Dodaj do ulubionych

Czy ktos zna dobrego weterynarza?

25.01.06, 16:00
Mam mala kotke i wlasnie dostala pierwsza ruje, podobno to najlepszy moment
na sterylizacje. Czy ktos z was zna moze dobrego weterynarza? Takiego
specjaliste od kotow a nie tylko zwyklego rzeznika ktory chce wziac kase za
zabieg. bylam w 5 lecznicach weterynaryjnych i jacys dziwni ci ludzie. Tylko
nie piszcie mi ze ja jestem dziwna bo chce wysterylizowac kota :)
Obserwuj wątek
    • keridwen Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 25.01.06, 16:09
      kotki sterylizuje sie po pierwszym cyklu rujkowym, tzn. po trzech rujach
      nastepujacych po sobie co 7-14 dni.

polecam 'pande' na piotrkowskiej 116, wejscie od pasazu i obok mc donalds
      • Gość: donald Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: 85.89.161.* 25.01.06, 17:32
        Ciekawe czy panda i mac wspoldziałają ze sobą ... ;-) Oni sobie wytną macicę,
        raka, pierś etc a pozniej idziesz do maka i wszysko to masz w bułce ;-)
      • maruda Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 25.01.06, 20:25
        jeśliś z Widzewa lub Retkini, to z czystym sumieniem polecam 'Faunę'.
        • voker Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 25.01.06, 20:33
          Jesli z Retkini to odradzam Asa, sa niezli, ale to straszni zdziercy.
          Ja chodzilem ze swoja sunia do Jachmana, paru moich znajomych tez. Pros, aby on Toba sie zajal, inni tez sa dobrzy, ale on jest the best. ;-)
          ps. Jestes dziwna. ;-)
          • voker ps 25.01.06, 20:35
            skocz.pl/jachman
          • anusienka1 Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 31.01.06, 21:21
            popieram dr Jachman jest cool doktorem, wyleczyl juz niejednego psa:)
        • kulec Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 31.01.06, 22:01
          ja tez ja tez :) znaczy mam psa i go nie kastrowalam, ale poprzedniego mi
          dzielnie leczyli. bardzo mili ludzie, niedrodzy fachowcy
    • rybka789 Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 25.01.06, 22:51
      Polecam Jachmana.... rzeczywiscie jest the best... dobrze ze tacy ludzie sa...
      tylko pewnie bedziesz długo czekac ale naprawde warto...
    • Gość: mapi7 Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 23:09
      Od niepamiętnych czasów mam zwierzęta - koty i psy.Obecnie mam kota, kotkę i
      psa.Moje koty zawsze były sterylizowane lub kastrowane.Zawsze korzystam z pomocy
      lecznicy "AS" przy ulicy Sienkiewicza 25,tel.0426322684.Kiedy moje zwierzęta
      chorują także jadę tylko i wyłącznie do "ASa".Są tam wspaniali kochający
      zwierzęta lekarze, a współwłaściciel lecznicy doktor Jarosław Balcerak jest
      najlepszym weterynarzem na świecie.Tak uważam po wielu latach współpracy z tą
      lecznicą, często w bardzo dramatycznych dla moich zwierząt sytuacjach.Wszyskie
      zabiegi sterylizacji i kastracji u moich kotów zawsze były znakomicie wykonane
      bez zadnego uszczerbku dla zdrowia i charakteru moich kotów.
      Jeżeli kotka ma teraz ruję, to sterylizację wykonuje się po jej zakończeniu.
      Nigdy w trakcie,bo mogłoby to wywołać śmiertelny krwotok.Bardzo polecam tę lecznicę
    • Gość: qwerty Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 31.01.06, 00:18
      Najlepsi są w Asie na Sienkiewicza , no i na Retkini też
    • analityczka Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 31.01.06, 11:27
      Zarówno mojego kota jaki i bernardyna,leczyła Pani dr Micor w Lecznicy Pod
      Koniem na Kopernika.Może ceny nie są najniższe ale ona jest świetnym
      specjalistą i ma dobre podejście do zwierząt.Polecam.
    • Gość: czulda.film@wp.pl Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 18:40
      Tak znam bardzo dobrego weterynarza. Opiekuje się moimpsem już 12 lat, robił mu
      sterylizację. Leczył i sterylizował także kotki mojej szwagierki i brata.
      Dr Konrad Kalisz
      Lecznica dla zwierząt
      Łódź ul. Franciszkańska 91
      tel. 042 656 90 70
      poniedziałek - piątek 9.oo - 19.oo
      sobota 9.oo - 15.oo
      niedziela 10.oo - 12.oo
      • Gość: Izabeljaka Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.hosting.ua 06.10.18, 23:58
        Tak to jest dobry gość zabiegowo. Być może ma szeroką wiedzę , nie podważam. Natomiast twierdzenie że pies ma być na karmie suchej wyłącznie jest błędne w stosunku do niektórych .... ras ? egzemplarzy ? nie wiem . Ja bym zagłodził psa dzięki tym wytycznym. Jeśli chodzi o żywienie to moim zdaniem ten gość nie ma zielonego pojęcia. Pies musi jeść , a jak jest mądry i nie chce jeść chemii to trzeba mu gotować , dawać mięso surowe , suplementy itd.
    • Gość: S. Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 19:59
      Zdecydowanie Sowa na Pietrusinskiego 47/49 (Koziny); 6121110, to telefon
      oczywiscie. Mimo, ze mieszkam na Janowie, to z moimi kotami jezdze do nich wlasnie

S.
      • Gość: heroina77 Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 21:29
        Asjwest ok, ale nie najtanszy....leczymy nasze psy juz od 17 lat....zanim
        powstala przychodnia....i polecam dr. Maleckiego....choc mlodsi stazem lekarze
        tez sa b. profesjonalni, po raz kolejny uratowali zycie naszemu psu.....a nawet
        po ciezkeij operacji moze sie ruszac...choc nie bylo zadnych widokow ku temu
      • lew_konia Tylko SOWA na Pietrusińskiego!!!! 01.02.06, 09:23
        Pięć lat temu, gdy zaczynali, uratowali przed amputacją nogę mojej suki.
        Leczyli ją prawie rok. Przeszła cztery zabiegi operacyjne. Wiele czasu
        przebywała w sowim szpitalu. Pani doktor Kasia Pawlikowska i pan doktor Adam
        Spociński to nie tylko fachowcy, mają olbrzymie serce dla zwierzaków. Oprócz
        tego nie zdzierają pieniędzy z właścicieli. Moja Figa cieszy się, gdy ma jechac
        tam na wizytę - to o czymś świadczy. Gdyby umiała pisać, pewno też wysłałaby
        maila od siebie.
        • asia_nie SOWA SOWA i jeszcze raz SOWA!!! 02.02.06, 14:23
          Najwspanialsi weterynarze na swiecie!!! Uratowali (zreszta kilkakrotnie) zycie
          naszego kota-cukrzyka. A calkiem niedawno kota znajomych wypranego w pralce
          (...). Doskonale pamietaja swoich pacjentow i sa im w stanie pomoc o kazdej
          porze dnia i nocy. POLECAMY podpisujac sie wszystkimi odnozami!

ul.Pietrusinskiego (Koziny, ostatnia uliczka przed Starym Cmentarzem)
          612 11 10

Ogonek&Roman
    • Gość: kociara Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:59
      Jako współlokatorka kilku kotów (sterylizowanych) gorąco polecam "Pies czyli
      kot" na Wyszyńskiego, koło przystanku tramwajowego przy pawilonie "Piaski" -
      niezawodnie i niedrogo. Ewentualnie "Cztery Łapy" na Ciołkowskiego.
    • Gość: marrgos Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 23:02
      ja i kota i psa woziłam i wożę Pod Konia na Kopernika
    • Gość: wp Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.retsat1.com.pl 31.01.06, 23:32
      Polecam doktora Wardęszkiewicza. Ma lecznicę przy PKP Żabieniec (pierwszy
      pawilon od lewej).
      • annskr Dla kota 01.02.06, 09:08
        zdecydowanie Sowa na Pietrusińskiego albo Animal - dr.Kalisz na Franciszkańskiej
        • Gość: arisa Re: Dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:09
          no to widać mieliście szczęscie z Sową. 3 nieudane diagnozy..Leczenie uszu tak
          prowadzone, że porobiły się prawie rany (odmówiono nam wymazu). Miedzyczasie
          zła a własciwie brak diagnozy, gdy pies połknał kawalek gryzaka. Męczyl się
          tydzien! W Sowie odmówiono nam RTG twierdząc, że pies jest zdrowy. Stosowanie
          antybiotyku którego nie powinny dostawac dorastające psy dużych ras (na stronie
          producenta leku jest to wyraznie napisane!), wg zalecen Sowy pies mial lek
          podawany przez tydzien!. Antybiotyk w formie zawiesiny nie powinien być
          podawany podskornie (tu były rozbiezne informacje, za kazdym razem inny wet w
          Sowie mowil co innego). Ogromne opuchlizny na karku od tego leczyliśmy przez
          miesiąc!. Leczenie uszu dokonczyliśmy w Warszawie, co jednocześnie okazało się
          tansze niz praktyki Sowy. Podobnie operacja na dysplazje starszego psa..równiez
          w Warszawie. Pies ma się świetnie wbrew opinii wetów z Sowy, którzy
          skrytykowali taki a nie inny wybór leczenia, proponując inny zabieg od którego
          się zwyczajnie powoli na swiecie rezygnuje (bo mało skuteczny).
          • Gość: mukka Dla kota - tylko nie sowa... IP: *.198.216.81.fit.siw.siwnet.net 11.02.06, 14:31
            Najprawdiwsza prawda! Zupelnie zgadzam sie z twoja krytyka Sowy! Przez jakis
            czas leczylam tam swojego kota - konkretnie chodzilo o odrobaczanie. Aplikowali
            mu sila jakies tabletki, ktore nic a nic mu nie pomogly. A co sie przy tym
            wyprawialo - nie od dzis wiadomo, ze kot i tabletka rowna sie wpychanie sila do
            gardla, bo koty po prostu tego nie nawidza... Ale o to pretensji nie mam -
            jasne, to nie ich wina. Ale ich wina, ze leczyli go nieskutecznie, bo kiedy po
            ktorejs z kolei wizycie i aplikowaniu po raz 5 tych samych NIESKUTECZNYCH
            tabletek, pojechalam Pod Konia, to mojemu kociakowi bezbolesnie posamrowano
            kark znakomita mascia i problem zniknal jak reka odjal. A w Sowie powiedziano
            nam wczesniej, ze jak te ich tabletki nie pomoga, to konieczna bedzia "seria
            bardzo bolesnych zastrzykow, wiec lepiej tego uniknac" (w domysle: prosze
            wepchnac kotu tabletki do gardla w domu, bo my juz nie dajemy rady). Kompletna
            porazka.... Odradzam.

PS. Nie wspominam juz o tym nieprzyjemnym zapachu, ktory sie tam caly czas
            unosi... Jak sie ma lecznice dla zwierzat, to trzeba bardziej dbac o czystosc...
    • Gość: PYSZCZEK Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? IP: *.toya.net.pl 11.02.06, 16:36
      Ja swoje ZOO leczę,sterylizuję i kastruję u p.TOMASZA GROBELNEGO w MISiu na
      Marysińskiej(tel.657-30=31) za liceum . Od wielu lat i jestem zadowolona
      ze współpracy.Każdy weterynarz jest dobry jak wyleczy a zły jak się nie
      uda.Z własnego doświadczenia wiem że leczenie starych i chorych zwierząt
      jest trudne.Ale przy małym kociaku lepiej pogadac telefonicznie a potem
      pojechać.Sterylizacja i kastracja nie jest chorobą i prawie wszędzie
      wykonują ją rutynowo.Pozdrawiam ale sterylizacja po pierwszej ruji może być za
      wcześnie
    • maxxman Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 11.02.06, 16:52
      Tylko dr Wiatr w "Lecznicy pod koniem" na Koprnika. Moj kot zawdziecza tej pani
      zycie a byl juz w stanie krytycznym (nerki).

maxxman
    • justyna.kolodziejczyk Re: Czy ktos zna dobrego weterynarza? 15.10.18, 17:27
      Polecam Pies czyli Kot :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka