ajkata20 21.05.06, 13:28 sbi powiedz mi czemu obrona biednych palestanczykow jest tak tepiona sieradzak,zodiak,jasiu,czy farben(ebusia)maja na te sprawy calkiem inne podejscie-wolnosc slowa moze dotyczyc tylko zwolenikow"gw" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebusia_fam_fatal Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 13:32 ej ja nie jestem zadna "zmienna" funkcji farben! prosze mnie nie pisac w nawiasie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 13:42 ajkata20 napisał: > sbi powiedz mi czemu obrona biednych palestanczykow jest tak tepiona > sieradzak,zodiak,jasiu,czy farben(ebusia)maja na te sprawy calkiem inne > podejscie-wolnosc slowa moze dotyczyc tylko zwolenikow"gw" Nie czytam racej Twoich wątków, więc nie wiem co tam prowokujesz ;) Jednak jeśli obroną biednych Palestyńczyków ma być głupkowaty atak na Izrael, to jakoś mnie w tak pojetą wolność słowa nie podciągaj ;) Jestem za wolnością słowa i wypowiedzi, ale gdy te słowa i wypowiedzi mają jakiś sens czy znaczenie. Jakoś wolność słowa w wykonaniu Radia Maryia mnie nie przekonuje ;( Tak więc wolność słowa i wypowiedzi tak, ale nie za wszelką cenę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 13:48 jestem pewien ze "karykatury Mahometa",bys bronil(nie prawdaz) i daj sobie spokuj palestnczycy(hamas)to jedyne wyjscie z tego kryzysu sieradzak jestes inteligetnym gosciem ,wiec zastanow sie co piszez Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:08 ajkata20 napisał: > jestem pewien ze "karykatury Mahometa",bys bronil(nie prawdaz) > i daj sobie spokuj palestnczycy(hamas)to jedyne wyjscie z tego kryzysu > sieradzak jestes inteligetnym gosciem ,wiec zastanow sie co piszez No cóż, tyle jest satyrycznych i karykaruralnych wyobrażeń Chrystusa i innych symboli chrześcijańskich. Ale rozumiem, że karykatury mogły obrazić czyjeś uczucia. Ale czy wszystkich arabów ? Czy chrześcijanie są zawsze obużeni jakimiś "bluźnierczymi" opiniami ? Masz przykład dość aktualny "Kod Vinci" - czy wszyscy to potąpiają ? Czy wszyscy mają takie samo zdanie w tej sprawie ? A okładka bodaj "Wprost" z wizerunkiem Matki Boskiej Częstochowskiej ? Myślę, że podobnie jest w świcie Arabskim "ekstremiści" krzyczą najgłośniej, a zwyczajni ludzie podchodzą do tego tak jak ja czy ty do "Kodu Vinci" itp. sprawa ? Myślę, że trzeba zdawać sobie sprawę, że świat nie jest czarno-biały (chyba też o tym pisałeś) i trzeba raczej do wszystkiego podchodzić z umierem i dystansem ? Co do konfliktu Żydowsko - Arabski, to powiem tak jest oczywiste, że ten konflikt nigdy nie wygaśnie i będzie trwał. I hamas nic tu nie pomoże i nie zmieni. Ten konflikt ma głębsze przyczyny i korzenie, ale myślę, że jako znawca tematu wiesz o czym piszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:52 sieradzak powiedz mi dla czego bojownicy palestynczy sa nazywani "terorystami"? mowisz ze rm jest propaganda(prawicowa)nie zauwazasz jeddnak ze niemalz cale swiatowe media sa zdominowane przez zydow!(gw,to najlepszy przyklad) hamas to najlepsza perspektywa dla ap duzo lepsza niz al-fatach(banda skorumpowanych zlodzieji. do dzis niemoge zapomniec tej rzezi(sarona)w libanie! ale o zmarlych nie mowi sie ,wiec niech mu allah wynagrodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Terroryzm 21.05.06, 16:33 ajkata20 napisał: > sieradzak powiedz mi dla czego bojownicy palestynczy sa nazywani "terorystami"? > mowisz ze rm jest propaganda(prawicowa)nie zauwazasz jeddnak ze niemalz cale > swiatowe media sa zdominowane przez zydow!(gw,to najlepszy przyklad) > hamas to najlepsza perspektywa dla ap duzo lepsza niz al-fatach(banda > skorumpowanych zlodzieji. do dzis niemoge zapomniec tej rzezi(sarona)w libanie! > ale o zmarlych nie mowi sie ,wiec niech mu allah wynagrodzi! No cóż Ajkata - teraz zapewne Ciebie i nie tylko zdziwię. Rozumiem Hamas .. do pewnego stopnia (gdyby w ich działaniach było mniej Allaha i mieszania w to wiary to, byłoby już OK ;) Teraz zapewne za chwilę, moje stanowisko w tej sprawie wzbudzi kontrowersje, tak jak kiedyś mój długo post na Onecie w podobnej sprawie. Osobiście stram się zrozumieć racje Izraela i Palestyńczyków. Zapewne mamy do czynienia z konfliktem terytorialnym, ale podłoża tego konfliktu i jego dziaje sięgają głębiej niż Ajkata zdajesz sobie z tego sprawę, ale to już inna bajka ;) Co do Hamasu. Oczywiste jest, że używają w swojej walce elementów "terrorystycznych" i w tym kontekście są terrorystami. Tu od razu może wyjaśnię, że dla mnie terror, to działania wymierzeone celowo w ludność cywilną, mające wywołać poczucie zagrożenia i strachu. Myślę, jednak, że nadmiar terroru zdecydowanie zmienił odczucia społeczne i gdy się pojawia to wzbudza bardziej solidarność, jedność strony atakowanej. Tym samym można przypuszczać, że jako działania nieefektywne będzie z biegiem lat coraz mniej stosowany ? Przykłady WTC, Madrytu, Londynu i jednoczenia się ludzi i społeczności, są chyba najlepszym lekarstwem, gdyż terroryzm nie powoduje destrukcji, a wywołuje skutek odwrotny ?! Podobnie jest w Izraelu, gdzie działnia Terrorystyczne berdziej jednoczą niż dzielą społeczność, myślę, że hamas zdaje sobie z tego sprawę i dlatego się cywilizuje ? Można oczywiście działania odwetowe podejmowane przez np. Izrael nazwać terroryzmem państwowym, jednak przeważnie działania te kierowane są przeciw określonym celom i nie mają za gółwny cel ataku na cywili, a że cywile giną ... no cóż, to jest w zasadzie taka mała wojna i takie sytuacje się zawsze przytrafiają i ma to miejsce w każdym zbrojnym konflikcie. Nawet tzw. chirurgiczne operacje mają wkalkulowane takie "straty" ;( Jawnym terroryzmem jest działanie Rosji w Czeczenii, bo działania były i są wymierzone przeciw całej zbiorowości narodowościowej. Jak wiesz nie można tego powiedzieć o Izraelu, gdyż Palestyńczycy pracuję też w Izraelu i Sterfach i na widok Palestyńczyka od razu się tam nie strzela ;) Choć zapewne podejście wojsk na checkpointach jest godne ubolewania. Tak troszkę per analogia przypomnę okres II wojny śwaitowej gdzie działania AK i polskiego podziemia, przez hitlerowską propagandę nazywane były bandytyzmem i ... terroryzmem. Oczywiście w większości akcji AK działania były skierowane na cele militarne lub podobne, ale zapewne w tych akcjach ginęli też cywile. I doskonale wiemy, że dla nas AK to wspaniała karta walk narodowo-wyzwoleńczych i paradoksalnie UPA jest tak samo odbierana na Ukrainie, a jaki my mamy stosunek do UPA ? Oczywiście nie chcę tu stawiać znaku równości między Hamasem a AK czy UPA, ale chcę pokazać, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W tych kategoriach można powiedzieć, że dla Palestyńczyków Hamas, to odpowiednik naszego AK w czasie II wś. Nie oznacza, to że popieram działania Hamasu i że z nimi sympatyzuję. Jeśli działania ta skierowane były przeciw celom militarnym czy podobnym, to zapewne odbiór społeczny byłby inny. Zwróć uwagę, że powoli taka ewolucja walki dzieje się w Iraku, gdzie coraz więcej ataków skierowana jest przeciw Irackiej policji i wojskom, a coraz mniej przeci cywilom ? Nie uważasz, że jest to dość znamienne i charakterystycze ? I jeśli w Iraku nie będzie dochodziło do ataków na cywilów, pielgrzymki, bazary ... to będzie można zacząć mówić, że ... to już nie terroryzm, ale walka partyzancka. O spiskowej terorii żydowsko-masońskiej nie chce mi się pisać ;) Bo to jest zwykła dziecinada i już daj sobie Ajkat spokój ;) Tak jak w Europie babajagą od już ponad wieku jest Żydostwo, tak w USA od dwustu lat jest Czarny Lud ;) Wiesz jest to taki straszak dla mas, aby ludzie mieli się czego bać, bo wtedy, jak ludzie się boją, łatwiej nimi rządzić ;) Więc może tu poszukaj teorii spiskowej dlaczego w USA gonią murzynów, a w Europie pokutuje paskudny Żyd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 13:52 sieradzak napisał: > sens czy znaczenie. Jakoś wolność słowa w wykonaniu Radia Maryia mnie nie > przekonuje ;( To o czym piszesz to parodia wolności słowa. Dla was elementem wolności mediów byłoby zamknięcie Radia Maryja i wszystkich mediów, które się z wammi nie zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:03 Jeśli ja jestem moherowy to ty jesteś pejsiasta :P Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 13:55 Ludzie, którzy drukowali karykatury Mahometa w imię wolności słowa teraz żądają np. zamknięcia RM. Nie rozumiem tego, można się nie zgadzać z jamimiś poglądami (ja np. całkowicie nie zgadzam się z GW i dla mnie to szmatławiec nie gazeta), ale przeciez mamy wolność mediów bądźmy sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:02 A skad wiesz ze to ci sami? Znasz nazwiska?Co do RM to mysle ze tu nie chodzi o wolnosc slowa jako taka co do pogladow. A raczej o to ze swoje poglady podpinaja pod to co Kosciol uwaza i pod religie. Zniechecaja przez to wiele osob do tej religii. Wiec jesli chca miec swoje radio to okej ale nie pod przykrywka chrzescijanska. Z reszta Watykan sie wypowiedział w tej sprawie, wiec to nie jest tak ze to ktos sobie wymyslil kto nie jest katolikiem i nagonke robi na to Radio. Druga sprawa to to ze ojciec Rydzyk strasznie szczul opozycjonistow swoimi kompanami, i ci ludzie uzywali argumentow np odnosnie kultury, religii tego co Bog nakazal a sami zachowywali sie jakby ich to wszystko nie dotyczylo. Czy prawdziwy katolik tak sie zachowuje? Obrzuca obelgami, wyzwiskami i wulgaryzmami kazdego kto sie z nimi nie zgadza? Niby spokojne babcie, codziennie chodzace do kosciola, przyjmujace komunie doslownie baranki potulne a po wyjsciu z kosciola ganiaja z parasolkami innych i wrzeszcza na nich, przeklinaja? To nie jest tzw moralnosc p. Dulskiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:05 Jestem pewien, że nigdy nie słuchałaś Radia Maryja. Ja kiedyś cały dzień słuchałem, żeby ocenić czy rzeczywiście jest tam jakiś fanatyzm, antysemityzm i nienawiść. Nic takego nie zauważyłem. Więcej fanatyzmu i nienawiści widzę w GW, a dokładnie na jej portalu, bo gazety nie kupuję - szkoda mi 1,50 na to. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:11 wszystko nie dotyczylo. Czy prawdziwy katolik tak sie zachowuje? Obrzuca > obelgami, wyzwiskami i wulgaryzmami kazdego kto sie z nimi nie zgadza? Czy prawdziwy żyd tak się zachowuje? Bo czytając GW dochodzę do wniosku, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:28 > Czy prawdziwy żyd tak się zachowuje? Bo czytając GW dochodzę do wniosku, że tak > . Ja nie rozumiem dlaczego wy sie tak tych żydów przyczepiliscie. W kazdej chwili, temacie gdy ktos sie nie zgadza z ajkata albo TObą padaja obelgi ze jestesmy żydami. Macie jakies kompleksy? Swoją droga to bardzo mało elokwentna wypowiedz, odpowiadac pytaniem na pytaniem. Tak robia tylko ci ktorzy nie maja argumentow. Owszem posluchalam sobie kiedys RM i akurat mam takie zdanie na ten temat. GW tez czasem poczytam ale to bardzo rzadko. A tak w ogole to co ty tutaj robisz na forum GW? Jeszcze cie ktos posadzi o wspieranie żydow, masonerii i czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:31 paenka napisała: > Swoją droga to bardzo mało elokwentna wypowiedz, odpowiadac pytaniem na > pytaniem. Tak robia tylko ci ktorzy nie maja argumentow. Na pytanie już odpowiedziałem w poprzednim poście. Naucz się czytać. Nie zgadzam się z tym, że tam padają obelgi. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:38 delahalle napisał: > > paenka napisała: > > > > > Swoją droga to bardzo mało elokwentna wypowiedz, odpowiadac pytaniem na > > pytaniem. Tak robia tylko ci ktorzy nie maja argumentow. > > > > Na pytanie już odpowiedziałem w poprzednim poście. Naucz się czytać. Nie > zgadzam się z tym, że tam padają obelgi. Hmm to widocznie tej samej audycji nie ogladales albo masz bardzo wybiorcza podswiadomosc. Akurat sluchalam jak dzwonili rozni ludzie do RM. A potem roznych mediach i w necie widzialam jak sie zachowuja Ci ludzie w Częstochowie w stosunku do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:44 paenka napisała: > > delahalle napisał: > > > > > paenka napisała: > > > > > > > > > Swoją droga to bardzo mało elokwentna wypowiedz, odpowiadac pytanie > m na > > > pytaniem. Tak robia tylko ci ktorzy nie maja argumentow. > > > > > > > > Na pytanie już odpowiedziałem w poprzednim poście. Naucz się czytać. Nie > > zgadzam się z tym, że tam padają obelgi. > > Hmm to widocznie tej samej audycji nie ogladales albo masz bardzo wybiorcza > podswiadomosc. Akurat sluchalam jak dzwonili rozni ludzie do RM. A potem > roznych mediach i w necie widzialam jak sie zachowuja Ci ludzie w Częstochowie > w stosunku do innych. Pewnie słyszałaś mp3 wiersz o UE i nagranie wideo z TVN. W każdej społeczności zdarzają się dewiacje. Ja byłem świadkiem tego, że jakaś nawiedzona stara baba zaczęła coś tam się wydzierać (zadzwoniła do radia), a prowadzący ją zdecydowanie uspokajał. A ja widziałem wyborców Tuska jak opili się i żygali :P Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:47 > > Pewnie słyszałaś mp3 wiersz o UE i nagranie wideo z TVN. akurat nie mp3 tylko normalna audycja (farbowalam babci wlosy akurat), wiersza nei pamietam moze cos slyszalam takiego ale nie jestem pewna, nagranie z tvn? też, no i co zaraz mi napiszesz ze do żydzi kręcili? > > W każdej społeczności zdarzają się dewiacje. Ja byłem świadkiem tego, że jakaś > nawiedzona stara baba zaczęła coś tam się wydzierać (zadzwoniła do radia), a > prowadzący ją zdecydowanie uspokajał. Przyjmuje do wiadomosci. OPby sie ta malaria i szarancza nie szerzyla. > A ja widziałem wyborców Tuska jak opili się i żygali :P No tak no i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:55 paenka napisała: > No tak no i co w związku z tym? No przecież to nic pozytywnego :P Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:33 I nie mówię, że ty jesteś żydem tylko GW jest powiązana z żydami, między innymi redaktor naczelny, który jest żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:42 delahalle napisał: > I nie mówię, że ty jesteś żydem tylko GW jest powiązana z żydami, między innymi > > redaktor naczelny, który jest żydem. Ale co to ma za znaczenie czy jest żydem z urodzenia czy niemcem czy finem , francuzem czy anglikiem? Jest czlowiekiem i taka miara go nalzey mierzyc. To przepraszam ludzie z pochodzenia żydzi nie maja prawa prowadzic gazet a ja jakoe nie zydówka mam nie czytac bo on jest życem? To tak jakbys mi mowil nie jedz chleba z tego mlyna w wieluniu tylko z tego w warszawie. Ale dlaczego skoro mi bardziej moze smakowac ten z wielunia albo po prostu dzisiaj mam taki kaprys? To jest chore! A wy jacys przeczuleni. Nie to żebym sie zniżała do jakichs podobnie brzmiacych wypowiedzi ale jesli ma sie takie odczucia, nawyki lub doznania to mysle ze nalezy sie zwroci z tym do specjalisty albo po prostu dac sobie z tym spokoj, nie zawracac sobie tym glowy... bedziesz zdrowszy, dluzej pozyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:46 Żydom wolno mieć media i głosić swoje poglądy, katolikom tez wolno. Więc głoszą ci i ci. Ale wy najeżdżacie tylko na jednych. Wręcz domagacie się ich zamknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:49 delahalle napisał: > Żydom wolno mieć media i głosić swoje poglądy, katolikom tez wolno. > > Więc głoszą ci i ci. Ale wy najeżdżacie tylko na jednych. Wręcz domagacie się > ich zamknięcia. Kuźwa i znowy podział My i Wy, i to tylko tyle? Na swiecie jest tego wiecej zapewniam Cię. Niech głoszą jeśli chcą ale jesli watykan czyli notabene glowa kosciola wyrzeka sie RM to chyba jest jasne ze RM nie ma podstaw uznawac sie za katolikow i nie powinni swego dziela tworzyc pod falaga chrzescijanstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:52 > Niech głoszą jeśli chcą ale jesli watykan czyli notabene glowa kosciola wyrzeka > > sie RM to chyba jest jasne ze RM nie ma podstaw uznawac sie za katolikow A gdzie jest napisane, że Watykan wyrzeka się RM? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 14:58 Okej moze za mocne slowo wyrzekanie, Watykanowi nie podoba sie ideao Rydzyka gloszona w RM. Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:00 Nie słyszałem oficjalnego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:08 www.kosciol.pl/article.php/20060406105434815/print wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8104894&kat=33314&ticaid=11a4f zaraz sie zaczniesz tlumaczyc ze to nie jest oficjalne stanowisko i wogole i w szczegole. Twoja sprawa, lubisz przeciez manipulowac cudzymi wypowiedziami na swoj uzytek. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:11 No według Watykanu kościół się nie powinien mieszać w politykę. Ale ja się z tym nie zgadzam. Polityka dotyczny każdej sfery życia. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:14 Czyli gdyby nie nazywało się to radiem katolickim nie przeszkadzałoby ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:18 delahalle napisał: > Czyli gdyby nie nazywało się to radiem katolickim nie przeszkadzałoby ci to? Tak jak sieradzak pisze. Zmiana nazwy radia ma najmniejsze znaczenie, wedlug mnie, chodzi o etykiete jaka oni sobie przyczepili. I bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:34 delahalle napisał: > Czyli gdyby nie nazywało się to radiem katolickim nie przeszkadzałoby ci to? Zapewne tak, ale nie o samą nazwę chodzi. Można zmienić szyld, ale jeśli za tym szyldem, alej będą stali księża, to jest też kompletna klapa. RM - zdecydowanie dzieli katolików i to jest niebezpieczeństwo dla kościoła jako całości co dostrzega Watykan i jest to w tak zwanym między wierszu. Jeśli chodzi o politykę, to masz rację kościół ma prawo wypowiadać się w tej sprawie, ale nie może jawnie popierać jednej strony, powinien być w tym zakresie neutralny. Doskonale pamiętam czasy zaraz posolidarnociowe początki lat 80. Wtedy nastąpiła tak inercja kościoła we władzę, że skończyło to się rządami SLD, gdyż popularne wtedy stwierdzenie czerwona komuna odeszła, czarna nadeszła - dała upust w ogóle społeczeństwa. Tym samym paradoksalnie kościół w dużej mierze przyczynił się do takich a nie innych wyborów społeczeństwa. Dziś oficjalne stanowisko kościoła jest bardziej stonowane i wyważone. Dla mnie pozostają wątpliwe intencje i logika RM, TV Trwam, Uczelni Rydzyka. W zasadzie można powiedzieć, że to jest przedsiębiorstwo a nie Ewangelizacja ?! Do tego jest to instytucja wyjąta z pod prawa, nieosiągalna dla Urzędów Skarbowych, kontroli państwowych, unikająca płacenia podatków, i wiele innych (o "Akcjach" Stoczni - nie wspomnę). Każde inne medium w Polsce, co tam medium, praktycznie każda instytucja, firma, osoba prywatna podlega jakiejś kontroli i odpowiedzialności - a tu tego nie widać ? Jak głośno dziś jest o "pożyczce moskiewskiej" jak cichnie sprawa "udziałów dla ratowania Stoczni", nie widzisz w tym analogii ? Nie chodzi o zamknięcia RM, jest radio Józef i jakoś nikt się tego radja nie czepia ? Czemu - też jest katolickie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:16 delahalle napisał: > sieradzak napisał: > > > sens czy znaczenie. Jakoś wolność słowa w wykonaniu Radia Maryia mnie nie > > przekonuje ;( > > > To o czym piszesz to parodia wolności słowa. > Dla was elementem wolności mediów byłoby zamknięcie Radia Maryja i wszystkich > mediów, które się z wammi nie zgadzają. No cóż, Ty w takim razie jesteś zwolennikiem jawnej publikacji Mein Kampf, legalizacji ruchów narodowo-socjalistycznych z pod znaku sfastyki. Zapewne też jesteś za postawieniem kilku pomników Adolfowi, Leninowi i Stalinowi i zapewne uważasz, że koszulki z sierpem i młotem oraz wielki Che, są zupełnie OK. No nic masz oczywiście prawo do takich poglądów, ale ja nie muszę się z nimi zgadzać. Radio Maryia jest potrzebne jako medium, ale musi się określić czy jest Katolickim Głosem w Moim Domu, czy Propagandową Tubą i Skrajnie Prawicowym Głosem w Moim Domu. I tu widzę problem. Jeśli byłoby radio "Prawica na Max" to niech se gadają co chcą o żydach, liberałach, spiskach, masonach. Ale jeśli jest to pod płaszczykiem wiary i chreścijaństwa ... to zdecydowanie NIE i to na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
delahalle Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 15:24 > Jeśli byłoby radio "Prawica na Max" to niech se gadają co chcą o żydach, > liberałach, spiskach, masonach. Ale jeśli jest to pod płaszczykiem wiary i > chreścijaństwa ... to zdecydowanie NIE i to na tyle. Ja uważam, że każdemu wolno mieć jakieś poglądy. Katolickiej stacji też. Przecież polityka wpływa na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak katolicka stacja 21.05.06, 16:02 delahalle napisał: > > Jeśli byłoby radio "Prawica na Max" to niech se gadają co chcą o żydach, > > liberałach, spiskach, masonach. Ale jeśli jest to pod płaszczykiem wiary > i > > chreścijaństwa ... to zdecydowanie NIE i to na tyle. > > > > Ja uważam, że każdemu wolno mieć jakieś poglądy. Katolickiej stacji też. > Przecież polityka wpływa na wszystko. No cóż, chyba masz problem ? Ze zrozumieniem roli Kościoła ? Ze zrozumieniem wogóle Kościoła ? Kościół jako instytucja ma jasno określone cele i zadania i ustalają to synody biskupów oraz encykliki papieskie, które są czymś w rodzju konstytucji, no może źle, bo konstytucją jest Pismo Święte, więc te postanowienia i encykliki to bardziej ustawy. Kościół z założenia i na podstawie własnych doświadczeń historycznych jest organizacją apolityczną - może będziesz z tym polemizował, ale tak jest. Postawa choćby JP II w sprawie biskupów Ameryki Środkowej, którzy mocno angażowali się w politykę i jawne gesty w tym zakresie Papieża Polaka jasno to uwidaczniają. I nie trzeba do tego wiedzy teologicznej czy czytania encyklik papieskich itp. oficjalnych stanowisk Kościoła. Zwróć uwagę, że o ile JP II miał wielki wpływ na politykę i obalenie komunizmu na świecie, to jednak nie czynił tego walką polityczną, ale ewangelizacją, która odnosiła się do bieżących problemów w tym zakresie. Czy sławetne zdanie: "Ja syn Polskiej Ziemi, a zarazem ja ... Jan Paweł II - Papież. Wołam ! Z całej głębi tego tysiąclecia, wołam w przed dzień święta zesłania, wołam wraz z wami wszystkimi: NIECH ZSTĄPI DUCH TWÓJ, NIECH ZSTĄPI DUCH TWÓJ I odnowi oblicze Ziemi, TEJ ZIEMI Amen" Widzisz te, jak bardzo "polityczne", słowa były i są ... czystą ewangelią ! Czy widzisz w tych słowach nawoływanie do buntu, rewolucji, czy widzisz atak na komunistyczne władze, czy widzisz sianie nienawiści, czy widzisz nawoływanie do podziałów na ONI i MY ? Tak więc oczywiście kościół ma prawo odnosić się do polityki, komentować ją już samo to jest wpływaniem na politykę, ale nie może i nie powiniem tą polityką się zajmować. Kościół jest dla chrześcijan i katolików, a wśród nich są ludzie o poglądach lewicujących, liberalnych, prawicowych, apolityczni, biali, czarni i różowi, biedni i bogaci ... Opowiadając się po jednej stronie opcji politycznej kościół wypowiada się przeci innym wiernym. Dlatego kościół od dziesiątków lat przyjął pozycję neutralną, dlatego są konkordaty i inne dokumenty regulujące te sprawy. Jeśli RM byłoby radiem cywilnym prowadzonym przez nie kleryków, to ... może sprawa wyglądała by inaczej, ale tak nie jest a to rodzi właśnie te problemy. Dlatego RM jest po prostu szkodliwe dla Kościoła jako instytucji. JP II - nie potępił wprost RM, ale też nie pochwalił. Benedykt - jest bardziej zdecydowany w sprawie obrony wizerunku i dobra Kościoła jako całości, dlatego znamienne jest, że na początku swojego pontyfikatu mamy oficjalne stanowisko Watykanu w tej sprawie, aby ten PROBLEM rozwiązać. pomijam tu całkiem aspekt sprawy - co Ty rozumiesz pod pojeciem Katolicka - bo chyba nie to co oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: katolicka stacja 21.05.06, 20:02 > Kościół z założenia i na podstawie własnych doświadczeń historycznych jest > organizacją apolityczną Kosciol nie jest organizacja, nie ze sie czepiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 20:05 > No cóż, Ty w takim razie jesteś zwolennikiem jawnej publikacji Mein Kampf, > legalizacji ruchów narodowo-socjalistycznych z pod znaku sfastyki. Zapewne też > jesteś za postawieniem kilku pomników Adolfowi, Leninowi i Stalinowi i zapewne > uważasz, że koszulki z sierpem i młotem oraz wielki Che, są zupełnie OK. no to sie zastanow, bo albo Mein Kampf albo Lenin ze Stalinem, albo Che Guevara albo swastyka. Te znaki sie nawzajem wykluczaja, przeciez to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 20:14 No widzisz nie do konca sie wykluczają :] Poczytaj troche, pozbieraj informacji i dopiero cos powiedz :] Fala antysemityzmu dotyczy zarówno Hitlera jak i Stalina a i Castro ( i pędzący na Kubę Guevara ) też nie raz przytaczali antysemickie hasla. Co do Lenina to szybko objął on zydow ''klasą kapitalistycznych krwiopijcow'' i mialo to efekty w postaci eksterminacji zydow. No ale czy ja nie wymagam od Ciebie zbyt wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak faszyzm i komunizm 21.05.06, 20:22 farbenheit napisał: > No widzisz nie do konca sie wykluczają :] Poczytaj troche, pozbieraj informacji > i dopiero cos powiedz :] Fala antysemityzmu dotyczy zarówno Hitlera jak i > Stalina a i Castro ( i pędzący na Kubę Guevara ) też nie raz przytaczali > antysemickie hasla. Co do Lenina to szybko objął on zydow ''klasą > kapitalistycznych krwiopijcow'' i mialo to efekty w postaci eksterminacji zydow > . > No ale czy ja nie wymagam od Ciebie zbyt wiele? To nie jest w sumie problem antsysemityzmu, po prostu systemy totalitarne potrzebowały wroga i spokojnie go znajdowali. Oba systemy po prostu były zbrodnicze pod każdym względem. Przecież hitlerowcy nie tylko niszczyli Żydów, ale też Polaków, Rosjan, Cyganów, osoby chore psychicznie (dla ich unicestwiania wymyślono i przetestowano na nich- Cyklon), osoby chore i stare. Podobnie ZSRR niszczyło całe narody Czeczenów, Polaków, Żydów, popów wiele innych grup społecznych (Archipelag Gułag wymienia chyba wszystkie fale). Co więcej ofiar komunizmu na całym świcie jest więcej niż faszyzmu. Komunizm to Państwa Układu Warszawskiego, cale ZSRR, ale też Chiny, Wietnam, Korea, Kuba o walkach w Ameryce Środkowej nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 21:02 wiec twierdzisz ze swastyka i czerwona gwiazda sie uzupelniaja ? Ciekawe masz podejscie do tematu, niemal jak pralat Jankowski :)) Tylko ze on te 2 symbole polaczyl gwiazda Dawida :) Wiec w dodatku sugerujesz ze komunisci byli antysemitami ? No to czemu ciagle sie mowi o zydokomunie? No i czemu w latach 1944-1956 aparat bezpieki w Polsce byl w duzej czesci opanowany przez osoby pochodzenia zydowskiego ? Na lekcjach historii chyba przysypiales albo chodziles na wagary :)) Ale nie mam zamiaru wplatywac sie z toba w kolejna bezsensowna dyskusje. Najpierw poczytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 21:07 kamikaze_pkow1 napisał: > wiec twierdzisz ze swastyka i czerwona gwiazda sie uzupelniaja ? Ciekawe masz > podejscie do tematu, niemal jak pralat Jankowski :)) Tylko ze on te 2 symbole > polaczyl gwiazda Dawida :) > Wiec w dodatku sugerujesz ze komunisci byli antysemitami ? No to czemu ciagle > sie mowi o zydokomunie? No i czemu w latach 1944-1956 aparat bezpieki w Polsce > byl w duzej czesci opanowany przez osoby pochodzenia zydowskiego ? > Na lekcjach historii chyba przysypiales albo chodziles na wagary :)) Ale nie ma > m > zamiaru wplatywac sie z toba w kolejna bezsensowna dyskusje. Najpierw poczytaj > :) Boże kamikaze, Ty chyba musisz jednak z naszym ajkatem otworzyć odzielne forum o tej tematyce ;) Kompletne bzdury, połączenie kilku faktów z różnych dziadzin i róznych okresów polityczno - historyzcnych. Klasyczny sofizmat i socjotechnika. mieliśmy scysje, ale myślałem, żeś bardziej świadomy człowiek jest ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 21:09 no wlasnie w tej chwili z calym szacunkiem ale to ty uprawiasz herezje twierdzac ze nazizm i komunizm to prawie ze to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 21:26 kamikaze_pkow1 napisał: > no wlasnie w tej chwili z calym szacunkiem ale to ty uprawiasz herezje twierdza > c > ze nazizm i komunizm to prawie ze to samo :) tradycyjnie u Ciebie. Sprawa dotyczy czegoś innego sprawa jest w innym kontekście ale wytniesz kawałek i dalej go tworzymy iluzję ;) Gdzie masz, że napisałem, że to jest to samo ? "> No cóż, Ty w takim razie jesteś zwolennikiem jawnej publikacji Mein Kampf, > legalizacji ruchów narodowo-socjalistycznych z pod znaku sfastyki. Zapewne też > jesteś za postawieniem kilku pomników Adolfowi, Leninowi i Stalinowi i zapewne > uważasz, że koszulki z sierpem i młotem oraz wielki Che, są zupełnie OK." Oczywiste jest, że ideologicznie są rózne, ale mają wiele wspólnego. Jeśli nie zrozumiełaś kontekstu i ideii, to mogę zrozumieć, ale człowieku gdyby nie to, że już mieliśmy ze sobą "przyjemność" "dyskutować" to zapewne nie podejrzwasz mnie, że nie widzę różnic między faszyzmem a komunizmem. ehh - kamikaze ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 21:41 nie wiem co widzisz i jak widzisz i ile masz dipotrii ale ponizej fragemnt twojej wypowiedzi: "Widze, że wpisujesz się w dość popularne w Polsce i na świecie przeświadczenie ;( Co widzisz wykluczającego się w tych symbolach ? Bo ja nic ! Dla mnie swastyka i sierp z młotem są symbolami tego samego." Wiem wiem, zaraz sie dowiem ze to wyrwane z kontekstu, co innego miales na mysli a tak w ogole to pisal ktos inny a nie ty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 22:10 dipotrii = dioptrii Czeski blad :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 [...] 21.05.06, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: ajkata! 21.05.06, 22:41 oj jasku cos twa duma urazona dzisiaj. Dales sie wrobic jak dzieciak i nie potrafisz sie z tym pogodzic. Albo browce przestaja juz dzialac. Idz do monopolu i uzupelnij poziom C2H5OH w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: ajkata! 21.05.06, 22:57 kami i szach69(dellahale) to bracia trojaczki syjamscy?:( coś mi wyglądacie na takich no chyba że jesteście "nowoczesną europejską rodziną":) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: ajkata! 21.05.06, 23:10 zalosny jestes i w dodatku pewnie najebany w caly swiat :) Trzezwy czlowiek by takich glupot nie pisal jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: czemu!!!!!!! 22.05.06, 00:07 kamikaze_pkow1 napisał: > nie wiem co widzisz i jak widzisz i ile masz dipotrii ale ponizej fragemnt > twojej wypowiedzi: > > "Widze, że wpisujesz się w dość popularne w Polsce i na świecie przeświadczenie > ;( Co widzisz wykluczającego się w tych symbolach ? Bo ja nic ! > Dla mnie swastyka i sierp z młotem są symbolami tego samego." > > Wiem wiem, zaraz sie dowiem ze to wyrwane z kontekstu, co innego miales na mysl > i > a tak w ogole to pisal ktos inny a nie ty :))) No więc dopowiem to co wydawało mi się oczywiste, w całości kontekstu, ale widać co niektórym trzeba kawę na ławę ;) Jak to szło ?? ... "> Dla mnie swastyka i sierp z młotem są symbolami tego samego." ... zbrodniczego systemu totalitarnego, skierowanego przeciw innym nacjom i ludziom mającym inne poglądy, niezależnie od różnic ideologicznych, które jednak wywsodziły się z podobnego nurtu socjalizmu (narodowy-socjalizm w nimczech, socjalizm-proletariacki w ZSRR). Niezależnie od różnic więcej łączyło oba systemy niż dzieliło, szczególnie w zakresie traktowania człowieka, sposobu sprawowania władzy, terroru i wielu innych dziedzin. Paradoksem jest, że w zasadzie te dwie hydry XX wieku powstały aby ze sobą walczyć, jedna z nich wygrała i pochłonęła przez to więcej ofiar niż przgrana. Z perspektywy czasu można powiedzieć, że wygrała "lepsza" hydra - dlatego w przedziwny sposób ją gloryfikujemy akceptując jej zbrodnicze symbole, idee i "bohaterów". Paranoją naszych czasów, że wydawałoby się światłe i nowoczesne społeczeństwa nie potrafią jasno określić swojego stanowiska w tej sprawie. A ludzie, szcególne młodzi, traktują te zbrodnicze symbole jako formę wyrażania swojego sprzeciwu, zapominają że pod sztandarami z sierpem i młotem zginęły miliony osób, wiele cierpiało zsyłki, tortury, przesiedlania, zesłania ... Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 22:41 Czytaj ze zrozumieniem - w kwestii antysemityzmu akurat sie uzupelniaja - nigdzie nie napisalem, ze są do siebie bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 21.05.06, 23:15 dobre sobie:) Nazizm i tzw. zydokomuna sa pod wzgledem antysemityzmu sie uzupelniaja ? No w sumie racja, bo po jednej stronie byli zydzi a po drugiej ich przeciwnicy i jedni walczyli z drugimi ? O to ci chodzilo ? O tym ze te 2 systemy sa podobne (dokladnie: nie sa wykluczajace sie) pisal sieradzak. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: czemu!!!!!!! 22.05.06, 11:10 Wez byle jaki podrecznik do historii i przeczytaj ilu Zydow wymordowala komuna, ile majątkow zydowskich zostalo zarekwirowanych ( nie mylic z pozniejsza nacjonalizacja ), to wtedy moze pogadamy - jak narazie - za malo wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: czemu!!!!!!! 22.05.06, 16:45 nie chce sie licytowac kto wie mniej ale nie na darmo wciaz sie mowi o zydokomunie oraz nie bez znaczenia dla tej sprawy jest fakt iz np. w latach 1944 -1956 komunizm budowaly nam osoby pochodzenia zydowskiego oraz jakie osobistosci zycia politycznego zostaly zmuszone do wyjazdu z Polski w 1968 roku. Piszac a temat mordow dokonanych przez komunistow poslugujesz sie kryterium narodowosciowym podczas gdy komunizm jako ideologia internacjonalistyczna nie rozrozniala ludzi wedlug tego kryterium tylko poslugiwala sie pojeciem klas spolecznych. Komunizm wiec nie byl z zalozenia antysemicki. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 Re: dorabianie faktów... 22.05.06, 17:01 kamikaze_pkow1 napisał: > nie chce sie licytowac kto wie mniej ale nie na darmo wciaz sie mowi o > zydokomunie oraz nie bez znaczenia dla tej sprawy jest fakt iz np. w latach 1944> -1956 komunizm budowaly nam osoby pochodzenia zydowskiego oraz jakie osobistosc Zapomniałeś o KPP i kominternie wyrżniętych jeszcze przed wojną. Czyni to tezę naciąganą, że jeszcze o krwawym Felku, całkiem milusim szlachetką polskim się mieniącym. > i > zycia politycznego zostaly zmuszone do wyjazdu z Polski w 1968 roku. Co jak wiadomo przyspożyło Polsce chwały i splendoru, a Moczarowi zapewniło trwałe miejsce w poczcie gnid mieniących się Polakami. > Piszac a temat mordow dokonanych przez komunistow poslugujesz sie kryterium > narodowosciowym podczas gdy komunizm jako ideologia internacjonalistyczna nie > rozrozniala ludzi wedlug tego kryterium tylko poslugiwala sie pojeciem klas > spolecznych. Komunizm wiec nie byl z zalozenia antysemicki. Proste. Sprawa lekarzy kremlowskich, niniejszym rozpłyneła się w obłoku logiki. Komunizm kolego definiował sobie wrogów wedle uznania i potrzeby, wrogiem nagle Izrael stał się kiedy złoił tyłki kolalicji arabskiej, co zdaniem ideologów sowieckich nie miało prawa się stać. I plan odcięcia zachodu od arabskiej ropy szlag trafił. Jaki miało to wpływ na późniejszy kryzys paliwowy, możemu sobie popstrykać na innym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 Re: pomyłka:( 22.05.06, 17:04 garrett76 napisał: miało być PRZYSPORZYŁO:( przepraszam...brak możliwości edycji postu po wysłaniu dobija mnie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: dorabianie faktów... 22.05.06, 17:53 ale nasze "kochane" przedwojenne KPP skladalo sie wlasnie z zydow w duzej czesci, a zgineli oni nie dlatego ze byli zydami czy tez polakami tylko dlatego ze Stalin postanowil rozprawic sie z tymni ktorzy pamietali ze w 1917 roku to praktycznie nic nie zrobil. I dlatego wlasnie zginelo KPP. Nie ma tu mowy o antysemityzmie. Co do sojuszy panstwa Izrael to przypomne ze w okresie kiedy powstawalo otrzymalo wsparcie ze strony USA. Pozatym syjonizm czyli swego czasu oficjalna doktryna panstwa Izrael byl ideologia zydowskich partii prawicowych a te wiadomo ze sie nie lubily z lewakami. Panstwo Izrael od samego poczatku bylo wiec zwiazane z USA i innym systemem politycznym niz komunizm. Stad ten paradoks. Pozatym nie nalezy splycac tematu ze wszyscy komunisci to zydzi i na odwrot. Po prostu wsrod glownych ideologow i czlonkow ugrupowan komunistycznych znalazlo sie wiele osob pochodzenia zydowskiego. A to ze pozniej wsrod tych osob zrobiono czystke nie nalezy zwalac na karb antysemityzmu bo to byla po prostu zbrodnia komunistyczna wymierzona w swoich czlonkow i to bez podzialu na narodowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
garrett76 Re: dorabianie faktów... 22.05.06, 18:31 kamikaze_pkow1 napisał: > ze Stalin postanowil rozprawic sie z tymni ktorzy pamietali ze w 1917 roku to > praktycznie nic nie zrobil. I dlatego wlasnie zginelo KPP. Nie ma tu mowy o > antysemityzmie. Mylisz fale czystek. KPP załapało się na drugą. Starych Bolszewików wykończono wcześniej, po zabójstwie Kirowa. > Co do sojuszy panstwa Izrael to przypomne ze w okresie kiedy powstawalo > otrzymalo wsparcie ze strony USA. No i? Izraelczycy mordowali brytyjskich oficerów w tym samym okresie, ale np. siły powietrzne zaopatrywane były w czeski sprzęt (min. ex-niemiecki), tym samym egipskie Spitfire'y zestrzeliwane były przez izraelskie Messerschmitty (ewentulnie Avie). Podobnych paradoksów i zmiennych w owym okresie na tym terenie było w cholere. Podanie przez Ciebie jednak USA budzi we mnie pewnie niejasne przecucie, ale zwerbalizuję je sobie...za chwilę. > Pozatym syjonizm czyli swego czasu oficjalna > doktryna panstwa Izrael byl ideologia zydowskich partii prawicowych a te wiadom > o > ze sie nie lubily z lewakami. Lewakami? Przeczucie nabiera coraz wyrazistszego charakteru... Między lewactwem a lewicą istnieje subtelna rozbieżność, hm? Zdefiniuj więc owo: lewactwo. >Panstwo Izrael od samego poczatku bylo wiec > zwiazane z USA i innym systemem politycznym niz komunizm. Stad ten paradoks. Nie do konca- zacytuje Leopolda Ungiera: (...)A to Stalin właśnie, choć Żydów nie lubił, pomógł stworzyć Izrael, głosując w ONZ w 1947 r. za podziałem Palestyny. Więcej - kiedy młode państwo żydowskie zostało zaatakowane przez sześć armii arabskich, pozwolił na przeniesienie na antyarabski front sporej liczby oficerów Żydów z niektórych (tam gdzie byli ) armii państw satelickich, m.in. z Polski, oraz na dostawy broni dla Hagany, czyli rodzącego się wojska izraelskiego, głównie ze Zbrojovki w Brnie. Stalin to nie Gomułka, sprawę najpierw przemyślał. Założył, że Izrael, państwo lewicowych kibuców, da się „sfinlandyzować”, że wprowadzi Sowiety na Bliski Wschód, że Izrael stanie się tam przyczółkiem komunizmu, osłabi brytyjski imperializm. I pomylił się. Izrael od początku był na Zachodzie. Iwan Majski, sowiecki ambasador w Londynie, już w latach 30. odwiedził Palestynę, rozmawiał z przywódcami syjonistycznymi, po czym napisał do Stalina: „Wszyscy oni ukończyli rosyjskie szkoły i gimnazja, ale myślą po angielsku z amerykańskim akcentem”. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: dorabianie faktów... 22.05.06, 19:24 garrett76 - myślę, że Twój wysiłek w przypadku kamikaze jest daremny, on po prostu zawsze ma rację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: dorabianie faktów... 22.05.06, 23:51 sieradzak napisał: > garrett76 - myślę, że Twój wysiłek w przypadku kamikaze jest daremny, on po > prostu zawsze ma rację ;) zupelnie jak zodiak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Symbole 21.05.06, 20:15 kamikaze_pkow1 napisał: > > No cóż, Ty w takim razie jesteś zwolennikiem jawnej publikacji Mein Kampf > , > > legalizacji ruchów narodowo-socjalistycznych z pod znaku sfastyki. Zapewn > e też > > jesteś za postawieniem kilku pomników Adolfowi, Leninowi i Stalinowi i za > pewne > > uważasz, że koszulki z sierpem i młotem oraz wielki Che, są zupełnie OK. > > no to sie zastanow, bo albo Mein Kampf albo Lenin ze Stalinem, albo Che Guevara > albo swastyka. Te znaki sie nawzajem wykluczaja, przeciez to oczywiste. Widze, że wpisujesz się w dość popularne w Polsce i na świecie przeświadczenie ;( Co widzisz wykluczającego się w tych symbolach ? Bo ja nic ! Dla mnie swastyka i sierp z młotem są symbolami tego samego. Państw totalitarnych i zbrodniczych. W tych kategoriach zbrodnie komunistyczne przewyższają zbrodnie hitlerowskie i nie jest to wybielanie nazizmu, a jasne określenie sprawy. Różnica polaga na tym, że jednen z tych totalitaryzmów pokonał drugi. Jeśli wygrałby nazizm, to zapewne sierp i młot byłyby na indeksie, a tak jest swastyka. Dlatego obnoszenie się z tymi symbolami i odwoływanie się do nich jest tym samym. Nosisz symbole komunizmu to jakbyś nosił swastykę. Szkoda, że ta prosta zdawałoby się prawidłowość nie jest dostrzegana przez wydawałby się inteligentnych ludzi ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Symbole 21.05.06, 21:08 Wykluczajace jest zasadniczo wszystko. Nie na darmmo faszyzm czy tez nazizm i komunizm to dwa wykluczajace sie nawzajem systemy polityczne i dwie skrajnie rozne filozofie. Zbrodnie pozostana zbrodniami tak jak pozostanie paradoks ze najwiecej komunistow na swiecie wymordowal.... Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Symbole 21.05.06, 21:20 kamikaze_pkow1 napisał: > Wykluczajace jest zasadniczo wszystko. Nie na darmmo faszyzm czy tez nazizm i > komunizm to dwa wykluczajace sie nawzajem systemy polityczne i dwie skrajnie > rozne filozofie. noż dzięki, że mi powiedziałeś, jestem ci dozgonnie wdzięczny za to olśniewajace stwierdzenia, w życiu bym na to nie wpadł ;) > > Zbrodnie pozostana zbrodniami tak jak pozostanie paradoks ze najwiecej > komunistow na swiecie wymordowal.... Stalin. A najwięcej Amerykanów mordują Amerykanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Symbole 21.05.06, 21:30 > noż dzięki, że mi powiedziałeś, jestem ci dozgonnie wdzięczny za to olśniewajac > e > stwierdzenia, w życiu bym na to nie wpadł ;) No coz, nie ma za co. Twierdzenie olsniewajace moze nie jest ale co do tego zebys sam na to wpadl, po lekturze jednego z poprzednich postow mialbym powazne watpliwosci. > A najwięcej Amerykanów mordują Amerykanie ;) byc amerykaninem oznacza przynaleznosc do narodu amerykanskiego. Komunizm czy tez kazda inna filozofia sa miedzynarodowe. Widzisz roznice ? Pozatym wcale to oczywiste nie jest przeciez wiadomo ze np. najwiecej Ormian wymordowali Turcy, Zydow Niemcy a Irlandczykow swego czasu Anglicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Symbole 22.05.06, 00:18 kamikaze_pkow1 napisał: > > noż dzięki, że mi powiedziałeś, jestem ci dozgonnie wdzięczny za to olśni > ewajac > > e > > stwierdzenia, w życiu bym na to nie wpadł ;) > > No coz, nie ma za co. Twierdzenie olsniewajace moze nie jest ale co do tego > zebys sam na to wpadl, po lekturze jednego z poprzednich postow mialbym powazne > watpliwosci. > > > > A najwięcej Amerykanów mordują Amerykanie ;) > > byc amerykaninem oznacza przynaleznosc do narodu amerykanskiego. Komunizm czy > tez kazda inna filozofia sa miedzynarodowe. Widzisz roznice ? Pozatym wcale to > oczywiste nie jest przeciez wiadomo ze np. najwiecej Ormian wymordowali Turcy, > Zydow Niemcy a Irlandczykow swego czasu Anglicy. To identyczna logika jak Twoja - idę po prostu Twoim tokiem rozumowania ;) Ty na moje stwierdzenie, że komunizm zabił więcej ludzi niż faszyzm. Dokonałeś kolejnego odkrycia stwierdzeniam, że paradoksalnie najwięcej komunistów zabił Stalin, więc jak idą tą logiką poszedłem dalej stwierdzając, że najwięcej Amerykanów zabijanych jest przez amerykanów. Jak widać teraz mamy klasyczną woltę logiczno intelektualną (czyt. kamikaze) i powrót do koncepcji co mają Amerykańce do ideologii faszyzmu i komunizmu, które są ogólnosiatowe ;) Więc się zapytam a co do tego miał Stalin ? Tak więc jest to standardowa filozofia kamikaze - na szczęście nie jest to filozofia ogólnświatowa ;) Z tych kilku pięknych zdań dowiadujemy się kolejnej mądrości, że komunizm był (jest ?) filozofią ;) w domyśle i kontekście przypuszczalnie faszyzm też był filozofią ;) No ale cóż, ja wiem ;) Jak zwylke wiedza absolutna kamikadze należy do Ciebie ;) Ale o tym wiem już od "entego" postu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Symbole 22.05.06, 16:38 w tej chwili mi cie po prostu zal. Walnales po raz kolejny glupote (jak wtedy z tymi ksiazetami seradzkimi) a teraz probujesz poprzekrecac moje slowa zeby wyszlo ze masz racje..... a jednak jej nie masz i co gorsza wiesz dobrze o tym. Jednak musisz postawic na swoim :) No coz. Dla przykladu powiem ze ja nic nie pisalem ze amerykanie maja cokolwiek wspolnego z jedna badz druga ideologia. Ale ty musisz dodac swoje. Dodales, tyle ze nie na temat. Brawo. I zastanow sie o czym dokladnie piszesz bowiem faszyzm i nazim to nie sa w 100 % pojecia tozsame. Wystarczy porownac chociazby jakie zdanie do kwestii zydowskiej mial do 1938 roku Mussolini, tworca faszyzmu a jakie mial od samego poczatku Hitler jako ideolog nazizmu czyli niemieckiej odmiany faszyzmu. Tak na marginesie to wedlug jednej ze spiskowych teorii Hitler byl zydem ze zwiazku jego matki z bogatym zydem u ktorego byla sluzaca. Ale to juz inna bajka i temat chyba dla ajkaty :)) Mnie mity nie obchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Symbole 22.05.06, 19:34 kamikaze_pkow1 napisał: > Dla przykladu powiem ze ja nic nie pisalem ze amerykanie maja cokolwiek > wspolnego z jedna badz druga ideologia. Ale ty musisz dodac swoje. Dodales, tyl > e > ze nie na temat. Na szczęście jak ktoś (ale chyba nikt) zdecyduje się na ocenę, to ma to wszystko w kilku wątkach wstecz ;) Amerykanie - kamikaze nie pisał, ale to jest jego cytat: "> byc amerykaninem oznacza przynaleznosc do narodu amerykanskiego. Komunizm czy > tez kazda inna filozofia sa miedzynarodowe. Widzisz roznice ? " ;) No i tak można by w kółeczko ;) A moi Amerykanie pojawili się na jedgo bezsensowane stwierdzenie o Stalinie, na zasadach per analogia, ale mi się już nie chce cytować, bo pewnie też tego nie napisał ;) > Brawo. > I zastanow sie o czym dokladnie piszesz bowiem faszyzm i nazim to nie sa w 100 > % > pojecia tozsame. Wystarczy porownac chociazby jakie zdanie do kwestii zydowskie > j > mial do 1938 roku Mussolini, tworca faszyzmu a jakie mial od samego poczatku > Hitler jako ideolog nazizmu czyli niemieckiej odmiany faszyzmu. No a ten wykład to pewnie wynika: Kamikaze sławetny cytat: "byc amerykaninem oznacza przynaleznosc do narodu amerykanskiego. Komunizm czy > tez kazda inna filozofia sa miedzynarodowe. Widzisz roznice ?" Na co odpowiedziałem: "Z tych kilku pięknych zdań dowiadujemy się kolejnej mądrości, że komunizm był (jest ?) filozofią ;) w domyśle i kontekście przypuszczalnie faszyzm też był filozofią ;)" I teraz mamy wykład ;) I w zasadzie jest tak za każdym razem ;) Taka analiza kamikaze musiałaby być konieczna, chyba za każdym razem ;) Dlatego jakoś stram się unikać wymiany zdań z WszechWiedzącym ;) Jak widać jednak muszę bardziej popracować nad samokontrolą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Symbole 22.05.06, 21:09 > Na szczęście jak ktoś (ale chyba nikt) zdecyduje się na ocenę, to ma to wszystk > o > w kilku wątkach wstecz ;) tak, jak zwykle masz racje:) niech kazdy sobie zobaczy co ja napisalem o amerykanach :)) Brawo za calkiem sluszna podpowiedz:) Jesli widzisz ze tam jest cos napisane ze amerykanie maja cokolwiek wspolnego z jedna badz druga ideologia radze zmienic okuliste ;) > No i tak można by w kółeczko ;) A moi Amerykanie pojawili się na jedgo > bezsensowane stwierdzenie o Stalinie, na zasadach per analogia, ale mi się już > nie chce cytować, bo pewnie też tego nie napisał ;) Twoi amerykanie pjawili sie ..... z kosmosu.... tak chyba z kosmosu :))) Na co odpowiedziałem: > "Z tych kilku pięknych zdań dowiadujemy się kolejnej mądrości, że komunizm był > (jest ?) filozofią ;) w domyśle i kontekście przypuszczalnie faszyzm też był > filozofią ;)" Jezeli komunizm (Marks, Engels) i nazizm (np. przerobiony Nitzsche) nie sa jednoczesnie filozofia to naprawde nie wiem jak cie przekonac. Ale przeciez ty wiesz lepiej wiec na nic moj trud. Szkoda tylko tych nauczycieli ktorzy polegli w nierownej walce z twoim geniuszem podczas twojego procesu nauczania :)) Tak na marginesie. To co napisalem to sa po prostu stwierdzenia a nie zadne wielkie odkrycia. Za to kazda twoja wypowiedz to zaprawde wielkie odkrycie na niewyobrazalna skale WchechNieWiedzacy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Dyletantyzm do kwadratu ;) 22.05.06, 22:26 kamikaze_pkow1 napisał: > > Na szczęście jak ktoś (ale chyba nikt) zdecyduje się na ocenę, to ma to w > szystk > > o > > w kilku wątkach wstecz ;) > > tak, jak zwykle masz racje:) niech kazdy sobie zobaczy co ja napisalem o > amerykanach :)) Brawo za calkiem sluszna podpowiedz:) > Jesli widzisz ze tam jest cos napisane ze amerykanie maja cokolwiek wspolnego z > jedna badz druga ideologia radze zmienic okuliste ;) > > > No i tak można by w kółeczko ;) A moi Amerykanie pojawili się na jedgo > > bezsensowane stwierdzenie o Stalinie, na zasadach per analogia, ale mi si > ę już > > nie chce cytować, bo pewnie też tego nie napisał ;) > > Twoi amerykanie pjawili sie ..... z kosmosu.... tak chyba z kosmosu :))) Podobnie jak Twój Stalin ;) i jednak cytacik z kamikaze ;): "Wykluczajace jest zasadniczo wszystko. Nie na darmmo faszyzm czy tez nazizm i komunizm to dwa wykluczajace sie nawzajem systemy polityczne i dwie skrajnie rozne filozofie. Zbrodnie pozostana zbrodniami tak jak pozostanie paradoks ze najwiecej komunistow na swiecie wymordowal.... Stalin." I za diabła nie wiem co do tego ma Stalin (choć jasne że mordował), dlatego per analogia wstawiłem owych Amerykanów, ale widzę, że ten "żarcik" nie dotrał do kamikaze i zaraz w następnym poście czepił się Bogu ducha winnych Amerykanów ;) > Na co odpowiedziałem: > > "Z tych kilku pięknych zdań dowiadujemy się kolejnej mądrości, że komuniz > m był > > (jest ?) filozofią ;) w domyśle i kontekście przypuszczalnie faszyzm też > był > > filozofią ;)" > > Jezeli komunizm (Marks, Engels) i nazizm (np. przerobiony Nitzsche) nie sa > jednoczesnie filozofia to naprawde nie wiem jak cie przekonac. Ale przeciez ty > wiesz lepiej wiec na nic moj trud. Szkoda tylko tych nauczycieli ktorzy polegli > w nierownej walce z twoim geniuszem podczas twojego procesu nauczania :)) > Tak na marginesie. To co napisalem to sa po prostu stwierdzenia a nie zadne > wielkie odkrycia. Za to kazda twoja wypowiedz to zaprawde wielkie odkrycie na > niewyobrazalna skale WchechNieWiedzacy :)) No cóż, sam się wkopujesz na Max - ale tak to jest jak się udaje, że się coś wie ;) a mylisz tak wiele pojęć i nazw, że aż miło poczytać, do tego oczywiście musisz wyżyć się intelektualnie nad oponentem ;) No proszę Marks i Engels stworzyli ... komunizm ;) może ci się to pomyliło z "Kapitałem" ;) No oba se machli takie dziełko co się nazywało "Manifest komunistyczny", ale zapewniam, że nie była to filozofia a właśnie ... Manifest ;) Zapewne Marks jest twórcą marksizmu. Zapewne Nitsche był filozofem i stoworzył myśl filozoficzną, której elemanty możemy znaleźć w nazizmie, faszyzmie ;) Jednak nazizm jest IDEOLOGIĄ, faszyzm jest IDEOLOGIĄ - a nie filozofią, różnica jest dość zasadnicza ;) Podobnie jest z komunizmem który jest IDEOLOGIĄ a nie filozofią ;) Filozofią jest socjalizm, choć socjalizm nie do końca jest filozofią, ale nurtem filozoficznym w ramach filozofii naterialistycznej - jednak tu można przyjąć, że socjalizm można nazwać filozofią, choć wśród wielu filozofów budzi to mieszane opinie ;) I co ciekawe nazizm, to też narodowy-SOCJALIZM więc ... ?? Ciekaw jestem kolejnej filozoficznej teorii kamikaze ;) Zapewne kamikaze stworzy nową filozofię o filozofii ;) czyli nowy nurt KAMIZOLOGIA ;) podstawą tego nurtu, będzie odwrócenie wszystkiego do góry nogami, nadanie nowej terminologii, dzięki czemu powstanie bardzo zrozumiała i ścisła dziedzina nauki, dostępna dla wąskiej (jednoosobowej) grupy naukowców ;) A zaznaczmy, że kamikaze, sądząc z jego postów, ukończył z tytułem profezorskim: Filozofie, Socjologie, Historie, Ekonomie, Stosunki Międzynarodowe, Politologię - jeśli coś pominąłem to proszę o uzupełnienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 22.05.06, 23:22 nie no ty naprawde jestes zwykly palant skro nie potrafisz zrozumiec co sie do ciebie pisze. Jesli nie potrafisz zrozumiec prostej skadinad zasady iz najwiecej komunistow wymordowali komunisci to juz nie wiem :) Amerykanow ty wplatales. Przeczytaj uwaznie w swojej ukochanej wikipedii ze Marks BYL filozofem jednak :) I zapewne zupelnie przez przypadek Engles rowniez :)) I dwaj filozofowie wymyslili cos co nie jest filozofia... niezly z ciebie filozof. W dodatku nie slyszales zapewne nic o filozofii politcznej :)) Wiec o czym chcesz gadac czlowieku :)) Brawo dla naprawde filozofa pierwszej kategorii skoro raz piszesz ze socjalizm jest filozofia, wczesniej ze nazizm nie jest, a w koncu wskazujesz ze nazizm to narodowy socjalizm :)) Co do twojego wyksztalcenia to wydaje mi sie ze powinienes zostac np. weterynarzem. Bowiem po mistrzowsku odwracasz kota ogonem :)) Najfajniejsze jest to ze najpierw piszesz bzdury ze glowa mala, pozniej czepiasz sie jak rzep a na koncu probujesz jeszcze przy wlasnej indolencji umyslowej wykazac braki w czyims wyksztalceniu. Konieeeeeeec :) a pisz sobie co ci sie podoba, ale z postu na post kompromitujesz sie coraz bardziej :) Filozofem to ty juz nie bedziesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 00:50 kamikaze_pkow1 napisał: > nie no ty naprawde jestes zwykly palant skro nie potrafisz zrozumiec co sie do > ciebie pisze. > > Jesli nie potrafisz zrozumiec prostej skadinad zasady iz najwiecej komunistow > wymordowali komunisci to juz nie wiem :) > Amerykanow ty wplatales. Jak dalej nie rozumiesz, czemu wplatałem, to ... twój problem trzeci rz pisać nie będę, bo dziecko moje by to zrozumiało szybciej :) > Przeczytaj uwaznie w swojej ukochanej wikipedii ze Marks BYL filozofem jednak : > ) > I zapewne zupelnie przez przypadek Engles rowniez :)) Ta i jeszcze paru innych gości :) > I dwaj filozofowie > wymyslili cos co nie jest filozofia... niezly z ciebie filozof. Tu zacytuję siebie: "Filozofią jest socjalizm, choć socjalizm nie do końca jest filozofią, ale nurtem filozoficznym w ramach filozofii naterialistycznej - jednak tu można przyjąć, że socjalizm można nazwać filozofią, choć wśród wielu filozofów budzi to mieszane opinie ;)" - no fakt, że nie napisałem iż głównymi twóracmi tego nurtu filozoficznego w ramach filozofii materializtycznej byli między innymi Marks i Engels, a właściwie nie twórcami, bo socjalizm narodził się bardziej we Francji i Anglii, a nie w Niemczech ;) Na szybko prekursorów socjalizmu nie pamiętam, w Anglii to chyba Owen, we Francj bodaj Saint-Simon. W zasadzie Marks i Engels byli teoretykami socjalizmu, czyli myśl przekuwali w "możliwe" do realizacji zadania, co zaowocowało miedzy innymi "Manifestem Komunistycznym", ale w zasadzie można powiedzieć, że gdy go pisali to komuniści już byli ;) Więc wbrew obiegowej teorii, którą tak silnie lansujesz, to nie Marks i Engels stworzyli socjalizm, ale go tylko rozpropagowali i ukierunkowali ;) i właśnie dlatego mówi się marksizm, leninizm - jako indywiduale interpretacje pewnych kierunków w głównego nurtu filozoficznego. Bo na swój sposób inni mniej znani filozofowie, tworzyli swoje teorie w ramach ogólnej myśli filozoficznej, tyle tylko, że to właśnie teoria Marksa i Engelsa jest najbardziej "popularna". Socjalizm zależnie od tego gdzie i jak występował i w jakiej formie, przybierał formę ideologii politycznej, ale IDEOLOGIA nie może być filozofią, ale widać tego nie potrafisz pojąć ;) I to jest Twój główny problem, pozatym oczywiście, że nie umiesz przyznać się do błędu ;) W dodatku nie > slyszales zapewne nic o filozofii politcznej :)) Wiec o czym chcesz gadac > czlowieku :)) To ten odprysk w ramach filozofii społecznej ;) W sumie dość młoda dziedzina filozofii ;) ale raczej ani Marks ani Engels nie byli filozofami politycznymi ;) Co chyba sugerujesz ;) A sam fakt, że ich działania miały tak ogromny wpływ na politykę jako taką ... nie oznacza, że można w ten sposób ich interpretować ;) > Brawo dla naprawde filozofa pierwszej kategorii skoro raz piszesz ze socjalizm > jest filozofia, wczesniej ze nazizm nie jest, a w koncu wskazujesz ze nazizm to > narodowy socjalizm :)) Ano widzisz, jak pogmatwana jest filozofia ;) 1. piszę, że socjalizm można uznać za filozofię w rozumieniu pewnego nurtu filozoficznego w ramach FILOZOFII MATERIALISTYCZNEJ. 2. nazizm - jako taki nie jest FILOZOFIĄ ale IDEOLOGIĄ I teraz to co Ci nie daje spokoju i czego chyba pojąć nie możesz: NARODOWY-SOCJLIZM jest formą SOCJALIZMU w ujęciu filozoficznym, z niego powstała idea NAZIZMU i dalej faszyzmu, hitleryzmu ... (już gdzieś w którymś wątku to sybnalizowałem i jaso Ci napisałem). No może coś takiego jak NSDAP coś Ci powie ? A ja tylko Ci może odszyfruje te magiczne literki ;) Narodowo-socjalistyczna Niemiecka Partia Robotników, a co było dalej ... ? > Co do twojego wyksztalcenia to wydaje mi sie ze powinienes zostac np. > weterynarzem. Bowiem po mistrzowsku odwracasz kota ogonem :)) Nie trafiłeś, próbuj dalej ;) > Najfajniejsze jest to ze najpierw piszesz bzdury ze glowa mala, pozniej czepias > z > sie jak rzep a na koncu probujesz jeszcze przy wlasnej indolencji umyslowej > wykazac braki w czyims wyksztalceniu. Nie muszę, sam to robisz ;) > Konieeeeeeec :) a pisz sobie co ci sie podoba, ale z postu na post > kompromitujesz sie coraz bardziej :) uuu - klasyczna obrona przez atak ;) No tak zaczyna brakować argumentów, wiedzy, faktów - jest tylko widzimi się, wiedza zasłyszana i dość ogólnikowa i jak padają konkrety, to już trudno polemizować ;) lepiej bez sensu atakować ;) Wiem kamikaze, już to znam i strasznie mnie ta Twoje dziecinada bawi ;) Filozofem to ty juz nie bedziesz :)) Zapewne, ale kila wykładów i zaliczeń z filozofii miałem, nie byłem z tego orzeł, ale zdać musiałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:17 a pisz sobie :) Po raz kolejny udowodniles ze nie ma sensu z toba dyskutowac bowiem wszystko wiesz lepiej :) Zal mi ciebie, pisze to ze szczerego serca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:30 kami to z ajkata chyba winka razem spijał:) bo ma te same teksty końcowe :) hihihiih Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:41 jasku tak bardzo cie zalezy na tym zeby watek dotyczacy twojej seksualnosci byl ciagle na topie ? :)) Jesli nie to sie mniej odzywaj;) OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:49 słuchaj gościu w ch..ja sobie ze mną zagrałeś to na co liczysz:( ja pod ciebie też się podzszyje i nakęce wątki nt/ pie...nąć ci nie mogę i tyle ,więc się nie dziw że take spojrzenie mam do ciebie mądry jesteś za kompem ,może wyskoczysz solo co? ----------------------------------------------- TYLE DO OSŁA :( ------- a tak ogólnie jak któś chce się spytać na ww.temat to proszę nie mam nic do ukrycia :) lubię sex! Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 18:21 najsmiejszniejsze jest to ze sie dales wkrecic a teraz obwiniasz o to caly swiat :) > pie...nąć ci nie mogę oddalbym > a tak ogólnie jak któś chce się spytać na ww.temat to proszę nie mam nic do > ukrycia :) > lubię sex! wiec o co sie burzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:50 kamikaze_pkow1 napisał: > jasku tak bardzo cie zalezy na tym zeby watek dotyczacy twojej seksualnosci byl > ciagle na topie ? :)) Jesli nie to sie mniej odzywaj;) OK ? No proszę i jeszcze szantaże ;) Ej ta Piotrkowska kULTURA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:49 kamikaze_pkow1 napisał: > a pisz sobie :) Po raz kolejny udowodniles ze nie ma sensu z toba dyskutowac > bowiem wszystko wiesz lepiej :) Zal mi ciebie, pisze to ze szczerego serca ;) To już któryś wątek, gdzie milkniesz ;) Jak tylko pojawiają się konkretne dane, fakty, informacje - to jakoś dziwnie kończy się Twoja aktywność i zapała w debacie a zaczynają obelgi ;) Czy wiem lepiej, jak nie wiem, to piszę że nie wiem, a jeśli uznam że się myliłem i ktoś inny ma rację lub lepsze informacje, to .... przyznaję się do swojej niewiedzy i przepraszam za błąd ! I nie chce mi się szukać takich postów, aby Ci to udowadniać, bo jakoś na Twojej opinii mało mi zależy. Sztuką i nawiększą wartością człowieka jest to, że potrafi się przyznać do swoich błędów i słabości ! Przynajmniej ja tak myślę i taką "filozofię" wyznaję nie tylko na forum, ale i w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 17:50 kamikadze to ajkata z piotrkowa! i tak należy go traktować :( Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 18:28 nie no smieszny jestes w tejc chwili :) Milkne bo dyskusja z tak oswieconym czlowiekiem jak TY nie ma najmniejszego sensu, bo i tak wszystko wiesz lepiej :) Ty i konkretne dane? :) Rozbawiles mnie nie pierwszy raz. Do bledu sie nigdy nie przyznajesz za to doskonale wiesz co znaczy "isc w zaparte" a jak sie zaczynasz platac to zaczynasz uprawiac swoje niezbyt madre filozofie i podjazdy personalne pod rozmowce. Myslisz ze na tym polega sens dyskusji? > Przynajmniej ja tak myślę i taką "filozofię" wyznaję > nie tylko na forum, ale i w życiu. tak mi przykro z tego powodu. Niestety to nie moja wina .... ale PO.... Tak to napewno wina Platformy ;)) A dyskusje koncze dlatego bowiem jakze proste powiedzenie mowi. Glupiemu sie zawsze ustepuje:) No to zobacz ile teraz pola do popisu ci ustapilem :))) Naprawde pisz sobie co ci sie podoba. I tak napewno masz racje. Nawet jesli bys uznal ze 2x2 to nie jest cztery to dla swietego spokoju przyznam ci racje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 18:32 Powyzszy wywod mogles w sumie strescic w jednym zdaniu ''Ide, bo nie mam nic wiecej do powiedzenia''. Zaiste ciekawe jest to, ze to Ty zawsze pierwszy konczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_pkow1 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 18:44 to juz was teraz sieradzaki nie rozumiem :)) Najpierw sie rzucacie ze probuje z wami dyskutowac a teraz sie wsciekacie ze postanowilem wam ustapic :) Przewrotny z was narod :) Cokolwiek by nie zrobic zawsze zle. Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 19:00 A kto ci tu każe cokolwiek robić durniu?;-) Tu niczego nie musisz robić;-) Jedyne, co teraz powinieneś durniu, to nadstawić tyłek;-) Celem odebrania naszego sieradzkiego kopa;-) hehehehe;-)))) A nie pogub tam drogi pod Wadlewem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 23.05.06, 19:07 zodiak72 napisał: > A kto ci tu każe cokolwiek robić durniu?;-) Tu niczego nie musisz robić;-) Jedy > ne, co teraz powinieneś durniu, to nadstawić tyłek;-) Celem odebrania naszego s > ieradzkiego kopa;-) > > hehehehe;-)))) > A nie pogub tam drogi pod Wadlewem;-) > W kontekście innych spraw, Zodiak czuję się zniesmaczony, Twoimi słowami ;) Może nie jest to tak dosadne jak określenia ebusi, ale ... odbiór i kontekst ten sam ?! ;) Oj Etyku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 23.05.06, 19:11 etyka etyką;-) A życie życiem sieradzak;-) Niestety CZASEM rozwiązania najprostsze bywają najskuteczniejsze;-) Szczegolnie w przypadku durniow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 23.05.06, 19:21 zodiak72 napisał: > etyka etyką;-) A życie życiem sieradzak;-) Niestety CZASEM rozwiązania najprost > sze bywają najskuteczniejsze;-) Szczegolnie w przypadku durniow;-) > Czyli moja wieczna maksyma "punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 23.05.06, 22:20 jak ktos jest durniem, to dlaczego tego nie nazwac po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 23.05.06, 23:31 ebusia_fam_fatal napisała: > jak ktos jest durniem, to dlaczego tego nie nazwac po imieniu? Wiesz to też forma epitetu i "wulgaryzmu" ;) A ktoś, kiedyś, kogoś, o coś się czepiał ;) Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Zodiak !!! No wiesz ?!!! ;) 24.05.06, 13:15 Ja bym nie umial durniowi powiedziec tego, ze jest durniem w innych slowach :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 21:29 zodiak72 napisał: > hehehehe;-)))) > A nie pogub tam drogi pod Wadlewem;-) -------------- hehe i jeszcze do Bełchatowa trafisz przez pomyłkę i dopiero będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 23.05.06, 19:05 kamikaze_pkow1 napisał: > nie no smieszny jestes w tejc chwili :) > > Milkne bo dyskusja z tak oswieconym czlowiekiem jak TY nie ma najmniejszego > sensu, bo i tak wszystko wiesz lepiej :) Ty i konkretne dane? :) Rozbawiles mni > e > nie pierwszy raz. Dla przykładu, po tym ... już skończyłeś: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=42195011&a=42287078 W innej sytuacji po tym ... już skończyłeś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=42195011&a=42265030 jest tego więcej, ale nie chce mi się ;) > Do bledu sie nigdy nie przyznajesz za to doskonale wiesz co znaczy "isc w > zaparte" a jak sie zaczynasz platac to zaczynasz uprawiac swoje niezbyt madre > filozofie i podjazdy personalne pod rozmowce. Myslisz ze na tym polega sens > dyskusji? Jakiej dyskusji ? Żeby dyskutować, trzeba mieć rozmówcę, Tobie tłumaczę pewne oczywiste wydawaćby się mogło sprawy ;) To raczej "wykłady" edukacyjne on-line za free ;) > > Przynajmniej ja tak myślę i taką "filozofię" wyznaję > > nie tylko na forum, ale i w życiu. > > tak mi przykro z tego powodu. Niestety to nie moja wina .... ale PO.... Tak to > napewno wina Platformy ;)) No cóż, jeśli ty jesteś zwolennikiem PO, to chyba będę musiał zmienić swoje sympatie polityczne ;) Jakbyś zadał sobie trud użycia wyszukiwarki, to byś nie pitolił takich głupot, ale to chyba za trudne ? Tu o sprawach związanych z PO, ale takich wątków jest kilka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=30960830&a=30960830 > A dyskusje koncze dlatego bowiem jakze proste powiedzenie mowi. Glupiemu sie > zawsze ustepuje:) No to zobacz ile teraz pola do popisu ci ustapilem :))) > Naprawde pisz sobie co ci sie podoba. I tak napewno masz racje. Nawet jesli bys > uznal ze 2x2 to nie jest cztery to dla swietego spokoju przyznam ci racje :)) Weź, swoje zepsute zabawki i idź do innej piaskownicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Dyletantyzm do kwadratu ;) 24.05.06, 13:29 > Naprawde pisz sobie co ci sie podoba. I tak napewno masz racje. Nawet jesli bys > uznal ze 2x2 to nie jest cztery to dla swietego spokoju przyznam ci racje :)) Ale 2x2 to nie jest 4 :D tylk jakies 3,9999999 czy cos w tym rodzaju. Wiem bo madra ksiazke czytalam ale niestety nie powiem ci jaka to byla bo zapomnialam :( Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Takie male pytanie... 21.05.06, 19:42 ajkata20 napisał: > wolnosc slowa moze dotyczyc tylko zwolenikow"gw" A jakie wymogi trzeba spełniac zeby byc ''zwolennikiem GW''? No i przy okazji ''pejsem'' itp? Czy wystarczy sie z toba nie zgadzac czy np. trzeba od czasu do czasu kupic Wyborczą i poczytac, czy moze trzeba ją czytywac regularnie? Pytam bo nie wiem czy sie kwalifikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: a ten znow nie kuma bazy;-) 22.05.06, 11:49 Nie jest tępione to, że czlowieczku bronisz tam sobie tych Palestynczykow, tylko to, że przy tej okazji opluwasz kogo innego;-) Ja nie bronię Zydow ciulu dlatego, ze należe do tej nacji / mam z nimi interesy / lubię ich / podziwiam - to nie ma żadnego znaczenia. W Twoim konkretnym przypadku czynie tak dlatego, że rażą moje uczucia czysto ESTETYCZNE Twoje prymitywne gadki. Zrozum ciulu wreszcie: nie razi mnie Twoj antysemityzm, razi mnie prymitywizm;-) I zwroć uwagę durniu wreszcie na to, że nikt tutaj oprocz Ciebie, broniąc kogoś - NIE OPLUWA INNYCH tak, jak usilujesz to robić Ty;-) Bo to nawet nie jest plucie, to jest ślinienie się antysemityzmem, heheheheh;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
esie Re: a ten znow nie kuma bazy;-) 22.05.06, 14:34 Chyba zodiak nie masz dzieci, bo byś był już przetrenowany w pytaniach typu: a po co? a dlaczego? a czemu nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: a ten znow nie kuma bazy;-) 22.05.06, 14:38 trafiles mnie esie prosto w splot sloneczny - nie jestem przetrenowany w takich pytaniach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: a ten znow nie kuma bazy;-) 22.05.06, 18:47 o prosze, jaki grzeczny i niewulgarny zodiak :D Odpowiedz Link Zgłoś