Dodaj do ulubionych

XLVI Liceum Ogólnokształcące

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:12
Świetna atmosfera, unikalna architektura, przyjemni i pomocni pedagodzy
nowoczesna pracownia komputerowa, labolatorium chemiczne, dobrze wyposarzone
sale gimnastyczne, koła zainteresowań, zajęcia wyrównawcze i konsultacje no i
oczywiście wspaniała dyrekcja, która zawsze stara sie (i nawet wychodzi)
poprawić nastrój uczniom przybitym rutyną codziennego dnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcyś Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:26
      profesorzy sa super no i ta atmosferka nareszcie mozna ich posluchac bez stresu
      sa cierpliwi ale do czasu po zatym jest bardzo ciekawy system oceniania mozna
      na nim skorzystac jesli ktos sie uczy systematycznie jest pozatym niezla
      pracownia informatyczna z nowiutkim sprzetem az chce sie isc na informatyke
      ciekawe profile zwlaszcza zarzadzanie informacja swoboda w szkole (chodzi o
      pszestrzen korytarz duze i cieplutkie na pierwszym pietrze i na drugim az chce
      sie usiasc na parkiecie no i biblioteka co jakis czas pojawiaja nowosci
      ksiazkowe nawet spoko mozna sobie cos nawet zamowic jak na czyms nam bardzo
      zalezy po pytacie troszke po marudzicie i za dwa tygodnie ksiazka jest na polce
      polecam serdecznie zwlaszcza jesli ktos chce zdawac maturke z niemca bo
      nauczycielki sa swietne
    • Gość: lola Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.zstp.lodz.pl / *.zstp.lodz.pl 01.03.06, 11:56
      Dużo informatyki w klasie o profilu "przetwarzanie informacji". I nie trzeba
      zmieniać butów!!!
      • Gość: beatas Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:20
        To dobra szkoła. Kadra pedagogiczna ok. Miła atmosfera, nauka bez większego
        stresu. Dla chętnych - dobre przygotowanie do matury. Polecam!!!
    • Gość: uczeń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.run.pl / *.run.pl 07.03.06, 19:25
      Szkoła jest super, posiada gazetke szkolną (w której można wykazać się
      zdolnościami dennikarskimi) jest też klub szkolny i wiele innych rzeczy :)
      nauczyciele są extra, nie trzeba zmieniać obuwia :)
      Jedny słowem jest zajedwabiście :P
      Pozdro
    • Gość: gimazjalista Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 12.03.06, 17:22
      odwiedziłem 46 LO w czasie dni otwartych, szkoła zrobiła na mnie dobre
      wrażenie, fajne dziewczyny poznałem, nauczyciele przyjemni, przyjęli mnie tam
      bardzo serdecznie
      • Gość: wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:06
        Myślę, że tworzycie mity. Żadna z opinii nie zgadza się ze stanem faktycznym.
        Napiszcie coś o poziomie tej szkoły, bo wziąwszy pod uwagę treść Waszych
        wiadomości, opinii i rojące się w nich BYKI ta szkoła nie ma poziomu!!!!! Może
        to Was w niej tak fascynuje?????
        A propos dyrekcji:dyrektora tej szkoły widziałem 2(słownie:dwa)razy, jak
        zaczynałem i zabierałem papiery z tego przytułka dobroci. A może tak Wam każą
        tam pisać, bo przecież każdy kto tam był wie, że opowiadacie bzdury?!
        A kto tam w ogóle jest teraz dyrektorem?
    • Gość: absolwent Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 14.03.06, 19:40
      Zgadzam się z poprzednią opinią, że poziom nauczania w tej szkole jest bardzo
      niski.Skończyłem tą szkołę dwa lata temu i żeby dostać się na studia musiałem
      wydać kupe kasy na kursy doszkalające.Dla mnie dyrektor tej szkoły to tylko
      osoba piastująca stanowisko a nie pedagog!!!Ten człowiek nadaje się na
      sprzedawce np. w sklepie z rybkami
      • Gość: klusia Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:50
        zgadzam się
        • Gość: absolwentka a Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:53
        • Gość: absolwentka Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:32
          Czytajac ostatnie opinie pytam siebie komu zalezy na zszarganiu dobregoimienia
          dyr Jana Stupaka Jest On wysmienitym pedagogiem i wybitnym pływakiem Jestem
          zachwycona Jego osobowoscia i muskularna sylwetka Kiedys na lekcji opowiadał
          nam jak w 1969 roku zdobył srebrny medal na 400m stylem grzbietowym na
          Olimpiadzie Krajow Armii Zaprzyjaznionych Pokazał nam swoje zdjecie w Trybunie
          Ludu Szkoła jest ok poziom wysoki GODNA POLECENIA
          • Gość: janbo Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 22:54
            Polemika do opinii z dn. 14 marca: Wieloryb pisze, że w trakcie
            swojej „kariery” uczniowskiej, widział dyrektora 2 razy. Prawdopodobnie nie
            uczęszczał do szkoły - taki był z niego uczeń. Wystarczy spojrzeć w
            wydarzenia szkolne na stronie: www.zstp.lodz.pl z bieżącego roku lub
            ostatnich lat, aby zobaczyć wielokrotnie dowody na kontakty Dyrektora szkoły z
            uczniami m.in. rajdy integracyjne, wigilie szkolne czy happeningi
            organizowane z różnych okazji przed budynkiem głównym szkoły. Wydarzenia te
            opisywała lokalna i nawet krajowa prasa a Wieloryb tego nie dostrzegł.
            Oprócz tego, p. Wielorybie, dokumenty na prośbę pełnoletniego ucznia wydaje p.
            sekretarka a nie dyrektor szkoły. Piszesz że to „przytułek dobroci”.
            Poczucie bezpieczeństwa i przyjazna atmosfera – to istotne zalety szkoły a nie
            jej wady.
            Co do poziomu nauczania: jedni dają sobie doskonale radę inni mają poważne
            kłopoty- podobnie jak w każdej innej szkole. A sprawa korepetycji: proszę
            np. poczytać opinie uczniów z 1LO i wyciągnąć wnioski co to znaczy być
            najlepszym.
            Przeciwnik anonimowości, zwolennik jawności: janbo.
    • Gość: uczeń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 15.03.06, 22:53
      Ta szkoła jest do niczego!!!
      • Gość: uzceń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 09:52
        a może sam jesteś do niczego?
        • Gość: Absolwent_Xal Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 16.03.06, 10:07
          To, czy szkoła jest do niczego czy też nie, to pojęcie względne. Dla jednych
          nawet bardzo renomowane liceum może być do niczego jeśli nie spełnia jego
          oczekiwań. To rzecz gustu. Jeśli chodzi o moją opinię na temat tej szkoły to
          faktycznie poziom nauczania nie jest zbyt wysoki ale jest to szkoła dla
          wszystkich, dobrych, średnich i słabych, co jest niewątpliwie jej dużym atutem.Z
          tego co wiem z własnego doświadczenia wielu absolwentów kontynuuje naukę na
          studiach wyższych. Inną sprawą jest czy korzystali oni z dodatkowych, płatnych
          korepetycji. IMHO po części tak. Ale tak dzieje się w każdej szkole (sam często
          pomagam dziewczynie z XXVILO z sąsiedztwa w fizyce).
          Uszczypliwe uwagi Absolwentki na temat Dyrekcji uważam z niesmaczne i
          krzywdzące. Niemniej z uwagami Wieloryba po części się zgadzam.
    • Gość: Apsolwent Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.06, 12:01
      derekcja super, atmoswera super informatyk super. Wszysdko ok. Goronco polecam
      tom szkołę.Jezd wysoki poziom nałuki. Sam koniczyłem tom szkołe a teraz jezdem
      na Politehnice. Pozdrawiam wszysdkich apsolwentów. :) :) :)
      • Gość: Wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:29
        • Gość: Wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:46
          Drogi Panie Janbo! Z przykrością muszę stwierdzić , że jest Pan nieobiektywny.
          Chyba jest Pan klakierem tej śmiesznej Szkółki ? Pozdrawiam .
          • Gość: janbo Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 20:12
            Dziękuję za, pozdrowienia, natomiast nie zgadzam sie z pańską tezą, ja
            przedstawiłem dowody, pan domysły.
    • Gość: xx Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 16.03.06, 21:25
      ta szkoła jest do niczego, poziom nauczania jest bardzo niski.Motto tej szkoły
      brzmi: NIEDOSTAłEś SIę NIGDZIE,PRZYJDZ MY PRZYJMIEMY CIę ZAWSZE(ilość punktów
      jest nie ważna) SAMO DNO
      • Gość: Wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:11
        Dziękuję za ostanią opinię. Jestem studentem 4 roku UŁ.Dzięki Bogu mój Ojciec
        przeniósł mnie do innego LO. Pozdrawiam.
      • Gość: doroba Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:45
        tak serio to nie wiem czy wybrac tą szkołe.moja mama ją konczyła i poleca
        mi.może ktoś kto tam chodzi napisze coś?pozdrawiam
    • Gość: uczeń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.06, 11:36
      janbo uczy w tej szkole
      • Gość: Wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:43
        Czego Pan uczy Panie profesorze Janbo ? Przepraszam, rozumiem pańską dbałość o
        szkołę. Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: janbo Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 18.03.06, 21:35
          Panie Wielorybie, jako jedyny w tej grupie forum działam jako osoba jawna i
          znana w szkole, jasno to określiłem w pierwszym swoim poście. Jestem
          przeciwnikiem anonimowości i nie widzę dalszego sensu komentowania anonimów
          (jak to określił jednen z polityków: "nie będę się kopał z koniem"). Powiem
          więcej- w dobrych domach anonimów się nie czyta. Co do moich bardziej
          szcegółowych danych (wiek, adres, stan posiadania....) to zachowuję je dla
          bliższych znajomych, również pozdrawiam.
          • Gość: Wieloryb Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:04
            Szanowna Szkółko, szannowny Panie profesorze JAN BOŁ... Szkoła istnieje , ale
            proszę nie róbcie z Niej najlepszego LO w Łodzi. Pozdrawianm.
            • Gość: uczeń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 22:53
              Szanowny Wielorybie JAN BOŁ to JAN BOŁTUĆ. Dlaczego tu sie tak wszyscy maskują.
            • Gość: GIM. Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:24
              Będę uczniem tej szkoły.Czy mozecie mi napisać jak tam jest?
    • Gość: uczeń Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.toya.net.pl 21.03.06, 22:51
      Panie profesorze jest pan nieobiektywny. Niech pan nie porównuje tej szkoły do
      I LO. To jest śmieszne.
      • Gość: Korcia :) Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.48.rev.vline.pl 09.05.06, 10:20
        Atmosferka jest miła, uczniowie i nauczyciele też ok :) poziom średni, zależy
        od przedmiotu. Na niektórych były luzy, na niektórych trzeba było ostro wkuwać.
        Przygotowanie do maturki średnie, z biologii było dobre, z polskiego bardzo
        słabe. Ogólnie ze szkoły jestem zadowolona, skończyłam ją ze średnią 4.1 :D
        • Gość: Talibowsky Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.04.07, 13:51
          Rok temu stałem się absolwentem XLVI LO i do dziś wspomninam je bardzo ciepło.
          Dziś jestem studentem I roku geografii dziennej na UŁ.
          Liceum doskonale przygotowało mnie do matury, największy nacisk kładłem na dwa
          przedmioty: jęz. angielski, geografia, których to przedmiotów nauczany byłem
          przez p. T. Łuczkowskiego (wychowawca) i p. Czerwińską.
          Lekcje u p. Łuczkowskiego krok po kroku obejmowaly kolejne zagadnienia
          maturalne, w 3 klasie ponadprogramowo nauczyciel poświęcał nam czas po lekcjach
          w celu rozwiązywania próbnych matur - zarówno pisemnych jak i ustnych. Na kazdej
          lekcji zarówno pedagog jak i uczniowie byli wyluzowani co skutkowało dobrym
          kontaktem między klasą, a wychowawcą. Wszystkim absolwentom gimmnazjów polecam
          p. Łuczkowskiego jako nauczyciela jęz. angielskiego. Pogodzenie programu
          nauczania i przyjaźni z uczniami świadczy o jego sukcesie pedagogicznym.
          U pani Czerwińskiej do matury przygotowywała cała masa godzin fakultatywnych, na
          których przerabialiśmy cały program matury rozszerzonej z geografii od początku
          do końca. Próbne matury co jakiś czas i cała masa użytecznych maturalnie ćwiczeń
          . Dzięki pani profesor miałem okazję brać udział w kilku regionalistycznych
          konkursach, co zaowocowało dodatkowymi sukcesami.
          Kilka słów o samej szkole: niesamowicie liberalne podejście do ucznia, długa
          tradycja, zabytkowy budynek o niesamowitej architekturze, ogromny obszar szkoły,
          działka pi razy drzwi 400 x 150 metrów, dwa bary szkolne (mały bar z wejściem od
          dziedzińca i duży szkolny klub w piwnicach), wielki dziedziniec z parkingiem dla
          zmotoryzowanych uczniów, dobrze wyposażone sale gimnastyczne i komputerowe
          (nauka programowania w klasie informatycznej), bezpośrednie sąsiedztwo parku
          (miło wspominam jesienne i wiosenne wagary ;) ), atmosfera luzu i cała masa
          przedsięwzięć kulturalno - towarzysko - sportowych ze strony władz szkoły (warto
          spojrzeć na archiwum wydarzeń www.zstp.lodz.pl ).
          Podsumowując - mądry uczeń mądrze wykorzysta zasady panujące w szkole, doskonale
          przygotuje się do matury (osobiście nie uczęszczałem na jakiekolwiek kursy
          doksztalcające czy korepetycje) jednocześnie bawiąc się doskonale (polecam od
          czasu do czasu wagary w przyszkolnym parku) i żyjąc życiem szkoły. Bardzo podoba
          mi się popularnosc XLVI LO, w Polonezie dla Tuwima szliśmy zaraz za wodzirejem,
          a w gazetach najczęściej pojawia się wzmianka właśnie o XLVI).
          Jeśli wiesz czego chcesz, masz plany na życie (jednocześnie pieprząc wyścig
          szczurów), a szalone czasy licealne chcesz wspominać do końca życia, wybierz
          XLVI LO! Kiedy już się znajdziesz w jego murach - nie pożałujesz. Oczywiście,
          jeśli znajdziesz magiczny punkt równowagi między wiecznym zakuwaniem, a wiecznym
          imprezowaniem. Rozwijaj swoje pasje i poglądy na życie, bądź oryginalny. Spodoba
          Ci się w 46!

• Gość: edf Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:54
      effff
      • Gość: UP! Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.04.07, 00:16
        UP!
    • Gość: ktosik Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: 193.238.92.* 04.05.07, 13:48
      a mógłbyś/mogłabyś napisać ten numerek cyferkami arabskimi bo za Chiny nie wiem
      o jakie liceum chodzi... (ups!)
      • Gość: knock Re: XLVI Liceum Ogólnokształcące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:13
        ma tutaj ktoś racje :) - Nie robcie z niej najlepszego LO w łodzi, bo najlepsze
        jest XXI :D :D :) Pozdrówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka