Dodaj do ulubionych

Nowe Połączenie z Lublinka

IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 14:34
Z pewnego źródła wiem, że Ryanair, che jeszcze w tym roku uruchomić z
Lublinka aż 7 połączeń.
do :
Leeds, Glasgow, Dortmund, Sharoon, Endydurga, Rzymy i Sztocholmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: sympatyk lublinka Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:45
      a czy to jest równoznaczne ze stanowiskiem naszych władz, dobrze by było.
      • Gość: lotniak Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 14:49
        tego niewiem, ale spróbuje się dowiedzieć
        • Gość: sympatyk lublinka Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:51
          dzięki
    • Gość: Pablo Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.retsat1.com.pl 17.05.06, 14:52
      A jakie jest dla ciebie to pewne źródło,tylko nie mów,że masz znajomego,który
      pracuje w Ryanairze bo padne ze śmiechu.Moim skromnym zdaniem jak w tym roku
      uruchomią choć jedno nowe połączenie to będzie to ósmy cud świata.
      • Gość: lotniak Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 14:59
        Wiem to bo mój wójek pracuje w ULC.
        • Gość: ciekawy Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.interserwer.pl 17.05.06, 15:05
          Moja ciocia jest sekretarka w IATA i mowila ze to nie bedzie Edyburg tylko
          Aberdeen.
        • Gość: Pablo Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.retsat1.com.pl 17.05.06, 15:20
          OK niech ci będzie.Poczekamy zobaczmy.
        • Gość: Albert Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:00
          ULC o takich sprawach dowiaduje się na końcu, często 2 tyg, przez sezonem
          eksploatacyjnym...
          Pozdro,
          Albert
    • maxxman Re: Nowe Połączenie z Lublinka 17.05.06, 14:53
      Gość portalu: lotniak napisał(a):

> Z pewnego źródła wiem, że Ryanair, che jeszcze w tym roku uruchomić z
      > Lublinka aż 7 połączeń.
      > do :
      > Leeds, Glasgow, Dortmund, Sharoon, Endydurga, Rzymy i Sztocholmu.

Jesli tak rzeczywiscie sie stanie, masz u mnie obiad w Esplanadzie.

maxxman
      • Gość: tomek.m Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 15:44
        a ja kupię po jednym powrotnym bilecie na każdy lot... :)
        • ander_epll Re: Nowe Połączenie z Lublinka 17.05.06, 15:47
          Spokojnie, bo zaraz tu wybuchnie euforia i szał radości. Cieszmy się jak będzie
          coś wiadomo na pewno. Na razie to będzie fantastycznie jak uruchomią chociaż
          jedno w ciągu najbliższych miesięcy.

pozdrawiam
    • Gość: Aleczko Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 16:21
      Wszystko ładnie pięknie tylko że...

Ryanair nie lata do Dortmundu
      Ryanair nie ma bazy w Leeds Bradford
    • Gość: osito Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.p.lodz.pl 17.05.06, 16:34

Ja chce do Endydurga!

Od biedy Sharoon moze byc, najlepiej Stoone :)
    • Gość: kasia Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 17:25
      no to poczekamy zobaczymy bo mnie juz nerwy biora, ze w spokoju nie moge sobie
      poleciec z łodzi do rzymu
    • Gość: Tokio Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.mobile.net.pl 17.05.06, 18:22
      A mój brat, który pracuje w urzedzie miasta mówi, że jeszcze dodatkowo będzie
      połaczenie do: Nowego Jorku, Moskwy, Toronto, Buenos Aires, Sydneyi, Tokio oraz
      Anchorage na Alasce.

Pozdro dla wszystkich optymistów
      • Gość: Pablo Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.retsat1.com.pl 17.05.06, 19:18
        Zapomniałeś dodać jeszcze Księżyc!

Pozdro
      • Gość: boję się latać Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: 194.150.250.* 17.05.06, 23:09
        > Anchorage na Alasce.

no chyba się skuszę :)
        • ewamalgorzata Re: Nowe Połączenie z Lublinka 19.05.06, 23:02
          ..tym bardziej, że mają znieść wizy ;-)
    • krzykowal Re: Nowe Połączenie z Lublinka 17.05.06, 21:24
      > do :

i jeszcze do Mańki Małej!
      • default_user Re: Nowe Połączenie z Lublinka 17.05.06, 22:03
        Ja postuluję stałe połączenie z Płyćwią Dolną (lub w ostateczności P. Górną).
        Miejscowość o silnych lotniczych tradycjach.
        Zainteresowani będą wiedzieć o co chodzi
        Pozdrawiam
        M..M
    • Gość: KK Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:30
      I drugi Londyn.

Ale Kropa chce tylko Rzym....
      • Gość: Kola256 Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.vline.pl / *.93.rev.vline.pl 18.05.06, 08:06
        Kropa to chce Izrael lub Łotwę.
    • ewamalgorzata Na pewno nie BA:( 18.05.06, 09:00
      Ze strony "pasażera":
      "Linia lotnicza British Airways rozważa otwarcie nowych połączeń do Polski,
      dowiedział się serwis Pasazer.com.

- Już od dłuższego czasu zastanawiamy się nad poszerzeniem naszej siatki
      połączeń lotniczych w Polsce. Pod uwagę brane są przede wszystkim porty
      lotnicze w Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu. - powiedziała Emilia Osewska-Mądry,
      dyrektor BA w Polsce.

Nowe kierunki zostałyby uruchomione latem 2007."
    • fazy_lcj Re: Nowe Połączenie z Lublinka 19.05.06, 18:50
      ja natomiast z pewnego źródła wiem iż niejaki pan T. Kułakowski ma ostatnio dużo
      pracy w planowaniu strategi marketingowej nowych połączeń w europie centralnej
      wiec jest wielce prawdopodobne że coś może nam przypaść w udziale!!!
    • panajotow Re: Nowe Połączenie z Lublinka 19.05.06, 19:52
      I co z tymi informacjami z pewnego zrodla o pewnych polaczeniach Ryan do:

Leeds, Glasgow, Dortmund, Shanon, Endydurga, Rzymy i Sztocholmu?

Cos chyba nie wyszlo?
      • Gość: lotniak Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 19.05.06, 20:21
        chciałem przymonmieć, że ta wiadomość została niedawno zosprzestrzeniona
        • ander_epll Re: Nowe Połączenie z Lublinka 19.05.06, 20:35
          Luudzie i Wy już czekaliście na ogłoszenie tych połączeń..???:)))
          • kriku Re: Nowe Połączenie z Lublinka 20.05.06, 09:11
            nudy medialne, za dużo spokoju.
            swoją drogą z naukowego pkt. widzenia to dość ciekawy przypadek socjologiczny,
            choć chyba nic nie nieznanego do tej pory. tak czy inaczej czy jak ktoś od kogoś
            usłyszał, że w manufakturze wszystko jest za 50% w dniu otwarcia to czy postawił
            sobie za priorytet tego dnia skorzystanie z tej "promocji"?
    • ander_epll Czwartkowy Dublin FR - zmiana godziny 19.05.06, 21:00
      Zmiana godzin Dublina w czwartki - szczegóły w rozkładzie lotów Stowarzyszenia
      "Lotnisko dla Łodzi" - www.lotniskodlalodzi.org

pozdrawiam
    • Gość: Gość. Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:04
      "Nowe połączenia z Lublinka już na jesień"

Gazeta Wyborcza, 18 maj 2006r.

Cztery nowe połączenia z Lublinka są prawie pewne. Do Monachium,
      Wiednia,Barcelony chcą wozić łodzian dwie linie lotnicze.

Rozmowy z Wizzair trwały kilka miesięcy. Wczoraj firma złożyła na Lublinku
      ostateczną deklarację. W każdym z czterech kierunków gotowa jest latać trzy razy
      w tygodniu. Do Monachium i Wiednia regularnie, do Hiszpanii - lotami
      czarterowymi, gdy będą chętni. Decyzję o dniach i godzinach rejsów na Zachód
      linia pozostawia Lublinkowi. - Pomożemy dobrać je tak, by było jak najwięcej
      pasażerów - mówi prezes Krawczyk.

- To naprawdę otworzy nasze lotnisko na świat - cieszy się Leszek Krawczyk,
      prezes Lublinka. Na połączenia ze Hiszpanią liczyli nie tylko turyści, ale i
      kupcy z podłódzkich targowisk. Lotniska w Wiedniu i Monachium to bardzo dobre
      miejsca przesiadkowe. Pierwsze ma połączenia z Afryką, Bliskim Wschodem, a nawet
      Australią i Nową Zelandią. Z Monachium natomiast dostaniemy się samolotem prawie
      w każdy zakątek świata.

Rejsy do Wiednia i Monachium - 28 pażdzirnika.

Więcej w Gazecie Wyborczej.
      • Gość: Jaksa Re: A jednak rusza się !! IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 12:24
        Połączenie z Monachium to będzie sukces. Np z Warszawy w tym kierunku nie lata
        żaden low-cost. Tak więc pasażerowie będą z całej centalnej Polski! Dlaczego
        dopiero teraz?
        • Gość: proboszcz Re: A jednak rusza się !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:27
          >Połączenie z Monachium to będzie sukces. Np z Warszawy w tym kierunku nie lata
          >żaden low-cost. Tak więc pasażerowie będą z całej centalnej Polski! Dlaczego
          >dopiero teraz?

oj naiwny jestes
          • Gość: Pablo Re: A jednak rusza się !! IP: *.retsat1.com.pl 20.05.06, 12:32
            To bardzo miła wiadomość ale skoro coś się rusza to czemu na stronie
            Stowarzyszenia cały czas pisze,że"port w chwili obecnej nie planuje żadnych
            nowych połączeń"???
            • Gość: proboszcz Re: A jednak rusza się !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:43
              > To bardzo miła wiadomość ale skoro coś się rusza to czemu na stronie
              > Stowarzyszenia cały czas pisze,że"port w chwili obecnej nie planuje żadnych
              > nowych połączeń"???

Poszukaj sobie tego artykulu w archiwum wyborczej a zrozumiesz
              • Gość: Pablo Re: A jednak rusza się !! IP: *.retsat1.com.pl 20.05.06, 12:49
                Nie muszę wchodzić na wyborczą-umiem czytać.Tylko do tej pory najbardziej
                wierzylelne było dla mnie Stowarzyszenie a nie prasa.Tak więc gdzie tu logika
                jak na jednym pisze,że będą nowe połączenia a na drugim,że nie.
                • Gość: Aleczko Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:53
                  Nowe połączenia z Lublinka
                  Gazeta Wyborcza, 29 grudnia 2005r.

Cztery nowe połączenia z Lublinka prawie pewne. Do Monachium, Wiednia, Lwowa i
                  Kijowa chce wozić łodzian Sky Express.

prezes Lublinka. Na połączenia ze Wschodem liczyli nie tylko turyści, ale i
                  kupcy z podłódzkich targowisk. Lotniska w Wiedniu i Monachium to bardzo dobre
                  miejsca przesiadkowe. Pierwsze ma połączenia z Afryką, Bliskim Wschodem, a
                  nawet Australią i Nową Zelandią. Z Monachium natomiast dostaniemy się samolotem
                  prawie w każdy zakątek świata.

Rozmowy ze Sky Express trwały kilka miesięcy. Wczoraj firma złożyła na Lublinku
                  ostateczną deklarację. W każdym z czterech kierunków gotowa jest latać trzy
                  razy w tygodniu. Do Monachium i Wiednia regularnie, na Wschód - lotami
                  czarterowymi, gdy będą chętni. Decyzję o dniach i godzinach rejsów na Zachód

Loty dogodne mają być nie tylko dla łodzian, ale także dla gości ze Wschodu,
                  którzy na Lublinku będą mogli przesiąść się na Ryanaira do Londynu czy z
                  Centralwings wybrać się do Dublina.

Rejsy na Wschód mają ruszyć już 15 stycznia, a do Wiednia i Monachium - 28
                  marca. - Propozycję Sky Express przedstawimy jeszcze radzie nadzorczej
                  lotniska, która musi ją zaakceptować. Ale to naprawdę bardzo dobra oferta -
                  mówi prezes Krawczyk.

• Gość: Pablo Re: A jednak rusza się !! IP: *.retsat1.com.pl 20.05.06, 13:02
                    Dobra nie będę się z wami kłócił bo i tak nie zrozumiecie o mnie chodzi.

Pozdro
                    • Gość: proboszcz Re: A jednak rusza się !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:31
                      > Dobra nie będę się z wami kłócił bo i tak nie zrozumiecie o mnie chodzi.

jaaasne, zamiast przyznac sie, ze dales sie nabrac przez osobe, ktora
                      zmodyfikowala stary artykol, odwracasz kota ogonem
                    • Gość: matej Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:58
                      doskonale ciebie rozumiem ,stowarzyszenie jest ANTY szkoda ze niecierpliwe ....
          • Gość: Jaksa Re: A jednak rusza się !! IP: *.toya.net.pl 20.05.06, 13:26
            Optymistą jestem.
            PS Tylko z mojej firmy - niezyt dużej - minimum 30 paxów na miesiąc na trasie
            Łódź-Monachium do tej pory tłuczących się na Okęcie lub autami.

Pozdro
            • Gość: Aleczko Z ostatniej chwili! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:47
              Nowe połączenia z Lublinka
              Gazeta Wyborcza, 19 maja 2006r.

Nowe połączenia z Lublinka prawie pewne. Do Zgierza i Łasku,
              chce wozić łodzian Sky Europe.

prezes Lublinka. Na połączenia ze Zgierzem liczyli nie tylko turyści, ale i
              kupcy z podłódzkich targowisk. Lotnisko w Łasku to bardzo dobre
              miejsce przesiadkowe. Ma połączenia myśliwcami F-16 z Afryką i Bliskim Wschodem.
              Ze Zgierza natomiast nie dostaniemy się samolotem
              w żaden zakątek świata.

Rozmowy ze Sky Europe trwały kilka miesięcy. Wczoraj firma złożyła na Lublinku
              ostateczną deklarację. W każdym z tych kierunków gotowa jest latać trzy
              razy w tygodniu. Do Łasku regularnie, do Zgierza - lotami
              czarterowymi, gdy będą chętni. Decyzję o dniach i godzinach rejsów

Loty dogodne mają być nie tylko dla łodzian, ale także dla gości ze Zgierza i
              Łasku,
              którzy na Lublinku będą mogli przesiąść się na Ryanaira do Londynu czy z
              Centralwings wybrać się do Dublina.

Rejsy do Zgierza mają ruszyć już 15 czerwca i na początku będą obsługiwane
              Ikarusem Z80, a do Łasku - 28 września. - Propozycję Sky Europe przedstawimy
              jeszcze radzie nadzorczej lotniska, która musi ją zaakceptować.
              Ale to naprawdę bardzo dobra oferta -
              mówi prezes Krawczyk.

• Gość: Aleczko Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:48
        :)
        • protz Re: A jednak rusza się !! 20.05.06, 14:00
          Gość portalu: Aleczko napisał(a):

> :)

Fajnie sie forum rozbrykało ostatnio :)
          • Gość: Kola256 Re: A jednak rusza się !! IP: *.vline.pl / *.93.rev.vline.pl 20.05.06, 14:13
            Powoli przestaję odróżniać co jest prawdą a co nie.
            • Gość: matej Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:00
              ja już niewiem w co wiezyć :// ani stowarzszeniu ani forum pffff myslałem ze zasiadają normalni ludzie ... echh
      • Gość: matej Re: A jednak rusza się !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:56
        A STOWARZYSZENIE JEST NEGATYWNE NASTAWIONE ZE NIC SIE ...
        ECHHH
        barcelona młaaaa
        • krzykowal Re: A jednak rusza się !! 20.05.06, 22:14
          > A STOWARZYSZENIE JEST NEGATYWNE NASTAWIONE ZE NIC SIE ...
          > ECHHH
          > barcelona młaaaa

ROTFL - choć w sumie żenujący...
          • Gość: xyz Re: A jednak rusza się !! IP: *.4web.pl 21.05.06, 09:38
            ludzie opamietajcie sie . Czy nie widzicie że niektórzy ludzie którzy odwiedzaja
            nasze forum robią z nas idiotów. Jaka Barcelona, Rzym itd.To sa brednie i tylko
            brednie. Jak też moge napisać że moja ciotka jest jest klozetową w lini "X" i
            wiem że od 1 czerrwca z Łodzi będą latać samoloty w 5 nowych kierunkach. A swoja
            drogą zastanawia mnie jedno - ludzi którzy odwiedzaja nasze forum uważałem za
            pasjonatów naszego Lublinka.A okazuję sie że drobna część z nich robi z nas
            wariatów i uprawia darmowy kabaret.
            • panajotow Re: A jednak rusza się !! 21.05.06, 10:11
              Wreszcie racjonalny glos rozsadku...
    • mr.bing Re: Nowe Połączenie z Lublinka 21.05.06, 21:44
      Gość portalu: lotniak napisał(a):

> do :

muahahaha
      Już był taki jeden poinformowany, co to z pewnych źródeł w Ryanie wiedział, że
      będzie w Łodzi baza.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=390&w=39359446&wv.x=2&a=39359446
      Rzeczywiście historia lubi się powtarzać :P
      • Gość: xyz Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.4web.pl 21.05.06, 22:33
        sz. p. Lotniak - czy może pan wytłumaczyć sie przed nami : jaki pan ma interes
        mącić w głowach ludziom ( naszym sympatykom Lublinka) o świetlanych
        perpektywach naszego Lublinka. Jeżeli ma pan pewne informacje to proszę
        konkretnie je opisać. .Pisałem o tym juz dziś - dla mnie są to bajki mówiąc
        oględnie. Obawiam się, że są to tylko pańkie fantazje i prosze nie pisywać
        więcej na naszym forum bo nas to obraża. Pozdrawiam wszyskich którzy
        nieświadomie uwierzyli.
      • Gość: lotniak Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 22.05.06, 08:47
        kiedyś musi być ten pierwszy raz.
    • Gość: kasia Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 22.05.06, 06:20
      no prosze głupoty wypisauja prosze o powazne i pewne informacje !!!
      • kriku Re: Nowe Połączenie z Lublinka 22.05.06, 09:39
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> no prosze głupoty wypisauja prosze o powazne i pewne informacje !!!

"pewna jest tylko śmierć"
        pewne informacje: dzisiaj jest poniedziałek, 22 maja, imieniny obchodzą ...
        • Gość: xyz Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.4web.pl 22.05.06, 14:58
          proponuję zamknąc to forum i nie ciagnąc głupot którymi poczęstował nas p.
          Lotniak- żałosny człowiek , który winien być leczony w specjalnym szpitalu (
          wszyscy wiemy jakim ) i na tyle. Zamykamy
          • Gość: lotniak [...] IP: *.toya.net.pl 23.05.06, 16:47
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: xyz Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.4web.pl 23.05.06, 17:14
              z twoją ortografią nie jest najlepiej , z kultura j.w. Jesteś żałosny. A swoja
              droge wyszlo szydło z .....Skąd wiesz jaki mam układ rodzinny ,może jestem
              człowiekiem wolnym . Proponuję idż do klasy "O" a później do szkoły podstawowej
              sądżąc z poziomu przyda się. Nic natomiast p. lotniak ( świadomie piszę przez
              małe "l" ) nie pisze o swoich kretyńskich tekstach.
              • Gość: antylotniak [...] IP: *.4web.pl 23.05.06, 17:17
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Marcinello Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 17:31
      Zbyt piekne aby było prawdziwe
      • Gość: xyz Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.4web.pl 24.05.06, 18:30
        proponowałem zamkniecie tego forum z uwagi na jego autora rozpoczynajacego który
        z nas zakpił i który ma nasze lotnisko .... -dobrze że tę wypowiedz ocenzurowano
        , ja ja przeczytałem ( chodzi o 23.05.2006 ). Pozdrowienia dla wszystkich
        sympatyków naszego L. Proponuje otworzyć inne nowe forum o tej tematyce dla nas.
        • protz ROTFL 24.05.06, 18:33

:-D
    • Gość: kasia Re: Nowe Połączenie z Lublinka IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 06:47
      a jak była cisza tak jest nadal i nowych dobrych wiesci ciagle nie ma. ciekawa
      jestem co to bedzie od 1 lipca, bo w koncu do konca czerwca linie lotnicze maja
      podac nowwe loty ktore wejda w nastepnym sezonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka