Dodaj do ulubionych

Zabijają w Banku Przemysłowym

IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 16:58
Mama była dzisiaj świadkiem pewnej rodzajowej scenki w Banku Przemysłowym-
mianowicie wbiegła tam jakas bardzo roztrzęsiona, starsza pani i natychmiast
zapytała gdzie można złożyć skarge na pracownika..na pytanie dlaczego
chiałaby złożyć skargę powiedziała ,że właśnie przed chwilą jak zaparkowała
samochód przed bankiem ( co prawda na miejscu zastrzeżonym tylko dla banku)
podszedł do niej ochroniarz wyżej wymienionego banku, wyciągnął pistolet i
powiedział,że jeśli stad nie odjedzie to ja zabije....
Myślałam ,że takie sceny zdarzają się tylko w filmach ,ale widocznie się
mysliłam.Takiemu człowiekowi dałabym natychmiastowe wymówienie z wilczym
biletem..A co wy o takiej sytuacji myślicie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Ano Re: Zabijają w Banku Przemysłowym IP: *.kappa.com.pl 22.01.03, 17:18
      I tak dobrze, że nie wystrzelił.........
      • Gość: ANIK Re: Zabijają w Banku Przemysłowym IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 18:02
        Fakt...:)
    • Gość: aard Straszne... /nt IP: 195.117.14.* 23.01.03, 09:13
    • najtis Re: Zabijają w Banku Przemysłowym 23.01.03, 10:15
      Gość portalu: ANIK napisał(a):

> Mama była dzisiaj świadkiem pewnej rodzajowej scenki w Banku Przemysłowym-
      > mianowicie wbiegła tam jakas bardzo roztrzęsiona, starsza pani i natychmiast
      > zapytała gdzie można złożyć skarge na pracownika..na pytanie dlaczego
      > chiałaby złożyć skargę powiedziała ,że właśnie przed chwilą jak zaparkowała
      > samochód przed bankiem ( co prawda na miejscu zastrzeżonym tylko dla banku)
      > podszedł do niej ochroniarz wyżej wymienionego banku, wyciągnął pistolet i
      > powiedział,że jeśli stad nie odjedzie to ja zabije....
      > Myślałam ,że takie sceny zdarzają się tylko w filmach ,ale widocznie się
      > mysliłam.Takiemu człowiekowi dałabym natychmiastowe wymówienie z wilczym
      > biletem..A co wy o takiej sytuacji myślicie??
      ================================================
      W zadnym w miare normalnie funkjonujacym panstwie na swiecie firmy
      ochroniarskie nie maja takich uprawnien jak w Polsce!To jest paranoja za ktora
      ktos powinien sie znalezc w najlepiej strzezonym oddziale szpitala w Tworkach.
    • Gość: micin Re: Zabijają w Banku Przemysłowym IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 11:16
      W naszym PetroBanku, który notabene jest wielkości połowy mojego pokoju,
      ochroniarze nie mają za dużo pracy, więc aby robić wrażenie, że do czegoś są
      jednak potrzebni- rygorystycznie egzekwują od klientów zachowanie odległości co
      najmniej półtora metra od okienka kasowego. Kilkakrotnie byłam świadkiem, jak
      taki delikwent w delikatnie mówiąc nieprzyjemny sposób, zwracał komuś uwagę.
      Cały problem w tym, że jeśli w kolejce jest więcej niż 3,4 osoby, to reszta
      musi stać na dworze- zima nie zima.
      Mam nadzieję, że tym razem przegrają z PKO przetarg na wypłacanie zasiłków
      bezrobotnym.

pzdr
      m
      • zamek Zabijają w Banku Przemysłowym, PetroBanku, Pekao! 24.01.03, 11:26
        Micin, aż mi wstyd za bank w którym trzymam kasę :( A
        konto zmieniłem między innymi po akcji jednego pana bysia
        w stroju ochroniarza, który na 3 minuty przed zamknięciem
        Pekao SA na pl. Reymonta (gdzie miałem wtenczas rachunek)
        nie wpuścił mnie do środka, grożąc paralizatorem i
        informując, że jeżeli spróbuję wejść, potraktuje to jako
        napad.
        • Gość: micin Re: Zabijają w Banku Przemysłowym, PetroBanku, Pe IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 11:41
          Nio, ale u nas jest PKO BP:))) Też nie mówię, że jest super, bo obsługa nie
          jest zbyt uprzejma. Ale w zasadzie zarówno w zelowskim PKO, jak i Petro ochrona
          powinna się bardziej interesować pracownikami. W Petro kasjerka jakiś czas temu
          zniknęła z dość pokaźną sumką pieniędzy (nawet było o tym w '997'), a z kolei w
          PKO kierowniczka robiła przekręty z fikcyjnymi pożyczkami, podrzucała do
          bankomatu falsyfikaty (sobie oczywiście biorąc oryginały:). Przez nią wyleciała
          z pracy moja przyjaciółka. A pani kierownik załatwiła sobie żółte papiery i ma
          święty spokój.
          Najlepsze było to, że po całej aferze, kiedy ktoś przyszedł do mnie do sklepu i
          położył np. 200 zeta, a kiedy ja sprawdzałam, czy nie jest fałszywe on mówił:
          Ależ to jest prościutko z banku, to śmiejąc się odpowiadałam, że tym bardziej
          muszę dokładnie się przyjrzeć:))))
          Natomiast napadu na bank do tej pory u nas jeszcze nie było. W każdym razie
          mnie nic o tym nie wiadomo.

pzdr
          m
    • janior Re: Zabijają w Banku Przemysłowym 24.01.03, 12:49
      Ochroniarz zdecydowanie przesadził, po co ten pistolet? nie ma pojęcia, ale
      faktem jest, że ta kobieta również przesadziła.
      • Gość: ANIK Re: Zabijają w Banku Przemysłowym IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 16:52
        W jaki sposob wg. Ciebie przesadziła jestem ciekawa???
        • Gość: emem Re: Zabijają w Banku Przemysłowym IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.01.03, 21:15
          W czym przesadziła ? wielokrotnie można zaobserwować zachowania ludzi w pewnych
          sytuacjach : za "punkt honoru" stawiają sobie podjechanie jak
          najbliżej /pytanie do Zamka :czy widziałeś parkujące samochody nieomal na
          schodach Petrobanku na Rzgowskiej?/,można odnieść wrażenie że niektórym nogi
          wrosły w miejsce gdzie plecy tracą swą nazwę .
          • zamek Re: Zabijają w Banku Przemysłowym 24.01.03, 23:33
            Fakt, tu się zgodzę - miejsca do parkowania wyrysowane
            jak byk, a ludziska nieraz parkują gdziekolwiek.
            Wkurzające, ale czy to powód, żeby mierzyć do kogoś z
            pistoletu?
            • ano666 Re: Zabijają w Banku Przemysłowym 25.01.03, 03:11
              No, dajcie mi gun'a, to zobaczymy kiedy go wyciągne.............
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka