Dodaj do ulubionych

30 lat i gry komputerowe

03.07.06, 18:23
moj chlopak ma 30 lat , a ciagle jeszcze gra na komputerze i playstation.czy
to normalne czy powinnam z tym walczyc??
Obserwuj wątek
    • lykaena absolutnie normalne 03.07.06, 18:31
      To dotyczy wiekszosci mezczyzn i mozesz byc pewna ze jesli to lubi,to dlugo
      jeszcze grac nie przestanie(lub nigdy).A jak ci to przeszkadza,bo przez to malo
      czasu spedzacie razm,to wymyslaj po prostu wspolne ciekawe spedzanie czasu,a
      podczas gdy on gra tez sie czyms zajmij,a moze polubisz gry i problem z glowy;)
    • zeberdee24 Re: 30 lat i gry komputerowe 03.07.06, 18:40
      25-30 latkowie stanowią najliczniejszą grupę graczy, więc to raczej normalne:)
    • seth.destructor Re: 30 lat i gry komputerowe 03.07.06, 19:10
      Oczywiscie ze normalne. Za to miec 30 lat i ogladac telenowele? Idiotyzm:^P
    • xaliemorph Re: 30 lat i gry komputerowe 03.07.06, 19:17
      A ty lubisz ślajać się po sklepach godzinami czy oglądać telenowele? Bo jeśli
      tak to zrozum że i on może mieć swoje hobby. (A nawet jeśli nie lubisz obu
      rzeczy za co chwała, to i tak można zrozumieć, chyba że chorobliwie potrafi
      spędzić cały dzień że nawet nic nie zje i nie ma czasu poklepać swej partnerki
      po tyłku; bez obrazy bo to takie kolokwialne określenie przyjemności)
    • kalinazkalinowa Re: 30 lat i gry komputerowe 03.07.06, 19:27
      mój ma 32 i też gra to okropny nałóg czasami żałuję że mamy internet w domu
      • fablle Re: 30 lat i gry komputerowe 11.07.06, 22:02
        Mój mąż ma 30, ja 28 i oboje jestemy maniakami. World of Warcraft pożarł nas
        całkowiecie.
        • konsultant313 Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 18:50
          fablle napisała:

> Mój mąż ma 30, ja 28 i oboje jestemy maniakami. World of Warcraft pożarł nas
          > całkowiecie.

lvl 60 lock do usług ;)
        • konishiko Re: 30 lat i gry komputerowe 15.07.06, 20:19
          Heh, u mnie jest odwrotnie, ja (28) sie wciagnelam, rowniez w World of Warcraft,
          a moj chlopak (29) jeszcze nie. Czasami mi mowi, ze jak bede tyle grac, to nie
          zostane zona i matka ;)
          • fablle Re: 30 lat i gry komputerowe 15.07.06, 23:03
            hehe ;) ja jestem zona i matka ;-) i (dla wtajemniczonych0 hunterem 60lvl,
            argent dawn)

;-)
    • spiritus.movens Re: 30 lat i gry komputerowe 11.07.06, 22:09
      Ogniem i mieczem:)
    • esperanta Re: 30 lat i gry komputerowe 11.07.06, 22:23
      Ja tez jestem w takim wieku i tez uwielbiam gry komputerowe! Nawet moja mama
      je lubi. :) Jak widac to niezalezne od wieku, ani od plci.
    • anahella Re: 30 lat i gry komputerowe 11.07.06, 22:41
      Jestem od niego starsza i tez gram. Zaraz odpale sobie piracka strategie:P
    • monisss3 Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 13:48
      Witam,
      mój mężczyzna również gra, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, czasami nawet
      sama się wciagam ;-)
    • mathias_sammer Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 15:27
      To normalne, idiotko, calkowicie normalnie bezmozgowcu!

M.S.
    • konsultant313 Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 18:49
      Absolutnie normalne.

W USA gra (czynnie, nie w pasjansa w pracy) ok. 30% populacji. Średnia wieku
      gracza w USA zbliża się już do 30 (a może przekroczyła). W Europie jesteśmy (jak
      zawsze) do tyłu - średnia wieku ok. 23-24 i nadal, przez wiele osób, jest to
      postrzegane jako dziecinada ("a ciagle jeszcze gra na..." z Twojego postu).

Acha - i nie walcz z tym - jeśli jest zapalonym graczem, to wszelkie zakazy będą
      gorzej przez niego przyjęte niż przysłowiowy szlaban na piwko z kumplami.

Nie pozostaje nic innego, tylko zacząć samemu grać ;)

Pozdrawiam
    • jezor_trolla Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 18:53
      Graj z nim
      • nupik Re: 30 lat i gry komputerowe 12.07.06, 20:20
        normalne ale moj 28 letni mąż grał dniami i nocami, rozwiodłam się. moj obecny
        facet nie gra tylko ksiazki czyta: poziom bez porównania. jesli cie przez to
        zaniedbuje, nie spi z tobą tylko prowadzi legie do mistrzostwa polski na
        playstation to go kopnij w dupe. sory ze wulgarnie ale gnojki sa po prostu
        debilami i tyle
        • konishiko Re: 30 lat i gry komputerowe 15.07.06, 20:21
          Hobby to jedno, a patologia to co innego. Ciezko to porownywac. Czytanie ksiazek
          tez moze byc nalogiem nieprzyjemnym dla otoczenia :P
    • voker Re: 30 lat i gry komputerowe 13.07.06, 00:06
      ja mam 28 i tez rzne
    • krwawabestia Re: 30 lat i gry komputerowe 13.07.06, 00:07
      a pojawił sie nowy pomysł w grach czy cały czas odswieza sie kotleta?
      • methinks Re: 30 lat i gry komputerowe 14.07.06, 14:16
        Zagraj w "Rag Doll Kung Fu" - zupelnie cos innego niz reszta gier.

A jesli chcesz naprawde REWOLUCYJNY produkt, to musisz poczekac na "Spore" -
        symulacje ewolucji organizmu zywego - tu video z Game Developers Conference:
        video.google.com/videoplay?docid=8372603330420559198
    • zabiczku Re: 30 lat i gry komputerowe 14.07.06, 13:42
      Liga Mistrzów
      Siedze u Misia w pokoju. Od kilku godzin ogladam seriale. A dlaczego? Bo Misio
      gra w menagera.Mial mi wymasowac plecki i chyba z 5 min tylko masowal . A teraz
      co robi?? Oglada mecz. Jak jest liga mistrzow.Zabka nie istnieje. Prosze zeby mi
      pryniosl jedzonko i picie. i Co slysze. ZA CHWILE. Acha super. Ciekawe co powie
      jak przyjedzie do mnie. A ja :
      - przywitam go
      - wyciagne mu jedzenie i sam sobie nalozy
      - pojde sie kapac
      - jak skoncze to pojde do pokoju podczas gdy misiu bedzie siedzial w salonie
      - zaczne grac w menagera i skoncze po 2 godz.
      - przytule sie do niego jak zacznie marudzic, wczesniej nie
      - poglaskam 5 min plecki
      - bede czekala na mecz( w moim przypadku np. festiwal filmowy )
      - jak misio poprosi o jedzonko i herbatke to powiem za chwile bo akurat zacznie
      sie festiwal, przeciez nie moglabym przegabic wstepu . W ZYCIU.
    • zabiczku Re: 30 lat i gry komputerowe 14.07.06, 13:43
      Definicja Egoistki
      - za dużo czasu chciałaby spędzać ze swoim mężczyznĄ
      - za bardzo go kocha
      - nie rozumie, ze wazniejsze jest granie w menagera niz spedzanie z nia czasu
      - obraza sie gdy jej mezczyzna rzuca slowa na wiatr, nie dotrzymuje obietnic
      - nie rozumie swojego mezczyzny gdy ten chce ogladac w spokoju film mecz etc.
      - za duzo mowi
      - za czesto chcialaby rozmawiac
      - pisze ze teskni kocha etc ( to na pewno na dluzsza mete tez jest meczace)

Przesrane życie z taką egoistką. Osobiście nie zniosłabym takiego zachowania. Tą
      miłośc to powiedzmy, ze moge zrozumiec ale tyle gadac to już jest przegiecie
      przyslowiowej paly.
      • missy-queen Re: 30 lat i gry komputerowe 14.07.06, 14:09
        Definicja Egoistki
        "- za dużo czasu chciałaby spędzać ze swoim mężczyzna"

jesli kogos sie bardzo kcoha, to normalne zjawisko.

"- za bardzo go kocha"

co przez to rozumiesz? Jelsi on sie meczy z nia, to niech jej to powie, a nie
        skrzywia jej psyche. Litosci.

"- nie rozumie, ze wazniejsze jest granie w menagera niz spedzanie z nia czasu"
        bez komentarza. to po co z nia ma byc?
        chwila czasu dla siebie u partnerow wskazana, ale nie przeginaj.

"- obraza sie gdy jej mezczyzna rzuca slowa na wiatr, nie dotrzymuje obietnic"

a uwazasz ze to w porzadku klamac i stawiac obietnice bez pokrycia?

"- nie rozumie swojego mezczyzny gdy ten chce ogladac w spokoju film mecz etc."

jesli robi to dzien w dzien ten mezczyzna, to sie jej nie dziwie
        "- za czesto chcialaby rozmawiac"

a ma to tlumic w sobie ,co ja męczy?

"- pisze ze teskni kocha etc ( to na pewno na dluzsza mete tez jest meczace)"

owszem , otrzebny jest rozsadek, ale czy twoje stwierdzenie oznacza,ze juz nie
        wolno okazac uczuc?to jest egoistyczne?

"Przesrane życie z taką egoistką. Osobiście nie zniosłabym takiego zachowania.

miłośc to powiedzmy, ze moge zrozumiec ale tyle gadac to już jest przegiecie
        przyslowiowej paly."

moda na ignorancje i stoicyzm?

• joasia.sadowska Re: 30 lat i gry komputerowe 14.07.06, 15:40
      normalne :)
    • katie333 Re: 30 lat i gry komputerowe 15.07.06, 03:26
      Mój mąż ma 25 lat i też gra. To, że kupa facetów w wieku 15-35 lat spędza mnóstwo czasu grając w gry komputerowe, to oczywiście fakt. Ale słowo norma nie przechodzi mi prze gardło... Niestety przez to nasze relacje stają się coraz gorsze, bo co to za mąż i przyjaciel, który pół dnia gra w gry, a kiedy chcę z nim iść na spacer czy porozmawiać, to jest już tak zmęczony, że nie może. Nie o to chodzi, że nie mam co robić w tym czasie, kiedy on gra - dużo czytam i rysuję, ale to niestety nie zbliża nas z sobą. Dlatego też gdybym miała doradzać, czy z tym walczyć czy nie, to powiedziałabym,że jeśli zależy ci na świętym spokoju, wystarcza ci krótka rozmowa przy śnaidaniu i wspólne wypady do znajomych, to walka nie ma sensu. Jeśli oczekujesz jakiejś głębszej więzi z partnerem, przyjaźni, to masz do wyboru - zacząć też grać (ileż to jest tematów do rozmów), albo walczyć. Jednak małe są szanse, że dasz radę. Ale życzę powodzenia.
    • kagarro Re: 30 lat i gry komputerowe 15.07.06, 11:11
      to zalęzy kim jesteś i kim jest Twój chłopak )
    • agniecha75 maz kumpeli ma 39 i tez gra - normalne - btx 15.07.06, 11:32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka