szakal_el 16.05.06, 17:38 Rotfl:) Wielka pompa:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.06, 17:49 Jak widać tzw. siła wyższa jest raczej po stronie przeciwników tego poronionego pomysłu o nazwie Manufaktura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marna ta sila Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.06, 17:53 Marna ta sila wyzsza ktora sie miesza do takich przyziemnych spraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:11 oszolomy, ktore nie maja zielonego pojecia o Niebie i tym bardziej o Bogu wypisuja takie F A R M A Z O N Y!!! vivat Manufaktura :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.06, 18:13 Czy ja napisałem coś o Bogu? Czy może twierdzisz, że deszcz nie leci z nieba? A co to znaczy "mieć pojęcie o Bogu"? Doznałeś jakiegoś objawienia może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:19 tak, mialem wizje szybkiego konca oszolomstwa w naszym Kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.netburg.pl 16.05.06, 18:23 M, a moze opowiesz nam w takim razie jaka jest Twoja wizja zagospodarowania fabryki Poznanskiego ?? Zaprasza, skoro Manu jest be, to cos musi byc cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:34 cacy byloby gdyby Fabryka Poznanskiego podzielila los hali Uniontexu... precz z oszolomami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.05.06, 23:22 Cieszę się, że forumowicz Mike odpowiedział za mnie, widocznie wie lepiej. Ciekawe na jakiej podstawie wnioskuje, że jestem oszołomem. A mój pomysł na rewitalizację fabryki Poznańskiego to chociażby hotele, których tak w Łodzi brakuje, oraz centrum festiwalowe, w którym mogłoby się odbywać Camerimage, Festiwal Czterech Kultur i różne inne, organizowane w naszym mieście. No cóż, ale "nieoszołomy" pokroju Mike'a przyklasną każdemu Geantowi i innym Leader Price'om, bo to przecież wielki świat... Zastanówcie się ludzie przez chwilę, co z tych wszystkich supermarketów będą mieli Łodzianie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 00:59 Pomysl troche a pozniej pisz. Centrum festiwalowe o ktorym ty mowisz powstanie w dawnej elektrocieplowni, co do hoteli to przeciez tam powstanie hotel a jezeli Ci malo to nastepny powstaje na zeromskiego a mickiewicza kolejny ma powstac (4 lub 5 gwiazdkowy) kolo centrum philipsa na przeciw ma kolejny stanac, nareszcie sie rozpoczela budowa fali tam ma byc kolejny i w poblizu manufaktory tez jakis buduja, no i caly czas czeka dokonczenie budowy hotelu na piotrkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewiak Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 01:00 bląd:/ nie Manufaktory tylko Manufaktury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.05.06, 10:23 Większość z inicjatyw, o których piszesz, jest późniejsza niż idea manufaktury. Cieszmy się, że to wszystko powstaje. Nie zmienia to jednak faktu, że stawianie hipermarketów w centrum dużego miasta uważam za zły pomysł, konsekwencją będą gigantyczne korki w tej okolicy (co się dzieje przy galerii ł. w okolicach Świąt?) i nie wystarczy wyremontować Drewnowską, żeby to zmienić. Architektura nowych budynków też pozostawia wiele do życzenia - powstały jakieś pudła w stylu cinema city szpecące okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:14 popieram Mike'a, co za koszmarny OSZOŁOM!!! Wyjedź sobie na Bialorus, nie będą cię denerwowały centra handlowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Niebo pokazało co sądzi o Manufakturze IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 08:11 Wasza mentalność mnie rozbraja. Jak ktoś się z wami nie zgadza to najlepiej go ogłościć oszołomem. Sami się zastanówicie co robicie. To wy jesteście trolami. Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Dzięki, Redakcjo! :) 16.05.06, 17:54 Serdeczne dzięki za relację. Korciło mnie, żeby znaleźć jakąś dziurę w płocie i dostać się tam już dziś ;) Czekam na kolejne newsy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Otwarcie z wielką pompą! 16.05.06, 18:10 Piekna pogoda, szkoda... Czy może ktoś poprawić ewentualne błedy lub dodać to czego brakuje: pl.wikinews.org/wiki/Otwarcie_Manufaktury_w_Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Otwarcie z wielką pompą! IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 08:39 pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82ote_Tarasy Tam jest zdanie: "Budynek ma całkowitą kubaturę 225 tysięcy m², z czego 65 tysięcy m² zajmie kino, galerie handlowe (zarówno małe punkty, jak i duży supermarket spożywczy i sklep ze..." kubatura napewno nie jest w metrach kwadratowych: pl.wikipedia.org/wiki/Kubatura Wiec na podstawie Wikipedii nie jestem taki pewny czy będzie Manofaktura mniejsza pod wzgledem m^2. Jak ktoś wie więcej na ten temat niech pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.05.06, 18:39 I bardzo dobrze niech leje hehe Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 16.05.06, 18:50 Tak jak dobrze zycze manufakturze - tak pekam ze smiechu czytajac o Wielkim Otwarciu. Im dalej tym smieszniej... Czy Apsys nie mogl przewidziec ze np. moze padac.. To na tych szerokosciach geograficznych sie zdarza dosc czesto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tauro Electro World IP: *.rainbownet.pl 16.05.06, 20:10 Hmmm ciekawe co robi ElectroWorld na grafice - druga od góry Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 16.05.06, 20:33 Arcybiskup nie wyszedł dlatego, że poczuł się urażony, tylko dlatego, że w jednym z kościołów czekała na niego młodzież idąca do bieżmowania. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:42 uffff to dobrze bo jakos mi sie niezbyt przyjemnie zrobilo jak to przeczytalem... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 16.05.06, 20:49 A mnie się zrobiło nieprzyjemnie jak zobaczyłam to "ż" u góry. Przecież się pisze bieRZmowanie. Wstyd mi. pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:07 niepotrzebnie :) literowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Rybiński Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.toya.net.pl 16.05.06, 22:38 Rybiński nie Rywiński , a taką pamiątke bym miał ehhhh jestem Szymon Rybiński proszę Pani Redaktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunias Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.24.rev.vline.pl 16.05.06, 22:48 Panie Szymonie lepszy rydz niż nic !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.24.rev.vline.pl 16.05.06, 22:51 ale takie pieknego centrum mody i sklepów to Lodz jeszcze nie widziala, moze nie bylo pompy organizacyjnej, ale za to byla pompa wodna z nieba, trzeba patrzec na to wszystko optymistycznie i cieszyc sie ze do Lodzi przychodzi wielki swiat, bo jak sie na to wszystko patrzy, to taki kierunek zmian, z ruiny w przyszlosc jest zmiana idaca w dobra strone Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 16.05.06, 22:51 "Zaproszono pięć tysięcy gości za całej Europy, w programie zaplanowano kilkadziesiąt atrakcyjnych punktów. Ulewny deszcz pokrzyżował nieco plany otwarcia największego centrum handlowo - rozrywkowego w Polsce " Bardzo kurtuazyjne słowa ze strony dziennikarek. Od kilku dni zapowiadano przynajmniej przelotne deszcze. Zaproszono 5000 gości z całej Europy, a nie przygotowano rezerwowego miejsca na otwarcie "największego centrum handlowo - rozrywkowego w Polsce ". WIELKA PLAMA ORGANIZACYJNA !!!!!!!!! Przez prawie godzinę, te najważniejsze VIP-y pałętały sie w hali czekając na prowizoryczne podium. Nie mówiąc juz o nagłosnieniu. I niezależnie jak głośno będzie o konieczności wyjścia Biskupa - efekt był paskudny. Z podium, gdy pokrzykiwał konferansjer - biskup zszedł i wyszedł z imprezy. "Pewnie się wkurzył że stoi obok Makowskiego, i o mało nie spadnie z tego maleńkiego podium" "Ma dość witania go jako _pana_ biskupa" Takie były rozmowy. A konferansjera (niezła ciekawostka) też długo szukano - czy nie było nikogo dostatecznie dobrego kto by znał francuski - przy takiej dużej liczbie francuzów ? Wielka szkoda że pogoda zniweczyła przygotowania kilku naprawde fajnych programów na powietrzu - ale organizatorzy samego otwarcia (tej najwazniejszej godziny tego dnia)- zupełnie powalili to wydarzenie. Mozna było zobaczyc głównie galerię - a obiekty pofabryczne tak naprawdę będa sukcesywnie oddawane za 1-2 miesiące. Szkoda, że nie skończono chociażby nawierzchni rynku, bo w czasem wpadało się w dziury z piachem. Ale dziś usłyszałem dobrą wiadomość co do najważniejszego budynku - tego przy bramie. Jest już poważny inwestor na cały budynek, a nie jak próbowano pół na hotel, pół na coś tam. To bardzo dobra wiadomość dla tej pofabrycznej części kompleksu. Druga dobra wiadomść - to wizyta w dniu dzisiejszym Kropiwnickiego w Manufakturze (w południe) i słowa uznania dla inwestora. Może zacznie się jakieś wspóldziałanie a nie wojny. A reszta - od jutra do zobaczenia. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 16.05.06, 23:07 Zapomniałem dodac o nowej wersji trambusa w Manufakturze. To trzeba zobaczyć. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:16 Nowa wersja trambusa z tego co slyszalem jest zasluga tzw. KMST. Naleza im sie wielkie brawa, to trzeba zobaczyc. NOZ SIE W KIESZENI OTWIERA!!!! Za cos takiego pozamykalbym do pudla co niektorych! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 17.05.06, 18:25 Gość portalu: Mike napisał(a): > Nowa wersja trambusa ..... to trzeba zobaczyc. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=735&w=30689902&a=41938759 pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek z Wiednia Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: 81.189.57.* 19.05.06, 11:28 Lodzianie nie moga narzekac na swoje glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolenniczka Manu Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.h.pl 19.05.06, 15:34 Gazeta "rzetelna" jak zawsze :->, kogo oni wysłali do relacjonowania tego otwarcia, że wyszła taka dziennikarska kicha? Praktykantów? Gdybym tam nie była, jeszcze bym uwierzyła. Padało - owszem, był i grad, było i opóźnienie. Ale ludzie - kto tam czekał na przemowy, jak wokół tyle interesujących rzeczy? Czynna była Galeria handlowa, IMAX, knajpki na rynku, bud nr 8, czyli dyskoteka, gdzie odbyło się afterparty i wiele innych. Praktykanci z Gazety nie zorientowali się chyba, że "trwające roboty budowlane" były częścią przedstawiania, tak jak koparka stojąca na rynku. Było extra :-). Odpowiada mi taka forma zagospodarowania tego terenu jaka jest (hotel też tam będzie, miejsce na festiwale również ;-) ), cieszę się z otwarcia i na pewno będę tam często bywać. A do przeciwników - najłatwiej się wymądrzać, krytykować i nie robić nic, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak 19.05.06, 22:28 Gość portalu: Zwolenniczka Manu napisał(a): > Ale ludzie - kto tam czekał na przemowy, jak wokół tyle interesujących > rzeczy? Czynna była Galeria handlowa, No rzeczywiście główna atrakcja otwarcia > IMAX, knajpki na rynku, Czyli jedyny Sphinx > bud nr 8, czyli dyskoteka, gdzie odbyło się afterparty i wiele innych. > Praktykanci z Gazety nie zorientowali się chyba, że "trwające roboty > budowlane" były częścią przedstawiania Rzeczywiście jedna scena była "pracująca". Gdybym tam nie był to bym uwierzył, że te gromady robotników kończących plac na rynku, uruchamiających boczną fontannę, wykańczający różne elementy, pracujący w boksch w galerii (aby na środę otworzyć sklepy), pracujący w róznych budynkach, ...... to był artystyczny hapening. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Relacja z trwającego właśnie otwarcia Manufak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:19 no,no robi wrażenie zobaczymy..... Odpowiedz Link Zgłoś