Dodaj do ulubionych

Lublinek w RMF.FM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:55
www.rmf.pl/fakty/?id=95844&temat=76
Obserwuj wątek
    • Gość: JarekK Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.softbank.pl 03.03.06, 12:02
      Irytuje mnie argument o bliskości Warszawy, zwłaszcza w krakowskim medium.
      Można by przecież powiedzieć, że po co lotnisko w Balicach, skoro 70 km dalej
      są Pyrzowice, albo vice versa. I to z o wiele lepszą możliwością przejazdu
      między obydwoma lotniskami, niż między LCJ a WAW. Pozdrawiam.
      • Gość: Ingo Re: Lublinek w RMF.FM IP: 213.17.170.* 03.03.06, 12:32
        Święta racja. Po co dwa lotniska w odległosci 70 km może trezba zlikwidowac
        Balice?
        • teufel Re: Lublinek w RMF.FM 03.03.06, 12:42
          I Okecie ;-)
    • moheras Widac ze to jakis inteligencik z krakowa pisal 03.03.06, 13:08
      Z lodzi na okecie jest dalej niz z krakowa do pyrzowic i jakos nikt nie mowi o
      bliskosci pyrzowic. Niech sie wreszcie odstosunkuja ci co uwazaja lodz za jakas
      wioche. Co wtym dziwnego ze ruch w drugim co do wielkosci miescie rosnie
      anjszybciej. Bo to drugie co do wielkosci miasto od listopada ma lotnisko
      mogace przyjac i opdprawic normalny samolot.
    • Gość: lodzer Re: Lublinek w RMF.FM IP: 194.42.116.* 03.03.06, 15:19
      Co Wy wypisujecie? RMF podał taką obiegową opinię i jej zaprzeczał. Czy każdy
      doczytał tylko do momentu o blisości stolcy?
      • Gość: JarekK Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.softbank.pl 03.03.06, 17:21
        Dla mnie to wyglądało tak, że opinia o "zbytniej" bliskości Warszawy była tezą
        także RMFu. Może to moja niewłaściwa interpretacja, ale tak to odczytałem. I
        chyba wielu ludzi związanych emocjonalnie z LCJ-EPLL tak mogło to odczytać.
        Upieram się, że nie najlepiej to świadczy o redakcyjnym komentarzu radia.

Pozdrowienia :)
        • Gość: S&F Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.toya.net.pl 03.03.06, 17:50
          Miałem odczucie że w RMF byli za Lublinkiem. Emocjonalnie chyba większość z nas
          jest z nim związana, więc chyba Ty z góry nastawiłeś się na "nie" i dlatego tak
          odczytałeś tekst.Swoją drogą ja, jak i większość z nas również miewaliśmy takie
          nastawienie.
          Pozdrawiam
          • Gość: Zagłoba Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:17
            Przesadzacie chyba, jak dla mnie wydźwięk jest zdecydowanie pro-Lublinkowy.
            Autor zadaje pytanie - czy bliskość stolycy aby nie dyskredytuje naszego
            lotniska, ale od razu udziela odpowiedzi - nie, poneważ jest to jaszybciej
            rozwijające się lotnisko w PL.
          • Gość: ja Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.toya.net.pl 04.03.06, 10:30
            pewnie ze RMF był za lublinkiem. Kraków nie lubi sie z Warszawa hihii a Marcin
            Lorenc ktory przygotował ten materiał, jak najbardziej jest z łodzi i penie tak
            jak wiekszosc z nas chce rozwijajacego sie lotniska w naszym miescie i
            samolotow latajacych w roznych kierunkach.
            martwi mnie jednak Wizzair ktory mial podac informacje o ewentualnych lotach z
            łodzi a to nic ... zapowiadany nowy lot od czerwca z gdanska. oj nie ładnie nie
            ładnie. niestety to nei tylko wina wizzair'a ale i opieszałosc i
            niezdecydowanie naszych panów rzadzacych. jak widac chce im sie tylko latac na
            wschod (bez obrazy) i to za jakie pieniadze. minimalny bilet bedzie kosztował
            1000 zł. to nie na kieszenie łodzian.
    • hubar Re: Lublinek w RMF.FM 08.03.06, 18:47
      Ludzie, co Wy wypisujecie?
      Czy jedyna opcja to mówienie o Lublinku jedynie w jedyny słuszny sposób? Inne
      odstępstwa, choćby i pozytywne, są niedzwolone i naganne?
      Chłopak zroił fajny materiał, chwali rozwój lotniska, bo mimo że blisko stolycy
      to się super rozwija. A Wy psy na nim wieszacie bo śmiał wspomnieć o bliskości!
      • Gość: S&F Re: Lublinek w RMF.FM IP: *.toya.net.pl 08.03.06, 18:54
        Oj chyba nie doczytałeś wszystkiego dokładnie.
        Ja odniosłem pozytywne wrażenie i tak to opisałem.
        Pozdrawiam
        • hubar Re: Lublinek w RMF.FM 08.03.06, 23:19
          Doczytałem, doczytałem.
          Chodzi mi o pierwsze wypowiedzi, przed Lodzerem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka