Dodaj do ulubionych

powiadomienia o mailach

IP: 217.153.157.* 10.03.06, 00:30
No to sie pytam.
Jak skonfigurować poczte (gazety) z powiadomieniami w operze??

Burak w tym temacie jestem.
Obserwuj wątek
    • Gość: janulodz Re: powiadomienia o mailach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:59
      Musisz otworzyć zakładkę "Narzędzia" , potem "konta poczty i czatu", a następnie skonfigurować konto zgodnie z poleceniami kreatora.Jak to zrobisz będziesz miała wyskakujące powiadomienia o przychodzącej poczcie, oraz pojawi Ci się nowa zakładka "Poczta" . Powodzenia.
      • Gość: Dupamina Re: powiadomienia o mailach IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:06
        dzięki. :)
        jest jeszcze problem. taki komunikat sie pojawił. nic sie nie wysyła:

news.gazeta.pl
        502 Cannot connect to NNTP server .. (tu numer), connect error 10060

co zrobić psiakrew?
        • uerbe Re: powiadomienia o mailach 10.03.06, 22:08
          Gość portalu: Dupamina napisał(a):

> Cannot connect

> co zrobić psiakrew?

try to connect
          • Gość: Dupamina Re: powiadomienia o mailach IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:10
            I try i dupa z tego :)
        • uerbe OK, teraz serio 10.03.06, 22:13
          Ustawiłaś serwer nntp - nntp to protokół grup dyskusyjnych, nie poczty. Osobiście odradzam korzystanie z mozliwości odbierania poczty za pomocą klienta Opery - znacznie lepiej udaje się to Kurierowi Poczty w Mozilla Suite, a najlepszym pomysłem byłoby zainstalowanie niezależnego programu pocztowego. The Bat! mam możliwość sprawdzania czy jest nowa poczta z poziomu zasobnika systemowego (tego paska z ikonami obok zegara).

Więcej: www.thebat.pl
          • Gość: Dupamina Re: OK, teraz serio IP: 217.153.157.* 10.03.06, 22:18
            osobiście nie wiem czemu odradzasz :)
            i nie wiem co tam nagrzebałam w ustawieniach
            hm...

rzuce okiem na strone z linka, dzięki :c)
            • uerbe Re: OK, teraz serio 10.03.06, 22:57
              Gość portalu: Dupamina napisał(a):

> osobiście nie wiem czemu odradzasz :)

Bo klient Opery nie jest najlepszym narzędziem do odbierania poczty.
              A w ustawieniach wybrałaś konto grup dyskusyjnych a nie poczty - jeśli wpisałaś pop3.poczta.gazeta.pl we właściwościach konta nntp, nie dziw się, że Opera nie może się połączyć "z serwerem nntp".

> rzuce okiem na strone z linka, dzięki :c)
    • janulodz Re: powiadomienia o mailach 10.03.06, 23:47
      Nie jestem fanem Opery i na pewno do podglądu przychodzącej poczty są lepsze od niej aplikacje, ale jak ją już masz zainstalowaną to najpierw ją otwórz. Kliknij klawisz F1. Znajdź nagłówek "Komunikacja" potem kliknij "Poczta i grupy dyskusyjne" i otworzy Ci się elementarz, gdzie masz krok po kroku podane co trzeba zrobić żeby skonfigurować pocztę. Jak już się z tym uporasz to napisz.
      Nie ma prawa Ci się nie udać:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka