wredna.suka 18.05.06, 19:56 Słyszeliście może o jakiś ofertach...? (Przekrój dowolny) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orientman Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 20:00 nie, ale w warszawie mozna znalezc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baranek Re: Praca w Łodzi...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:02 Manufaktura,ul.Piotrkowska,Galeria Łódzka (aż roi się od ogłoszeń). Z nowinek wiem że w Łodzi zacznie działać Netia (obok Dialog-u i TP SA) i będą poszukiwać PH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Er Re: Praca w Łodzi...? IP: *.4web.pl 18.05.06, 20:03 Praca dla Łodzian jest w Anglii i Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
piusss Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 20:10 pieprzenie...że tak się brzydko wyrażę:/ ale tylko tak można to określić. Jak ktoś chce znaleźć pracę, to znajdzie. To tylko kwestia "chcenia" Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 20:12 No ja bym chciała zmienić pracę. Ta Anglia i Irlndia mnie kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w Łodzi...? IP: *.toya.net.pl 18.05.06, 20:19 co wiecej info..? Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 21:44 pewnie ze slyszalam o ofertach! Cała masa, przekrój różny. Wystarczy wpisać w google "oferty pracy" lub "praca". Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 21:46 Raczej wolałabym sprawdzone oferty... Bez stręczycielstwa np. Polecone. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 21:54 <jeb> khe. znaczy sie na latwizne idziemy... kup ty sobie gazete prace, pochodz po miescie, porozdawaj cv. praca nie manna, sama z nieba nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Praca w Łodzi...? 18.05.06, 22:19 wredna.suka napisała: > Bez stręczycielstwa np. Jak umiesz naprawiać rowery to daj znać... od kilku miesięcy kogoś szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: Praca w Łodzi...? 19.05.06, 07:15 piusss napisała: > pieprzenie...że tak się brzydko wyrażę:/ ale tylko tak można to określić. Jak > ktoś chce znaleźć pracę, to znajdzie. To tylko kwestia "chcenia" Ahaaa.... a jak i jaką? Czy taką za godne wynagrodzenie i zgodnie z umiejętnościami? Czy poniżej i bez szans na rozwój w danym miejscu? Jestem otwarty na wskazówki i chętnie je przyjmę. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Praca w Łodzi...? 20.05.06, 18:24 Czy taką za godne wynagrodzenie i zgodnie z > umiejętnościami? Czy poniżej i bez szans na rozwój w danym miejscu? Ja niedawno wkońcu zaczęłam prace ale własnie jak mówisz ...... za marne pieniądze i w zależności ile godzin przepracujesz. Rossmann niby jest dość dobrą firmą i da się awansować z kasjera na asystenta kierownika czy z asystenta na zastępce kierownika. Można nawet przejść do biura, tylko trzeba samemu pomysleć i za jakiś czas aplikować do tego Biura. A nóż sie uda. Wolałabym być w biurze niż w sklepie. A szansa może i jest tylko trzeba troche chcieć i zalezy też od odrobiny szczęścia. No zobaczymy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Praca w Łodzi...? 20.05.06, 18:51 za marne pieniądze pracuje większość polaków. na której stronie są oferty w łodzi by dorobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Re: Praca w Łodzi...? IP: *.4web.pl 20.05.06, 20:58 clubmagnes.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Praca w Łodzi...? IP: *.lodz.msk.pl 18.05.06, 22:33 Sporo wakatów jest m.in w Corningu, Gillette, BSH Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: Praca w Łodzi...? 19.05.06, 13:45 Tylko trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje. Umysł ścisły, inżynieria, itd. Niestety, przekwalifikować się na humanistę to inżynier może da radę, w drugą stronę to właściwie niemożliwe, zwłaszcza po 30-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Praca w Łodzi...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:52 ha.. ja jestem inzynietem a bylem humnista :)) wiec sie da, trzeba tylko chciec :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Praca w Łodzi...? 20.05.06, 13:06 co masz na myśli pisząc "Sprawdzone ofrety"? Wiesz, jak ktos sprawdził to znaczy ze pracuje czyli wakat już zajęty ;) Ludzi poszukuje masa firm! Teraz bardzo dużo ofert ma mBank, MultiBank - dla ludzi po studiach lub na V roku, nie tylko po bankowości, ekonomii itd. ale lepiej płatne, ciekawe oferty też są i warto spróbować. Polecam przejść się Piotrkowską - wiele sklepów szuka sprzedawców - Big Star, Vistula, Tatuum, Marconi, Metro, Drogeria Natura, Rossmann. Sprzedawców poszukuje też Avans na Pl Reymonta. A jak ktos ma doświadczenie jako sprzedawca+wyższe to Manufaktura zgarnęła całą masę kierowników więc właśnie teraz są wolne etaty. No i sporo firm szuka osób do pracy biurowej - średnie lubb wyższe, obsługa komputera + angielski. Nadal jest rekrutacja w Philipsie, wieksze firmy szukają osob do Call Center. Naprawdę uważam, że JEST PRACA!!!! Może nie wymarzona, może nie super płatna ale warto się dowiedzieć, warto iść na rozmowę, warto po prostu coś zrobic w tym kierunku by ja dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 20.05.06, 20:32 Nie będę ukrywała jak to ze mną jest: Dobrze zarazbiam, nie narzekam. Ale niestety firma, w której pracuje raczej nie przewiduje dla nikogo żadnych awansów lub zmian stanowskowych. A mnie właśnie nie do konca odpowiada co robie i z kim pracuję. Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało jak marudzenie czy coś podobnego. Ale sami wiecie że zła atmosfera zniechęca do pracy i odbiera motywację. Dlatego muszę zmienic pracę bo się od środka wypalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna-anka Re: Praca w Łodzi...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:46 czyzbys pracowala w PGF??? bo to taka legalna Biedronka....600 zł brutto na probnym...dzizas.... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 20.05.06, 22:47 Zdaje sie że nie czytasz ze zrozumieniem. Zarabiam co najmniej 2x tyle co napisałaś, ale nie w tym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 10:07 przyznam że zmiana pracy na lepszą to już większy problem niż znalezienie jakiejkolwiek... Niestety, o DOBRĄ prace to jest trudniej, inaczej sie takiej pracy szuka. Jednocześnie jesteś w lepszej sytuacji bo nikt ci nie robi łaski, w dobrej firmie może docenia że zmieniasz prace, chcesz cos zrobić. Życze ci powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 10:47 No tylko, żeby ktoś mi nie zarzucił, że wydziwiam i że przy takim bezrobociu Ja mam czeloność chcieć zmienic sobie prace ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 12:32 wiesz, to wielkie bezrobocie to mnie troszkę dziwi... Ofert jest po prostu mnóstwo ale część woli siedzieć i mówic że nie ma pracy! Zeby była jasność mówię tu o samej Łodzi, nie o mniejszych miastach w regionie albo o wsiach bo tam faktycznie jest ciężko. Ja na razie szukam czegoś - tak po prostu :) Ale pewnie za jakiś czas tez moze mi się zachcieć wydziwiać więc cie rozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 12:37 Otóż to. Ale są oczywiście prace, zajęcia i zawody, których wykonywać nie chcę. Więc w tym temacie będę wydziwiać. Pozdrawiam i dzięki za wsparcie i uznanie (jakieś tam:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna-anka Re: Praca w Łodzi...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:12 czytalam ze zrozumieniem...po prostu smieszy mnie zachwalanie wielkich przedsiebiorstw bo to one przewaznie wykorzystuja na maxa....aaa....i zycze powodzenia w szukaniu lepiej platnej, ale nie wiem jaki namiar moglabym podac... a tak btw - dzien dobry..... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 13:15 Chyba jednak nie czytałaś ze zrozumieniem, Bo ja nie szukam pod katem LEPIEJ płatnej pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna-anka Re: Praca w Łodzi...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:26 ponownie stwiersze ze czytalam....wypalasz sie, czyz tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna-anka Re: Praca w Łodzi...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:27 zeby nie bylo : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=42058417&a=42170810 Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 14:44 Ofert może jest mnóstwo tylko jakich?! Każda mądrzejsza osoba troche szuka i przebiera w tym co potrafi robić a nie byle co i byle jak. Są albo za niskie stanowiska albo za wysokie. Niskie to szczególnie szwaczki, operatorzy wózków widłowych albo "każdego do sprzedaży jajek" hahahah Z drugiej strony chcą menedżerów, dyrektorów, specjalistów - jakim cudem aplikować na to skoro najpierw trzeba zdobyć gdzieś podstawy i je rozwijać a tu przeciętnych stanowisk nie ma po prostu. Ja akurat pracuje ale też mi to do końca tak nie odpowiada. Doświadczenie mam biurow-administracyjne a pracuje jako kasjer-sprzedawca w Rossmannie. Dlaczego? Akurat tam składałam ofertę DO BIURA ale z racji branży i zaznajomienia sie z nią zaproponowali mi na początek stanowisko kasjera w sklepie. Przyjęłam bo od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 15:53 agunia_29 napisała: > Z drugiej strony chcą menedżerów, dyrektorów, specjalistów - jakim cudem > aplikować na to skoro najpierw trzeba zdobyć gdzieś podstawy i je rozwijać a tu > przeciętnych stanowisk nie ma po prostu. Na takie stanowiska aplikuje sie z zewnatrz. Jesli jest sie w czyms dobrym, to najlepsza metoda jest postawic na siebie, a nie na pracodawcow i starac sie zebrac dobre opinie w srodowisku. Potem oferty same wpadaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
sky81 Re: Praca w Łodzi...? 21.05.06, 14:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=42167655 Odpowiedz Link Zgłoś