Dodaj do ulubionych

Antywirus dla firmy

20.10.04, 09:43
Chcialbym, a raczej firma w ktorej pracuje zakupic pakiet oprogramowania antywirusowego (50 licencji dla stacji roboczych, 5 serwerowych w tym 2 dla Windowsa 2000 serwer i 3 dla Novell'a, 100 licencji dla ochrony skrzynek pocztowych - postfix na Fedorze Core 2). Dotychczas uzywalismy MKS_Vira ale po ostatniej wpadce:

www.idg.pl/forum/thread.asp?ForumID=137&TopicID=9106&page=1

forum.mks.com.pl/forum/viewthread.php?tid=7260

Mysle, ze czas na zmiany. Prosze o wasze opinie jakiego zakupu dokonac. Antywirus (stacje robocze) ma pracowac na jednostkach w zakresie od ~300MHz do najnowszych P4, czyli zalezaloby nam, zeby byl szybki,(ze wzgledu na te slabsze jednostki) malo pamieciozerny i skuteczny. Waznym kryterium jest rowniez cena oprogramowania. Mam swoja koncepcje, ale sprawa jest nadal otwarta.

Dziekuje za wszystkie opinie i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Antywirus dla firmy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.10.04, 11:58
      Fałszywe alarmy MkS-a to ich specjalność. Poza tym mają arogancką „pomoc
      techiczną” (wiem z własnego doświadczenia).

Jeśli chodzi o cenę, najkorzystniej wypada eTrust, ponieważ gwarantuje
      bezpłatne „dożywotnie” aktualizacje. Tyle moje zdanie, ale nim się nie
      sugeruj. ;-)
      • cooba75 Re: Antywirus dla firmy 20.10.04, 12:20
        Co do aroganckiej pomocy MKS: True (tez wlasne doswiadczenia) dopoki wszystko bylo ok nie bylo potrzeby korzystania, natomiast jesli chodzi o eTrusta CA to nie wiem jak bedzie wygladala sprawa rozwoju tego produktu w przyszlosci na innych platformach (CA jest oficjalnym partnerem MS). Natomiast ja myslalem o Nod32 lub F-Secure
      • cooba75 Re: Antywirus dla firmy 20.10.04, 12:33
        I jeszcze jedna sprawa. Na podstawie informacji zawartych na stronie

www.anti-virus-software-review.com/index.html
        ani eTrust, ani F-Secure niema oprogramowania pod Linuxa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka