskusja jest na odpowiednim poziomie.
                Nie jest dobrze,kiedy sie ciagle zgadzamy ze wszystkim i we wszystkim.
                Nalezy miec swoje odrebne spojrzenia.Jest OK.

Wracajac do tego kapitana SB.Gdyby to byl morderca,ktory zostal skazany
                oraz odsiedzial kare przyznana przez sad.W wiezieniu jest bardzo wiele czasu na
                przemyslenie calego zycia.To wlasnie wtedy mozna przeanalizowac swe
                dotychczasowe zycie.Jesli czlowiek dokona w tym okresie "oczyszczenia duchowego"
                oraz zrozumie swoje bledy-to OK.Jesli umie spojrzec w oczy rodzicom,bez wzgledu
                na to,jak oni to przyjma.Jesli bedzie umial ukazac,ze bardzo ubolewa nad ta
                TRAGEDIA-ktora spowodowal; TO OK.Jesli bedzie staral sie czynic DOBRO ; to OK.

Lecz jesli ja czytam,ze taka osoba nie dosc,ze tego nie ukazuje to jeszcze po
                wyjsciu chce byc dziennikarzem w pismie antyreligijnych.Pragnie odswiezyc
                kontakty z "ksiezmi ktorzy wspolpracowali z SB".Pragnie dalej walczyc przeciwko
                tej wierze -czyli zamierza dalej czynic ZLO.Pragnie dalej zwalczac narod.

To dlatego na podstawie wlasnych przezyc-potrafie ocenic takiego czlowieka.
                To wiezienie-nie nauczylo CZLOWIECZENSTWA.

pozdrawiam
                radca
                • Gość: panBozia Re: Grzegorz Piotrowski -do Pana Zgreda IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 22:35
                  >
                  > Wracajac do tego kapitana SB.Gdyby to byl morderca,ktory zostal skazany
                  > oraz odsiedzial kare przyznana przez sad.W wiezieniu jest bardzo wiele czasu na
                  >
                  > przemyslenie calego zycia.To wlasnie wtedy mozna przeanalizowac swe
                  > dotychczasowe zycie.Jesli czlowiek dokona w tym okresie "oczyszczenia duchowego
                  > "
                  > oraz zrozumie swoje bledy-to OK.Jesli umie spojrzec w oczy rodzicom,bez wzgledu
                  >
                  > na to,jak oni to przyjma.Jesli bedzie umial ukazac,ze bardzo ubolewa nad ta
                  > TRAGEDIA-ktora spowodowal; TO OK.Jesli bedzie staral sie czynic DOBRO ; to OK.
                  >
                  > Lecz jesli ja czytam,ze taka osoba nie dosc,ze tego nie ukazuje to jeszcze po
                  > wyjsciu chce byc dziennikarzem w pismie antyreligijnych.

A czy choć raz przejrzał (podkreślam - przejrzał!!) pan to pismo???
                  Zdaje mi się, że jednak nie - gdyż jest to pismo na wskroś
                  ANTYKLERYKALNE A NIE ANTYRELIGIJNE. I na dodatek nie jest to
                  piśmidło na poziomie "NIE".

To wszystko w tym temacie.

PS. Nie jestem fanem Piotrowskiego - stawiam sprawę jasno.

Naprawdę szczere pozdrowienia.

panBozia

• ice.woman Re: Grzegorz Piotrowski 08.10.01, 16:52
              Piotrowski sam tego nie wymyslil i sam tego nie zrobil.A co z pozostalymi -
              skazanymi i nie skazanymi?Oni maja prawo do wolnosci?Dlaczego odmawia sie tego
              prawa tylko Piotrowskiemu.A swoja droga sady niezle szopki odstawiaja i to nie
              tylko w tej sprawie.
        • Gość: panBozia Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 22:02
          radca napisał(a):

>
          > Tak,przyznaje racje.Spokoj jest zawsze potrzebny.Lecz trudno sie w takich
          > sytuacjach uspokoic.Ja szczegolnie doswiadczylem co znaczy w Polsce
          > WYMIAR SPRAWIEDLIWOSCI.Jaka panuje bezkarnosci i tupet elit popelniajacych
          > przestepstwo.Co znaczy IGNORANCJA osob,ktore stracily najblizsza osobe.
          >
          > Odebrac CZLOWIEKOWI zycie poprzez straszliwe meki?
          > ZABIC KSIEDZA ???
          >
          > Jak mozna byc w takiej sytuacji cicho-widzac TUPET I AROGANCJE MORDECY ?
          >
          > radca
          >

A nie jest do qr.y nędzy najwazniejsze że zabił CZŁOWIEKA???????????
          Czy może ksiądz to jakaś wyższa forma człowieczeństa - naprawdę, nie
          wariujcie.
          Człowiek jest człowiek (nieważne - dziwka czy ksiądz) postarajcie się to
          zrozumieć!!!!

• radca Re: Grzegorz Piotrowski-do " pana Bozi" 07.10.01, 22:35
            Moze to bylo gdzies niedopowiedziane,moze mysl uciekla.
            Oczywiscie,ze zabojstwo CZLOWIEKA-bez wzgledu na stan majatkowy,religijny,
            narodowosc i pozycje spoleczna -JEST TAKA SAMA ZBRODNIA.

Lecz zmierza do tego,ze dokonuje sie roznych zbrodni.Sa tzw, zbrodnie w afekcie.
            Sa zbrodnie spowodowane w roznymi okolicznosciami-wszystkie one sa POTEPIANE.

Lecz zbrodnia zaplanowana na osobe duchowna,ktora dokonuje POSLUGE BOZA ?
            Zadnych skrupulow ? Zadnej BOJAZNI BOZEJ ? To ukazuje obraz takiego czlowieka.
            Wtedy wlasnie czlowiek zadaje sobie pytanie: ile takich roznych zbrodni mogla
            juz do tej pory dokonac taka osoba ? Ile takich zbrodni nie zostalo ukazanych
            spoleczenstwu ? Bo jesli ZAKATOWAC KSIEDZA i nie miec ZACHAMOWAN ?
            Czy to juz byla RUTYNA ?

radca
            • Gość: panBozia Re: Grzegorz Piotrowski-do IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 22:47
              radca napisał(a):

> Moze to bylo gdzies niedopowiedziane,moze mysl uciekla.
              > Oczywiscie,ze zabojstwo CZLOWIEKA-bez wzgledu na stan majatkowy,religijny,
              > narodowosc i pozycje spoleczna -JEST TAKA SAMA ZBRODNIA.
              >
              > Lecz zmierza do tego,ze dokonuje sie roznych zbrodni.Sa tzw, zbrodnie w afekcie
              > .
              > Sa zbrodnie spowodowane w roznymi okolicznosciami-wszystkie one sa POTEPIANE.
              >
              > Lecz zbrodnia zaplanowana na osobe duchowna,ktora dokonuje POSLUGE BOZA ?
              > Zadnych skrupulow ? Zadnej BOJAZNI BOZEJ ? To ukazuje obraz takiego czlowieka.
              > Wtedy wlasnie czlowiek zadaje sobie pytanie: ile takich roznych zbrodni mogla
              > juz do tej pory dokonac taka osoba ? Ile takich zbrodni nie zostalo ukazanych
              > spoleczenstwu ? Bo jesli ZAKATOWAC KSIEDZA i nie miec ZACHAMOWAN ?
              > Czy to juz byla RUTYNA ?
              >
              > radca

A czy gdyby zamordował strażaka gaszącego pożar, lekarza niosącego pomoc,
              byłby w jakiś sposób usprawiedliwiony? - NIE. Lekko parafrazując pańską
              wypowiedź - zakatować strażaka i nie mieć zachamowań?????.
              Czy to też aby przypadkiem nie byłaby rutyna??

I nie stawiam sprawy w ten sposób dlatego, że jestem antyklerykałem gdyż
              idzie w tym wypadku o życie ludzkie. Pomijając fakt, że wobec smierci każdy
              jest równy - ksiądz, lekarz czy antyklerykał, to nadzrzędną wartością dla
              każdego człowieka - bez względu na wiarę i poglądy jest poszanowanie życia
              innego człowieka.
              I dlatego jeśli idzie o życie innego człowieka pieprzę swoje poglądy (przepraszam
              za wyrażenie - taki już jestem) i wyciągam rękę do pomocy.

Pozdrawiam i dziękuję panu za prawdziwą dyskusję.

• radca Re: Grzegorz Piotrowski-do pan Bozia 07.10.01, 22:59
                To sie wszystko zgadza.Lecz moja mysl (moze nie bardzo umie ja odrazu ukazac)-
                jest taka.Jesli zaplanuje sie zbrodnie z gory,duzo wczesniej.Zaplanuje sie ja
                na strazaka-ktory bedzie wyjezdzal do pozaru.Zaplanuje sie na lekarzu-ktory
                bedzie wyjezdzal do ratowania zycia ludzkiego.Zaplanuje sie zbrodnie na ksiedzu-
                tylko dlatego,ze glosi slowo ,ktore nie odpowiada wladzy ludowej ?
                Tych przykladow jest oczywiscie duzo wiecej.Lecz wszystkie one naleza do
                ZBRODNI ZE SZCZEGOLNYM OKRUCIENSTWEM.Kara wiezienia ma jednoczesnie
                ZRESOCJALIZOWAC takiego przestepce-w tym przypadku tego sie nie dalo zauwazyc.

pozdrawiam serdecznie
                radca
    • Gość: kuba Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.interkam.pl 07.10.01, 22:44
      panBozia rzeczywiście ma rację. Morderstwo jest morderstwem niezależnie kogo dotyka : czy
      prezydenta, księdza, czy ostaniego łachudrę i bezdomnego z dworca. Sprawcy tych czynów, osądzeni
      przez wymiar sprwiedliwości albo tracą życie / teoretycznie/ , siedzą dożywotnio lub określoną ilość lat.
      W większości oczywiście w części ze względu na działający automat łagodzenia kary. W przypadku
      Piotrowskiego zrobiono wszystko, żeby on nie zadziałał.Odsiedział swoje prawie w całości.Jak można
      dyskutować w tej sprawie stawiając sprawę winy mordercy wyżej niż np mordercy niewinnego
      dziecka, który wychodzi na wolność po odbyciu połowy kary. Czy nie jest to hipokryzja.
      • radca Re: Grzegorz Piotrowski 07.10.01, 22:47
        To smutna prawda.

radca
    • Gość: lenin Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 08.10.01, 15:41
      nastepna figura na Piotrkowskiej, z cyklu slynni lodzianie bedzie modlacy sie o
      przebaczenie kapitan G.P.
    • Gość: kic Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 23.10.01, 20:01
      z okazji wiadomej rocznicy, proponuje odswiezenie tematu
      • p8 Re: Grzegorz Piotrowski 23.10.01, 20:40
        Gość portalu: kic napisał(a):

> z okazji wiadomej rocznicy, proponuje odswiezenie tematu

proponuję nie proponować

panBozia
        • Gość: kic Re: Grzegorz Piotrowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.10.01, 02:04
          czysby ta sie wstydzili swego, Grzegorza ze spec-sluzb swietego
          • p8 Re: Grzegorz Piotrowski 24.10.01, 10:27
            otóż grzesiu ani nie jest nasz, ani nie jest święty.
            święty jest tylko wasz?, nasz? ojciec święty.

panBozia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka