mocca25 10.01.26, 19:36 tulodz.pl/wiadomosci-lodz/w-lodzkim-schronisku-zabraklo-psow-do-wyprowadzania-sukces-akcji-rozgrzejslodziaka/HyQNAmGYLYIRwJTxw1ug (I wiem, że tacy ludzie są wszedzie.) Tak na pocieszenie na ten niewesoły początek roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:41 A czy takiemu psu nie robi się krzywdy, jak dziecku branemu z domu dziecka na święta? W każdym razie za mojej pamięci tak się robiło. Nie wiem, jak dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:45 z tego co wiem stali wolontariusze wyprowadzają psy przez cały rok. Na pytanie czy lepiej, żeby pies siedział w klatce bez spacerów przez lata czy, żeby tęsknił za "świętami" nie jestem w stanie odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:50 Wiesz, w którymś z dużych miast schronisko zorganizowało akcję by ludzie zabierali psy do domów tymczasowych, z racji złej pogody- chodziło o psy z boksów zewnętrznych. I w ramach takiej akcji pewna ilość psów (nie chce mi się sprawdzać ile) do schroniska nie już wróciło. Ludzie jednak je zatrzymali. Wyszło w sumie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:52 Pewna ilość psów do schroniska już nie wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:56 Jak ktoś chce wziąć udział w takiej akcji to szczerze radzę i bardzo proszę o rozwagę i trzeźwę ocenę organizacji tego. Byłam kiedyś na takiej akcji i widok był straszny - tak jak piszą w tym artykule chętnych do wyprowadzenia było więcej niż psów, w efekcie czego psie staruszki były ciągnięte na kilka spacerów pod rząd i wracały ledwo żywe. Zaskakująco wiele osób nie widziało problemu i jak tylko taki pies wracał, ochoczo rzucało się do kolejnego spaceru. Nie twierdzę że tak było tutaj ale uczulam - czasami organizacja tych spacerów jest naprawdę tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 19:59 Napisali, że te ktore nie mogły np ze wzgledu na wiek, nie wychodziły Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Brawo Łódź! 10.01.26, 20:02 Przecież napisałam wyraźnie że nie mówię o tym konkretnym przypadku tylko uczulam jak komuś przyjdzie do głowy angażować się w tego typu inicjatywy, bo często są zorganizowane tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś