Gość: nerd IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 00:36 Big Remiza Festival. Wieś tańczy i śpiewa. Ech, znów będzie się trzeba znajomym "spoza" tłumaczyć. co za [kolejny] obciach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kord raczej Łódź STOCK Festival IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 00:52 ale ekipa ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:59 > Big Remiza Festival. Wieś tańczy i śpiewa. > Ech, znów będzie się trzeba znajomym "spoza" tłumaczyć. > co za [kolejny] obciach... z pierwszą liniją się zgadzam ale z drugiej strony to taka sama wieś i remiza jak w opolu (sam się dziwie czemu tam tyle osób przyjeżdża) może się przyjmie natomiast głupotą jest zarówno nazwa (normalnie tragedia-zastrzelić pomysłodawce) jak i miejscówka (w nowo wyremontowanym amfiteatrze było by lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: wiejsko-lodzki sracz festiwal IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 14.07.06, 01:11 takiego zbiegowiska gowna muzycznego w jednym miejscu to chyba nie bylo. gratuluje samopoczucia organizatorom odnosnie nazwy i ludzi ktorzy tam zagraja. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tessa Prawie jak Open Air. Prawie robi wielką różnicę. IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 01:13 co za szambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek zróbcie ambitny festiwal i sie nim chwalcie IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 01:43 jak wam sie nie podoba to co jes to sami ruszcie dupska zaproście gwiazdy i publiczność rownież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd polaczek - wiesz co to wizerunek miasta?? IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 02:42 wiem - trudne słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Nerd czym to sie rożni od Sopotu albo Opola??? IP: *.toya.net.pl 14.07.06, 08:41 wizerunek to ty masz z pewnościa paskudny że byłby antyreklama miasta, zorganizuj sobie warsztaty operowe i będzie cool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: wiejsko-lodzki sracz festiwal IP: *.okocim.com.pl 18.07.06, 17:41 Gdyby Harnaś zaprosił Placebo, Cyprus itd... żaden konsument Harnasia by się na tej imprezie nie pojawił. Ta impra jest dla tych co piją Harnasia, a oni lubią ten wiejski sracz. Simple. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 18:09 Amfiteatr jest tysiąc razy za mały na taką imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 03:27 Bardzo fajnie że coś takie będzie w Łodzi, widać że Manufaktora się stara. A Ty nerd byś pewnie chciał jakiś festiwal, na który by przyszło z 200 osób, bo wtedy Twoi znajomi by nie mieli okazji o nim usłyszeć, i byś się nie musiał tłumaczyć. Poza tym co za dyrdymały pierdzielisz, chcesz idziesz, nie chcesz nie idziesz, proste? Odpowiedz Link Zgłoś
odyn777 Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 08:26 Ja też się cieszę, że coś się dzieje w Łodzi, ale skład "gwiazdeczek" jest bardzo mierny. Spójrzmy na Heineken Open`er tam ludzie walą "drzwiami i oknami" z całej Polski. Na festiwal przyjeżdżają gwiazdy jak Placebo w tym roku, ale tez nieznane zespoły, które ś apotem odkryciem. Mam tu na myśli Sigur Ros z Islandii. W tym roku nie było tam 200 osób, ale około 30 tysięcy. Można więc trochę ambitnie i też odnieść sukces. Makowiecki, Mandaryna i Papa Dance nie zapewni klasy temu festiwalowi. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 10:48 let as bi tu ge der bej bi! schaba! schaba! jesteście wspaniali! przyszedłbym popatrzeć jak ruszasz bioderkami ale szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 07:05 Bez sensu. Nazwa wskazuje na zupełnie inną muzykę, a nie na popowo plastikową sieczkę. Jeszcze bym miał za to zapłacić jakies pieniądze ??? Przecież jak ktoś sie uprze to posłucha w innym terminie tych wykonawców w innym hipermarkecie, przy okazji akcji reklamowej pampersów, albo pasty do butów. W łodzi gra wiele fajnych kapel rockowych, zresztą w Polsce jest ich naprawdę wiele, może warto by było się tym zainteresowac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 18:12 > W łodzi gra wiele fajnych kapel rockowych, zresztą w Polsce jest ich naprawdę w > iele, może warto by było się tym zainteresowac ??? Ale ta nisza się nie sprzeda. Na taki festiwal wystarczy sala na 300 os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Wiejski festival...ale syf IP: 194.42.116.* 14.07.06, 08:19 I jak moga porownywac sie z Open Festival-to zalosne!Taki mierny zestw muzykow (poza Perfectem) i jeszcze placic taka kase...hehe zycze powodzenia i gratuluje dobrego sampoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Łódź Stok Festiwal IP: 212.191.130.* 14.07.06, 08:28 Ale co ma nazwa tegożałosnego wydarzenia "Łódź Stok Harnaś Festiwal wspólnego z Łodzią? Jaki harnaś i o co chodzi? Że Calsberg wymyślił impre kulturalną? Eeee, dzieci nie dajcie się bujać. Imprezka jest reklamowa dla piwa i koniec. Tyle tylko, że ta kampania reklamowa ma sama za siebie zapłacić, policzcie 30 tysięcy widzów i każdy kupuje najtańszy bilet za 20 złotych. Wyszło 600 tysięcy. Ja rozumiem, że będą koszty organizacji koncertu, ale od razu umówmy się na pewną konwencję: Tak Calsberg orządza koncert po to, by zareklamować swoje produkty! I niech pani Jedlińska dyrdymałów nie wstawia bo wszak powszechnie w mieście wiadomo, kto pracuje w Manufakturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brz Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.171.73.82.crowley.pl 14.07.06, 08:56 Zgadzam sie z poprzednim forumowiczem. Zalosna miernota, a porownywanie tego niby festiwalu do innych wydarzen w kraju to tez pomylka. To ze jest to wylacznie reklama marnego piwa swiadczy, sklad wykonawcow(dobrany przypadkowo i haotycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedlinska Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.uml.lodz.pl 14.07.06, 16:03 Szanowni Forumowicze, Daleka jestem od opowiadania dyrdymałów. Do tej pory wszyscy miłosnicy muzyki zarzucali nam (bo przecież Urzad Mista powinien animować życie mieszkańców w każdej dziedzinie), ze nic sie w Łodzi nie dzieje, nie ma żadnych koncertów. Pomysłodawcą i głównym sponsoerm wydażenia jest oczywiście Calsberg, który chce komunikować swoją markę - Harnasia- normalne działanie pr- owe i nie ma sie czemyu dziwić. Jeśli chodzi o gatunek muzyki, to również nie celuje w moje gusta, ale jak sie okazuje po przeprowadzonych w Łodzi i regionie przez organizatora sondażach takie jest zapotrzebowanie muzyczne. Łodzianie miejcie pretensji sami do siebie ! Przypomne również, że Heineken Open'er (na którym z resztą byłam i świetnie się bawiłam)odbwywał się po raz czwart, a uczestnicy wszystkich edycji przyznają że dopiero w tym roku był fantastycznie zorganizowany, a program obfitował w gwiazdy na najwyższym poziomie. Drodzy Panstwo jeśli swoim narzekaniem wystraszycie sponsorów, którzy jeśli impreza sie przyjmie w przyszłym roku napewno zadbają o jej wyższy poziom artystyczny i organizacyjny, nie bedziemy mięli żadnego festiwalu, ani nawet perspektyw na partnera, bo "pójdzie" fama, ze w Łodzi nic się nie udaje. Poza tym zgłaszm protest przeciw wszystkim protestom, normalnie nic w tym mieście zrobić nie można, zapraszam wszystkich chętnych- piszących krytyczne komentarze na forum- do działania! Organizujcie ! Animujcie! Kreujcie ! Przestańcie na wszystko narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 17:42 Gość portalu: Jedlinska napisał(a): > Szanowni Forumowicze, > Daleka jestem od opowiadania dyrdymałów. Do tej pory wszyscy miłosnicy muzyki > zarzucali nam (bo przecież Urzad Mista powinien animować życie mieszkańców w > każdej dziedzinie), ze nic sie w Łodzi nie dzieje, nie ma żadnych koncertów. > Pomysłodawcą i głównym sponsoerm wydażenia jest oczywiście Calsberg, który chce > > komunikować swoją markę - Harnasia- normalne działanie pr- owe i nie ma sie > czemyu dziwić. Jeśli chodzi o gatunek muzyki, to również nie celuje w moje > gusta, ale jak sie okazuje po przeprowadzonych w Łodzi i regionie przez > organizatora sondażach takie jest zapotrzebowanie muzyczne. Łodzianie miejcie > pretensji sami do siebie ! Przypomne również, że Heineken Open'er (na którym z > resztą byłam i świetnie się bawiłam)odbwywał się po raz czwart, a uczestnicy > wszystkich edycji przyznają że dopiero w tym roku był fantastycznie > zorganizowany, a program obfitował w gwiazdy na najwyższym poziomie. Drodzy > Panstwo jeśli swoim narzekaniem wystraszycie sponsorów, którzy jeśli impreza > sie przyjmie w przyszłym roku napewno zadbają o jej wyższy poziom artystyczny i > > organizacyjny, nie bedziemy mięli żadnego festiwalu, ani nawet perspektyw na > partnera, bo "pójdzie" fama, ze w Łodzi nic się nie udaje. Poza tym zgłaszm > protest przeciw wszystkim protestom, normalnie nic w tym mieście zrobić nie > można, zapraszam wszystkich chętnych- piszących krytyczne komentarze na forum- > do działania! Organizujcie ! Animujcie! Kreujcie ! Przestańcie na wszystko > narzekać... A jednak od Papa Dance do Open'era długa droga. Gwiazdy w Gdyni występowały już w latach ubiegłych: Massive Attack, Cypress Hill, Kosheen, The White Stripes, Snoop Dogg, Goldfrapp. 2006 pod względem organizacyjnym i artystycznym oczywiście wypada najlepiej, ale Open'er już w momencie startu muzycznie prezentował poziom, o którym w przypadku Łódź Stok mówić trudno. Mandaryna? Łzy? Urszula? Lady Pank? PRZEBRZMIAŁA liga, nie pierwsza. Pisze Pani, że repertuar wybrali Łodzianie - czyli kto (nazwiska, adresy (:)? Gdzie przeprowadzano sondaże? A fama o tym, że "w Łodzi nic się nie udaje" mogła pójść w świat już wcześniej - odbywała się kiedyś w Łodzi DUŻA impreza muzyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 18:16 Ja nie działamnainnej plaszczyźnie. Chyba prostopadłej do tej. Harnaś do Zakopanego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: Łódź Stok Festiwal 15.07.06, 00:44 Ja cię kręcę! Nie sądziłem, że kiedyś będę się kiedyś jednym głosem wypowiadał razem z ludźmi z UMŁ. A jednak. Koniec świata i okolic :) > [...]Drodzy Panstwo jeśli swoim narzekaniem wystraszycie sponsorów, którzy > jeśli impreza sie przyjmie w przyszłym roku napewno zadbają o jej wyższy > poziom artystyczny i organizacyjny, nie bedziemy mięli żadnego festiwalu, ani > nawet perspektyw na partnera, bo "pójdzie" fama, ze w Łodzi nic się nie udaje. Tu akurat jestem spokojny. I jestem tez pewien, że 90% z krytykantów pojawi się na imprezie :P > Poza tym zgłaszm > protest przeciw wszystkim protestom, normalnie nic w tym mieście zrobić nie > można, zapraszam wszystkich chętnych- piszących krytyczne komentarze na forum- > do działania! Organizujcie ! Animujcie! Kreujcie ! Przestańcie na wszystko > narzekać... I tu mi szczęka znowu opadła... Ale podpisuję się pod tymi słowami! Kurcze, kilka lat temu jakiś kilkunastoletni koleś namówił na występ na orgaizowanym przez siebie koncercie całkiem niezłych ówczesnych polskich wykonawców - więc jednak można. Malkontenci - pokażcie, że jesteście lepsi od "porażonych upałem" organizatorów komentowanej imprezy i macie co najmniej taką samą determinację jak nastolatek! Czekamy na kolejne nowe imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and jak Open'er?? z takim skladem ??? :-DDDDD IP: *.profiline.pl 14.07.06, 09:12 Zalosne ... sklad jak z odpustu. te same ograne twarze co wszedzie (typu zalosny sopot, opole itp). Jezeli chcecie miec renome, to nie zaczynajac od takiego szajsu. zamiast trzech dni warto bylo zrobic dwa i zaprosic np po jednym porzadnym zespole na dzien plus cos mniej popularnego a dobrze zapowiadajacego sie ;-) i na pewno nie mam tu na mysli boney M ... ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
aga.p.p Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 09:35 >Chcemy, żeby impreza zagościła w Łodzi na stałe, a za kilka lat była wydarzeniem na miarę gdyńskiego Heineken Open'er Festiwal, gdzie przyjeżdżają tej miary gwiazdy co Placebo, Franz Ferdinand czy The Streets." Po pierwsze "Festival", po drugie dawno się tak nie uśmiałam:)) Porównać Papa Dance do Placebo:)) ROTFL:))) pzdr, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 18:19 Nie chyba nikt ich nie porównuje. Ja powiem tak: festival - świetny pomysł :) Forma zaproponowana - beznadziejna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 09:47 To się melomanów-znawców-smakoszy naleciało... Ja osobiście mam jedynie wątpliwości co do ceny biletów. Raczej powinna to być impreza ze wstępem wolnym biorąc pod uwagę miejsce oraz sponsorów. Sponsorzy spokojnie mogli by sobie zfinansować organizaję imprezy sprzedażą piwa w te 3 dni. Co do muzyki - jak się komuś nie podoba niech w domu zostanie. Przynajmniej coś się w tym naszym mieście będzię działo. Nie tylko wysmakowanie znawcy muzyki tu mieszkają. Wiele osób przyjdzie chętnie posłuchać sieczki muzycznej i odpocząć od szarzyzny dnia codziennego. Swoją drogą ciekaw jestem dyskusji, gdyby wszyscy krytycy-malkontenci zaproponowali swoje własne składy wykonawców. Na 100% zagdakali by się nawzajem... Ludzie, dajcie szansę. Niech zorganizują, niech sie odbędzie, potem będziecie krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky do "wl_ski" IP: 194.42.116.* 14.07.06, 10:01 Najpierw dokladnie czytaj komentarze a pozniej zabieraj sie za glos.Mowimy tutaj o porownaniu wielkiego festivalu w Gdyni z masa gwiazd swiatowego formatu do wiejskiej lodzkiej sieczki,ktora na marginesie jesli juz cos takiego jest organizowane powinna byc bez jakichkolwiek oplat.Reasumujac organizatorom upal mocno zaszkodzil jesli wypowiadaja tak niesamowite brednie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: do "wl_ski" 14.07.06, 10:31 No poczytałem komentarze... I "zabrałem się za głos" :P Wyszło mi, że jednak z sensem piszę. Porównanie do festiwalu w Gdyni jest w 4 komentarzach na 19. Plus jeden komentarz porównujący do bliżej nie sprecyzowanej imprezy. Więc jednak nie tylko o porównaniu tutaj mówimy, a nawet w większości nie porównujemy. Co do kwestii opłat za bilety: "Najpierw dokladnie czytaj komentarze a pozniej zabieraj sie za glos." Napisałem co o tym sądzę i nie wydaje mi się, żebym napisał co inego niż ty. A senesem mojej wypowiedzi jest to, że zleciała się chmara krytyków- malkontentów, którzy biadolą na to co się jeszcze nie wydarzyło. Wg zasady: "Wszystko to gó...no, oprócz moczu". Nie twierdzę, że doceniam kunszt muzyczny Papa Dance, ale dajmy innym się pobawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: do "wl_ski" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:47 Nie rozumiesz chyba o co choci tym wszystkim, którzy narzekają. Moim zdaniem to nie jest biadolenie dla samej idei. Nie podzielam Twojego poglądu, który da się streścić w haśle "nieważne co się dzieje w Łodzi byle się działo". Chodzi o to, że nie możemy brać wszystkiego jak leci, byle czego. Podążając tym tropem to niedługo będziemy się cieszyć z tego że do Łodzi ktokolwiek przyjeżdża żeby zagrać. Myślę, że jeśli chcemy żeby w Łodzi było coś na prawdę fajnego to misumy sobie zawiesić poprzeczkę troszeczkę wyżej tj. wymagać czegoś więcej niż "wakacyjnego składu grającego do dorsza i browarka". Bo tak szczerze mówiąc to Virgin czy też Papa Dance to żenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: do "wl_ski" 14.07.06, 12:10 Ależ rozumiem, o co chodzi narzekającym. Raczej to narzekający nie rozumieją, że nie wszyscy maja tak wysublimowane gusta. Mandaryna, Virgin czy Papa Dance to sieczka, ale jednak ludzie ich słuchają, głosują na nich w listach przebojów itp. Nikt nikomu przecież nie broni zorganizować imprezy dla koneserów konkretnej muzyki. A ta impreza jest dla ludu - i miejsce i skład wykonawców o tym świadczy. I niech sobie będzie. Jak już napisałem - kto nie chce ten nie przyjdzie. I chodzi o to, że powinniśmy brać prawie wszystko jak leci, bo tu mieszka koło 700 000 ludzi o różnych gustach. Osobiście jak słyszę Dodę to już mnie mdli, Papa Dance - taki zabawny powrót do przeszłości, ale jak słucham techno dłużej niż 10 minut to też prawie szmergla dostaję. A pomimo to uważam, że parada techno powinna znowu zaistnieć w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: do "wl_ski" 14.07.06, 18:30 > I chodzi o to, że powinniśmy brać prawie wszystko jak leci, bo tu mieszka koło > 700 000 ludzi o różnych gustach. Ale 700 000 to się odchaczy na dyskotece raz do roku a nie na festiwalu. Festiwal jest dla 30000 maniaków. > Osobiście jak słyszę Dodę to już mnie mdli, Papa Dance - taki zabawny powrót do > > przeszłości, ale jak słucham techno dłużej niż 10 minut to też prawie szmergla > dostaję. A pomimo to uważam, że parada techno powinna znowu zaistnieć w Łodzi. Techno jest już prawie tak świerze jak Boney M. To musiało by mieć nową formułę. Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: do "wl_ski" 15.07.06, 00:29 > Ale 700 000 to się odchaczy na dyskotece raz do roku a nie na festiwalu. > Festiwal jest dla 30000 maniaków. A o których MANIAKACH piszesz? Tych od hip-hopu, tych od techno, tych od szant, czy tych od muzyki poważnej? Bo jestem pewien, że dla każdej z tych grup znajdziesz kilkanaście tysięcy maniaków w Łodzi i okolicach. I o to mi właśnie chodzi - kazdy słucha tego co lubi, i jest dobrze... do czasu, gdy jacyś melomani-malkontenci nie zaczynaja innym mówić czego mają słuchać. > Techno jest już prawie tak świerze jak Boney M. To musiało by mieć nową formułę Sorry, ja to jestem trzydziestokilkuletnie wapno gaszone, jak to dawno kiedyś Pietrzak mówił, mnie to się lepiej blizej Fogga trzymać... Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: do "wl_ski" 14.07.06, 18:27 Tak dokładnie. To właśnie o to chodzi by Łódź lansowała to co będzie grane - tak jak to miało miejsce pare lat temu przy okazji pewnego zlikwidowanego festiwalu - to było śmiałe. A tym czasem Łódź będzie odgrzewać kotlety sprzed dwóch lat. To, że region pożąda Mandaryny mnie nie dziwi - oczywiste jest, że region łapie z opóźnieniem. Region nie wyznacza trendu tylko masę konsumpcyjną. Nie można robić festiwalu wedle opinii masy. Masa ma się dopiero dowiedzieć na festiwalu czego się słucha. Np. Malta pokazała nam z muzyki Amerikanę - i to było coś. Niech Łódź zakwitnie czymś nowym, tylko młodzieżowym np. z gatunku mesh-up. A jeśli na to za wcześnie to chociaż czymś świerzym. Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: do "wl_ski" 15.07.06, 00:23 > Nie można robić festiwalu wedle opinii masy. Masa ma się dopiero dowiedzieć na > festiwalu czego się słucha. Niestety, może się okazać, że "masa" ma w [...] "kreatorów trendów" i chce słuchac tego co zna, jak inżynier Mamoń. I co wtedy? Przyjdzie na świetną imprezę 50 osób, które docenią, że chcesz pokazać im czego się słucha. I to będą dwa festiwale w jednym czasie: pierwszy i ostatni, bo sponsorzy będą równiez mieć w [...] fantastycznych kreatorów dzięki którym straca kasę. Wg mnie droga nie tędy prowadzi. Wziąć do składu kilka "gwiazd" typu nawet i Virgin (a niech mają) i przemycić przy okazji kilka świetnych zespołów, które tak naprawde będą lansowane. Ale na tej imprezie tez nie o to chodzi. Nie chodzi tu nikomu o lansowanie kogokolwiek. Spójrz na to, kto jest sponsorem i gdzie jest impreza - czysta komercja reklamowa. Ma przyjść jak najwięcej ludzi i mają się dobrze bawić. Bawić tak jak chcą sie bawić ci z "masy". I nech się ludzie bawią. Należy się im chwila rozrywki w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Bomba -wreszcie SUPER wydarzenie IP: *.atlas.com.pl / 212.160.168.* 14.07.06, 09:57 Brawo Manufaktura i Harnaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:34 Z takimi gwiazdami to lepiej ten festiwal zrobic w Parku Julianowskim na muszli koncertowej. W Gdyni to mja fajnie OPENER!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: Łódź Stok Festiwal 14.07.06, 12:13 A czym szczególnym w tym przypadku się różni Manufaktura od muszli koncertowej w parku?? Przynajmniej zwierzyny parkowej nie wypłoszą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:42 Coś gościu kręci z tą nazwą ,czyją rejestrację nazwy sprawdzał?, swoją? po co? jak sam ją wymyślił, czy "Łódźstocku"? i wtedy jednak pachnie podróbką, a tak w ogóle to faktycznie impreza zajeżdża wiochą (bez obrazy dla ludzi ze wsi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwren Mam wrażenie że tu wszyscy myślą tylko o sobie IP: *.zdnet.com.pl 14.07.06, 14:56 1.Manu, bo widzowie festiwalu wpadną do sklepów i może coś kupią 2.Sponsor Carlsberg bo jak widzowie dopiszą to oprócz biletów(jak ktoś napisał wcześniej 30.000x20złx3dni=1 800 000, na piwku co to jest w nazwie można będzie nieźle zarobić. 3.Skład występujących ma być taki żeby przyszło jak najwięcej ludzi, wasze wpisy nie są reprezentatywne dla b.dużej części mieszkańców. P.S. Czyli wyjdzie na to że to widzowie sobie sami zasponsorami SPONSOR za sł. wyr. obcych "instytucja lub osoba prywatna finansująca w całości lub w części jakieś przedsięwzięcie, imprezę kulturalną, sportową, program telewizyjny, radiowy, często w zamian za reklamowanie własnej działalności < z łac. poręczyciel>" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Do tej pory to się nazywało promocja... IP: *.zdnet.com.pl 14.07.06, 15:12 To jest przeciez zwykła impreza promocyjna na dużą skalę, a nie żaden festiwal. W promocji bierze także udział GW. Mam tylko nadzieję, że przynajmniej powodzenie "Manu" to w pewnej części powodzenia tego dupnego miasta. Tego sobie i Wam życzę. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Jakie piwo, taki festiwal... IP: *.zdnet.com.pl 14.07.06, 16:34 Popieram, też nie pijam tego rozwalacza nerek Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności 14.07.06, 15:46 Po co wyważać otwarte drzwi. Po co sprowadzac ta tandete do Lodzi i wymyslac nowe nazwy. Reaktywowac Parade Wolnosci a nie stawiac na mandaryny dody i inne papa densy... Takie gwiazdy to moga byc na festiwalu ale w tuszynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:44 impreza niech sobie bedzie ja na nią nie pójdę ale inni mogą jak czytam że na openerze w 3mieście była swiatowej sławy gwiazda placebo to mi ręce opadają jak to jest "gwiazda" czegokolwiek chcecie muzyków z zagranicy? potrzebna jest do tego infrastruktura: miejsce gdzie moga zagrać i gdzie mogą się wyspać - narazie tego w naszym miescie nie ma a jedyną szansą na to by powstały hotele sceny itd jest organizowanie narazie czegokolwiek i udowadnianie ewentualnym inwestorom że dane imprezy będą ewaluować niestety nazwą łódźstok niczego się nie zdziała! pomysłodawce nazwy powinno umoczyć się w smole i pierzu... a potem zastrzelić parking przed centrum handlowym to chyba też nie jest zanazbyt rewelacyjny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności 14.07.06, 18:56 Gość portalu: jan napisał(a): > będą ewaluować ahaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności 14.07.06, 18:57 Manu Festival. Harnaś brzmi źle i nie kojarzy się z regionem. Już lepiej by było jakby Carlsberg po prostu a nie Harnaś jakiś. Żeby nam do Łodzi jakiś Harnaś przyjeżdżał festiwale organizować. Fe. Ponadto żaden zespół nei jest dla mnie na tyle atrakcyjny zebym wydał te 20 zł. Ponadto 30 tys to jest imprezao znaczeniu ponad regionalnym. Ponadto juz mamy taki faestiwale sponsorowane przez browary - są raz do roku, nazywają się Juwenaliami i też gra Lady Punk, Reni, Łzy, Urszula i Perfect. Byłem na każdym z tych zespołów i nie wydałem ani grosza na bilet. Co do nazwy to już lepiej właśnie Manu, Manufaktura, Browar Łódzki, Philips, Gilette. Łódź Stok przywodzi skojarzenia z kliatem który odszedł i nie wróci i cowięcej malo kogo kręci. Oczywiście mogą być słowa Lato (Letni, Summer) Muzyka (Muzyczny, Music). Może Łódzka Bols Fstival? Łódź Manual? Albo połączenie nazwy marki sponsora z miejsce i słowo Łódź. Festiwal w gdyni rozpoznajemy po jednym zlepku OpenEr. Nie ma "Gdynia", "Harnaś" itp. obciachu. Ale imprezę popieram i Manu to dobre miejsce. Jedyne miejsce w Łodzi. Tylko nie wiem jak z pojemnością. Może Manu powinna to firmować ale na jakimś większym terenie zrobić. Festiwal OK. Harnaś do Zakopca!!! Może Prząśniczka Festival? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności 14.07.06, 19:03 Ponadto uważam, że Manufaktura sama w sobie to słowo bardzo pobudzające wyobraźnię. Komunikacja wizualna Manu - moim zdaniem świetna - mogłaby też byś śmiało podstawą do ukucia marki nowego festiwalu. Oczywiście zakładając doroczną aktualizację tej oprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wl_ski Re: 5 lat temu Łódź słyneła z Parady Wolności 15.07.06, 00:55 > Ponadto uważam, że Manufaktura sama w sobie to słowo bardzo pobudzające > wyobraźnię. Komunikacja wizualna Manu - moim zdaniem świetna - mogłaby też byś > śmiało podstawą do ukucia marki nowego festiwalu. Oczywiście zakładając > doroczną aktualizację tej oprawy. Ale to niestety producent piwa jest głównym sponsorem i dlatego i "Stok" i "Harnaś", dobrze że "Łodź". A Manufaktura to zdaje się tylko parking daje. Każdy organizator sam sobie nazwe wymyśla, ważne żeby cokolwiek się w Łodzi działo co zciągnie tu ludzi, którzy będą tu chcieli kasę zostawić... choćby w wc u babci klozetowej. Będa chętni, to impreza się rozwinie. A jak ktos na początku przekombinuje to będzie jak na "Killerów 2-óch" - "Widzisz Wąski, urwałeś kurze złote jaja" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprowadzam się Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.toya.net.pl 15.07.06, 01:35 Najgorszy sort pseudo artystów. Wstyd i hańba, wyp****alam z tego miasta. Same dresy tutaj, k***a jego mać. A za profanowanie nazwy powinny być kary do 6 miesięcy pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Łódź Stok Festiwal IP: *.4web.pl 16.07.06, 08:47 Wyjeżdżaj! Klewki na ciebie czekają! Twoje słownictwo idealnie odzwierciedla twój Lepperowski poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamaDomu Łódź Stoki Festiwal IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 15.07.06, 01:43 Hm... Harnaś idealnie do Stoków pasuje, tam ulice Giewont, Janosika, Pieniny, Szczytowa się zwą. Poza tym, dobrze, że są chociaz drobne opłaty za wstęp, przynajmniej będzie na wejściu odsiew dresów i pustych lal w białych kozaczkach, które wolą 20 zł wydac na wódę czy plastikowy naszyjnik. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niełudźsię Re: Łódź Stoki Festiwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:54 a kto inny słucha Mandaryny i Dody jak nie drechy i białe kozaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamrotanie Re: prol kicz project umpa_umpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 16:11 jak na sezon ogórkowy impreza wyśmienita, a jakie gwiazdy, chyba jakis złodziej je z nieba ukradł!! bawmy się, póki czas, bo potem nam zabiorą! Odpowiedz Link Zgłoś