Dodaj do ulubionych

Protest przeciw instrukcji dla pedofili

IP: *.server.ntli.net 20.04.06, 01:13
to jakaś mania prześladowcza z tą pedofilią. Codziennie czytam o
"zatrzymaniu", "wykryciu", "ujawnieniu" jakiś pedofilów. Ludzie, czy Wy
naprawde wierzycie w to, co piszecie? Ze jest tylu pedofilow na świecie?
Wydaje mi się, ze to jest po prostu modny temat i dziennikarki chcą go wydoić.
PRZESTAŃCIE JUZ O TYM PISAĆ - TO NUDNE!
Obserwuj wątek
    • Gość: nerd przecież to stara historia... IP: *.toya.net.pl 20.04.06, 02:22
      ...chodzi pewnie o stronę "Mały Książę" - co ma do tego Łódź??!! Gazeto - opanuj
      się!
      • marekmarecki8 Re: przecież to stara historia... 20.04.06, 17:08
        Kornela Makuszyńskiego ("z jego książek bije duch dobropedofilski tak silny, że
        nie mam żadnych wątpliwości, że był jednym z nas") obrzydliwe

-
        • huski Re: przecież to stara historia... 21.04.06, 00:17
          a mnie to rozbawilo :D
    • Gość: Łodzianin Re: zapytajcie się prawników a nie Króla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:26
      Co na to prawnicy? - Samo propagowanie pedofilii nie jest niestety karalne, tak
      jak szerzenie faszyzmu czy komunizmu - mówi prawnik Michał Król. -
      • Gość: McGryt ++ Apel++ Niech jakiś hacker zablokuje te strone + IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.04.06, 14:04
        • Gość: Uga-buga Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:34
          • Gość: antyPsychol Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.04.06, 15:47
            Znaczy sie, ze jestes zwolennikiem pedofilii - jesli tak to podpisz sie
            imieniem i nazwiskiem zwyrodnialcu.
            • Gość: Uga-buga Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:53
              Nie jestem zwolennikiem pedofili, jestem zwolennikiem naukowej i spolecznej
              debaty nad zjawiskiem.

Marcin Piekut
              19 South Gate
              Dublin 8
              Republic of Ireland
              Chcesz jeszcze telefon?
              • myff Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... 20.04.06, 16:05
                Gość portalu: Uga-buga napisał(a):

Marcinie-aleksandra- w historii bywało tak, że dzieci były wydawane za dorosłych
                ludzi w wieku 12-13 lat..i wieku tych 12-13 lat uprawiali oni seks...ale trzeba
                pamiętać że ich średnia zycia była dośc krótka. czy to, że dzieci w buszu bawią
                się w seks jest dobre? skoro one mogą, to nasze tez? a my sami im wmawiamy, że
                czują się z tym źle. jasne! wiesz co? gdy miałam 9 lat zdarzyła mi się przykra
                przygoda, streszczę, młody pijany facet chciał, żebym mu pomogła się
                masturbować, odmówiłam..w zamian mogłam popatrzeć jak masturbuje go moja
                rówieśnica i jak on dotyka jej genitaliów. nie było żadnej przemocy, zamkniętych
                piwnic- nic, nikt mnie palcem nie dotknął, ale przeżycie to zostawiło tak
                niezatarty ślad w mojej psychice, i napawało mnie takim obrzydzeniem, do
                facetów, seksu..że pierwszy raz trzymałam jakiegos za rękę w wieku 19 lat. do
                dziś boję się facetów. jestem odosobnionym przypadkiem? jestem słaba? jestem
                ewenementem? czy twoje badania mówią coś o takich jak ja? którym niby nie stała
                się krzywda?
                > Marcin Piekut
                > 19 South Gate
                > Dublin 8
                > Republic of Ireland
                > Chcesz jeszcze telefon?
                • Gość: Uga-buga Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:11
                  primo: to nie moja badania i zapamietajcie dobrze - nie jestem adwokatem pedofilow!
                  secundo: mialas zla inicjacje seksualna...coz, zdarza sie. a gdybys miala ja w
                  pozniejszym wieku, z rowiesnikiem, myslisz ze bylo by inaczej? niestety, nasze
                  zycie sklada sie z traum, musimy sie nauczyc z nimi radzic...
                  sa inne raporty mowiace o ofiarach przemocy seksualnej, ale jak juz pisalem -
                  dla mnie wiek jest tu nie wazny, myslisz ze ofiara gwaltu, ktora ma ustawowe 18
                  lat czuje sie z tym lepiej, niz zgwalcona 12-latka?
                  Nie koniecznie...to wszystko indywidualne przypadki
                  A tlumienie seksualne w naszej kulturze obfituje w o wiele wiecej zwyrodniej niz
                  w kulturach 'prymitywnych'
                  Na wyspach triobranda, o ktorych wspomnialem, pedofilia jest praktycznie nie
                  znana. Dzieci bawia sie z dzieci, dorosli z doroslymi...u nich to nie jest
                  kontrowersyjny temat...nie ma tutaj stlumien i napiec...nie wiec traum, nie ma
                  wiec wiekszosci zbrodni seksualnych speleczenstw 'rozwinietych'.
                  • myff Mam plan! 20.04.06, 16:14
                    Może zbeirzmy dane tych chętnych dzieci, hm? potem umieśćmy je w jakimś mocno
                    uczęszczanym miejscu żeby każdy zainteresowany mogł wybrac coś dla siebie.
                    skonczą się gwałty, i załamania nerwowe wśród sześciolatek, że ich wujkowie, nie
                    chcą się z nimi gzić! ha, jakie to proste!
                    • Gość: Uga-buga Re: Mam plan! IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:16
                      Mozesz sobie kpic...ale sa takie przypadki.
                      Problem jest duzy, rozwiazanie jego trudne...ale metoda nie jest polowanie na
                      czarownice...
                      • eutrapelia Czy jest różnica między gejem a pedo? 20.04.06, 16:20

Ten poznański maestro przez duże "M" to był i gejem i pedo.
                    • eutrapelia Poprawnie jest pedogej 20.04.06, 16:27
                      Aby nie używać wykluczających i obraźliwych terminów, jak pederasta czy
                      pedofil, proponuje wspólny termin dla obu tych orientacji, które w końcu sporo
                      łączy - pedogej. Dzięki temu pedofile będa objęci ochroną językową, jaką
                      zapewnia im powszechnie akceptowane i neutralne emocjonalnie słowo gej. Co wy na to?
                      • Gość: prawnik moralnosc Kalego IP: *.uni.lodz.pl 20.04.06, 19:48
                        Czy wiesz, moje dziecko, ze popelnilas(es) wlasnie przestepstwo znieslawienia?
                        Rozumiem, ze dzialalnosc tworcy strony bardzo Cie oburza, ale Twoje wlasne,
                        obrzydliwe zreszta, zachowanie, polegajace na zrownaniu homoseksualistow z
                        pedofilami (ty tez mozesz byc pedofilka czy pedofilem, bo ta przypadlosc nie
                        jest zwiazana z orientacja seksualna) - nie budzi Twoich zastrzezen? Pewnie ten
                        relatywizm moralny udaje Ci sie jakos pogodzic z zarliwa (tu nie mam
                        watpliwosci) wiara katolicka? No coz, to dosc typowe...
                      • huski Re: Poprawnie jest pedogej 21.04.06, 00:39
                        Hmm, ja tez mam pomysl na kilka fajnych nazw: motlochoprostactwo,
                        nietolerancyjnyciemnogrod
                  • myff Oczywiście.. 20.04.06, 16:15
                • huski Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... 21.04.06, 00:37
                  Mnie kiedys pies ugryzl a jestem psiarzem, kocham psy i sam mam kundelka o
                  ktorego dbam lepiej niz duza czesc ludzi o swoje dzieci. Mialas pecha po prostu,
                  ale to nie daje Ci prawa bawic sie w "policje mysli" i mowic innym kiedy i co im
                  wolno mowic pisac myslec. Jakies absurdlane pietne "znaczy ze jestes
                  zwolennikiem pedofili" co za absurd. Wiesz jak to jest, biedna brudna Polska
                  stlamszonego spoleczenstwa. Karalny jest CZYN i namawianie, nie debata o CZYNIE
                  wypowiadanie sie na temat czynu. Jezeli teraz usiade i zaczne pisac artykul
                  nauk. w ktorym napisze, ze jedyny sposob to kastrowac pedofili (bez rozroznienia
                  na pedofilie wtorna i pierwotna itak dalej) to wszyscy mi przyklasniecie chociaz
                  z naukowego punktu widzenia to bzdura, ale po prostu latwo przemawia do Waszej
                  prostej psychiki. O pedofili trzeba mowic, dyskutowac i starac sie ja zrozumiec
                  w takim wypadku mozna tylko probowac uninkac nie chcianych konsekwencji. Nie
                  mozna prowadzic dyskusji w sytuacji w ktorej jakis blizej niekoreslony motloch
                  potocznie zwany polskim spoleczenstwem chce wsadzac kazdego kogo tylko sie da
                  byle bylo o czym powiedziec w tvn.
              • eutrapelia Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... 20.04.06, 16:30

A wiesz, że istnieje europejska policja (Europol) i europejski nakaz
                aresztowania? Przypominam też, że Irlandia należy do UE.
                • Gość: Uga-buga Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:34
                  Dlatego misiu, podalem pelne dane.
                  Prosze podaj je - tylko powiedz mi prosze, jaki artykul zlamalem :)
                  O czym ty bredzisz?
                  Czy wiesz ze istnieje cos takiego jak konwencja czlowieka, dajaca mi prawo do
                  wolnej i nieskrepowanej wypowiedzi?
                  I irladnia w przeciwienstwie do polski jej z reguly przestrzega...
                • Gość: rozbawiony biedna eutrapelia ;))) IP: *.uni.lodz.pl 21.04.06, 00:32
                  Czytam Twoje wynurzenia i nadziwic sie nie moge - gdzies Ty sie uchowala z
                  Twoimi madrosciami? Skoro grozisz temu Panu Europolem i ENA, to moze wyjasnisz
                  nam obszerniej, jakie to niby przestepstwo mial popelnic ten Pan? Otoz wyjasnie
                  Ci, bo widze, ze masz z tym problem: pochwalanie pedofilii jako predyspozycji
                  psycho-fizycznej (np. "pedofilia jest wspanialym stanem, bowiem pozwala fruwac
                  oraz zmieniac kolory oczu na zawolanie, co dostarcza ogromnych rozkoszy") nie
                  jest przestepstwem w Polsce. Pedofilia jest dewiacja seksualna (w odroznieniu
                  od np. homoseksualizmu czy heteroseksualizmu, ktore sa orientacjacmi
                  seksualnymi - tego tez nie umiesz odroznic). Przestepstwem jest zas obcowanie
                  plciowe z maloletnim, podzeganie i pomocnictwo do takiegoz obcowania, a takze
                  publiczne pochwalanie takiego obcowania plciowego jako przestepstwa. Nie jest
                  przestepstwem pochwalne pisanie o aktach pedofilii np. na wyspie Bara-Bara,
                  gdzie sam akt pedofilski nie jest przestepstwem, bowiem art. 255 par. 3 kk
                  pozwala na karanie tylko za pochwalanie przestepstwa, a skoro na Bara-Bara seks
                  z maloletnim nie jest przestepstwem - pochwalanie go rowniez nie wyczerpuje
                  znamion czynu zabronionego. Ponadto chce Ci zwrocic uwage, o czym pewnie nie
                  wiesz, ze tzw. age of consent, czyli wiek partnera seksualnego, od ktorego seks
                  z nim nie jest nielegalny, jest rozny takze w roznych panstwach czlonkowskich
                  UE. Czy jestes calkowicie pewna, ze np. podejmujac w wieku 18 lat wspolzycie
                  plciowe z Twoim o rok mlodszym kolega - nie zostalabys uznana za pedofilke w
                  niektorych panstwach czlonkowskich? Badalas to? I czy badalas tez ENA pod katem
                  tzw. przeslanki podwojnej karalnosci czynu? Czy jestes tez przekonana, ze
                  Europol moze scigac kogos za pochwalanie popelnienia czynu zabronionego (czyn
                  zagrozony u nas kara do 180 stawek dziennych grzywny, o ile mnie pamiec nie
                  myli)? Czy to nalezy do jego kompetencji? A moze sa to raczej powazniejsze
                  przestepstwa o charakterze transgranicznym, np. akty terroryzmu, handel ludzmi
                  itp?

Zanim sie cos napisze, warto sie upewnic, czy sie czlowiek nie osmiesza.
                  Obawiam sie, ze Ty nie upewnilas sie.

Twoje wywody sa typowym przykladem przypadlosci, ktora czesto mozna rowniez
                  dostrzec u brzydkich i zle ubranych mlodych ludzi, udzielajacych sie w
                  ksenofobicznie prawicowych i sekciarsko-religijnych jaczejkach - jest to
                  nienawisc i zaslepienie, popularnie zwane syndromem rydzyka (nazwa pochodzi
                  rzecz jasna od trujacego grzyba ;)). To smutne, ze zyjesz przygnieciona tym
                  ciezarem. Przyjmij prosze moje wyrazy duchowego wsparcia :))).
                • huski Re: Niech jakis psychiatra obada twoj mozg... 21.04.06, 00:43
                  Madry czlowieku! Nakaz aresztowania wystawia sie na jakiejs podstawie, niestety
                  wberw Twojej rozleglej wiedzy z zakresu penalistyki i prawa miedzynarodowego ze
                  szczegolnym dorobkiem w zakresie prawa EU musze Cie poinformowac, ze Twoje jakze
                  "madre" i chwalebne sady niestety nie sa wystarczajcym powodem do wystawienia
                  nakazu. Jestem natomiast pewnie, ze odpowiednio Parlament Europejski podejmie
                  debate nad tym problemem. Jakbys nie zrozumial/a tego taniego cynizmu, za co
                  chcesz go skazac? Za poglady? Przez takich ludzi jak Ty nie mieszkam w PL.
          • Gość: 123456789$loky Uga-buga -jesteś za dostępem do takich stron?Chore IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.04.06, 15:51
            Strona bedzie zablokowana, już niedługo.
            • Gość: Uga-buga Re: Uga-buga -jesteś za dostępem do takich stron? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:54
              Nie bedzie nigdy zablokowana misiu, chyba ze tak zadecyduje sad Federacji
              Rosyjskiej, w co szczerze watpie.
        • Gość: robert Re: ++ Apel++ Niech jakiś hacker zablokuje te str IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:22
          dołaczam się do tego
        • huski Re: ++ Apel++ Niech jakiś hacker zablokuje te str 21.04.06, 00:29
          i co myslisz, ze jak wstawiles/as plusy w temacie to przyciagniesz hackerow?
          Chackerow chyba raczej.
      • Gość: bosman Re: zapytajcie się prawników a nie Króla IP: *.interserwer.pl 20.04.06, 15:08
        Stary, nie dziw się. Obecnie mało który prawnik zna prawo. Za dużo jest tych
        artykułów, regulacji, kodeksów.
      • huski Re: zapytajcie się prawników a nie Króla 21.04.06, 00:28
        Gość portalu: Łodzianin napisał(a):

> NAWOŁYWANIE DO POPEŁNIENIA WYSTĘPKU ALBO POCHWALANIE POPEŁNIANIA PRZESTĘPSTW
        > JEST PRZESTĘPSTWEM Z ART. 255 K.K.

wojny masowe zaglady ludzkosci maja uzasadnienie w etologii; gwalt jest
        naturalna reakcja obronna powstala na skutek krzywdzacego spoleczenstwa
        konsumpcji; narkotyki zawsze byly obecne w historii ludzkosci ich zazywanie
        wiarze sie z podtrzymaniem pewnych rytlow ktore wymagane sa dla utrzymania
        spojnosci spoleczenstwa, w swoich pracach antropolog X ctuje...

Oczywiscie tezy te sa mniej lub bardziej absurdalne, albo chociaz "ryzykowne" no
        moze pierwsza mozna jeszcze obronic (Lorenz). Ale nie w tym rzecz. Pisanie o
        jakims zjawisku i proba jego definicji, przedstawienia perspektywy to nie
        nawolywanie do przestepstwa. Nawoylwanie do przestepstwa to "wez idz
        zabij/zgwalc" jest roznica miedzy ryzyknowa czy nawet obrazoburcza teza a
        nawolaniem. Autor strony stawia tezy, czy absurdlane czy nie, nie ma znaczenia.
        Ale nie nawoluje. Jesli opisze mechanizm syntezy "pigulki gwaltu" (lakton mozna
        zrobic przy pomocy dostepnych srodkow, na marginesie) to nie "nawoluje" Tak samo
        jesli opisze jak robic amfetamine. Inaczej polowa ksiazek do chemii, zabezpieczn
        w sieci bylaby nielegalna. Na przyszlosc, zanim zaczniesz krzyczec i bez sensu
        wrzucac przepisy postaraj sie zrozumiec co one znacza.
    • Gość: maia Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.polsl.pl 20.04.06, 12:37
      ta strona istnieje już w internecie od miesięcy. Oburzeni internauci próbowali
      ją zlikwidować ale znajduje się na rosyjskim serwerze więc była nie do ruszenia.
    • Gość: ... A wolność słowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:58
      Można się nie zgadzać z facetem, ale dlaczego zamiast argumentów wysyłać
      prokuratora? Bo jego poglądy budzą odrazę? Dlaczego odmawiać komuś prawa do
      krytyki obecnego kodeksu karngo? Nie można już dyskutować o tym co i jak powinno
      być karane?

Była np. ostatnio historia z nauczycielką, która uwiodła ucznia i z tego co
      pamiętam oboje twierdzili, że są bardzo szczęśliwi. Oczywiście niepodważalne
      autorytety powiedzą, że chłopiec był bardzo skrzywdzony, tylko sam o tym nie
      wiedział...

Czy ktoś zna jakieś wyniki _rzetelnych_ badań nad szkodliwością takich
      kontaktów, _w sytyacji gdy nieletni wyraża na nie zgodę_? Ja nie jestem
      specjalistą i od razu mówię, że nie znam, co oczywiście nie znaczy że ich nie ma.
      • Gość: Ogien A wolność słowa? Moze dla nazi i stalinistow tez? IP: *.treustrasse.xdsl-line.inode.at 20.04.06, 13:59
        • Gość: kówerty też IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:01
      • Gość: ylemai Re: A wolność słowa? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 14:13
        Pierwszy przytomny głos w sprawie. Zwykle zagłusza się histerią wszelkie
        racjonalne analizy w tej dziedzinie.
        • titta Re: A wolność słowa? 20.04.06, 14:50
          Przytomny? Czy wolnosc slowa obejmuje podzeganie do przestepstwa? Klamstwa?
          Przeciez tu nikt nie krytykuje systemu prawnego tylko czarne nazywa bialym.
          • uriel.blog.pl Re: A wolność słowa? 20.04.06, 16:33
            Jesteś bogiem? Jeśli nie, to kto dał ci monopol na prawdę absolutną?
            ---
            milion idiotów nie może się mylić
      • Gość: Publico_bono Re: A wolność słowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:45
        Chory jesteś, wielokropku? Jeśli twoja żona będzie wykorzystywać psa jako
        kochanka, to też wszystko bedzie OK, bo "oboje będą szczęśliwi"? Przecież tu
        mowa o ZAKRZYWIANIU psychiki! Pedofil to pedofil, tak jak zoofil to zoofil!
        Sprawa satysfakcji seksualnej i uczuć to dwie różne rzeczy. Mniejsza nawet o
        prawo - ciało człowieka tak jest skonstruowane, że dojrzewa - psychika także.
        Popatrz sobie, jaka jest dzisiejsza młodzież - inicjacja srednio w wieku 13 lat!
        Usłyszysz od kogoś, że są "nieszczęśliwi"? Tylko od zgwałconych. Ale niedługo
        będziesz bronił wolności tych, którzy podniecają się gwałcąc, bo przez to są
        "szczęśliwi", co? Co jest wg Ciebie _rzetelne_? Prawo, badania, statystyka - to
        wszystko jest UMOWNE. Nie ma obiektywnej prawdy - dorośnij w końcu, może to
        zrozumiesz!
        • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:38
          Dzisiaj jest inicjacja w wieku 13-lat, ot teraz, tak nagle?
          Poczytaj, glupsze, nieco historii i antropologii kulturowej (chocby naszego
          Malinowskiego) to sie dowiesz jaki jest przecietny wiek inicjacji seksualnej (8
          lat dziewczynki - chlopcy 10 - wyspy tribranda)
          • alpepe Re: A wolność słowa? 20.04.06, 15:55
            Myślisz, że Malinowski, człowiek o wielu obsesjach seksualnych, był obiektywnym
            autorem???
            Bo dla mnie żaden zboczek nie jest wiarygodnym autorem prac o tematyce życia
            seksualnego ludzi.
            • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:06
              Nie...wymyslil to, ze malenezyjczycy odbywaja inicjacje suksualna w tym wieku,
              przekonal takze wszystkich innych zeby klamali...
              Co ty bredzisz?
              To sa dane naukowe!
              Zreszta nie tylko z rejonu oceani...chocby w sredniowieczu 12 i 13 letnie
              dziewczyny zachodzily w ciaze...
              cala obecna panika, to dzielo naszej skretynialej kultury...nie ma nic wspolnego
              z psychologia ani biologia...
            • huski Re: A wolność słowa? 21.04.06, 00:53
              Dajcie spokoj, Malinowski to wielki czlowiek. Nie mieszajcie Takiego Nazwiska do
              tej pseudo-naukowej dyskusji, Malinowski biegle wladal kilko jezykami (z reszta
              jedna z podstaw jego doktryny pracy bylo poslugiwanie sie jezykiem tubylcow) a
              tu wiekszosc osob ledwo co dobrze mowi w swoim ojczystym. Troche, chociaz troche
              szacunku. Szacowna katedro mysli spoleczno-etycznej.
              • Gość: Uriel Re: A wolność słowa? IP: *.pkobp.pl 21.04.06, 10:36
                Dla ciebie Malinowski to wielki człowiek, dla Polaczków to podejrzany
                ętelektułalysta, któremu roczek czy dwa ciężkich robót na pewno by nie
                zaszkodziły. Żeby uczyć się języka asfaltów z buszu? Aptfuj, zaraza!
                • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 21.04.06, 12:15
                  Najgorsze jest, ze ludzie nawet nieco znajacy temat, nie zwykle buractwo, ma
                  zdanie jakie ma. Spojrzcie poniewaz na opinie chrzescijanskiego nawiedzenca,
                  ktory boleje ze Malinowski wprowadzil relatywizm antropologiczny...
        • huski Re: A wolność słowa? 21.04.06, 00:50
          Pies nie posiada swiadomosci seksualnej (w naszym jej rozumieniu) wiec dla niego
          bez roznicy kogo kryje, jak Ci sie nie podoba zachowanie zony - rozwod. Dla mnie
          nie jest OK, ze sa ludzie tacy jak Ty co pisza pseudo-naukowe wywody bez zadnej
          znajomosci literatury przedmiotu ale nie moge Ci tego zabronic, w koncu masz
          prawo sie wypowiadac, tak samo jak autor strony.
      • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:40
        Byly przeprowadzane. Glownie w USA, przez dlugi okres czasu, przez rzetelnych
        psychologow. Leza gdzies gleboko zakopane, jako ze sa politycznie niepoprawne
        nie pasuja do ideologii obecnego kozla ofiarnego i polowania na czarownice...
        Jak dobrze pamietam, publikowal je 'Mac Pariadka', sprobuj poszperac w
        internetowych archiwach...BARDZO pouczajaca lektura.
        • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:44
          Jedna z ciekawyszych opisow raportow, byla sytuacja 6-cio letniej dziewczynki,
          ktora wykorzystywala seksualnie swojego wujka.
          Tak, nie przeslyszeliscie sie. Uwodzila go dlugo, zaciagnela do wyra....a kiedy
          po pewnym czasie, ten chcial sie z tego wykrecic, zagrozila ze ujawni cala
          historie policji. Zmusila go do kontyuowania stosunkow seksualnych z nia.
          Psychologowie stwierdzili, ze jest ona w pelni wladz umyslowych. Miala za to
          wybitne IQ...
          • Gość: calcinus Re: A wolność słowa? IP: *.m.pppool.de 20.04.06, 15:49
            No to rzeczywiscie mnie przekonuje, historia jakies dziewczynki...
            "Mac Pariadka" to rzeczywiscie dla Ciebie autorytet? W takim razie gratuluje :)))
            • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:52
              Mac pariadka to zaden autorytet, po prostu opublikowali te raporty - to raporty
              naukowe, pisane wg naukowej metodologii. Tam je znalazlem, jak pisalem sa pewnie
              zakopane gdzies w archiwach...
              To nie anarchistyczna ideologia, ktorej sam nie znosze.
              Mac publikowala rozne rzeczy...ktore dla innych gazet byly zbyt kontrowersyjne...
          • myff Re: A wolność słowa? 20.04.06, 16:09
            z pewnością miała także pojemną pochwę? a może spory odbycik? ze specjalnym
            rozwinięciem? głębokie usta?:>/gardło no jestem ciekawa gdzie ona pomieściła
            całego tego penisa...w sobie.
            • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:15
              Proponuja siegnac do podrecznika biologi...albo internetowej 'wikipedii', moze
              sie czegos dowiesz...
              A zastanawialas sie kiedys jak to mozliwe, ze cale dziecko sie przesliznie przez
              pochwe? Niesamowita sprawa..nie wiem jak to mozliwe...ja mysle ze to jednak
              bocian m ;p
              • myff Re: A wolność słowa? 20.04.06, 16:18
                a ile sześciolatek jest matkami? gdyby to było takie proste..
                • Gość: Uga-buga Re: A wolność słowa? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:24
                  Nic nie jest proste...
                  Zwlaszcza pedofilia.
                • uriel.blog.pl Re: A wolność słowa? 20.04.06, 16:39
                  Sześciolatki - nie wiem, na pewno kilkanaście lat temu media huczały o
                  dziewięciolatce.
                  ---
            • huski Re: A wolność słowa? 21.04.06, 00:55
              Ha! Jednak sie odkryles.... jak to mowia, najciemniej pod latarnia. Teraz juz
              widac co Cie ineresuje. No teraz szybko, programy do WPIE-owania i czysc dyski
              bo zapukaja do Twych drzwi niedlugo...
    • pollack5 Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 13:59
      dla PEDOFILÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gosc Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:03
        A co mi ktos ma zabraniac kontaktow z dziecmi jak se lubie. I zrobie se manife
        w imie tolerancji. W tym chorym swiecie czuje sie juz jak intruz bo mam
        normalna rodzine no i oczywiscie nie jestem trendy bo nie sypiam z
        facetami ....Instrukcje dla homo w szkolach dla pedofili w necie, co bedzie
        nastepne. A jak ktos pieprzy o wolnosci slowa w tym wypadku to jest chyba
        umyslowo chory....
      • donq Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 14:06
        Nauczyli sie jak walczyc o "wyzwolenie seksualne" od homo.

"Ich zdaniem pedofilami byli Kornel Makuszyński i Janusz Korczak."

Homo tez posmiertnie dookoptowuja do pedalskich organizacji znanych ludzi,
        ktorzy nie moga protestowac.

Doprawdy, nie mozna scigac autorow takich stron? To trzeba prawo zmienic jesli
        rzeczywiscie nie mozna. Wykleta cenzura obyczajowa musi w rozsadnych granicach
        istniec...

DonQ

• Gość: gosc NIE przestawajcie pisac!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:06
      podejrzewam ze nie masz dzieci bo bys takich bredni nie pisal. O pedofilach
      trzeba pisac i powiem wiecej, ich dane powinny byc podawane do publicznej
      wiadomosci. Mam prawo wiedziec ze obok mnie mieszka pedofil zeby chronic swoje
      dzieci...
      • myff Re: NIE przestawajcie pisac!!!! 20.04.06, 15:32
        A niech będzie trzech takich, co krzywdzą dzieciaki-i co? mamy tu doczynienia z
        czynem mało niebezpiecznym? pewnie, machnijmy ręką, jak mamusia nie upilnowała
        to teraz ma! super!
      • Gość: pepe a ja chce zeby publikowac dane homo i les IP: *.ict.pwr.wroc.pl 20.04.06, 16:04
        Bo sam jestem normalny i czuje ze nawet nieswiadomy kontakt moze mi zaszkodzic
        • Gość: Uga-buga Re: a ja chce zeby publikowac dane homo i les IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:25
          Tobie nie zaszkodzi nawet awaria rekatora jadrowego...nie ma czego uszkodzic.
        • Gość: lodzianin Re: a ja chce zeby publikowac dane homo i les IP: *.uni.lodz.pl 21.04.06, 16:37
          No pewnie, ze Ci zaszkodzi. Wiesz, co sie stanie? Ty staniesz sie gejem i
          lesbijka jednoczesnie (zwlaszcza, jak bedziesz miec dwoje sasiadow: geja i
          lesbijke), a oni stana sie heteroseksualni. Nie czytales o tym w jakis
          katolickich publikacjach naukowych?

Zastanawiam sie, skad bierze sie tyle rasistowskiej, obrzydliwej nienawisci do
          wszystkich dookola w Was - tzw. pokoleniu JP2. Jestescie pokoleniem nienawisci,
          ciemnoty i nietolerancji? Sorry, ale tak to niestety wyglada.
      • uriel.blog.pl Re: NIE przestawajcie pisac!!!! 20.04.06, 16:40
        I co, zarżniesz go, idioto, na wszelki wypadek?
        A może dotąd będziesz prześladował, aż sam się wyprowadzi?
        Naród debili.
        ---
    • puuchatek Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 14:15
      Nie ma "dobrej" pedofilii. Małe dziecko jest zwyczajnie niedojrzałe do pewnego poziomu kontaktów z drugim człowiekiem. Odpowiadając jednej z pytających osób: tak, są dowody na to, że dzieci wykorzystywane przez pedofilów mają problemy bardzo długo (najczęściej przez resztę życia) - nawet wtedy, kiedy "dobrowolnie zgodziły się na taką formę przyjaźni). Proponuję zajrzeć do jakiegoś sensownego podręcznika psychologii dziecka albo psychologii klinicznej.

A opowieści o tym, że Korczak był pedofilem jako zywo przypominają mi opowieści środowisk gejowskich o tym, kto mianowicie w historii był homoseksualistą. O umarłych najłatwiej mówić - nie zaprotestują.
      • Gość: ylemai Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 14:20
        a odkąd to psychologia jest na tyle dobrą nauką, by jej ustalenia były
        miarodajne? Metodologicznie to jest raczej pobożna szarlataneria. Póki nie
        będzie klinicznych, kontrolowanych badań z grupami kontrolnymi, to te "dowody"
        są z d*** wzięte.

A co do opowiesci środowisk gejowskich... może Alan Turing nie był gejem? I nie
        zginął z tego powodu?
        • Gość: gosc Ty chyba byles w tej grupie kontrolnej .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:24
          trzeba byc kompletnym imbecylem zeby takie brednie wypisywc. Dowody to ja ma
          wlsnie w d.... Zadne dowody nie przekonaja mnie ze kilkuletnie dziecko pragnie
          kontaktow seksualnych. "czucie i wiara silniej mowia do mnie niz medrca
          szkielko i oko". Kopernik tez byla pedofilem:))
        • uriel.blog.pl Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 16:42
          Ja tam wolę Oscara Wilde i Fredericka Bulsarę.
          Nie żebym był gejem, ale lubię dobre książki i dobrą muzykę.

---
      • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:50
        Nie masz zadnego pojecia o psychologii. Proponuje zajrzec do raportow, o ktorych
        wspomnialem.
        Gdybys nie byl glupcym, rzucajacym ogolniki, wiedzialbys ze podobnie jak zdarza
        sie wielu nierozwinietych doroslych, zdarza sie rowniez wiele nadrozwinietych
        dzieci...
        Poza tym stosunki sekusalne sa jedna z najnaturalnejszych rzeczy, tu zajrzyj do
        antropologii kulturowej, klopoty biora sie z granic i tabu kulturowych...kultury
        ich pozbawione (tabu wieku nie istnieje u wyspiarzy tribranda), odbywaja
        inicjacje seksualna w wieku 8-12 lat, a bawia sie w seks, imitujac go od wieku
        4-6 lat. Nie dzieje sie im absolutnie zadna psychiczna krzywda...
        • uriel.blog.pl Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 16:46
          Nie tłumacz krowie, że żre trawę, bo ona nad tym nie myśli.
          Objaśnianie Polaczkowi, że do najważniejszych źródeł traumy dziecka jest tabu,
          raczej mija się z celem.

---
          • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:53
            Zaiste ;p
            Choc ja czas tu marnotrawie, jako ze w Irlandii nie ma nawet z kim sie
            klocic...polaczki posiadaja tepe i ograniczone poglady, iralndczycy nie
            posiadaja zadnych :)
            Nie wiem co gorsze :)
    • Gość: Bezstronny Propagowanie pedofilii? IP: *.hgc.com.hk / 218.189.215.* 20.04.06, 14:21
      "Samo propagowanie pedofilii nie jest niestety karalne"
      A propagowanie schizofrenii albo depresji jest karalne?
      Pedofilia jest medycznym określeniem pewnego zaburzenia.
      Osoba nią dotknięta wykazuje pociąg seksualny w kierunku dzieci.
      Póki co za sam pociąg seksualny nie wsadzają jeszcze do więzień, tylko za czyny lubieżne z osobą poniżej 15 roku życia. A żeby dokonywać takich czynów wcale nie trzeba być pedofilem, i odwrotnie - będąc pedofilem wcale nie trzeba molestować dzieci.
      Poczytajcie trochę fachowej literaotury, zwłaszcza dziennikarze powinni, zanim zaczniecie wypisywać bzdury.
      • jerry.uk Fotki sa karalne w Polsce 20.04.06, 14:23
        no to sie mylisz bezstronny, bo jesli policja znajdzie w twoim kompie dzieciece
        fotki to idziesz do wiezienia na 5 lat. a zanim sie wytlumaczysz ze te
        dziewczyny maja wiecej niz 15 lat to minie rok.
        • Gość: Bezstronny Re: Fotki sa karalne w Polsce IP: *.hgc.com.hk / 218.189.215.* 20.04.06, 14:36
          jerry.uk napisał:

> no to sie mylisz bezstronny, bo jesli policja znajdzie w twoim kompie dzieciece
          >
          > fotki to idziesz do wiezienia na 5 lat. a zanim sie wytlumaczysz ze te
          > dziewczyny maja wiecej niz 15 lat to minie rok.

Po pierwsze, nie mylę się.
          Po drugie, w Polsce karalne jest sporzadzanie, rozpowszechnianie i posiadanie materiałów pornograficznych na których występują osoby które nie ukończyły 15 r. ż. (sprawdź sobie w KK).
          Po trzecie, w takiej sytuacji jaką opisałeś, policja i prokuratura wykazałaby się jedynie nadgorliwością, a ja - przyjmując hipotetycznie iż tego rodzaju zdjęcia bym posiadał - mógłbym dostać spore odszkodowanie za wsadzenie mnie do więzienia. A gdyby biegli z zakresu antropologii nie mogli wykluczyć, że osoby na zdjęciach ukończyły 15 rok życia, to jako wątpliwość powinno być zgodnie z zasadą in dubio pro reo traktowane jako argument na korzyść oskarżonego.
          Inna rzecz że w związku z panującą u nas histerią nie wiadomo jak by się taki proces potoczył i ile czasu trwałoby uniewinnienie i wydębienie później odszkodowania.
          Inna sprawa, że teraz wystarczy donieść na dowolną osobę, że ma takie materiały, a zaraz wparuje policja, zarekwiruje jej sprżet komputerowy, a bezmyślny prokurator do spółki z tępym sędzią pod wpływem podgrzewających atmosferę pismaków posadzą delikwenta na cholera wie jak długo do aresztu.
          Były już takie przypadki i na każdego może paść. Świetny sposób na wykończenie np. konkurencji - donieść, ze na służbowych komputerach ktoś ma dziecięcą pornografię.
    • Gość: kasze Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:28
      Aby cokolwiek w sprawie powiedzieć należałoby się napierw zapoznać ze stroną.
      Jak ktoś już zauważył zapewne chodzi o Malego Ksiecia z adresu maly-ksiaze.h15.ru
      Niestety (stety?) strona aktualnie nie działa. Byla jednak szeroko komentowana tutaj: prawo.vagla.pl/node/6168
      • pia.ed Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 14:55
        Rozumiem obawe przed pedofilami, ale co zrobic jesli ta obawa przekracza
        granice zdrowego rozsadku?
        Pisze tu o toleracyjnej Szwecji, gdzie byl okres czasu kiedy kwotowano
        mezczyzn starajacyh sie na dostanie sie do szkoly wyzszej ksztalcacej
        przedszkolanki.
        Niestety, kiedy w Europie wybuchal jeden skandal pedofilski za drugim,
        mezczyzni pracujacy jako wychowawcy w przedszkolach zaczeli sie czuc
        obserwowani i podejrzewani ...
        Bo przeciez jesli wychowawczyni przedszkola wezmie dziecka na kolana
        to jest normalne, ale jesli wezmie je mezczyzna???
        Ani chybi pedofil!

Chce dodac ze Szwedzi bardzo kochaja dzieci, tak swoje wlasne jak i dzieci
        swej zony z pierwszego malzenstwa,
        Ozenek z tzw kobieta z przeszloscia, w Polsce raczej nie tak czesty,
        w Szwecji jest zupelnie normalny
        a to ze kobieta wnosci do malzenstwa dzieci nie jest najmniejsza przeszkoda!
        • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:10
          Taka to wlasnie 'wolnosc' i 'tolerancja' w Szwecji istnieje...chory totalitarny
          kraj...jedyny w Europie, w ktorym chodzenie do panienek jest karalne...dla
          klienta, jak na razie...w ktorym moga ci odebrac prawa rodzicielskie za byle
          gowno, bo ktos zlozy donos...nic mi prosze nie mow o Szwecji...
      • Gość: bueee Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:34
        dziala, przed chwila ja studiowalem. rzeczywiscie jest skonstruowana dosc
        przemyslnie. nie ma pornografii dzieciecej, jest za to w formie poradnika.
        poczatkujacy pedofil moze sie nauczyc zacierac slady swoich przestepstw, albo
        usprawiedliwic moralnie swoje czyny co czyni ja niebezpieczna. wszystkoo jednak
        w granicy wolnosci slowa. bazuja na dwuznacznosci okreslenia milosci.
    • baat-man Juz sie zaczyna... 20.04.06, 14:37
      Wczoraj homosie i ich homosluby, dzisiaj dorosli kochajacy-inaczej dzieci,
      jutro moze ja razem z moja swinka morska i pieskiem bede mogl formalnie zalozyc
      rodzine.
      • scyg Re: Juz sie zaczyna... 20.04.06, 14:51
        Dla mądrali, którzy bronią tej strony: Jeśli ona mówi o kamuflowaniu stosunków z
        dziećmi, to nie jest skierowana do ludzi ze skłonnościami, tylko dla
        praktykujących zboczeńców. A w kraju w którym za obrazę majestatu
        funkcjonariusza publicznego można trafić za kratki, nie można używać argumentu
        wolności słowa. Niestety przykład pedofili z Dworca Centralnego, gdzie sprawie
        ukręcono łeb z powodu zaangażowania znanych "autorytetów", pokazuje że w Polsce
        jeszcze mamy długą drogę do przebycia zanim problem zostanie sensownie rozwiązany.
        • Gość: Uga-buga Re: Juz sie zaczyna... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:11
          Nie wydaje mi sie...sad ma raczej w nosie, czy to bylo dobrowolne czy nie...jak
          dowodze glosy na forum, wg opini wiekszosci kazdy pedofil jest zly i tyle. Wiec
          nic dziwnego, ze ludzie nie chca wyladowac za kratkami...
    • Gość: kluska Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.aster.pl 20.04.06, 14:49
      > PRZESTAŃCIE JUZ O TYM PISAĆ - TO NUDNE!

Masz wybor: mozesz NIE czytac. Ale wtedy problem tez nie zniknie.
      • pia.ed Czasem moze dojsc do przesady, a przesada nigdy... 20.04.06, 14:57
        Rozumiem obawe przed pedofilami, ale co zrobic jesli ta obawa przekracza
        granice zdrowego rozsadku?
        Pisze tu o toleracyjnej Szwecji, gdzie byl okres czasu kiedy kwotowano
        mezczyzn starajacyh sie na dostanie sie do szkoly wyzszej ksztalcacej
        przedszkolanki.
        Niestety, kiedy w Europie wybuchal jeden skandal pedofilski za drugim,
        mezczyzni pracujacy jako wychowawcy w przedszkolach zaczeli sie czuc
        obserwowani i podejrzewani ...
        Bo przeciez jesli wychowawczyni przedszkola wezmie dziecka na kolana
        to jest normalne, ale jesli wezmie je mezczyzna???
        Ani chybi pedofil!

Chce dodac ze Szwedzi bardzo kochaja dzieci, tak swoje wlasne jak i dzieci
        swej zony z pierwszego malzenstwa,
        Ozenek z tzw kobieta z przeszloscia, w Polsce raczej nie tak czesty,
        w Szwecji jest zupelnie normalny
        a to ze kobieta wnosci do malzenstwa dzieci nie jest najmniejsza przeszkoda!
    • Gość: jerzy30 co tu szukac w Rosji jak w Polsce są takie strony IP: 195.187.99.* 20.04.06, 15:02
      i nikt nie reaguje - strona sie nazywa - www.onanizm.pl - az sie roi od
      pedofilskich wpisow - zawiadomilem policje i g...no z tego wyszlo - pedofile
      maja sie dobrze a nawet kase zbieraja na podanej stronie
    • Gość: klik Pedofili powinno się likwidować ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:05
      • Gość: rozbawiony wszystkich chorych psychicznie nalezy zagazowac ;) IP: *.uni.lodz.pl 21.04.06, 00:38
        No jasne. Najpierw pedofili, a potem innych chorych psychicznie, np. neurotykow
        i osoby cierpiace na manie przesladowcza. Na miejscu Kaczynskiego juz dzisiaj
        zaczalbym sie bac ;))) A potem wzielibysmy sie za paranoikow, np. ludzi
        wierzacych w cuda religijne. Na koncu zostaliby nam ludzie cierpiacy na
        chwilowe zaburzenia poczytalnosci wywolane intoksykacja, np. osoby, ktore
        wypily piwo. Ich tez zagazujemy. Wtedy zostana sami "normalni" - np. kolega od
        pomyslu z likwidacja pedofili i ja.

Podoba Wam sie moj pomysl?
    • Gość: gośćportalu Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:05
      Nawiasem mowiac to gazeta.pl sama popularyzuje ta strone. Dlaczego tak uwazam ?
      W artykule pada haslo "BHP pedofila". Teraz wystarczy wejsc w przegladarke,
      wpisac dokladnie to haslo i pozycja numer jeden to jaka strona ? Bingo ..
      Nie skomentuje ... Nawiasem mowiac to szkoda ze tekst nie jest okraszony
      zdjeciami pochodzacymi z witryny. Wtedy to po calosci gazeta by pojechala :-C
      • Gość: :) Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:38
        gość portalu napisał:
        "Nawiasem mowiac to szkoda ze tekst nie jest okraszony
        zdjeciami pochodzacymi z witryny. Wtedy to po calosci gazeta by pojechala :-C"

Moze nie mieli praw do publikowania :P

A tak pozatym, wszystkie strony webowe o jakimkolwiek charakterze pedofilskim
        powinny byc jak najszybiej usuwane i osoby je tworzace powinny poniesc
        konsekwencje. Wykorzystanie tej wiedzy na temat kamuflowania i innych
        zamieszczonych tam tekstow moze byc tylko jedno.
        PEdofilstwo trzeba tepic
        • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:57
          Burn the witches...burn the witches...
          Wasz podly i niski rodzaj, jest taki sam przez wieki
          Chcecie niszczyc i tepic...zamiast poznac i zrozumiec.
          Czy zadasz sobie trud do siegniecia tego raportu, o ktorym wspomnialem, lowco
          czarownic?
          Zareczam cie, ze nie jest on pisany przez srodowiska pedofilow, tylko psychologow...
          • uriel.blog.pl Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 17:06
            Palenie jest nieporównywalnie łatwiejsze.

---
    • Gość: AAAAAAAAAAAAAAAAAA Nie chcemy dewiacji w meskiej ubikacji !!!!!!!!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.04.06, 15:06
      Kastracja i praca zboczenca nawraca.
    • kozaczek3 Instrukcja,ochrony pedofili w Kościele katolickim 20.04.06, 15:16
      INSTRUCTIO
      DE MODO PROCEDENDI IN CAUSIS SOLLICITATIONIS
      (…) ; omnes et singuli ad tribunal quomodocumque pertinentes vel propter eorum officium notitiam admissi arctissimum secretum,quod secretumSancti Officii communiter audit, in omnibus et cum omnibus, sub poena excommunicationis latae sententiae, (…)

JAN XXII
      Angelo Giuseppe Roncali
      16 MARTII 1962

(…) wszyscy i każdy z osobna przed trybunałem w jakimkolwiek charakterze stojący lub gdyby kto z racji swego urzędu o sprawie tej uzyskał wiedzę zobowiązany jest do zachowania najściślejszej tajemnicy, która jest traktowana jako tajemnica Świętego Urzędu, wszędzie i wobec każdego, pod groźbą ekskomuniki latae sententiae (...)

Jan XXIII
      16 –03-1962

Rzecz się tyczy ukrywania przestępstw pedofilii w Kościele Katolickim.
      Instrukcja ta nie została odwołana przez następnych papieży do dzisiaj.
      Podobne lecz nie pisane kodeksy honorowe posiadają liczne organizacje o złej reputacji.
      W roku 2001 szef Kongregacji Doktryny Wiary (dawniej zwanej Świętą Inkwizycją) niejaki kardynał Ratzinger, przesłał do wszystkich biskupów memorandów, w którym przypomniał, że regulamin z 1962 r wciąż obowiązuje.

Znany przypadek księdza Pawłowicza z Witonii na ziemi łódkiej.
      Gdzie miał stosunki analne z ministrantami z całej wioski i wyjeżdzał z nimi na sesje wyjazdowe do różnych parafii i zakonów..
      Po wykryciu procederu biskup Ziółek ukrywał go skutecznie prawie dwa lata, przerzucając go z parafii na parafie.
      Więc wszyscy pedofile!! do zakonów i do seminariów tam właćiwa ochrona.
      Niech będzie pochylony.
      Amen
      • m15 pedofile,pederaści i inne zboczki to mili ludzie 20.04.06, 15:21
      • Gość: lodzianin uwazaj;))) IP: *.uni.lodz.pl 21.04.06, 18:14
        Oj, to bardzo niebzepieczne - pisac takie rzeczy. Wszak kler jest w tym kraju
        obiektem kultu religijnego, a pisanie o klerze gwalcacym male dzieci oraz
        klerze ukrywajacym ten fakt przed holota - jest obraza uczuc religijnych
        katoli. Niedawno Jerzy Urban obrazil ich szokujaca, obrazliwa i nieprawdziwa
        opinia, ze Jan Pawel II byl stary jak Brezniew. Obrzydliwa bezczelnosc Urbana.
        Przeciez wszyscy widzieli, ze papiez mial 18 lat w zeszlym roku i wcale nie byl
        stary i schorowany jak Brezniew u kresu zywota. Dlatego potepiam bezczelnosc
        Urbana, ktory jak zawsze klamal ;)))
        A zreszta - co da to, ze ujawniasz nam fakt machinacji kleru w celu ukrycia
        aktow pedofilii w jego szeregach? Polacy i tak beda dalej opowiadac o "dobrym
        papiezu" i "zlym lewactwie" oraz maszerowac w bialych marszach, zeby pomachac
        wesolo abp Ziolkowi. Glupota jest wszak jak milosierdzie boskie - niezmierzona
        i niepojeta...
    • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 15:32
      Mozecie im skoczyc...serwer jest w rosji i podlega rosyjskiej legislacji,
      istnieje i bedzie istnial i bardzo dobrze.
      Zawsze musicie sobie znalezc kozla ofiarnego, 'zle zlo', bo 'zle'. Zero debaty,
      dyskusji, pomyslunku. Zero wnikniecia chocby w raporty psychologiczne, badajace
      dziecieca seksualnosc (bo od czasow Freuda drogi ciemnogrodzie, zostalo juz
      dowiedzione ze dzieci seksualnosc posiadaja). Dla glupich i leniwych - istnieja
      raporty psychologow, dowodzace ze istnieje bardzo niewielki odsetek dzieci,
      ktore swiadomie i celowo daza do kontaktow seksualnych z doroslymi. I nie sa to
      zaburzenia umyslowe, taka jest ich seksualnosc.
      Dlatego podzial na 'dobra' i 'zla' pedofilie jest absolutnie slyszny. Zla to
      uzycie sily, dobra to stosunki obopolnie zaakceptowane. Ale jak cos takiego moze
      przyjsc komus do glowy, kiedy wiekszosc ludzi sadzi ze nawet 16-latek ma 'zbyt
      malo rozumu', aby decydowac o swoim losie i zyciu w najmniejszym
      stopniu...Przymus i przemoc - oto podwaliny waszego swiatopogladu...Lubicie
      znajdowac i wytykac demony, poniewaz boicie sie spojrzec w lustro...
      • myff Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 15:55

> poniewaz boicie sie spojrzec w lustro...
        jasne, co dzień rano patrzę w lustro i myśle: o kurczę, ale jestem wstrętnym i
        brzydkim pedofilem! mhy...no tak..a ja myślałam, że to te pryszcze.
        punkt drugi, niewielki odsetek DZIECI czy te mądre badania mówią o tym o jakich
        dzieciach mówimy? sześcio- czy szesnastolatkach? i jeszcze jedno, bo mnie to
        frapuje niezwykle, czy jeżeli tatuś (40 lat) spółkuje z córką(9lat) a ona mu sie
        oddaje spokojnie co noc...to znaczy, że on jest dobry, ona wyjątkowa i wszystko
        cacy? bo przecież to juz nie jest gwałt tylko wszystko za obopólna zgodą? to nie
        jest dewiacja...tylko psychiatra jest ciemniak?
        • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:03
          Sluchaj, sprawa jest prosta - nie chodzi o wiek, chodzi seksualne
          wykorzystywanie, nie wazne czy 6-cio, czy 60-cio latka, prawda?
          Jak pisalem, jest niewielki odsetek dzieci, ktore chca seksu z doroslymi.
          Wiekszosc przypadkow pedofilii to niestety gwalty, poniewaz wiekszosc dzieci
          tego nie chce.
          Ale brak debaty i zrozumienia tematu, zmarginalizowania go i skryminalizowania,
          pogorsza zdecydowanie sprawe...
          Wiekszosc pedofili gwalcicieli to powaznie chorzy ludzie....i nie to, ze mi ich
          szkoda, ze trafiaja do wiezienia i tam dostaja za swoje. Ale obecna nagonka i
          panika, pogarsza zdecydowanie sprawe...
          Gdyby podkreslic to, ze sa dzieci ktore chca seksu z doroslymi, moze do tak
          wielkiej ilosci gwaltow by nie dochodzilo...moze nie czynilo by to
          pedofilom-gwalcicielom jeszcze wiekszych napiec i jeszcze bardziej nie zanizalo
          ich poczucia wartosci, ktore i tak jest wybitnie niskie i z ktorych bierze sie
          ich sadyzm? Wiesz ze wiekszosc z nich sama miala jakies powazne urazy
          psychiczne, badz byla wykorzystywana, bita itd?
          • Gość: pepin Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:35
            Uga-buga, rany boskie! Oczywiście, że dzieci mają WŁASNĄ seksualność. Nawet te
            całkiem malutkie. Ale ta seksualność musi się rozwijać razem z dziećmi ich
            WŁASNĄ drogą, bez udziału dorosłych. Relacja dziecko-dorosły nigdy nie jest
            równorzędna i dlatego jeśli jest podporządkowana celom dorosłego zawsze będzie
            oparta na wykorzystywaniu dziecka. Wierzę, że są dzieci, których seksualność
            rozwija się inaczej. Może są takie, które dążą do kontaktów seksualnych. Ale to
            na dorosłych spoczywa odpowiedzialność. Tak samo jak nie pozwolisz sięgać
            dziecku do swojego portfela tak samo zabronisz mu dostępu do rozporka. Cała
            reszta jest dorabianiem ideologii
            • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:45
              Brawo! Pieknie...nie ma to jak 'wychowywac' - zabraniajac...wlasnie takie
              represyjne praktyki sa w wiekszosci powodem pozniej schorzen i neuroz..
              • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:50
                Poza tym - tafisz na przypadek przeze mnie opisywany. Nie pozwolisz siegnac do
                rosporka - swietnie. Dziecko pojdzie szukac kogos innego i niech trafi na
                'zlego' pedofila, na chorego gwalciela. Myslisz, ze to bedzie lepsze?
                Czy jeszcze do ciebie nie dotarlo, ze jak zamniesz oczy swiat nie znika? Ze jak
                przestaniesz zauwazac problem, zakaz czegos to cos wyjdzie po prostu inna droga
                Tlumienie jest przeczyna neuroz - stary jak swiat aksjomat psychologii...
      • alpepe Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 16:06
        Masz głowę napakowaną argumentami "za", ale jak Bóg będzie miłosierny, to cię
        wysłucha i będziesz miał kiedyś dziecko, które ktoś ci będzie chciał zgwałcić.
        Jeśli ta osobą nie będziesz ty, to gwarantuję, że zmienisz zdanie i o Freudzie i
        o Malinowskim i o wszystkich autorach usprawiedliwiających za pomocą nauki swe
        skłonności.
        • Gość: Uga-buga Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:19
          Freud byl pedofilem?!
          ROFTL...szkoda, ze twoja bozia nie dala ci rozumu...

I czy ja do jasnej cholery bronie praw gwalcicieli? Czy ja mowie ze to ok?!
          Wezcie sie zastnawocie 2 razy, napijcie meliski, uruchomcie cos co znajduje sie
          w przyrzadzie potrzebnym wam z reguly do przezuwania...
    • Gość: Chlopka Jezeli... IP: *.energis.gsi.gov.uk 20.04.06, 16:17
      Jezeli mieliscie to szczescie, ze w dziecinstwie nie 'uwiedliscie' doroslej
      osoby, ktorej zadaniem bylo sie Wami opiekowac, jezeli nie musieliscie przezyc
      tego horroru, ktory ciagnie sie cale zycie, depresji, braku umiejetnosci
      nawiazania funkcjonalnych zwiazkow z ludzmi, prob samobojczych i horroru
      naglego olsnienia, ze zostaliscie potraktowani jak przedmiot, jak szmata
      tatusia, i nie zaznaliscie tego trudu i znoju wybrniecia z bagna, w ktore
      wsadzil Was ten 'uwiedziony' dorosly, Bogu dziekujcie, panowie, Bogu
      dziekujcie! Popatrzecie tez troche uwazniej na swoje partnerki: czy sa jakies
      zawirowania w zyciu seksualnym, jakies rozwichrzenia psychiczne (ofiara czasem
      nie pamieta, co jej sie przytrafilo, albo bedzie twierdzic, mimo symptomow,
      ze 'tego chciala'). Uwierzcie mi, tego jest wiecej dokola nas, niz sie panom
      wydaje. Dziecko ma psychike dziecka i mimo fantazji erotycznych nie chce, nie
      chce wspolzycia seksualnego, nie chce wspolzyc z tatusiem, malej blondyneczce z
      doleczkami w policzkach kiedy sie usmiecha do wujka w glowie nie postanie, ze
      chcialaby poczuc tego wujka w swoim wnetrzu! Ludzie, zapomnieliscie juz, jak
      to jest byc dzieckiem?! Co do innych kultur, w ktorych inicjacja nastepuje w
      dziecinstwie: no coz, w innych kulturach praktykowane jest rowniez kamienowanie
      kobiet zgwalconych. Bronkowi Malinowskiemu (wspomnianemu wczesniej)
      zawdzieczamy relatywizm kulturowy (wszystkie kultury sa rowne) - znaczy sie, w
      naszej kulturze pewne zachowania sa tabu i jest to rownie wazne i godne
      szacunku, jakim obdarzamy inne kultury. Idee podlegaja rewizji: frenologia tez
      byla metoda naukowa w pewnym okresie a czlowiek, ktory wymyslil lobotomie,
      dostal Nobla. Wiec jeszcze raz: Bogu dziekujcie. I niech Was reka Boska broni
      przed dotknieciem malego dziecka, aby zaspokoich swoje seksualne potrzeby.
      Ofiarom natomiast polecam ksiazki Alice Miller i niech Was Bog ma w swojej
      opiece, jezeli tata albo mama nie moze.
      • Gość: Uga-buga Re: Jezeli... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:22
        Zapomnialas dodac Maryji Wiecznej Dziewicy i
        Jedynej Slusznej Prawdy reprezentowanej przez Nasza Jedyna i Sluszna
        Chrzescijanska, Biala Kulture...
        Bronkowi niestety slabo wyszlo wprowadzenie pojecia relywizmu kulturowego,
        trafil na salony nauki, ale do pustych lbow jak twoich niestety nie....przez to
        dalej mamy imperializm bialego czlowieka, niszczacy zycia wiekszej ilosci ludzi
        na tej planecie.
    • piss-on-pis4 Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili 20.04.06, 16:21
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):
      > to jakaś mania prześladowcza z tą pedofilią. Codziennie czytam o
      > "zatrzymaniu", "wykryciu", "ujawnieniu" jakiś pedofilów. Ludzie, czy Wy
      > naprawde wierzycie w to, co piszecie? Ze jest tylu pedofilow na świecie?
      > Wydaje mi się, ze to jest po prostu modny temat i dziennikarki chcą go wydoić.
      > PRZESTAŃCIE JUZ O TYM PISAĆ - TO NUDNE!

To sobie kup jakiś PiSorgan.
    • srsk A co z granicą? 20.04.06, 16:26
      W zasadzie wszyscy się zgodzą - pedofilia to zło. Często mamy przed oczami
      łysawego grubasa z owłosionym torsem i malutką dziewczynkę, a jeszcze lepiej
      chłopczyka. I te brydne łapska itd.

A co jeśli "dziecko" ma 17 lat i jest całkiem rozwinięte ?
      A jeśli tę siedemnastolatkę bzyknie kolega, równieśnik ?
      Nie zgwałci, tylko za jej zgodą ?
      A jeśli kolega jest pełnoletni ?

KARAĆ takiego za pedofilię ???

Pewnie nie.

Tylko co zrobić, jeżeli dziewczyna ma 16 lat... potem 15 lat... 14, 13...
      Sprawa nie jest prosta.
      Polański ma proces za trzynastolatkę, jego partnerki nie widziałem, ale znam
      jedną, która w wieku lat 13 miała 175cm i kształty dorosłej kobiety. I niech
      taka sobie doda kilka lat...

• Gość: Uga-buga Re: A co z granicą? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:32
        Karac z gwalt, nie wazne w jakim wieku, czy to nie proste?
        Choc w wiekszosci...gwalcicielom potrzeban jest pomoc psychologiczna, nie kara,
        po ktorej beda jeszcze gorsi...
        Trzeba by bylo odroznic schorzenia genetyczne (warunkowane sklonnosci
        sadystyczne, takich bym eliminowal), od nauroz i traum - takich trzeba leczyc..a
        nie karac...
        • srsk Re: A co z granicą? 20.04.06, 16:50

> Karac z gwalt, nie wazne w jakim wieku, czy to nie proste?

To proste, ale nie wystarczające!

> Choc w wiekszosci...gwalcicielom potrzeban jest pomoc psychologiczna,
          > nie kara, po ktorej beda jeszcze gorsi...

To na pewno, chyba że ktoś nie odróżnia kary od zemsty (są tacy).

> Trzeba by bylo odroznic schorzenia genetyczne (warunkowane sklonnosci
          > sadystyczne, takich bym eliminowal), od nauroz i traum - takich
          > trzeba leczyc.. a
          > nie karac...

Leczyć wszystkich, a nieuleczalnych IZOLOWAĆ. To droższe od eliminacji, ale
          jakby bardziej humanitarne.

BTW: Co z "nie-gwałtami" na nieletnich ???
          Jakoś pomijasz ten wątek. Dla mnie jest oczywiste, że uwodzenie dzieci jest
          przestępstwem, nawet, jeśli w głowach tych dzieci krążą kosmate myśli.
          Mam wątpliwości co do granicy (już o tym pisałem), ale np. uwodzenie pięciolatka
          to ciężkie przestępstwo, niezależnie od wrażeń tegoś dziecka.
          • Gość: Uga-buga Re: A co z granicą? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:59
            Ja nie jestem humanitarny, dla mnie izolowanie nieudanego okazu genetycznego
            jest sprzeczne po pierwsze z moim interesem, a po drugie z natura. On jest
            skazany na wymarcie.
            A co do uwodznia - nie wiem. Ja jestem za wolnymi stosukami seksualnymi, dowod
            wysp trobrianda pokazuje, ze jezeli dzieci odbywaja inicjacje seksualna w mlodym
            wieku miedzy soba, problem pedofilii nie istnieje.
            Oczywscie modelu tego nie da sie przeniesc z malej wyspy, do miliardowych
            spoleczenstw.
            Niemniej jednak, nie uwazam zeby milosc doroslych do mlodych chlopcow, czy
            dziewczat byla czymkolwiek nagannym (od Platona po Wilde'a...)
            Za przestepstwo uwazam przemoc seksualna, od psychicznej po fizyczna...Wiec
            jezeli 'uwodzenie' to zastraszanie i manipulacja - to oczywiscie.
            • krytyka.org trobriandczycy i wolnosc seksualna 20.04.06, 17:13
              fakt, wyspy trobrianda, o ktorych piszesz, rzeczywiscie cechowaly sie dosc duza
              wolnoscia przedmalzenskich sotsunkow seksualnych. pamietac jednak trzeba, ze,
              jak twierdzil autor monografii na ich temat, nie mozna pojedynczych instytucji
              rozpatrywac w oddzieleniu od funkcji, jaka pelnia w calosci kulturowej. w
              spolecznestwie zachodnim, z powodu opoznionego przez wieloletnia edukacje
              wejscia w doroslosc, dziecko (poniekad slusznie) do 15/16 roku zycia uznaje sie
              za niezdolne do podjecia swiadomej decyzji o podjeciu zycia seksualnego. jest to
              cezura raczej symboliczna, ale majaca uzasadnienie w naszym, a nie
              trobriandzkim, systemie spolecznym. tak samo, jak odmnienne kulturowo, i przez
              to nienadajace sie jako przyklady, sa spoleczenstwie trobriandzkie, tak samo
              nieprzystajace wydaja mi sie kultury wilde'a i platona.
              • Gość: Uga-buga Re: trobriandczycy i wolnosc seksualna IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:23
                Pierwszy rzeczowy argument :)
                Faktycznie - funcjonalizm Malinowskiego wyraznie mowi, ze nie wolno odrywac
                funkcji o kultury, z ktorej wyrosla.
                Jednak zauwaz, ze napiszalem wyraznie: nie uda sie przeniesienie systemu malych
                wyspek, do wielomilionowego spoleczentwa.
                Oczywiscie propagowanie seksu 8 letnich dzieci w obecnym systemie kulturowym,
                narobilo by pelno krzywd, nie dajac zadnych pozytkow.
                Jednakze wartosci naszej kultury nalezy przewartosciowac, sa one delikatnie
                mowiac glupie.
                Przyklad trobrianda dowodzi, ze brak tlumienia powoduje o wiele zdrowsze
                spoleczenstwo. W tym przypadku nalezaloby porzucac dawne wartosci (ktore i tak
                juz sa martwe, spojrz na obecnych nastolatkow), budujac jednoczesnie nowe.
                Jakie? Nad tym mozemy dyskutowac :) Tutaj wlasnie powinna toczyc sie debata
                spoleczna, z ktorej rzecz jasna wylaczyl bym wszelkich pomylencow potrafiacych
                rzucac na prawo i lewo emocjonalne wypowiedzi, czesto ad personam - burn the
                witches...najwazniejsze: przydalby sie glos samych zainteresowanych: dzieci,
                nigdy do tej pory nie zostaly wlaczone do stanowienia i decydowania o swoim
                losie, z powodu kretynskiego zalozenia, ze sa do tego nie zdolne...podobnie jak
                murzyn niezdolny byl decydowac o swoim losie...bialy wyswiadczal mu tylko
                przysluge...
        • Gość: nieuswiadomiony Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: 193.254.155.* 20.04.06, 17:20
          > Trzeba by bylo odroznic schorzenia genetyczne (warunkowane sklonnosci
          > sadystyczne, takich bym eliminowal)

Z ciekawoscia czytalem posty kolegi Uga-buga, ale to zdanko mnie zastanowilo.
          Moze czegos nie zrozumialem. Co to sa "warunkowane sklonnosci sadystyczne". Nie
          rozumiem slowka "warunkowane" w tym kontekscie.

Chcialbym zwrocic uwage, ze kontakty SM miedzy doroslymi za obopolna zgoda nie
          sa karalne. Pedeofilia nawet za obopolna zgoda i owszem.

Na marginesie:
          znam kilka kobiet, ktore nie maja nic przeciwka wiazaniu im raczek i nozek oraz
          kneblowaniu, a nawet potrafia bardzo goraco o to poprosic. I wcale nie wygladaja
          na niespelna rozumu. Przeciwnie, takie fantazje i praktyki zazwyczaj wymagaja
          ponadprzecietnej inteligencji, jak zreszta wiekszosc niestandardowych rzeczy
          zwiazanych z seksem
          • Gość: Uga-buga Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:25
            Ktoz tego nie robil :)
            Chodzilo mi o patologiczny sadyzm, warunkowany pewnym genem...Osobniki takie
            odnajduja jedyna przyjemnosc z zycia torturujac i zabijajac innych. To nie
            przypomina swiadomej 'sceny' S-M, prawdaz? :)
            • Gość: nieuswiadomiony Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: 193.254.155.* 20.04.06, 17:35
              Dzieki za wyjasnienie. Owszem, to nie przypomina swiatowej sceny SM.

Znowu jednak mamy problem: co zrobic z doroslym masochista, ktory spelnic
              seksualnie moze sie tylko podczas ciezkich, jednak niezagrazajacych zyciu i
              zdrowiu tortur zadawanych przez partnera/partnerke - tego wlasnie pragnie?
              Zabronic? To sie i owszem zdarza i to wcale nie tak rzadko na "swiatowej scenie
              SM". Sam nie jestem zwolennikiem, ale o ile wiem karalne to nie jest.

A co z ludzmi umawiajacymi sie przez internet na zbiorowe samobojstwa, albo
              zabijanie partnera, a nastepnie przyrzadzanie i konsumowanie czesci jego ciala?
              Konsumowany, dodam, zgadza sie na to i pragnie tego. Zabronic? To o ile wiem
              jest zabronione i moim zdaniem slusznie.

Ciezka sprawa z ta wolnoscia... kazdy troche inaczej ja rozumie.
              • Gość: Uga-buga Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:44
                Dla mnie problem nie istnieje. O ile ktos nie robi komus krzywdy i do niczego
                nikgo nie zmusza - niech sobie robi co chce.
                Jezeli chce dostac ciezki wpie..- prosze bardzo :) Podeslij ich do mnie, mam
                znajoma mistress, ktora zrobi im taki profesjonalny wycisk za marne 250 ojro za
                godzine :P
                Jezeli ktos marzy o zjedzeniu i zabojstwie? Ok, I don't care. Wiele ludow
                praktykowalo takie rzeczy w obszarze swoich religii...widocznie jest to
                genetycznie gdzies zapisane. Dla mnie to jest chore, a jezeli kogos to bawi? Go
                ahead. Nie wierze w bozie, ktora dala nam zycie, wiec sadze ze kazdy ma prawo
                robic z nim co chce.
                A problem samobojstw przez internet to powazny problem spoleczenstw
                'rozwinietych', na pewno cos trzeba z tym zrobic, ale obecne dzialanie - typu
                sciagnie i powstrzymywanie, to likwidowanie skutkow, nie przyczyn.
                Przyczyna jest post-industrialne spoleczenstwo...kozi rog w jaki zabrnela
                zachodnia kultura. (i kultury zwesternizowane - jak japonia, stajaca sie byc
                bardziej europejska i amerykanska, niz europa i ameryka jest..., do tego dorzuca
                niesmiertelne system feudalny, przeniesiony na kapitalizm i viola! nic dziwnego...)
                • Gość: nieuswiadomiony Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: 193.254.155.* 20.04.06, 18:04
                  Czyli jednym slowem kazdy czlowiek powinien miec prawo do zrobienia ze soba i
                  swoim zyciem wszystkiego, niezaleznie jak bardzo radykalnie? Do samookaleczenia
                  czy odebrania sobie zycia w kazdy wymarzony sposob wlacznie? Pod warunkiem
                  tylko, ze robi to dobrowolnie i nikomu innemu krzywda sie nie dzieje?

To dla mnie zbyt radykalne podejscie, musze przyznac. Dopoki skutki nie sa
                  nieodwracalne (profesjonalny wycisk za €250, czy 200 zlotych w Polsce) to ok.
                  Ale wydaje mi sie jednak, ze z odbieraniem sobie zycia w imie zaspokojenia
                  fantazji seksualnej lub w wyniku depresji sprawa juz nie jest taka oczywista.
                  Dowodem chocby niedoszli samobojcy wdzieczni ludziom, ktorzy ich uratowali.
                  Mysle, ze moze ci konsumowani na wlasne zyczenie tez moze zastanowiliby sie
                  jeszcze ze dwa razy, gdyby ktos przypadkiem zapobiegl konsumpcji i mieliby taka
                  szanse po paru dniach/tygodniach - choc tu z oczywistych powodow statystyk
                  raczej nie uswiadczysz.

Ciekawa dyskusja - szkoda, ze na razie nie moge kontynuowac. Zajrze tu jeszcze
                  wieczorem.
                  • Gość: Uriel Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.pkobp.pl 20.04.06, 18:20
                    Jeśli chodzi o kwestię samobójstwa w wyniku depresji, to popieram. Konkretnie
                    popieram ograniczenie swobody w realizowaniu pragnienia śmierci. Depresja
                    przechodzi, śmierć nie. Żeby nie było, że piszę w imieniu ludzi, których nie
                    rozumiem, nadmienię, że znam to z autopsji - znalazł się ktoś, kto mi
                    przeszkodził i teraz jestem temu komuś wdzięczny.
                    • Gość: Uga-buga Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 18:45
                      Pewnie...tylko depresja to nie 'zalamka', ale powazna psychiczna
                      przypadlosc...tez wiem, zaznalem...
                      Tylko ze depresja nijak sie ma do dziwacznych fatazji seksualnych, zreszta mi
                      tam to ryba, jak sa spolecznicy, ktorzy chca na sile ludzia 'pomagac' - niech to
                      robia, byleby nie za moje podatki :)
                      Dla mnie jeden okaz tego parszywego gatunku mniej lub wiecej nie czyni zadnej
                      roznicy...
                      Nie widze powodu do absolutyzowania wartosci ludzkiego zycia. Jak mowilem dla
                      mnie jedynym przypadkiem, w ktorym nalezy sie interwencja jest naruszenie mojej
                      woli zycia (tudziez czyjejs), bez mojej zgody...
                      • Gość: Uga-buga Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 18:56
                        A co do woli smierci...mi sie wydaje ze tacy ludzie juz po prostu sie
                        rodza...moze to genetyczne?
                        Zawsze znajda sobie kanal, aby dac ujscie swojej zadzy.
                        W chrzescijasntwie mieli okazje zostac swietymi pozartymi przez lwy...tak samo w
                        rytualach agralnych. Obecnie satanistyczne Order of The Ninine Angles tez
                        propaguje tak sposob 'ofiary starczym, mrocznym bogom'. W przypadku ONA - to
                        bardzo dobrze, takiego steku bzdur jaki oni pubikuja trudno porownac z czym
                        innym, let them die :)
                        Podobnie 'gore' - to bylo jest i bedzie, gdzies w ludzkim umysle. Jak beda
                        chcieli i tak to zrobia...po co im to utrudniac?
                        • Gość: nieuswiadomiony Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.netcologne.de 20.04.06, 20:50
                          Zgadzam sie, ze ci, co beda chcieli i tak to zrobia. Ale mysle jednak, ze
                          utrudniac warto, nawet jezeli tych, ktorzy sie pomylili z ta checia
                          autodestrukcji z pobudek seksualnych bedzie tylko 10 albo nawet 1%. Oczywiscie
                          trzeba znalezc jakis zloty srodek, zeby pieniedzy biednego podatnika za wiele na
                          ten cel nie wydawac. Sa wazniejsze sprawy...
                          • Gość: Uga-buga Re: Eliminacja sklonnosci sadystacznych? IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 21:09
                            Niech sie tym zajma organizacje charytatywne, ktos chce - niech robi, ja tam na
                            to nie dalbym zlamanego centa.
                            • Gość: kazelot jedno pytanie apropo wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:41
                              a skąd macie pewność czego człwoeik chce??
                              piszecie że jeśli jest to za "obopólną zgodą" albo że jesli "on sam tego chce"
                              to jest to dopuszcalne... natomiast jeżeli dzieje sie krzywda to już nie... w
                              takim razie mam pytanie: a co z manipulacją?? czy przypadkiem krzywda nie
                              dzieje sie czlwoiekowi któremu się WMÓWIŁO że CHCE czegos a czegoś?? pytanie o
                              wolną wolę?? jeżeli uważasz że nalezy karaz albo zabraniać jakichś czynów, bo
                              są złe, to może czyjeś "wolne chcenie" też powinno sie zabraniac??
                              ...
                              chodzi mi o to ze sa to puste dywagacje, wszystko zalezy od kontekstu i
                              aktualnej mody :/ homoseksualisci dobrzy, pedofile źli... jak znajad sie
                              odpwoeidnio ustawieni pedofile, to zaraz sie okaże że pedofilia tez moze byc
                              dobra... taka prawda, Wy sobie mzoecie dyskutować
                              • Gość: nieuswiadomiony odpowiedz IP: 193.254.155.* 21.04.06, 10:16
                                Oczywiscie, ze nigdy na 100% nie wiesz czy ktos czegos naprawde chce, czy tez
                                jest tylko ofiara manipulacji. Jakies definicje trzeba jednak przyjac, inaczej
                                prawo i kary za przestepstwa traca sens, wszystko staje sie relatywne i mamy chaos.

Chocby taka definicje, ze czlowiek wie, czego chce jak juz ukonczyl 18 lat. A
                                wczesniej z definicji jest ofiara manipulacji np. w sferze seksualnej - dlatego
                                tez pedofilia jest karana. Oczywiscie taka definicja nie jest doskonala, bo
                                dlaczego nie 16 albo 20 lat? Ale lepsza taka granica, niz zadna.

Pewnie, ze najlepiej byloby analizowac kazdy przypadek indywidualnie, bo
                                przeciez rozwinieta 16-latka w zasadzie moglaby sama decydowac o tym, czy chce
                                sie puscic u kolega swojego dziadka, czy nie, a niedorozwinieta 20-latka moze
                                byc ofiara manipulacji. Ale z oczywistych wzgledow to niewykonalne. Wiec mamy z
                                defnicji niedoskonala granice: 18 lat.

To samo rozumowanie stosuje sie do serwowania pieczystego ze swojego ciala
                                partnerowi seksualnemu, zabaw SM itd.
                                • Gość: Uga-buga Re: odpowiedz IP: *.dbln.cable.ntl.com 21.04.06, 12:22
                                  I od chaosu i relatywizmu uckowaj nas Panie!
                                  litosci...coz zlego w chaosie i relatywizmie? Za trudne dla prostego umyslu?
                                  • Gość: nieuswiadomiony chaos cacy? porzadek be? IP: 193.254.155.* 21.04.06, 12:30
                                    Hmmm... anarchista jaki, cycus?
                                    Jestes przeciwny istnieniu prawa karnego i odpowiednich organow do egzekwowania
                                    tegoz?
                                    • scorpio93 Re: chaos cacy? porzadek be? 21.04.06, 16:50
                                      Daj sobie spokoj Szara Twarzyczko :) Za male to na twoj uporzadkowany,
                                      zracjalizowany rozumek...
                                      Nie masz pojecia co znaczy termin chaos (nie oznacza on bynajmniej nieprzadku) i
                                      rzucasz nim bezmyslnie. A relatywizm to slyszales moze od swietego pondobnoz
                                      Karolka?
                                      Siegnij do nauki (fizyka kwatowa, matematyka chaosu), czy filozofii (o
                                      relatywizmie) zanim zaczniesz rzucac termminami, ktorych nie pojmujesz.
                                      Chaos i anarchia...dobre sobie! Przeciez anarchisci to jedni z bardziej
                                      uprzadkowanych ludzi jakich poznalem...
                              • Gość: Uga-buga Re: jedno pytanie apropo wątku IP: *.dbln.cable.ntl.com 21.04.06, 12:21
                                Wiara na poziomie glupich anarchistow, ze masa 'wyprano mozgi'. Jak to wmowiono?
                                Powiedziano: fajnie bedzie jak cie zjemy, zobaczysz, obejrzyj z nami filmik i
                                sie zdecydujesz?! Jak niby cos takiego mozna wmowic? 'Wolna wola' jest mitem,
                                liczy sie 'wola mocy' - jestes silny nie ulegasz manipulacji, jestes slaby -
                                ulegasz i nie uwazam zeby kogkolwiek bylo trzeba przed tym chronic...do cholery,
                                nalezy w koncu dorosnac i zaczac brac odpowiedzialnosc za swoje czyny, a nie
                                zachowywac sie 'bo on mi powiedzial' - przeciez to tekst z podworka.
                                Chyba ze mowisz o technikach hiponotycznych tzw prania mozgu stosowanego masowo
                                podczas 'zimnej wojny' przez rzad 'krainy wolnosci' :P
                                I nikt tu nie twirdzil ze jakies czyny sa 'zle', litosci...napisalem wyraznie:
                                cos co jest przeciwne z moja wola, zdecydowanie nie powinno miec miejsca.
                                Obiektywna moralnosc i etyka nie istnieje.
    • Gość: Ap To chyba jakieś kpiny. T strona istnieje już od IP: 62.121.136.* 20.04.06, 16:27
      dawna, a policja zainteresowała się nią tylko ze względu na niedawną publikację
      "Metra". Brawa dla policji i super wyspecjalizowanych komórek przeszukiwania
      internetu, skoro nie potrafią wytropić tak ewidentnych stron o treści
      pedofilskiej. Znalezienie tej strony naprawdę nie wymaga ogromnej wiedzy
      informatycznej. Jeszcze raz brawa!
    • Gość: kazelot mają za swoje - skoro homoseksualizm mozna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 16:32
      ... przedstawic w pozytywnym swietle, to dlaczego nie pedofilie?? przecież po
      takim "praniu mózgu" dziecko rónież bedzie "tego" chciało - a więc zgodnie z
      tym co mowia obroncy homo - bedzie to stosunek za zgoda obydwu stron... a więc
      na to wychodzi ze istniej pozytywna pedofilia i co najwazniejsze nalezy
      zalegalizowac takie związki, i wporwadzic edukacje w szkołach... a na krzyki że
      to przeciez chore nienormalne i obrzydliwe, nalezy odpwoeidziec zgodnie z
      przyjętym precedensem: "a co byście mowili gdyby wasz dzieckio okazało sie
      pedofilem??"
      pozdrawiam dla wszystkich normalnie myślacych bez wypranych mózgów,
      CZŁOWIEK TO NIE ZWIERZE - nie wszystko sporwadza sie do seksu!!
      • Gość: Uga-buga Re: mają za swoje - skoro homoseksualizm mozna... IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 16:35
        Tobie i innych obsesja na punkcie seksu (ktora jest ciagle wietrzenie spiskow i
        jego zakazywanie) jest raczej przeciwnym dowodem na ostatnie zdanie...
        • Gość: danny Pedofilia to kolejne usprawiedliwienie lewactwa.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 16:55
          ..do glanowania rodziny. Skoro pedofilia ma zazwyczaj tutaj miejsce, to moze
          rodzina jest zlem i pownnismy z niej zrezygnowac?
          • Gość: Uga-buga Re: Pedofilia to kolejne usprawiedliwienie lewact IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:03
            Glanujecie to sie miedzy kolegami na 'patriotycznych' imprezach.
            Czy ci sie forum nie pomylilo?

Sieg heil, sieg heil, bum-tarara - milutkie wspomniania wychodza z tymi glanami,
            po 10-ciu browcach, nie? ;P
    • Gość: xxx Re: Protest przeciw instrukcji dla pedofili IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.04.06, 16:52
      Mysle, ze nalezy zwrocic uwage na pedofilow wsrod ksiezy katolickich.
      • Gość: danny a wsrod ateistow i muzulmanow juz nie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 16:56
    • Gość: lewak Re: jak mozecie byc tak nietolerancyjni?! IP: *.cable.wanadoo.nl 20.04.06, 17:08
      przecież to ludzie którzy kochają dzieci inaczej!
      • Gość: Uga-buga Re: jak mozecie byc tak nietolerancyjni?! IP: *.dbln.cable.ntl.com 20.04.06, 17:13
        slabiutka prowokacja, na poziomie zlobka
        • uriel.blog.pl Re: jak mozecie byc tak nietolerancyjni?! 20.04.06, 17:24
          To nie prowokacja, to miała być ironia o ostrości Polsilvera :D
          ---
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka