Dodaj do ulubionych

Od ust sobie odejmował,odkładał....

19.06.06, 08:48
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3425737.html?skad=rss
Jestem pod wrażeniem,od dziś też odkładam.
Przestane jeść,opłaty do kąta ,podatki na smieci,to już za 25-30 też taką sume
odłożę.
Obserwuj wątek
    • Gość: AFika Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... IP: *.radom.pl 19.06.06, 08:58
      myślę że w określeniu czasu byłeś optymistą... ;)
      po podwojeniu liczby się z Tobą zgodzę
    • Gość: wielki brat Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... IP: *.4web.pl 19.06.06, 09:12
      ździwiony? czym? Balcerowicz, Geremek i inni "architekci IIIRP" mówią że jest
      wspaniale
      wiadomosci.onet.pl/1340828,11,item.html
    • big_news Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... 19.06.06, 09:13
      Tu jest więcej o tym przyjemniaczku:
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060619/kraj/kraj_a_9.html
      Ciekawe, czemu mnie to nic a nic nie dziwi:/
    • aaa202 A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 09:35
      tak jednorazowo, ale spektakularnie. raz pożyć jak człowiek. w świecie gdzie
      uczciwy = frajer, gdzie jeden drugiego rucha, czemu być ciągle, stale, z uporem
      i maniacką determinacją tym ru..ym?

taka refleksyjka nad drugim rogalikiem.
      dzień dobry:)
      • yavorius Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 09:36
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3425048.html
        :-D
        • aaa202 Gigantyczny zarobek, 210 złotych 19.06.06, 09:39
          weź Jawor jakiś inny pomysł podsuń. 210 to ja se mogę uczciwie zarobić.
          • yavorius Re: Gigantyczny zarobek, 210 złotych 19.06.06, 09:41
            To zrób to samo razy 10 :)
            • aaa202 2100??? 19.06.06, 09:45
              to ma być przekręt życia?

ja chcę miliony, miliardy skosić, z eksbitelsem się rozwieść, cokolwiek. a ty
              mi tu jałmużnę rzucasz
              • longeta Re: 2100??? 19.06.06, 09:47
                Taką kasę skosić? to trzeba wiedzieć z kim wypić i komu działke odpalić.
        • big_news Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 09:40
          To ma być "odtrutka" na marszałka sejmu? Hm...
          • yavorius Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 09:43
            E, żeby od razu odtrutka. Nie demonizujmy:)
            • big_news Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 09:56
              Jak już mowa o demonach...
              Wczoraj TVN(!) pokazała film o wałkach w PZU. Głównym "bohaterem" był niejaki
              Belka oraz jego SLD-owscy mocodawcy (z preziem i innymi prominentnymi postaciami
              tego obozu), chociaż przewijały się tam też nazwiska AWS-owskie. Ciekawe jest
              jedno. Czy TVN porządnieje (szczerze wątpię), czy jest to przygrywka pod
              ostateczny atak byłych szeroko rozumianych służb? Skłaniam się ku temu drugiemu.
              A sam film był przygnębiający. Wydaje mi się, że każdy kto to oglądał, musiał
              zrozumieć (o ile dotąd tego nie widział) jakim potworkiem jest III RP. Mafia, to
              chyba jedyne trafne określenie na tych, którzy wspólnie zarządzali naszym
              państwem przez ostatnich naście lat.
              • longeta Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 10:02
                Takie są skutki grubej kreski,niestety ten stan jest nieuleczalny.
                • Gość: leslaw_m Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła IP: *.lodz.msk.pl 19.06.06, 15:37
                  to trzeba było cienką kreskę narysować,
                  pogadać każdy może,jakbyś miał ojca i pół rodziny na cmentarzu to bys pewnie
                  pisał: trzeba było grubej kreski
                  • longeta Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła 19.06.06, 15:59
                    > pogadać każdy może,jakbyś miał ojca i pół rodziny na cmentarzu to bys pewnie

Nie jestem pro-rodzinny.
              • Gość: leslaw_m Re: A ja bym chętnie jakiś szwindel zrobiła IP: *.lodz.msk.pl 19.06.06, 15:40
                jasne. tvn naparza na salonik prezia,aby ostatecznie dołożyć kaczorom i
                giertychom.
                jak rozumiem mieszkasz na ostatnim piętrze i ci strasznie upał doskwiera?
                że juz nie wspomnę,ze nie na temat;)
        • Gość: berthold trzeba walić z grubej rury,a nie tam jakies podpis IP: *.chello.pl 19.06.06, 09:48
          wiadomosci.onet.pl/1299205,2677,1,1,kioskart.html
          • longeta Re: trzeba walić z grubej rury,a nie tam jakies p 19.06.06, 09:54
            Czy jest ktoś z polityków nie umoczony w przekręty?
      • aaa202 ru..ym = r u c h a n ym 19.06.06, 09:37
        strasznie zdewociała ta automatyczna cenzura
        • excentrix Ty popatrz... 19.06.06, 09:38
          a "rucha" nie wykropokowało :)
          bążurek...
          • aaa202 Lepiej lody kręćmy 19.06.06, 09:41
            a w zasadzie jeden konkretny lód, zamiast cudzy wątek paść

rucha rucha rucha rucha rucha

jebie j e b i e j e b i e

ale mi ulżywa ('lżej się robi')
            • longeta Re: Lepiej lody kręćmy 19.06.06, 09:44
              Ale tu się wielkie ruch....wątkowe zrobiło,moment a gdzie gra wstępna?
              • aaa202 Dziś ruch am bez wstępnej 19.06.06, 09:46
                • longeta Re: Dziś ruch am bez wstępnej 19.06.06, 09:48
                  w tym momencie romantyzm poszedł w piz....
                  • aaa202 Romantyzm? 19.06.06, 10:01
                    jeśli masz na mnie chrapkę, a podejrzewam od jakiegoś czasu, że tak, to
                    uprzedzam, że jestem wredna jak powikłania pogrypowe, poza tym biję i chlam.
                    ;-)
                    • big_news Re: Romantyzm? 19.06.06, 10:10
                      A ja dodam do tej wyliczanki jeszcze to, że ma męża, zarabia 50000 miesięcznie,
                      ale na okrągło siedzi w domu, ma wypasioną brykę, ale szuka czegoś niedużego do
                      poruszania się po mieście, konfabuluje i kręci. Słowem typowa kobitka.
                      ;)
                      • aaa202 Tak, tak, to wszystko o mnie, o mnie 19.06.06, 10:13
                        trzeciego męża - tylko dodam
                    • longeta Re: Romantyzm? 19.06.06, 10:14
                      Mam tylko chrypke od zimnych browarów,walka na gołe piersi wyglądała by ciekawie
                      nie chlaj dbaj o trzustke i wątrobe,rób dalej swoje lody pa.
                      • aaa202 Jaka tam walka. Omłot. Kopanie po piszczelach. 19.06.06, 10:22
                        mam w dupie swoje zdrowie. zresztą ulubieńcy bogów umierają młodo, jak wiadomo.
                        nie ma od rana ani jednej dobrej informacji, nie deprymuje Cię to?
                        pa
                        • longeta Re: Jaka tam walka. Omłot. Kopanie po piszczelach 19.06.06, 10:32
                          Dziwi cię brak dobrych informacji? Odkąd pamiętam tak jest.
                          Dlatego gazety kriminalne upadają.
                          • big_news Re: Jaka tam walka. Omłot. Kopanie po piszczelach 19.06.06, 10:40
                            Jak to brak dobrych wiadomości?! Przecież dzisiaj są same świetne niusy! Układ
                            się wali, po kolei wyłażą na świat afery, upadają na pysk ałtorytety, wreszcie
                            jest nadzieja na wysprzątanie tej stajni Augiasza. Słowem: chce się żyć!:)
                            • aaa202 Rzyć 19.06.06, 10:41
                              • big_news Re: Rzyć 19.06.06, 10:49
                                Głodnemu tylko jedno na myśli.
                          • aaa202 Dziwi 19.06.06, 10:40
                            wczoraj oglądałam jakieś wieczorne serwisy informacyjne i nawet jeśli było coś
                            pozytywnego do powiedzenia (dobra pogoda, wysyp truskawek), to dziennikarze
                            robili wszystko, żeby jakoś to w końcu komentarza obrzydzić (rak skóry, niskie
                            ceny skupu i s raczka)
                            Dzisiaj od rana to samo. Na forum powtórka z rozrywki.
                            • longeta Re: Dziwi 19.06.06, 10:45
                              To rzuć jakomś pozytywną informację,jak zrobił to big....
                              Walczmy do końca,nawet jezeli to przegrana walka.
                              • aaa202 Apel do Yavoriusa: zalinkuj czymś pozytywnym!!! 19.06.06, 11:01
                                tak Cię błaga lud,
                                linkuj, linkuj,
                                uczyń z nami cud!
                                • brite Re: Apel do Yavoriusa: zalinkuj czymś pozytywnym! 19.06.06, 11:04
                                  film.onet.pl/0,0,1341654,wiadomosci.html
                                  • aaa202 Tak, to dlatego Turki pierzchały mi z drogi 19.06.06, 11:20
                                    na Grand Bazaar... ;)
                                • yavorius huh 19.06.06, 13:09
                                  Proszę link:

Tu można sobie pobluzgać
    • fan.club.andrzeja.leppera PO-lak potrafi 19.06.06, 09:55
      wiadomosci.onet.pl/1341648,11,item.html
      • Gość: berthold Re: PO-lak potrafi IP: *.chello.pl 19.06.06, 10:00
        młodzi wykształceni...:D
        • kapitan_kloss podPiSanie za kogo innego to nic złego... 19.06.06, 10:28
          No to jeszcze ja dorzuce kamyczek do tematu naszych wybrańców:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3425048.html
          A co do drugiego tematu to zacytuje w tym miejscu egipskiego sprzedawce pamiatek
          polskim turystom, który popisywał sie znajomością jezyka:
          "Mucha rucha karalucha"
          • big_news Re: podPiSanie za kogo innego to nic złego... 19.06.06, 10:30
            Yavorius już nadał tego "hita", a kolega jak zwykle spóźniony. Starość nie radość.
    • brite bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:35
      Nie ma żadnej różnicy między członkami SLD, PO i PiS (oraz reszty ugrupowań) na
      stanowiskach - większość z nich dochapała się posad dzięki powiązaniom, układom,
      kombinowaniu, chorobliwa ambicja pędząca ich ku korytom najczęściej jest
      przyczyną naginania rzeczywistości, by tylko osiągnąć swoje cele. Po prostu
      zwykłe ludzkie przywary: chciwość, pazerność i brak umiaru, niezależne od
      sztandaru, pod którym się stoi.
      • longeta Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:41
        Ludzie to wiedza ale mimo to głosują,zawsze nie to dziwi.
        • brite Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:47
          Ostatnio niewielu głosowało. Lepiej jednak, żeby głosowali, wtedy szumowin we
          władzach rozkłada się mniej więcej po równo, bo tylko głupek może sądzić, że jak
          się nie głosuje, to nikt nie zostanie wybrany.
          • longeta Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:57
            w tym sek że to i tamto to gów....polityczne,dylemat wyborczy które mniej
            śmierdzi i brudzi?Może wystarczy tylko wodę spóścić i nie iśc.
            Co wtedy chłopaki zrobią zaczną paradowć przeciwko narodowi?
      • kapitan_kloss Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:49
        brite napisał:

> Nie ma żadnej różnicy między członkami SLD, PO i PiS (oraz reszty ugrupowań) na
        > stanowiskach - większość z nich dochapała się posad dzięki powiązaniom, układom
        > ,
        > kombinowaniu, chorobliwa ambicja pędząca ich ku korytom najczęściej jest
        > przyczyną naginania rzeczywistości, by tylko osiągnąć swoje cele. Po prostu
        > zwykłe ludzkie przywary: chciwość, pazerność i brak umiaru, niezależne od
        > sztandaru, pod którym się stoi.

Zgadzam sie z postawiona teza, ale co z tym zrobic? przeciez nie są to samozwańcy.
        Może poprosić rozwinięte cywilizacyjnie narody o pomoc w kwestii zarządzania?
        • brite Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 10:52
          Przydałoby się paru Niemców do zarządzania krajem. (Uwaga do patryotów: do
          ZARZĄDZANIA, nie do RZĄDZENIA czy WŁADANIA).
          • big_news Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 11:10
            Których Niemców, jeśli łaska? Nie będę się głęboko cofał historycznie, ale o
            tych teraźniejszych chyba też Ci nie chodzi? Bo jeżeli myślisz, że ci aktualni
            potrafią zarządzać z głową, to spytaj ich ziomków o to. Najchętniej rodacy całej
            niemieckiej klasy politycznej, wysłaliby tych gości na księżyc. Tam za zachodnią
            granicą wrze nie mniej niż u nas. Poczekaj co się będzie działo po wakacjach. A
            najlepszy przykład tego, jak to jest Niemcom dobrze, pokazują np. strajki
            tamtejszych lekarzy. Tak tak. Tych samych, których status pragnie mieć tylu
            naszych konowałów. Za Odrą się gotuje, a jedną z wielu tego przyczyn jest euro.
            To samo, które chce nam wcisnąć paru "dobrodziei". Oby jak najdłużej nie, a jak
            się uda to wcale.
            • brite Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 13:19
              Tych, którzy są odpowiedzialni za budowę autostrad (tych najnowszych, nie tych
              sprzed wojny ;-)), którzy potrafią zadbać o to, by ich miasta były czyste i
              ładne, trenerów piłkarskich, etc.
              • longeta Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 13:23
                Czyli wszyscy,partie i wyborcy.
            • Gość: leslaw_m Re: bzdurne licytacje przewinień. IP: *.lodz.msk.pl 19.06.06, 15:50
              nie ma to jak winnego znależć,
              jak nie układ to euro.
              patrz,ze w takiej irlandii tez mają euro,w dodatku najechali na nich polacy w
              liczbie kilku procent całej ich populacji i co? i nic!
              bezrobocie ani drgnie(bliskie zeru) ,gospodarka galopuje...

u niemców winny jest idiotyczny system podatkowo-socjalny i niechęc do
              ożywczego dla gospodarki napływu emigrantów(zresztą jakiego tam napływu,pół
              miliona i tak polaków tam pracuje-jedyna róznica,ze zaczęli by płacić podatki)

• big_news Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 11:02
          Koledze to się niezłe "rozwiązania" marzą. Poprosić o pomoc
          internacjonalistyczną? Ale to już było. Kolegi koledzy znają dobrze takie
          działania. I trudno już, zdaje się o ludzi z podobnymi poglądami.
          Chociaż... Chociaż jak się tak zastanowić nad niektórymi europosłami z naszego
          kraju, tymi, którzy w ubiegłym tygodniu poparli rezolucję PE potępiającą ich
          ojczyznę oraz tych, jak "drogi Bronisław", co to nie wiedzieli czy są za Polską
          czy możesz przeciw i taktycznie wstrzymali się od głosu, to rzeczywiście byłoby
          komu skamlać o "pomoc". Wieczne lizanie cudzego dupska najwyraźniej jeszcze nie
          odeszło do lamusa. To pewnie wydaje się niemożliwe co poniektórym, żyć bez
          obcego buciora na własnym karku. Kiedyś Moskwa, dziś Bruksela. Żałosne.
          • longeta Re: bzdurne licytacje przewinień. 19.06.06, 11:13
            faktycznie to była komplatna awaria i kompletny brak lojalności w stosunku do
            własnego kraju.
            ciekawe ile za to wzieli,dzisiaj widziałem na pierwszej stronie w gazecie w
            kiosku że takie głosowanie i opinie można kupić.
            fakt że to szmatławiec był,a ja byłem po fajki.
    • Gość: lavinka Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:28
      I TO stoi teraz w jednym opozycyjnym szeregu z Platformą, a Platforma nie
      rozumie dlaczego większość ludzi(70%) woli inne partie....

lav
      • longeta Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... 19.06.06, 13:02
        Platforma to może iść już sobie do lombardu,może ktoś tam kupi jej chasła?
        • Gość: mch Re: Od ust sobie odejmował,odkładał.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.06.06, 13:28
          Czy w lombardzie wiedzą, co to takiego "chasła"? :)
          • Gość: lavinka Trafne spostrzeżenie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:49
            Jak w każdej platformie kiedyś musiał nadejść ten moment, gdy zostal się z niej
            sam złom ;-(

lav
            • longeta Re: Trafne spostrzeżenie... 20.06.06, 17:46
              Ze złomu to juz stawiali tą platformę.
              Pamiętam jaką płaczliwą mi miał Mazowiecki gdy Tusk go zdradził i odszedł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka