Dodaj do ulubionych

Czy ktos wie co z łódzką Ikeą?

IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.21.* 28.11.02, 20:11
Jestem ciekaw czy ktoś wie co się dzieje z planami łódzkiej Ikei. Za
odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: blenda Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 20:18
      Zwazajac na to ze Kropiwnicki chce podpisac co w wrodzaju zakasu polegajacego
      na tym, ze w Łodzi przez najblizsze 4 lata nie powstanie zaden hipermarket, to
      szanse sa nie wielki.
      Chc nie wiem czy Ikea zalicza sie do hipermarketow....
    • m..m Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? 29.11.02, 20:26
      Podczas ostatniej wizyty w Jankach, dwa tygodnie temu dowiedziałem się od
      jednego z pracowników, ze Szwedzi wycofali się z pomysłu zbudowania salonu w
      Łodzi. Powodów tej decyzji mi nie zdradzono.
      Pozdrawiam
      M..M
      • hubar Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? 29.11.02, 21:31
        Jak dla mnie to niech i ta Ikea będzie w Strykowie czy Pabianicach, ale niech
        powstanie jakaś niedaleko.
    • ano666 IKEA nie będzie budować 29.11.02, 23:24
      Podobno IKEA ma przejąć M1 i je na swoje centrum przekształcić.
      • Gość: Tomzo Re: IKEA nie będzie budować IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.21.* 29.11.02, 23:49
        Dzis bylem w Jankach. To jest sklep, ktorego mi naprawde brakuje. Niech
        przejmuje Ikea co chce, ale niech wreszcie bedzie. Mysle, ze duzo osob by
        robilo tam zakuoy. Mam nadzieje, ze Kropek tego nie zablokuje. Pozdrawiam
        • m..m Re: IKEA nie będzie budować 29.11.02, 23:53
          Gość portalu: Tomzo napisał(a):

> Dzis bylem w Jankach. (ciach). Mysle, ze duzo osob by
          > robilo tam zakuoy. Mam nadzieje, ze Kropek tego nie zablokuje. Pozdrawiam

Przyjrzałeś się rejestracjom na parkingu? Przynajmniej 1/4 zawsze jest z Łodzi.
          To dowód, że ten sklep jest u nas potrzebny.
          Pozdrawiam
          M..M
          • hubar Re: IKEA nie będzie budować 30.11.02, 00:06
            No proszę, jakie wnikliwe śledztwo ;-)

Fakt, to jeden z niewielu sklepów, typu sklepu, jakiego w Łodzi brakuje.
            • dada7 Re: IKEA nie będzie budować 30.11.02, 12:55
              Popieram bardzo ideę powstania IKEI w Łodzi.
              Lata mijają, różne Jumbo i Makro zmieniają szyldy, a Ikei jak nie ma, tak nie
              ma. W M1 - lokalizacja idealna!! Dużo lepsza Ikea niż "taki sobie" Praktiker.
      • rokko Re: IKEA nie będzie budować 30.11.02, 13:16
        Przejąć? O ile slyszalem, w planach bylo wybudowanie jakiegos centrum meblowego
        obok - po drugiej stronie parkingu. Ale nie wiem, czy chodzilo o Ikee. No i
        plany oczywiscie moga ulegac zmianie... Zreszta lokalizacja Ikei, jesli mnie
        pamiec nie myli, miala byc gdzies przy wyjezdzie w kierunku Pabianic. Ale nie
        chciano tam dac zgody na budowe, ze wzgledu na jakas "strefe przewietrzania
        miasta".
        Pozdrawiam
        • aric Re: IKEA nie będzie budować 02.12.02, 14:20
          Pierwszy paln, Chocianowice, dupa wyszła, a szkoda. Potem była mowa
          rzeczywiście o M1 ale w środku, zamiast Real, ale jakoś głucho na razie.
          Rzeczwiście szkoda.:(
        • Gość: pan_tomas Re: IKEA nie będzie budować IP: 212.191.74.* 02.12.02, 14:46
          rokko napisał:

> Przejąć? O ile slyszalem, w planach bylo wybudowanie jakiegos centrum
          meblowego
          >
          > obok - po drugiej stronie parkingu. Ale nie wiem, czy chodzilo o Ikee. No i
          > plany oczywiscie moga ulegac zmianie... Zreszta lokalizacja Ikei, jesli mnie
          > pamiec nie myli, miala byc gdzies przy wyjezdzie w kierunku Pabianic. Ale nie
          > chciano tam dac zgody na budowe, ze wzgledu na jakas "strefe przewietrzania
          > miasta".
          > Pozdrawiam

Ikea miała powstać na Pabianickiej w okolicach Chocianowic. Jak się wyjeżdża z
          Łodzi to po prawej jest taki duży wolny teren. Ikea miała mieć dwie
          kondygnacje, ale nie zezwolił na to magistrat. Ul. Pabianicka jest jednym z
          ciągów przewietrzających miasto i dozwolona jest tylko niska zabudowa o małej
          gęstości.
    • Gość: lusia Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? IP: *.vline.pl / 172.16.2.* / *.vline.pl 01.12.02, 01:58
      Też chciałabym Ikeę w Łodzi. Ale może to jej właścicielom już się ten pomysł
      nie podoba?! Te całe kłopoty z inwestycją na Pabianickiej na pewno były
      zniechęcające. A może wychodzą po prostu z założenia, że Łódź jest za blisko
      Warszawy i że nie opłaca im się budować nowego sklepu? W końcu obroty w
      Warszawie na pewno by wtedy spadły.
      Mimo wszystko trzymam kciuki za rozwiązanie w końcu tego problemu.
      • Gość: pepe Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? IP: 212.191.66.* 02.12.02, 16:47
        Zupełnie nie rozumiem takiego postępowania. Ikea jest bardziej pożądana niż
        hipermarkety, które nic sobie nie robią z tego i powstają na potęgę.
        Cały czas mam wrażenie, że Ikea jest obrażona. Ale to kapitalizm, powinni
        wiedzieć, że nie ma miejsca na fochy. Skoro w międzyczasie pozwolenia na budowę
        dostało kilkadziesiąt marketów, to znaczy, że nie było to niemożliwe.
        • Gość: Gosc Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? IP: *.toya.net.pl 02.12.02, 17:33
          pepe: a moze kilkaset???? W Lodzi jest 9 hipermarketow nie liczac hurtowni,
          ktore nimi nie sa. Proponuje o tym pamietac a nie wypisywac glupot
        • Gość: xyz Re: Czy ktos wie co z łódzką Ikeą? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 23:18
          A może po prostu Szwedzi mieszkający w Szwajcarii nie znają relaiów polskich.
          Może nie wiedzą, badź - oby nie akceptują zasad dotyczących zmiany pozwoleń
          planu zagospodarowania przestrzennego.
          Co więcej, niech nie akceptują tych chorych ukłądów dalej. Moim zdaniem winni
          nie powstania Ikei w Łodzi jest Prezydent Miasta oraz Zarząd Miasta, gdyż nie
          przystał na zdrowe warunki lokalizacji inwestycji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka