Dodaj do ulubionych

Jakie ograniczenie przy wiadukcie nadPiłsudskiego?

11.08.06, 13:08
lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/634270.html
"...- Zdjęcia będą robione wszystkim, którzy przekroczą dozwolone w tym miejscu 50 kilometrów na godzinę. Tolerancja będzie niewielka - przestrzega jeden z funkcjonariuszy drogówki, nadzorujący prace przy maszcie na al. Piłsudskiego"

Na Rokicińskiej i dalej na Piłsudskiego obowiązuje ograniczenie do 70 km/h. Jednak zjazd na wiadukt wedle przepisów odwołuje to ograniczenie. Nie ma kolejnego znaku mówiącego o 70 km/h, wiec obowiązuje 50!?!?!? Jeśli radar jest ustawiony faktycznie na tę prędkość, to wczoraj policjanci zebrali niezłe żniowo :(
Powiedzcie, że to nie prawda :/
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Jakie ograniczenie przy wiadukcie nadPiłsudsk 11.08.06, 13:11
      Niestety nie powiemy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=46655832&a=46683961
    • cassani 50 km/h 11.08.06, 13:14
      to czysty idiotyzm powodujący jeszcze więcej niebezpieczeństwa jakby było 70.
      Tak samo jest przy MAtce Polce - też 50 km/h - zastanawiałem się po co? Żeby
      chorych nie potrącać?
      Tą drogą dedukcji to niech ustawią w całym mieście 20 km/h - wypadków będzie
      jeszcze mniej.
      • yavorius Re: 50 km/h 11.08.06, 13:16
        cassani napisał:
        > Tą drogą dedukcji to niech ustawią w całym mieście 20 km/h

Nie zrzynaj pomysłów ;-p

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=46655832&a=46674249
        • cassani o prosze Pana! 11.08.06, 13:26
          na komunikacji to ja własnie pierwszy raz byłem za sprawą Pana linka!
          :)
          • yavorius oooo /tojaprzepraszam 11.08.06, 13:28
      • budezonid Re: 50 km/h 11.08.06, 13:21
        Jestem wielkim przeciwnikiem bezsensownych ograniczeń prędkości. Niestety na
        Rokicińskiej przy wiadukcie ten fotoradar jest potrzebny.Przejazd z Widzewskiej
        w stronę blokowiska to makabra. Wszyscy zapierdzielają Rokicińską ponad stówę.
        Do tego pod wiaduktem jest niżej, więc widoczność gorsza. Jak postawili radar,
        ludzie zaczęli zwalniać i jest bezpieczniej.
        • cassani fotoradar tam jest potrzebny 11.08.06, 13:29
          ale 50 to przesada na trzech pasach. Ponadto jak chcą zadbać o bezpieczeństwo
          to nie powinni wymieniać znakó - co najprostsze - tylko powinni albo
          zlikwidować to pseudo rondo tuż za radarem gdzie można zawracać i gdzie
          dochodzi do kolizji - a jeszcze lepiej zrobić pas zwalniający dla
          zawracających. I dotyczy to obydwóch kierunków jazdy.
          • yavorius ale w ogóle o czym my mówimy 11.08.06, 13:30
            80% znaków w Polsce stawiali kretyni...
            • yavorius o, jak znalazł 11.08.06, 13:32
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3543841.html
              • cassani odnośnie znaku o koleinach 11.08.06, 13:38
                może się mylę - ale Bóg mi świadkiem - nie widziałem go w żadnym innym kraju. W
                normalnych krajach drogę z koleinami naprawia się - a nie stawia znak.
                To tak jak ja bym sobie przylepił kartke na aucie - "brak hamulców" - i od tej
                pory to nie był mój problem.
            • michael00 Re: ale w ogóle o czym my mówimy 11.08.06, 16:40
              yavorius napisał:

> 80% znaków w Polsce stawiali kretyni...

Skąd te dane tak dokładne? Czy można dowiedzieć się, które dokładnie? Bardzo
              proszę, bo to ważne dla mnie. Dzięki z góry.
              • yavorius Re: ale w ogóle o czym my mówimy 16.08.06, 09:28
                Gógle Twoim przyjacielem.
          • gray Re: fotoradar tam jest potrzebny 11.08.06, 17:15

też tak uważałem dopóki nie spróbowałem wyjechać ze stacji nastapolu zaraz za
            wiaduktem :)
        • jaela Re: 50 km/h 16.08.06, 10:16
          budezonid napisał:

> Jak postawili radar,
          > ludzie zaczęli zwalniać i jest bezpieczniej.
          Poczekajmy na gorsze warunki drogowe i zobaczymy jak poprawi się bezpieczeństwo
          przez to zwalnianie. Do ilu kolizji wtedy dojdzie. A bezpieczeństwo można
          poprawić nakazując wyjazd z Widzewskiej tylko w prawo. Przy Niciarnianej można
          bezpiecznie zawracać.
          • zamek Re: 50 km/h 16.08.06, 10:21
            Wydaje mi się, że z Widzewskiej już i tak wyjazd jest wyłącznie w prawo. Rzecz w
            tym, aby uniemożliwić wyjeżdżającym z Widzewskiej przecinanie wszystkich pasów
            ruchu na Piłsudskiego, co rzeczywiście generuje masę wypadków. Na dobrą sprawę
            wyjazd z Widzewskiej należałoby przebudować tak, aby ruch został skanalizowany
            wyłącznie w skrajny pas na Piłsudskiego, a dopóki się tego nie zrobi, wymalować
            ciągłe linie pomiędzy pasami na tym odcinku.
            • jaela niestety.... 16.08.06, 10:44
              z Widzewskiej można przecinać w poprzek wszystkie pasy ruchu. Dziwię się,że
              osoby odpowiedzialne za organizację ruchu nie widzą w tym zagrożenia. Stawianie
              radaru w tym akurat miejscu jest działaniem pozornym. Jeżdżę tędy codziennie i
              obserwuję zachowania kierowców. Z dużej prędkości zaczyna się gwałtowne
              hamowanie przed radarem.
    • michael00 Jakie nagłe poruszenie, proszę, proszę. 11.08.06, 16:38
      Ciekawe ilu wcześniej taka organizacja ruchu tam nie przeszkadzała, a stała się
      kretyńską i tak niewygodną w momencie kiedy pojawiło się widmo zapłacenia mandatu...
    • aiki-7 Re: Jakie ograniczenie przy wiadukcie nadPiłsudsk 11.08.06, 17:02
      Przeszkadzała zawsze. Kiedyś była już mowa na ten temat. Wyjeżdżający z
      Widzewskiej jadą wprost pod nadjeżdżające samochody. Bezczelnie wymuszają ostre
      hamowanie. Ograniczenie nic nie pomoże, a jeszcze bardziej zawracających
      rozzuchwali.
    • ixtlilto Re: Jakie ograniczenie przy wiadukcie nadPiłsudsk 11.08.06, 21:43
      Niestety jest tam 50 :/
      Tlumaczyli mi to kiedys panowie w niebieskich mundurkach :/ Niestety mieli racje.

A co do do wyjazdu z Widzewskiej to moze wystarczyloby namalowac linie i zrobic
      pas dla tych wyjezdzajacych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka