arthas10 24.07.06, 00:35 Czy korzystal juz ktos z uslug firmy Lingwista i czy moze sie podzielic ewentualnymi uwagami oraz opiniami odnosnie w/w organizacji? Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el-042 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 10:43 Znalazłem tylko to: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/627721.html -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 13:37 Ja i kilkoro moich znajomych korzystało z tego biura jako pośrednika dla Work and Travel. Załatwiali bilety, wizę i pracęw Stanach, tyle że z tego co wiem, inni, podobnie jak ja, załatwili sobie inną pracę, więc nie wiem, jaka miała być ta zorganizowana przez biuro. No i jeśli się nie jedzie pierwszy raz, tylko kolejny i ma się już jakie takie doświadczenie w organizowaniu wyjazdu, warto zrezygnować z tego pośrednictwa - samemu kupi się tańsze bilety lotnicze, no i formalności nie kosztują tyle, jeśli załatwia się je samemu z pracodawcą. Faktem jest ponadto, że Lingwista ma problem ze zwrotem jakichkolwiek pieniędzy - w zeszłym roku mój brat walczył z nimi kilka miesięcy, zanim oddali mu to, co mu się należało. Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 22:50 Dzieki bardzo wszystkim za informacje. Jakis czas temu skusilem sie na wspolprace z tym biurem po artykule z "Dlaczego". Wplacilem 1200zl, odbylem jedna rozmowe telefoniczna z posrednikiem w Anglii, po ktorrej wszystko mialo pojsc jak z platka, jednak sprawa ucichla. Czekam juz kilka miesiecy, sila wyrywam jakiekolwiek informacje i nic z tego nie wynika. Caly czas jest mydlenie oczu i zero konkretow. Trzeba cos zrobic z takim nieuczciwa firma, nie moze bezkarnie nabijac ludzi w butelke. Ja tego tak nie odpuszcze. Na szczescie mam znajomego, dobrego prawnika z Warszawy i jak trzeba bedzie bede walczyl z nimi na drodze sadowej!! Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 24.07.06, 23:17 I jeszcze dla zaintereswoanych, wiecej informacji o Lingwiscie www.ewiza.com/forum2/tematy20/30.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anna_mlo Re: Lingwista ul. Jaracza 25.07.06, 22:04 o ile się orientuję, to biuro podawało swój numer rejestracyjny, a dzisiaj czytam, że nie istnieje w rejestrach pośrednictwa pracy. Czyżby oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 25.07.06, 22:28 Cale to biuro jest bardzo podejrzane!! Ja czekam wlasnie na odpowiedz z Ministerstwa Pracy i Polityki Spolecznej w zwiazku z legalna dzialanoscia firmy jako posrednika w zalatwianiu zatrudnienia w Unii Europejskiej. Wydaje mi sie, ze to dopiero poczatek przekretow i niedomowien zwiazanych z Lingwista. Cos jest na rzeczy, skoro tyle osob wypowiada sie w sposob negatywny o dzialalnsoci biura. Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 27.07.06, 20:49 Trzeba zlozyc skarge na to biuro do wojewodzkiego Urzedu Pracy oraz do Ministerstwa Pracy i Polityki Spolecznej!!!Inaczej nie da sie walczyc z takimi nieuczciwymi firmami. Trzbe wykorzenic takie praktyki z polskiego rynku!! Nalezy tepic takie firmy jak pluskwy, a nie pozwalac, aby zwyklych ludzi, ktorzy nierzadko wydaja ciezko zarobione i odlozone pieniadze na wyjazd, nabijano w butelke i robiono z nich idiotow!! Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 11.08.06, 15:54 I prosze bardzo, oddzial Lingwisty w Lodzi zostal zlikwidowany. Bardzo dobrze!! Jednego pasozyta na rynku mniej!! Teraz trzeba sie zajac siedziba w Warszawie, ale tym zajma sie juz odpowiednie urzedy. Odpowiedz Link Zgłoś
arthas10 Re: Lingwista ul. Jaracza 06.10.06, 19:11 Walcze z nimi o pieniadze w centrali w Warszawie. Zlodziejstwo i tyle, radze uwazac na ta firme!!! Odpowiedz Link Zgłoś