Dodaj do ulubionych

Direct Fly, co sie dzieje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:24
Cena we wszystkie dni wynosi 429 pln + oplaty, one way co daje powrotny z
oplatami za 951,74 pln. Ciekawe czy to blad systemu czy zwyczajanie zwijaja
sie z Lodzi? Ja naiwnie(?) mam juz na 21-24 IV kupione bilety, ciekawe czym
to sie skonczy?
Pozdrawiam HF
Obserwuj wątek
    • Gość: Zagłoba Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:38
      O mój Boże, no co się dzieje - jak dla mnie to zostały ostatnie bilety i dlatego
      taka cena. Jaki to ma mieć związek ze zwijaniem się z Łodzi? Raczej odwrotnie -
      gdyby były tanie bilety, znaczyłoby że słabo się sprzedają, więc linia może mieć
      zakusy na sprzątnięcie się z Łodzi. No sorry, ale ja tak to widzę.
      • protz Re: Direct Fly, co sie dzieje? 29.03.06, 22:44
        > O mój Boże, no co się dzieje - jak dla mnie to zostały ostatnie bilety

Nawet na lipiec? Wyglada to raczej na zmiane polityki cenowej.
      • Gość: HackFinn Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:44
        Na caly kwiecien, maj, czerwiec, lipiec, sierpien, wrzesien i pazdziernik
        zostaly juz tylko najdrozsze bilety? Zwyczjnie niemozliwe! Mi przypomina to
        numer Sky Europe, ktory przed likwidacja polaczen przez pewien czas oferowal
        bilety po maksymalnych cenach zniechecajac do zakupu (np: Poznan-Amsterdam czy
        Warszawa-Bratyslawa.
        HF
        • Gość: Zagłoba Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:55
          Hmmm, jeszcze nie zaczęli, a już się zwijają... wszystko możliwe.
          • Gość: Śliwus Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:14
            A może po prostu wprowadzili stałe taryfy na wszystkie rejsy ???

www.lotnisko.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=408&Itemid=1&lang=iso-8859-2
            • szakal_el Re: Direct Fly, co sie dzieje? 29.03.06, 23:53
              Jest to bardzo prawdopodobne - podobnie cena stala jest na innych trasach np.
              Berlin -Bydgoszcz. Tylko ze ta cena troche zbyt wysoka sie teraz wydaje jak na
              to by polaczenie to dalo sie utrzymac...
              • Gość: HackFinn Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:06
                950 pln to zdecydowanie zbyt wysoka cena, najtanszy Lot z Wawy kosztuje 550 a z
                dolotem do Lodzi 676pln. Najciekawsze jest to, ze ja, pierwszego dnia sprzedazy
                biletow, kupilem 2 powrotne na 21-24 IV za 350 pln pierwszy i 550pln drugi. Nie
                musze chyba dodawac, ze za 950 bym nie kupil.
                Pzdr HF
                • Gość: bosman Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.interserwer.pl 30.03.06, 08:29
                  O, kurde! Chciałem kupić powrotny do Berlina na lipiec, ale w takiej sytuacji
                  to pojadę pociągiem przez Kutno. Szkoda. 950 zł to nie jest cena dla zwykłych
                  ludzi.
              • teufel Re: Direct Fly, co sie dzieje? 30.03.06, 08:04
                Ciekaw jestem czemu jest inna cena biletu z Łodzi do Lwowa, a inna z Lwowa do Łodzi.
                • ukalo Re: Direct Fly, co sie dzieje? 30.03.06, 11:52
                  Samego biletu, czy komplet opłat?
                  • teufel Re: Direct Fly, co sie dzieje? 04.04.06, 15:15
                    Samego biletu - opłaty zależą od lotniska.
    • Gość: Albert Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.Red-88-0-8.dynamicIP.rima-tde.net 01.04.06, 21:31
      Wyglada na to, ze przeliczyli sie co sprzedazy biletow - wplywy, ktore
      planowali z tego tytulu okazaly sie nizsze, a z czegos przeciez trzeba oplacic
      paliwo i inne biezace rachunki. Teraz przyjeli zalozenie, ze sprzedadza malo
      biletow, ale za wyzsza cene i pieniadze im wplyna. Tyle ze zalozenie to jest
      bledne.
      Pozdrawiam,
      Albert
      • Gość: bosman Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.interserwer.pl 04.04.06, 13:55
        To na kiedy obstawiacie likwidacje połączeń?
        • Gość: HackFinn Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.06, 17:42
          Mam nadzieje, ze po 24 kwietnia i uda mi sie jeszcze poleciec.
          Watpie jednak by dotrwali do wakacji, no chyba, ze miasto ich solidnie dotuje.
          PZDR HF
          • Gość: jaś z retkini Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.forweb.pl 04.04.06, 19:57
            Direct Fly okaże sie firmą "widmo" - szybciej odlecą niz my sie tego
            spodziewamy. Ciekawe czy ktoś z nimi rozmawiał że takie ceny to " samobójstwo"
            dla nich. Kto poleci za 1000 zł do Berlina lub za tyle samo do Lwowa ( bilet tam
            i powrót)
            • Gość: bosman Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.interserwer.pl 05.04.06, 13:07
              No, te bilety na Ukraine to mialy byc dla ukrainskich "kupcow" (slowo tak
              lubiane przez Krope), ktorzy do tej pory tlukli sie autokarami. Juz widze jak
              Ukrainka z tobolami leci za 1000 zl do domu. Przeciez ona za to przezyje kilka
              miesiecy.
              Zreszta nawet do Berlina ceny sa nieporozumieniem.
    • mr.bing Re: Direct Fly, co sie dzieje? 04.04.06, 23:31
      Co ciekawe ceny biletów do Berlina z Bydgoszczy wynoszą 332PLN a z Gdańska
      199PLN i 299PLN w jedną stronę. Może więc chcą się wycofać tylko z Łodzi? Tyle
      gadania było że zaczną latać z Łodzi i o ich bazie tutaj a tu najpierw okazało
      się że inne miasta dostały więcej połączeń a teraz wygląda na to że mogą się
      stąd zwinąć. Pytanie tylko co wtedy powiedzą władze Lublinka i Kropa, którzy tak
      się DF zachwycali :P
      • an21drzej Re: Direct Fly, co sie dzieje? 05.04.06, 12:37
        a chciałbym zapytać, bo umknęło to mojej uwadze - co to za pokraka ta Direct
        Fly??? tzn. po jakiej firmie odziedziczyła "spadek" w postaci korzeni
        lotniczych???? czy to nie aby Air Polonia??? bo jeśli tak to Warsiawka sie
        znowu kłania, nie żebym miał jakieś uprzedzenia do STOLICY, ale wszystko co
        traci Warsiawka to albo lepiej się rozwija w innych regionach kralu, albo stara
        się Łodzi nie dostrzegać
        gdzieś mi sie w głowie kołacze fragment wypowiedzi chyba prezesa firmy, ze z
        Łodzi wszędzie "daleko" i nie opłaca im się uruchamiać połączeń np. do
        Szczecina, czy Rzeszowa!!!!!!!! no cóż swoje wzieli a "kobyłka u płota"
        • Gość: FL Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: 193.109.123.* 05.04.06, 15:39
          Powiem szczerze, żwe troszkę mnie dziwi atmosfera wrogości wobec przewoźnika.
          Rozumiem pretensje do zarządu lotniska w kwestii niepowiodzeń przyciągania
          znanych marek lotniczych. Ale czym zawinił direct fly?
          Pozdr,
          Kuba
          • Gość: bosman Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.intersoft.pl 07.04.06, 14:06
            Glupią polityką cenową.
        • geographer Re: Direct Fly, co sie dzieje? 05.04.06, 17:45
          Direct Fly to Airpolonia cargo czyli Sky Express czyli DF. Może w cargo im
          nieźle szło ale po tym numerze z cenami z Łodzi to nie wróżę im dobrze.
    • Gość: Zagłoba DireckFly: Promocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:52
      www.airport.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=424&Itemid=1&lang=iso-8859-2
      • Gość: bosman Re: DireckFly: Promocja IP: *.interserwer.pl 05.04.06, 14:20
        Zobaczyli, że nie idą?
        • geographer Re: DireckFly: Promocja 05.04.06, 17:48
          Nie to pic na wodę. Podnieśli ceny żeby zrobić niezłą promocję i zarobić tyle
          samo. Tylko co będzie po świętach? Upadek??????
    • Gość: erni Re: LOT, co sie dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:04
      Pasażer.com

Polskie Linie Lotnicze LOT w odpowiedzi na pojawiającą się na polskim niebie
      konkurencję wprowadzają 5 kwietnia nowe ceny na przeloty krajowe. Przelot w
      jedną stronę rejsem krajowym LOT-u, niezależnie od tego jak wcześnie kupi się
      bilet, kosztować będzie od 58 zł bez opłat.

LOT rozwija także ilość połączeń krajowych. Dzięki wprowadzeniu małych samolotów
      Jetstream 32 na niektóre trasy, jest w stanie zaoferować w sezonie lato 2006 aż
      20 proc. więcej regularnych lotów do Warszawy z 10 miast w Polsce:

* z Krakowa 48 rejsów tygodniowo
      * z Rzeszowa 19 rejsów
      * z Katowic 21 rejsów
      * z Poznania 32 rejsów
      * z Gdańska 55 rejsów
      * z Wrocławia 43 rejsy
      * ze Szczecina 26 rejsów
      * z Bydgoszczy 19 rejsów
      * z Zielonej Góry 12 rejsów
      * z Łodzi 9 rejsów tygodniowo

Rejsy krajowe LOT obsługiwane są przez 13 samolotów ATR-42 i 72 należących do
      spółki LOT – EuroLOT oraz przez 2 samoloty Jetstream-32 wynajęte z firmy JetAir.
      • Gość: erni Re: LOT, co sie dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:09
        www.planepictures.net/a/46/74/1143992273_TN.jpg
      • an21drzej Re: LOT, co sie dzieje? 05.04.06, 23:19
        ja nie mam nic przeciwko samej firmie tylko zastanawiająca jest polityka jej
        włodarzy - ale i również LOT-u w stosunku do Lublinka - wystarczy spojrzeć na
        zestawienie = po prostu Warsiawka
      • Gość: rk Re: LOT, co sie dzieje? IP: 195.143.166.* 07.04.06, 13:17
        Gdansk 55/tydz,Krakow 48/tydz., Wroclaw 43/tydz. a wielka Lodz tylko 9/tydz.
        Dlaczego nie zrobili polaczenia krajowego z Lodzi do Gdanska i
        Szczecina .Pewnie by im to na zdrowie wyszlo lepiej jak egzotyczne polaczenia
        do Lwowa i Kieva.
    • Gość: sm Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:42
      Loty na Wschód i na Zachód

anpio, bj 12-04-2006 , ostatnia aktualizacja 12-04-2006 21:12
      GAZETA WYBORCZA

Ruszyły loty do Berlina, Lwowa i Kijowa. Z połączenia z Berlinem skorzystało
      wczoraj kilka osób, na pierwszy lot do Lwowa nie było chętnych.

Wczoraj loty z Łodzi rozpoczęła linia Direct Fly. W swojej ofercie ma połączenia
      do Berlina, Kijowa i Lwowa.

Flota Direct Fly to trzy turbośmigłowe samoloty Saab 340A. Każdy z nich ma 34
      miejsca dla pasażerów. Samoloty są wyposażone w skórzane fotele, a na pokładzie
      samolotów każdy pasażer otrzymuje poczęstunek. Direct Fly jest marką, pod jaką
      firma Sky Express rozpoczyna prowadzenie przewozów pasażerskich w skali
      regionalnej. Bilety na loty regularne i czarterowe można kupić w Internecie na
      www.directfly.pl i przez call center (0 22 33 20 820). Ale to nie jedyne sposoby.

Od 11 kwietnia łodzianie mogą kupować bilety na samoloty do Kijowa, Lwowa,
      Berlina, Londynu, Dublina i Nottingham bezpośrednio w Rzgowie. Ewa Żarska,
      rzecznik prasowy centrum, zapewnia, że bilety na Wschód są najtańsze w Polsce,
      bo bez marż. Dodatkowo lotnisko Lublinek wprowadziło świąteczną promocję na
      wybrane kierunki. Bilety zakupione osiem dni przed wylotem są tańsze o 50 proc.
      Klienci, którzy kupią bilet w terminie 7-3 dni przed odlotem, dostaną 25 proc.
      zniżki.

Kasa u "Ptaka" powstała z myślą o zorganizowanych grupach kupców z Niemiec i
      Ukrainy. Specjalnie dla Niemców organizowane są tzw. shopping tours. Kupcy
      przylatują do Łodzi, jadą na zakupy do centrum handlowego, wieczorem zwiedzają
      miasto i następnego dnia wracają do kraju. W najbliższych tygodniach u "Ptaka"
      ruszy budowa promenady handlowej, która ma przyciągnąć jeszcze więcej gości ze
      Wschodu i Zachodu.
      • protz Re: Direct Fly, co sie dzieje? 13.04.06, 11:29
        >a pierwszy lot do Lwowa nie było chętnych.

a to niespodzianka!
        • Gość: bosman Re: Direct Fly, co sie dzieje? IP: *.interserwer.pl 13.04.06, 11:33
          A Kropa mówił, że wszyscy ukraińscy kupcy będą latać z Tuszyna do domu i z
          powortem. Pewnie muszą jeszcze kilka tygodni pohandlować tymi swoimi
          rupieciami, żeby zarobić kasę na bilet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka