Dodaj do ulubionych

DO BIG_NEWS

IP: *.lodz.mm.pl 19.04.06, 16:09
Ja mam takie pytanie do Big_newsa jako żarliwego kibica PiSu - jak
skomentujesz poniższe cytaty swoich "prawych" idoli?

Poseł Ludwik Dorn (polemika z posłem Szteligą z SLD, który kwestionował
powołanie Ujazdowskiego na wicemarszałka sejmu, 13.11.2003):
"Najzabawniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że mówi to przedstawiciel
klubu, który głosował za powołaniem pana posła Andrzeja Leppera w skład
Prezydium Sejmu i który jest głównym autorem - bo bez Sojuszu Lewicy
Demokratycznej byłoby to niemożliwe"

(w innym słynnym cytacie Dorna o obecnym koalicjancie nazwał go `zaplutą
wycieraczką SLD")

Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3:
"My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy
w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej
kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z
nieszczęściem dla naszego kraju."

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
"Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy
dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też
obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się
powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD."

Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka
"Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten
austriacki."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z
wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z
ideałami PIS.

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?

Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo
i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w
jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne.
Obserwuj wątek
    • cassani przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:15
      a nie Samoobrony.
      A tej koalicji i tak nie będzie.
      • profes79 Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:18
        Ale to szefowie PiS publ;icznie składali powyższe deklaracje, a nie władze
        Samoobrony, że nie będą tworzyć koalicji z PiS - stąd nie wyborca SA musi się
        wstydzić, a wyborca PiS.
        • cassani Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:22
          ja bym tak łatwo nie ferował wyroków kto się ma za co wstydzić (choć sam nie
          jestem wyborcą żadnej z wymienionych). Jak juz to wszyscy się powinni wstydzić
          po równo.
          To jest polityka, w polityce nie ma wstydu. Cały naród wstydził się za
          KWaśniewskiego jak ułaskawił Sobotkę - ktoś to jeszcze pamięta? Nikt - a
          Sobotka już z 3 razy u Olka był z flaszką i "fenx". Spoko, Kaczyńscy zrobia co
          będa chcieli, a potem będzie miejsce na oceny i wstyd.
          • brite Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:26
            Ja tam z natury jestem apolityczny, ale jeżeli już jesteśmy przy dowalaniu się
            do PiS, to:
            blogfm.blox.pl/2006/04/Radnym-byc.html
            "Rozmowa dziennikarzy Gazety z burmistrzem Pragi Północ Robertem Sosnowskim i
            jego żoną Edytą (radną i szefową PiS na warszawskim Targówku)

– Czy Pana żona dostała mieszkanie komunalne na Pradze Północ?
            – Nie pamiętam.
            – Czy przyznane przez gminę lokum przy Łochowskiej zamienili Państwo na
            mieszkanie przy ul. Krasiczyńskiej (oba na Pradze)?
            – Nie pamiętam. Wiem, gdzie jest ulica, o którą pytacie.
            – A co Pan na to (pokazujemy dokument świadczący o zamianie)?
            – Teraz sobie przypominam.
            – I co dalej z tym mieszkaniem?
            – Nie pamiętam.
            – Jakie mają Państwo nieruchomości?
            – Nie pamiętam.
            – A gdzie Pan teraz mieszka?
            – Nie pamiętam.
            – Czy dorosły człowiek, polityk, może nie pamiętać, gdzie ma mieszkanie?
            – Tak.
            – A gdzie mieszka Pana żona?
            – Nie wiem.
            – Gdzie Pani mieszka? – pytamy na piśmie Edytę Sosnowską.
            – W mieście stołecznym Warszawa – odpowiada. Dzielnicy podać nie chce."
          • radioaktywny Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:28
            Spoko, Kaczyńscy zrobia co
            > będa chcieli, a potem będzie miejsce na oceny i wstyd.

No nie wiem, media sa szczegolnie zawziete na bliznikow i na biezaco masakrują
            ich poczynania. Może nie być już "potem".
            • cassani Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:32
              i całe szczęście że media masakruja bliźniaków. dzięki temu bliźniacy nie
              wprowadzaja tego co by naprawde chcieli. Wyobrażasz sobie taką sytuację jak
              teraz, PiS ma:
              1. prezia
              2. premiera
              3. marszałka sejmu
              4. marszałka senatu
              5. jednopartyjna większość w senacie
              i dla odmiany
              5. jednopartyjna większość w sejmie

ja myślę że tego to i by big_news nie chciał.
              • radioaktywny Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:39
                Gdyby PiS skladal sie z madrych ludzi kompromisu to mialby wszystko co chcial,
                a polacy byliby zadowoleni.
                Niestety błąd tkwi w fundamentach bowiem blizniacy nie wierza NIKOMU poza sobą.
                • radioaktywny Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS 19.04.06, 16:40
                  a wszytskich funkcji nawet dwoch braci blizniakow nie obsadzi
      • Gość: Ania Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS IP: *.lodz.mm.pl 19.04.06, 16:32
        Słuchaj, obawiam sie że nie zrozumiałeś... Chodzi o to, że wpierw PiS z
        obrzydzeniem podchodził do Samoobrony, a teraz chce z nimi tworzyć koalicję, na
        dodatek Marcinkiewicz szuka teraz sposobu, jak obejść przepisy aby Lepperowi
        umożliwić wgląd do tajnych dokumentów.
        • cassani ojej 19.04.06, 16:34
          no to faktycznie nie zrozumiałem. taki juz jestem.
          dobrze ze to wytłumaczyłaś. to skandal ze gazety i media o tym milczą!
          • Gość: ludzik_z_Klewek My tu gadu gadu, a bohatera wątku nie ma :-( IP: *.astral.lodz.pl 19.04.06, 17:13
            Gdzie jest big_news ?
      • Gość: lavinka z nielogu Re: przecież Big_news jest wyborcą PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:49
        No i nie ma koalicji. Jest w pół drogi 9między samosią a peslem).

lav
    • big_news Re: DO BIG_NEWS 19.04.06, 18:15
      Ach, te wyciągane z lamusa wypowiedzi! Ileż tam perełek! Dzięki za odświeżenie
      pamieci;)
      A teraz do rzeczy. Czy oczekujesz ode mnie, że bedę się za czyjeś słowa
      wstydził? Czy sądzisz, że jestem pierwszym naiwnym, który uważa, iż polityka to
      zabawa dla grzecznych dziewczynek? A może wolałabyś, abym też powyciągał z netu
      co ciekawsze kąski z ust przedstawicieli innych ugrupowań? Komu Ty kibicujesz,
      mniej lub bardziej żarliwie? Uważasz, że tylko PiS ma coś w tym względzie za
      uszami? Otóż wyobraź sobie, że polityka to brudna gra. I nie ma w niej miejsca
      na słowo NIGDY. Od czasu do czasu ktoś tam coś wystęka, coś powie, wyda
      oświadczenie, a już za parę chwil chętnie wytarłby te słowa z ludzkiej pamięci.
      Zresztą tak samo się dzieje w każdej innej dziedzinie życia. Ale żeby się
      zanadto nie rozwodzić powiem tak: tak się gra, jak przeciwnik pozwala. Nie dało
      rady ułożyć się z PO, nie udało się rozwiązać sejmu (mniejsza już o to przez
      kogo), to trzeba sobie radzić inaczej. W celu przeprowadzenia najgorętszych
      zadań, można się posunąć nawet do pozornego absurdu. Jednak to jest ledwie
      połowa prawdy. Druga jest taka, że idzie o coś znacznie większego. Mianowicie o
      to, żeby w już nieodległym czasie zostały na scenie politycznej góra cztery
      ugrupowania. W tym dwa duże i dwa (a jak się powiedzie, to może nawet jedno)
      dość marginalne. Nad tym także nie będę się dłużej pochylał, bo była o tym mowa
      na forum niejednokrotnie. W każdym razie, jak te zamysły PiS-u znajdą szczęśliwy
      finał, to już wkrótce system demokratyczny w Polsce będzie skrajnie odmienny od
      tego co mamy obecnie. Z korzyścią dla wszystkich, z wykluczeniem z salonów
      politycznych ludzi małych i nieodpowiedzialnych. Mogę też dodać, że co do
      powstania koalicji, to przecież klamka jeszcze nie zapadła. Gra cały czas trwa.
      To by było na tyle.
      • Gość: Ania Re: DO BIG_NEWS IP: *.lodz.mm.pl 19.04.06, 18:50
        > Czy sądzisz, że jestem pierwszym naiwnym, który uważa, iż polityka to
        > zabawa dla grzecznych dziewczynek? A może wolałabyś, abym też powyciągał z
        netu co ciekawsze kąski z ust przedstawicieli innych ugrupowań?

Nie zmieniaj tematu!

> Uważasz, że tylko PiS ma coś w tym względzie za uszami?

Mówimy o konkretnym przypadku. Faktycznie, poza SLD tylko PiS ma za uszami * w
        tej sprawie * :)

> Otóż wyobraź sobie, że polityka to brudna gra. I nie ma w niej miejsca
        > na słowo NIGDY. Od czasu do czasu ktoś tam coś wystęka, coś powie, wyda
        > oświadczenie, a już za parę chwil chętnie wytarłby te słowa z ludzkiej pamięci

I to jest ta "odnowa moralna" którą tak się chwali PiS? "Prawo i
        Sprawiedliwość"? W takim razie co z wyborcami, którzy zostali oszukani? To
        nieważne? Bo powinni byli wiedzieć, że to brudna gra? A myślałam, że PiS
        zapowiadał koniec machlojek i "brudnych gierek"

> Zresztą tak samo się dzieje w każdej innej dziedzinie życia.

Nie generalizuj.

> W celu przeprowadzenia najgorętszych zadań, można się posunąć nawet do
        pozornego absurdu.
        > Jednak to jest ledwie połowa prawdy. Druga jest taka, że idzie o coś znacznie
        większego.
        > Mianowicie o to, żeby w już nieodległym czasie zostały na scenie politycznej
        góra cztery ugrupowania

Czy chodzi o PiS, Samoobronę, LPR i PSL? :>

> W każdym razie, jak te zamysły PiS-u znajdą szczęśliwy finał, to już wkrótce
        system demokratyczny w Polsce będzie skrajnie odmienny od tego co mamy obecnie.
        > Z korzyścią dla wszystkich, z wykluczeniem z salonów politycznych ludzi
        małych i nieodpowiedzialnych.

O tak, demokracja w Polsce będzie skrajnie odmienna, zwłaszcza gdy w życie
        wejdą takie zamysły PiS jak "wolne media" i "niezależność Banku"... z
        Samoobroną na stołku w ministerstwie gospodarki :>

> Mogę też dodać, że co do powstania koalicji, to przecież klamka jeszcze nie
        zapadła. Gra cały czas trwa.

Ale tu nie musi żadna klamka zapadać. Sam fakt, że miały miejsce jakiekolwiek
        rozmowy z tym kryminalistą Lepperem już są skazą na życiorysie PiSu, który to
        niegdyś tak zawzięcie oponował przeciwko takim pomysłom.
        • big_news Re: DO BIG_NEWS 19.04.06, 19:07
          I już? Szczęśliwa jesteś? Stara jak świat (internetowy) technika rozbicia posta
          interlokutora, która ma rzekomo pokazać jego miałkość. Tylko na tyle Cię stać?
          Toż to zwykła forumowa demagogia. Mam przekonanie, że mój post był merytoryczny.
          Oczywiście w porównaniu z Twoją odpowiedzią, w której posunęłaś się jedynie do
          rozdawania razów. Całkiem odmiennie niż ja, bo to ja właśnie, na garść
          wyciągniętych na specjalną okazję wypowiedzi, nie uciekałem się do żadnych
          kuglarskich sztuczek, tylko szczerze pokazałem mój punkt widzenia całej sprawy.
          Za to w odpowiedzi spotkałem się z zarzutem (bałamutnym) zmiany tematu, wielce
          wymownym przekonaniem, że tylko PiS i SLD są kłamliwe, wypowiedzeniem się w
          imieniu niby oszukanych (kto Ci dał prawo opowiadania sie za innych wyborców?!),
          łapania za słówka (a może zwykłego nie rozumienia słowa pisanego?), kopnięcia w
          kostkę za "generalizowanie", odwrócenia kota ogonem i "przywalenia" za mówienie
          przez PiS o sprawach oczywistych dla niezaślepionych retoryką GW. Z Tobą nie ma
          dyskusji. Z Tobą jest co najwyżej wzajemne okładanie się. A mnie to nie kręci.
          Adieu.
          • Gość: marianczyk Re: DO BIG_NEWS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:32
            > I ju?? SzczeP:liwa jesteP:? Stara jak P:wiat (internetowy) technika rozbicia posta
            interlokutora, która ma rzekomo pokazaae jego mia^3koP:ae.

uehehehe no jasne wszedzie spisek UKLAD kazdy chce ci tylko dokopac i obnazyc twoje slabosci biedny rozpieszczony grubasku, ekspercie od internetowego swiata od siedmiu bolesci
            zmiataj stad gdzie pieprz rosnie pokim dobry skoro nie rozumiesz co ma na celu takie cytowanie

> Tylko na tyle Cie staae?

eheheheheh no tak twoj sztampowy tekst przeintelektualizowany bufonie
            a co niby tym tekstem chcesz ukazac jak nie nieudolnosc interlokutora spaslaku jeden? tylko na tyle cie stac hehehehehehe
          • Gość: Ania Re: DO BIG_NEWS IP: *.lodz.mm.pl 19.04.06, 19:34
            Hehe no nie! To niesamowite jak rzeczowe odniesienie się do kilku zdań z osobna
            potrafi Cię tak zdenerwować.

> I już? Szczęśliwa jesteś? Stara jak świat (internetowy) technika rozbicia
            posta interlokutora, która ma rzekomo pokazać jego miałkość. Tylko na tyle Cię
            stać?

Ale o co Ci właściwie chodzi, szanowny panie?? Pragnę wytłumaczyć, że taka
            forma odpowiadania jest jak najbardziej zgodna z netykietą... Ba, nawet
            zalecana!

> Toż to zwykła forumowa demagogia. Mam przekonanie, że mój post był
            merytoryczny

Dobrze, możesz mieć takie przekonanie.

> Oczywiście w porównaniu z Twoją odpowiedzią, w której posunęłaś się jedynie do
            > rozdawania razów.

Nieprawda.
            "Mam przekonanie, że mój post był merytoryczny" :>

> Całkiem odmiennie niż ja, bo to ja właśnie, na garść
            > wyciągniętych na specjalną okazję wypowiedzi, nie uciekałem się do żadnych
            > kuglarskich sztuczek, tylko szczerze pokazałem mój punkt widzenia całej
            sprawy.

Wiem.

> Za to w odpowiedzi spotkałem się z zarzutem (bałamutnym) zmiany tematu

Odbiegałeś od meritum.

> wypowiedzeniem się w imieniu niby oszukanych (kto Ci dał prawo opowiadania
            sie za innych wyborców?!)

Szerokie grono znajomych, a także w oparciu o przeprowadzane badania
            statystyczne.

> łapania za słówka (a może zwykłego nie rozumienia słowa pisanego?)

Widziałam :>

> kopnięcia w kostkę za "generalizowanie", odwrócenia kota ogonem
            i "przywalenia" za mówienie przez PiS o sprawach oczywistych dla
            niezaślepionych retoryką GW.

Wszystko się zgadza, za wyjątkiem tego brutalnego języka "kopnięcia w kostkę,
            przywalenia". Widzę, że robisz podobnie jak PiS, wszelkie słowa krytyki
            traktujesz jako "wściekły atak na swoją osobę", a wszystkie zarzuty to
            zapewne "oczywista nieprawda"!

> Z Tobą nie ma dyskusji.

Bo nadal nie potrafisz odnieść się do sedna.
            • par0dia Re: DO BIG_NEWS 19.04.06, 19:43
              przepraszam, że się wtrącę, ale o jakim sednie my rozmawiamy? czyżby o tym:

> Ja mam takie pytanie do Big_newsa jako żarliwego kibica PiSu - jak
              > skomentujesz poniższe cytaty swoich "prawych" idoli?

jeśli tak, to mam propozycję, niech adresat tego wątku się trochę pokaja,
              posypie głowę popiołem i wszyscy będziemy mogli darować sobie tę "rzeczową"
              dyskusję. a każdy będzie mógł spać spokojnie, że racja jest po jego stronie
              • Gość: Ania Re: DO BIG_NEWS IP: *.lodz.mm.pl 19.04.06, 19:46
                Proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem, i ponownie przeczytać post
                big_newsa :)
                • par0dia Re: DO BIG_NEWS 19.04.06, 19:51
                  dziękuję, propozycje rozważę. a tymczasem sama zastosuj się do tego co proponujesz
      • Gość: Ja i tylko ja Re: DO BIG_NEWS IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.04.06, 00:29
        Druga jest taka, że idzie o coś znacznie większego. Mianowicie o
        > to, żeby w już nieodległym czasie zostały na scenie politycznej góra cztery
        > ugrupowania. W tym dwa duże i dwa (a jak się powiedzie, to może nawet jedno)
        > dość marginalne. Nad tym także nie będę się dłużej pochylał, bo była o tym
        mowa
        > na forum niejednokrotnie. W każdym razie, jak te zamysły PiS-u znajdą
        szczęśliw
        > y
        > finał, to już wkrótce system demokratyczny w Polsce będzie skrajnie odmienny
        od
        > tego co mamy obecnie. Z korzyścią dla wszystkich, z wykluczeniem z salonów
        > politycznych ludzi małych i nieodpowiedzialnych.

Masz racje, zostanie duze PO, duze odrodzone SLD i reszta SO i PiSu, bez
        maluczkich kaczorkow.
      • cassani Re: DO BIG_NEWS 20.04.06, 08:08
        big_news napisał:

> Nie dało rady ułożyć się z PO, nie udało się rozwiązać sejmu (mniejsza już o
        to przez kogo), ...

oj, jakież to było słodkie!
    • Gość: new Anno-ciebie też proszę o komentarz IP: *.forweb.pl 19.04.06, 18:38
      forum.gazera.pl/forum/72,2.html?f=674&w=40271216&a=40274003
      • Gość: new Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) IP: *.forweb.pl 19.04.06, 18:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=40271216&a=40274003
        • radioaktywny Re: Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) 19.04.06, 20:58
          Mam niejasne wrazenie, ze kolega Big_news ucieka przed rzeczowa, uargumentowaną
          rozmowa. Jestem to w stanie zrozumiec wszak IV RP (reklamowana przez PiS i
          braci kaczyńskich) miała być wolna od takich właśnie gorszących gierek, ktorych
          swiadkami jestesmy obecnie. Zadne tlumaczenie o dziejowe koniecznosci wiklania
          sie w politowania godne intrygi nie tlumacza tego co sie dzieje. Co gorsza
          ukazują prawdziwy charakter partyjnych bonzów bedących guru szanownego
          Big_newsa.
          News tego wieczoru to orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego i żenująca wypowiedz
          ministra Ziobry, ktory zamiast przyznac iz usiluje wprowadzic prawosprzeczne z
          Konstytucja znow bredzi o "okreslonych siłach starego porzadku".
          Ziobro nie trafił w swoje czasy. Bylby dobry w okresie rewolucji
          pażdziernikowej. Teraz jest tylko żałośnie śmieszny.
          • big_news Re: Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) 19.04.06, 22:05
            Oczywiście masz rację. Uciekam jak mogę przed każdym pytaniem, zarzutem,
            insynuacją itp. Mam przecież OBOWIĄZEK udzielania odpowiedzi na każdą kwestię,
            jestem zobowiązany posypywać sobie głowę popiołem, bić się w piersi, nadstawiać
            policzki, a najlepiej by było gdym wyrzekł się swoich sympatii. Co i tak pewnie
            na nic by się zdało, bo natychmiast znalazłby się ktoś, kto podważyłby szczerość
            mojej skruchy.
            A może chodzi tylko o to, że nie potrafię się wysłowić dość jasno, że mój język
            nie jest nazbyt giętki, że nie potrafię trafić w poszczególne gusta?
            A poza tym, czy ja muszę odpowiadać na każdą zaczepkę, czy mam nakaz dawania
            satysfakcji wszystkim logowanym i nielogowanym, stałym bywalcom i okazyjnym
            gościom? No chyba jednak nie;)
            I coś mi się wydaje, że tak na prawdę, to jestem jednym z nielicznych, którzy
            nie padli tu mimo tylu zebranych razów. Nie dość, żem cham, ćwok, ciemna masa i
            gruboskórny buras, to na dodatek chyba twarda ze mnie sztuka:)
            • radioaktywny Demokracja bardziej demokratyczna wydaniu PiS 19.04.06, 22:31
              Dalek jestem od jakichkolwiek insynuacji. Uwazam ze jestes czlowiekiem madrym.
              Mam jednak nieodparte wrazenie, ze partia, ktora zapowiadala nowa Polske, iles
              tam dziesiatek tysiecy mieszkan, tysiace kilometrow autostrad, likwidacje
              tzw. "swietych krów", karanie każdego kto tylko złamie prawo, sprawiedliwosc
              dla kazdego, jawnosc i uczciwosc normalnie robi swoich wyborcow w jajo, a
              jedyna pamiatka po niej bedzie pamiec po wannie wassermana.
              Teraz, w calym tym chaosie ktory rozpetala PiS usilujesz siebie i nas
              przekonac, ze tak naprawde partia ta jest wlasnie w trakcie budowy maximum
              dwoch ugrupowan parlamentarnych po czym demokracja bedzie jeszcze bardziej
              demokratyczna.
              Jestes clowiekiem rozumnym - nie widzisz szmiesznosci tej sytuacji ?
              Przepraszam jesli pocyles sie dotkniety.
              • big_news Re: Demokracja bardziej demokratyczna wydaniu Pi 19.04.06, 23:13
                Daleko mi do urazy. Tym bardziej, że łechcesz miło moją próżność, podwójnie mi
                schlebiając;)
                Piszesz, że PiS rozpętał chaos. Ja się z tym nie zgadzam. Bo mógłbym przystać na
                to, że PiS współodpowiada za aktualną sytuację, ale tylko tyle i aż tyle. Bo
                moim zdaniem dużo bardziej do tego przyłożyła się PO. A to była obrażona, bo nie
                wygrała wyborów, a to nie dano jej tych resortów, które by chciała, a to Janek z
                Krakowa nie został premierem, a to Donek z Gdańska nie został prezydentem
                wszystkich Polaków, a to Bronek nie został marszałkiem, a to śmo to i owo.
                Wreszcie była okazja do ogłoszenia wyborów. W lutym. I za to mam pretensje do J.
                Kaczyńskiego, bo właśnie wtedy dał dupy. Gdyby dwa miesiące temu rozwiązano
                parlament, sprawy mogły pójść dość gładko. Ale cóż, nie załatwiono tego wtedy,
                trzeba pchać wózek nieco dłużej. Bo po kwietniowych wyborach w sejmie i senacie
                nie byłoby już ani PSL, ani LPR, Samoobrona miałaby pewnie ze dwudziestu posłów
                albo i wcale, a SLD skurczyłoby się do maleńkiego parlamentarnego koła. Ponieważ
                tych wyborów nie ma, to trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na taką
                konstelację jeszcze ciutkę. Tak czy siak, w niedległej przyszłości sprawa
                rządzenia w Polsce będzie się roztrzygać między dwoma ugrupowaniami. I nie
                potrzebne będą żadne koalicje, partnerstwa i inne duperele. Wtedy też sytuacja
                będzie krystalicznie czysta, wiadomo będzie kto w co gra. I kto za kim stoi. Co
                do obiecywanek przedwyborczych, to chyba przyznasz, że nikt rozsądny nie bierze
                wszystkich obiecanek za dobrą monetę albo inaczej, za pewnik. Przecież jakieś
                lodówki, miliony mieszkań itp, to tylko skróty myślowe, fakt, że obrazowe. Czy
                ktokolwiek pamięta obiecywane przez Kwaśniewskiego własne M dla młodych? Albo co
                gorsza mu to wypomina? Gdzież tam! Są tacy, którzy mimo wielu kompromitacji
                byłego prezydenta, chętnie wsadziłiby go do Pałacu na kolejne 5 lat. I jeszcze
                kolejne, aż do śmierci by pewnie go tam widzieli. W przypadku PiS-u nie chodzi o
                żadne stołki. Oczywiście jak wszędzie, tak i w tej parti można znaleźć
                karierowiczów. Tyle, że ich odsetek jest w porównaniu z innymi minimalny.
                Kaczyńskim chodzi o zmiany strukuralne w Polsce. O wyplenienie starych, a
                wiecznych dotąd układów, o naprawę tego, co skaszaniono przez ostatnie 16 lat. O
                prawo, które upomni się o poszkodowanego, a nie o bandytę, o pewną solidarność
                społeczną. Że już o wyplenieniu PRL-owskich chwastów nie wspomnę. Jeżeli w
                sytuacji, która zaistniała w wyniku takich a nie innych wyczynów (tak je
                nazwijmy) pisowsko-platformerskich trzeba zmawiać się dla wyższej idei choćby z
                diabłem (nota bene, diabła z ochotą wpycha PiS-owi PO), to trzeba tak zrobić.
                Wszystkie drogi prowadzą do celu:)
                PS
                Ciągle zachodzę w głowę, kto przekonał PO do tego, że trzeba głosować przeciw
                samorozwiązaniu sejmu? Jeżeli oni są tak naiwni, że sądzą, iż PiS dopuści do
                wcześniejszych wyborów na jesieni lub na początku przyszłego roku, to muszą tam
                być bardzo krótkowzroczni ludzie. Jest jeszcze szansa, że wybory odbędą się w
                czerwcu. Sympatykom PO szczerze tego życzę. W innym razie będą bezsilnie przez
                trzy najbliższe lata przygryzać palce, patrząc jak inni rządzą Polską. A co jak
                co, ale chyba właśnie rządzenie krajem, to główny cel każdej poważnej partii? A
                jeżeli przyjąć, że PO to partia odpowiedzialna, to dlaczego nie chciała wyborów
                jeszcze na wiosnę? Bo się czegoś boi? Ha...
                • Gość: niezrzeszony Re: Demokracja bardziej demokratyczna wydaniu Pi IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.04.06, 09:12
                  > Czy ktokolwiek pamięta obiecywane przez Kwaśniewskiego własne M dla młodych?
                  Albo co gorsza mu to wypomina? Gdzież tam! Są tacy, którzy mimo wielu
                  kompromitacji byłego prezydenta, chętnie wsadziłiby go do Pałacu na kolejne 5
                  lat. I jeszcze kolejne, aż do śmierci by pewnie go tam widzieli

czlowieku powiedz mi w czym jest lepszy kaczor od kwasa? w niczym!! nawet zone
                  ma brzydsza!

> Co do obiecywanek przedwyborczych, to chyba przyznasz, że nikt rozsądny nie
                  bierze wszystkich obiecanek za dobrą monetę albo inaczej, za pewnik. Przecież
                  jakieś lodówki, miliony mieszkań itp, to tylko skróty myślowe, fakt, że
                  obrazowe.

poraza mnie twoj cynizm i "szczerosc"... a dlaczego niby mialbym nie brac na
                  powaznie zapowiedzi przedwyborczych? tak obiecywali odnowe moralna, koniec z
                  ukladami itp itd i co? mam zrozumiec ze to dla picu? twoje myslenie iscie
                  przypomina stanowisko kurskiego... ze ciemna masa i tak to kupi :>

> W przypadku PiS-u nie chodzi o żadne stołki

HAHAHAH na jakim ty swiecie zyjesz! "nikt rozsadny tego nie kupi :>". proponuje
                  cofnac sie do okresu rozmow koalicyjnych POPIS, i przypomniec sobie jak pis
                  zawziecie bronil wszystkich wazniejszych urzedow na swoja korzysc, innym
                  wreczajac ochlapy. nie chodzi o stolki? krajowa rada, wojewoda lodzki to
                  nieliczne przypadki tylko. a jest ich SPOORO. dodam ze biurokracja i
                  administracja rozrasta sie do niebotycznych rozmiarow, a tak mieli ograniczyc
                  aparat biurokratyczny i postawic na konkrety... nawet za belki nie bylo tylu
                  urzedasow. za belki zreszta bylo ich jak najmniej. i nie nie jestem
                  zwolennikiem sld jakby co.
            • Gość: niezrzeszony Re: Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.04.06, 09:16
              > I coś mi się wydaje, że tak na prawdę, to jestem jednym z nielicznych, którzy
              nie padli tu mimo tylu zebranych razów. Nie dość, żem cham, ćwok, ciemna masa i
              gruboskórny buras, to na dodatek chyba twarda ze mnie sztuka:)

czlowieku jakich razow? ja wiem, UKLAD, WSCIEKLY ATAK! wszystko co nie
              propisowskie to rozdawanie razow i bezwzgledna brutalna walka!!! OJEJ!!!!

doprawdy bawi mnie jak sobie schlebiasz! chyba sam w to nie wierzysz :]
              • big_news Re: Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) 20.04.06, 09:42
                Najważniejsze, że miałeś choć odrobinę ubawu. Śmiejmy się, będziemy zdrowsi.
                Miłego dnia.
                • Gość: J.S. Re: Anno-ciebie też proszę o komentarz(poprawka) IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 20.04.06, 10:06
                  big_news napisał:

> Najważniejsze, że miałeś choć odrobinę ubawu. Śmiejmy się, będziemy zdrowsi.
                  > Miłego dnia.

"Tylko na tyle cie stac?"
                  • radioaktywny Big_news, ad rem 20.04.06, 11:18
                    Zrozumialem, ze wszystko co obiecywal PiS w trakcie kampanii sluzylo tylko do
                    stworzenia tzw. ściemy czyli innymi mowiac był to jaskrawy przykład
                    hochsztaplerstwa politycznego, co wczoraj padło ale w odniesieniu do przestępcy.
                    Jesli partia otwarcie przyznaje sie do kłamstwa i wciskania ludziom ciemnoty to
                    jakie ma moralne prawo do naprawiania Rzeczpospolitej?
                    Boję się ludzi, którzy są nawiedzeni i mają pomysły naprawy WSZYSTKIEGO bo albo
                    kończy się to kompromitacją, albo prowadzi do dyktatury faszystowskiej,
                    komunistycznej lub operetkowej :-)
                    Dla mnie liczy sie praca pozytywistyczna, od podstaw a nie budowanie gmachu IV
                    RP od dachu. Najpierw trzeba mieć zdrowe fundamenty gospodarcze, jednak nkt o
                    tym w PiSie nie mysli - jak przyklad podam Ministerstwo Rolnictwa gdzie
                    bezmyslnie powyrzucano wszytskich, ktorzy mieli jaiekolwiek pojecie o
                    rolnictwie i doplatach z funduszy europejskich, w to miejsce nie wprowadzono
                    nikogo, albo nie znajacych sie na problematyce p.o. Na czele tego Ministerstwa
                    postawiono super ignoranta. Dlugo nie trzeba bylo czekac-rolnicy sa bez
                    pieniedzy, nie wiadomo co bedzie dalej, a PiS usiluje tej goray kartofel
                    wcisnac Andrzejowi Lepperowi, ktory jest mulatem, ale cwanym mulatem :-)
    • Gość: niezrzeszony to ja tez dorzuce swoje trzy grosze... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.04.06, 14:39
      znalezione w internecie:

Zagadka!!! W którym miejscu politycy Prawa i Sprawiedliwości skłamali???

A może chcecie jeszcze zobaczyć jak PiS tworzy rząd IVRP? Proszę bardzo:

1. Wiceminister sprawiedliwości skazywał w stanie wojennym i stał na czele
      zespołu odpowiedzialnego za ściganie opozycjonistów.
      2. Wiceminister MSWiA zamieszany w aferę przy budowie hali sportowej w
      Ostrołęce.
      3. Doradca premiera ds. kobiet wyrzucona z pracy za wypłacanie sobie samej
      premii.
      4. Wicemarszałek Sejmu i potencjalny wicepremier uwikłany w ponad 70 procesów,
      także za łamanie prawa innych obywateli do godności osobistej.
      5. Prezydent skazany prawomocnym wyrokiem.
      6. Minister MSWiA -rozbity służbowy samochód na wakacjach w Chorwacji, ponadto
      kłopoty ze związkiem pozamałżeńskim.
      7. Na wysokie stanowisko w kancelarii prezydenta została powołana sędzia z
      wyrokiem.
      8. Wiceminister sportu zalega od roku z czynszem za mieszkanie i nie reguluje
      go pomimo nakazu sądowego.
      9. Minister sportu, w latach 1994-95 zdyskwalifikowany za doping.
      10. Były minister skarbu powiązany z gangsterami, sprawa opiera się o pranie
      `brudnych' pieniędzy.
      11. Niekompetentna była minister finansów, odkrywająca z dziecinną radością
      nowe prawa ekonomi, z braku kadr zastąpiona człowiekiem PO.
      12. Wybór do KRRiT p. Borysiuka (był strażnikiem "jedynie słusznej linii
      Roberta Kwiatkowskiego", przez lata prezesa TVP z ramienia SLD i jednego z
      czarnych bohaterów afery Rywina.) i do Komisji Sędziowskiej Jasińkiego który
      był w PZPR .
      13. Szef oddziału Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa skazany za
      fałszerstwo.
      14. Taxi Jurgiel- nieodwoływalny.
      15. Minister skarbu jest starym aparatczykiem PZPR.
      16. Prokurator ścigająca w PRL opozycję, pracuje w ekipie Ziobry.
      17. Radny PiS z Kowar zablokował jedną z największych ekologicznych inwestycji
      w Polsce. 200 mln PLN dotacji z UE prawie spłynęło z g... Całe szczęście po
      publikacji przez "zniewoloną" GW pisiaki z centrali ruszyły tyłki i wybiły
      zapyziałemu aktywiście pomysł blokowania inwestycji z głowy.
      18. Powołany przez Ziobro Szef Centralnego Zarządu Służby Więziennej
      pacyfikował więźniów politycznych w latach 80. Miał z tego powodu sprawę karną,
      którą zatuszowano. Po opublikowaniu tego faktu przez `zniewoloną' GW Ziobro
      dyminsjonuje Biegalskiego.

A na koniec coś w stylu pana Jacusia Kurskiego:
      19. Ojciec wiceministra sprawiedliwości był sędzią, który skazywał Polaków w
      epoce stalinizmu na karę śmierci (czyli był tzw. "oprawcą stalinowskim").

...cdn najprawdopodobniej nastąpi...

O tych wszystkich przypadkach pisała prasa. W żadnym przypadku nie został
      wytoczony proces o zniesławienie.
    • Gość: lotoffun Re: DO BIG_NEWS IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 21:33
      BRAWO!!! Za poruszenie tego tematu!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka