scalietti 26.07.06, 12:52 wiadomosci.onet.pl/1361898,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: nowa koalicja 26.07.06, 12:54 czego to się nie robi,ale sojusz ;inteligencji; i chłopów już przerabiałem Odpowiedz Link Zgłoś
gray dlaczego piszesz, że koalicja, skoro 26.07.06, 14:25 "Pawlak zastrzegł, że "grupowanie list ma charakter techniczny" i nie ma charakteru koalicji."? Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m ano dlatego, 26.07.06, 20:37 że przyswieca mu nadrzędne motto pisoobrony III ligi polskich rodzin: "naród jest ciemny ,naród to kupi!" teraz kwaczynienko będzie mógł krzyczeć: aaaaaaaaaaaaaaaaa patrzcie eeeeeeeee jak was yyyyyyyyyyyy PO zdradziło! aż dziw,ze forumowy pis _news jeszcze nie szczeka;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ano dlatego, 26.07.06, 20:57 Wiesz co, miałem dla Ciebie (mimo oczywistych różnic między nami) sporo szacunku. Widzę jednak, że upały całkiem Cię ogłupiły. Sądziłem, że kretyńskie zaczepki w stylu Tuska, Rokity czy Niesiołowskiego nie są zaraźliwe. Myliłem się. Zbitka dwóch żywiołów, czyli nadmiernych temperatur w połączeniu z bzdurami wygadywanymi nie tylko przez tych trzech, mogą jak widać spowodować spore spustoszenia w głowach niektórych osób. Weź sobie zimny tusz, ratuj resztę szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: ano dlatego, 26.07.06, 21:09 dobra,przy tej niby wycieczce osobistej postawiłem taki znaczek ;) ale nieważne,przepraszam Cię najmocniej jesli poczułeś się urażony(zapewne nie bez powodu) pominmy ostatnie zdanie mojego któtkiego postu,powiedz,czy nie o to również chodziło ustawodawcom,aby popchnąc partie opozycyjne w jakieś irracjonalne koalicje wyborcze i zrobić wyborcom kompletny burdel w głowie? p.s. upały znoszę dosc dobrze,polecazm żywiec zdrój gazowany-smaczna woda i gasi pragnienie Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ano dlatego, 26.07.06, 21:26 Nie ma sprawy. Co do nowego ustawodastwa, to co w tym dziwnego, że PiS chce zrobić coś pod siebie? Kto niby tego nie próbował, zwłaszcza w obliczu wyborów? Może PO jest takie święte? W żadnym razie. Ledwie w maju tego roku chcieli zmienić ordynację. Chcieli doprowadzić do wyborów bezpośrednich, co oczywiście (kasa misiu, kasa) zwielokrotniłoby szanse "liberałów". Czyli na 5 miesięcy przed wyborami jest fair, a 3 miechy przed już nie? Hipokryzja. Do tego uparcie przypominam, że PiS prze do wykrystalizowania sie sceny politycznej na dwa obozy. Widać doskonale, że jest już w połowie tej drogi. PiS pochłonie tych z prawej strony, PO ma szanse zrobić to z lewą i środkiem. Jeszcze drobiazg odnośnie PO. Czy nie widzisz, że oni się permanentnie ośmieszają? Niby bezustannie jadą na PiS, kłapią o straszliwych zagrożeniach, a w sejmie głosują tak, jakby byli w koalicji. Nie dziwi to o tyle, że przed wyborami jedni i drudzy szli z niemal tożsamym programem. Stąd też nadzieje społeczeństwa, że zabiorą się za naprawę wspólnie. Kiedy się okazało, że PO niezdolne jest do współpracy, bo trwa w permanentnym szoku i wysyła dziwaczne sygnały, ludzie zaczęli pukać się w głowę. Nie stało się nic z tego co złowieszczo zapowiadali Tusk z reszta kompanii, a jest nawet lepiej niż się ktokolwiek spodziewał. Jak tak dalej pójdzie, to PO podzieli los SLD. Nikt nie lubi przegrańców, do tego takich, co to tylko potrafią złorzeczyć. PS Też piję wody gazowane, chociaż rzekomo zdrowsze są te bez bąbelków. Jednak lekarzy (i to od wszystkiego) było już u nas sporo (na scenie politycznej zwłaszcza), a żaden z nich jeszcze się nie sprawdził, więc żłopię to, co mi podobno nie służy;) Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Teraz K...a My 26.07.06, 21:33 Jednym slowem: Teraz K...a My I pomyslec, ze to Kaczynscy krytykowali AWS za to, co teraz sami robia w dwojnasob. Mnie to brzydzi. A jesli kogos o prawicowych pogladach to nie brzydzi, to znaczy, ze racje maja lewacy iz prawicowosc oznacza obskurantyzm, koltunerstwo i ciemnogrod. Kaczynscy przekroczyli granice dobrego smaku, gdy porozumieli sie z Lepperem. To, co robia teraz to juz tylko rownanie w dol i plugawienie wszystkich wartosci, jakie sami nosili na sztandarach. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 21:47 Polityka panie, polityka. A kto powiedział, że ona jest taka ładna, hamerykańska? W polityce liczy się skuteczność. Przegrani nie mają racji. I jeszcze drobiazg. Żeby ci nasi przegrani byli eleganccy... Gdzie tam. Ci to są dopiero splugawieni:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 21:50 Hamerykanska polityka wcale nie jest ladna. Za to ci, ktorzy tam sa uwazani za prawice nie wprowadzaja socjalizmu jak nasi "prawicowcy" od siedmu bolesci. Od tego w Hameryce jest lewica. Jesli chodzi o ladnosci polityki to mowili o tym bracia dwaj, ktorzy dzieki temu, ze takie ladne historyjki opowiadali wygrali wybory (nieznacznie wygrali wybory - zaledwie o 3 proc. wyprzedzili PO). Odpowiedz Link Zgłoś
longeta też to zauważyłem że........ 26.07.06, 21:58 lewica jest bardziej prawicowa, a prawica lewicowa w ustawach to musi w końcu jebnąć Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: też to zauważyłem że........ 26.07.06, 22:06 Doszlo do tego, ze na wlasne uszy slyszalem jak jeden z przedstawicieli LSD wyglosil taki passus: "No bo to juz tak tradycynie jest, ze to, co lewica zaoszczedzi to prawica wyda. Pozniej musi znowu przyjsc lewica, zeby troche zacisnac pasa". Koniec cytatu. Czy to wymaga komentarza? Takie powiedzenie rzeczywiscie funkcjonuje w polityce, ale w cywilizowanych krajach jest na odwrot. To prawica dba o dyscypline budzetowa, a lewica jest bardziej populistyczna i wydaje ponad stan. Polska znowu, jak widac, w awangardzie postepu... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: też to zauważyłem że........ 26.07.06, 22:31 Po pierwsze, to polska lewica, to nie jest żadna lewica. To są takie swojskie liberały. Oni nie mają za grosz wrażliwości społecznej, a właśnie ta powinna charakteryzować lewą stronę. Z konieczności (i, jak sądzę, także ze zwykłej predyspozycji) taką cechę posiada PiS, stąd przyprawianie im gęby "komuchów", ale za to premia w postaci zwiększonego elektoratu. Co do opowiastek, a raczej banialuk opowiadanych przez członków SLD, to nawet nie warto na nie wzruszać ramionami. Fajnie by było, gdyby jeden z drugim Olejniczak, Napieralski czy inny Szmajdziński przypomnięli, o ile to za "doskonałych" rządów Millera i Belki zwiększył się nasz dług. Zwłaszcza ten wewnętrzny. Mity opowiadane przez tych panów, należy między bajki wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: też to zauważyłem że........ 26.07.06, 22:36 Skoro PiS ma predyspozycje do socjalizmu w gospodarce i łączy to z konserwatyzmem w kwestiach obyczajowych, spolecznych i politycznych (autor_y_t_a_t_ywny sposob rzadzenia), to naprawde prosze sie nie dziwic, ze niektorzy porownuja PiS do partii faszystowskich. Niech PiS sie zdecyduje. Albo chce byc prawica, albo lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: też to zauważyłem że........ 26.07.06, 22:39 Nie wymagaj odemnie bym komuchów bronił,jeszcze mam szablę po dziadku który łoił im skóre to jakis cud był czy coś Nasza scena polityczna jest atrapą. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:23 To "hamerykańska" wziąłeś zbyt dosłownie. Odwołałem się jedynie do pamiętnego określenia Pawlaka z "Samych swoich". Co do historyjek, to te opowiadane przez PiS niewiele różniły się od PO-wskich. Ale, co dziś widać, bardziej przemówiły do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:31 PiS przeprowadzil zdecydowanie lepsza kampanie, w stylu amerykanskim (i dlatego wygral wybory, nieznacznie wprawdzie, ale wystarczjaaco, zeby samodzielnie rzadzic). W sferze wartosci odwolujac sie do hasel konserwatywnej Ameryki. Niestety, w sferze gospodarczej odwolal sie raczej do hasel gloszonych dotychczas przez Leppera (w tym kontekscie nie dziwi koalicja z Lepperem). Bo zaiste czym innym jest antyliberalizm amerykanskich Republikanow (w Ameryce liberalowie to synonim socjalistow w sferze gospodarczej i libertynow w kwestiach spoleczno-obyczajowych), a czym innym jest antyliberalizm polskiego PiS (w Polsce liberalami okresla sie poglady gospodarcze tozsame w Ameryce z Prawica i Republikanami). Niestety, nie tylko w sferze werbalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:35 To gdzie w takim razie usytuować PO? Liberalną PO, która przegłosowała becikowe? Tak już mają, że na złość babci odmrożą sobie uszy, a nawet gotowi są wzywać do rewolt. W imię czego pytam? Bo przerżnęli demokratyczne wybory? Tacy to i liberalni-demokraci... Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:38 Wcale az tak bardzo nie przerzneli. PO jest klasycznie centroprawicowa formacja i wpychanie przez PiS Platformy w ramiona SLD to po prostu zwyczajne swinstwo (zeby nie napisac ostrzej). Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:52 A ja mam nieodparte wrażenie, że nikt ich tam nie wpycha. Sami tam lezą. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 22:57 A ja, gdy czytam/slysze takie opinie od inteligentnych, wydawaloby sie, ludzi, to zastanawiam sie, czy naprawde wy w to wierzycie, czy poczuliscie sie nagle takimi malymi Kaczynskimi, ktorzy prowadza zajebista gre polityczna (propaganda na mala - internetowo-towarzyska - skale dla dobra Polski), ale tak naprawde nie wierza w bzdury, ktore glosza. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:11 Nie wiem jak inni, ale ja, wydawałoby się w miarę inteligentny człowiek, na prawdę wierzę w to, że wreszcie coś się w Polsce zmieni. Że skompromitowane buzie nie będą już straszyć z telewizorów i bilbordów. Że odejda do lamusa. Dla mnie to nie są bzdury. Możesz dzięki takim jak ja, czuć się lepszym i mądrzejszym. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:18 Ja tez wierze w to, ze w Polska sie zmienia na lepsze. Niech ci Kaczynsci porzadza jeszcze troche. A nuz faktycznie zrobia jakis porzadek ze sluzbami specjalnymi. Tylko niech za bardzo nie zrujnaja przy tym gospodarki, bo tak naprawde to wlasnie gospodarka decyduje o dobrym samopoczuciu Polakow, a nie to, ze w sluzbach specjalnych nie ma komunistow (zreszta nawet Macierewicz powiedzial, ze nie wyklucza iz dawni funkcjonariusze komunistycznej SB moga byc przydatni rowniez dzisiaj). I tego wlasnie sie boje, ze jednak zrujnuja. Przynajmniej na razie wszystko na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:34 Co na to wskazuje, że coś sknocą? Giełda upadła? Euro jest po 7, a dolar po 6 złotych? Inwestorzy odpłynęli w siną dal? Czy może tylko takie strachy (już od 9 miesięcy) wywołują "przychylne" PiS-owi osoby? I jeszcze taki drobiazg. Skompromitowane, skorumpowane i przesiąknięte PRL-owskim betonem służby, stanowią potężny garb dla naszej młodej demokracji. Jak tylko uda się wyciąć tego raka, wszyscy (prócz tego tałatajstwa oczywiście) odetchniemy głębiej. Niech to się stanie jak najszybciej. A sam Maciarewicz nadaje się do tego doskonale. Jego nikt nie przekupi i nie przestraszy. Kolejny strzał w 10 Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:43 Poczytaj troszke o budzecie. O wzrastajacych wydatkach, rosnacej akcyzie i innych podatkach posrednich(Marcinkiewicz obiecal w zeszlym roku, ze akcyza na paliwo nie wzrosnie - wzrosla!). Efekty tego juz zaczynaja byc widoczne. Benzyna nigdy jeszcze nie byla tak droga (dzisiaj tankowalem na finskiej stacji - najtanszej w Łodzi - 95 za 4,20 zl na litrze). Rosna koszty transportu, niedlugo zaczna rosnac ceny i za te same pieniadze kupimy mniej w sklepach. Mimo koniunktury na rynku, ktora jest od roku, to pierwszy krok do recesji. Jesli rzad nie obnizy kosztow pracy i nie zredukuje podatkow posrednich (a nie zrobi tego, bo juz brakuje w budzecie pieniedzy na wszystkie socjalne gadzety uchwalone przez Sejm - nie dalej jak dzisiaj Lepper zapowiedzial, ze rzad przeznaczy 100 mln dla rolnikow jako rekompensate za skutki suszy), to katastrofa finansowa i gospodarcza, niestety, coraz blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:49 Ok. Ci, którzy wietrzą tu drugą Argentynę, niech czym prędzej budują schrony. Ja sobie spokojnie na to popatrzę. A co do paliwa, to jakoś nie słyszałem, żeby staniała baryłka ropy naftowej. Chyba, że mi coś umknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Teraz K...a My 27.07.06, 00:16 big_news napisał: > A co do paliwa, to jakoś nie słyszałem, żeby > staniała baryłka ropy naftowej. Chyba, że mi coś umknęło. owszem - umknęło ci mądre słowo "akcyza". Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Teraz K...a My 27.07.06, 00:10 czyli przyznajesz, że wszyscy kłamali ale PiS bardziej pod publiczkę? cóż - w nazwie "prawo i sprawiedliwość" nie ma słowa o uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Teraz K...a My 27.07.06, 00:06 rozumiem, że wygranych elegancja nie dotyczy domyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Teraz K...a My 26.07.06, 23:46 sztandary już dawno schowano, aczkolwiek najwyższy czas na odkurzanie, bo przecież nowe wybory idą. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: ano dlatego, 26.07.06, 22:04 o,pokusiłeś się o szczerosc. szkoda tylko,ze uzywasz argumentów typu,a oni są jeszcze gorsi(~u was murzynów biją:) ) PO zgłosiła hasła JOW w odniesieniu do wyborów do sejmu i senatu,do samorządów mamy ordynację mieszaną juz teraz:) a do rzeczy: dlaczego uważasz ,ze wybory bezposrednie zwiększyły by szanse liberałów? raczej większe szanse miałby tandetny populizm, wybory bezposrednie byłyby jednakowo ryzykowne dla kazdej partii,bo nie wybierało by się sposród ogólno dostępnej wojny na lodówki i wermaht,ale mógłbyś zagłosować na konkretną osobę znaną w danej społecznosci z jakiegoś powodu, a tak układa się ogólnopolskie hasełka a ciemny lud skresla pierwszego z listy i tyle masz z wyborów, zresztą popatrz na bezposrednie wybory w takiej czerwono liberalnej łodzi wygrał kropiwnicki,w warszawie kaczynski. dajesz tez do zrozumienia,ze pisowi chodzi o podział na dwa wykrystalizowane obozy,to zadna nowosc,łzeautorytety trąbiły o tym jeszcze wtedy gdy rokita jadał sniadania z marcinkiem. skąd więc wniosek,że to PO ponosi winę za brak koalicji skoro sam stwierdzasz,ze dwa obozy to priorytet braci kaczynskich???(te tezy się wykluczają) a jesli w PO głosują zgodnie ze swoim sumieniem,a nie tylko przeciwko rządowi,to powinieneś bić brawo-chyba takiej opozycji należy zyczyć kazdemu Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ano dlatego, 26.07.06, 22:51 Krótko. Okręgi jednomandatowe, to w zdecydowanej większości zwycięstwa ludzi majętnych. Kampania kosztuje. Stąd to moje kasa misiu, kasa. Łatwo sobie wyobrazić, że w Polsce rządzą udzielni książęta, podobni do Stokłosy. Całe regiony w łapskach niezłych przekrętaczy. Tak trudno sobie wyobrazić, że gość za którym stoi fortuna (nie ważne jak zdobyta), zmiecie z pola walki jakiegoś lokalnego szaraczka? PiS wyciągał rękę do PO. Widział to każdy, kto tylko chciał. Dawał Platformie c_o_n_a_j_m_n_i_e_j połowę stanowisk rządowych. Poszło, jak wiesz, o resorty siłowe. Wiadomo dlaczego. PiS nie tylko deklarował wyczyszczenie kraju z różnego barachła. On to robi. PO prawdopodobnie (podkreślam to prawdopodobnie) chciała sprawy lustracji przypudrować. Przypuszczam tak, bo korzenie PO są (czy to się komuś podoba czy nie) różowe. Związki z byłą UW, zezowanie na SLD są wymowne. PiS chciał i dąży do tego, aby rzeczywiście były jedynie dwa silne ugrupowania. Pierwotnie widział się razem z PO, na drugim biegunie mogłoby pozostać SLD z satelitami. Sytuacja zmieniła się tuż po wyborach i stała się jednoznaczna. PO chciało rządzić mimo tego, że przegrało wybory. Kto by się na to zgodził?! Ponieważ PO dalej rżnie cnotliwą panienkę, samo się marginalizuje i pcha w łapska czerwonych. Chciałbym się mylić, ale pewnie pokażą to już najbliższe jesienne wybory. To, że PO głosuje główne ustawy tak jak rządzący ładnie o nich świadczy, ale jest z gruntu schizofreniczne. Nie uważasz? Co to za opozycja jest?!;) Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:04 PiS oczyszcza kraj z roznego barachla przy pomocy fachowcow z Samoobrony. Dobre sobie! No i co z tego, ze nie chce wpuscic ludzi z Chamoobrony do resortow silowych? PiS ma wystarczajaca liczbe podejrzanych osob we wlasnych szeregach (vide wiceminister sprawiedliwosci Kryże, ktory skazywal dzialaczy opozycji antykomunistycznej - m.in. Bronislawa Komorowskiego z PO - w latach 80-tych). Jesli oczyszczanie panstwa ma polegac na tym, ze PiS obsadza wszystkie stanowiska swoimi ludzmi (ktorych nie ma! i dlatego wlasnie siega po rozne typy spod ciemnej gwiazdy) a twardy komunistyczny beton PZPR-owski z Chamoobrony (m.in. Borysiuk) dostaje intrantne i wplywowe posady m.in. w TVP, ministerstwach i agencjach rzadowych, to ja sie pytam - po co bylo w ogole wygrywac wybory??? Niechby rzadzilo dalej LSD. Liczba komuchow na wysokich stanowiskach panstwowych bylaby taka sama, ale przynajmniej nie odbywaloby sie to pod prawicowym sztandarem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:15 Nie chciała PO, to wzięli Samoobronę. Teraz Tusk i Rokita zaciskają wargi. Nie wyciągaj też tak pochopnie byłych pezetpeerowców z PiS. Jakby przyszło co do czego, to z PO wyciągnąć takich możnaby na pęczki. Ale tego to już mi się nie chce nawet. Samo wystukiwanie takich nazwisk, przyprawia mnie o dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:22 Nie wystukujesz, bo takich komunistow jak Kryże po prostu w PO nie ma. A co do PO. Oczywiscie, ze PO nie chciala koalicji na takich warunkach jakie postawil PiS. PiS nie chcial partnerskiej koalicji, tylko zachlysnal sie tym, ze odniosl niby wielkie zwyciestwo, bo wyprzedzil PO o ... 3 proc. i chcial sobie podporzadkowac PO tak jak zrobil to pozniej z Chamoobrona i LPR. Kto umie myslec realnie, ten rozumie, ze to nie bylo mozliwe. Po prostu Platforma byla dla PiS rownorzednym partnerem i wlasnie to bylo PiS nie w smak. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:46 Dobra. Ty swoje, a ja swoje. PO miała być w/g Ciebie upokorzona, a ja twierdzę, że było dokładnie na odwrót. Co do ludzi o wątpliwej przeszłości w różnych szeregach, to albo nic nie wiesz albo coś udajesz. Żeby nie zasypywać Cię długaśną listą nazwisk, wskażę jedynie dwa, zreszta ich nie wymieniając. Pierwsze z brzegu to sam założyciel PO. Fakt, iż przyznał się do agentury świadczy o nim nieźle, ale nie zaciera zaszłości. Drugie, to choćby łódzka pani poseł, lubiąca fantazyjną jazdę samochodem. Gdybyś znał jej wystąpienia z przełomu lat 1968/80, prawdopodobnie otworzyłbyś szeroko oczy ze zdumienia. Nic nie jest jednoznaczne, tak jakbyś chciał. Świat jest dość skomplikowany. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:49 Teraz to juz pojechales. Mowisz o Olechowskim, ktory zawiesil dzialalnosc w PO i Katarasinskiej, ktora wlasnie zostala odsunieta na boczny tor w łódzkiej PO? Ale nawet i te osoby to nie sa komunisci pokroju Kryże, ktory skazywal w czasach stanu wojennego (m.in. takich ludzi jak Katarasinska, ktora mimo swojej nieciekawej przeszlosci, wtedy JUZ byla po stronie antykomunistow) dzialaczy opozycji antykomunistycznej (m.in. Komorowskiego z PO). Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: PiS oczyszcza kraj promujac komunistow? 26.07.06, 23:53 Acha. Przypominam rowniez, ze Andrzej Olechowski nie tylko byl zalozycielem PO, ale rowniez ministrem finansow w rzadzie Jana Olszewskiego (obecnie doradca prezydenta Kaczynskiego), popieranym przez Kaczynskich (wowczas PC). Zatem chyba nie taki straszny ten Olechowski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: ano dlatego, 26.07.06, 23:47 co do lustracji to o ilę się nie mylę PO głosowała dokładnie jak PIS czyli w zgodzie ze swoimi wartościami, opozycja którą uprawiają moze więc nosić nazwy konstruktywnej a nie schizofrenicznej(wyskoki z obywatelskim nieposłuszenstwem lub becikowym pomijam) i spróbój docenić fakt,ze w ten sposób partia ta oddala się od częsci wyborców SLD,oraz traci sympatię 90 % publicystów GW a co do koalicji wyborczej z PO z LSD to jest ona marzeniem PIS-u,myslę,ze pozostanie ono niespełnione. co do przekrętasów i karierowiczów,to znajdą się w każdej partii,wierzę,ze obfita kampania nie gwarantuje stołka.dodaj do listy jeszcze łyżwinskich ,beger i innych. zresztą przekrętas za dobrą kasę kupi sobie obecnie miejsce numer dwa na liscie jakiejs partii i celowo nie będzie się wychylał w kampanii ,a i tak wejdzie na stołek dzięki poparciu partii. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ano dlatego, 26.07.06, 23:44 big_news napisał: > Co do nowego ustawodastwa, to co w tym dziwnego, że PiS chce zrobić coś pod > siebie? Kto niby tego nie próbował, zwłaszcza w obliczu wyborów? heh. jeszcze niedawno PiS miał być nową jakością, coś w stylu "graliśmy jak nigdy, przegraliśmy jak zawsze", nie? niektórzy zauważyli to już jakiś czas temu, szkoda, że nie wszyscy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: ano dlatego, 26.07.06, 21:00 abstrahując - bo ja wiem czy zdradziło? ten PSL nie może być jakiś bardzo głupi skoro się nie pokumał z kaczorami i resztą bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: ano dlatego, 26.07.06, 22:10 psl daje każdemu,w porozumieniu z pis wziął górę argument antylepperowski(temu na razie by dać nie chcieli:)) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: ano dlatego, 26.07.06, 22:11 leslaw_m napisał: > psl daje każdemu,w porozumieniu z pis wziął górę argument antylepperowski(temu > na razie by dać nie chcieli:)) a kto by chciał psl,najwyżej miss polski Odpowiedz Link Zgłoś
cassani PO brakuje 27.07.06, 08:28 jakiegoś pomysłu na przyszłość. zaczynają walić rękoma w wodę dookoła, żeby chociaż wyglądało że jakiś ruch jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch PiS = PZPR? 27.07.06, 08:42 wiadomosci.onet.pl/1362215,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 Czy PIS zostanie ukarany za przedwczesną kampanię 01.08.06, 23:33 PO oskarża PiS o przedwczesne rozpoczęcie kampanii samorządowej (...)Zgodnie z obowiązującymi przepisami agitację wyborczą można bowiem rozpocząć dopiero po ogłoszeniu przez prezesa Rady Ministrów terminu wyborów. – Gdyby PiS rozwieszało swoje billboardy przez cały rok, to byłbym skłonny uwierzyć, że to promowanie partii. Jeśli jednak robi to tuż przed startem oficjalnej kampanii samorządowej, to jest to niedozwolona agitacja polityczna i PiS narusza w ten sposób prawo – uważa poseł Platformy Obywatelskiej Paweł Olszewski. Życie Warszawy 1.08.2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś