mateo31 24.12.02, 12:17 Ja chyba troszeczkę nietypowo: Kolęda dla nieobecnych - z płyty Zbigniewa Preissnera dołączonej do GW chyba 2 lata temu. Zjawiskowa rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marezzia Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 12:27 "Jezus malusienki" ale nie w wykonaniu organisty z mojego kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Najpiękniejsza kolęda IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 24.12.02, 13:33 Podpisuję się - Jezus malusieńki. W każdym wykonaniu ;)) ps. Moja babcia czasem śpiewała mi tę kolędę jako kołysankę :))) I ja to pamiętam :) Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 12:41 od drugiej strony: nie lubię cichej nocy. a reszta jest oki. Bardzo lubię interpretacje arki noego. są takie... żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
niki-ta Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 13:02 A ja uwielbiam "Dzisiaj w Betlejem", bo jest bardzo radosna, a takie właśnie powinny być te Święta. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 13:49 Kolęd mam z racji zawodu aż zbyt wiele w uszach, ale już od jakiegoś czasu najbardziej podoba mi się "Anioł pasterzom mówił". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Najpiękniejsza kolęda IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.119.* 24.12.02, 13:50 Od kilku dni moją ulubioną kolendą jest ta, którą usłyszałem w jednym ze sklepów, a szła ona tak: "Śpiewajmy i grajmy <muuu>, małe <muuuu>, małe <muuuuu>". Taka interpretacja tej kolendy (chociaż zapewne niezamierzona), wprawiła mnie w dobry humor, a przecież Boże Narodzenie to czas radości, więc śpiewajmy "małe <muuu>" :o) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Najpiękniejsza kolęda IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 24.12.02, 13:55 Tą kolędę pierwszy raz usłyszałem na jakiejś przedszkolnej wigilii w wykonaniu jakiegoś starszaka. Jako 4-5 letni berbeć byłem święcie przekonany (nie wsłuchując się w zapewne niewyraźnie artykułowane słowa, a jedynie w brzmienie), że to piosenka o krowie :)))) To 'muuuuuu' to tej pory przypomina mi to zabawne dziecięce skojarzenie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koszysta Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 16:45 Popieram Marezzię. Wiele zależy od wykonania. Wykonana w odpowiednim miejscu i czasie, każda kolęda może być tą najładniejszą. Ładnie śpiewają dzieci, ładnie górale-tu może będę odosobniony w swojej opinii, cóż kwestia gustu. Jezus malusieńki Stajenka cicha Oj maluśki Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Najpiękniejsza kolęda 24.12.02, 22:34 "Przybieżeli do Betlejem!" Radosna, skoczna, wesoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najpiękniejsza kolęda IP: *.widzew.net / 10.26.29.* 24.12.02, 22:49 Moja najpiękniejsza kolęda to "Lulajże Jezuniu". Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś