Dodaj do ulubionych

Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki

IP: 213.17.234.* 19.02.03, 09:09
Czy prezydent Jerzy Kropiwnicki jest w stanie powtórzyć sukces b. prezydenta
Grzegorza Palki?
Myślę, że nie.
Z kim Pan Kropiwnicki ma odnieść sukces?
Z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin, które opanowały władzę w Łodzi?

www.lodz.naszemiasto.pl/zdjecie/249145_40_0.html
Obserwuj wątek
    • zamek Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki 19.02.03, 09:30
      A Boguś A. z konsekwencja godną lepszej sprawy
      apologizuje faceta, który mało, że zginął przez własną
      głupotę, to do tego jeszcze przy okazji zabił parę osób.
      Ale cóż, jeden przestępca o drugim przestępcy..., w sumie
      się nie dziwię.
      • Gość: barnaba Grzegorz Palka IP: *.lodz.msk.pl 19.02.03, 16:49
        Grzegorza Palkę można nominować do Nagrody Darwina. Zgon osobników bezmyślnych
        i skłonnych do podejmowania bezsensownego ryzyka przynosi pożytek gatunkowi
        Homo sapiens.
        Szkoda tylko, że prócz kierowcy zginęło kilka niewinnych osób.

pozdrawiam
    • Gość: michał_k Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki IP: *.bv.pl 19.02.03, 14:49
      Uważam, iż nie ma szans by Kropiwnicki dorósł do pięt Palce. To za czasów Palki
      Łódź była w I lidze atrakcyjności miast, to wtedy rozpoczęto olbrzymie
      inwestycje - np. Piotrkowska, pasaże Rubisnsteina i Schillera, wymiana taboru
      autobusowego, uruchomienie pierwszego etapu GOŚ, infrastruktura drogowa obok
      dworca kaliskiego; promocyjnie genialne imprezy w rodaju festynów na
      Piotrkowskiej, Światowe Spotkanie Łodzian. Wszystkie duże inwestycje
      zagraniczne - nielicząc marketów - to również okres jego prezydentury - np.
      Coca Cola, Amcor-Rensch, Shell. Zadłużenie miasta w tamtym okresie to ok. 10%
      buudżetu. A czym mogą inni się pochwalić - chyba tylko niesamowitym zadłużeniem
      i republiką kolesi, której wiernymi byli i są wszyscy kolejni prezydenci.
    • bartuch Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki 19.02.03, 16:29
      Jasne, Garucha. To dwie najwybitniejsze postacie powojennej Łodzi.
      BUAHAHAHAHAHA!!!!
      • marq74 Michalina Tatarkowna, Jozef Niewiadomski... 19.02.03, 16:42
        bartuch napisał:

> Jasne, Garucha. To dwie najwybitniejsze postacie powojennej Łodzi.

A moze dla Bartucha postaci "tytulowe" to wzor nowoczesnego gospodarza miasta?
        No i pewnie jeszcze ten, jak mu tam, Jagiello Krzysztof...

> BUAHAHAHAHAHA!!!!

Coz, probowalem sobie wyobrazic jak ten Twoj smiech brzmi i wydaje mi sie, ze
        poziomem odpowiada przecietnemu wyborcy SLD. Stara prawda: "jak partia, taki
        elektorat". Szkoda tylko, ze taki liczny :-(
    • bartuch Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki 19.02.03, 16:56
      Nigdy nie byłem fanem Jagiełły, ale jak go porównam z obecnym prezydentem, czy
      tez ze swiętym Palką, to nie mam problemów z wyborem...Każda minuta kadencji
      Jureczka mnie utwierdza w tym przekonaniu.....Juz wolałbym Lennona na
      prezydenta...
    • Gość: Garucha Bydło opanowuje władzę w Łodzi IP: 213.17.234.* 20.02.03, 10:04
      Bydło ma głos!

www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/249496.html
      Dlaczego akurat w Łodzi, a nie np. w Łomży?
      Bo w Łodzi jest najwyższy odsetek chorych oszołomów, takich jak Bartuch i Zamek.
      Widać, Łódź jest najlepszą pożywką dla bydła, które nadchodzi ...
      • Gość: MarcinK Re: Bydło opanowuje władzę w Łodzi IP: 126.102.21.* 20.02.03, 10:09
        Wiesz co?! Przestań się ośmieszać... łączyć Zamka z samoobroną może tylko
        ktoś kto jest zaślepiony, albo...

MK
      • zamek Re: Bydło opanowuje władzę w Łodzi 20.02.03, 10:15
        Boguś, a czemu ci się Łomża nie podoba? To bardzo miłe
        miasto i mili ludzie tam mieszkają. Akurat znam paru.
        Hmmm, zawsze myślałem, że jestem liberałem, ale dziękuję
        za przynależnienie mnie do właściwej formacji. Idę sobie
        coś poblokować.
        Aha, jeśli chciałeś mi ubliżyć słowem "bydło", to przykro
        mi, ale pudło. Krowa to cudne zwierzę. A jakie mądre.
        A tobie, Boguś, net do celi podciągneli czy jak?
        PS. Dziękuję, Marcinie :))))
        • Gość: MarcinK Do Zamka IP: 126.102.21.* 20.02.03, 10:42
          Witaj

Skąd wiesz, że ta G(a)rucha to Boguś A.? Zawsze uważałem Bogusława A., za
          wariata, nawiedzonego, nie zgadzałem się z jego metodami (też mam dom i widzę
          to z innej strony), ale uważałem, że facet kierunek ma słuszny, bo walczy o
          swoją własność, i, że mimo, że przesadza to jest niegłupi. A ta G(a)rucha
          to dla odmiany tuman jakiś.
          Pytam z czystej ciekawości i chęci poinformowania innych łódzkich kamieniczników
          ze stowarzyszenia, o poziomie tego pana i o jego poglądach na Kropka. Myślę, że
          warto aby wiedzieli, bo większość z nich pała do naszego prezydenta szczerą
          niechęcią. Dlatego ważne jest potwierdzenie informacji, że Garucha to B.A.

Pozdrawiam, MarcinK
          • zamek Marcinie... 20.02.03, 10:46
            ...oto dowód:
            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=61&w=4339960&a=4430090
            (...)
            Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ adres:
            *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
            Gość: Kamień-garucha 28-01-2003 21:41 odpowiedz
            na list odpowiedz cytując

Chciałem bardzo serdecznie podziękować za obecność
            właścicieli kamienic na
            procesie w Łodzi. Rzeczywiście jest to budujące,
            dodaje otuchy, dzięki temu
            człowiek czuje, że nie mieszka na bezludnej wyspie.
            Doro! Bigos był wspaniały, a receptura godna
            opatentowania! Dziękuję!!!
            Pozdrawiam serdecznie!
            Bogusław Adamczyk
            Właściciel kamienicy w Łodzi, skazany na rok
            więzienia (...)

Od tego momentu Bogusław A. podpisuje się na forum jako
            Garucha.

Pozdrawiam Cię, Marcinie :)
            • Gość: Ano Ale trafiłem !!!! IP: *.kappa.com.pl 20.02.03, 11:33
              W innym wątku (tym o rankingu) napisałem do Garuchy, że jest chamem i
              prywmitywem. A to pan Adamczyk !
              No no no.......
              Od razu poznać chama i prymitywa.
              Kamienicznik jak z naturalistycznych francuskich powieści z końca XIX wieku -
              odkopali go po stu latach czy odhibernowali ?
              A może do szkół nie uczęszczał, bo miał pod górke i w domu miał guwernerów ?
              Skąd się takie typy biorą ?
            • Gość: MarcinK Re: Marcinie... IP: 126.102.21.* 20.02.03, 11:56
              Witam

No to mnie szczerze zmartwiłeś :-(
              Tacy ludzie tylko psują obraz środowiska osób posiadających kamienice.
              Szkoda, że jak moja mama wysyłała pismo do Trybunału Konstutucyjnego to
              poparli je tylko kamienicznicy z Łodzi i Krakowa, a z Katowic tylko jeden
              bardzo kulturalny jegomość i nie był to pan B.A.
              No cóż, szkoda. Zawiodłem się srodze...

Pozdrawiam, MarcinK

PS A swoją drogą ciekawe jak to jest, że u mnie w kamienicy nie stosowałem
              żadnych metod przymusu i wszyscy płacą w terminie zgodnie ze stawkami.
              • ano666 Re: Marcinie... 20.02.03, 12:01
                A może właśnie dlatego ?........
              • Gość: flip adamczyk i snieg IP: *.p.lodz.pl 20.02.03, 19:06
                A czy ten Adamczyk-Garucha nie moze posprzatac chodnika ze sniegu pod swoja
                kamienica? Bo burdel ma tam niezly...
              • krotki Re: Marcinie... 20.02.03, 19:35
                Problem w tym, że Kamień nie chce byc kamienicznikiem, nie chce lokatorów, ma
                inne plany co do swojej kamienicy. I tu jest źródło nieporozumień, on traktuje
                nieruchomiość jak biznes i w warunkach jakich sie znalazł, on i jego
                nieruchomość, taką właśnie wybrał drogę. Pytanie, czy jako właściciel ma do
                tego prawo!! Ci, którzy uważaja, że tak (tak jak ja) też byc może nie akceptuja
                wszystkich jego działań - ale chętnie korzystają z jego sukcesów. Natomiast ci,
                którzy twierdzą, że właściciel nie ma prawa realizować swych celów de facto
                uznają, iż właśność jest prawem ograniczonym i właściciel może robić z
                własnością tylko to, na co mu "ktoś" pozwoli, czyli po części
                ubezwłasnowalniają właściciela.
                Rodzi się pytanie czy to jest jeszcze własność.
                Natomiast odnośnie spsobu postepowania Kamienia, każdy postępuije tak jak w
                danych warunkach uznaje za najkorzystniejsze dla siebie i tak Kamień wybrał
                drogę wojny bo widzi w niej sens. Ktoś inny (jak ja) szuka rozwiązan w obrębie
                pewnej homeostazy aktualnie istniejącej - byc może wynika to z tego że mam
                kamienice typowo lokatorskie!!!- .
                Reasumując nie wciskajcie Kamieniowi jestt złym kamienicznikiem bo on wcale byc
                nim nie chce !!! i zastanówcie się jako biznesmeni co byście na jego miejscu
                sami zrobili!!! poza tym jak już dawno pisałem w życiu sa skrajności Kamień
                jest właśnie pewną skrajnością, potrzebną, bo przebojową i do tego skuteczną. -
                Popatrzcie do tej pory to lokatorzy nie placąc - niszcząc śmiali się w nos
                bezradnym właścicielom!!! Kamień udowodnił że może być odwrotnie!!
                A co do jego działań gnęblił loktorów działaniami zgodnymi z prawem - wytaczał
                procesy Wygrywał!!! je. Tylko w jednym przypadku uznano jego działania za
                niezgodne z prawem - na razie!!!! i skazano go na śmieszna kare ok 3000 żł i
                rok w zawieszeniu na 3 lata (czyli nic!!!!!) Pomyślcie jak tanio wyzbył się
                właścicieli!!!! toż to czysty interes!!!
                Pozdrawiam
                • zamek Do Krotkiego 21.02.03, 00:18
                  Witaj :)
                  Niewątpliwie Twój wywód jest przekonujący. Jednak weź pod
                  uwagę, że _dalsze_ zamiary B. A. względem kamienicy są de
                  facto jego prywatną sprawą, natomiast dotąd (nawet w
                  liście, który powyżej przytaczam) mieni się on
                  kamienicznikiem i jako taki działa i występuje. Stąd też
                  biorą się protesty i negatywne opinie powyżej podpisanych
                  kolegów, których zdaniem B. A. szarga imię tej grupy
                  właścicieli.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: krotki Re: Do Krotkiego IP: *.torun.mm.pl 21.02.03, 17:07
                    zamek napisał:

> Witaj :)
                    > Niewątpliwie Twój wywód jest przekonujący. Jednak weź pod
                    > uwagę, że _dalsze_ zamiary B. A. względem kamienicy są de
                    > facto jego prywatną sprawą, natomiast dotąd (nawet w
                    > liście, który powyżej przytaczam) mieni się on
                    > kamienicznikiem i jako taki działa i występuje.

Wybacz ale nie on " mieni sioę" a jego siła zrobili kaminicznikiem!!! to
                    komuniści wsadzili do biurowaca lokatorów - jakoś nie pamietam by pisał, iż on
                    ( lub jego poprzednicy prawni!) tam zapraszał tych lokatorów zatem został
                    kaminicznikiem ale z woli kogos innego!!!!!
                    Natomiast bardzo mnie cieszy Twoja wypowiedź, że jego dalsze zamiary co do
                    kamienicy są jego prywatą sprawą! Stąd tylko krok do stwierdzenia, iż nie tylko
                    jak będzie kaminica pusta to właściciel moze nia rozporządzac ale w ogóle!! i
                    nie będzie między nami sporu!!!!

Stąd też biorą się protesty i negatywne opinie powyżej podpisanych
                    kolegów, których zdaniem B. A. szarga imię tej grupy właścicieli.

spokojnie nie tylko oni są na forum. Jest nas wiele wiele więcej, ja znam ok 10
                    akurat tych co się tu wypowiadaja jakoś wczesniej nie spotkałem!!! Ale powtórze
                    jeszcze raz ;oczywiście, że nie wszyscy postępowaliby tak jak Kamień ale nie
                    wszyscy mają taką jak on sytuację!!! Natomiast tu wypowiadający się, jak i
                    zresztą ja, są typowymi kamienicznikami to znaczy żyjący (raczej na razie w
                    marzeniach) z lokatorów zatem skazanych na symbiozę, nasze spojrzenie jest inne
                    ja chcę mieć lokatora - ale płacącego sensowny czynsz!! - a Kamień chce pustą
                    budę - ma jakieś plany, jakie to jego sprawa. Nie zdziwiłbym gdyby po prostu
                    kamienicę sprzedał, jest to nawet logiczne firma (ubezpieczeniowa, bank czy
                    jakakolwiek inna) przecież nie kupi budy z chociażby 1 lokatorem musi byc pusty
                    budynek!!!! Wrtośc budynku z lokatorami to max 300 zł za 1 m2 budynku a pustego
                    w takim miejscu nawet teraz przy tej dekoniunkturze minimum 1500 zł a nawet
                    2500 zł . przyjmijmy 1800 zł czyli podnosi wartość 6 razy!!!! moim zdanie
                    bierze 5.000.000 zł i znika - od wyroku nawet się nie odwołuje bo szkoda mu
                    czasu!!! przeciez wyrok jest śmieszny ok 3.000 zł czyli około 0.5 promila!!!
                    czyli koszty zerowe!! a rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata jest zwykłym
                    pogrożeniem palcem, bo przecież jeżeli nie będzie miał lokatorów to nie bedzie
                    miał szansy powtórnie postapic tak samo a tylko drugi!!! wyrok spowodował by
                    że musiałby odbyc karę. Zatem jak widzicie śmieje się - i wcale nie martwi się
                    że nikt do niego nie przyjdzie bo ma złą opinie wśród loktorów !! bo na nikogo
                    nie czeka!!!!!. Ale nie musi tez tak byc może wyremontuje budę i żył będzie z
                    czynszu ale od firm a to zupełnie inna bajka!!

> Pozdrawiam

Ja też pozdrawiam
                    • Gość: Garucha krotki do korekty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 21:08
                      Do korekty idzie to, co napisales o wlascicielach kamienic, ze nie
                      postepowaliby tak, jak ja, bo to i tamto.
                      Ja znam przelicznych wlascicieli, ktorzy zrobiliby tak jak ja, ale SIE BOJA!
                      (po to jest ten wyrok o grozby, zeby zastraszyc innych)
                      Poza tym wielu (wiekszosc) wlascicieli ma strukture najmu wg zasady "dwa w
                      jednym" tzn. lokatorzy i lokale uzytkowe. Jak oni maja wypowiedziec umowy
                      dostawcom? To jest po prostu niewykonalne a gdyby mogli, to by wypowiedzieli.
                      Sa tez tacy wlasciciele, ktorzy sami mieszkaja w swoich kamienicach.
                      Wypowiadajac dostawcom umowy sami sobie robia problem.
                      Ostatecznie po wyroku TK i przy zabitej przez komuchow gospodarce, nagle sie
                      okazuje, ze sie oplaca miec panstwowych lokatorow!!! Oczywiscie dotyczy to
                      tych, ktorzy maja kamienice w III strefie, w ruinie, a lokatorzy sa uczciwi i
                      wyplacalni.
                      Tymczasem zakladamy z kolega z Sosnowca spolke:
                      "EKSMISJE NA BRUK S.C."
                      Bedziemy dzialac wg nastepujacego biznes planu:
                      1. Zakup kamienicy lokatorskiej;
                      2. Natychmiastowe podwyzki czynszow;
                      3. Wypowiedzenie umow na dostawy mediow;
                      4. Wycinka instalacji;
                      5. Zastraszanie lokatorow grozbami.
                      Moje referencje sa dodatkowym atutem.
                      Kolega szacuje, ze zaraz po zakupie kamienicy 50% wyprowadza sie w tym samym
                      miesiacu. Drugie 50% w ciagu pol roku.
                      Potem nastepna kamienica.
                      Biznes sie kreci!
                      Ponadto bedziemy swiadczyc uslugi dla innych wlascicieli. Ci beda dawac nam
                      zlecenie na czasowy zarzad nad ich kamienica.
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      .
                      taak, sepy przylecialy?
                      Przeczytaly?
                      Start!
                      Wyscigi w pluciu rozpoczete!
                      • Gość: krotki Re: krotki do korekty IP: *.torun.mm.pl 21.02.03, 21:27
                        Gość portalu: Garucha napisał(a):

> Do korekty idzie to, co napisales o wlascicielach kamienic, ze nie
                        > postepowaliby tak, jak ja, bo to i tamto.
                        > Ja znam przelicznych wlascicieli, ktorzy zrobiliby tak jak ja, ale SIE BOJA!
                        > (po to jest ten wyrok o grozby, zeby zastraszyc innych)

nieco wyżej to uświadamiałem rozmówcom - że jak lokatorzy w nos nam sie
                        smieją , bija nas (tak znam takie przypadki z autopsji - jeden raz rzucili się
                        na mojego Ojca , a drugi doszło do bójki lokatorów w melinie pomiędzy tymi co
                        mnie zaatakowali a tymi co bronili) za nasze pieniądze czerpia wodę !!! i jest
                        dobrze a jak my chcemy ekzekwowac tylko prawo to odrazu lament!!!

> Poza tym wielu (wiekszosc) wlascicieli ma strukture najmu wg zasady "dwa w
                        > jednym" tzn. lokatorzy i lokale uzytkowe. Jak oni maja wypowiedziec umowy
                        > dostawcom? To jest po prostu niewykonalne a gdyby mogli, to by wypowiedzieli.
                        > Sa tez tacy wlasciciele, ktorzy sami mieszkaja w swoich kamienicach.
                        > Wypowiadajac dostawcom umowy sami sobie robia problem.

sporo racji masz - na szczęscie mnie to nie dotyczy!!!

> Ostatecznie po wyroku TK i przy zabitej przez komuchow gospodarce, nagle sie
                        > okazuje, ze sie oplaca miec panstwowych lokatorow!!! Oczywiscie dotyczy to
                        > tych, ktorzy maja kamienice w III strefie, w ruinie, a lokatorzy sa uczciwi i
                        > wyplacalni.

czyli mnie :)))))) aktualnie nie płaci mi zdeklarowanie 4% - opóźnionych ale w
                        takich którzy spłacają "rzutami" co kilka miesięcy 6% i spóźniających sie
                        regularnie o 2-3 miesiące 10% reszta 80% płaci w obrębie danego miesiąca!!!
                        (tak było przyczynszu ok 1.5% wartości teraz jest 2.5% ale różnic na razie nie
                        widzę!!

> Tymczasem zakladamy z kolega z Sosnowca spolke:
                        > "EKSMISJE NA BRUK S.C."
                        > Bedziemy dzialac wg nastepujacego biznes planu:
                        > 1. Zakup kamienicy lokatorskiej;
                        > 2. Natychmiastowe podwyzki czynszow;
                        > 3. Wypowiedzenie umow na dostawy mediow;
                        > 4. Wycinka instalacji;
                        > 5. Zastraszanie lokatorow grozbami.
                        > Moje referencje sa dodatkowym atutem.
                        > Kolega szacuje, ze zaraz po zakupie kamienicy 50% wyprowadza sie w tym samym
                        > miesiacu. Drugie 50% w ciagu pol roku.
                        > Potem nastepna kamienica.
                        > Biznes sie kreci!
                        > Ponadto bedziemy swiadczyc uslugi dla innych wlascicieli. Ci beda dawac nam
                        > zlecenie na czasowy zarzad nad ich kamienica.
                        > .

taak, sepy przylecialy?
                        > Przeczytaly?
                        > Start!
                        > Wyscigi w pluciu rozpoczete!

no wreszcie ujawniłeś swoj tajny plan!!!!!! :))))))) grunt to dobra reklama i
                        renoma!!!!

POzdrawiam
            • Gość: dora5 Ze smutkiem i niedowierzaniem czytam IP: beton:* / 192.168.1.* 21.02.03, 16:00
              Nawet Zamku umieściłeś tu list, który był napisany dla kogoś innego
              Dora
              • zamek Do Dory 21.02.03, 23:52
                Doro, list na forum internetowym jest poniekąd dobrem
                publicznym, w związku z czym nie podlega ograniczeniam w
                cytowaniu. Marcin K. prosił mnie o udowodnienie, że
                Kamień = Garucha, a ja tę prośbę wypełniłem.
                Nie byłoby w ogóle całej historii, gdyby nie permanentne
                godzenie w dobre imię nas, łodzian przez B. A.
                Częstotliwość i upór w udowadnianiu nam, że jesteśmy
                jakimś gatunkiem podludzi, wyprowadziłaby z równowagi
                chyba nawet świętego. B. A. wyznaczył poziom tej dyskusji
                i używane w niej argumenty - reszta jest tylko konsekwencją.
                Doro, pamiętam naszą mocno onegdajszą bardzo ciekawą
                rozmowę, w której poznałem, że jesteś partnerką do
                rzeczowej dyskusji. Na takiej mi tu zależy; gdy zaś
                dyskutant zaczyna od wylania wiadra żółci na
                interlokutora, niech nie oczekuje kwiatów w zamian.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Garucha quo vadis zamek? IP: 213.17.234.* 22.02.03, 12:24
                  www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4693726&a=4693805
    • Gość: Garucha Współczuję Panu Kropiwnickiemu IP: 213.17.234.* 20.02.03, 10:19
      Jak tu rządzić miastem???

www1.gazeta.pl/lodz/1,35136,1334573.html
      To jest totalny paraliż władzy (potem prymitywy przypiszą to Panu
      Kropiwnickiemu)
      • Gość: MarcinK Re: Współczuję Panu Kropiwnickiemu IP: 126.102.21.* 20.02.03, 10:33
        Zapomniałeś dodać: Wielce Szanownemu Panu Prezydentowi Kropiwnickiemu... i
        adnotacja poniżej: to pisałem ja, Jarząbek, trener trzeciej klasy...
        łubudubu, łubudubu....

:-)))))))))))))))

MarcinK, szczerze rozbawiony
        • Gość: Garucha Re: Współczuję Panu Kropiwnickiemu IP: 213.17.234.* 05.03.03, 16:34
          Rzeczywiście biedny jest ten poczciwy człowiek. Pluje na niego cała łódzka
          hołota i to dużym kalibrem. Siła plucia jest tak wielka, że zwykli ludzie
          zaczynają wątpić (siła propagandy). Dlatego najważniejsze dla Polski to odebrać
          głos hołocie! Dla zachowania formuły państwa demokratycznego, inteligencja
          polska powinna wyprzeć ciemniactwo z życia publicznego na zasadach zdrowej
          konkurencji. Trudne to zadanie dla nielicznych, motłoch w Polsce dominuje
          liczebnie, co jest skutkiem wojen i zaborów.
          Oj, pogański to kraj
    • Gość: Garucha CHAMY NAPRZÓD ! IP: 213.17.234.* 20.02.03, 17:03
      www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/249610.html
      • Gość: barnaba Chamstwo na forum IP: *.lodz.msk.pl 20.02.03, 19:01
        Nie zauważyłeś różnicy między Radą Miasta Łodzi a Sejmikiem Wojewódzkim?

Widzę, że znalazłeś sobie sposób na dowartościowanie. Jest nim twoim przypadku
        publikowanie bzdur na forum i opatrywanie ich obelżywym komentarzem. Uważasz,
        że to jedyna metoda, by ktoś odpowiedział na twój list i wyleczył twoje
        kompleksy, angażując się w dyskusję, którą zresztą szybko zmieniasz w ordynarną
        pyskówkę?
        Przykro mi, ale twoje listy prezentują poziom kreta na Żuławach i brak kultury
        osobistej, za który wyrzucono by ciebie z każdego towarzystwa mającego większe
        ambicje niż picie piwa przed sklepem. Gdybyś kogoś w cztery oczy nazwał tak,
        jak nazywacz na forum, dostałbyś zwyczajnie po gębie.

PLONK!

I proponuję takie samo postępowanie wszystkim forumowiczom. Ignorowanie
        chamskich i prymitywnych listów jest najlepszą metodą na nauczenie "garuchy"
        choć odrobiny kultury lub też definitywne wypłoszenie tego pana z łodzkiego
        forum. Wybór należy do niego.

• Gość: Garucha Do (niektórych) forumowiczów IP: 213.17.234.* 20.02.03, 17:56
      Przeczytałem wasze wypowiedzi na mój temat.
      1. To, że Garucha to Kamień i Bogusław Adamczyk w jednej osobie jest jawne,
      nigdy się nie chowałem jak szczur;
      2. To, że środowisko właścicielskie jest podzielone, jest powszechnie znane.
      Szypowski, stary rządowy kolaborant, ma swój elektorat. Andrzej Lepper też ma
      swój. Szypowskiemu zawdzięczamy to, że najem administracyjny ostał się w
      niezmienionej, bolszewickiej formie od czasów Gomółki.
      4. Ci właściciele, którzy tolerują najem administracyjny w swoich kamienicach,
      są sługusami PRL. Ich osobowość jest tak zniekształcona, jak psychika psa
      bitego kijem od dnia narodzin;
      Przypomina mi to przechodnia, któremu złodziej ukradł portfel, a ten się
      jeszcze do niego uśmiechnął.
      3. Jesteście (forumowicze - nie wszyscy na szczęście) żywym dowodem mojej
      teorii. Brzmi ona następująco: mentalność łodzian stanowi najlepszą pożywkę dla
      wszelkich form oszołomiarstwa.
      Dlatego Miller obrał sobie Łódź za swój bastion, a teraz próbuje Lepper.
      Nie pamiętam, czy Tymiński dobierał się do Łodzi.
      Miller nie pochodzi z Łodzi i ma z nią tyle wspólnego, co ja z Łomżą.
      Tu wyczuł po prostu podatny grunt. Polityk musi mieć poparcie na co dzień. To
      mu dodaje animuszu i wiary, że osiągnie sukces polityczny. Jak widać, żadne
      inne miasto nie nadaje się do robienia oszołomiarskiej kariery politycznej tak,
      jak Łódź. Pomógł mu w tym mój były lokator, Krzysztof Kubasiewicz, przykładając
      Millerowi do ust tubę propagandową o nazwie Radio Parada (Kubasiewicz przegrał
      ze mną 8 tys. zł za zniszczenie mieszkania i jest nie do zwindykowania - to w
      ramach łódzkich plotek).
      Sami podcinacie gałąź, na której siedzicie. Niszczycie to miasto.
      Oj, otoczyć was murem i zagłodzić.
      TO JEDYNA METODA NA ROZUM
      • Gość: MarcinK Re: Do (niektórych) forumowiczów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 23:23
        Wiesz co ... idź się leczyć.

Jeśli walczę o swoje to robię to z kulturą i szacunkiem także dla siebie,
        a twoje metody pasują do Samoobrony. A to, że poprzez sądy usiłuję
        wywalczyć swoją rację to nie znaczy, że jestem czymś sługusem. Tylko
        prymitywy ograniczone umysłowo uważają, że cel uświęca środki. Ja tego
        nie będę stosował ale widać taki naiwny jestem. Już widać takie mam
        dziedziczne obciążenie, że nawet jeśli z kimś walczę to nie zchodzę do
        jego poziomu. Ale to po pradziadzie, który sformował własny oddział
        powstańczy i wolał zginąć niż uderzyć podstępnie, niezgodnie z honorem
        szlachcica.

Przetajesz dla mnie istnieć na forum, bowiem twoje wypowiedzi są
        dla mnie niegodne cywilizowanego człowieka, a jakiegoś dzikusa.

MarcinK

PLONK
        • Gość: Garucha Co ty bredzisz? IP: 213.17.234.* 21.02.03, 10:39
          Przedstaw mi choć jeden zarzut bezprawnego działania, w trakcie sprawowania
          przez mnie zarządu w latach 2000 - 2003.
          CHOĆ JEDEN.
          Groźby? Czy wiesz, że TEGO WYROKU NIE BYŁO?!?
          Nie rozumiesz?
          W ŚWIETLE PRAWA ten wyrok nie zapadł, bo jest nieprawomocny.
          Dalej zapewne nie rozumiesz?
          Dla takich ludzi jak ty, to światło jest niedostrzegalne (jak podczerwień)
    • Gość: Stanislaw Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 10:52
      Po ostatnich telefonach kontrolnych do urzednikow
      blady strach pada na brac urzednicza;))
    • Gość: Garucha Boleję nad tym, że ... IP: 213.17.234.* 22.02.03, 12:32
      ...wątek ten został opanowany przez wrogów prezydenta, którzy stosują zawsze tę
      samą technikę: zamiast wypowiedzi merytorycznych na temat, umieszczają
      wulgaryzmy, odstręczające innych forumowiczów.
      Rzeczywiście prymitywizm rodzi niechęć i antypatię.
      Niszczenie mądrych i rzeczowych wątków stanowi hobby grupy forumowiczów.
      Jedyną metodą jest nie zważać na to.
      Przypominam treść wątku:
      Czy Pan Kropiwnicki ma szansę powtórzyć sukces Pana Palki?
      Jak nie, to dlaczego?
    • Gość: Garucha PRYMITYWY NA FORUM IP: 213.76.11.* 22.02.03, 20:02
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4686876&a=4712007
      • zamek KRYMINALISTA NA FORUM 22.02.03, 21:09
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4682575
        Dał nam przykład Boguś A., jak odpisać mamy.
      • Gość: ilona Re: PRYMITYWY NA FORUM IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.42.* 24.02.03, 00:11
        daj spokoj, nie warto dyskutowac; nie wiem czy to mlodosc, czy glupota Twoich
        rozmowcow. A moze jedno i drugie, pozdrawiam
        • Gość: Garucha Re: PRYMITYWY NA FORUM IP: 213.17.234.* 24.02.03, 10:57
          Myślę, że zwykła przekora, to taka nasza cecha narodowa he he!
          Mogą to też być wyeksmitowane przeze mnie lokatoruchy...
          Pozdrawiam!
    • Gość: Garucha 104 dni Pana Prezydenta IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 12:05
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/komentarze/252059_40.html
    • bartuch Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki 02.03.03, 23:51
      Taaaa....Kropeczka nic nie musi juz robic, bo w Radzie
      Miejskiej cholerna Samoobrona i pieprzone SLD, prawda
      Prawdziwi Polacy???
      PS. Ciekawe, czy to samo powiecie o rzadzie
      mniejszosciowym Millera...jestescie smieszni
      • Gość: Garucha Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 21:15
        Dokładnie tak. Widziałeś "Ogniem i mieczem"? Właśnie dzieci tego chłopstwa,
        które wówczas wycinało szlachtę i paliło jej domy, teraz są u władzy.
        Kto ma rządzić Polską? Słyszałeś kiedyś o potędze, którą stworzył prymityw?
        • Gość: barnaba Re: Grzegorz Palka, Jerzy Kropiwnicki IP: *.lodz.msk.pl 05.03.03, 16:50
          Gość portalu: Garucha napisał(a):

> Dokładnie tak. Widziałeś "Ogniem i mieczem"? Właśnie dzieci tego chłopstwa,
          > które wówczas wycinało szlachtę i paliło jej domy, teraz są u władzy.
          > Kto ma rządzić Polską? Słyszałeś kiedyś o potędze, którą stworzył prymityw?

A widziałeś tam szlachtę (w obozie wojsk koronnych pod Piławicami)? Czyżbyś się
          z nią utożsamiał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka