Dodaj do ulubionych

stary temat

07.07.06, 00:14
Już o tym gadaliśmy. A o czym? O szpitalu, oczywiście. Naczytałem się różnych
wypowiedzi na kutnowskim forum, trochę prasy i tv. Co sądzicie o ostatniej
zadymie czyli wypowiedzeniu pracy przez lekarzy i tym co się wokół tego
wydarzyło? Śledzicie temat?
Obserwuj wątek
    • niegoscinny Re: stary temat 07.07.06, 10:12
      temat się trochę zużył w wątku "z innej beczki". co tu nawijać. kasa misiu kasa!
    • niegoscinny Re: stary temat 07.07.06, 10:20
      www.socjalizm.org/polska-protestujaca/protesty-sluzba_zdrowia.htm
      • edmurphy Re: stary temat 08.07.06, 02:12
        Kasa, kasa... masz rację. Nie sądzisz, bo ja mam takie "brzydkie" podejrzenie,
        że cała zadyma i nierozwiązywalny problem szpitala jest celowo podtrzymywany,
        zeby w finale doprowadzić do prywatyzacji? Bo niby dlaczego kręci się tam nasz
        mission.impossible? Dzielić się szpitalem będą przecież ci, którzy w tym
        momencie będą najbliżej korytka. Głupio gadam?
        • dinozaur.57 Re: stary temat 08.07.06, 15:13
          Dobrze myślisz. Ale może ja źle myślę. Jeżeli od wielu lat, nikt z elit nie
          potrafi doprowadzić do porządku w kutnowskim piekiełku to najsłuszniej byłoby
          zamknąć szpital. A "biedaki" z tego piekiełka niech sobie szukają dobrze płatnej
          posady w UE. Tam na takich czekają z otwartymi ............
          • dinozaurka Re: stary temat 08.07.06, 23:28
            zamknąć,,,,,,,,,, może i tak, tylko co wtedy zrobimy my, ewentualni pacjenci
            tego szpitala..............?
            Że szybko COŚ z "tym" trzeba zrobić, nie ulega wątpliwości...... Jednak takie
            piekiełko nie jest tylko udziałem Kutna.... w wielu polskich szpitalach dzieje
            się podobnie........ co wcale pocieszeniem dla nas nie jest....
            • juzwykluczona Re: stary temat 08.07.06, 23:55
              Jak to my ? My nie chorujemy. Uprawiamy róznego rodzaju dyscypliny sportu,
              odżywiamy się jak należy, prowadzimy higieniczny tryb zycia. Dzieci będziemy
              rodzić jak za dawnych lat czyli jak Bóg przykazał. Jest wyjście? Jest. Ot
              wszystko co dotyczy ewentualnego strachu przed zamknięciem kutnowskiego
              szpitala. Ten szpital i tak nie leczy tylko żąda kasy. A więc bez obaw. Przecież
              mamy XXI wiek a więc jak będzie tragicznie z moim zdrówkiem to
              śmigłowiec-sanitarka wyląduje koło mojego domu i zawiezie mnie do kliniki
              rządowej w Aninie lub nawet w jednym z krajów UE. Ja się nie martwię zmknięcie
              szpitala. Martwię się tylko moim zdrówkiem i waszym kochani moi forumowicze.
              Pozdrowieńka. Pa, pa.
              • dinozaurka Re: stary temat 09.07.06, 00:11
                juzwykluczona napisała:

> mamy XXI wiek a więc jak będzie tragicznie z moim zdrówkiem to
                > śmigłowiec-sanitarka wyląduje koło mojego domu i zawiezie mnie do kliniki
                > rządowej w Aninie lub nawet w jednym z krajów UE.
                Perspektywa nawet miła, szkoda tylko, że raczej z gatunku S-F :)

juzwykluczona napisała:

> Ten szpital i tak nie leczy tylko żąda kasy.
                Widzisz Juzwykluczona.......... kilkakrotnie byłam zmuszona tak ja jak i moi
                blizcy do korzystana z leczenia własnie w tym szpitalu..... przeżyliśmy,
                zostaliśmy wyleczeni, może nie było pod względem warunków rewelacyjnie, ale
                kasy naprawdę nikt OD NAS nie żądał.....

Żeby nie było niejasności...... nia mam żadnych związków z nikim tak pracujący,
                w ogóle nie należę do służby zdrowia...ani ja, ani nikt z mijej rodziny.
                • juzwykluczona Re: stary temat 09.07.06, 12:00
                  "....... kilkakrotnie byłam zmuszona tak ja jak i moi blizcy do korzystania z
                  leczenia właśnie zw tym szpitalu...."

Ja bym chciała aby mnie nikt nie zmuszał do korzystana właśnie z tego szpitala.
                  Bo w tym szpitalu są strajki, lekarze mają zajęte mózgi tylko kasą, personel
                  pracuje w stresie i takie tam inne .................... A więc po prostu bym się
                  bała.
                  A szpitali w okolicy jest tyle, że nie mam żadnych obaw. Choćby szpital w
                  Łęczycy, Łowiczu i Gostyninie. Dla przykładu wiele osób z Żychlina korzystało i
                  korzysta z usług łęczyckiego szpitala / ginekologia, laryngologia /. Ja właśnie
                  rodziłam synka w Łęczycy.
                  • dinozaur.57 Re: stary temat 09.07.06, 12:24
                    Wykluczona ma rację. Zamknąć szpital w Kutnie jeżeli nie ma w nim gospodarza.
                    Uzasadniam. Ja natomiast leżałem w szpitalu w Płocku. Odległość od Żychlina
                    około 50 km co nie powinno stanowić problemu aby tam dojechać. Tym bardziej, że
                    mamy inne czasy. A więc i wymagania większe. Ja natomiast wolałbym abym mógł w
                    Żychlinie korzystać z leczenia w formie doraźnej w dobrze, profesjonalnie
                    przygotowanej przychodni lekarskiej wyposażonej w nowoczesny sprzęt medyczny. A
                    nie wozić się na włąsny koszt do Kutna, Łodzi a nawet Warszawy.
                    • edmurphy Re: stary temat 10.07.06, 00:28
                      No, nie ma ten szpital u Was dobrej opinii! Ja na szczęście, czego wszystkim Wam
                      życzę, nie korzystałem z jego pomocy za często, a te dwa czy trzy razy, kiedy
                      udzielano mi pomocy nie zapisały się niczym negatywnym. Diagnoza była dobra,
                      opieka normalna, najgorzej było z żarciem. Zaden lekarz nie wołał kasy, ja też
                      tej kasy nie proponowałem. Jednym słowem nie mam złych doświadczeń. Kwestia
                      jakości usług w szpitalu, kompetencji personelu, jakości sprzętu - to jedna
                      sprawa. Innym tematem jest branie czy nie branie łapówek, a może dawanie lub nie
                      dawanie? Może trochę jest tak, że dajemy kasę, nawet jeśli nie wołają, a potem
                      psioczymy na tych lekarzy-łapówkarzy?
                      Natomiast zupełnie innym tematem, moim zdaniem, jest to co dzieje się ze
                      szpitalem w Kutnie od kilku lat: karuzela dyrektorów, kolosalne zadłużenie,
                      strajki itd. Jeśli na to spojrzy się z dystansu, to ma się nieodparte wrażenie,
                      że wykorzystując ogólnie złą sytuację opieki zdrowotnej w naszym kraju,
                      wynikającą ze złego systemu, braku pieniędzy itd., to ze szpitalem w Kutnie
                      dzieje się coś dziwnego. Są szpitale gdzie jest równie źle, ale są też takie,
                      które jakoś sobie radzą, choćby łęczyca. A więc gdzie jest pies pogrzebany? Czy
                      w złym nadzorze ze ztrony rady powiatu? Czy może od początku idzie o dziką
                      prywatyzację i problem tylko w tym kto się więcej "nachapie".
                      Ostatnio mówi się o kolejnej zmianie dyrektora. Zgadnijcie kogo posądza sie o
                      chrapkę na to stanowisko?
    • dinozaurka Re: stary temat 10.07.06, 12:58
      dziś radio podało (ale ja słyszałam tylko jednym uchem...) ze w siedzibie
      powiatowego koła PIS podpisano jakieś porozumienie odnosnie szpitala. Ktoś z
      władz (miasta? szpitala?) był temu porozumieniu przeciwny, ktoś o nim w ogóle
      nie wiedział..... czyli całkowita partyzantka. Co więc z tego wyjdzie?

Jak ktoś ma konkretniejsze wiadomiości to mógł by uściślić to co ja
      usłyszałam .....
      • edmurphy Re: stary temat 11.07.06, 03:14
        Porozumienie podpisano. stop. podobno dyrektor ma za to wylecieć. stop. jest
        już nowy kandydat na to stanowisko. stop. poczytajcie sobie na forum KCI czyli
        kutnowskiego centrum informacyjnego. stop.
        • edmurphy Re: stary temat 14.07.06, 23:35
          I ostatni newsik z kutnowskiego forum:
          "W poniedziałek zostanie zdjęta cała Dyrekcja - czyż nie?. Tarka naczelnym,
          Ignasiak - ds. lecznictwa, Jakubowski - do prywatyzacji wszystkiego, co będzie
          możliwe. Karty zostały rozdane. Tarka załatwił miejsce staroście a teraz
          podziękowanie podobnym stanowiskiem."

No i jak Wam się to podoba?
          • dinozaurka Re: stary temat 16.07.06, 10:59
            edmurphy napisała:

> No i jak Wam się to podoba?

wcale się nie podoba........... :((((
            • edmurphy Re: stary temat 18.07.06, 23:35
              No i stało się! Od dziś Tarka pełni funkcję dyrektora szpitala. Ocena tej
              decyzji na kutnowski forum KCI www.kutno.net.pl
              Zachecam nie tylko do lektury, ale też do dyskusji. Dobrej zabawy :-)
              • niegoscinny Re: stary temat 18.07.06, 23:46
                ale jaja!
                cytat z forum KCI: "Rzeczywiście w Żychlinie już dawno się na nim poznali,
                dlatego znalazł się w Kutnie. Jedno jest prawdą - ten facet potrafi się ustawić."
                i niech nikt nie mówi że to prawica go promuje. jemu jest obojętne. jak
                chorągiewce - skąd zawieje tak się ustawi.
                • edmurphy Re: stary temat 19.07.06, 00:20
                  Jaja, jaja i to jakie!

w Płocku go też nie chcą - tak dla przypomnienia, zajrzyjcie na płockie forum...
                  bardzo ciekawe wątki o panu T. miasta.gazeta.pl/plock

No i masz rację: ani to prawica, ani cokolwiek innego. Podczepia sie gdzie może.
                  W wyborach do senatu, ostatnich, uczepił się Religi. Teraz próbował zaczepić się
                  w PO, ale na szczęście ani w Kutnie, ani tym bardziej w żychlinie nie chcieli o
                  nim słyszeć. Więc uczepił się starosty, Dąbrowicz winien mu rewanż za stołek.
                  Najpierw zrobił go pełnomocnikiem d/s restrukturyzacji szpitala, a dziś
                  dyrektorem. I to wszystko na naszych oczach, w biały dzień. I za nasze
                  pieniądze! Za ten numer starosta i zarząd powiatu powinni byc odwołani. Ciekawym
                  co się wydarzy na najbliższej sesji rady powiatu. Jeśli nic, to będzie to dla
                  nas wskazówka, jak mamy głosować w wyborach do rady powiatu. Oprócz Tarki
                  "naszymi" radnymi są jeszcze Wołoszyn i Królikowski.
                  • edmurphy Re: stary temat 19.07.06, 19:27
                    Na ŁWD o 18-tej w pierwszym newsie pokazali, jak nasz bohater wkracza do
                    szpitala z krzyżem w dłoniach. O matko kochana!
                    • niegoscinny Re: stary temat 19.07.06, 20:22
                      ty matki w to nie mieszaj Eddi. na pewno nie mojej :[
                      dostał robotę? niech tam zostanie. po wyborach przyjdzie nowa miotła i będzie
                      pewnie zacznie zamiatać jak to zwykle bywa i brudy pod dywan wmiecie.
                      • edmurphy Re: stary temat 19.07.06, 20:49
                        Mam nadzieję, że tym razem nie pod dywan. A wkurza mnie gdy ktoś z wyborców,
                        czyli z nas wszystkich, robi idiotów. A tak właśnie zachowała się spółka z
                        nieograniczoną nieodpowiedzialnościa Dąbrowicz-Tarka. No i to czekanie do
                        wyborów. Też mnie wkurza. A pensyjka? A odprawa? I to nie pierwsza w tym
                        szpitalu. O matko kochana moja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • art724 Re: stary temat 19.07.06, 22:14
                          To już chyba są ostatnie tygodnie kutnowskiego szpitala.Część personelu pewnie
                          sobie poradzi,przenosząc się np.do Irlandii lub Angli inni będą latali na
                          wekendowe dyżury do Szwecji.A pacjeńci? Planowe zabiegi można wykonać w
                          szpitalach łódzkich lub plockich.Problem się zaczyna gdy trzeba "jechać na
                          ostro" w takich wypadkach liczy się każda sekunda.
                          • dinozaur2007 Re: stary temat 15.02.07, 09:59
                            ........... podnoszę temat.
                            • edmurphy Re: stary temat 16.02.07, 01:04
                              Miło, że podnosisz :-) Jest o czym pogadać. Ja śledzę temat szpitala na bieżąco,
                              na tyle na ile mogę oczywiście. Nie jest dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka