aax1 20.06.06, 12:50 Kto może zrobić stronę WWW dla stowarzyszenia? Kontakt aax@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 12:51 ja mogę. ale jak dla stowarzyszenia to rozumiem - społecznie, tak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:30 Niestety, gdyby niespołecznie, nie byłoby tutaj anonsu. Może jednak warto? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:39 właśnie sprawdzam czy nie wykorzystałem już limitu bezinteresownych prac na ten rok... nie obiecuję, ale proszę przesłać materiały na gazetowego maila Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:40 ...to jeszcze jakbyś umył okna u mnie w domu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:46 Jak zostanie troche limitu to ja mam jedno niewielkie sprawozdanko rachunkowe, do ktorego za Chiny nie moge sie zabrac:-)) Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:49 nosz takie pokłady dobroczynności we mnie przepastne i niezbadane... ściana mi się ugina od podziękowań. Okna ? spoko !! muszę odwrócić złą karmę, dlatego rzuciłem się w nurt społecznikostwa Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Zrób ją samemu 20.06.06, 14:06 Słuchaj aax1. Moja rada jest następująca: nie zlecaj nikomu robienia strony, lecz zrób ją samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, nawet dla człowieka nieinteresującego się tymi sprawami. Niestety, prawie każdy z tych rzekomych ekspertów od WWW jest oszustem, nastawionym tylko na wyłudzanie kasy pod byle pretekstem. Kiedyś robiłem dwie strony, jedną swojej firmy, a drugą dedykowaną mojej skromnej osobie. Każdy z wykonawców próbował kantować, oczywiście na próbach się skończyło. Jeśli już musisz korzystać z takich usług, to koniecznie podpisz korzystną dla siebie umowę. Dlaczego korzystną dla siebie? Ano, dlatego, że to ty komuś płacisz, a nie odwrotnie – to proste. Zawierając umowę masz naprawdę masę sposobów na uniknięcie zła, czyli w tym przepadku zostania oszukanych przez jakiegoś śmiecia. Ale, wie ich früher gesagt habe, najlepiej zrobić stronę samemu. Jak? Po prostu kup sobie jakiś program do ich budowy, który stronę w zasadzie zrobi za ciebie. To naprawdę żadna filozofia! A poza tym strona wcale nie musi mieć rozmaitych bajerów, przede wszystkim musi być czytelna i informować o tym, do czego została stworzona. MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix panie Brutus 20.06.06, 14:10 jaką umowę ? jakie "ty komuś płacisz" ?? właśnie axx1 nie płaci, chce za friko, więc przeczytaj a potem tocz pianę Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: panie Brutus 20.06.06, 14:15 excentrix napisał: > jaką umowę ? jakie "ty komuś płacisz" ?? > właśnie axx1 nie płaci, chce za friko, więc przeczytaj a potem tocz pianę OK. Zgadza się. Mówię już tak na zaś, gdyby axx1 nie znalazł kogoś do zrobienia for free. A poza tym i tak warto zrobić samemu, bo potem dochodzą zmiany, aktualizacje, a te już mogą nie być całkiem darmowe. Diabeł przeważnie tkwi w szczegółach. Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:38 Zdaję sobie sprawę, że działalność społeczna zniechęca w epoce "komercjalizacji" każdego działania. Jednak jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że nie wszyscy tak myślą. Może jestem naiwny, ale nie mam zamiaru zmieniać zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:46 aax1 napisał: > Zdaję sobie sprawę, że działalność społeczna zniechęca w > epoce "komercjalizacji" każdego działania. Jednak jestem dobrej myśli i mam > nadzieję, że nie wszyscy tak myślą. Może jestem naiwny, ale nie mam zamiaru > zmieniać zdania. Masz rację aax1. Ja też uważam, że ludzie winni sobie pomagać, a nie konkurować ze sobą. Bo to właśnie owo wzajemne konkurowanie, rywalizowanie, innymi słowy wyścig szczurów, jest jednym z zasadniczych powodów współczesnego zła. Poszukaj kogoś, kto zrobi ci tą stronkę for free. Ale i tak uważam, że lepiej zrobić samemu, przyjamniej człowiek nauczy się jednej rzeczy więcej. Gdybym mieszkał w Lodzi bądź jej aglomeracji, chętnie bym ci to zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:56 nie wiem w czym Ci przeszkadza miejsce zamieszkania. Ja jakoś nie mam kłopotu z lokalizacją. Nie wiem czy słyszałeś o internecie.... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:59 Nie przesadzaj z tym Internetem. Nie wszystko da się załatwić on line czy telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix fszystko 20.06.06, 15:00 tak robię, działa i nikt nie kwęka. Daj no linki tych stron, które zrobiłeś... choć za ten pomysł zaraz mnie ktoś zje bie Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: fszystko 20.06.06, 15:06 Poważny gościu jesteś? Fora są anomimowe, miałbym dać ci link do strony mojej firmy oraz mojej własnej. I ty byś je może tu na tym forum ocenił, co? He, he, dobre sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix możemy przejść na forum 20.06.06, 15:08 designerskie jak wolisz. W miejsce gdzie pokazuje się płody i ocenia. Forum jest anonimowe ?? To ja nic o tym nie wiedziałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: możemy przejść na forum 20.06.06, 15:16 A przechódź sobie gdzie chcesz. Mnie twoja czy czyjakolwiek opinia vel ocena nie jest do niczego potrzebna. Z tego, co widzę masz koleżko mocno skolektywizowaną wizję świata, skoro dla ciebie tak ważna jest opinia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix ja tam Cię nie chciałem oceniać 20.06.06, 15:20 pomyślałem tylko że jak jesteś dobry to dałbym Ci jedno czy dwa zleconka :) Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: ja tam Cię nie chciałem oceniać 20.06.06, 15:26 Nie no, ile ty masz lat i jak stoisz ze znajomością języka polskiego? A może jesteś w trakcie przygotowań do certyfikatu z niego, oczywiście jakiejś podstawowej formy? Ja wcale nie jestem "dobry" w robieniu stron, bo takie rzeczy w ogóle mnie nie interesują. Od początku tego wątku powtarzam jedno: stronę można zrobić sobie samemu, bez korzystania z fachowców, jako że większość z nich (nie wszyscy rzecz jasna) jest przeważnie jedynie fachowcami od wyłudzania kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Uuuuuu, lat to Excentrix ma ze sto!!! 20.06.06, 15:31 albo i więcej. Młodemu Witkiewiczowi dawał odpisywać na polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Stasio nie chodził do szkoły 20.06.06, 15:32 mama go uczyła w domu i wujaszek Krzeptowski Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ze dwa latka to chyba pochodził? 20.06.06, 15:36 a potem nie wiadomo co się stało, może z Tobą go posadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Ze dwa latka to chyba pochodził? 20.06.06, 15:38 wyje bali nas za drugsy Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Ze dwa latka to chyba pochodził? 21.06.06, 07:56 excentrix napisał: > wyje bali nas za drugsy To ja tradycyjnie podlinkuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix pochwa lę się :) 20.06.06, 15:34 za 10 dni wchodzę w kolejną dekadę :)) i nie jest to druga dekada... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Że też ta pochwa weszła... 20.06.06, 15:38 niemożliwe. ludzie tak długo nie żyją Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Czwarta też nie, wiemy, wiemy, młodzieńcze. 20.06.06, 15:49 a! i tu się mylisz... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wiesz, tak liczę te dekady 20.06.06, 15:53 schemat nawet rozrysowałam i wychodzi mi, że jeśli czwarta, to dawałeś odpisać oldze tokarczuk, ale ona była w starszej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix owszem, ja wiem kto to 20.06.06, 15:56 ale nic nas nie łączy, ani szkoła ani przedszkole ani relacja czytelnik-autor. Mogłbym chodzić do szkoły z takim np... z takim np....no z kim....?? Jezu! Ja nie mam idoli.... ale wieś... Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Z Masłowską!!!:) 20.06.06, 15:59 a tą znam akurat...i to niekoniecznie jako autorkę... :) ale to siksa (bez obrazy o.c.) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Drążę. To jak z tymi dekadami? 20.06.06, 16:02 0-10 pierwsza 10-20 druga 20-30 trzecia 30-40 czwarta zaczynasz czwartą dekadę i się chwalisz? Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix chwalisz, chwalisz, zaraz tam... 20.06.06, 21:03 czyli co, piątą zaczynam ?? ale sztrym.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skit Re: Strona WWW dla stowarzyszenia IP: 195.69.82.* 20.06.06, 21:37 No nie wszystko, jak chcesz strone za szybki numerek, to ni cholery. A serio: co ty bredzisz czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale jakie to stowarzyszenie? 20.06.06, 14:48 wiesz, czasy takie, że co drugi pedofil, albo neonazista. Stąd pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Ale jakie to stowarzyszenie? 20.06.06, 14:57 aaa202 napisała: > wiesz, czasy takie, że co drugi pedofil, albo neonazista. Stąd pytanie. He, he, dobre, ale cóż takie niestety są obecne czasy. Trochę dziwne, że pierwszy post aax - założyciela wątku został usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Usunięty start post 20.06.06, 15:23 Widać złamałem regulamin prosząc o przysłygę, czyli działanie for free. Tylko który to punkt regulaminu? Jestem legalistą i jeśli się dowiem, który punkt złamałem, więcej podobnego postu nie umieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:33 moderator mnie pewnie sprostuje ale może zamieściłeś adres pocztowy nie należący do GW ?? hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:37 Tak, ale onet.pl jest chyba zaprzyjaźniony z gazeta.pl podaję zatem dwa adresy: aax1@gazeta.pl lub aax@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brutus36 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:47 aax1 napisał: > Widać złamałem regulamin prosząc o przysłygę, czyli działanie for free. Wiesz aax1, być może w regulaminie pisze, że celem życia człowieka jest osiąganie zysku... A tu proszę, ty chcesz coś za darmo, czyli eo ipso chcesz pozbawić kogoś zysku. W ogóle domaganie się czegoś gratis to - jak powszechnie wiadomo - postawa roszczeniowa i jako takie godne jest potępienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:50 Na to wygląda. Ale cóż, słowo się rzekło... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 20:58 A jakie to stowarzyszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skit brutus: IP: 195.69.82.* 20.06.06, 21:41 ty to musisz sie wyluzowac, bo poki co to tylko bredzisz cos o wyludzaniu pieniedzy i robisz z siebie nie wiadomo kogo wypytujac sarkastycznie "ile masz lat w ogole" Odpowiedz Link Zgłoś
aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 21.06.06, 07:19 Wciąż czekam na propozycję! Odpowiedz Link Zgłoś