agu444 02.08.06, 19:39 Mam dos wazne pytanko, wiecie moze jak albo co zrobic z porysowanym ekranem cyfrowki??sa jakies substancje co wypelnniaja rysy??albo cos? nie wiem:(( z gory dzieki za kazda informacjie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el-042 Re: ekran apartau.... 02.08.06, 21:18 Kiedyś widziałem w jakimś sklepie typu Media Markt czy Empik zestaw do rewitalizacji porysowanych płyt kompaktowych. Polegało to na nałożeniu specjalnej pasty z mikrokryształkami ściernymi i za jej pomocą starciu nadmiaru plastiku wokół wklęsłego zarysowania. Potem się to wszystko polerowało. Nie wiem, czy to było skuteczne, bo nie zdecydowałem się na zakup tego zestawu. Jakoś nie wierzyłem i nie wierzę, że można zetrzeć plastik i potem go wypolerować do gładkości bez pozostawiania mikrorys. Poza tym starcie cienkiej warstwy plastiku na CD i miejscowa zmiana jego grubości i geometrii mogłoby spowodować, że laser załamywałby się w tym miejscu uniemożliwiając odczyt. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: ekran apartau.... 02.08.06, 21:59 Jak to są małe rysy to spróbuj wypolerować je za pomocą miękkiej ściereczki i... pasty do zębów (może być bez fluoru :)). Odpowiedz Link Zgłoś
agu444 Re: ekran apartau.... 02.08.06, 22:16 jakto pasta?a nie wyrzre tego? nie zniszczy? przeciez pasta to bardzo silna substancjia chemiczna. sama nie wiem.... troche sie boje:/ dzieki za inf Odpowiedz Link Zgłoś
asiek46 Re: ekran aparatu.... 03.08.06, 09:26 też miałam taki problem, nowiutki aparat, a po kilku dniach okazuje sie, ze pojawiły się rysy na ekranie i co tu zrobić....kupiłam specjalną folię ochronną na ekran z Allegro, groszowa sprawa, a rys nie widać, a folia chroni przed dalszym porysowaniem.. Odpowiedz Link Zgłoś