Dodaj do ulubionych

czytelnia w BULE

13.06.06, 18:14
Czy ktoś może mnie poinstruować jak korzystać z czytelni w BULE? Chodzi o to
czy trzeba mieć kartę czy wystarczy zostawienie dokumentu i ile się czeka na
realizację. Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: czytelnia w BULE IP: *.4web.pl 13.06.06, 19:51
      Do czytelni nie tzreba mieć karty , wystarczy dowód , czeka sie róznie -
      zazwyczaj do 30 minut. Tyle tylko, ze chyba mam dla ciebie smutną informację -
      jakos od 15-tego(?) tylko nei wiem, czy czerwca czy lipca Buła zamyka sie do
      końca wrzesnia, bo komputeryzują się nareszcie i pzrenoszą do powiewu Hameryki
      w Polsce czyli nowego gamchu. No wiec sie lepeij pospiesz.
      • graz.ka Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 20:03
        irys.uni.lodz.pl/library/
        A w holu nasza wystawa, polecam.
        • Gość: marta Re: czytelnia w BULE IP: *.4web.pl 13.06.06, 20:06
          Hhe, he, do 15-stego czerwca oddać ksiazki :)))))Dobry zart:)))))))
      • Gość: kitty yo Re: czytelnia w BULE IP: *.toya.net.pl 13.06.06, 20:46
        Gość portalu: marta napisał(a):

> Do czytelni nie tzreba mieć karty , wystarczy dowód , czeka sie róznie -
        > zazwyczaj do 30 minut. Tyle tylko, ze chyba mam dla ciebie smutną informację -
        > jakos od 15-tego(?) tylko nei wiem, czy czerwca czy lipca Buła zamyka sie do
        > końca wrzesnia, bo komputeryzują się nareszcie i pzrenoszą do powiewu
        Hameryki
        > w Polsce czyli nowego gamchu. No wiec sie lepeij pospiesz.

miasta.gazeta.pl/lodz/1,35141,3355039.html:
        "Wypożyczalnia będzie zamknięta aż do października. Oznacza to, że także w
        czasie sesji poprawkowej, studenci UŁ nie będą mieli możliwości wziąć książek
        do domu. Na szczęście przez całe wakacje normalnie będzie funkcjonowała
        czytelnia."
        • caffee Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 21:22
          > miasta.gazeta.pl/lodz/1,35141,3355039.html:
          > "Wypożyczalnia będzie zamknięta aż do października. Oznacza to, że także w
          > czasie sesji poprawkowej, studenci UŁ nie będą mieli możliwości wziąć książek
          > do domu. Na szczęście przez całe wakacje normalnie będzie funkcjonowała
          > czytelnia."

Niestety to jest błędny komunikat, od 17 lipca do 30 wrzesnia cała biblioteka
          będzie zaknięta...
          Niestety
      • wessna Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 21:00
        Ale rewersy wypisuję normalnie tak jak do wypożyczeń do mowych? I potem idę do
        czytelni i czekam? Może to banalne pytania ale idę pierwszy raz i się strsuję:))
        • caffee Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 21:22
          Sa dwie czytelnie: główna i czasopism. Do czytelni głównej wypisujesz rewersy z
          różwym paskiem, do czasopism z zielonym paskiem, w jednej i drugiej oddajesz
          rewersy osobie dyzutującej na katedrze
          • ixtlilto Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 21:55
            caffee napisała:

> Do czytelni głównej wypisujesz rewersy z różwym paskiem, [...]
            Niech żyją czytelie (główne i czasopism) z otwartym dostępem do półek!
            • caffee Re: czytelnia w BULE 13.06.06, 22:49
              ixtlilto napisała:

> Niech żyją czytelie (główne i czasopism) z otwartym dostępem do półek!
              >

pomarzyć dobra rzecz...;-)))
              • Gość: Student Re: czytelnia w BULE IP: *.p.lodz.pl 14.06.06, 10:46
                polecam czytelnie na Politechnice. zarowno czasopisma jak i ksiazki z wolnym
                dostepem. w dodatku nie zamykaja sie na wakacje, kserografy na miejscu.
                tematyka bardzo szeroka
                • Gość: czytelnik Re: czytelnia w BULE IP: *.kalisz.mm.pl 14.06.06, 10:58
                  >polecam czytelnie na Politechnice. zarowno czasopisma jak i ksiazki z wolnym
                  dostepem. w dodatku nie zamykaja sie na wakacje, kserografy na miejscu.
                  tematyka bardzo szeroka<

wszystko pięknie, ale mimo wszystko politechnika nie udostępnia materiałów z
                  dziedziny humanistycznej. A uniwersytecka już niedługo też będzie taka piękna,
                  z czytelniami, wolnym dostępem do półek i kserografem na miejscu. Wiem, bo
                  zwiedzałam i widziałam.
                  • ixtlilto Re: czytelnia w BULE 14.06.06, 16:40
                    No to pozostają biblioteki wydziałowe (te się chyba nie informatyzują) i Biblio
                    Piłsudskiego :)
                • ixtlilto Re: czytelnia w BULE 14.06.06, 16:39
                  Warto dodać że w czytelni czasopism PŁ nawet archiwum jest otwarte :)

Druga biblioteka z wolnym dostępem do książek to biblio WSHE, ale ich ceny za
                  korzystanie mnie rozbroiły :/
                  Pozostaje czekać na nową BUŁę, jestem ciekawa jak ten system radiowy będzie się
                  sprawdzał i na ile studenci będą szanowali takie rozwiązanie.
    • dziad_borowy Dobrze, że mi przypomnialas 14.06.06, 08:58
      Musze zagrac w "bule". Zrobie to w ten weekend. Fajosko:-)
      Dzierżżż!!!
    • brite a może 14.06.06, 10:33
      spróbować tu?:
      www.pbi.edu.pl/
    • Gość: mateusz Re: czytelnia w BULE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:24
      długo się czeka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka