18.07.06, 10:57
czy ktoś moze polecić mi zaufanego jubilera? mam do zmniejszenia dość drogi
pierścionek z brylantemi, boje się, że jakiś cwaniak zamieni go na cyrkonię.
Jestem alikiem nie poznam się, a pierścionek trzeba pewnie zostawic na cały
dzień.
Obserwuj wątek
    • evonka Re: jubiler 18.07.06, 11:50
      może da się zmniejszyć go mając go cały czas na palcu??? ;-))

a tak serio. jeśli masz takie obawy to przed zaniesieniem do jubilera
      zorganizuj sobie dokument od inengo o jakości kamienia. po odebraniu po
      zmniejszeniu, wróc do tego pierwszego i zapytaj go o to czy to ten sam kamien.

ale nie sądzę, żeby Ci się to przytrafiło... a już na pewno nie w większych
      firmach, typu Kruk czy Apart...
      • jasiek812 Re: jubiler 18.07.06, 12:49
        papier mam, ze jest orginalny.

problem jest innego typu. Apart, bo tam kupowalem, moze zmniejszyc za darmo ale
        czeka sie tam ok 3 tyg. a ja potrzebuje na sobote :-)dlatego szukam zaufanego
        zakadu jubilerskiego :-)
        • evonka Re: jubiler 18.07.06, 13:14
          zaufanego jubilera mam na ul.Zgierskiej między Placem Kościelnym a Bałuckim
          Rynkiem po prawej stronie. Taki mały lokalik. Często nie bywam, może ze dwa-
          trzy razy tam byłam, więc nie wiem czy można polecać, ale to chyba dobry
          jubiler, rodzinna firma, zależy im na kliencie, wiec nie powinni oszukiwać....
    • jasiek812 Re: jubiler 18.07.06, 14:07
      A czy w ogóle taka sytuacja jest prawdopodobna? tzn, ze następuje zamiana
      kamienia?
      • evonka Re: jubiler 18.07.06, 14:10
        w filmach chyba tak.. ;-)
        • Gość: Jubiler Re: jubiler IP: *.smrw.lodz.pl 30.06.14, 22:59
          Czy pomyślał kiedyś klient o tym,że jeśli taki jubiler zamieniłby kamień to były skończony na rynku,nie mówiąc już o konsekwencjach prawnych?
          Przed zmianą rozmiaru wyrób jest zawsze ważony i sprawdzany,czy klient na pewno przekazuje pierścionek z brylantem.
    • Gość: Jubiler Re: jubiler IP: *.smrw.lodz.pl 30.06.14, 23:03
      Co znaczy drogi pierścionek z brylantem,to też pojęcie względne.
      Nie mówimy o brylantach z Apartu,bo klient u jubilera może kupić lepszej jakości kamienie i kilkukrotnie tańsze-różnica jedyna to brak certyfikatu na 4 strony firmy Apart,czy innej sieciówki.
      Drogie kamienie oprawia się często przy kliencie,ale są to kamienie o wartości kilkunastu,czy kilkudziesięciu tysięcy złotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka