Dodaj do ulubionych

Łódź na Fali - Forum na Fali

12.05.06, 23:00
Witam,

Wiem, że nie wszyscy czytają główne forum więc linkuję:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=41725577

Tak jak obiecywaliśmy wiele miesięcy temu, realizujemy konsekwentnie kolejne
nasze pomysły. Jednym z nich jest próba zintegorawania organizacji i ludzi
wokół budowania społeczeństwa obywatelskiego w Łodzi. Forum jest tutaj tylko
narzędziem (na którym się najlepiej znamy - dlatego chcemy integrować
środowisko inaczej niż np. Warsztat Łódzki) a nie celem samym w sobie.

Nie chcemy nikogo namawiać do rzucenia tego forum (bo i nie ma takiej
potrzeby) i na siłę przechodzenie do nas. Chcemy Wam tylko pokazać jedną z
możliwości, która się w Łodzi pojawiłą. Wiem, że niektórzy bardzo niechętnie
podchodzą do pomysłu budowania kolejnego forum i szanuję to. Proszę też
moderowatorów o NIEkasowanie tego wątku - nie jest to stricte reklama i
konkurencja, gdyż gazeta.pl z założenia NIE buduje łódzkich forów społecznych.
Na pewno nie zabierzemy gazecie jej forumowiczów naszym działaniem - o to bym
się nie martwił :)
Obserwuj wątek
    • szprota Krzysiu 12.05.06, 23:18
      bardzo cię proszę, nie powtarzaj się :)
      wystarczy jeden wątek na Łodzi, na głównym forum, który zresztą przerodzil się w
      ciekawą dyskusję.
      dublowanie, nawet jeśli nie z "kopiujwklej" treścią nie jest potrzebne. no chyba
      że zakładamy, że ludzie, którym na sercu leży dobro Łodzi są na tyle mało
      inteligentni, że nie będą umieli się odnaleźć w podforach gazety.pl ;)
      • krzykowal Re: Krzysiu 13.05.06, 00:25
        > bardzo cię proszę, nie powtarzaj się :)

Z całym szacunkiem, ale sporo osób stąd nie czyta głównego forum. No, chyba, że
        aż tak wiele się zmieniło ostatnio? :)
        Chcesz to kasuj - czyń kacie swoją powinność ;)
      • jasam Re: Szprota 14.05.06, 12:13
        Ponieważ nie mam ani chęci ani czasu przebijania się przez rózne/przeróżne
        wątki na głownym - czytam interesujące mnie podfora. Na głowne zerkam - czasem
        cos wyłapię.
        Kilka dni temu załozyłem na głownym wątek dotyczący jednej z atrakcji
        dotyczącej święta Łodzi - kopiując informacje z Komunikacji - bo tamto podforum
        zdecydowanie jest dla "profesjonalistów" i wiele osób nie zagląda.
        Ale bardzo szybko i skwapliwie zostało przeniesione na komunikację - niwecząc
        moje zamysły, aby więcej osób dowiedziało się o imprezach Święta Łodzi.

Więc więcej rozsądku w uznawaniu kategorii do przenoszenia i jako powielone - a
        przecież wątki nie znajdujące dyskutantów i tak szybko znikają. Jednocześnie
        pojedyncze sytuacje powielenia nie zaśmiecają tak forum jak zabawy spamerów.
        Nie wiem jak wielu forumowiczów systematycznie czytuje wszystkie otfora - więc
        czasem przydaje się informować na ogólnym o tym co jest na tematycznym.
        pozdr.
        • hubar Re: Szprota 14.05.06, 14:21
          Wiem o którym wątku mówisz. Sam wiesz że zainteresowanie na głównym było żadne.
          Poza tym, czego najwyraźniej sam nie wiesz, pierwotny autor zrobił dokładnie to
          o czym piszesz - dał ten sam wątek i na komunikacji i na głównym.
          • jasam Przenosiny 14.05.06, 22:47
            Nie chodzi mi o mój wątek - to jest wtórne. Ale o zasadę, że na głownym
            przydaje się informacja o imprezach typowo komunikacyjnych czy lotniskowych - i
            tu dajcie sobie więcej luzu z tym "porządkowaniem". Naprawdę wiele osób nie ma
            czasu wczytywac się np. w komunikacyjne profesjonalne dyskusje. A że atrakcją
            imprezy jest np tramwaj - to nie znaczy że temat jest wyłącznie komunikacyjny.
            Tematem jest impreza dla łodzian.
            Niby proste - a jednak nadal czasem występuje jakaś nadgorliwość porządkowa.

Gdybym watek Studiego znalazł na głównym - to nie powielałbym go.
            pozdr.
            • hubar Re: Przenosiny 14.05.06, 23:26
              Po pierwsze nie jestem moderatowem FŁ.
              Po drogie to z tego co pamiętam, pierwszej strony wątki tematyczne nie sa
              przenoszone, dopiero gdy spadną na dalsze strony.
              Po trzecie wątek studiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=41509246
              • szprota Re: Przenosiny 15.05.06, 17:45
                ...po czwarte, nie wszystkie moderatorki się do tego stosują ;p
                Jasamie, Krzykowalu - to po prostu prośba. Dla mnie dużo zasadniejszym jest, że jakiś wątek tematycznie kwalifikujący się na podforum wyląduje na głównym i dopóki wzbudza zainteresowanie, właśnie tam pozostaje, a nie jest dublowany z identycznym na podforum.
                • jasam Re: Przenosiny 15.05.06, 19:09
                  Dziękujemy za rozsądne działania.
                  pozdr.
                • Gość: Piotr Re: Przenosiny IP: *.lodz.msk.pl 15.05.06, 19:40
                  A tak ogólnie to po jaki ch.. jest tyle podforów?? Wprowadzają tylko większy bałagan
                  • szprota Re: Przenosiny 16.05.06, 11:21
                    nie po zwis męski, tylko po porządek. są tacy, co lubią mieć wszystko poukładane
                    w szufladach i dużo podforów.
                  • hubar Re: Przenosiny 16.05.06, 15:24
                    Tyle podforów? To co powiesz na Wszawę?
                    forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2855056.html

Nie każdy interesujący się sportem, chce czytać o komunikacji, a taki o
                    komunikacji nie zawsze chce czytać o samolotach...

Poza tym forum jest dla ludzi inteligentnych, jak ktoś nie potrafi sie połapać
                    przy tak znikomej liczbie podForów, to współczuje.
                    • krzykowal Re: Przenosiny 17.05.06, 21:29
                      > Poza tym forum jest dla ludzi inteligentnych

yntelygentnych dodajmy :) widzę, że zakorzeniła się w Tobie nutka prawdziwego
                      inteligenta III RP rodem z wizji Michnika :) Dla inteligencji wszystko, motłoch
                      sio! ;)
                      • hubar Re: Przenosiny 17.05.06, 23:17
                        Spokojnie, motłoch zostanie, ale śmietanka intelygencka uda się na to twoje
                        "własne" forum.

I weź przestań już oskarżać, wyciągać te chore wnioski, robić z siebie ofiarę
                        prześladowań i manipulować mniej zorientowanymi.
                        • krzykowal Re: Przenosiny 18.05.06, 09:25
                          > I weź przestań już oskarżać, wyciągać te chore wnioski, robić z siebie ofiarę
                          > prześladowań i manipulować mniej zorientowanymi.

:))) strasznie zestresowany jesteś :)
                • hubar Re: Przenosiny 16.05.06, 00:16
                  szprota napisała:
                  > ...po czwarte, nie wszystkie moderatorki się do tego stosują ;p
                  ==
                  To tylko kobiety moderują to forum?
                  • szprota hm 16.05.06, 11:18
                    redakcja.lodz gramatycznie jest rodzaju żeńskiego ;]
                    chyba że ma uprawnienia ktoś, o kim nie wiem?
    • hubar Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 13.05.06, 23:11
      Skoro tak, to może skasować ten link na górze tego forum do
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35001 bo już jakiś czas temu się ono
      wam znudziło.
      • krzykowal Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 14.05.06, 09:37
        > Skoro tak, to może skasować ten link na górze tego forum do
        > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35001 bo już jakiś czas
        temu się ono
        > wam znudziło.

Ja nie administruję forami gazety :)
        Przypominam też, że to forum to NIE JEST mój pomysł. Ja chciałem normalnego
        forum Inwestycje z prawdziwego zdarzenia. Półśrodki mnie nie pasjonują w życiu :)
        • hubar Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 14.05.06, 14:26
          W takim razie zwracałem się do tego kogoś, kto ma login "lodznafali.org".

Przykro to stwierdzać, ale pasjonujesz się chyba byciem aroganckim i zarozumiałym.
          • krzykowal Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 15.05.06, 22:07
            > W takim razie zwracałem się do tego kogoś, kto ma login "lodznafali.org".

O co się zwracasz??? Forum "Inwestycje w Łodzi" jest forum PRYWATNYM. Zwróć się
            do kogoś kto administruje forum "Porozmawiajmy o Łodzi". To przecież tam jest
            link do forum PRYWATNEGO. Powtarzam jeszcze raz, że ja nie administruję forum
            "Porozmawiajmy o Łodzi" więc skoro Cię link do tego forum tak boli to nie ze mną
            o tym rozmawiaj.

> Przykro to stwierdzać, ale pasjonujesz się chyba byciem aroganckim i zarozumiał
            > ym.

Hubar, przestań się ciągle na wszystko użalać tak w życiu. Straszna maruda z
            Ciebie ;) Skoro uważasz, że pasjonuję się tylko byciem arognackim i zarozumiałym
            to Twoja sprawa. Tylko o czym mamy w ogóle jeszcze rozmawiać? Kosmos..
            • hubar Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 16.05.06, 00:22
              krzykowal napisał:
              >O co się zwracasz??? Forum "Inwestycje w Łodzi" jest forum PRYWATNYM. Zwróć się
              >do kogoś kto administruje forum "Porozmawiajmy o Łodzi". To przecież tam jest
              >link do forum PRYWATNEGO. Powtarzam jeszcze raz, że ja nie administruję forum
              >"Porozmawiajmy o Łodzi"więc skoro Cię link do tego forum tak boli to nie ze mną
              >o tym rozmawiaj.
              ==
              Serio nie ty? Nie no nie żartuj, jeszcze nie wymusiłeś tego?
              Nie rób ze mnie idioty, doskonale zdaję sobię sprawę że nie masz uprawnień
              moderatorskich, ani administratorskich na tym forum (bo i tak na tylko jednym
              podForum nie można).

>Hubar, przestań się ciągle na wszystko użalać tak w życiu. Straszna maruda z
              >Ciebie;)
              ==
              Dziękuję, wiem o tym.

>Skoro uważasz, że pasjonuję się tylko byciem arognackim i zarozumiałym
              >to Twoja sprawa. Tylko o czym mamy w ogóle jeszcze rozmawiać? Kosmos..
              ==
              Mówimy o Twojej postawie na forum.

P.S. Pamietasz o mojej propozycji, pamiętasz że miałeś sie ze mną skontaktować,
              nawet telefonicznie? Pamiętasz, że chciałem aby sie wyrobić przed Dniami Łodzi?
              Kiedy to było, z miesiąc, dwa temu? Teraz jest już po ŚŁ, fajnie.
              • krzykowal Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 17.05.06, 21:33
                > Mówimy o Twojej postawie na forum.

No to mówcie :) Moja postawa jest owocem pracy osób, które bardzo chciały
                pokazać kto tu rządzi. Ja jestem tylko owocem Waszej pracy :) Powiedziałem
                kiedyś przecież, ze ja sobie poradzę i słowa dotrzymałem. Chyba nikt nie
                wierzył, że odważę się rozruszać własne forum. Cóż :) Choć fakt, czy to wypali
                trudno naprawdę powiedzieć. Zobaczymy :)

> P.S. Pamietasz o mojej propozycji, pamiętasz że miałeś sie ze mną skontaktować,
                > nawet telefonicznie? Pamiętasz, że chciałem aby sie wyrobić przed Dniami Łodzi?
                > Kiedy to było, z miesiąc, dwa temu? Teraz jest już po ŚŁ, fajnie.

Pamiętam, pamiętam. Napisałem Ci w mailu, że nie jestem w stanie póki co znaleźć
                na to czasu i jeśli dam radę i coś się zmieni to się zgłoszę. Cos znowu
                spieprzyłem? :)
                • hubar Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 17.05.06, 23:15
                  Jest i męczennik, jest ofiara, współczujcie biednemu Topjesowi-Krzykowalowi jaki
                  on biedny i się wszyscy na niego uwzięli nie wiedzieć czemu.

Tak, masz malutki rację, kompletnie wszystkich ubiegłeś i Twoje starania od już
                  dawna wogóle a wogóle nie wskazywały jaki masz cel. Nie wyszło wymuszenie z
                  podForum Inwestycje, nie wyszło i z forum prywatnym, to się rozkręci własne
                  forum... dobrze że wreszcie to napisałeś - własne.
                  • krzykowal Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 18.05.06, 09:27
                    > Jest i męczennik, jest ofiara, współczujcie biednemu Topjesowi-Krzykowalowi jak
                    > i
                    > on biedny i się wszyscy na niego uwzięli nie wiedzieć czemu.
                    :)))

> Nie wyszło wymuszenie z
                    > podForum Inwestycje, nie wyszło i z forum prywatnym,

Uwielbiasz kłamstwa :))) Pogadaj z adminami, pewnie mogą sprawdzić takie rzeczy
                    i niech Ci powiedzą kto założył prywatne forum "Inwestycje w Łodzi". A potem
                    mnie przeprosisz? :)

pzdr
                    • krzykowal A zresztą! 18.05.06, 10:56
                      Cokolwiek napiszesz to niech Ci będzie. Ja się wyłączam z tej dyskusji. Bez odbioru.
                    • hubar Re: Łódź na Fali - Forum na Fali 18.05.06, 13:56
                      krzykowal napisał:
                      > Uwielbiasz kłamstwa :)))
                      ==
                      W tej dziedzinie do pięt ci nie dorastam.

>Pogadaj z adminami, pewnie mogą sprawdzić takie rzeczy
                      > i niech Ci powiedzą kto założył prywatne forum "Inwestycje w Łodzi". A potem
                      > mnie przeprosisz? :)
                      ==
                      Nie muszę gadać z adminami, aby wiedzieć, że to prywatne forum akładał Yarro.
                      Przeczytaj raz jeszcze i powiedz mi, gdzie napisałem że to TY zakładałeś to
                      prywatne forum!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka