geographer 13.04.06, 18:18 DEBATA- za chwile w TVP3 podsumowanie debaty w rozmowach dnia. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geographer Re: DEBATA 13.04.06, 18:42 Krawczyk "My robimy badania, aktywnie zabiegamy o przewoźników" Czemu ten gośc okłamuje sam siebie? Czemu okłamuje podatników od których ma pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: DEBATA 13.04.06, 18:43 Z całym szacunkiem, skąd wiesz, że mija się z prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 13.04.06, 19:37 > Z całym szacunkiem, skąd wiesz, że mija się z prawdą? Bo lotnisko samo przyznało kiedyś, że nie ma profesjonalnych badań preferencji podróży z Łodzi. Jedyne co ma to jakieś ankiety i przymiarki do badań. Inna sprawa, że to nie Pan Krawczyk jest szczególnym problemem tego lotniska. Szukałbym gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: St. Alin Re: DEBATA IP: 213.158.197.* 13.04.06, 19:56 Ma badania. Znim ty krzykowal ty by sie pierw dowiedzial to ty by glupot nie pisal. A Krawczyk wielki jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
sev Re: DEBATA 13.04.06, 20:00 Czy istnieje szansa na zapoznanie sie z wieksza czescia tego co zostalo powiedziane na debacie ? Domyslam sie, ze gazeta opublikuje relacje, jednak chcialbym poznac wieksza czesc. Idealem bylby zapis audio w mp3, czy to realne ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś z retkini Re: DEBATA IP: *.forweb.pl 13.04.06, 21:16 powtórka rozmowy naszego prezesa z P. Krawczykiem ( szef Lublinka)w TVP3 godź. 22 Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: DEBATA 13.04.06, 22:15 > TVP3 godź. > 22 Jaki irytujący, niekompetentny prowadzący! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:27 nie tylko prowadzacy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:30 nie mam na mysli pana ze Stowarzyszenia, a przedstawiciela portu sprawia wrazenie emeryta, ktory sie irytuje gdy mu mowia, ze cos moza zrobic lepiej, szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 13.04.06, 23:32 Dobrze, czy w takim razie ktoś mógłby opisać tę debatę? Nie wszyscy byli,nie wszyscy oglądali... Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 14.04.06, 09:43 > Dobrze, czy w takim razie ktoś mógłby opisać tę debatę? > Nie wszyscy byli,nie wszyscy oglądali... SPOKOJNIE :)))) Przecież my nie mamy zawodowej Fundacji tylko zajmujemy się Stowaryszeniem "z doskoku". Wczoraj wróciłem późno do domu i nie miałem jeszcze czasu by wrzucić niusa. Proszę o trochę zrozumienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 14.04.06, 12:52 Biję się w piersi i przepraszam za nadgorliwość;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 14.04.06, 09:41 Tak, jest realne. Mam całe nagranie w MP3 - jeszcze tego nie słuchałem, ale jak jakość będzie akceptowalna to umieszczę na naszej stronie. Będzie okazja posłuchać jak... Prezydent Kropiwnicki stosuje cenzurę i przerywa mi nie pozwalając kilkukrotnie zadać trudnego pytania. Przykre :/ Ale każdy sobie wnioski wyciągnie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
sev Re: DEBATA 15.04.06, 17:54 Dziękuje, juz sciągam mp3 i zabieram się za słuchanie (mam nadzieje, że nie popsuje sobie znaczaco humoru na święta}. A właśnie, Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:33 Debata cóż nie zawiodła mnie, ale także i zaskoczyła. Władze stowarzyszenia najważniejsze kwestie poruszyło, co mnie cieszy Dużo Chciały przekazać i się udało rozjaśniło i dało do pomyślenia i "hm tak" było widoczne od strony władz -Władza dosyć nieciekawie sie zachował Pan prezydent Powiem wam coś, ale niepowiem Kilka razy przerwał fakt miał i także swoje racje jednym słowem było to niegrzeczne Władza dopiero uczy sie myśleć jak czerpać linie lotnicze jak optymalnie inne porty i gminy mają nałuke od kilku lat i doświadczenie.Unas dopiero sie wykształca ,kilkakrotnie Władza stwierdziła tak dobry pomysł, ale niebyło słychać od ich strony propozycji, co z tym zrobić oczywiście ze wiele bardziej skąplikowane były sprawy pomyśleć nad tym ok. Reszta debaty podobała mi się i także pochwalenia LDL Poraziło mnie ze od 3 msc 3 zarządy niewiedza jak przekazać pieniędzy … dosłownie szok W przyszłym miesięcu prezez lini lotniczej będzie w Łodzi i ogłosi nowe połączenia ?;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: DEBATA IP: *.devs.futuro.pl 14.04.06, 11:01 Czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam się skąd tak ostre, często obraźliwe słowa.Jeśli w ten sposób chcecie pomóc lotnisku to się mylicie. A Pan Krawczyk to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Późniejsza rozmowa w której uczestniczył również wiceprezes Stowarzyszenia pokazała,że ten gość jest oszołomem i narwańcem. Wszystko chciałby na wczoraj.Rozmowy handlowe zawsze muszą trwać. Nikt po kilku tygodniach nie dokonuje takich wyborów jak założenie bazy, założenie siatki połączeń. Jesteśmy jakieś 2 lata spoźnieni.Ale jest szansa to nadrobić. Pomyślcie o procedurach, przetargach,etc...pewnych spraw nie da się zrealizować w kilka miesięcy. Wypowiedzi takich pseudo sympatyków tylko denerwują. Konkrety panowie, a nie głupie oskarżanie. Działajmy pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 14.04.06, 11:18 > Późniejsza rozmowa w której > uczestniczył również wiceprezes Stowarzyszenia pokazała,że ten gość jest > oszołomem i narwańcem. Bez komentarza. Wkrótce będzie MP3. Poza tym - podpisz się imieniem i nazwiskiem jeśli wyzywasz nas od oszołomów - masz odwagę, tchórzu? > Rozmowy handlowe zawsze > muszą trwać. Rozmwawialiśmy z przewoźnikami na ten temat i przeciętne negocjacje z lotniskiem trwają około 1-2 miesiące. Negocjacje z Wizzem trawją już bodajże pół roku. I to wcale nie lostniko Lublinek negocjuje (tego widać nie wiesz) ale osoba w Urzędzie Miasta Łodzi, która prawdopodobnie sie stara, ale niestety ma zbyt dużo innych obowiązków na głowie. I to jest problem. Chcieliśmy zaproponować aby przesunąć negocjatora bezpośrednio na lotnisko (tym bardziej, że Lublinek ma więcej udziałowców niż tylko miasto) i storzenie stanowiska na lotnisku - tak aby ta osoba zajmowała się tylko tym. > Jesteśmy jakieś 2 lata spoźnieni.Ale jest > szansa to nadrobić. Szansa jest, ale ją marnujemy. Czy Ty jesteś świadom, że na Lublinku nie ma dziś ŻADNEGO planowanego połączenia rejsowego? To ma być nadrabianie? Przecież każdy widzi, że nam inne miasta uciekają. > Wypowiedzi takich pseudo sympatyków > tylko denerwują Trudne sprawy i niewygodne pytania zawsze denerwują. Szczęśliwe są ludzie, którzy mają odwagę cywyilną na to. > Konkrety panowie, a nie głupie oskarżanie. Konkrety masz tu: www.lotniskodlalodzi.org Zwracam też uwagę, że Prezydent Kropiwnicki skutecznie wczoraj uniemożliwił nam jakąkolwiek dyskusję i zwyczajnie odmawiał odpowiedzi na trudne pytania. > Działajmy > pozytywnie. Czyli? Przytakujmy? Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: DEBATA 16.04.06, 00:07 Jak widać nie miał odwagi żeby odpisać i podpisać się. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: DEBATA 14.04.06, 00:08 Rozmowa w TVP3 wyszla zenujaco, glownie ze strony prowadzacego ktory nie mial zielonego pojecia o co pyta, ale na oslode dodam, ze dowiedzialem sie dzisiaj dwoch waznych rzeczy: ze owe 25 mln PLN jest bardzo pewne i ze trwa dyskusja o wpisanie Lublinka to europejskiej sieci transnarodowej dzieki czemu moglby dostawac wielomilionowe dotacje z UE. Owszem, to i tak kropla w morzu obenych potrzeb, ale jednak cos... A czy mozna gdzies dostac pelen zapis debaty w siedzibie GW? Pozdrawiam serdecznie, maxxman :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 14.04.06, 09:46 > Rozmowa w TVP3 wyszla zenujaco, glownie ze strony prowadzacego ktory nie mial > zielonego pojecia o co pyta Ale dziennikarz nie musi wiedzieć wszystkiego - po to zaprasza gości :) Ja mam przeciwne zdanie, porozmawiałem z tym panem jeszcze przed programem i to co mi się podoba to jego dociekliwość. Zobaczcie reportaże w większości łódzkich mediów - NIC z nich nie wynika po tej debacie. Bla bla bla, żadnych konkretów. W Łodzi króluje niestety zwykłe kronikarstwo. Natomiast ten człowiek (może i celowo poprzez zadawanie z pozoru dziwnych pytań) drąży jednak jakiś temat i nie jest tak bezgranicznie zapatrzony w Prezydenta i Lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 14.04.06, 12:58 krzykowal napisał: > Zobaczcie reportaże w większości łódzkich > mediów - NIC z nich nie wynika po tej debacie. Bla bla bla, żadnych konkretów. Vide dzisiejsza "relacja" z łódzkiej GW:/ Same superlatywy, same pozytywy, nic tylko czytać i mieć poczucie, że jest dobrze! :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk lublinka Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 00:25 Debata o przyszłości lotniska Prezydent, marszałek i wicewojewoda - najważniejsze osoby w mieście i województwie -dyskutowali wczoraj o lotnisku im. Władysława Reymonta. Co obiecali? Milion pasażerów w ciągu trzech lat. To druga debata w "Gazecie Wyborczej". Pierwsza była rok temu. Wiele się przez ten rok wydarzyło. - Wspólnymi siłami udało się wywalczyć pieniądze z budżetu - podkreślał Jerzy Kropiwnicki, prezydent Łodzi. Celem na ten rok jest, zdaniem rozmówców, utrzymywanie tempa wzrostu liczby połączeń. Tylko w pierwszym kwartale tego roku przewiezionych zostało tylu pasażerów, ilu przez cały ubiegły rok. Docelowo ma ich być milion rocznie. To za trzy lata. - W tym roku planujemy 200 tys. pasażerów, co ustawi nas na piątym miejscu w Polsce - mówi Leszek Krawczyk, prezes lotniska. Na co jeszcze możemy liczyć? - Trwają rozmowy z Wizz Air. Nie mogę zdradzić szczegółów, ale posuwają się do przodu - informował Wojciech Łaszkiewicz, doradca prezydenta ds. lotnictwa. Warto jednak pozyskać i innych przewoźników. - Chociażby Sky Europe - mówił Paweł Melcer, prezes Stowarzyszenia Lotnisko dla Łodzi. Ta linia wycofuje się właśnie z Warszawy. - To informacje, których nie mogę ujawniać. Ale trwają rozmowy z przewoźnikiem i mam nadzieję, że będę miał wkrótce dobre wiadomości w tej sprawie - mówił prezydent Kropiwnicki. - Oczekujemy od Sky Europe dwóch lub więcej połączeń w tym roku. Sprawa nowych połączeń jest bardzo ważna, bo liniom lotniczym brakuje samolotów. Producent boeingów nie nadąża z ich produkcją. Dlatego miasta rywalizują i niemal walczą o nowe połączenia. - Przyciąganie linii ułatwiłyby profesjonalne badania, które odpowiedzą na pytania, dokąd łodzianie chcą latać - dodał Krzysztof Kowalski ze Stowarzyszenia. Rozmawiano też o źródłach finansowania rozbudowy lotniska. Gmina obiecała przeznaczyć na lotnisko 50 mln zł w ciągu kilku najbliższych lat. - I trzy razy tyle chcemy wyciągnąć z kasy państwa i Unii Europejskiej - mówił prezydent Kropiwnicki. Plan na ten rok - to wydłużenie pasa startowego o kolejne 400 m. - Nie będzie przerw w ruchu - uspokajał prezes Krawczyk. Aby jednak zdążyć w tym roku, prace już powinny się rozpocząć. Tymczasem 25 mln zł, obiecanych w budżecie państwa, ciągle jeszcze do Łodzi nie dotarło. - Przygotowana jest dokumentacja i przetargi. Nie ma jeszcze decyzji, czy pieniądze trafią do nas bezpośrednio, czy do miasta. Na to czekamy - dodał prezes Krawczyk. Kiedy decyzja ministerstwa? - Pracują nad tym trzy ministerstwa: Finansów, Transportu i Rozwoju Lokalnego - mówił wicewojewoda Witold Gwiazda. I obiecał pilotowanie tej sprawy. Pomoc lotnisku im. Władysława Reymonta zaoferował też marszałek Stanisław Witaszczyk. Województwo weszło już do lotniskowej spółki, przekazując jej 4,5 mln zł. - I na tym nie poprzestaniemy. Przekonuję wójtów i starostów, będę ten pomysł popierał przed radnymi - mówił Stanisław Witaszczyk, marszałek województwa. Na koniec spotkania Stowarzyszenie Lotnisko dla Łodzi przekazało władzom listę linii lotniczych, które mogą być zainteresowane lotami z Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 00:37 > - W tym roku planujemy 200 tys. pasażerów, co ustawi nas na > piątym miejscu w Polsce - mówi Leszek Krawczyk, prezes lotniska. jesli prezes lotniska sadzi takie babole, to jak lotnisko moze sie rozwijac. ostatnio w regionalnej poznanskiej trojce odbyla sie debata nt. lawicy. przedstawiciele lotniska mowili podobne farmazony. branza rzadza dyletanci. zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
geographer Re: DEBATA 14.04.06, 01:39 Na pocieszenie powiem że jest to jeden z bardziej kompetentnych ludzi z zarządu (tzn. powyżej średniej lotniska Lublinek) Śmiać się czy płakać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:23 200 tysiecy to jest coś :) była mowa na samym poczatku o 150 tysiacach teraz do 200 weszli :) wiec jest postęp ! Odpowiedz Link Zgłoś
an21drzej Re: DEBATA 14.04.06, 11:33 uważam, że debata była jak najbardziej konieczna by uświadomić władzom miasta i województwa, że to iż latają dwie tanie linie to nie jest już 100% sukcesu, że są potrzebne nowe połączenia i że nie można spoczywać na laurach!!!!!!!!!!!!! widziałem na TV3 rozmowę w studio pomiędzy Prezesem p. Krawczykiem Wiceprezesem Stow. Lot. dla Łodzi p. Kowalskim i redaktorem TV3 - szkoda, że żaden z gości nie odpowiedział redaktorowi na pytanie czy Łodzi jest potrzebne lotnisko!!!!!!!! uważam, że na każdym kroku trzeba naszym włodarzom wbijać z uporem do głów, że brak lotniska w Łodzi - to gorzej niż trzeci świat!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: DEBATA 14.04.06, 11:59 > uważam, że na każdym kroku trzeba naszym włodarzom wbijać z uporem do głów, że > brak lotniska w Łodzi - to gorzej niż trzeci świat!!!!!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem ten etap mamy już jednak mocno za sobą. Dziś nie czuję takich oporów jak rok temu w tej materii. Dziś co innego jest problemem numer 1 - to o czym piszesz na początku - brak chęci zdynamizowania pozyskiwania przewoźników. Miasto naprawdę wierzy w to, że to co jest teraz to jest ogromny sukces. Kiedy ja mówiłem o tym, że jesteśmy bez żadnych planów a inne miasta mają na jesień ogłoszone nowe połączenia, to Kropiwnicki się oburzył, że przecież wczoraj uruchomiono 3 nowe połączenia! I czy to nie jest sukces? Na moją uwagę, że nie o to chodzi co było wczoraj ale co będzie na jesieni i tutaj odstajemy na całej linii, Kropiwnicki stwierdził krótko, że on nie potrafi odpowiadać na TAKIE pytania i temat uciął. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: DEBATA 14.04.06, 12:15 > będzie na jesieni i tutaj odstajemy na całej linii, Kropiwnicki stwierdził > krótko, że on nie potrafi odpowiadać na TAKIE pytania i temat uciął. Fajnie, ze to piszesz, bo w dzisiejszej GW jest tylko zwyczajowa laurka na temat tej debaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch1 Re: DEBATA 14.04.06, 12:39 krzykowal napisał: > Dziś co innego jest problemem numer 1 - to o czym piszesz na początku - brak chęci zdynamizowania pozyskiwania przewoźników. Miasto naprawdę wierzy w to, że to co jest teraz to jest ogromny sukces. Kiedy ja mówiłem o tym, że jesteśmy bez żadnych planów a inne miasta mają na jesień ogłoszone nowe połączenia, to Kropiwnicki się oburzył, że przecież wczoraj uruchomiono 3 nowe połączenia! I czy to nie jest sukces? Na moją uwagę, że nie o to chodzi co było wczoraj ale co będzie na jesieni i tutaj odstajemy na całej linii, Kropiwnicki stwierdził krótko, że on nie potrafi odpowiadać na TAKIE pytania i temat uciął. Załamała mnie ta wypowiedź. Trzeba było powiedzieć ile osób skorzystało w dniu inauguracji z tych połączeń, a ile z tych połączeń odwołano. Niesetey władze miasta jednak nie widzą potrzeby rozwoju lotniska. Myślą pewnie "Swoje coś tam zrobiliśmy, będzie się czym pochwalić przed wyborami, a resztę mamy gdzieś". Mam pytanie czy padły jakieś konkretne odpowiedzi na pytania postawione na forum? Czy tylko zbywanie grupy zapaleńców zdawkowymi odpowiedziami? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: DEBATA 14.04.06, 12:57 > Na moją uwagę, że nie o to chodzi co było wczoraj ale co > będzie na jesieni i tutaj odstajemy na całej linii, Kropiwnicki stwierdził > krótko, że on nie potrafi odpowiadać na TAKIE pytania i temat uciął. == Może dlatego, że na jesieni będzie nowy samorząd... Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: DEBATA 14.04.06, 13:30 A skad wiesz? W moze jak bedzie dalej tak sie zachowywal jak wczoraj, to nie zostanie? :) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 14.04.06, 17:32 A widzisz na politycznym horyzoncie konkurenta? Mimo wszystko ma kilka sukcesów, które łatwo przypomnieć, a ludzie nie wnikają w szczegóły póki się tym nie interesuje. W tym przypadku pochwali się, że dzięki niemu ruszyło (i rozwija się!) lotnisko, że są wielkie plany itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: DEBATA 14.04.06, 18:34 Pewnie ze on to wykorzysta, ale pamietaj, ze to forum jest monitorowane przez calkiem reprezentatywna grupe lodzian a glownie lodzkich dziennikarzy :) A oni sobie przeczytaja nasza dyskusje (i dziesiatki innych duskusji ktore trwaja/odbeda sie na temat kandydatow) i juz tak latwo nie napisza, ze rozwoj Lublinka zawdziecza sie wylacznie Kropiwnickiemu :) Wesolych Swiat! maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 14.04.06, 23:42 W przypadku Expressu i Dziennika- okej, skrytykują go najprawdopodobniej. Ale GW...wiem,że to dopiero trzecia w kolejności czytana kupowana gazeta w łódzkiem, ale...ale oni smarują wazeliną, a nie dostrzegają prawdę:/ Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: DEBATA 15.04.06, 00:22 Wiesz, wazne jest tez to, kto czyta EI, DŁ i GW :) A podejrzewam, ze warstwa najbardziej wplywowa na glosy innych (np. seniorzy rodziny ktorzy osiagneli w zyciu wiele, wazni ludzie zycia publicznego i biznesowego) chyba jednak czesciej zagladaja do GW :) A co do wazeliniarstwa GW w stosunku do Kropiwnickiego, to sie nie wypowiem bo nie wiem jak to tam z ta GW w stosunku do Kropy jest :) Sa na pewno ludzie, co znaja na to pytanie odpowiedz, ale taka osoba nie jest maxxman :) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: DEBATA 15.04.06, 00:28 > zyciu wiele, wazni ludzie zycia publicznego i biznesowego) chyba jednak > czesciej zagladaja do GW :) Moze, ale nie ze wzgledu na lokalne wydanie. W Dzienniku jest wiecej do poczytania o Łodzi niz w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:40 Oho, widzę, ze GW również w Łodzi opiewa wydarzenia wyłącznie z magistratu. Mnie zdecydowanie bardziej interesuje termin podłączenia kanalizacji u mnie we wsi, ale GW to ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 15.04.06, 00:57 maxxman napisał: > A co do wazeliniarstwa GW w stosunku do Kropiwnickiego, to sie nie wypowiem bo > nie wiem jak to tam z ta GW w stosunku do Kropy jest :) Sa na pewno ludzie, co > znaja na to pytanie odpowiedz, ale taka osoba nie jest maxxman :) Wystarczy pod kątem podejścia do Władzy porównać łódzką z choćby stołęczną (niestety tylko z nią mam na co dzień kontakt). W tej drugiej ostro krytykują władzę gdy coś partacząc (może czasami za często). Generalnie nie boją się krytyki. A łódzka? Prawie każdy artykuł na ten temat, to laurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 01:34 warszawska jest bezszczelna za kazdym razem co pisze o łodzi to zle lub farmazoły wypisuje nt Łodzi takich wypocin nigdzie niespotkasz Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: DEBATA 15.04.06, 10:41 Matej, zanim napiszesz zastanów się, czy dobrze zrozumiałeś. Geograf mówił o podejściu Gazety Stołecznej do władz Stolicy, a nie Łodzi. Puk, puk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 15.04.06, 11:32 Mówisz o Stołecznej, czy ogólnopolskiej redagowanej w Warszawie? I nie za każdym razem piszą źle...Czy zwracasz uwagę jak piszą o innych miastach? Może nie tylko o Łodzi piszą "tylko i wyłącznie źle", hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 14:35 stołecznej ,za każdym krokiem upokazaja łódz jaka to "bieda" Pokazywali naładniejsze deptaki w polsce i naswiecie pokazali krynice gdańsk poznań i nowy w warszawie a Łódz najdłuzszy deptak i najwiekszy w europie ?!!!!! takich przykładów moge wymianiać i wymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: DEBATA 15.04.06, 21:28 Najdłuższy deptak? Piotrkowska jest zwykłą ulicą, a raczej pseudodeptakiem pl.wikipedia.org/wiki/Strefa_piesza Czasami zastanawiam się ile w oskarżeniach o dyskryminowanie/oczernianie miasta jest naszych kompleksów, a ile prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:34 nie z wikipedi prosze cie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bing Re: DEBATA [ot] 15.04.06, 22:52 Gość portalu: matej napisał(a): > stołecznej ,za każdym krokiem upokazaja łódz jaka to "bieda" > Pokazywali naładniejsze deptaki w polsce i naswiecie pokazali krynice gdańsk po > znań i nowy w warszawie a Łódz najdłuzszy deptak i najwiekszy w europie ?!!!!! > takich przykładów moge wymianiać i wymieniać No jeśli pokazywali NAJŁADNIEJSZE deptaki, to brak Piotrkowskiej aż tak mnie nie dziwi. Lubię Pietrynę, ale trudno dostrzec jej piękno przez warstwę śmieci, psich kup i brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA [ot] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:02 ojezu... spytam sie tak byłeś w duzym miescie powyzej 1 mln w europie ? to jest normalne ! tylko unas .. jakieś dziwolągi odstajemy od europy dzieki temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 15:04 Masz rację, że to dobry fachowiec. A co do 200 tysięcy to prawda. Popatrzcie na zestawienie rocznej obsługi pasażerów na lotniskach regionalnych. I wszystko się zgadza. Pniemy się w górę. Ale od przyszłego roku dynamika nie będzie już tak błyskotliwa. Jeśli punktem odniesienia jest kilkanaście tysięcy pasażerów to jest fekt, ale jeśli bedzie to już 200 tysięcy to niełatwo będzie odnotować spektakularny wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 14:21 ale jakie piate miejsce?! lodz w najlepszym wypadku uplasuje sie na siodmym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: DEBATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:13 zobaczymy :) ostatniego napewno niebendzie miało ani nie przed ostatniego Rzeszów Bydgoszcz Babie mamy za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:53 zycze lodzi milionow pasazerow. ale jakby nie liczyc lodz w najblizszej przyszlosci ma szanse najwyzej na SIODME miejsce w polsce. aby zajac PIATE musialaby wyprzedzic dwojke z trojki: poznan, wroclaw, gdansk. a na to chyba w najblizszych latach nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 14:02 Obejrzalem wlasnie material z Tv Toya. Nasz Pan Prezydent okazuje sie byc czlowiekiem wielce naiwnym, cytujac to co mowia przedstawiciele Ryanair (co go bardzo ucieszylo) w ich marketingowej papce dla wszystkich - wykupiono juz XXXXXXX biletow, mozemy przwiezc XXXXXXX. Czy ktos z doradcow nie moze mu podpowiedziec, ze to sie mowi kazdemu przedstawicielom portu by podniesc cisnienie na innych ? Natomiast Pan Prezes Stowarzyszenia rowniez popada w propagandowy optymizm, mowiac farmazony w stylu "samoloty lataja pelne" -jaaasne. Jesli wymagamy od przedstawicieli lotniska i miasta szczerych odpowiedzi bez propagandy, to sami tez nie opowiadajmy bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: DEBATA IP: *.interserwer.pl 14.04.06, 14:51 Kropa wierzy w duzo rzeczy, ktore mu sie mowi. Uwierzyl w Direct Sry, którego jedyny samolot nie lata, bo się zepsuł, zanim kogokolwiek przewiózł a na wschód też nie lata, bo sie okazało, że nie ma chętnych. I będzie tak zawsze, kiedy o otwarciu połączenia będą decydowali politycy a nie ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: DEBATA 14.04.06, 18:40 Gość portalu: jo napisał(a): > Obejrzalem wlasnie material z Tv Toya. > Nasz Pan Prezydent okazuje sie byc czlowiekiem wielce naiwnym, cytujac to co > mowia przedstawiciele Ryanair (co go bardzo ucieszylo) w ich marketingowej papc > e > dla wszystkich - wykupiono juz XXXXXXX biletow, mozemy przwiezc XXXXXXX. Czy > ktos z doradcow nie moze mu podpowiedziec, ze to sie mowi kazdemu > przedstawicielom portu by podniesc cisnienie na innych ? > Natomiast Pan Prezes Stowarzyszenia rowniez popada w propagandowy optymizm, > mowiac farmazony w stylu "samoloty lataja pelne" -jaaasne. Jesli wymagamy od > przedstawicieli lotniska i miasta szczerych odpowiedzi bez propagandy, to sami > tez nie opowiadajmy bajek. Stowarzyszenia krytykowac nie mozemy. Nie mamy podstaw do takiej krytyki patrzac na nich jako na caloksztalt. Oni i tak sa epoke do przodu od Lodzi i dwie epoki do przodu w stosunku do Lublinka. Poza tym uslugi Ryanair ciesza sie naprawde dobrym popytem (a przynajmniej tak slyszalem ze tak jest) i mial tutaj Albert racje. A najwazniejsze jest to, by w tym wszystkim jednak dostrzegac jasne strony. Owszem, problemow na Lublinku jest multum, ale nie dyskryminujmy tego co jest OK :) maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Re: DEBATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:30 maxxman napisał: > Stowarzyszenia krytykowac nie mozemy. Ależ możemy :) Byleby była to krytyka konstruktywna. Mówię: "chłopaki, marnie wam idzie ta konkretna rzecz, przyłączam się do was, bo chcę pokazać, że można to zrobić lepiej". To tylko jeden z przykładów, jak można działać. Sposobów jest na pewnoe więcej. Odpowiedz Link Zgłoś