Dodaj do ulubionych

Obrzydliwe, to co media potrafią

04.02.13, 21:59
zrobić z ludźmi! Nie znoszę Serafina, to nie moja bajka, ma wiele za pazurami, ale tym, powinny się zająć organa ścigania. Ale to co z nim(człowiekiem) zrobiono na tym forum gazety wyborczej, podobno demokratycznej i obywatelskiej = to jest skandalem! Jak można dopuścić do takiej eskalacji wyzwisk, inwektyw itp.? Powiedzcie , gdzie jest sąd! Gdzie prokurator? Jak można nie reagować?Owszem, ale za czym zajmie się sąd, to setki obraźliwych maili wtłoczy się do pustych łbów forumowiczów. Dla mnie skandal! A wy wszyscy publiczni pamiętajcie, że was też to może dotyczyć! Obrzydlistwo!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:13
      wyborcza demokratyczna i obywatelska - o czym zapomniałeś, dawno skończyło się
    • Gość: domino Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:15
      Media to element władzy nad ludźmi taki sam jak rząd, religia, przemysł rozrywkowy, moda, zwykły ludzki konformizm i wiele innych czynników wpływających na ludzkie zachowania.
      To jest odgórnie zarządzane i jak trzeba ujeb*ć jakiegoś polityka to go media ujebu*ą po odgórnym rozkazie swoich szefów.
      No a jak nie są w stanie go zniszczyć to go powieszą i powiedzą że samobójstwo popełnił a la Lepper.
      • Gość: tak Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:37
        taj jest, domino , tak jest - to media decydują,kogo u....bać
        • Gość: domino Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:47
          taj jest, domino , tak jest - to media decydują,kogo u....bać

Nie! Media o niczym nie decydują tylko wykonują polecenia swoich władz.
    • Gość: Niewodniczański Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.apus-net.pl 04.02.13, 22:50
      Z jednej strony trzeba się s Tobą zgodzić leo-24.
      Ale tylko z jednej
      • Gość: leo-24 Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 23:04
        Też sie zgadzam z Tobą, ale nie można tak bezkarnie dopuścić na forum,żeby obojetnie jakiegokolwiek człowieka niszczyli!. Ja Serafina nie znoszę i znam jego "wartość",ale nie można tak rozprawiać się w końcu z człowiekiem! Wydaje mi się po ludzku -nie wolno! Przeżył to sam!
      • Gość: dupek Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 23:07
        Bardzo Cię cenię Niewodniczński, ale też weź moje argumenty pod rozwagę. Gdybyś wiedział,kto do Ciebie pisze- to byś się uśmiał i słusznie. Ale Ty też jesteś ludzki Pan! Weź to pod uwagę!
        • Gość: dupek Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 23:13
          I uwierz mi, że mi jest szkoda Serafina jako człowieka ( może bardziej jego rodziny)a, a nie jako polityka, bo był zawsze byle kim, a udawał ważnego! I był w tym autentycznym swołoczem!
          • Gość: adamico Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 23:31
            I ci ludzie, którzy piszą w wątku o Serafinie doznają orgazmu chyba? Bo inaczej nie da się tego określić! Zły człowiek, źle zrobił, ale bez przesady - opamiętajcie się ludzie! Rzućcie kamieniem w siebie,jeżeli jesteście bez grzechu!
            • Gość: ja Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 00:41
              obrzydliwe, już więcej nie będę czytał!!!! A wyborcza nie miała być "faktem" -jest sto razy gorsza!Brrrrr,obrzydliwa!
              • Gość: obserwator Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 07:06
                po pierwsze to przewijają się te same IP,po drugie ten pajac sam sobie zgotował ten los. Nikt mu nie kazał siadać za kierownicą i zapierdzialać ponad 100 km/h. Gdyby nic się nie stało to wstrętne media nic by nie wiedziały. A tak jest zwykłym drogowym mordercą.
            • Gość: ;;;; Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:51
              Adamico jesteś żałosny,dajesz przyzwolenie na takie zachowanie?jesteś g wart i tyle w temacie,każdy kto zachowuje się niegodnie a szczegółnie "reprezentant"partii ,nieważne że byle jakiej powinien choć minimalny poziom dobrego wychowania zachować
    • Gość: ot wot to co media potrafią???????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 08:30
      „Dziś, tak jak w PRL, dziennikarz wielkich mediów znowu służy władzy, a nigdy społeczeństwu” – stwierdza Wojciech Reszczyński. Z pierwszym prezenterem „Teleexpressu” i „Wiadomości” rozmawiają w „Uważam Rze” Michał i Jacek Karnowscy.

Choć Reszczyński był pierwszą twarzą „Teleexpressu” i „Wiadomości”, szybko zniknął z ekranu telewizji. Dlaczego? „Po prezydenckim zwycięstwie Lecha Wałęsy w 1990 roku, którego czynnie wspierałem, zobaczyłem, jak gwałtownie odbudowuje on >>lewą nogę<< (…) Wreszcie dowiedziałem się, iż moim bezpośrednim przełożonym w telewizji ma zostać partyjny propagandzista, a najpewniej ubek ze stanu wojennego. Tego było już dla mnie za wiele” – wyjaśnia Reszczyński w rozmowie z braćmi Karnowskimi. Dziś można go usłyszeć na antenie radiowej Trójki, gdzie raz w miesiącu prowadzi nocną audycję „Trójka na poważnie”. „Wcześniej zwolniono mnie z Informacyjnej Agencji Radiowej, ale sąd pracy przywrócił mnie do firmy. Zgodziłem się na propozycję pracy w Trójce, ale zmniejszono mi jej wymiar i oczywiście pensję” – tłumaczy twórca i były prezes Radia WaWa.

Oceniając stan dzisiejszych mediów, Reszczyński stwierdza, że żyjemy w kraju, gdzie jednym wolno wszystko, innym nie wolno nic, gdzie choć każdy może pisać i mówić, co chce, nie wszystkie środowiska mają takie samo prawo uczestnictwa w debacie publicznej. „Poza tym wolność publicznego wyrażania poglądów nie jest równoznaczna z wolnością słowa. Każdy może mówić, co chce, ale tylko ten, kto mówi prawdę, wyraża, realizuje wolność słowa” – przekonuje pierwszy prezenter „Wiadomości”. Reszczyński wyznaje zasadę, że trzeba się trzymać pracy, zawodu, szczególnie gdy wiąże się on z obywatelską misją. „Pracowałem przecież w mediach za PRL, zawłaszczonych przez komunistów, i chyba zachowałem twarz. Uważałem, że trzeba trwać, być, uczyć się i mimo wszystko służyć Polsce” – przekonuje Reszczyński. Polsce służą dziś jego zdaniem jedynie Radio Maryja i Telewizja Trwam, które przejęły rolę mediów publicznych, bez sensacji i krzyku przedstawiając realny obraz życia Polaków.

W rozmowie z Michałem i Jackiem Karnowskimi Wojciech Reszczyński zabiera głos również w sprawie upolityczniania mediów. Jego zdaniem to dzisiaj nie czwarta władza, ale władza pierwsza i bardzo bogata. „Decyduje o tym, jak myślą ludzie, kogo, co lubią i wybierają, a kogo mają się na przykład bać (…) Dziś media angażują się w partyjną agitację i szczucie na opozycję dokładnie tak samo jak w PRL, bo stamtąd czerpią wzory” – uważa Reszczyński. Twórca Radia WaWa przekonuje w „URze”, że obecny rząd dąży do budowania systemu bez pluralistycznych mediów, bez wolności i konkurencji na rynku prasowym. „W konsekwencji coraz mniej jest dziennikarstwa w mediach (…) Zanim zapytamy: >>Jakie media?<<, trzeba postawić pytanie znacznie ważniejsze: >>Czyje media?<<. Chciałbym, by były one prawdziwie polskie” – podsumowuje Reszczyński w wywiadzie dla tygodnika „Uważam Rze”.

Więcej w wywiadzie Michała i Jacka Karnowskich z Wojciechem Reszczyńskim „Walka o Polskę rozgrywa się w mediach” na str. 26-29 najnowszego wydania tygodnika „Uważam Rze”.
    • Gość: Q Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 09:08
      Nie rozumiem leo-24 o co Ci chodzi ?
      Można człowiekowi współczuć , że przydarzyło mu się jakieś nieszczęście , czy jakiś splot wydarzeń doprowadził go do czegoś złego ale gość , który z całą premedytacją siada za kierownicę bez prawa do jazdy , przekracza prędkość i plecie dyrdymały o zagubionym portfelu ??
      Przecież to osoba publiczna , Wyborcza puściła "suchy " tekst opisując fakty , przekroczenie prędkości , brak prawa jazdy , kilka razy zmieniał opowieść o swoim " nieszczęściu " , więc o co chodzi , gdzie tu wina gazety , że paru debili nie potrafiących się posługiwać kulturalnym językiem daje upust swoim fobią na forum to rzecz w dzisiejszych czasach normalna ( niestety ) ale odnosili się do faktów , no chyba , że gazeta skłamała w tej wiadomości ?

Pan , który nie potrafił sobie poradzić w tzw. biznesie chciał robić w polityce ( za pieniądze podatników ) to niech teraz przed tymi podatnikami odpowiada za swoją głupotę , butę itd.. .
      Inna sprawa , ze gdyby się przyznał : tak byłem głupi jechałem bez prawa jazdy - dzisiaj nikt by o tym nie mówił ( było by po sprawie ) ale woli robić z ludzi ( swoich pracodawców ) durniów a to moim zdaniem gorsze niż bluzgi debilnych forumowiczów .
    • mistral75 Re: Obrzydliwe, to co media potrafią 05.02.13, 10:59
      Widzisz leo, Ty placzesz ze z ... ''trupa'' jeszcze szmaty zdejmuja, a nie placzesz nad tym ze ten ...''trup'' juz psul sie za zycia,bedac przykladem na oblude, cwaniactwo, nie liczenie sie z zyciem ludzkim.
      Zadnego swedu parumami nie zabijesz. Swad bedzie wciaz wylazil i straszyl.
      I zarazal ''trupim jadem'' patrzacych na takie niewiarygodne dla normy zjawisko.

Wydaje mi sie ze prozne sa Twoje lzy.
      Moga wzbudzic litosc i chec powtarzania...
      Zaplacz nad tymi ktorzy musza znosic taka obecnosc w swoim otoczeniu i nad tymi, ktorzy ja blogoslawia dla swoich interesow.
      • Gość: leo-24 Re: Obrzydliwe, to co media potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 11:17
        Ja nie płaczę nad panem S. W ogóle mi go nie żal. Wręcz odwrotnie zasłużył na karę. Ja płaczę nad tym, jak sępy dorwały się do forum. I co tam wypisywały. Obrzydliwe sępy.
        • mistral75 Re: Obrzydliwe, to co media potrafią 05.02.13, 11:33
          Widzisz, bo jezeli ktos chce sie bawic w polityke i odgrywac role wieksza niz jest w stanie udzwignac, musi dzis zdawac sobie sprawe ze gdzies tam czekaja na jego potkniecie sepy.
          A sep to padlinozerca, wiec skonkludowales pieknie ten temat.
          Nie placz nad padlina, nie placz nad sepem on jednak odgrywa w ''przyrodzie'' pozyteczna role.
          A sepa nie nawrocisz, sam zostanie zjedzony przez inne sepy.

W.S nawarzyl w swojej karierze tyle zgorzknialego piwa ze teraz musi je po prostu wyzlopac.
          Domyslam sie ze sa ludzie, ktorzy teraz mowia:
          -Oliwa sprawiedliwa na wierzch wyplywa.

Olej to. Jak znam zycie, nie bedzie zadnej skruchy, zadnego wyciagania wnioskow, a w PSL jest juz wniosek o wykluczenie go z listy czlonkow.
          Jak myslisz gdzie sie taki typek teraz podczepi aby dalej skubac i kombinowac?
          A moze ta cala jego szopka z Kolkami Rolniczymi sama da mu kopniaka w d..e ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka