Dodaj do ulubionych

Problemy z foceniem

08.04.06, 11:14
Czy Wy tez macie problemy z foceniem komunikacji miejskiej? Ja niedawno
zostaem rpzegoniony przez mechaników z pogotowia technicznego i motorniczego z
pętli Bratysławska, kiedy robiłem fotki składu 1938+39, w którym do zjazdu
awaryjnego zmieniano kolejność wagonów. Co na to pordzić? Zastanawiałem się
już nad pismem do MPK z prośbą o oficjalne ustosunkowanie się do
fotografowania pojazdów komunikacji oraz technicznych.

pzdr,
krzyskup
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 11:32
      Ale po co robić fotki na pętli Bratysławska składu 1938+39, w którym do zjazdu
      awaryjnego zmieniano kolejność wagonów?
      • Gość: Lukasz Re: ??? IP: *.toya.net.pl 08.04.06, 11:33
        Ale nie tylko w takich przypadkach ganiają. Kierowcy autobusów też się rzucają
        na człowieka :(
      • krzyskup Re: ??? 08.04.06, 11:43
        Np. w celu wrzucenia ich do sieci lub w celu ich posiadania po prostu. Sądzę, że
        moje własne widzimisię jest wystarczającym powodem ro focenia, czyż nie?

pzdr,
        krzyskup
    • teufel Re: Problemy z foceniem 08.04.06, 11:54
      Ostatnio miałem problemy z foceniem remontu na Przybyszewskiego/Rydza.
      • krzyskup Re: Problemy z foceniem 08.04.06, 12:08
        To może, na wzór łódzkich spotterów z Lublinka, rozwiązać ten problem jakoś
        bardziej formalnie? tzn. poprosić o jakieś oficjalne stanowisko mpk albo nawet o
        jakieś identyfikatory. tylko to mogłoby spowodowac problemy z foceniem dla osób
        nieposiadających takowych. najlepszym wyjściem byłoby zainteresowanie sprawą ze
        strony mpk i poinformowanie swoich pracowników o tym, że focić wolno.

pzdr,
        krzyskup
    • Gość: Aleksej Re: Problemy z foceniem IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.04.06, 13:07
      He, co sie przejmujecie, niech sobie gadaja, fotki i tak sie robi, gorzej jak w
      kadr wlaza. Nic nie moga zrobic, a tym bardziej zabronic focenia.

A ja mialem inna sytuacje, foce sobie Z3 na Warszawskiej, a kierowca robi mi
      zdjecie swoja komurka :)

Aleksej
      • Gość: J.S. Re: Problemy z foceniem IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 14:52
        Jesli woz z Nowych Sadow, to chyba nawet wiem ktory :>
        • Gość: Aleksej Re: Problemy z foceniem IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.04.06, 16:10
          Nie, z Limanki :)

Pozdrawiam,
          Aleksej
          • Gość: luki Re: Problemy z foceniem IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 14:05
            Mnie ten sam kierowca obfocił z telefonu niedawno na krańcówce przy M1. :) Nie
            zgłaszałem sprzeciwu, nawet zastygłem na kilka chwil w bezruchu, żeby miał
            lepszą fotę :> Przy okazji pozdrawiam tego pana kierowcę i życzę kolejnych
            udanych zdjęć osób fotografujących. :)
      • Gość: Ja Następny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:18
        Ale po co focić sobie Z3 na Warszawskiej?
        • Gość: Ja Poprzedni IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.04.06, 16:21
          A po co się wpisywać na forum...
          • krzyskup Re: Poprzedni 08.04.06, 16:52
            A po co mieć problemy z tożsamością i pisac spod dwóch różnych IP? :>

pzdr,
            krzyskup
            • Gość: J.S. Re: Poprzedni IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 16:56
              > A po co mieć problemy z tożsamością i pisac spod dwóch różnych IP? :>

Chyba cos ci sie pomerdalo
              • krzyskup Re: Poprzedni 08.04.06, 18:13
                Oj, chyba nie. Popatrz dokładnie. Jest dwóch "Ja", a teraz dwóch krzyskupów. Dla
                informacji - ja zawsze pisze jako zalogowany ;)

pzdr,
                krzyskup
                • Gość: J.S. Re: Poprzedni IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 18:56
                  > Jest dwóch "Ja"

Owszem, ale to co napisales sugerowalo, ze to jedna i ta sama osoba uzywajaca
                  dwoch sieci, a tak nie jest
            • Gość: krzyskup Re: Poprzedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:18
              A po co mieć problemy z tożsamością i pisac spod dwóch różnych w grubości liter
              imion?

pzdr,
              krzyskup

• Gość: J.S. Re: Następny... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.04.06, 16:31
          Alez z ciebie prowokator, hoho
        • Gość: Aleksej Re: Następny... IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.04.06, 16:34
          Poca to sie nogi noca :)

Aleksej
    • Gość: Michał M. Re: Problemy z foceniem IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.04.06, 21:36
      A może... to sprawa twojego młodego wyglądu? :) Panom mechanikom wydaje się, że
      jak ktoś jest młody, to wolno go przeganiać.

Miałem takie doświadczenia z "młodości":)

Teraz mam 32 lata. Kilka miesięcy temu fociłem na Żabieńcu wykolejenie tramwaju
      i wstawianie na szyny. Nikt się nie śmiał odezwać. Zrobiłem co chciałem i tyle.
      Próba przeganiania mnie skończyłaby się ignorem z mojej strony.

Kiedyś fociłem tramwaj techniczny. Byłem tak bezczelny, że stanąłem na
      schodach, a ktoś robił mi zdjęcia. Ale nie wiem czy mechanicy wtedy coś mówili.
      Byłem pijany jak nie wiem co, ledwo tę sytuację pamiętam:)

Miłego fotografowania!
      • Gość: wujek dobra rada Re: Problemy z foceniem IP: *.uni.lodz.pl 10.04.06, 13:42
        Jak Was pytają, czy macie pozwolenie, to mówcie, że je macie, ale możecie je
        pokazać tylko np. kierownikowi a nie robotnikom.
    • yavorius mieliśmy raz problem 10.04.06, 13:47
      Wyskoczył pan z ekspedycji na Świtezianki i kazał mi pokazywać zezwolenie na
      fotografowanie, bo jak nie to zadzwoni na policję. No to napisałem na niego
      skargę, oczywiście MPK mnie ładnie przeprosiło, a pana z ekspedycji nie
      widziałem tam dobre pół roku ;-)
      • krzyskup Re: mieliśmy raz problem 10.04.06, 18:57
        No cóz, nie mam ochoty nikogo pozbawiać w ten sposób pracy. Choć nie ukrywam, że
        na najbardziej niegrzecznych skargi pisąłem i pisać będę. Jednak i tak
        przydałoby się oficjalne załatwienie sprawy focenia.

pzdr,
        krzyskup
        • Gość: Lukasz Re: mieliśmy raz problem IP: *.toya.net.pl 10.04.06, 18:59
          Było by to dobre bo wielu motorniczych szczególnie się rzuca i potrafią na
          człowieka z nastawiaczem wyskoczyć ;)
      • teufel Re: mieliśmy raz problem 10.04.06, 19:00
        A czy to nie dlatego go nie widziałeś, bo mieszkasz w Wawie :>??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka