Dodaj do ulubionych

Praktyki dla studentów

17.07.06, 19:31
łaskawcy z Indesitu, eh.. taniej siły roboczej szukają... a co z takich
praktyk wyniknie dla biednego studnta z PŁ? a guzik z pentelką, narobi sie 100
chłopaków za 1 tys.miesięcznie... do wkrecania srubek i pakowania instrukcji,
chyba nie są potrzebne studia? a budowę kuchenki można poznać oglądając
schemat jej budowy, nie koniecznie montując ja przez miesiac... przykre.
niestety włoscy kapitalisci korzystają z tego, że przyszli inzynierowie muszą
odrobić swoje na obowiązkowych praktykach,a płatne oferuja nieliczni:(
Obserwuj wątek
    • Gość: lodzianka Re: Praktyki dla studentów IP: 5.6.2D* / *.braun.de 18.07.06, 10:48
      ale pic na wode, nie robia kawy ani nie podlewaja kwiatków za to pracuja za
      tych co sa na urlopie na taśmie montażowej, nie zły pomysł na sezon urolpowy -
      praktyki! Gratuluję!
      • roccc Re: Praktyki dla studentów 20.07.06, 11:26
        No i dobrze, lepiej pracować za tysiąc netto miesięcznie, niż zbijać bąki i
        oglądać np bzurną TV.
    • eufrosyne Re: Praktyki dla studentów 26.07.06, 21:37
      przynajmniej coś zarobią. ja musze odbyć miesięczne praktyki, za które nikt mi
      nie zapłaci (studiuję medycynę) i też się zbyt duzo nie nauczę...
      • Gość: mgr Re: Praktyki dla studentów IP: 80.51.243.* 29.07.06, 10:32
        Super kasa nic tylko niech się na stałe po studiach zatrudnią heheh Sorry ale ja
        na studiach w kazde wakacje pracowalem, tylko, ze z normalne pieniadze za
        granica. A za te ich smieszne 1000 netto robic za robota to szkoda butów
        zdzierać codziennie do pracy
        • camelot Re: Praktyki dla studentów 29.07.06, 15:05
          Człowieku nie bluźnij bo wiele tysięcy rodzin w Polsce żyje za 400 - 600
          złotych miesięcznie. Ciekawym ile będziesz zarabiał jak znajdziesz pracę po
          swoich studiach. Pomijam wyjazd za granice.
          • Gość: mgr Re: Praktyki dla studentów IP: 80.51.243.* 31.07.06, 22:47
            Do camelot. Zarabiam 2500-3500 netto/mies w rok po studiach. Wyslalem 230 cv i
            bylem na ok 50 rozmowach kwalifikacyjnych. Doskonale wiem, ile się w Polsce
            zarabia bo moi rodzice też zarabiają grosze. Gdybym nie mial tych pieniedzy to
            bym tez wyjechal na stale zagranice, jak zrobilo wielu moich przyjaciol. Jednak
            zdecydowlem się dać sobie w Polsce rok czasu na znalezienie w miarę dobrze
            płatnej pracy. Acha nie jestem ani po informatyce ani po innym popularnym
            kierunku. Znam perfect angielski i posiadam spore doswiadczenie jak na wiek w
            pracy zagranicą, dodam tylko, że nie przy przysłowiowym "myciu garów"
      • Gość: ewa Re: Praktyki dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:20
        Wlasnie
        Tym razem to juz byly ostatnie dzieki Bogu!
        Ale jak sobie przypomne zapierdzielanie przez prawie Caly lipiec za darmo to az
        mi sie plakac chce.
        Najgorsze byly pielegniarskie(po 1 i 2 roku)-pielegniarki wyslugiwaly sie nami
        jak mogly ale jak przyszlo do tego ,zeby nam cos pokazac to mowily rzeczy typu
        "lekarze krwi nie pobieraja"i mialy nas w nosie.
        Lekarze nie lepsi-"prosze napisac tp,wypelnic tamto" ale a operacje nie moze
        pani isc bo nie ma miejsca.Miesiac wynoszenia basenow i pisania historii
        choroby naprawde niczego nas nie uczy.
        Gdyby choc zaplacili stowe nie czulabym sie taka upokorzona(nie przesadzam).
        WIEC WSZYSCY,KTORZY TAK CIEZKO PRAKTYKUJA ZA 1000(I TO PEWNIE NIE CO ROKU)NIECH
        SIEDZA CICHO I MNIE NIE DENERWUJA.I NIECH NIE DENERWUJA WSZYSTKICH PRZYSZLYCH
        LEKARZY BO MOGA ICH KIEDYS POTRZEBOWAC.
        Uff moze sie za bardzo unioslam,przeraszam.Tak niestety uwazam.Uwazam tez,ze
        studia medyczne sa tak beznadziejnie zorganizowane,ze niech sie nikt nie
        dziwi,ze nie ma lekarzy z powolania.Powolanie zanika po pirwszym kole z anatomii
        Pozdrawiam wszytkich przyszlych medykow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka