Dodaj do ulubionych

Brawo Łódź!

10.01.26, 19:36
tulodz.pl/wiadomosci-lodz/w-lodzkim-schronisku-zabraklo-psow-do-wyprowadzania-sukces-akcji-rozgrzejslodziaka/HyQNAmGYLYIRwJTxw1ug
(I wiem, że tacy ludzie są wszedzie.)

Tak na pocieszenie na ten niewesoły początek roku
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:41
      A czy takiemu psu nie robi się krzywdy, jak dziecku branemu z domu dziecka na święta?
      W każdym razie za mojej pamięci tak się robiło.
      Nie wiem, jak dzisiaj.
      • mocca25 Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:45
        z tego co wiem stali wolontariusze wyprowadzają psy przez cały rok.

Na pytanie czy lepiej, żeby pies siedział w klatce bez spacerów przez lata czy, żeby tęsknił za "świętami" nie jestem w stanie odpowiedzieć
      • pepsi.only Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:50
        Wiesz, w którymś z dużych miast schronisko zorganizowało akcję by ludzie zabierali psy do domów tymczasowych, z racji złej pogody- chodziło o psy z boksów zewnętrznych. I w ramach takiej akcji pewna ilość psów (nie chce mi się sprawdzać ile) do schroniska nie już wróciło. Ludzie jednak je zatrzymali.
        Wyszło w sumie dobrze.
        • pepsi.only Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:52
          Pewna ilość psów do schroniska już nie wróciło.
    • 35wcieniu Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:56
      Jak ktoś chce wziąć udział w takiej akcji to szczerze radzę i bardzo proszę o rozwagę i trzeźwę ocenę organizacji tego. Byłam kiedyś na takiej akcji i widok był straszny - tak jak piszą w tym artykule chętnych do wyprowadzenia było więcej niż psów, w efekcie czego psie staruszki były ciągnięte na kilka spacerów pod rząd i wracały ledwo żywe. Zaskakująco wiele osób nie widziało problemu i jak tylko taki pies wracał, ochoczo rzucało się do kolejnego spaceru.
      Nie twierdzę że tak było tutaj ale uczulam - czasami organizacja tych spacerów jest naprawdę tragiczna.
      • mocca25 Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:59
        Napisali, że te ktore nie mogły np ze wzgledu na wiek, nie wychodziły
        • 35wcieniu Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 20:02
          Przecież napisałam wyraźnie że nie mówię o tym konkretnym przypadku tylko uczulam jak komuś przyjdzie do głowy angażować się w tego typu inicjatywy, bo często są zorganizowane tragicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka