Dodaj do ulubionych

Strona WWW dla stowarzyszenia

20.06.06, 12:50
Kto może zrobić stronę WWW dla stowarzyszenia? Kontakt aax@op.pl
Obserwuj wątek
    • excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 12:51
      ja mogę. ale jak dla stowarzyszenia to rozumiem - społecznie, tak ??
      • yavorius Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 12:53
        Nie, stowarzysko ;-o
    • aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:30
      Niestety, gdyby niespołecznie, nie byłoby tutaj anonsu. Może jednak warto?
      • excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:39
        właśnie sprawdzam czy nie wykorzystałem już limitu bezinteresownych prac na ten
        rok... nie obiecuję, ale proszę przesłać materiały na gazetowego maila
        • yavorius Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:40
          ...to jeszcze jakbyś umył okna u mnie w domu :))))
          • dziad_borowy Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:46
            Jak zostanie troche limitu to ja mam jedno niewielkie sprawozdanko rachunkowe,
            do ktorego za Chiny nie moge sie zabrac:-))
            Dzierżżż!!!
          • excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 13:49
            nosz takie pokłady dobroczynności we mnie przepastne i niezbadane... ściana mi
            się ugina od podziękowań. Okna ? spoko !!
            muszę odwrócić złą karmę, dlatego rzuciłem się w nurt społecznikostwa
    • brutus36 Zrób ją samemu 20.06.06, 14:06
      Słuchaj aax1. Moja rada jest następująca: nie zlecaj nikomu robienia strony,
      lecz zrób ją samodzielnie. To naprawdę nic trudnego, nawet dla człowieka
      nieinteresującego się tymi sprawami. Niestety, prawie każdy z tych rzekomych
      ekspertów od WWW jest oszustem, nastawionym tylko na wyłudzanie kasy pod byle
      pretekstem. Kiedyś robiłem dwie strony, jedną swojej firmy, a drugą dedykowaną
      mojej skromnej osobie. Każdy z wykonawców próbował kantować, oczywiście na
      próbach się skończyło. Jeśli już musisz korzystać z takich usług, to koniecznie
      podpisz korzystną dla siebie umowę. Dlaczego korzystną dla siebie? Ano,
      dlatego, że to ty komuś płacisz, a nie odwrotnie – to proste. Zawierając umowę
      masz naprawdę masę sposobów na uniknięcie zła, czyli w tym przepadku zostania
      oszukanych przez jakiegoś śmiecia.
      Ale, wie ich früher gesagt habe, najlepiej zrobić stronę samemu. Jak? Po prostu
      kup sobie jakiś program do ich budowy, który stronę w zasadzie zrobi za ciebie.
      To naprawdę żadna filozofia! A poza tym strona wcale nie musi mieć rozmaitych
      bajerów, przede wszystkim musi być czytelna i informować o tym, do czego
      została stworzona. MfG.
      • excentrix panie Brutus 20.06.06, 14:10
        jaką umowę ? jakie "ty komuś płacisz" ??
        właśnie axx1 nie płaci, chce za friko, więc przeczytaj a potem tocz pianę
        • brutus36 Re: panie Brutus 20.06.06, 14:15
          excentrix napisał:

> jaką umowę ? jakie "ty komuś płacisz" ??
          > właśnie axx1 nie płaci, chce za friko, więc przeczytaj a potem tocz pianę

OK. Zgadza się. Mówię już tak na zaś, gdyby axx1 nie znalazł kogoś do zrobienia
          for free. A poza tym i tak warto zrobić samemu, bo potem dochodzą zmiany,
          aktualizacje, a te już mogą nie być całkiem darmowe. Diabeł przeważnie tkwi w
          szczegółach.
    • aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:38
      Zdaję sobie sprawę, że działalność społeczna zniechęca w
      epoce "komercjalizacji" każdego działania. Jednak jestem dobrej myśli i mam
      nadzieję, że nie wszyscy tak myślą. Może jestem naiwny, ale nie mam zamiaru
      zmieniać zdania.
      • brutus36 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:46
        aax1 napisał:

> Zdaję sobie sprawę, że działalność społeczna zniechęca w
        > epoce "komercjalizacji" każdego działania. Jednak jestem dobrej myśli i mam
        > nadzieję, że nie wszyscy tak myślą. Może jestem naiwny, ale nie mam zamiaru
        > zmieniać zdania.

Masz rację aax1. Ja też uważam, że ludzie winni sobie pomagać, a nie konkurować
        ze sobą. Bo to właśnie owo wzajemne konkurowanie, rywalizowanie, innymi słowy
        wyścig szczurów, jest jednym z zasadniczych powodów współczesnego zła.
        Poszukaj kogoś, kto zrobi ci tą stronkę for free. Ale i tak uważam, że lepiej
        zrobić samemu, przyjamniej człowiek nauczy się jednej rzeczy więcej. Gdybym
        mieszkał w Lodzi bądź jej aglomeracji, chętnie bym ci to zrobił.
        • excentrix Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:56
          nie wiem w czym Ci przeszkadza miejsce zamieszkania. Ja jakoś nie mam kłopotu z
          lokalizacją. Nie wiem czy słyszałeś o internecie.... ??
          • brutus36 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 14:59
            Nie przesadzaj z tym Internetem. Nie wszystko da się załatwić on line czy
            telefonicznie.
            • excentrix fszystko 20.06.06, 15:00
              tak robię, działa i nikt nie kwęka.
              Daj no linki tych stron, które zrobiłeś...
              choć za ten pomysł zaraz mnie ktoś zje bie
              • brutus36 Re: fszystko 20.06.06, 15:06
                Poważny gościu jesteś? Fora są anomimowe, miałbym dać ci link do strony mojej
                firmy oraz mojej własnej. I ty byś je może tu na tym forum ocenił, co? He, he,
                dobre sobie.
                • excentrix możemy przejść na forum 20.06.06, 15:08
                  designerskie jak wolisz. W miejsce gdzie pokazuje się płody i ocenia.
                  Forum jest anonimowe ?? To ja nic o tym nie wiedziałem....
                  • brutus36 Re: możemy przejść na forum 20.06.06, 15:16
                    A przechódź sobie gdzie chcesz. Mnie twoja czy czyjakolwiek opinia vel ocena
                    nie jest do niczego potrzebna. Z tego, co widzę masz koleżko mocno
                    skolektywizowaną wizję świata, skoro dla ciebie tak ważna jest opinia innych.
                    • excentrix ja tam Cię nie chciałem oceniać 20.06.06, 15:20
                      pomyślałem tylko że jak jesteś dobry to dałbym Ci jedno czy dwa zleconka :)
                      • brutus36 Re: ja tam Cię nie chciałem oceniać 20.06.06, 15:26
                        Nie no, ile ty masz lat i jak stoisz ze znajomością języka polskiego? A może
                        jesteś w trakcie przygotowań do certyfikatu z niego, oczywiście jakiejś
                        podstawowej formy?
                        Ja wcale nie jestem "dobry" w robieniu stron, bo takie rzeczy w ogóle mnie nie
                        interesują. Od początku tego wątku powtarzam jedno: stronę można zrobić sobie
                        samemu, bez korzystania z fachowców, jako że większość z nich (nie wszyscy
                        rzecz jasna) jest przeważnie jedynie fachowcami od wyłudzania kasy.
                        • aaa202 Uuuuuu, lat to Excentrix ma ze sto!!! 20.06.06, 15:31
                          albo i więcej. Młodemu Witkiewiczowi dawał odpisywać na polskim.
                          • excentrix Stasio nie chodził do szkoły 20.06.06, 15:32
                            mama go uczyła w domu i wujaszek Krzeptowski
                            • aaa202 Ze dwa latka to chyba pochodził? 20.06.06, 15:36
                              a potem nie wiadomo co się stało, może z Tobą go posadzili?
                              • excentrix Re: Ze dwa latka to chyba pochodził? 20.06.06, 15:38
                                wyje bali nas za drugsy
                                • aaa202 Za żucie toffi na łacinie 20.06.06, 15:49
                                • yavorius Re: Ze dwa latka to chyba pochodził? 21.06.06, 07:56
                                  excentrix napisał:
                                  > wyje bali nas za drugsy

To ja tradycyjnie podlinkuję:)
                        • excentrix pochwa lę się :) 20.06.06, 15:34
                          za 10 dni wchodzę w kolejną dekadę :))
                          i nie jest to druga dekada...
                          • aaa202 Że też ta pochwa weszła... 20.06.06, 15:38
                            niemożliwe. ludzie tak długo nie żyją
                            • excentrix mało tego.... 20.06.06, 15:39
                              nie jest to też trzecia dekada...
                              • aaa202 Czwarta też nie, wiemy, wiemy, młodzieńcze. 20.06.06, 15:48
                                • excentrix Re: Czwarta też nie, wiemy, wiemy, młodzieńcze. 20.06.06, 15:49
                                  a! i tu się mylisz...
                                  • aaa202 Wiesz, tak liczę te dekady 20.06.06, 15:53
                                    schemat nawet rozrysowałam i wychodzi mi, że jeśli czwarta, to dawałeś odpisać
                                    oldze tokarczuk, ale ona była w starszej klasie.
                                    • aaa202 Ona w liceum, ty w podstawówce 20.06.06, 15:54
                                      • excentrix owszem, ja wiem kto to 20.06.06, 15:56
                                        ale nic nas nie łączy, ani szkoła ani przedszkole ani relacja czytelnik-autor.
                                        Mogłbym chodzić do szkoły z takim np...
                                        z takim np....no z kim....??
                                        Jezu! Ja nie mam idoli.... ale wieś...
                                        • aaa202 Z Masłowską!!!:) 20.06.06, 15:57
                                          • excentrix Re: Z Masłowską!!!:) 20.06.06, 15:59
                                            a tą znam akurat...i to niekoniecznie jako autorkę... :)
                                            ale to siksa (bez obrazy o.c.)
                                            • aaa202 Drążę. To jak z tymi dekadami? 20.06.06, 16:02
                                              0-10 pierwsza
                                              10-20 druga
                                              20-30 trzecia
                                              30-40 czwarta
                                              zaczynasz czwartą dekadę i się chwalisz?
                                              • brite spróbujmy może w systemie binarnym 20.06.06, 20:42
                                                albo szesnastkowym
                                              • excentrix chwalisz, chwalisz, zaraz tam... 20.06.06, 21:03
                                                czyli co, piątą zaczynam ?? ale sztrym.... :)
            • Gość: Skit Re: Strona WWW dla stowarzyszenia IP: 195.69.82.* 20.06.06, 21:37
              No nie wszystko, jak chcesz strone za szybki numerek, to ni cholery.

A serio: co ty bredzisz czlowieku
      • aaa202 Ale jakie to stowarzyszenie? 20.06.06, 14:48
        wiesz, czasy takie, że co drugi pedofil, albo neonazista. Stąd pytanie.
        • brutus36 Re: Ale jakie to stowarzyszenie? 20.06.06, 14:57
          aaa202 napisała:

> wiesz, czasy takie, że co drugi pedofil, albo neonazista. Stąd pytanie.

He, he, dobre, ale cóż takie niestety są obecne czasy. Trochę dziwne, że
          pierwszy post aax - założyciela wątku został usunięty.
    • aax1 Usunięty start post 20.06.06, 15:23
      Widać złamałem regulamin prosząc o przysłygę, czyli działanie for free. Tylko
      który to punkt regulaminu? Jestem legalistą i jeśli się dowiem, który punkt
      złamałem, więcej podobnego postu nie umieszczę.
      • excentrix Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:33
        moderator mnie pewnie sprostuje ale może zamieściłeś adres pocztowy nie należący
        do GW ??
        hę ?
        • aax1 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:37
          Tak, ale onet.pl jest chyba zaprzyjaźniony z gazeta.pl
          podaję zatem dwa adresy: aax1@gazeta.pl
          lub aax@op.pl
      • brutus36 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:47
        aax1 napisał:

> Widać złamałem regulamin prosząc o przysłygę, czyli działanie for free.

Wiesz aax1, być może w regulaminie pisze, że celem życia człowieka jest
        osiąganie zysku...
        A tu proszę, ty chcesz coś za darmo, czyli eo ipso chcesz pozbawić kogoś zysku.
        W ogóle domaganie się czegoś gratis to - jak powszechnie wiadomo - postawa
        roszczeniowa i jako takie godne jest potępienia.
        • aax1 Re: Usunięty start post 20.06.06, 15:50
          Na to wygląda. Ale cóż, słowo się rzekło...
    • szakal_el Ludzie - kto tu cenzuruje pierwsze posty?!(bzdet) 20.06.06, 16:16

• yarro Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 20.06.06, 20:58
      A jakie to stowarzyszenie?
    • Gość: Skit brutus: IP: 195.69.82.* 20.06.06, 21:41
      ty to musisz sie wyluzowac, bo poki co to tylko bredzisz cos o wyludzaniu
      pieniedzy i robisz z siebie nie wiadomo kogo wypytujac sarkastycznie "ile masz
      lat w ogole"
    • aax1 Re: Strona WWW dla stowarzyszenia 21.06.06, 07:19
      Wciąż czekam na propozycję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka