Dodaj do ulubionych

Fajbusiewicz jak Sherlock Holmes

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.03, 13:01
Po wczorajszym 997 mam mieszane uczucia. Jest trup, nikt nic nie wie, nawet
policja a dzielny Misza kręci prawie fabułę z detalami. Czy to jest jego
fantazja czy reality show? Jeśli to pierwsze to wprowadza ludzi w błąd
sugerując że TAK było. Zabrnął z tymi programami za daleko. To powinny byc
raporty, anie seanse filmowe z kiepskimi dziełkami. Przypomina mi 997 troche
losowanie Lotto na Polsacie. Zamiast skupic się na maszynach do losowania
prezenterz krecą sie po studiu jakby mieli owsiki. Po co?
Obserwuj wątek
    • marjory_m a to właśnie ludzie lubią :( 28.01.03, 13:23
      Gość portalu: Łodzianka ci ja napisał(a):

> Jest trup, nikt nic nie wie, nawet
      > policja a dzielny Misza kręci prawie fabułę z detalami. Czy to jest jego
      > fantazja czy reality show?

> Zabrnął z tymi programami za daleko.

Siedzą w głębokich fotelach z miską jedzenia i oglądają takie proglamy: byle
      więcej krwi, byle więcej zbrodni, później przełączają na telazakupy albo pogodę
      dojadają do końca i idą spać kręcąc głowami na czym to świat stoi. Traktują to
      jak film fabularny. Następnego dnia nawet nie pamiętają jak ofiara miała na
      imie...
      • Gość: Łodzianka ci ja Re: a to właśnie ludzie lubią :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.03, 13:48
        Pierdoły. Trzeba najpierw przeczytać, a potem polemizować. Otóz nie siedzą z
        miskami tylko starają się skupić na jakimś wątku. Ale Fajbusiewicz - Star nie
        daje. Taka z niego gwiazda, że nie liczy się nawet z rodzinami pokrzywdzonych.
        Z detalami "odtwarza" domniemane czyny, także gwałt i morderstwo, że przerasta
        to zdrową wyobraźnię. Tylko po co? To program, którego nie wyrezyserowało samo
        życie. To Fajbusiewicz stara się z pomocą policji reżyserować najgorszą stronę
        naszej codzienności. Fe!
        • markiza_de_kotlet_mielony Re: a to właśnie ludzie lubią :( 28.01.03, 16:32
          W tym programie nie chodzi o sensację, tylko o to,zeby telewidzowie pomogli
          Policji w ustaleniu miejsca pobytu sprawcy, czy ewentualnego wskazania
          potencjalnego sprawcy, lub kogos kogo kojarzymy z taką czy inna sytuacją,
          kto być moze coś widział...
          Zakładają najbardziej prawdopodobną wersje zdarzeń i przedstawiają...żeby
          ludziom ułatwić przypomnienie danej sytuacji...
          • Gość: piterro Re: a to właśnie ludzie lubią :( IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:27
            markiza_de_kotlet_mielony napisała:

> Zakładają najbardziej prawdopodobną wersje zdarzeń i przedstawiają...żeby
            > ludziom ułatwić przypomnienie danej sytuacji...

rany , jakie przypomnienie ????
            jak pan Fajbusiewicz z lubością odtwarza hipotetyczną wersję gwałtu bądź mordu
            w mieszkaniu gdzie był bandyta i ofiara to kto i co ma sobie przypomnieć???
            przeciez nie świadkowie bo ich nie było, nie ofiara bo pewnie nie żyje.
            najwyżej bandyta ale ten pewnie nie zadzwoni do F. sprostować że coś było nie
            tak.
            Naprawde nigdy nie rozumiałem pozycji pana F. w łodzkiej TV. Jego smętne gadki
            o unaocznianiu ludziom niebezpieczeństwa to tylko dorabianie uzasadnienia dla
            swojego dobrego samopoczucia przy tworzeniu tego , w sumie szkodliwego programu.
            Ot i tyle...
            Piotr
        • marjory_m Re: a to właśnie ludzie lubią :( 29.01.03, 13:19
          Moja odpowiedź w żadnym wypadku nie miała być polemiką. Pociągnęłam tylko
          zaczęty przez Ciebie temat dalej, nie patrząc oczami "rozsądnego" człowieka, a
          stawiając sie w sytuacji większości naszego społeczeństwa. W telewizji także
          działa prawo popytu i podazy gustów i jezeli taki program istnieje oznacza to
          że jest na niego zapotrzebowanie, jakkolwiek fakt ten niebyłby smutny i
          przygnebiający. A co do poziomu realizacji... to chyba nie wymaga on
          kometarza ;)
          Pozdrawiam
    • aquarius11 Re: Fajbusiewicz jak Sherlock Holmes 28.01.03, 17:00
      Ja bardzo przepraszam, ale ile spraw udało się Fajbusiewiczowi rozwiązać? Jego
      program jest dla mnie dość kontrowersyjny - po pierwsze w sposób w jaki
      przedstawia wszytskie fakty dotyczące sprawy, po drugie sposób w jaki On sam
      prowadzi ten program, dla mnie to wszystko jest pod publike - takie jest moje
      zdanie! On sam dla mnie jest człowiekiem biznesu goniącym za sławą, który
      jeździ Land Rover'em EL 00997 (zbieg okoliczności) łamiącym przepisy drogowe
      (rozmowa z telefonu komórkowego w czasie jazdy bez zestawu głośnomówiącego) -
      może rozminęłam się z tematem, ale takie są moje spostrzeżenia na temat
      programu i samego Fajbusiewicza!
      "Na stacjach obsługi daj po sobie poznać, że o samochodach nie masz
      najmniejszego pojęcia. Z pewnością będziesz ich najlepszym klientem" - "250
      praktycznych porad jak zostać prawdziwym antykierowcą. Vademecum"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka