markiza_de_kotlet_mielony Re: Synkretyzm religijny...uprawia ktoś? 26.12.02, 16:37 Wysłało mi sie za wcześnie... Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Synkretyzm religijny...uprawia ktoś? 26.12.02, 16:45 Generalnie zamykam sie w Chrześcijaństwie, ale mieszam jak mi pasuje, ...np.spowiedź to mi pasuje, taka jak w Kosciele ewangelicko- augsburskim...i albo tam idę na taką, albo w kościele katolickim sama sie spowiadam w/g w.w To tylko jedna z wielu rzeczy , które mieszam...kieruje się sensownościa danej rzeczy, oczywiscie w/g mojego punktu widzenia... Nie wymieniam wszystkiego, bo chcę sprawdzić co Wy sobie bierzecie z innych religii...i porównać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: Synkretyzm religijny...uprawia ktoś? IP: *.izet.pl 27.12.02, 09:01 Znowu starasz się być na siłe oryginalna. Oczywiście istnieją religie (lub próby systemów religijnych) synkretyczne, np.Bahaizm czy Sikhizm. Twoja postawa na Forum, swiadczy jednak o religijnej hipokryzji i nie ma nic wspólnego z zadną, chociażby, religijną etyką człowieka. Twoje pytanie, to zwyczajnie bezmyślny eklektyzm. Ale oczywiście nikt nie zabrania być Tobie intelektualnym pozerem. Czyżby urody również brak??????? Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Synkretyzm religijny...uprawia ktoś? 27.12.02, 09:04 Dziekuję za Twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Oczywiście- bez obrazy IP: *.izet.pl 27.12.02, 09:18 Oczywiście- bez obrazy.Widziałem Twoje życzenia dla "amentalodz". Czyżby to satanizm? Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Oczywiście- bez obrazy 27.12.02, 09:28 Gość portalu: kania napisał(a): > Oczywiście- bez obrazy.Widziałem Twoje życzenia dla "amentalodz". Czyżby to > satanizm? O tych mówisz? Serdecznie Ci Dziękuję ! Przykro mi tylko,ze pewnie nie często ktoś Ci za coś dziękuje...częściej Cię pewnie obrażają...ale nie przejmuj się..., to są chamy pełne sarkazmu i ćwierćinteligenci. Zdemaskowałeś mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Oj,Oj,Oj IP: *.izet.pl 27.12.02, 09:38 Oj,Oj,Oj- póki co, jestem niesystematycznym obserwatorem Forum. Zaciekawiły mnie wątki m.in. "amentalodz", fajne również są: Twój o synkretyżmie religijnym,ale i tematy polityczne wraz z opiniami na Forum. Wypowiadam się jednak za Siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Oj,Oj,Oj 27.12.02, 09:41 Tamto to był niezacytowany cytat, odnośnie tych życzeń.... nie do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Oj,Oj,Oj 27.12.02, 09:43 Jak by sie zastanowić nad Ip, to moze i do Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania O.K. IP: *.izet.pl 27.12.02, 09:46 O.K.- poczekajmy zatem na opinie innych(jeżeli takowe będą miały miejsce) na temat religijnego synkretyzmu czy synkretyzmu w religiach ( a tak swoją drogą są to, chyba, dwa różne znaczenia). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: O.K. 27.12.02, 09:53 Gość portalu: kania napisał(a): > O.K.- poczekajmy zatem na opinie innych(jeżeli takowe będą miały miejsce) na > temat religijnego synkretyzmu czy synkretyzmu w religiach ( a tak swoją drogą > są to, chyba, dwa różne znaczenia). Tak ale w temacie jest SYNKRETYZM RELIGIJNY i wielu ludzi go uprawia, choć często nie są tego swiadomi... Odpowiedz Link Zgłoś
markiza_de_kotlet_mielony Re: Synkretyzm religijny...uprawia ktoś? 27.12.02, 09:08 Gość portalu: kania napisał(a): >Czyżby urody > również brak??????? raczej stereotypowo... Odpowiedz Link Zgłoś