Dodaj do ulubionych

plac zabaw

22.08.06, 14:17
e-zychlin.ovh.org/
coś dla naszych dzieci. Oderwijmy się trochę od wyborów choć na chwilę
Obserwuj wątek
    • biniu58 Re: plac zabaw 22.08.06, 14:37
      Cudowny pomysł ! Pani Matyldo, oby ten pomysł doczekał się realizacji.
      • zychlin2006 Re: plac zabaw 22.08.06, 18:09
        Brawo! Bardzo się cieszę, że Pani Matylda podjęła szybką "interwencję". Żeby
        zwiększyć szanse placu na Traugutta wysłałem link ze stroną do wszystkich
        przyjaciół ze skrzynki pocztowej. Polecam, bo już poszło 15 głosów. Jak nie
        zapomną co co drugi dzień będzie powielanie. Wysyłajcie link do swoich
        przyjaciół. Dla dzieciaków!
        • dinozaurka Re: plac zabaw 22.08.06, 18:26
          uwaga "na gorąco": wystarczy mieć dwa adresy mailowe i można na oba place
          głosować każdego dnia............ wystarczy na kazdy plac podać inny adres.
          SPRAWDZIŁAM!
          • dinozaurka Re: plac zabaw 22.08.06, 18:35
            Oczywiście brawa dla P. Matyldy za inicjatywę i dla Łukasza oraz Zychliniaka za
            informację.
            • edmurphy Re: plac zabaw 23.08.06, 00:01
              Ukash, dzieki za informację, brawo za inicjatywę pani Matyldo. Już zagłosowałem
              i to z wszystkich swoich adresów.
    • zychliniak Re: plac zabaw 23.08.06, 09:19
      głosujmy GŁOSUJMY niech nasze dzieci mają radochę i coś w żychlinie nareszczcie
      się będzie działo
    • mordor81 Re: plac zabaw 23.08.06, 09:31
      4 moje glosy poszly:)
    • dinozaur58 Re: plac zabaw 23.08.06, 11:38
      Dobrze sie stało, że tak cudowna pani, jaką jest pani Matylda, zajęła się tym
      tematem. Wiem, że takich pań jest wiele. A więc kochane, miłe laseczki, śmielej,
      smielej sobie poczynajcie a wtedy nasze ukochane miasto będzie jak z bajki
      niczym Disne .............
      • zainteresowany761 Re: plac zabaw 23.08.06, 20:11
        z fajną inicjatywą wystąpiła matylda,lecz mam pytanie otóż:
        dlaczego na plece zabaw dla dzieci zostały wytypowane oś.traugutta i ulica
        żeromskiego? zapomniano o osiedlu wyzwolenia!tu także mieszka mnóstwo
        dzieci!wydaje mi się,że można było podać też oś.wyzwolenia.
        ciekawy jestem,czy ten nowy plac zabaw miałby powstać przed blokiem matyldy,bo
        co bo ona tam mieszka ze swoim synem? to jest nie fair w stosunku do dzieci z
        ulic na oś wyzwolenia,one także by chciały mieć odlotowy plac zabaw!!!!
        ja oczywiście głosowałem,głosuję i będę głosował,ale na ul.żeromskiego bo tu mam
        poprostu bliżej ze swoją córeczką!
        • biniu58 Re: plac zabaw 23.08.06, 21:04
          Pytanie skieruj do organizatorów konkursu. To po pierwsze. A po drugie regulamin
          można przeczytać w pierwszym poście tego tematu a tam wszystko pisze co i jak.
          • edmurphy Re: plac zabaw 24.08.06, 00:22
            No i zaczyna się dyskusyjka pod tytułem: a przecież można lepiej, a dlaczego
            ktoś nie zrobił tak, jak ja to widzę. Nie zrobił (pomijam tu kwestie
            regulaminowe). Ważne jest, że zrobił i zrobił fantastycznie. Piekny pomysł
            dzieciaków, wrażliwych rodziców, no i oczywiście Matyldy i łukasza. Można? Można.
        • frantisek Re: plac zabaw 24.08.06, 01:07
          >bo ona tam mieszka ze swoim synem?

Z Zosią dla sprostowania - więc córeczką :p
          a jak juz pisał biniu58 - w regulaminie jest wszystko wyjasnione
          3 place zabaw na miasto naszej wielkosci - na całą Polske - jak wytypuja nasz
          jeden chocby to juz mozna mowic o duzym szczesciu - calego miasta nie odbuduja
          M.
          • dinozaurka Re: plac zabaw 27.08.06, 10:54
            ja tylko gwoli przypomnienia o oddawaniu głosów podnoszę wątek do góry :)
        • zychliniak Re: plac zabaw 07.09.06, 14:56
          .....głosujmy......
          Pozdrawiam
    • ktosbardzomadry Re: plac zabaw 28.08.06, 11:01
      Hej wcale tak źle nie wygląda to nasze głosowanie na plac zabaw. Wygrywamy z
      większymi miastami może uda nam się coś dzięki kilku kliknięciom myszy.
      Pozdrawiam głosujących

• ukash1983 Re: plac zabaw 28.08.06, 11:45
        dodałem banner na www.zychlin.info, zapraszam do codziennych odwiedzin i oddawania głosów.
        • zychliniak Re: plac zabaw 29.08.06, 07:01
          głosować można raz dziennie ale coś sieć im szfankuje dodano nowe place zabaw na
          osiedlu wyzwolenia jednak na trałgutta . Ale cos niemożna głosować codziennie
          coś się dzieje z tą stroną.
          Pozdrawiam i głosujmy
          • biniu58 Jak powinien wyglądać plac zabaw 29.08.06, 08:52
            www.wib.opole.pl/htm/artykul.htm
            • biniu58 Re: Jak powinien wyglądać plac zabaw 29.08.06, 08:56
              Przepraszam za błąd
              www.winb.opole.pl/htm/artykul.htm
      • zychliniak Re: plac zabaw 31.08.06, 07:22
        nieżle wyglądamy prawie 500 głosów gratulację i głosujmy
    • ktosbardzomadry Re: plac zabaw 29.08.06, 09:41
      Ja wiem, że w naszym mieście przydałoby się i 5 takich ładnych placów zabaw, ale
      jak będziemy rozdzielać nasze głosy na 5 albo 6 różnych placów, to będziemy
      mieć, ale figę z makiem!!!. Lepszy wróbel ...

• zychliniak Re: plac zabaw 30.08.06, 12:18
      a tylko w woli przypomnienia o oddawaniu głosów podnoszę wątek do góry
      Pozdrawiam i plac zabaw na traugutta ma niezłe noty
      • zychliniak Re: plac zabaw 01.09.06, 14:43
        Wielkie Dzięki za głosy na Plac Zabaw na Traugutta.
        Liczba oddanych głosów przebiła nasze oczekiwania. Przekroczyliśmy 500 !

Niech te zera się mnożą w takim tempie jak dotychczas! Mamy prawdopodobnie
        największą liczbę głosów i wielkie szanse na wygraną! Chcemy podziękować
        wszystkim którzy przyczynili się do tego wyniku, w związku z tym zapraszamy
        dzieciaki i nie tylko na Piknik „I Ty możesz być strażakiem” Jest to impreza
        promująca naszą akcję „Danonki odnawiają place zabaw”, organizowana przez
        mieszkańców osiedla, a szczególnie przez dzieciaki, przy współpracy STRAŻY
        POŻARNEJ. Odbędzie się w niedzielę na placu zabaw na os.Traugutta między
        blokami 5 i 4. Przyprowadźcie swoich znajomych, zapraszamy wszystkich
        domorosłych muzyków, z własnymi instrumentami, którzy mają odwagę wspólnie
        pomuzykować dla naszych najmłodszych mieszkańców! Jeśli macie jakieś fajne
        pomysły, znacie ciekawe zabawy to chętnie je wykorzystamy. Zbieramy również
        farby i pędzelki do malowania, możecie przynieść swoje, będą bardzo, bardzo
        potrzebne. Dostaliśmy wiele artykułów plastycznych i innych potrzebnych
        rzeczy od prywatnych ofiarodawców, sklepów i firm. Jednak większość
        potrzebnych rzeczy Dzieci zgromadziły w ramach własnych możliwości. Za
        wielkie wsparcie i pomoc przy organizacji imprezy dziękujemy Strażakom – bo
        to dzięki nim możemy się spotkać. Oficjalne podziękowania, wrażenia i zdjęcia
        z imprezy umieścimy po pikniku. Zapraszamy do wspólnej zabawy i uwierzmy w
        to, że chociaż nie mamy żadnych funduszy to wspólnymi siłami a przede
        wszystkim chęcią działania i zaangażowaniem możemy zdziałać bardzo wiele!
        Możemy się razem dobrze bawić!
        MATYLDA

NIEDZIELA 03.09.2006 - GODZ. 15:00 - 19:00 wiecej info na plakatach !
        • edmurphy Re: plac zabaw 03.09.06, 14:51
          No to lecę na festyn !!!!!!!!!!!!
          • dinozaurka Re: plac zabaw 03.09.06, 22:00
            jak wrażenia z festynu?
            Mnie niestety nie dane było być osobiście, ale myślami byłam z Wami .........
            • edmurphy Re: plac zabaw 04.09.06, 00:17
              Udało się! Dzieciaki spisały się na piątkę z dużym plusem!!!!!!!!!
              Udało się nie tylko organizacyjnie, ale też myślę, że udało się osiągnąć cel
              zabawy. Cały czas było dobre tempo, dzieciaki były zaangażowane w to co się
              działo i miały mnóstwo dobrej zabawy. świetna impreza zorganizowana niewielkim
              nakładem finansowym, choć trzeba tu docenić poświęcenie wszystkich
              organizatorów, bo jednak oprócz czasu i pracy włożyli w to również pieniądze.
              Mówię tu o organizatorach, bo oprócz dzieci zaangażowali się również rodzice,
              dziadkowie i tak dalej. Pani Matyldo, czapki z głów dla Pani pomysłu i
              wykonania! :-))))))
              Teraz nasza rola: głosujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • zychliniak Re: plac zabaw 04.09.06, 07:05
                gratulacje GŁOSUJMY GŁOSUJMY już mamy na dzień 2006.09.04 660 głosów gratulacje
    • frantisek Re: plac zabaw 04.09.06, 13:38
      W niedziele na naszym placu zabaw na os. Traugutta odbył się piknik dla dzieci,
      zorganizowany przeze mnie, moich Wielkich Współpracowników i Straż Pożarną.
      Przyszło wiele dzieciaków - małych i dużych. Nie jestem w stanie powiedzieć ile
      było dzieci - w samym biegu przełajowym brało udział przeszło 25 uczestników, a
      bawiło się jeszcze wielu maluchów! Jednak ważne jest dla mnie też to, że ok.
      85% uczestników znałam z imienia lub z widzenia, bo były to dzieciaki, które
      często odwiedzają ten plac zabaw - więc chyba jest dla kogo to wszystko robić.
      Wszystkich, którzy byli tu po raz pierwszy zapraszamy częściej - myślę, że i
      Wam udzieliła się miła i rodzinna atmosfera naszego podwórka.
      Oczywiście organizacja więcej niż trochę kulała, ale wybaczcie, bo to był
      pierwszy raz - następne będą dużo lepsze! Impreza w ogóle by nie wypaliła gdyby
      nie nieoceniona pomoc rodziców, którzy chętnie pomagali dzieciom w ich
      zmaganiach, pomagali w organizacji i ogarnięciu całej imprezy. Udowodnili tym
      jak bardzo jest tu potrzebny plac zabaw i że warto organizować zabawy dla
      najmłodszych, za co bardzo im dziękuję. Ja byłam tak zabiegana, że nie zdążyłam
      większości podziękować. Więc wielkie dzięki przede wszystkim dla uczestników za
      to, że dopisali, że dobrze się bawili i pozwolili bawić się innym;
      Bardzo dziękuję mojemu bratu - Łukaszowi za nagłośnienie imprezy, przewóz
      potrzebnych sprzętów i nieocenioną pomoc w organizacji. Dziękuję też wszystkim
      moim bliskim i przyjaciołom, że pomagali i wspierali nas w tym przedsięwzięciu.
      Dziękujemy też muzykom, którzy choć nie mogli do końca wykazać się swymi
      umiejętnościami, to nie zniechęcili się a ich talent jest mam nadzieję
      do „wykorzystania" na następnych imprezach.
      Masę solną, z której dzieci lepiły różne „dzieła sztuki" zasponsorowała nam
      Pani Anna Lewandowska - mama Marcysi i Michasi. Dziękujemy więc całej rodzinie
      za wkład nie tylko finansowy ale też za wielkie zaangażowanie w akcję i w
      wiarę, że się uda! Kredki do malowania twarzy, które dały dzieciom tak wiele
      radości dostaliśmy od sklepu „Pod Aniołem" za co również dziękujemy.
      W szczególny sposób chciałabym podziękować wszystkim STRAŻAKOM, którzy
      uświetnili swoją obecnością całą imprezę, pozwolili dzieciom dokładnie obejrzeć
      samochody bojowe i sprzęt strażacki oraz poświęcili swój prywatny czas by choć
      trochę urzeczywistnić marzenia dzieciaków - bo chyba każdy będąc dzieckiem
      chciał być choć przez chwilę strażakiem. Dziękujemy za prezentację sprzętu,
      która była ciekawostką nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych. Chciałaby
      jeszcze dodać, że pomysł z prezentacją sprzętu strażackiego wyszedł od Pana
      Jerzego Maciaka, z którym konsultowałam sprawy organizacyjne i bez którego ta
      impreza nie miałaby racji bytu - za co mu niezmiernie dziękuję.
      Podziękowania dla wszystkich właścicieli sklepów i instytucji, którzy promują
      naszą akcję poprzez wywieszenie plakatów, oraz wielkie dzięki dla Łukasza z
      serwisu internetowego www.zychlin.info za nagłaśnianie naszej akcji i pikniku.
      Teraz czas na specjalne podziękowania dla moich Wielkich Współpracowników:
      Anielki, Kasi, Michasi, Ali, Wioli, Marioli i Zuzi. Dziewczyny ciężko pracowały
      nad całą organizacja, malowały i rozwieszały plakaty z programem imprezy,
      zgromadziły większość potrzebnych artykułów plastycznych i prowadziły zabawy.
      Wykazały się wielkim zaangażowaniem, pomysłowością i umiejętnościom współpracy.
      Dziękuję równię mojej córeczce Zosi za to, że wypożyczyła swoje zabawki, które
      były atrakcją dla najmłodszych szkrabów.
      Pozdrawiam wszystkich i dziękuję.
      Matylda

• edmurphy Re: plac zabaw 04.09.06, 19:41
        To my Wam wszystkim dziękujemy :-)
    • frantisek Re: plac zabaw - wstepny ranking 05.09.06, 11:47
      ranking przejrzany na szybko

przedział 25.000 - 200.000 ludnosci
      1. legionowo - 819 glosów (50.000 ludnosci)

przedział do 25.000 ludnosci
      1. Żychlin - 719 głosów (bravo!!)
      2. Choszczno - 560 głosów (15.000 ludności)
      3. Miedzylesie - 534 głosy (2.500 ludnosci)
      4. Chełmno - 447 głosów (20.000 ludności)
      itd

pozdr. M

ps. wpisujac pierwsze lietry alfabetu podane mamy miasta zaczynajaca sie na ta
      litere
      • zychliniak Re: plac zabaw - wstepny ranking 06.09.06, 12:48
        głosujmy głosujmy. Niech dzieci coś z tych głosów maja. Zapraszam do głosowania
        • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 07.09.06, 00:17
          Czy dziś już głosowaliście? :-)
          Pozdrowienia dla pani Matyldy i dzieciaków :-)
          • niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 10:57
            głosujemy i to widac po rankingu. po prostu brawo ta pani! duch w narodzie
            żychlińskim nie gasnie. Pani Matylda już wygrała coś bardzo ważnego. obudziła
            nas i zjednoczyła dla szczytnej idei. przy niej wygrywają dzieciaki i tu serce
            żychliniaka rośnie. pokazała nam Pani Matylda, że dla chcącego nic trudnego.
            respekt dla tej pani
            przeglądnąłem ranking i za nami długo długo nic a potem Choszczno(773) i Chełmno
            (567). żeby nie zwiódł nas dotychczasowy wynik. nie dajmy sie dogonić. do końca
            jeszcze wiele miesięcy bo koniec akcji 31 grudnia. poza tym mam nadzieję, że
            spółdzielnia się nie uchyli i podejmie wyzwanie bo to ich teren. powinni wyrazić
            zgodę bez żadnych kłopotów a jak nie to się do nich przejdziemy. prawda?
            pozdrawiam pana prezesa i przyłączam się do pozdrawień Eda.
            • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 12:41
              Przejdziemy sie, jak by co! :-) Ale myślę, że spółdzielni pomysł się też podoba
              i byc może pobudzi władze spółdzielni do nieco innego spojrzenia na potrzeby
              mieszkańców. Takiego jeszcze bardziej rodzinnego. Nie krytykuję tu działań
              spółdzielni, nie takie są moje intencje, żeby być dobrze zrozumianym. Czasem
              czyjś pomysł pobudza, inspiruje i otwiera inny kierunek myślenia. A więc cóż
              jeszcze raz gratuluję pomysłu.
              Pomysł pani Matyldy to nie tylko dobra zabawa dla nas, bo jest to dla nas
              naprawdę ogromna frajda, że możemy w tym uczestniczyć. To przede wszystkim
              zabawa dla dzieciaków, ale też fantastyczne doświadczenie. Doświadczenie dla
              tych dzieciaków, które organizowały całość imprezy, doświadczenie dla tych,
              które uczestniczyły i w końcu doświadczenie zupełnie chyba nowe na tym osiedlu
              dla jego mieszkańców. Nie chcę się tu rozgadywać, ale te dzieciaki nauczyły się,
              że można coś pożytecznego dla siebie i dla innych zrobić w bardzo prosty sposób
              - wystarczy oderwac się od komputera czy telewizora i wyjść przed klatkę. Myślę,
              że to samo wrażenie i doświadczenie przeżyli dorośli, nawet ci, którzy nie
              uczestniczyli w imprezie. Oby było to działanie inspirujące.
              I jeszcze jedno: wiele razy w naszych dyskusjach tu na forum przewija się wątek,
              że w żychlinie nic się nie dzieje, że tak trudno tu cokolwiek zorganizować, że
              jeśli już ktoś coś robi to się go dołuje i krytykuje, że jesteśmy zawistni,
              samolubni, egocentryczni. My zychlinianie. Tak sobie myślę, że może to osiedlowe
              wydarzenie stanie się pierwszym, małym kroczkiem do zmiany tej naszej paskudnej
              żychlińskiej mentalności w której grzęźniemy, a z którą tak trudno nam żyć.
              Zbytni ze mnie optymista i marzyciel?
              • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 12:43
                No, a teraz pędzę zagłosować, bo dziś się jeszcze nie odhaczyłem na liście. I Wy
                też pamiętajcie! No!
                • zychliniak Re: plac zabaw - wstepny ranking 12.09.06, 07:06
                  już mamy ponad 1200 głosów głosujmy
                  • dinozaurka Re: plac zabaw - wstepny ranking 14.09.06, 23:11
                    zaliczamy właśnie 15-stą setke, całkiem ładnie nam to idzie :)
                    Ale czy zauważyliście (w regulaminie) że głosy muszą pochodzić od przynajmniej
                    50 osób? I teraz pytanie: od 50 osób czy...... z przynajmniej 50 adresów
                    mailowych?
                    • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 00:04
                      Faktycznie idzie nam świetnie, żeby tylko starczyło nam wytrwałości! Mam
                      nadzieję, że jest nas więcej niz 50-tka. Jak to sprawdzić? I dobre pytanie o te
                      adresy, Dinozaurko :-)
                    • niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 18:09
                      dinozaurka napisała:

> zaliczamy właśnie 15-stą setke, całkiem ładnie nam to idzie :)
                      > Ale czy zauważyliście (w regulaminie) że głosy muszą pochodzić od przynajmniej
                      > 50 osób? I teraz pytanie: od 50 osób czy...... z przynajmniej 50 adresów
                      > mailowych?

widzę dinozaurko że zastosowałaś podobny chwyt :) nie martw się. myślę że bawi
                      się z nami o wiele więcej osób niż sie tu udziela czynnie FORUMOWICZóW. idea
                      jest i ciekawa i warta zachodu i szczytna więc pewnie sporo osób głosuje. I Z
                      TEGO MIEJSCA WSZYSTKICH POZDRAWIAM! :) i Frantiska też
                      • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 21:49
                        Dołączę sie także do pozdrowień dla wszystkich głosujących! Wygramy ten plac :-)
                        • dinozaur46 Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 22:39
                          Przed chwilą oddanych było 1555 głosów.
                        • niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 23:28
                          żebyś wiedział Ed. wygramy ten plac. i to będzie prawdziwe zwycięstwo.gdzie
                          wygranymi będa ci maluccy. gramy! 1557
                          • niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 23:32
                            i pamiętajmy
                            Choszczno 1145
                            Chełmno 602
                            są blisko
                            • edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 16.09.06, 00:57
                              1562 !!!!!!!!!!!!!!
                              • frantisek Re: plac zabaw 17.09.06, 17:37
                                pieknie sie głosy powiekszaja - nawet niedziela nie hamuje licznika !!!

jak widac male miejscowosci potrafia sie zebrac jakoś bardziej bo jak spoglądam
                                na duze miasta to sa DALEKO w tyle :) a napewno maja wieksze mozliwosci
                                ale tam sasiad nie zna sasiada ...a u nas ... hihihi sami wiecie :D

pozdrawiam i glosujemy wytrwale !
                                niech moc bedzie z WAMI !
                                • fobia4 Re: plac zabaw 18.09.06, 09:28
                                  Kochani ja jestem z innego miasteczka i głosuję na plac u siebie ale zobaczcie
                                  jescze piastów (2 place) z których jeden leci dosyć szybko w górę. My już Was
                                  chyba nie dogonimy ale mamy nadzieję chociaż na 3 miejsce. Powodzenia i życzę
                                  wygranej. Pozdrowienia z Blachowni.
                                  • dinozaurka Re: plac zabaw 19.09.06, 23:13
                                    Po pierwsze: witaj Fobia na żychlińskim forum. Miło Cie tu widzieć. I dzieki
                                    wielkie, że zwróciłeś naszą uwagę na Piastów.
                                    Po drugie........ faktycznie, Piastów idzie do góry w takim tempie, że niedługo
                                    będziemy już widzieli tylko kurz opadający po tym jak nas miną :( Nam przybywa
                                    dziennie około 100 głosów, im znacznie więcej.....
                                    MUSIMY SIĘ JAKOŚ BARDZIEJ ZMOBILIZOWAĆ! ! ! !
                                    Nie wiem jak...być może po prostu zakładając wiecej kont mailowych, albo
                                    mobilizując jakichś kolejnych znajomych - niekoniecznie z Żychlina.
                                    A jak jest z innymi miastami? robił ktoś ponownie przegląd ilości głosów? Bo
                                    być może duże miasta (duże w naszej kategorii wielkości) po prostu się
                                    zmobilizowały i szybko idą do góry tak jak Piastów.

I jeszcze taki mój apel do osób oddających głosy na pozostałe 3 zgłoszone place
                                    w Żychlinie. Ja wiem, że przykro porzucić i osierocić plac który się zgłosiło
                                    do konkursu, ale przecież widać jasno, że te place nie mają szans na
                                    modernizacje wykonaną przez DANONa. A może być taka sytuacja, że na finiszu
                                    zabraknie nam jako Żychlinowi(ojjjj,,,,jak ja kraczę) dosłownie kilku głosów
                                    aby się załapać na sprawienie frajdy dzieciom. Więc taka moja wielka prośba:
                                    walczmy o radość dzieci wspólnie, bo inaczej możemy przegrać. A szkoda by było
                                    tak ładnie rozpoczętej inicjatywy.
                                    • fobia4 Re: plac zabaw 21.09.06, 08:25
                                      jeśli pytasz o inne miasta to z przglądu chyba w poniedziałek mocno idzie Warka
                                      i chełmża. Choszczno chyba tak spokojniej ale te dwa pierwsze jeszcze w zeszłym
                                      tygodniu nikomu nie zagrażały. Oddają średnio po 200-300 głosów na dzień.
                                      I masz rację by głosować na jeden plac. U nas też ktoś zgłosił drugi plac
                                      jakieś 3 tygodnie i głosują na niego powolutku. Nie mam pojęcia po co ?
                                • niegoscinny Re: plac zabaw 18.09.06, 23:55
                                  ze mną jest. skutkuje metoda na pajączka :) polecam gorąco. i powtarzam poraz
                                  enty. cieszy mnie bardzo współpraca ponad podziałami. do przodu!
    • dinozaur46 Re: plac zabaw 20.09.06, 08:51
      Dziś będzie 2000 oddanych głosów !!!!
      • dinozaur46 Re: plac zabaw 20.09.06, 20:35
        Chyba nie bedzie dziś 2 tys. Teraz jest 1972 !
        • frantisek Re: plac zabaw 21.09.06, 12:44
          ale dzis juz jest 2000 :)
          a piastow goni nas oj goni i chyba przegoni w tym tepie a jest w naszej grupie
          ludnosci

juz myslimy co by tu wykombinowac aby pobudzic do glosowania - a moze WY cos
          podpowiecie?
          pozdrawiam M.
          • zychliniak Re: plac zabaw 21.09.06, 13:23
            Pani Matyldo mam pytanie czy bieże Pani udział w wyborach ze strony PSL tak jak
            podaję na naszym farum proszę o odpowiedź.
            Pozdrawiam
            • zychliniak Re: plac zabaw 21.09.06, 13:29
              głosujmy i niedajmy się
            • frantisek Matylda - oswiadczenie wyborcze :) 22.09.06, 09:43
              > Pani Matyldo mam pytanie czy bieże Pani udział w wyborach ze strony PSL tak
              jak
              > podaję na naszym farum proszę o odpowiedź.
              > Pozdrawiam

Startuje z Komitetu Wyborczego - Wyborców Pawła Wołoszyna
              Komitet niezależny, nieutożsamiany z żadną partią.
              Trzymajcie kciuki i głosujcie!

A Piastow nas wyprzedzilo ale ich jest ponad 20.000 wiec jak na naszą
              liczebność to i tak niezly rezultat a glosowanie trwa do konca roku - nie
              poddawajmy sie ! .... A w głowie juz plany... :)
          • dinozaur46 Re: plac zabaw 21.09.06, 20:42
            frantisek napisał:

> ale dzis juz jest 2000 :)
            > a piastow goni nas oj goni i chyba przegoni w tym tepie a jest w naszej grupie
            > ludnosci
            >
            > juz myslimy co by tu wykombinowac aby pobudzic do glosowania - a moze WY cos
            > podpowiecie?
            > pozdrawiam M.

Zakładać e-maile i głosowąc !
            • adamari1 Re: plac zabaw 21.09.06, 20:46
              co prawda nie zakladalam nowych maili, bo gubię sie w tych, które mam, ale moj
              glos poszedl trzy razy jak dotychczas :)
              • dinozaurka Re: plac zabaw 21.09.06, 23:40
                ja też jeszcze nowych adresow nie zakładałam, ale i tak na danonkach "pracuję
                za trzech" i codziennie spod moich klawiszy wychodzi 7 czy 8 glosów....
                Ale jak będzie trzeba to kilka skrzynek zalożę ;)
                • dinozaurka Re: plac zabaw 21.09.06, 23:56
                  MY -> 2127.......... Piastów -> 2160 :(((
                  Fakt......... jest ich pewnie ze 2 razy tyle co nas........ :( Ale WALCZMY!
                  • zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 10:19
                    Pani MAtyldo startuje Pani w yborach proszę o odpowiedź.
                    • zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 10:21
                      głosujmy bez względu na postawę wyborczą innych? zrubmy coś dla naszych dzieci
                      zapraszam do głosowania.
                      Damy radę ,
                      Pozdrawiam wszystkich głosujących
                      • frantisek Re: plac zabaw 22.09.06, 12:21
                        startuje
                        info wyzej w poscie - Matylda - oswiadczenie wyborcze :)

pozdr. M.
                        • zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 14:45
                          to gratulacje pani matyldo.
                          Tylko czy to organizowanie Danonka to nie była już kampania wyborcza.
                          To nieważne jednak bedziemy głosować na plac zabaw a nie na panią. Jesteśmy z
                          dziecmi a nie kosztem dzieci i będę się starał aby moie dziecko bawiło się na
                          tym placu zabaw. A Pan Wołoszy to nic nie zrobił dla Żychlina będąc w Kutnie
                          więc doradzam Pani wystartować jako kandydatka niezależna, a nie osoba związana
                          z tym Pane.
                          Pozdrawiam i damy radę wygrać dla naszych dzieci.
                          • frantisek Re: plac zabaw 22.09.06, 19:08
                            Zdecydowałam się wczoraj. Wcześniej zupełnie o tym nie myślałam, bo nie
                            interesuję się polityką. Jednak po rozmowach z przyjaciółmi i
                            znajomymi "osiedlowiczami" uświadomiłam sobie, że choć polityka jest mi obca to
                            interesuję się sprawami społecznymi, psychologią, oświatą i wychowaniem - to
                            wszystko jest związane z moim zawodem. Uważam, że ta strefa działalności jest
                            zupełnie zapomniana i ignorowana a równie ważna, bo dotyczy ludzkiej
                            świadomości, podejścia do życia, do ludzi. Nie chcę się zajmować wszystkim, bo
                            nie jestem omnibusem, chyba nikt nie jest - chciałabym zająć się sprawami z
                            zakresu oświaty, wychowania i kultury, - to mnie interesuje, na tym polu mam
                            trochę doświadczenia. Wczoraj zastanawiałam się czy nie będziecie mnie już na
                            początku podejrzewać o "wczesną kampanię wyborczą" i się nie pomyliłam. To
                            właśnie jest żychlińska mentalność. Nie dziwię się Tobie drogi Żychliniaku, bo
                            tak wielu ludzi u nas oszukuje, kombinuje i poszukuje własnych korzyści, że
                            trudno tak naprawdę komuś zaufać. Bardzo bym chciała żeby to się zmieniło, żeby
                            nastał czas dialogu, żeby radni , urzędnicy, nie byli "Świętymi Krowami”, do
                            których nie ma dostępu, ale żeby byli ludźmi pracującym dla naszego miasta,
                            żeby odpowiadali za to, co robią, żebyś mógł porozmawiać z nimi np.
                            bezpośrednio na forum. Po prostu stawiam na otwartość i dialog. Może niektórzy
                            uważają, że to nazbyt naiwne, wiem, wiem... ale gdybym nie wierzyła, że coś się
                            zmieni, że coś się uda to nie zrobiłabym tak wielu rzeczy w moim życiu. Prosty
                            przykład czy ktoś z was pomyślał na początku danonkowej akcji, że będziemy
                            pierwsi w Polsce? Zdecydowałam się na startowanie z KWW Pawła Wołoszyna, bo z
                            pośród kandydatów na burmistrza on wydaje mi się najrozsądniejszy,
                            wykształcony, doświadczony na polu działalności samorządowej. Poza tym znam go
                            osobiście, szanuję go jako człowieka i mam do niego zaufanie. To mój wybór - Wy
                            dokonacie swojego i to jest demokracja.
                            pozdrawiam M.
                            • adcox Re: plac zabaw 22.09.06, 20:23
                              Demokracja ma tak samo wiele minusów jak i komunizm. Wszystkie systemy są w teorii dobre(utopia najlepsza, ale nie istnieje), ale chodzi o to, żeby plusy nie przysłoniły minusów - czyli żeby to, co dla jedych jest sufitem, dla innych (władczych) nie było podłogą. Wiem, że chcesz dobrze i jeśli Ci ufać, to zamiary masz dobre (co przekłada się na Twoje działanie). Ale...w dzisiejszych czasach polityka nikomu nie jest obca !
                              • bysket Re: plac zabaw 22.09.06, 20:49
                                skoro sie sdecydowalas kandydowac , to dobrze, bo przeciez ktos musi. Zycie
                                nauczylo mnie jednak " niewiary " w obietnice przedwyborcze. Pamietam populizm
                                tzw. "Pieknej Joli" jak wczesniej ktos ja tym mianem okreslil.Wyszlo jak wyszlo
                                kadencja sie konczy a z obitnic nici. Kandydata na radnego powinna
                                charakteryzowac pokora i jeszcze raz pokora. Zycze powodzenia moze ci sie uda.
                                Zeby to nie byly jednak nastepne 4 lata zmarnowane.
                            • zainteresowany761 Re: plac zabaw 22.09.06, 20:37
                              SZANOWNA PANI MATYLDO!
                              JESZCZE KAMPANIA NIE RUSZYłA,A PANI JUż SIę TłUMACZY,A WIE PANI,żE WINNY SIę
                              TłUMACZY!
                              GDY RUSZYłA AKCJA PLAC ZABAW I DOWIEDZIAłEM SIę TU Z NASZEGO FORUM,żE PANI JEST
                              INSPIRATORKą TEGO PRZEDSIęWZIęCIA OD RAZU POMYśLAłEM (OCHO) IDą WYBORY,ALE NIE
                              CHCIAłEM RUSZAć NA FORUM TEGO TEMATU,PONIEWAż ZOSTAłBYM ZLINCZOWANY
                              SłOWNIE,OKLęTY I WYKLęTY! ALE CO MIJA KILKA TYGODNI,A TU CO PROSZę- MATYLDA NA
                              RADNą! NIE MYLIłEM SIę I SZKODA TYLKO,żE NIE PODJąłEM TEGO TEMATU ODRAZU!!!
                              WSTYD PANI MATYLDO,żE ZACZęłA PANI ZDOBYWAć SIłę W OCZACH POTENCJALNYCH W TEN
                              SPOSóB-CZYLI KOSZTEM DZIECI!
                              A TAKIE TłUMACZENIA JAK W PANI POśCIE TO PROSZę WłOżYć MIęDZY BAJKI!
                              A WOłOSZYN! NO Cóż BYł BURMISTRZEM(JUż),2 KADENCJE RADNYM
                              POWIATOWYM(VICESTAROSTA) I CO I GóW.............O,OLEWAł żYCHLIN JAK MóGł!!!A
                              TERAZ GDY W POWIECIE NIEMA CZEGO SZUKAć,TO DO żYCHLINA!
                              JESZCZE DO PANI SZANOWNA PANI M
                              PO 12 LISTOPADA POWIE PANI DO CóRKI:
                              WIESZ CO ZOSIU MAMUSIA ZOSTAłA RADNą,TAK TO DZIęKI TOBIE ZOSIU NO I JESZCZE
                              DZIęKI KASI,TOMKOWI,CZESI I STASIOWI........
                              WSTYD I HAńBA!
                              JA BYM SIę WSTYDZIł SPOJRZEć SWOJEJ CóRCE W OCZY ( TEż MAM CóRKę ) NO I JESZCZE
                              TYM DZIECIAKOM OD WAS Z PODWóRKA!
                              NO Cóż ,ALE TAKA JAK PANI WłAśNIE JEST MENTALNOść żYCHLIńSKA!!!
                              I NASTęPNYM RAZEM PROSZę NIE PISAć O ZAUFANIU....JUż DZIECI PANI ZAUFAłY!
                              • piwosz14 Re: plac zabaw 22.09.06, 21:25
                                Smutne mój przedmówco ale trafiłeś w 10.
                                Cel pełne koryto a sposób dojścia?
                                Wszystkie chwyty dozwolone
                              • jolka905 Re: plac zabaw 22.09.06, 21:35
                                Nieładnie,moi drodzy forumowicze,tak krytykować p.Matyldę tylko dlatego,że chce robić coś dla naszego miasta.Pokazała co potrafi,nachwalić się nie mogliście.A teraz,kiedy chce wyjść "z piaskownicy",służyć swoją energią,wiedzą i umiejętnościami nie tylko dzieciom,ale całej żychlińskiej społeczności-już nie podoba się?Pani Matyldo!Trzymam kciuki,żeby i tym razem udało się!("Psy szczekają,a karawana idzie dalej."Niech Pani nie zraża się głosami małostkowych.Niech gadają,będą zdrowsi.
                                • zainteresowany761 Re: plac zabaw 22.09.06, 22:03
                                  co nieładnie? jak ona ma mi tak służyć jak posłużyła się dziećmi to ja mam to w
                                  nosie! przecież ten piknik którejś niedzieli to nic innego jak tania
                                  kiełbasa(pasztetowa) wyborcza! to wszystko było dobrze przemyślane i zorganizowane!
                                  szkoda mi tych ludzi którzy uwierzyli w jej danonkową gierkę!!!
                                  psy to mogą wyć,a karawany idącej w ten sposób do koryta to nic nie jest w
                                  stanie zatrzymać!
                                  • dinozaurka Re: plac zabaw 22.09.06, 23:29
                                    Kurcze... smutno mi się zrobiło, gdy czytam Wasze Komentarze dotyczące decyzji
                                    kandydowania przez Matylde.
                                    NAWET JEŚŁI akcja danonkowa i piknik dla dzieci był "tylko" chwytem reklamowym
                                    w kampanii wyborczej, to..... na 10000% wole taki chwyt reklamowy od
                                    fundowania "napoi" przez niektórych kandydatów. A dzieci? dzieci wcale nie
                                    poczują się wykorzystane, a wręcz przeciwnie, będą dumne , ze pomogły Matyldzie
                                    wejśc do rady - o ile Jej się to uda. A jesli nie uda się to i tak będą miały z
                                    tego korzyść: wspaniała zabawę podczas szykowania pikniku i na samej imprezie.
                                    No i oczywiście piekny zafundowany przez Danona plac zabvaw (oczywiście wierzę,
                                    że taki plac "dostaniemy")
                                    NAWET JEŚŁI był to początek kampanii reklamowej MAtyldy, to pokazala Ona, że
                                    coś potrafi zrobić o ile chce, a nie tylko pookleja ewentualnie miasto
                                    plakatami ze swoją podobizną i napisze, jaka to jest zdolna i co BY MOGŁA
                                    ZROBIĆ GDYBY ZOSTAŁA WYBRANA.

Mam nadzieję, że nie "obrazicie się" teraz na cały świat i nie przestaniecie
                                    oddawać głosy na pac zabaw?
                                  • dinozaurka Re: plac zabaw 23.09.06, 00:04
                                    zainteresowany761 napisał:

> to ja mam to w nosie!

co masz w nosie Zainteresowany? plac zabaw dla dzieci? na złość MAtyldzie
                                    przestaniesz na niego głosowac?

> jak posłużyła się dziećmi

może i posłużyła się dziećmi, ale te dzieci poczuły się w tym momencie WAŻNE i
                                    POTRZEBNE. I zrobiła to dla nich, dla tych dzieci..... a że przy okazji dla
                                    siebie? A może przy okazji...dla dzieci? nie wwazne. Ważne, że dzieci przy tym
                                    były szczęśliwe.
                                    • piwosz14 Re: plac zabaw 23.09.06, 00:25
                                      Nie wylewaj krokodylich łez Dinozaurko,bo ludzie na plac będą głosować.
                                      Tylko chwyt dzieci, wybory, straż i cała otoczka sponsorska / widoczne było aż
                                      nadto /, później akcja na e-zychlin z promocją kogo trzeba.
                                      Wyborcza KASZANA w grubym flaku.
                                      • dinozaurka Re: plac zabaw 23.09.06, 00:35
                                        To nie są krokodyle zły. Krokodyle łzy są FAŁSZU. A z mojej strony żadnego
                                        fałszu nie ma.
                                        Po prostu zeźliło mnie "ciut" takie pisanie / gadanie. Bo chyba lepiej, że
                                        MAtylda kampanie rozpoczęła od akcji, od czynu, a nie od gadania i obietnic.
                                        Na temat e-zychlin już się chyba nie będę odzywała, bo za mało wiem.
                                        • zainteresowany761 Re: plac zabaw 23.09.06, 05:49
                                          oczywiście,że nie przestaniemy głosować na plac zabaw!nie martw się o to dinozaurko!
                                      • dinozaur46 Re: plac zabaw 23.09.06, 15:33
                                        piwosz14 napisał:

> Nie wylewaj krokodylich łez Dinozaurko,bo ludzie na plac będą głosować.
                                        > Tylko chwyt dzieci, wybory, straż i cała otoczka sponsorska / widoczne było aż
                                        > nadto /, później akcja na e-zychlin z promocją kogo trzeba.
                                        > Wyborcza KASZANA w grubym flaku.

Zrób również Ty coś ciekawego. Będziemy Cię chwalić pod niebiosa. Może tak na
                                        boisku przy Łąkowej imprezkę z beczką darmowego piwa.
    • niegoscinny Pani Matyldo Pani się nie boi 24.09.06, 00:09
      szok! a nie dawno cieszyłem się że robimy coś ponad podziałami. wszystko
      potraficie zepsuć. żeby taki piękną idee utopić w pomyjach? tylko dlatego że
      się nie lubi 'kogoś'. szkoda że się pani wychyliła przed czasem ale widać że
      nie jest z pani polityk. jak to mówią - szczerej kasi, dupę widać. i teraz już
      zwalczają konkurencję. ale nic to.
      SZANOWNA PANI MATYLDO. ZDAJE SOBIE SPRAWE ZE PO PROSTU 'OLAŁA' PANI TE BZDURNE
      GADKI I PO WYBORACH, JAKO RADNA DALEJ BĘDZIE PANI ROBIĆ DOBRĄ ROBOTĘ. NIECH
      PANI POKAZE ŻE JEST PANI PONAD TO I PO PROSTU WYGRA DLA DZIECIAKÓW. MOJEGO
      GŁOSU NIESTETY PANI NIE DOSTANIE BO JESTEM Z INNEJ CZESCI MIASTA ALE CO BEDE
      MOGŁ TO ZROBIĘ. SŁOWO.

• frantisek Re: Pani Matyldo Pani się nie boi 27.09.06, 18:50
        Dzięki! Nic dodać nic ująć. Niestety ręce opadają. Na pewno nie będę odbijała
        piłeczki w stronę trzech ANONIMOWYCH panów, bo nie o to mi chodzi, a agresja
        nie leży w mojej naturze. Na tym chciałabym zakończyć te JAŁOWE i ANONIMOWE
        dyskusje. Jestem zwolenniczką rzeczowej i kulturalnej dyskusji, na którą
        przyjdzie pora po przedstawieniu programów. Mam nadzieję, że i tu znajdzie się
        na nią miejsce. Pozdrawiam i życzę cierpliwości tym najbardziej
        podekscytowanym. Matylda
    • niegoscinny notowanie 24.09.06, 01:31
      nie wiem jak inni ale Piastów przed nami. w dodatku podwójnie!!! 2426 i 2386
      głosów na dwa Piastowskie place. dobiłem do 2316 ale sam nie jestem. więcej
      pary w głosowanie a nie w kłótnie. do końca głosowania kilka miesięcy. trzeba
      trzymać rękę na pulsie!
      • niegoscinny Re: notowanie 24.09.06, 01:37
        a tuż za plecami czujemy oddech Warki! 2236 głosów i ....
        o kurcze Chełmża 2374! @^%%$(!$(%$(@^%$^@%$ przed nami!
        brać się obiboki!
        tak nas cieszyło że jesteśmy w czołówce a ja ostrzegałem!
        nie sprawdzałem co prawda czy jesteśmy w tej samej kategorii wielkości miast
        ale trzeba dmuchac na zimne
    • niegoscinny notowania cd 24.09.06, 01:36
      a tuż za plecami czujemy oddech Warki! 2236 głosów i ....
      o kurcze Chełmża 2374! @^%%$(!$(%$(@^%$^@%$
      brać się obiboki!
      tak nas cieszyło że jesteśmy w czołówce a ja ostrzegałem!
      nie sprawdzałem co prawda czy jesteśmy w tej samej kategorii wielkości miast
      ale trzeba dmuchac na zimne
      • dinozaurka Re: notowania cd 24.09.06, 09:52
        2343 do Żychlina................. godzina 9:55 w niedziele
        • edmurphy Re: notowania cd 25.09.06, 01:03
          No i niestety, niestety, gorzko się zrobiło, cierpko...
          No i nie bez powodu. Piękny pomysł, fajna akcja pani Matyldy i dzieciaków
          wywołały w nas entuzjazm i zapał "ponad podziałami". Uczestnicząc w akcji od
          początku też podejrzewałem (choć się strofowałem na okoliczność uprawiania
          czarnowidztwa) że ma związek z wyborami. No i ma. Sprytne zagranie, ale nie
          wszyscy dali się, jak widać wpuścić w maliny. Nie, nie. Nie zmieniam zdania i
          będę głosował na danonki. Dzieciaki sobie na to zasłużyły i pomysł jest tego
          wart. Mam nadzieję, że pani Matylda do końca będzie mu patronować niezależnie od
          wyniku wyborów.Ale pomysł przestał byc "ponad podziałami", a nawet skutek ma
          odwrotny, bo podziały zaczął pogłębiać. No, cóz nikt nie lubi być robiony w
          balona. Nie dziwię się tym, którzy poczuli się wykorzystani w pewnym sensie.
          Było wszak bezinteresownie, tak dla dzieci, dla osiedla, a zrobiło się
          interesownie. No cóż, będą pewnie kandydaci, którzy dotychczas nie zrobili nic
          dla społeczności, bedą tacy, którzy pracują w tym środowisku społecznie i
          zawodowo wiele lat, będa i tacy, którzy błysną jedną lub dwiema akcjami w
          kampanii. Wybór należy do nas.
          • zychliniak Re: notowania cd 25.09.06, 07:07
            no proszę proszę co się dzieje.
            Proszę głosować na danonki a wybory zostawmy na czas wyborów. Jednak Pani
            Matyldo z pełnym szacunkiem ale Panu Wołoszynowi już zaufało trochę ludzi i co i
            nic. Facet nie liczył się i nie liczy z ludźmi z Żychlina. I ma pani racię kilka
            osiągnięć ma - zrobił sobie parking przed blokiem jak był burmistrzem. Kiepsko
            Panią widzę u boku człowieka który rządził już z 12lat a nic dla Żychlina nie
            zrobił, a kampania pani zaczeła się wcześniej. I już wiadomo dlaczego straż była
            u Pani na pikniku bo współpraca Pana W. ze strażą zawsze trwa i trwała. Widze
            kiepsko na wyborach pana Wołoszyna i Panią, a zachwyt tym panem to jest nie
            uzasadniony. Pozdrawiam Panią i niech się Pani zastanowi czy nie lepiej działać
            samemu i coś zrobić niż być sterowanym przez człowieka który nigdy nic nie
            zrobił i nie zrobi dla Żychlina.
            Pozdrawiam i współczuję Pani takiego złego wyboru
            • zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 14:37
              PANI MATYLDO CZEKAMY NA JAKIś ODZEW!
              A MOżE MA PANI WASZYSTKO GDZIEś BYLEBY TYLKO DO KORYTA......
              • dinozaurka Re: notowania cd 25.09.06, 17:57
                zainteresowany761 napisał:

> PANI MATYLDO CZEKAMY NA JAKIś ODZEW!
                > A MOżE MA PANI WASZYSTKO GDZIEś BYLEBY TYLKO DO KORYTA......

Myślę, że min, dzieki takim wpisom Matylda na forum już się nie pojawi jako
                Frantisek.....
                Przykre.....
                • zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 18:28
                  przykre to było to co zrobiła;przykre jest też to,że chowa głowę w piasek!mi
                  jest przykro,że taka młoda i wykształcona osoba chce osiągnąć coś w tak perfidny
                  sposób!ale cóż po trupach do celu......
                  przykro mi nie będzie wtedy kiedy wyborcy 12 listopada powiedza "nie" takim
                  osobą i zachowaniom !
                  • jolka905 Re: notowania cd 25.09.06, 22:03
                    To nie Matylda chowa głowę wpiasek!Jako pierwsza odważnie przyznała się,że zamierza kandydować na radną.Być może ta decyzja była wynikiem udanego wejścia z akcją "plac zabaw"?A,że startuje z listy pana Wołoszyna?Podała swoje argumenty."Zainteresowany761"-spróbuj też wystartować!Krytykować jest zawsze najłatwiej.
                    • zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 22:23
                      nie przyznała jako pierwsza, tylko myśmy to od niej wyciągnęli!poczytaj sobie
                      posty!
                      a co do startu w wyborach to........................się okaże!!!!
                      • jolka905 Re: notowania cd 25.09.06, 22:34
                        Myśmy?Tzn.:zainteresowany do spółki z żychliniakiem?A gdy "zainteresowany761"zdecydujesz się startować to ujawnisz się z imienia i nazwiska na Forum?Bez względu na konsekwencje?Będziesz taki odważny?
                        • edmurphy Re: notowania cd 26.09.06, 00:09
                          No własnie. Komitety zarejestrowane. Kandydaci już się chyba zadeklarowali.
                          Otwieram więc wątek pt. kandydaci. Zapraszamy na forum:-)
                          • dinozaurka Re: notowania cd 26.09.06, 07:39
                            I uważasz Edi, że po przyjęciu, jakie zgotowali"śmy" Matyldzie inni kandydaci
                            się ujawnią na forum? Oby....
                            • edmurphy Re: notowania cd 26.09.06, 22:18
                              "Przyjęcie" zgotował Piwosz, o ile się nie mylę? :-)
                              Tak myślę, że niektórzy skorzystają z forum, żeby się wypromować. A jak nie to
                              my sobie przecież i tak pogadamy, co nie? :-))
                        • zainteresowany761 Re: notowania cd 26.09.06, 05:55
                          jeżeli miałbym wystartować do rady oczywiście,że bym się ujawnił!kogo i czego
                          miałbym się obawiać
                          • zychliniak Re: notowania cd 26.09.06, 06:57
                            Oj Jolka zaatakowałaś mnie. Ale kobieto ja do rady nie startuje tylko na
                            burmistrza Ha, Ha. Zapraszam panią do ujawnienia chodźby imienia a ja podam
                            swoje nic do ukrycia. A pozatym jakbym startował w wyborach to bym był
                            kandydatem nie zależnym i może trochę osób by na mnie głosowało. A wy na forum
                            byście pierwsi wiedzieli o moim starcie. A ciekawi mnie czy pod psełdo frantisek
                            kryje sie pani Matylda bo w to wątpie
                            • dinozaurka Re: notowania cd 26.09.06, 07:41
                              zychliniak napisał:

> A ciekawi mnie czy pod psełdo frantisek
                              > kryje sie pani Matylda bo w to wątpie

Dla czego? uzasadnisz jakoś swoje wątpliwości?
                            • jolka905 Re: notowania cd 26.09.06, 12:51
                              Zychliniak-ja nie atakuję Ciebie!To zainteresowany761 zwrócił mi uwagę,że Matylda przyznała się do kandydowania,bo była o to pytana(a pytałeś Ty).Natomiast tylko zainteresowanego namawiam do JAWNEGO wystąpienia ze swoją kandydaturą.Frantisek zaś,to według mnie na pewno Matylda.Bysket,uważam,że niepotrzebnie grzebie w przeszłości i na dodatek bawi się w domorosłego psychologa.Może niedługo dla pozytywnego uznania kandydata trzeba będzie podać kolor oczu,kolor i długość włosów(byleby tylko nie były siwe!).PS.Przecież podaję imię:Jolka jestem.
      • dinozaurka ciekawie to wygląda :) 26.09.06, 07:49
        Wątek ma tytuł "Plac zabaw". I początkowo był faktycznie wątkiem poświęconym
        takowemu miejscu. Teraz stał sie chyba najbardziej wyborczym wątkiem na całym
        naszym forum. I abstrachując od tego jak ewoluowała tematyka tego wątku, to
        czytając TYLKO nasze OSTATNIE posty można dojść do bardzo fajnego wniosku:
        wybory są naszym placem zabaw :) Ale to jedynie takie moje luźne
        spostrzeżenie :)
        • sobieski12 normalnie można się załamać 26.09.06, 08:20
          jak was się czyta panowie żychliniak i zainteresowany. O co wy robicie tyle
          szumu jak nawet pisaliście że nie będziecie głosować na plac, zgłoszony przez
          panią Matyldę to po kiego się wchrzaniacie ze swoimi głupkowatymi tekstami? Co
          dawno sexu nie było? i wylewacie swoje żale na forum jak coś to zawsze wam
          zostaje pani przy drodze to może wam się za parę groszy polepszy samopoczucie i
          nie będziecie pisać jak debile!!! pozdrawiam mądrych ludzi.
          • zychliniak Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:04
            sobieski12 może dawno nie miałeś ty sexsu a może pociągają ciebie lody na trasie.
            Nigdy DEBILU nie pisałem że nie będe głosował na plac zabaw wręcz przeciwnie
            DEBILU naucz się czytać bo niedawno jesteś na forum. I jeszcze jedno DEBILU to
            ten wontek założyłem ja na plac zabaw zachęcałem i będę zachęcał do głosowania
            i poczytaj trochę postów. Widze że jesteś niedawno na forum więc się dowiedz
            DEBILU, że takich słów się tu nie używa.
            A głosowanie na plac zabaw jest ponad podziałami wyborczymi i zachęcam do
            głosowania bez względu na wypowiedzi czy pezydzielność do partii.
            Głosujmy dalej i zróbmy to dla naszych dzieci.
            Przepraszam za ostre słowa wszystkie osoby na forum ale trzeba reagować na
            hamstwo i ublizanie .
            Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do głosowania.
            • zychliniak Re: plac zabaw ponad podziałami 27.09.06, 07:05
              Przestańmy zajmować się wyborami, a plac zabaw niech będzie ponad podziałami
              zróbmy to dla naszych dzieci.
              Mamy już na dzień 2006.09.27 - 2630 głosów.
              Damy radę głosujmy ja już głosowałem.
              Pozdrowienia
          • zainteresowany761 Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:10
            tym postem pokazałeś,że ty sobieski należysz do szczególnie mądrych ludzi!
            zastanawiam się,że czy mam doczynienia z normalnym człowiekiem czy z jakimś
            półmózgiem,który coś czyta a w rzeczywistości nie wie co! wynika z tego,że to ty
            jesteś debilem! spie.....j dziadu!!!!!!!!!!!!!!
            • bysket Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:30
              Kochani nie obrazajcie siebie wzajemnie . Ja tez od niedawna jestem na forum
              ale nie o to chodzi bo przeciez wszystkim zalezy na tym zeby bylo jak najwiecej
              chetnych do dyskusji. Wymieniajmy sie swoimi pogladami w sposob bardziej
              kulturalny. Cala awantura toczy sie o Matylde ( a glownie o forme jej kampanii
              wyborczej)Ja Matylde znam jako male osierocone dziecko (bo wczesnie stracila
              najwazniejsza osobe w zyciu)Podobno dzieci, ktore traca kogos z rodzicow bardzo
              wczesnie , szybciej dorosleja, sa ludzmi bardziej wrazliwymi i aktywnymi.Nie
              wiem kim jest w tej chwili Matylda jakie ma wyksztalcenie bo nigdy mnie to nie
              interesowalo. Ale - przytoczcie mi przyklad chociaz jednego radnego czy nawet
              Burmistrza z poprzednich kadencji , ktory poza pustym gadaniem zrobil cos przed
              kampania wyborcza dla spoleczenstwa . W czasie trwania kampanii bylo chodzenie
              po domach, inny organizowal picniki z kielbaskami i innymi pierdolami a jeszcze
              inny upijal nasza " zlota elitke zegarowa " takie sa niestety fakty.Poczekajcie
              jak ukarze sie lista kandydatow , a moze okazac sie ze wlasnnie Mtylda bedzie
              jedna z bardziej wartosciowych osob, na ktora jednak warto oddac glos.
        • zychliniak Re: ciekawie to wygląda :) 27.11.06, 13:39
          .)
    • sobieski12 Re: plac zabaw 26.09.06, 16:36
      te zychliniak bo zawału dostaniesz idź lepiej sobie słownik ortograficzny
      poczytaj, a zainteresowany to może ty sp.....alaj w podskokach? bo obaj
      ględzicie od rzeczy jeszcze raz pozdrawiam mądrych ludzi z wykluczeniem obu panów
      • zainteresowany761 Re: plac zabaw 26.09.06, 17:26
        szkoda na ciebie czasu przed komputerem srajtku jeden!
        i tak jak to powiedział nasz prezydent kaczorek:
        SPIE....SZAJ DZIADU!!!!!!!!
        • sobieski12 Re: plac zabaw 26.09.06, 19:45
          i następny imbecyl co nie umie napisać nawet zdania bez błędu. Panie
          zainteresowany podstawówka to i panu by się przydała ,a może tam pan i chodzi
          • zainteresowany761 Re: plac zabaw 26.09.06, 20:12
            patrzcie cholera polonista się odezwał! tobie facet to by się przydał
            lekarz!najlepiej psychiatra!pojawiasz się na forum,piszesz wierutne bzdury i
            obrażasz mnie,do końca niewiem z jakiego powodu?
            mam wrażenie,że to giermkowie matyldy ruszyli z odsieczą!!!daj sobie
            spokój,poczytaj świerszczyka,albo obejrzyj mini-mini!to tobie się przyda...aha
            no i wizyta u lekarza!!
            • edmurphy Re: plac zabaw 26.09.06, 22:16
              Dosyć Panowie, dosyć. Wystarczy. Chłopaki, nie dajcie się wciągać w dyskusję
              poniżej pewnego poziomu. Naszego forumowiczów poziomu. Sobieskiemu najwyraźniej
              dopiekliśmy naszą dyskusją o kandydowaniu pani Matyldy. Spadł tu jak grom z
              jasnego nieba i chce robić jakieś porządki. Sobieski nie tym tonem, nie tymi
              słowy. Proszę tu nikomu nie ubliżać, nikogo nie obrażać. Dotychczas
              prowadziliśmy dyskusję nawet kłócąc się bez wzajemnego poniżania. Przynajmniej
              się staraliśmy, chociaż czasem nas trochę ponosiło :-)
              Mam nadzieję, że Sobieski to nie "giermek" pani Matyldy. Nawet nie dopuszczam
              takiej myśli do siebie. Zastanów się Sobieski co robisz, pomyśl. Myślenie
              podobno ma kolosalną przyszłość. :-)))
              • zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 11:29
                Dosyć dosyć Sobieski zastanów się co piszesz i nie ubliżaj nikomu. To nie
                targowisko tylko porządne forum i porządni ludzie. A plac zabaw jest ponad
                podziałami i proszę Sobieski nie ubliżaj nikomu bo to świadczy żle o tobie i
                twoim wychowaniu. Forum jest dla poważnych ludzi i każdy może wyrażać tu swoje
                poglądy czy zamiłowania. Na Forum wyrażamy różne opinie, ale sobie nigdy nie
                ubliżamy.
                Nie przesadzaj, a skoro jesteś taki mąndry jak piszesz to POMYŚL co robisz i jak
                piszesz. Przestań być chamski a zajmij się głosowaniem na plac zabaw.
                Pozdrawiam wszystkich na forum i zaprzaszam do głosowania
                • zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 11:31
                  Przestańmy zajmować się wyborami, a plac zabaw niech będzie ponad podziałami
                  zróbmy to dla naszych dzieci.
                  Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów.
                  Damy radę głosujmy ja już głosowałem.
                  Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania.
                  • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 13:27
                    zychliniak napisał:

> plac zabaw niech będzie ponad podziałami
                    > zróbmy to dla naszych dzieci.
                    > Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów.
                    > Damy radę głosujmy ja już głosowałem.
                    > Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania.

I TO MI SIĘ PODOBA! ! ! ! !
                    Tak powiino być: polityka polityką, ale dobro najmłodszych na pierwszym miejscu!
                    • sobieski12 Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 17:36
                      zychliniak napisał:
                      >
                      > > plac zabaw niech będzie ponad podziałami
                      > > zróbmy to dla naszych dzieci.
                      > > Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów.
                      > > Damy radę głosujmy ja już głosowałem.
                      > > Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania.

To po co, jak mamy głosować na plac zabaw w tym poście, zychliniak i
                      zainteresowany plotą coś na temat kandydatury osoby od której wyszedł ten cały
                      temat z placami zabaw. Sami się panowie wykluczacie ze swoimi postami klepiecie
                      byle co aby było więcej wpisów na forum. a łączenie dwóch tematów tak skrajnych
                      od siebie, a później wykręcanie kota ogonem że głosujemy na plac zabaw to ja się
                      pytam po cholerę było wcześniej to atakowanie p.Matyldy? I to jest właśnie to o
                      czym napisałem w swoim pierwszym poście, panowie debilizm!!! A jak się chcecie
                      dowiedzieć czy ktoś ma zamiar kandydować to zakładamy nowy post ale to już wy
                      starzy wyjadacze tegoż forum powinniście dobrze wiedzieć!!! Jak chcecie uczyć
                      kogoś kultury to najpierw sami się jej nauczcie.
                      • piwosz14 Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 18:30
                        Sobieski daj sobie spokój z tą kampaniaą wyborczą na tym poście
                        Plac jest ok, codziennie osobiście wzmacniam go 2 głosami.
                        Natomiast twoja Matylda jest be, be
                        Danonki, dzieci i strażacy jako pas transmisyjny do Rady nie były smaczne
                        • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 28.09.06, 00:49
                          Sobieski, jak chcesz sobie pokrzyczeć to Ty załóż sobie nowy wątek. A my w tym
                          wątku będziemy pisać na temat. Na temat placu zabaw, akcji zbierania głosów, ale
                          także na temat kandydowania pani Matyldy i zainicjowania kampanii wyborczej na
                          placu zabaw. Głosujemy na plac zabaw, ale głosować będziemy też 12 listopada. A
                          jeśli Ci to nieodpowiada to zmień forum, albo zacznij dyskutować z nami na
                          argumenty, a nie wytykać nam braki w wychowaniu, bo to niegrzeczne jest.
                          • vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 28.09.06, 12:38
                            witam
                            oj przybylo nam konkurencji, poszli do przodu jak dziadek z rozwolnieniem ;)
                            stan z 28 wrzesnia:

Chełmża - 4118
                            Piastów - 3600
                            Paistów - 3012
                            Warka - 3415
                            Legionowo - 3358
                            Tychy - 3200
                            Blachownia - 2800

Żychlin - 2800

Choszczno - 2300

ladnie wygladaliśmy jeszcze 2 - 3 tyg. temu ale trzeba sie wziaść do roboty...
                            Ja z kolega zrobiliśmy to w ten sposób że pozbieraliśmy maile od kolegów i
                            kolezanek którzy nie mogą głosować codziennie - ja siedze przed komputerem
                            prawie 12 h (taka praca) wiec mam na to wiecej czasu (taka praca :) ) mozemy
                            sie pochwalic ilościa około 60 - 70 maili które zasilają od wczoraj konto placu
                            zabaw.
                            Pomyślcie kochani o tym, moze macie znajomych ktorzy maja mniej czasu od was
                            poproscie ich o adresy.
                            w wolnej chwili pozakladamy jeszcze maile - nie trzeba od razu 50 sztuka ale
                            zalozmy 5 maili dziennie to zajmie nam najwyzej godz. nawet przy wolnej sieci.
                            Pobijmy dzis te 3000 !!! wierze ze moze sie to udac !! nie takie rzeczy juz
                            robilismy !

z drugiej strony jak patrze na ranking to mam cicha nadzieje ze nie odnowią
                            placy najwiekszej trójce tylko beda brac pod uwage dewastacje placów z czołówki
                            (tylko nie lećcie niszczyc :) ) bo jaki ma wyznacznik liczba 3500 glosow z
                            miasta o liczebności 25000 a 3000 glosow z miasta 9000 ludnosci z czego 2/3
                            wyjechalo wiadomo gdzie ?

glosujcie, glosujcie jeszcze raz glosujcie i dawajcie znac innym o tej akcji !!

pozdrawiam lukasz pełną parą zazngazowany
                            • zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 11:14
                              głosujmy głosujmy damy radę wygrać ja już głosowałem
                              • vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 14:10
                                wbilem 3000 glos :) ufff
                                zakladajmy maile i glosujmy !
                                bo 1 adresem to duzo nie wskoramy
                                glosujmy glosujmy !!

pozdr.
                                • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 23:32
                                  Brawo łukasz za Twoją mailową akcję. Należy Ci się jakaś tablica pamiątkowa na
                                  placu zabaw za tę ciężką pracę :-) Ja niestety nie mam tyle czasu, ale też robię
                                  co mogę. Uzbiera się i wygramy :-)
                                  • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 23:37
                                    3085, własnie dodałem dwa swoje głosy :-)
                                    • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 08:30
                                      ja codziennie od samego początku niemal wrzucam do urny 10 głosów... też nie
                                      tylko swoich, ale 10. Juz chciałam więcej (adresów założyć), ale przeciez
                                      utrudniono nam - biednym żuczkom głosującym - życie i na więcej czasu miała nie
                                      będę. Ale robię co mogę i namawiam kogo mogę. Cały czas mam jeszcze nadzieję,
                                      ze sie uda.
                                      BRAWIO VWLUKASZ za pomysł i jego realizację. Może to będzie plac Im. Matyldy i
                                      Łukasza? ;)

Łukasz, jesli masz czas, to mógł byś zamieszczać co jakiś czas ranking. ALE
                                      takie małe światełko w tym naszym wyścigu doplacu zabaw: Legionowo raczej nie
                                      należy do naszej grupy wielkościowej. Nie wiem jak inne miasta, ale Legionowo
                                      nie... chyba, że tak sie ostatnio "skuliło"
                                      • vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 10:19
                                        brawo dla wytrwalchy
                                        konkureci przyblizaja sie juz do 4000 przybywa im po 200 i wiecej glosow
                                        my niestety mamy troche oslabiona frekwencje, wydaje mi sie ze na poczatku
                                        pomyslu bylo wiecej ludzi zainteresowanych glosowaniem no ale pochwala dla tych
                                        ktorym to nieobojetne !
                                        A plac to moze byc imienia nawet poslanki Beger wazne aby byl dla dzieci :)

glosujmy !
                                        nawet jak inni beda mieli tryliony glosow !
                                        • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 15:10
                                          błagam tylko nie Beger...
                                          już najlepiej dajmy sobie spokój z imieniem, jak wygramy to dzieciaki znajdą
                                          jakiś pomysł na nazwe itd. to w końcu ich plac :-)
                                          • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 16:03
                                            DLA CZEGO nie Beder? ? ? ? Przecież Renatka taka fajna,,,, i owies
                                            lubi :))))))))))
                                            • adcox Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 19:56
                                              Ale Renatka ma w oczach te takie... takie...no takie, co ją dyskfalifikują :)
                                              • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 21:49
                                                no to fakt,,,, z tym co ma w oczach, między dzieci lepiej było by Renatki nie
                                                wpuszczać.... ;////
                                                • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:03
                                                  Zmieniliście temat? :-) Renatka, skarbnica złotych myśli, ulubienica mediów,
                                                  miss foto. Jak papierek lakmusowy określa poziom naszych polityków.
                                                  • edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:04
                                                    a wracając do tematu: głosowaliście już dziś oczywiście? :-)
                                                  • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:08
                                                    oczywiście, że DZIŚ juz. Ale drugą część głosowania musiałam odłożyć na "po
                                                    wyspaniu się" ;)
                                                  • agn102 Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 23:58
                                                    zdaje się, że wychodzi nam około 150 głosów na dobę........
                                                    MAŁO! ! ! ! musimy szybko produkować nowe konta mailowe........
                                                    Weżmy się w garść i zmobilizujmy bardziej, bo po naszych planach i marzeniach
                                                    zostanie tylko wspomnienie....
                                                  • dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 02.10.06, 00:25
                                                    3340 głosów..........
                                                  • zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 03.10.06, 11:16
                                                    głosujmy głosujmy dla naszych dzieci
                                                    pozdrawiam
                                                  • zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 04.10.06, 09:14
                                                    pozdrawiam

• zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 05.10.06, 07:08
                                                    głosujmy głosujmy
                                                  • dinozaurka 3852 głosy 05.10.06, 09:08
                                                    czy jest ktoś na tyle czasowy, aby wrzucić na forum troche aktualnej statystyki
                                                    w tym temacie? Mam pomysł jak chociaż troszke zwiększyć naszą siłę przebicia,
                                                    ale......... chyba statystyka by sie do tego przydała.........
                                                    Jak pomysł zdralizuję to Was poinformuję o nim, mam nadzieję że mnie nie
                                                    zlinczujecie za niego ;)
                                                  • vwlukasz Re: 3914 głosow ranking 05.10.06, 18:29
                                                    tychy 7047
                                                    chelmza 6807
                                                    warka 5546
                                                    piastow 5037
                                                    blachownia 4690

żychlin 3914

piastow 3645
                                                    choszczno 3075

glosujmy !! walczmy o ten plac !

dinozaurko czekamy na swieze pomysly :) !!
                                                  • dinozaurka Re: 3990 głosow 06.10.06, 00:01
                                                    Moje następne dopiero rano będą.
                                                    Dziękuje VW za ranking. Nie wygląda on za rózowo... :/ Pocieszjące jest tylko
                                                    to, że wg Wikipedii Tychy mają 133 260 mieszkańców. Niestety cała reszta to
                                                    nasza grupa wielkościowa.
                                                    A teraz co do pomysłu.
                                                    Podpatrzyłam na forum pewnego miasta, że mieszkańcy 2 (słownie dwóch) całkiem
                                                    sporych miast głosuja na jeden i ten sam plac. Plac ten ma w tej chwili prawie
                                                    6000 głosów.......... Ale to duże miasto, nam nie zagraża.
                                                    Pomyślałam więc, że może by można zwrócić się z prośbą o pomoc do forumowiczów
                                                    i innych miast.............. co Wy na to?
                                                    Może dostanę bure, ale napisałam na forum Sieradza i Kutna. Zobaczymy co z tego
                                                    wyjdzie........... Jeśłi macie jeszcze jakieś fora na których pisujecie, to
                                                    może spróbujcie się tam zwrócić z prośbą o pomoc, o ile oczywiście oni sami nie
                                                    biorą udziału w tym wyścigu. Innej możliwości sprinterskiego finiszu nie
                                                    widzę....
                                                    No ale walczmy do końca, nie poddawajmy się!

A wiecie, że Blachownia ma niewiele więcej mieszkańców od Żychlina? ? ? tyle
                                                    tylko, że może wszyscy oni są w Blachowni i głosują, a nie tak jak Żychliniacy
                                                    skolonizowali Walię
                                                  • edmurphy Re: 3990 głosow 06.10.06, 01:21
                                                    Bez obaw, nie zlinczujemy Cię za ten pomysł Dinozaurko. Widzę, że naprawdę
                                                    wróciłaś do formy :-) Wywołana przez Ciebie Walia nasunęła mi jeszcze jedną
                                                    myśl. Niektórz zychlińscy walijczycy tez mają komputerki i korzystają z
                                                    kawiarenek internetowych. Może ktoś ich uruchomi? Macie jakieś kontakty
                                                    telefoniczne i internetowe. Głosowac na burmisztrza i radnych nie będą, to niech
                                                    pogłosują na nasz plac zabaw.
                                                  • dinozaurka 4229 głosow 08.10.06, 08:31
                                                    Czyżbyście przystopowali, odpuścili sobie już ten plac , że tak mało glosów
                                                    przybywa?
                                                    ? ? ? ? ? :(((
                                                  • jadwiska Re: 4229 głosow 08.10.06, 15:37
                                                    Głosujmy, głosujmy i jeszcze raz GŁOSUJMY !!!!!!
    • sieradzak Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 08.10.06, 17:02
      jak dma radę to 3-4 głosy dziennie powinny być odemnie ;)

• edmurphy Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 08.10.06, 23:12
        Cześć Sieradzak :-) Dawno do nas nie zaglądałeś! Ale ze skrucją przyznaję, że ja
        do Was też. Fajnie, że się odezwałeś i dzieki za wsparcie dla naszego placu
        zabaw :-))))))))))
        • sieradzak Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 09.10.06, 20:57
          edmurphy napisała:

> Cześć Sieradzak :-) Dawno do nas nie zaglądałeś! Ale ze skrucją przyznaję, że j
          > a
          > do Was też. Fajnie, że się odezwałeś i dzieki za wsparcie dla naszego placu
          > zabaw :-))))))))))

Jakoś ostatnio nie chce mi się klepać na forum ;) więc spoko ;)
          Widze, że Wasze ładnie się bujnęło ;) GRATULACJE !!! ;)

Co do placu zabaw, jeśli mogę to ... pomogę ;)
      • dinozaurka Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 09.10.06, 12:53
        dzięki wielkie :)
      • dinozaurka do Vwlukasz 09.10.06, 12:56
        Łukasz,,,, co Ty na to? ? ?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=49860234&a=49972375
        oraz na to
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=49860234&a=49985589
        ...............tylko w Tobie nadzieja ;)
        • dinozaurka 4392 09.10.06, 18:25
          :((( ŚPICIE? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
    • sieradzak 4409 ;) 09.10.06, 20:56
      Myślałem, że dociągne Wam do 4410, ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem ? ;(
      Tak czy siak, 6 macie na Plus ;)
      • edmurphy Re: 4409 ;) 10.10.06, 00:18
        Raz jeszcze dzieki Sieradzak. Jakoś Ci to "odpracujemy" :-)
        A jak wygramy to dzieciaki na pewno zaproszą Cię na otwarcie :-)
        • zychliniak plac zabaw 10.10.06, 07:02
          pozdrawiam
          • vwlukasz 4500 i rosniemy - zestawienie 10.10.06, 11:31
            na poczatek - Dinozurka BRAVO !!!! Wykazalas sie b. dobrym pomyslem
            uruchomcie swoje znajomosci pozażychlińskie ! niektórzy łódzcy studenci juz
            glosuja dzięki straraniom pewnej Joanny !! ;)

chelmża 8515 (łoł)
            warka 6620
            blachownia 6253
            piastów 5627

my 4500 i marne szanse awansowac ..ale kto wie ....

piastów 3685
            choszczno 3460

glosujmy glosujmy glosujmy !!!
            • zychliniak Re: 4500 i rosniemy - zestawienie 10.10.06, 14:21
              pozdrawiam
      • dinozaurka Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:11
        sieradzak napisał:

> ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem

Tak, Danon ma jakis błąd gdzies, bo ja w ten sposób też 4 adresy straciłam.....
        i co najciekawsze "po raz drugi" linku przysłac nie chcą... :/
        • dinozaurka 4572 10.10.06, 23:16
          czyli przez 12 godzin 72 głosy.........
        • vwlukasz Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:19
          > ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem

a patrzyliscie w zakladce "spam" na poczcie?
          mi kilka linkow przyszlo wlasnie tam
          • dinozaurka Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:45
            ooo...to niespodzianka......
            Jeden w tej chwili sprawdziłam..... w spamie pusto, a innych
            niestetym już nie sprawdzę, bo to były adresy założone dla potrzeb głosowania i
            już nie pamiętam nawet loginów...... ale na ich miejsce powstały następne ;)
            • edmurphy Re: 4409 ;) 11.10.06, 00:19
              Dorzuciłem głosiki, tak, jak codziennie :-)
              • zychliniak Re: 4409 ;) 11.10.06, 11:22
                pozdrawiam
                • dinozaurka normalnie szczęka mi opadła........ 11.10.06, 15:15
                  ........dobrze, że przy biurku siedze, bo na podłodze by leżała...........
                  Wkleję Wam fragment wypowiedzi jednej z młodych mam z miejscowości walczącej o
                  plac zabaw...........................
                  acha......dodam tu, że miasto ma prawie 43 000 mieszkańców a w tej chwili 7379
                  oddanych głosów (my 4650 głosów)
                  Więc cytuję..... UWAGA:
                  " Ja głosuję
                  dziennie ze 170... nie daję juz z tymi rady, a boje się że jak któregos
                  pięknego dnia trafi mi sie jakiś wyjazd i nie będę mogła zagłosować to się w
                  ogóle obudzimy w lesie. "
                  i drugi cytat z tego samego forum, tylko innej mamy:
                  "Szacunek,ja tylko z 33 i tak zabiera mi to trochę czasu"
                  ............a ja sobie narzekam, że te moje 15 adresów zabiera mi sporo
                  czasu.... :))))))
                  • vwlukasz Re: normalnie szczęka mi opadła........ 12.10.06, 16:47
                    ja sie moge pochwalic 50 adresami ktore puszczam a zajmuje mi to codziennie
                    gora 20 min (serio) adresy mam zapisane w pamieci przeglądarki i wystarczy ze
                    wstukam kilka pierwszych liter i mam caly adres wpisany
                    moja droga polowka w lodzkim akademiku wstukuje ponad 40 zebranych od kolegow
                    studentow
                    poszedlem pomyslem dinozaurki i poprosilem na innym forum na ktorym pisze o
                    pomoc ale narazie maly odzew moze sie rozkreci

a wiec glosujmy zakladajmy maile glosujmy !!!
                    • dinozaurka 5053 14.10.06, 20:27
                      mam nadzieję, że nie zniechęciliście się do oddawania głosów....
                      A czy nasi KANDYDACI nie zechcieli by się przyłączyć i wspomóc swymi głosami
                      naszą walke o plac zabaw? W końcu jeśli chcą coś robic dla miasta, niech zrobią
                      coś za friko dla wszystkich żychlińskich dzieci.... Tu naprawdę nie trzeba
                      wiele: wystarczy oddawać regularnie i systematycznie swoje głosy na nasz plac
                      zabaw.
                      • dinozaurka Re: 5053 14.10.06, 20:29
                        acha...pamiętajmy, czasem największa siła tkwi w wytrwalości....... oby tej nam
                        nie zabrakło
                        • rs77 Re: 5053 14.10.06, 23:41
                          Nic nie wiedziałem o Waszej akcji. Przyłączam się.
                          • rs77 Re: 5053 14.10.06, 23:45
                            5062 głosy
                            • dinozaurka Re: 5062 15.10.06, 00:26
                              no miło Rs :)
                              I poprosimy o BIS za 24 godziny :)))) - bo z taką częstotliwością system
                              przyjmuje głosy.
                              A że ja jestem z tych, co to gdy dostaną palec od razu łapie za całą rękę,
                              to............ moze spróbował byś wciągnąć jeszcze kogoś do akcji? ? ? ... może
                              np. cały swój komitet i jeszcze jakichś nauczycieli i uczniów? ;)))) W końcu w
                              Zespole Szkół jest naprawdę dużo ludzi.......
                              Pozdrawiam głosujących! :)
                              • zychliniak Re: 5062 16.10.06, 14:52
                                Dorzuciłem kilka głosików, tak, jak codziennie,
                                Głosujmy, głosujmy
                                • edmurphy Re: 5062 16.10.06, 23:23
                                  Też dorzucam. A dla Dinozaurki specjalny wpis w księdze pamiątkowej placu za jej
                                  bardzo trafne pomysły marketingowe. Juz Ci kiedyś mówiłem Dinozaurko, że
                                  powinnaś startować w wyborach. Może jeszcze się zdecydujesz? Kandydaci na
                                  burmistrza mogą rejestrować się do 18. 10. :-)
                                  • vwlukasz 5310 a inni ..? 17.10.06, 11:54
                                    chelmza - 10841
                                    blachownia - 8745
                                    warka - 8539
                                    piastow 6477

zychlin - 5310

piastow - 4229
                                    choszczno - 3976

jak widac konkurencja pnie sie do gory w tepie zastraszajacym i raczej taka
                                    kolejnosc zostanie do konca tak mi sie wydaje no chyba ze żychliniacy ....

pozdrawiam
                                    glosujmy nawet jesli wydaje sie ze juz nie mamy po co !
                                    i nie sluchajmy wypowiedzi typu "dla kogo ten plac"
                                    • dinozaurka Re: 5310 a inni ..? 17.10.06, 23:55
                                      vwlukasz napisal:
                                      > a inni?

a mnie przez 2 dni chyba tam nie było.......... :( więc teraz szybko ide
                                      oddać swoje głosy. Jak oddam to się zamelduję ;)
                                      • dinozaurka 5415 a inni ..? 18.10.06, 00:09
                                        no to melduję..... 5415 głosów
                                  • dinozaurka Re: 5062 18.10.06, 00:30
                                    edmurphy napisała:

> A dla Dinozaurki specjalny wpis w księdze pamiątkowej placu za jej
                                    > bardzo trafne pomysły marketingowe.

Ech, Edi, cóż po pomysłach, skoro ich nikt nie wciela w życie..... jakoś
                                    oświeceni nie odzywają się, nie reagują...... no, chyba, że Osa85 do
                                    oświeconych należy, ale jeśli tak, to do tych, których z inteligencją nie
                                    należy mieszać ;))))

> Juz Ci kiedyś mówiłem Dinozaurko, że
                                    > powinnaś startować w wyborach. Może jeszcze się zdecydujesz? Kandydaci na
                                    > burmistrza mogą rejestrować się do 18. 10. :-)

No mówiłeś, ale jakoś tak... nikt mnie nie zgłosił ;)))))
                                    A poza tym, to ja chyba nie za bardzo się nadaję, bo ja ani z prawicy, ani z
                                    lewicy, a w swojej karierze to jedynie do PCK i do TPPR (dinozaury tego forum
                                    na pewno wiedzą co to za stwór był) należałam, i do rodowitych Żychliniaków
                                    też nie należę. Więc czym bym się mogła pochwalić, jakimi osiagnięciami, skoro
                                    niczym się tu nie przysłużyłam i nic nie spie...łam? :))) A na dodatek prawie
                                    nikogo w Żychlinie nie znam, to jak zgromadziła bym koło siebie
                                    gromadkę "zaufanych doradców" ? ? ? ? :))))
                                    Ale kto wie, może przez te kolejne 4 lata jakies dodatkowe puntky podłapię i
                                    znajdzie się komitet, który moją kandydaturę wysunie ;))))
                                    • edmurphy Re: 5062 18.10.06, 00:39
                                      i tak tryzmac, kochaniutka, tak trzymać :-) A co do grona zaufanych
                                      podpowiadaczy to przecież miałaś nas tu od początku na forum. Proponowałem, nie
                                      wiem czy pamiętacie, utworzenie KWW Forumowicze? :-) I Dinozaurka na burmistrza!
                                      • dinozaurka Re: 5062 18.10.06, 00:47
                                        edmurphy napisała:

> Proponowałem, nie
                                        > wiem czy pamiętacie, utworzenie KWW Forumowicze? :-)

No taaakkk,,,,,, ale wtedy to Podróżnik mial zostać burmistrzem, o mnie nikt
                                        nie mówił :))))

Poza tym z forumowiczami to też bywa róznie :/ .......... pamiętasz Matylde?
                                        dobra była, dopóki nie powiedziała, że startuje...... :(
                                        A ja żałuję, że nie mogę na nią zagłosowac.....
    • jolka905 Re: plac zabaw 19.10.06, 02:53
      5549.
      • dinozaurka 5569 19.10.06, 08:23

• rs77 Re: plac zabaw 19.10.06, 13:22
      Proszę zajrzeć na stronę główną:
      www.zszychlin.hg.pl/Pozdrawiam.
      • rs77 Re: plac zabaw 19.10.06, 13:23
        Jeszcze raz:
        www.zszychlin.hg.pl/
        • jolka905 Re: plac zabaw 19.10.06, 14:12
          Super!Teraz tylko,żeby Wasza młodzież dopisała!Dziękujemy za odzew.Na razie Pan
          Dyrektor ma u mnie PLUUS!Pan Tomasz tak samo(sądzę,że też się włączył).Czy to
          będzie - w rezultacie:3,4,5,czy też Celujący okaże się (zależy w jakim tempie
          będą przyrastały głosy).
          • dinozaurka 5738 20.10.06, 08:40
            nie zniechęcajcie się.... naszą siłą może być wytrwałość
            • zychliniak Re: 5738 20.11.06, 12:34
              .0
        • dinozaurka Re: plac zabaw 20.10.06, 08:46
          No i fajnie, :))) dzięki wielkie RS :)
          Nie wiem czy to już Twoja (czyli Twojej młodzieży) zasługa, ale przez ostatnie
          24 godziny przybyło nam, jeśli dobrze liczę, coś około 170 głosów! Oby tak
          dalej :)
          • jolka905 Re: plac zabaw 21.10.06, 09:59
            Jestem 5895.Młodzieży,dzieciaki i cała reszto!- Głosować dalej!
            • jolka905 Re: plac zabaw 22.10.06, 10:02
              6039.
              • dinozaurka 6053 22.10.06, 12:00
                :) dziś mnie Jolka wyprzedziłaś, ja najwyraźniej zbyt długo spałam ;)))))
                • ciekawy31 Re: 6053 27.10.06, 13:21
                  dłosujmy głosujmy ja robię to codziennie. Zapraszam nie tylko wybory
                  • dinozaurka Re: 6053 27.10.06, 19:20
                    ja też codziennie głosuję.......... ale chyba niektórzy już się zniechęcili, bo
                    głosów nie tak dużo nam znów przybywa....... a szkoda, bo być może naszą siła
                    była by wytrwałość
                    • dinozaurka Re: 6818 27.10.06, 19:21

• edmurphy Re: 6818 27.10.06, 23:44
                        Zaglądam codziennie, ale inni sa chyba mniej systematyczni?
                        • ciekawy31 Re: 6818 30.10.06, 14:43
                          głosujmy głosujmy. Piszę dla podniesienia linku w górę bo warto głosować.
                          • edmurphy Re: 6818 30.10.06, 23:43
                            Masz rację, warto!
                            • rs77 Re: 6818 02.11.06, 23:34
                              Popieram :)
                              • rs77 7394 02.11.06, 23:47
          • dinozaurka Re: plac zabaw 07.11.06, 00:27
            VwLukasz........ wrzucisz troszke informacji? czy juz lepiej nie? ........
            • zychliniak Re: plac zabaw 09.11.06, 09:39
              zajeliśmy się wyborami - chwaleniem lub gardzeniem kandydatami a co z placem zabaw.
              Liczba głosów zmalała. A głosować na plac zabaw powinniśmy to dla naszych dzieci
              one to potrzebują.
              • zychliniak Re: plac zabaw 13.11.06, 07:35
                już po wyborach zostaje nam tylko wybór jednego z dwóch kandydatów na burmistrza.
                Zróbmy coś sami nie czekajmy na innych i głosujmy na plac zabaw zróbmy coś dla
                naszych dzieci.
                Pozdrawiam
                • rs77 8100 13.11.06, 23:25
                  • dinozaurka Re: 8114 13.11.06, 23:44
                    :)
                    • rs77 Re: 8114 13.11.06, 23:52
                      :)
                      • jolka905 Re: 8114 14.11.06, 00:12
                        Proszę pogonić Panie Dyrektorze to swoje towarzystwo do głosowania.Szansa jest
                        dla wszystkich:dla naszych dzieci,że będa miały gdzie się bawić;dla
                        młodziezy,że podreperuje sobie ocenę z informatyki,może WOS-u i z zachowania -
                        a jest to teraz b. ważna ocena;dla nauczycieli,że się wykażą
                        inicjatywą,systematycznością i cierpliwością.
                        • zychliniak plac zabaw 15.11.06, 13:03
                          głosujmy
                          • zychliniak Re: plac zabaw 16.11.06, 14:53
                            .)
    • edmurphy Re: plac zabaw 27.11.06, 22:24
      Radę i burmistrza wybraliśmy, niech biorą się teraz do roboty i pokażą na co ich
      stać. My też podjęliśmy się zadania do wykonania. Zapędźcie Wasze mychy do
      roboty i klikamy :-) Czasu mamy niewiele, a dzieciaki czekają na plac zabaw.
      Przy okazji - pani Matylda kilka dni temu urodziła córeczkę. Gratuluję! :-)
      • vwlukasz Re: plac zabaw 29.11.06, 11:37
        Witam
        glosujmy glosujmy !

chelmza - 36763
        warka - 31045
        Blachownia - 24694
        piastow - 9547

zychlin - 8915

choszczno - 7188
        piastow - 4297

jak widac czolowka niezmienna od miesiecy i chyba juz tak pozostanie
        ale jakby podgonic moze bysmy wskoczyli na 4 miejsce !!!
        ja caly czas optymistycznie mysle ze po zakonczeniu glosowania i tak beda
        rozpatrywane place zabaw z czolowki a nie 3 najwyzej postawione ...wiec :)
        zawsze trzeba miec nadzeje ze ktorys nie spelni wymagan zabawy hihi
        pozdrawiam dawno nieodwiedzjacy Ł.

ps. gratulacje dla Matyldy !
        • edmurphy Re: plac zabaw 05.12.06, 21:33
          oczywiście już dziś głosowaliście ?
          • edmurphy Re: plac zabaw 07.12.06, 19:33
            Dziś na internetowej stronie tygodnika Po prostu napisano o danonkowej akcji.
            Podwchwyciły to inne kutnowskie media. Kutno też wystawiło swoje place zabaw do
            konkursu. Są co prawda daleko za nami, ale po tej informacji mogą się
            zmobilizować . A więc głosujcie!
            • dinozaurka 9449 07.12.06, 22:06
              mówiam juz kiedyś,że lubie "ładne" liczby? :)
    • zorina4 Re: plac zabaw 09.12.06, 22:49
      od Piastowa dzieli nas niespelna 66 glosow, damy rade i wkoczymy na 4 miejsce!
      • edmurphy Re: plac zabaw 13.12.06, 22:15
        :-))
        • zorina4 Re: plac zabaw 14.12.06, 20:54
          i jestesmy na 4 miejscu!
          • edmurphy Re: plac zabaw 14.12.06, 23:54
            No i brawo!!!! Lecę zagłosować :-)
    • zorina4 Re: plac zabaw 24.12.06, 00:02
      Mam dla was coś co może być pomocne w codziennym masowym głosowaniu - narzędzie
      do automatycznego ładowania chełmżyńskiego danonkowego formularza i
      uzupełniania pola z adresem email; dzięki temu możliwe jest ciągle oddawanie
      głosów minimalnym nakładem pracy: wpisaniu kodu, naciśnięciu entera i
      tabulatora.

Tutaj jest zrzut ekranu i można zobaczyć jak to wygląda:
      rootshell.be/~fermi/jpdg.jpg
      A teraz krótki przewodnik jak z tego korzystać:
      1. po pierwsze żeby program odpalić trzeba sciągnąć i zainstalować ze strony
      Microsoftu frameworka dotnetowego w wersji 2.0 (jeśli ktos już ma to może
      przejść do punktu nr 2 )
      Wejść tu:
      www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5
      wybrać sobie szybkość łącza, kliknąć pobierz; i zainstalować

2. teraz trzeba pobrac jaszczurowy program do głosowania
      Dostępny jest tu:
      rootshell.be/~fermi/jpdg.zip
      Albo tu:
      quarp.servebeer.com/~michal/jpdg.zip
      Albo pisać mejla quarp@wp.pl to podeśle

3. Utwórzcie sobie w notatniku plik tekstowy np. mojeadresy.txt ze wszystkimi
      swoimi adresami, ważne żeby nie było w nim spacji i pustych linii

4. Odpalamy program klikamy ładuj otwieramy nasz plik z adresami
      (mojeadresy.txt)

5. wpisujemy kod wciskamy enter i czekamy na następny formularz; po formularzu
      można poruszac się tabulatorem wiec jeśli ktoś nie lubi nie musi myszki uzywać

Jeśli ktoś będzie mieć problemy to pisac: quarp@wp.pl
      I zgłaszać się ludzie po adresy bo została mi jeszcze cała masa !!

To by było na tyle pozdrawiam i życze milego głosowania :]
      Odp.: danonkowy plac zabaw ja (10.12.06 14:35)
      ja swoje głosy już oddałam. Może nie mam ich dużo ale za to systematycznie je
      przekazuje na KONTO DANONKOWE A TO CHYBA WAżNE żEBY CO DZIEń ODDAWAC I O TYM
      NIE ZAPOMINAC. głOSUJCIE PROSZę!!!
      Odp.: danonkowy plac zabaw JA (10.12.06 14:37)
      cHEłMżA- 45727 GłOSóW
      Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (10.12.06 14:47)
      Jaszczur - JESTEś WIELKI!!! :D
      Odp.: danonkowy plac zabaw misia (10.12.06 20:07)
      46 333 :) do przodu dajemyyyyyy
      Odp.: danonkowy plac zabaw linka (10.12.06 21:02)
      MAMY 46455 DAWĆ LUDZIE DAWAĆ DŁUGO MNIE Z WAMI NIE BYŁO ALE OBIECUJE ZE
      NADROBIE ZALEGŁOŚCI...
      Odp.: danonkowy plac zabaw gapa (10.12.06 22:50)
      Wreszcie jakies dobre wieści. Dziś udało nam się przeskoczyć Tarnów. Mamy 47
      285, Tarnów 47 195. Utrzymajmy ten stan.Pokażmy, że potrafimy zrobić coś
      dobrego razem!
      Odp.: danonkowy plac zabaw jaszczur (10.12.06 22:56)
      popracowałem 3h z jaszczurowym programem do głosowania i dorzuciłem grubo ponad
      1000 głosów.
      chyba nie muszę do niego dalej przekonywać ??:]

Chełmża 47317
      Tarnów Opolski 47191

pozdrawiam
      Odp.: danonkowy plac zabaw gapa (10.12.06 22:59)
      Jaszczur jestes moim IDOLEM Pozdrawiam
      Odp.: danonkowy plac zabaw BartAs (11.12.06 00:22)
      Przecież to sie wyda:| Nie głosujcie na mase za pomocą tego programu!!! Wielka
      prośba - załóżcie temat niech ten opadnie na dół to może się nie wyda... I nie
      rozgłaszajcie tego zbytnio... Szkodaby było stracić 40k legalnie zdobytych
      głosów... Pozdro~
      Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (11.12.06 07:46)
      Ten program tylko ułatwia (porządkuje) głosowanie, nie jest lipny... Tak samo
      trzeba przecież odświeżać stronę, wybierać adres email i wstukiwać kody...tyle
      tylko że łatwiej:D I nie mogą za to skasować nam głosów...
      Jaszczur...z tym 1000 głosów pokazałeś klasę:) Ależ się zdziwiłam jak
      przeczytałam że ścignęliśmy Tarnów!!! Yeeaaahhh!!! :d
      Odp.: danonkowy plac zabaw wytrwała (11.12.06 08:40)
      jestem pod wielkim wrażeniem tego co zrobił Jaszczur i jak nam pomaga,wielkie
      dzięki.Chociaż uwaga BartAsa mnie zaniepokoiła,dlatego Jaszczur odezwij się się
      i rozwiej moje wątpliwości.Bierzcie adresy od Jaszczura i zwiększcie tempo , a
      zarazem ilość oddawnych głosów na finiszu.Kochani to już finisz i wzorem
      maratończyków przyspieszmy przed metą i nie dajmy odebrać sobie prowadzenia, a
      radość będzie wielka.Do klawiatur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam Ziggi'ego - on nas wspomaga swoimi głosami zza oceanu-wiadomość
      pewna.Niech ta wiadomość zmobilizuje miejscowych malkontentów i
      niedowiarków.Pozdrawiam wszystkich danonkowców!
      Odp.: danonkowy plac zabaw jaszczur (11.12.06 17:22)
      Witam,
      Spojrzałem do regulamina i dwie pozycje wydały mi godne omówienia :]
      1. Zostaną odnowione te place które uzyskały największą liczbę głosów oraz
      głosowało na nie minimalnie: 50 osób w miejscowościach do 25 000 mieszkańców

Tutaj zapewne będą zliczać potwierdzone adresy z których głosowano na dane
      miasto przez cały czas trwania programu; jeśli byłoby ich mniej niż 50 wtedy
      dyskwalifikacja miasta; ale zaraz ktoś (odnośnie posiadaczy masowych ilości
      adresów) zapyta: eee ty przecież mogą przyjechać i życzyć sobie żeby każdy
      stawił się ze swoim adresem i potwierdził że to on głosował; zatem odpowiadam
      że nie przyjadą i nie będą sprawdzać bo po pierwsze kiedy i jak sprawnie
      sprawdzić wszystkich głosujących w każdym mieście ??; po drugie głosowanie jest
      całkowicie anonimowe zatem można by się podszyć pod głosującego, w
      szczególności potwierdzić email osobiście kilka razy; a po trzecie to kto by
      robił takie problemy z powodu jednego małego placu zabaw?? przecież to nie
      kościół i nie głosujemy żeby go zburzyć

2. Każdy z uczestników może głosować wielokrotnie (jednak nie częściej niż raz
      dziennie) wykorzystując jedną z form: ….

Zgodnie z regulaminem każdy człowiek może oddać tylko jeden głos dziennie, a
      sprawdzenie tego (według mnie) ogranicza się tylko do sprawdzenia czy z danego
      konta oddano już głos przez ostatnie 24h; ale powie ktoś: przecież mogą adres
      komputera, ew. karty sieciowej sprawdzić i zobaczyć że ktoś próbuje głosować
      kilka razy, no ale co wtedy jeśli do komputera siada rodzina ?? nie można
      przecież usunąć głosów rodziców, dzieci i dziadków którzy ciężko głosują jedno
      po drugim z tego samego komputera!!, jeśli zatem istnieje przypadek dla którego
      nie ma sensu usuwać głosów po co więc przechowywać adresy i dodatkowo je
      analizować- niesie to ze sobą dodatkowe koszty pracy serwera, który w tej samej
      chwili musi odebrać kilkadziesiąt innych połączeń, poza tym co z ludźmi z
      kablówką którzy w internecie mają ten sam adres i dlaczego zamiast później
      usuwać, nie akceptują głosów na bieżąco?

nie mogę was zapewnić ze 100% pewnością czy kiedyś nam tych głosów nie usuną,
      to o czym pomyślałem czyniąc czasami drobne założenia wskazuje na to że nie :]
      a jeśli usuwać będą to tylko te które nie spełniają regulaminu (np. 15000
      głosów aszki też usuną :] ), pozostaje więc wierzyć i głosować masowo :]
      (oczywiście jaszczurowym programem do głosowania!)

i zapewniam was że nie tylko my głosujemy masowo - w tarnowie opolskim też
      ludzie mają po 100 kont, zatem jeśli wpadniemy to razem :]

pozdrawiam
      Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (11.12.06 20:00)
      Moja teoria jest podobna do tej, którą przedstawił jaszczur, zresztą
      dyskutowaliśmy kiedyś na ten temat... Rzeczywiście, gdyby się uparli przy tym,
      że nie byliśmy fair głosując z kilkuset kont, to nie jest to w żaden sposób
      niezgodne z regulaminem. A co nie jest zabronione - jest dozwolone. Sądzę że
      raczej doceną nasz upór w dążeniu do zrobienia czegoś dobrego dla naszego
      miasteczka, bo każdy z głosujących poświęca jakąś tam część swego wolnego czasu
      na to żeby tu poklikać (jaszczur, z tymi trzema godzinami rzundzisz!!!:D)
      Zresztą komisja weryfikacyjna ma weryfikować stan techniczny i formalno-prawny
      placu który ma być odnowiony a nie nasze głosy... Także uważam, że w tej
      kwes
    • zorina4 Re: plac zabaw 24.12.06, 00:07
      wiec tak to sie robi w Blachowni i pewnie podobnie w innych miastach, a u nas
      juz wiekszosc zapomniala i nie glosuje, szkoda... WESOLYCH SWIAT !!!
      • edmurphy Re: plac zabaw 27.12.06, 22:02
        zostały 4 dni :-)
        • edmurphy Re: plac zabaw 29.12.06, 23:23
          Hej, kochani! To już ostatni gwizdek!
          • fobia4 Kochani Żychliniacy 30.12.06, 17:51
            Niestety w Blachowni tak się nie robiło i pewnie dlatego jesteśmy na czwartym
            miejscu. Pewnie gdybym wiedziała o tym wcześniej to też bym tak zrobiła i
            namówiła resztę ale cóź dziś przedostatni dzionek naszej zabawy i nie ma już
            szans na pierwszą trójkę (no chyba, że ktoś odpadnie :-) ). Swoją drogą to
            bardziej szanowałam rywali kiedy nie wiedziałam o istnieniu Jaszczurowego
            programu ale takie życie :-)
            P.S za nami czyli Blachownią jest jeszcze taka miejscowość Czarne :-)
            Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego życzę.
            • dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 19:13
              w ten sposób głosowano w Chełmży........... czy jeszcze gdzieś? ne wiem, ale
              tam na pewno...
              pomorska.pl/apps/pbcs.dll/news_message?Category=sxoforum02&ThemeID=229&GroupID=24858&InReplyTo=254922
              • dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 20:09
                kolejny wątek z Chełmży..........
                pomorska.pl/apps/pbcs.dll/news_message?Category=sxoforum02&ThemeID=229&GroupID=24858&InReplyTo=244776
                • dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 20:13
                  Tarnów Opolski zdaje się, że też poszedł jaszczurową ścieżką....... piszą o tym
                  na forum Chełmży
                  • zorina4 Re: Kochani Żychliniacy 31.12.06, 01:20
                    Niestety nie udalo sie NAM ZYCHLINIAKOM...Ale jednak wiele osob uwierzylo w to
                    miastO i jego mieszkancow, ze sie uda - i to chyba jest wazne! PRZEKROCZYLISMY
                    11 TYSIECY I W TYM CZASIE SPOLDZIELNIA ZROBILA NAM SCHODKI, SZKODA ZE BEZ
                    PODJAZDU DLA WOZKOW I PIERWSZY RAZ OD WIELU, WIELU LAT WYBRANO PIASEK Z
                    PIASKOWNICY TO JEST JUZ JAKIS KROCZEK KU CYWILIZACJI. ZYCZE WSZYSTKIM
                    FORUMOWICZOM I NIETYLKO SZCZESCIA W NOWYM ROKU, CHECI I WIARY W TO , ZE SAMI
                    MOZEMY COS ZROBIC. MOZE SAMI ODBUDUJEMY TEN CZY INNY PLAC?! POZDRAWIAM
                    BLACHOWNIE I WIELKIE SORRY ZA POMYLKE CHODZILO MI O CHELMZE.
    • mariano_50 Re: plac zabaw 02.01.07, 17:57
      święta racja
    • zorina4 Re: plac zabaw 03.01.07, 19:35
      dzis zginal mi kot, prawdopodobnie nie zyje, nigdzie nie mozemy go znalezc.
      Chyba ktos "sprzatnal" ja - ma na imie Zdzicha. Gdyby ktos wiedzial co sie z
      nia stalo to prosze dajcie znac, bo chcialabym ja godnie pochowac. Bylo mi
      bardzo smutno i bylam bardzo zla myslac o tym jak ja "sprzatnieto" i gdzie
      teraz moze byc... ale zapewne zastanawiacie sie dlaczego pisze akurat tu o
      kocie???

Pisze, bo zaraz po tej smutnej dla mnie wiadomosci, rozgoryczona brakiem
      ludzkiej wrazliwosci, slusznie czy nie - to nie wazne - dostalam wiadomosc, ze
      WYGRALISMY!
      W ciagu 1 godziny dwie tak rozne wiadomosci. Nie wierzycie w to co czytacie? To
      Wasze osiagniecie! Nie wiem czy cos znaczy intuicja, ktora w dziwny sposob
      pchala mnie szczegolnie w ostatnich dniach do komputera, mowila by sie nie
      poddawac i glosowac, choc realnie nie widzialam juz wiekszego sensu. Czy Was
      Dinozaurko,Ed tez cos pchalo? Malo osob tu zagladalo, ale wiele jeszcze bylo
      takich, ktorzy sie nie poddali i glosowali do konca! Jednak uczciwosc poplaca.
      Nie znam szczegulow weryfikacji ale sie zakwalifikowalismy! W najblizszych
      dniach ma przyjechac komisja i wszystko sie wyjasni. Oby nie zapeszyc i
      bedziemy mieli nasz plac i bedziemy musieli o niego dbac! ZYCHLINIACY -
      JESTESCIE WIELCY
      Mysle, ze drzemie w nas jeszcze wiele dobrych pomyslow, checi i zapalu i moze
      zaczniemy sami cos robic dla naszego miasta, juz zupelnie sami? Pozdrawiam i
      prosze o wiadomosc o laciatej, kolorowej kotce.
      • edmurphy Re: plac zabaw 03.01.07, 23:29
        Dzięki Zorina za tak wspaniałą wiadomość :-) Dobrze nam się ten rok zaczyna:
        najpierw Słoneczni w prasie i telewizji, teraz dobra wiadomość o placu zabaw.
        Wspaniale!!!!!!!!!!! Mam ochotę kogoś uściskać :-) Więc wirtualnie ściskam panią
        Matyldę i dzieciaki za znakomity pomysł, który dostarczył nam tyle radości i
        zabawy i sciskam wszystkich forumowiczów, którzy głosowali i tych także, którzy
        motywowali resztę do głosowania. Buźka dla Dinozaurki. I dla pana Lukasza. No
        chyba pójde wyciągnąć z lodówki szampana. Chyba jakis mi jeszcze został :-)
        Acha i już się szykuje na wspaniałą zabawę na otwarcie placu :-)
        • edmurphy Re: plac zabaw 03.01.07, 23:30
          Z tej radości zapomniałem - przykra historia z Twoim kotem, mam nadzieję, że się
          odnajdzie. Ja się będę w każdym razie rozglądać. Może poszedł tylko na randkę?
          • jadwiska Re: plac zabaw 03.01.07, 23:38
            Plac zabaw u nas w Żychlinie! To wspaniała wiadomość. Wszyscy się ucieszą a w
            szczególności ci, którzy będą tam się bawić. Teraz tylko pozostanie pilnowanie
            aby bezmyślni wandale nie psuli tego wysiłku Żychliniaków.
      • jolka905 Re: plac zabaw 03.01.07, 23:34
        Brawo Żychliniacy! Czy to naprawdę prawda!? Muszę się przyznać,ze i ja wątpiłam!
        Chyba będe skakać z radości jak dziecko,że jednak udało się! Brawo - MATYLDA!!!
        • jadwiska Re: plac zabaw 03.01.07, 23:42
          Pozdrawiam Matyldę. Twoja mama z takiej córki byłaby dumna. I na pewno tam jest.
        • dinozaurka Re: plac zabaw 04.01.07, 00:05
          Ech...aż mnie ścisnęło gdzieś cos w środku ze wzruszenia i łza się w oku
          zakręciła, oczywiście nie z rozpaczy, a z radości :)))))) Przyznam się, nie bez
          wstydu, że też ostatnio już wątpiłam w nasz sukces i troche cienko było z
          oddawaniem przeze mnie głosów :) Głosowałam, ale nie tak regularnie jak
          wcześniej. Co prawda jak sobie poczytałam o jaszczurowych metodach, to tak
          troszke nadzieja ponownie we mnie zaświtała, ze może im się taki wyścig nie
          będzie opłacal, i że może dzieki temu....... oni odpadną? ;)))) Wiem, małpa ze
          mnie, ze innym źle życzyłam, ale to tak z troski o nas, o nasz plac i nasze
          dzieci ;))) Ale rzeczywiście ostatnio coś mi kazało na stronę Danonka częściej
          zaglądać :)))
          Wiecie, że na stronie Danona piszą o nas? :)
          www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czc5bWs5OGJwMjM2OQ%3D%3D
          Tak o naszym forum gazetowym jak i o stronie e-Zychlin :) Jest nawet screen z e-
          Zychlin :)))
          ALE FAJNE! ! ! ! ! ALEŻ RADOŚĆ :)))))
          JESTEŚCIE WIELCY! ! ! ! !
          A szczególnie MATYLDA, bo to dzięki niej to wszystko się zaczęło :)
          Zorina - wspaniała wiadomośc na koniec dnia, DZIĘKUJĘ :)
          Zorina, jeśli moizesz, to napisz tylko.... jaką informację dosałaś, czy
          znależliśmy się w tej szczęśliwej trójce i dopiero jeśli nasz teren pod plac
          nie będzie spełnał warunków to nas odrzucą?...... bo na stronie Danonka piszą,
          że dopiero za miesiac będą znane place zakwalifikowane..... Być moze za dużo
          chcę wiedzieć na traz, ale.......... och jejku... już nie mogę, wszystko bym
          chciała wiedzieć od razu :))))))))))

I jest mi naprawdę przykro z powodu Zdzichy....... być może jeszcze wróci, ale
          skoro to dziewczynka, to raczej nie mozna mieć za dużej nadziei, one na dłużej
          od domu nie odchodzą...... co innego koty-chłopcy...te łobuziaki potrafia
          czasem zniknąć z domu nawet na kilka dni... i niestety wiem coś o tym... Ale w
          okolicach POLO bywam... więc jeśli coś zobaczę, to na pewno dam znać.......
          • zychliniak Re: plac zabaw 04.01.07, 10:34
            Brawo, Brawo piszą o nas na stronie danonków.
            Gratulacje dla wszystkich za wytrwałość i głosy.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka