Dodaj do ulubionych

Tuning samochodów japońskich

IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.09.01, 14:36
Moze ktos zna tunera samochodow japonskich (szczegolnie Nissana) za granicą bo
chyba w Polsce nie ma. Nie mysle tu o firmach tuningujacych wszystko ale o
tunerach konkretnych marek (brand tuning). Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: cinek Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.formus.pl 10.09.01, 15:55
      Bulba, witaj w klubie, tez mam nissanka, tego samochodu nikt (profesjonalnie) w
      Polsce nie tunuje, w europie chyba tez, wiem, ze w kraju kwitnacej wisni i w
      USA sa firmy ktore zajmuja sie nissanami, widzialem kilka zdjec tuningowanych
      nissankow, rewelka !! dane techniczne taz nie kiepskie, mechaniki nikt w polsce
      tak nie zrobi ale look, mozna zrobic na podstawie zdjec na zamowienie, ale
      koszty sa zajeb.....

pozdrawiam
    • Gość: MaciekS Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.amdahl.com 10.09.01, 17:53
      Gość portalu: Bulba napisał(a):

> Moze ktos zna tunera samochodow japonskich (szczegolnie Nissana) za granicą bo
      > chyba w Polsce nie ma. Nie mysle tu o firmach tuningujacych wszystko ale o
      > tunerach konkretnych marek (brand tuning). Pzdr.

No wlasnie o tym pisalem w swoich postach (tuning zaawansowany i w USA). Zajrzyj na strony
      www.turbomagazine.com a moze zdobadz ten miesiecznik nawet stare wydanie. Tam jest cala fura
      informacji na temat tuningu i adresy firm ktore albo zrobia tuning, alebo przysla elementy do tuningu. O ile
      pamietam to wlasnie Nissan jest dobrym samochodem do tuningu i w tym magazynie bylo sporo
      artyk\ulow na temat Nissanow. O ile pamietam to wlasnie Nissan fabrycznie tez produkuje niektore
      elementy (silnik) do tuningu (no o poprawionych parametrach w stosunku do tych standardowych), ale
      zabiegac o nie pewnie mozezz bezposrednio w Japonii albo poprzez posrednika w USA.

Powodzenia

P.S> Jesli nie ma "Turbo Magazine" w sklepach w Polsce to albo popros by ktos przyslal z USA, albo
      przejdz sie z konsulatem/ambasada USA. Oni maja biblioteke i czasopisma wiec i to moze posiadaja
      (ale glowy nie dam sobie uciac).
    • Gość: MaciekS Re: Tuning samochodów japońskich - i jeszcze jedno... IP: *.amdahl.com 10.09.01, 17:59
      Gość portalu: Bulba napisał(a):

> Moze ktos zna tunera samochodow japonskich (szczegolnie Nissana) za granicą bo
      > chyba w Polsce nie ma. Nie mysle tu o firmach tuningujacych wszystko ale o
      > tunerach konkretnych marek (brand tuning). Pzdr.

Jesli bedziesz zwracal uwage na Nissany to pamietaj ze niektore modele Nissana z Europy w USA
      wystepuja pod marka Infinity. Infinity to wlasnie Nissan, ale nie wszystkie modele isnieja w Europie i
      odwrotnie. Oczywiscie na rynku amerykanskim jest i Nissan pod nazwa "Nissan"... robi on modele nieco
      mniej luksusowe niz Infinity, ale niekoniecznie to jest zawsze regula.

Pozdrawiam
    • Gość: Guard Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.chello.pl 10.09.01, 21:12
      Faktycznie niezwykle trudno jest odszukać tunera Nissana. Moje obserwacje
      wskazują, że bez problemów można trafić na tunera Hondy lub Toyoty a z Nissanem
      jest o wiele gorzej. Abstrahując od brand tuning warto jest zajrzeń na
      http://www.separts.co.uk/, http://www.altezzalight.com/ a duża baza adresów
      stron o tuningu jest na http://www.puretuning.cjb.net/. Jeśli znajdziesz coś
      ciekawego o tuningu Nissana daj znać. Pozdro dla wszystkich z klubu. Nissana :-)
      oczywiscie. Guard
      • Gość: SUN Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.02.02, 13:46
        może podrzuć link do klubu nissana?!
        • guard Re: Tuning samochodów japońskich 26.02.02, 11:06
          To dobra propozycja! Zapraszam na www.autocentrum.pl/ do AC NISSAN oraz
          oczywiscie na www.nissanclub.of.pl/ Pozdrowienia
    • Gość: Bulba Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.09.01, 11:22
      Dzieki za wszystkie informacje. Czy ktos z was trafil na strone o Nissanie -nie
      liczac stron dealerow (cos takiego jak jest np o Punto na serwerze Supermedia)?
    • Gość: PioPio Re: Tuning samochodów japońskich IP: *.xtra.pl 16.09.01, 18:29
      Cześć Kolego, Ja miałem ten sam problem z Mitsubishi, ale udało mi się znaleźć
      w niemczech firmę, która oferuję tuning Mitsubisji, jak również Nissana. Zobacz
      http://www.giacuzzo.com/fs_nissan.html . Pozdrawiam
      Piotr K. FanKlub Mitsubishi Polska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka