Gość: Jurek IP: 212.191.74.* 25.04.06, 11:03 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/594527.html Kolejna odsłona walki z systemem. Zna ktoś z Was ten temat. Czy nowa Samoobrona rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kalosz Re: osiedle bankrutów IP: *.ckzeto.com.pl 25.04.06, 11:17 mr Rosiak reaktywacja ;) facet dziala w slusznej sprawie (znam odrobine ten temat, spoldzienia przyciela lokatorow na spora kase - ludzie splacaja od 18 lat kredyt i normatyw, a zadluzenie rosnie w stopniu geometrycznym) szkoda tylko ze pan Rosiak uaktywnia sie jedynie przed wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: osiedle bankrutów IP: *.devs.futuro.pl 25.04.06, 18:11 Nie sądzę że do końca w butelkę. Mamy kapitalizm a ludzie by chceili mieszkania za darmo. Fakt że zadłużenia są ogromne ale przy spłacie jednorazowej spółdzielnia redukuje dług około 40 - 60 %. I tak w rzeczywistości za sumę około 40 - 50 tys złotych można się stać właścicielem mieszkania. Jeśli się ktoś nie orientuje to metr mieszkania na radogoszczu wschodzie kosztuje od 2000 zł w górę. Znalazłem sposób na to że jeden z banków był zainteresowany udzielaniem kredytów na spłatę (jednoczesny wykup)zadłużeń, ale inni spółdzielcy nie chcieli nawet słuchać o takiej możliwości. Pan Rosiak i inni są zainteresowani pozyskaniem mieszkań ale za darmo. Pozdrowienia co wasze to i moje a co moje to nic wam do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: osiedle bankrutów IP: *.smrw.lodz.pl 26.04.06, 08:01 myślę że w komentarzach do tego artykułu jest jasno wyjaśnione jak sprawa wygląda. Po co mam płacić za mieszkanie jeżeli może się udać że zapłacą za nie inni. Szkoda że za popisy pana Rosiaka płacą inni normalni mieszkańcy Radogoszcza, ta przepychanka kosztuje SM wynajmuje radców prawnych którzy się tym zajmują prowadzi sprawy w sądzie na które jeżdżą pełnomocnicy - ktoś im za to płaci - MY Ludzie skorzystajcie z umorzeń spłaćcie te swoje kredyty - może wtedy administraca lepiej zajmnie się sprawami bierzącymi bo będzie miała na to czas Odpowiedz Link Zgłoś