Dodaj do ulubionych

Lingwista ul. Jaracza

24.07.06, 00:35
Czy korzystal juz ktos z uslug firmy Lingwista i czy moze sie podzielic
ewentualnymi uwagami oraz opiniami odnosnie w/w organizacji? Z gory dziekuje
wszystkim za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • el-042 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 10:43
      Znalazłem tylko to:
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/627721.html
      --
      Odpłyń Łodzią z EL-042
      • kotbert Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 13:37
        Ja i kilkoro moich znajomych korzystało z tego biura jako pośrednika dla Work and Travel. Załatwiali bilety, wizę i pracęw Stanach, tyle że z tego co wiem, inni, podobnie jak ja, załatwili sobie inną pracę, więc nie wiem, jaka miała być ta zorganizowana przez biuro. No i jeśli się nie jedzie pierwszy raz, tylko kolejny i ma się już jakie takie doświadczenie w organizowaniu wyjazdu, warto zrezygnować z tego pośrednictwa - samemu kupi się tańsze bilety lotnicze, no i formalności nie kosztują tyle, jeśli załatwia się je samemu z pracodawcą.
        Faktem jest ponadto, że Lingwista ma problem ze zwrotem jakichkolwiek pieniędzy - w zeszłym roku mój brat walczył z nimi kilka miesięcy, zanim oddali mu to, co mu się należało.
        • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 22:50
          Dzieki bardzo wszystkim za informacje. Jakis czas temu skusilem sie na
          wspolprace z tym biurem po artykule z "Dlaczego". Wplacilem 1200zl, odbylem
          jedna rozmowe telefoniczna z posrednikiem w Anglii, po ktorrej wszystko mialo
          pojsc jak z platka, jednak sprawa ucichla. Czekam juz kilka miesiecy, sila
          wyrywam jakiekolwiek informacje i nic z tego nie wynika. Caly czas jest mydlenie
          oczu i zero konkretow. Trzeba cos zrobic z takim nieuczciwa firma, nie moze
          bezkarnie nabijac ludzi w butelke. Ja tego tak nie odpuszcze. Na szczescie mam
          znajomego, dobrego prawnika z Warszawy i jak trzeba bedzie bede walczyl z nimi
          na drodze sadowej!!
          • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 23:17
            I jeszcze dla zaintereswoanych, wiecej informacji o Lingwiscie
            www.ewiza.com/forum2/tematy20/30.htm
    • anna_mlo Re: Lingwista ul. Jaracza 25.07.06, 22:04
      o ile się orientuję, to biuro podawało swój numer rejestracyjny, a dzisiaj
      czytam, że nie istnieje w rejestrach pośrednictwa pracy. Czyżby oszustwo?
      • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 25.07.06, 22:28
        Cale to biuro jest bardzo podejrzane!! Ja czekam wlasnie na odpowiedz z
        Ministerstwa Pracy i Polityki Spolecznej w zwiazku z legalna dzialanoscia firmy
        jako posrednika w zalatwianiu zatrudnienia w Unii Europejskiej. Wydaje mi sie,
        ze to dopiero poczatek przekretow i niedomowien zwiazanych z Lingwista. Cos jest
        na rzeczy, skoro tyle osob wypowiada sie w sposob negatywny o dzialalnsoci biura.
        • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 27.07.06, 20:49
          Trzeba zlozyc skarge na to biuro do wojewodzkiego Urzedu Pracy oraz do
          Ministerstwa Pracy i Polityki Spolecznej!!!Inaczej nie da sie walczyc z takimi
          nieuczciwymi firmami. Trzbe wykorzenic takie praktyki z polskiego rynku!! Nalezy
          tepic takie firmy jak pluskwy, a nie pozwalac, aby zwyklych ludzi, ktorzy
          nierzadko wydaja ciezko zarobione i odlozone pieniadze na wyjazd, nabijano w
          butelke i robiono z nich idiotow!!
          • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 11.08.06, 15:54
            I prosze bardzo, oddzial Lingwisty w Lodzi zostal zlikwidowany. Bardzo dobrze!!
            Jednego pasozyta na rynku mniej!! Teraz trzeba sie zajac siedziba w Warszawie,
            ale tym zajma sie juz odpowiednie urzedy.
            • arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 06.10.06, 19:11
              Walcze z nimi o pieniadze w centrali w Warszawie. Zlodziejstwo i tyle, radze
              uwazac na ta firme!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka