zychliniak 22.08.06, 14:17 e-zychlin.ovh.org/ coś dla naszych dzieci. Oderwijmy się trochę od wyborów choć na chwilę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biniu58 Re: plac zabaw 22.08.06, 14:37 Cudowny pomysł ! Pani Matyldo, oby ten pomysł doczekał się realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Re: plac zabaw 22.08.06, 18:09 Brawo! Bardzo się cieszę, że Pani Matylda podjęła szybką "interwencję". Żeby zwiększyć szanse placu na Traugutta wysłałem link ze stroną do wszystkich przyjaciół ze skrzynki pocztowej. Polecam, bo już poszło 15 głosów. Jak nie zapomną co co drugi dzień będzie powielanie. Wysyłajcie link do swoich przyjaciół. Dla dzieciaków! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 22.08.06, 18:26 uwaga "na gorąco": wystarczy mieć dwa adresy mailowe i można na oba place głosować każdego dnia............ wystarczy na kazdy plac podać inny adres. SPRAWDZIŁAM! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 22.08.06, 18:35 Oczywiście brawa dla P. Matyldy za inicjatywę i dla Łukasza oraz Zychliniaka za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 23.08.06, 00:01 Ukash, dzieki za informację, brawo za inicjatywę pani Matyldo. Już zagłosowałem i to z wszystkich swoich adresów. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 23.08.06, 09:19 głosujmy GŁOSUJMY niech nasze dzieci mają radochę i coś w żychlinie nareszczcie się będzie działo Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur58 Re: plac zabaw 23.08.06, 11:38 Dobrze sie stało, że tak cudowna pani, jaką jest pani Matylda, zajęła się tym tematem. Wiem, że takich pań jest wiele. A więc kochane, miłe laseczki, śmielej, smielej sobie poczynajcie a wtedy nasze ukochane miasto będzie jak z bajki niczym Disne ............. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 23.08.06, 20:11 z fajną inicjatywą wystąpiła matylda,lecz mam pytanie otóż: dlaczego na plece zabaw dla dzieci zostały wytypowane oś.traugutta i ulica żeromskiego? zapomniano o osiedlu wyzwolenia!tu także mieszka mnóstwo dzieci!wydaje mi się,że można było podać też oś.wyzwolenia. ciekawy jestem,czy ten nowy plac zabaw miałby powstać przed blokiem matyldy,bo co bo ona tam mieszka ze swoim synem? to jest nie fair w stosunku do dzieci z ulic na oś wyzwolenia,one także by chciały mieć odlotowy plac zabaw!!!! ja oczywiście głosowałem,głosuję i będę głosował,ale na ul.żeromskiego bo tu mam poprostu bliżej ze swoją córeczką! Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Re: plac zabaw 23.08.06, 21:04 Pytanie skieruj do organizatorów konkursu. To po pierwsze. A po drugie regulamin można przeczytać w pierwszym poście tego tematu a tam wszystko pisze co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 24.08.06, 00:22 No i zaczyna się dyskusyjka pod tytułem: a przecież można lepiej, a dlaczego ktoś nie zrobił tak, jak ja to widzę. Nie zrobił (pomijam tu kwestie regulaminowe). Ważne jest, że zrobił i zrobił fantastycznie. Piekny pomysł dzieciaków, wrażliwych rodziców, no i oczywiście Matyldy i łukasza. Można? Można. Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 24.08.06, 01:07 >bo ona tam mieszka ze swoim synem? Z Zosią dla sprostowania - więc córeczką :p a jak juz pisał biniu58 - w regulaminie jest wszystko wyjasnione 3 place zabaw na miasto naszej wielkosci - na całą Polske - jak wytypuja nasz jeden chocby to juz mozna mowic o duzym szczesciu - calego miasta nie odbuduja M. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 27.08.06, 10:54 ja tylko gwoli przypomnienia o oddawaniu głosów podnoszę wątek do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: plac zabaw 28.08.06, 11:01 Hej wcale tak źle nie wygląda to nasze głosowanie na plac zabaw. Wygrywamy z większymi miastami może uda nam się coś dzięki kilku kliknięciom myszy. Pozdrawiam głosujących Odpowiedz Link Zgłoś
ukash1983 Re: plac zabaw 28.08.06, 11:45 dodałem banner na www.zychlin.info, zapraszam do codziennych odwiedzin i oddawania głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 29.08.06, 07:01 głosować można raz dziennie ale coś sieć im szfankuje dodano nowe place zabaw na osiedlu wyzwolenia jednak na trałgutta . Ale cos niemożna głosować codziennie coś się dzieje z tą stroną. Pozdrawiam i głosujmy Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Jak powinien wyglądać plac zabaw 29.08.06, 08:52 www.wib.opole.pl/htm/artykul.htm Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Re: Jak powinien wyglądać plac zabaw 29.08.06, 08:56 Przepraszam za błąd www.winb.opole.pl/htm/artykul.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 31.08.06, 07:22 nieżle wyglądamy prawie 500 głosów gratulację i głosujmy Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: plac zabaw 29.08.06, 09:41 Ja wiem, że w naszym mieście przydałoby się i 5 takich ładnych placów zabaw, ale jak będziemy rozdzielać nasze głosy na 5 albo 6 różnych placów, to będziemy mieć, ale figę z makiem!!!. Lepszy wróbel ... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 30.08.06, 12:18 a tylko w woli przypomnienia o oddawaniu głosów podnoszę wątek do góry Pozdrawiam i plac zabaw na traugutta ma niezłe noty Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 01.09.06, 14:43 Wielkie Dzięki za głosy na Plac Zabaw na Traugutta. Liczba oddanych głosów przebiła nasze oczekiwania. Przekroczyliśmy 500 ! Niech te zera się mnożą w takim tempie jak dotychczas! Mamy prawdopodobnie największą liczbę głosów i wielkie szanse na wygraną! Chcemy podziękować wszystkim którzy przyczynili się do tego wyniku, w związku z tym zapraszamy dzieciaki i nie tylko na Piknik „I Ty możesz być strażakiem” Jest to impreza promująca naszą akcję „Danonki odnawiają place zabaw”, organizowana przez mieszkańców osiedla, a szczególnie przez dzieciaki, przy współpracy STRAŻY POŻARNEJ. Odbędzie się w niedzielę na placu zabaw na os.Traugutta między blokami 5 i 4. Przyprowadźcie swoich znajomych, zapraszamy wszystkich domorosłych muzyków, z własnymi instrumentami, którzy mają odwagę wspólnie pomuzykować dla naszych najmłodszych mieszkańców! Jeśli macie jakieś fajne pomysły, znacie ciekawe zabawy to chętnie je wykorzystamy. Zbieramy również farby i pędzelki do malowania, możecie przynieść swoje, będą bardzo, bardzo potrzebne. Dostaliśmy wiele artykułów plastycznych i innych potrzebnych rzeczy od prywatnych ofiarodawców, sklepów i firm. Jednak większość potrzebnych rzeczy Dzieci zgromadziły w ramach własnych możliwości. Za wielkie wsparcie i pomoc przy organizacji imprezy dziękujemy Strażakom – bo to dzięki nim możemy się spotkać. Oficjalne podziękowania, wrażenia i zdjęcia z imprezy umieścimy po pikniku. Zapraszamy do wspólnej zabawy i uwierzmy w to, że chociaż nie mamy żadnych funduszy to wspólnymi siłami a przede wszystkim chęcią działania i zaangażowaniem możemy zdziałać bardzo wiele! Możemy się razem dobrze bawić! MATYLDA NIEDZIELA 03.09.2006 - GODZ. 15:00 - 19:00 wiecej info na plakatach ! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 03.09.06, 22:00 jak wrażenia z festynu? Mnie niestety nie dane było być osobiście, ale myślami byłam z Wami ......... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 04.09.06, 00:17 Udało się! Dzieciaki spisały się na piątkę z dużym plusem!!!!!!!!! Udało się nie tylko organizacyjnie, ale też myślę, że udało się osiągnąć cel zabawy. Cały czas było dobre tempo, dzieciaki były zaangażowane w to co się działo i miały mnóstwo dobrej zabawy. świetna impreza zorganizowana niewielkim nakładem finansowym, choć trzeba tu docenić poświęcenie wszystkich organizatorów, bo jednak oprócz czasu i pracy włożyli w to również pieniądze. Mówię tu o organizatorach, bo oprócz dzieci zaangażowali się również rodzice, dziadkowie i tak dalej. Pani Matyldo, czapki z głów dla Pani pomysłu i wykonania! :-)))))) Teraz nasza rola: głosujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 04.09.06, 07:05 gratulacje GŁOSUJMY GŁOSUJMY już mamy na dzień 2006.09.04 660 głosów gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 04.09.06, 13:38 W niedziele na naszym placu zabaw na os. Traugutta odbył się piknik dla dzieci, zorganizowany przeze mnie, moich Wielkich Współpracowników i Straż Pożarną. Przyszło wiele dzieciaków - małych i dużych. Nie jestem w stanie powiedzieć ile było dzieci - w samym biegu przełajowym brało udział przeszło 25 uczestników, a bawiło się jeszcze wielu maluchów! Jednak ważne jest dla mnie też to, że ok. 85% uczestników znałam z imienia lub z widzenia, bo były to dzieciaki, które często odwiedzają ten plac zabaw - więc chyba jest dla kogo to wszystko robić. Wszystkich, którzy byli tu po raz pierwszy zapraszamy częściej - myślę, że i Wam udzieliła się miła i rodzinna atmosfera naszego podwórka. Oczywiście organizacja więcej niż trochę kulała, ale wybaczcie, bo to był pierwszy raz - następne będą dużo lepsze! Impreza w ogóle by nie wypaliła gdyby nie nieoceniona pomoc rodziców, którzy chętnie pomagali dzieciom w ich zmaganiach, pomagali w organizacji i ogarnięciu całej imprezy. Udowodnili tym jak bardzo jest tu potrzebny plac zabaw i że warto organizować zabawy dla najmłodszych, za co bardzo im dziękuję. Ja byłam tak zabiegana, że nie zdążyłam większości podziękować. Więc wielkie dzięki przede wszystkim dla uczestników za to, że dopisali, że dobrze się bawili i pozwolili bawić się innym; Bardzo dziękuję mojemu bratu - Łukaszowi za nagłośnienie imprezy, przewóz potrzebnych sprzętów i nieocenioną pomoc w organizacji. Dziękuję też wszystkim moim bliskim i przyjaciołom, że pomagali i wspierali nas w tym przedsięwzięciu. Dziękujemy też muzykom, którzy choć nie mogli do końca wykazać się swymi umiejętnościami, to nie zniechęcili się a ich talent jest mam nadzieję do „wykorzystania" na następnych imprezach. Masę solną, z której dzieci lepiły różne „dzieła sztuki" zasponsorowała nam Pani Anna Lewandowska - mama Marcysi i Michasi. Dziękujemy więc całej rodzinie za wkład nie tylko finansowy ale też za wielkie zaangażowanie w akcję i w wiarę, że się uda! Kredki do malowania twarzy, które dały dzieciom tak wiele radości dostaliśmy od sklepu „Pod Aniołem" za co również dziękujemy. W szczególny sposób chciałabym podziękować wszystkim STRAŻAKOM, którzy uświetnili swoją obecnością całą imprezę, pozwolili dzieciom dokładnie obejrzeć samochody bojowe i sprzęt strażacki oraz poświęcili swój prywatny czas by choć trochę urzeczywistnić marzenia dzieciaków - bo chyba każdy będąc dzieckiem chciał być choć przez chwilę strażakiem. Dziękujemy za prezentację sprzętu, która była ciekawostką nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych. Chciałaby jeszcze dodać, że pomysł z prezentacją sprzętu strażackiego wyszedł od Pana Jerzego Maciaka, z którym konsultowałam sprawy organizacyjne i bez którego ta impreza nie miałaby racji bytu - za co mu niezmiernie dziękuję. Podziękowania dla wszystkich właścicieli sklepów i instytucji, którzy promują naszą akcję poprzez wywieszenie plakatów, oraz wielkie dzięki dla Łukasza z serwisu internetowego www.zychlin.info za nagłaśnianie naszej akcji i pikniku. Teraz czas na specjalne podziękowania dla moich Wielkich Współpracowników: Anielki, Kasi, Michasi, Ali, Wioli, Marioli i Zuzi. Dziewczyny ciężko pracowały nad całą organizacja, malowały i rozwieszały plakaty z programem imprezy, zgromadziły większość potrzebnych artykułów plastycznych i prowadziły zabawy. Wykazały się wielkim zaangażowaniem, pomysłowością i umiejętnościom współpracy. Dziękuję równię mojej córeczce Zosi za to, że wypożyczyła swoje zabawki, które były atrakcją dla najmłodszych szkrabów. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję. Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw - wstepny ranking 05.09.06, 11:47 ranking przejrzany na szybko przedział 25.000 - 200.000 ludnosci 1. legionowo - 819 glosów (50.000 ludnosci) przedział do 25.000 ludnosci 1. Żychlin - 719 głosów (bravo!!) 2. Choszczno - 560 głosów (15.000 ludności) 3. Miedzylesie - 534 głosy (2.500 ludnosci) 4. Chełmno - 447 głosów (20.000 ludności) itd pozdr. M ps. wpisujac pierwsze lietry alfabetu podane mamy miasta zaczynajaca sie na ta litere Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw - wstepny ranking 06.09.06, 12:48 głosujmy głosujmy. Niech dzieci coś z tych głosów maja. Zapraszam do głosowania Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 07.09.06, 00:17 Czy dziś już głosowaliście? :-) Pozdrowienia dla pani Matyldy i dzieciaków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 10:57 głosujemy i to widac po rankingu. po prostu brawo ta pani! duch w narodzie żychlińskim nie gasnie. Pani Matylda już wygrała coś bardzo ważnego. obudziła nas i zjednoczyła dla szczytnej idei. przy niej wygrywają dzieciaki i tu serce żychliniaka rośnie. pokazała nam Pani Matylda, że dla chcącego nic trudnego. respekt dla tej pani przeglądnąłem ranking i za nami długo długo nic a potem Choszczno(773) i Chełmno (567). żeby nie zwiódł nas dotychczasowy wynik. nie dajmy sie dogonić. do końca jeszcze wiele miesięcy bo koniec akcji 31 grudnia. poza tym mam nadzieję, że spółdzielnia się nie uchyli i podejmie wyzwanie bo to ich teren. powinni wyrazić zgodę bez żadnych kłopotów a jak nie to się do nich przejdziemy. prawda? pozdrawiam pana prezesa i przyłączam się do pozdrawień Eda. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 12:41 Przejdziemy sie, jak by co! :-) Ale myślę, że spółdzielni pomysł się też podoba i byc może pobudzi władze spółdzielni do nieco innego spojrzenia na potrzeby mieszkańców. Takiego jeszcze bardziej rodzinnego. Nie krytykuję tu działań spółdzielni, nie takie są moje intencje, żeby być dobrze zrozumianym. Czasem czyjś pomysł pobudza, inspiruje i otwiera inny kierunek myślenia. A więc cóż jeszcze raz gratuluję pomysłu. Pomysł pani Matyldy to nie tylko dobra zabawa dla nas, bo jest to dla nas naprawdę ogromna frajda, że możemy w tym uczestniczyć. To przede wszystkim zabawa dla dzieciaków, ale też fantastyczne doświadczenie. Doświadczenie dla tych dzieciaków, które organizowały całość imprezy, doświadczenie dla tych, które uczestniczyły i w końcu doświadczenie zupełnie chyba nowe na tym osiedlu dla jego mieszkańców. Nie chcę się tu rozgadywać, ale te dzieciaki nauczyły się, że można coś pożytecznego dla siebie i dla innych zrobić w bardzo prosty sposób - wystarczy oderwac się od komputera czy telewizora i wyjść przed klatkę. Myślę, że to samo wrażenie i doświadczenie przeżyli dorośli, nawet ci, którzy nie uczestniczyli w imprezie. Oby było to działanie inspirujące. I jeszcze jedno: wiele razy w naszych dyskusjach tu na forum przewija się wątek, że w żychlinie nic się nie dzieje, że tak trudno tu cokolwiek zorganizować, że jeśli już ktoś coś robi to się go dołuje i krytykuje, że jesteśmy zawistni, samolubni, egocentryczni. My zychlinianie. Tak sobie myślę, że może to osiedlowe wydarzenie stanie się pierwszym, małym kroczkiem do zmiany tej naszej paskudnej żychlińskiej mentalności w której grzęźniemy, a z którą tak trudno nam żyć. Zbytni ze mnie optymista i marzyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 10.09.06, 12:43 No, a teraz pędzę zagłosować, bo dziś się jeszcze nie odhaczyłem na liście. I Wy też pamiętajcie! No! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw - wstepny ranking 12.09.06, 07:06 już mamy ponad 1200 głosów głosujmy Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw - wstepny ranking 14.09.06, 23:11 zaliczamy właśnie 15-stą setke, całkiem ładnie nam to idzie :) Ale czy zauważyliście (w regulaminie) że głosy muszą pochodzić od przynajmniej 50 osób? I teraz pytanie: od 50 osób czy...... z przynajmniej 50 adresów mailowych? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 00:04 Faktycznie idzie nam świetnie, żeby tylko starczyło nam wytrwałości! Mam nadzieję, że jest nas więcej niz 50-tka. Jak to sprawdzić? I dobre pytanie o te adresy, Dinozaurko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 18:09 dinozaurka napisała: > zaliczamy właśnie 15-stą setke, całkiem ładnie nam to idzie :) > Ale czy zauważyliście (w regulaminie) że głosy muszą pochodzić od przynajmniej > 50 osób? I teraz pytanie: od 50 osób czy...... z przynajmniej 50 adresów > mailowych? widzę dinozaurko że zastosowałaś podobny chwyt :) nie martw się. myślę że bawi się z nami o wiele więcej osób niż sie tu udziela czynnie FORUMOWICZóW. idea jest i ciekawa i warta zachodu i szczytna więc pewnie sporo osób głosuje. I Z TEGO MIEJSCA WSZYSTKICH POZDRAWIAM! :) i Frantiska też Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 21:49 Dołączę sie także do pozdrowień dla wszystkich głosujących! Wygramy ten plac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 22:39 Przed chwilą oddanych było 1555 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 23:28 żebyś wiedział Ed. wygramy ten plac. i to będzie prawdziwe zwycięstwo.gdzie wygranymi będa ci maluccy. gramy! 1557 Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: plac zabaw - wstepny ranking 15.09.06, 23:32 i pamiętajmy Choszczno 1145 Chełmno 602 są blisko Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 17.09.06, 17:37 pieknie sie głosy powiekszaja - nawet niedziela nie hamuje licznika !!! jak widac male miejscowosci potrafia sie zebrac jakoś bardziej bo jak spoglądam na duze miasta to sa DALEKO w tyle :) a napewno maja wieksze mozliwosci ale tam sasiad nie zna sasiada ...a u nas ... hihihi sami wiecie :D pozdrawiam i glosujemy wytrwale ! niech moc bedzie z WAMI ! Odpowiedz Link Zgłoś
fobia4 Re: plac zabaw 18.09.06, 09:28 Kochani ja jestem z innego miasteczka i głosuję na plac u siebie ale zobaczcie jescze piastów (2 place) z których jeden leci dosyć szybko w górę. My już Was chyba nie dogonimy ale mamy nadzieję chociaż na 3 miejsce. Powodzenia i życzę wygranej. Pozdrowienia z Blachowni. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 19.09.06, 23:13 Po pierwsze: witaj Fobia na żychlińskim forum. Miło Cie tu widzieć. I dzieki wielkie, że zwróciłeś naszą uwagę na Piastów. Po drugie........ faktycznie, Piastów idzie do góry w takim tempie, że niedługo będziemy już widzieli tylko kurz opadający po tym jak nas miną :( Nam przybywa dziennie około 100 głosów, im znacznie więcej..... MUSIMY SIĘ JAKOŚ BARDZIEJ ZMOBILIZOWAĆ! ! ! ! Nie wiem jak...być może po prostu zakładając wiecej kont mailowych, albo mobilizując jakichś kolejnych znajomych - niekoniecznie z Żychlina. A jak jest z innymi miastami? robił ktoś ponownie przegląd ilości głosów? Bo być może duże miasta (duże w naszej kategorii wielkości) po prostu się zmobilizowały i szybko idą do góry tak jak Piastów. I jeszcze taki mój apel do osób oddających głosy na pozostałe 3 zgłoszone place w Żychlinie. Ja wiem, że przykro porzucić i osierocić plac który się zgłosiło do konkursu, ale przecież widać jasno, że te place nie mają szans na modernizacje wykonaną przez DANONa. A może być taka sytuacja, że na finiszu zabraknie nam jako Żychlinowi(ojjjj,,,,jak ja kraczę) dosłownie kilku głosów aby się załapać na sprawienie frajdy dzieciom. Więc taka moja wielka prośba: walczmy o radość dzieci wspólnie, bo inaczej możemy przegrać. A szkoda by było tak ładnie rozpoczętej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
fobia4 Re: plac zabaw 21.09.06, 08:25 jeśli pytasz o inne miasta to z przglądu chyba w poniedziałek mocno idzie Warka i chełmża. Choszczno chyba tak spokojniej ale te dwa pierwsze jeszcze w zeszłym tygodniu nikomu nie zagrażały. Oddają średnio po 200-300 głosów na dzień. I masz rację by głosować na jeden plac. U nas też ktoś zgłosił drugi plac jakieś 3 tygodnie i głosują na niego powolutku. Nie mam pojęcia po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: plac zabaw 18.09.06, 23:55 ze mną jest. skutkuje metoda na pajączka :) polecam gorąco. i powtarzam poraz enty. cieszy mnie bardzo współpraca ponad podziałami. do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: plac zabaw 20.09.06, 20:35 Chyba nie bedzie dziś 2 tys. Teraz jest 1972 ! Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 21.09.06, 12:44 ale dzis juz jest 2000 :) a piastow goni nas oj goni i chyba przegoni w tym tepie a jest w naszej grupie ludnosci juz myslimy co by tu wykombinowac aby pobudzic do glosowania - a moze WY cos podpowiecie? pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 21.09.06, 13:23 Pani Matyldo mam pytanie czy bieże Pani udział w wyborach ze strony PSL tak jak podaję na naszym farum proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Matylda - oswiadczenie wyborcze :) 22.09.06, 09:43 > Pani Matyldo mam pytanie czy bieże Pani udział w wyborach ze strony PSL tak jak > podaję na naszym farum proszę o odpowiedź. > Pozdrawiam Startuje z Komitetu Wyborczego - Wyborców Pawła Wołoszyna Komitet niezależny, nieutożsamiany z żadną partią. Trzymajcie kciuki i głosujcie! A Piastow nas wyprzedzilo ale ich jest ponad 20.000 wiec jak na naszą liczebność to i tak niezly rezultat a glosowanie trwa do konca roku - nie poddawajmy sie ! .... A w głowie juz plany... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: plac zabaw 21.09.06, 20:42 frantisek napisał: > ale dzis juz jest 2000 :) > a piastow goni nas oj goni i chyba przegoni w tym tepie a jest w naszej grupie > ludnosci > > juz myslimy co by tu wykombinowac aby pobudzic do glosowania - a moze WY cos > podpowiecie? > pozdrawiam M. Zakładać e-maile i głosowąc ! Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: plac zabaw 21.09.06, 20:46 co prawda nie zakladalam nowych maili, bo gubię sie w tych, które mam, ale moj glos poszedl trzy razy jak dotychczas :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 21.09.06, 23:40 ja też jeszcze nowych adresow nie zakładałam, ale i tak na danonkach "pracuję za trzech" i codziennie spod moich klawiszy wychodzi 7 czy 8 glosów.... Ale jak będzie trzeba to kilka skrzynek zalożę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 21.09.06, 23:56 MY -> 2127.......... Piastów -> 2160 :((( Fakt......... jest ich pewnie ze 2 razy tyle co nas........ :( Ale WALCZMY! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 10:19 Pani MAtyldo startuje Pani w yborach proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 10:21 głosujmy bez względu na postawę wyborczą innych? zrubmy coś dla naszych dzieci zapraszam do głosowania. Damy radę , Pozdrawiam wszystkich głosujących Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 22.09.06, 12:21 startuje info wyzej w poscie - Matylda - oswiadczenie wyborcze :) pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 22.09.06, 14:45 to gratulacje pani matyldo. Tylko czy to organizowanie Danonka to nie była już kampania wyborcza. To nieważne jednak bedziemy głosować na plac zabaw a nie na panią. Jesteśmy z dziecmi a nie kosztem dzieci i będę się starał aby moie dziecko bawiło się na tym placu zabaw. A Pan Wołoszy to nic nie zrobił dla Żychlina będąc w Kutnie więc doradzam Pani wystartować jako kandydatka niezależna, a nie osoba związana z tym Pane. Pozdrawiam i damy radę wygrać dla naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: plac zabaw 22.09.06, 19:08 Zdecydowałam się wczoraj. Wcześniej zupełnie o tym nie myślałam, bo nie interesuję się polityką. Jednak po rozmowach z przyjaciółmi i znajomymi "osiedlowiczami" uświadomiłam sobie, że choć polityka jest mi obca to interesuję się sprawami społecznymi, psychologią, oświatą i wychowaniem - to wszystko jest związane z moim zawodem. Uważam, że ta strefa działalności jest zupełnie zapomniana i ignorowana a równie ważna, bo dotyczy ludzkiej świadomości, podejścia do życia, do ludzi. Nie chcę się zajmować wszystkim, bo nie jestem omnibusem, chyba nikt nie jest - chciałabym zająć się sprawami z zakresu oświaty, wychowania i kultury, - to mnie interesuje, na tym polu mam trochę doświadczenia. Wczoraj zastanawiałam się czy nie będziecie mnie już na początku podejrzewać o "wczesną kampanię wyborczą" i się nie pomyliłam. To właśnie jest żychlińska mentalność. Nie dziwię się Tobie drogi Żychliniaku, bo tak wielu ludzi u nas oszukuje, kombinuje i poszukuje własnych korzyści, że trudno tak naprawdę komuś zaufać. Bardzo bym chciała żeby to się zmieniło, żeby nastał czas dialogu, żeby radni , urzędnicy, nie byli "Świętymi Krowami”, do których nie ma dostępu, ale żeby byli ludźmi pracującym dla naszego miasta, żeby odpowiadali za to, co robią, żebyś mógł porozmawiać z nimi np. bezpośrednio na forum. Po prostu stawiam na otwartość i dialog. Może niektórzy uważają, że to nazbyt naiwne, wiem, wiem... ale gdybym nie wierzyła, że coś się zmieni, że coś się uda to nie zrobiłabym tak wielu rzeczy w moim życiu. Prosty przykład czy ktoś z was pomyślał na początku danonkowej akcji, że będziemy pierwsi w Polsce? Zdecydowałam się na startowanie z KWW Pawła Wołoszyna, bo z pośród kandydatów na burmistrza on wydaje mi się najrozsądniejszy, wykształcony, doświadczony na polu działalności samorządowej. Poza tym znam go osobiście, szanuję go jako człowieka i mam do niego zaufanie. To mój wybór - Wy dokonacie swojego i to jest demokracja. pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
adcox Re: plac zabaw 22.09.06, 20:23 Demokracja ma tak samo wiele minusów jak i komunizm. Wszystkie systemy są w teorii dobre(utopia najlepsza, ale nie istnieje), ale chodzi o to, żeby plusy nie przysłoniły minusów - czyli żeby to, co dla jedych jest sufitem, dla innych (władczych) nie było podłogą. Wiem, że chcesz dobrze i jeśli Ci ufać, to zamiary masz dobre (co przekłada się na Twoje działanie). Ale...w dzisiejszych czasach polityka nikomu nie jest obca ! Odpowiedz Link Zgłoś
bysket Re: plac zabaw 22.09.06, 20:49 skoro sie sdecydowalas kandydowac , to dobrze, bo przeciez ktos musi. Zycie nauczylo mnie jednak " niewiary " w obietnice przedwyborcze. Pamietam populizm tzw. "Pieknej Joli" jak wczesniej ktos ja tym mianem okreslil.Wyszlo jak wyszlo kadencja sie konczy a z obitnic nici. Kandydata na radnego powinna charakteryzowac pokora i jeszcze raz pokora. Zycze powodzenia moze ci sie uda. Zeby to nie byly jednak nastepne 4 lata zmarnowane. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 22.09.06, 20:37 SZANOWNA PANI MATYLDO! JESZCZE KAMPANIA NIE RUSZYłA,A PANI JUż SIę TłUMACZY,A WIE PANI,żE WINNY SIę TłUMACZY! GDY RUSZYłA AKCJA PLAC ZABAW I DOWIEDZIAłEM SIę TU Z NASZEGO FORUM,żE PANI JEST INSPIRATORKą TEGO PRZEDSIęWZIęCIA OD RAZU POMYśLAłEM (OCHO) IDą WYBORY,ALE NIE CHCIAłEM RUSZAć NA FORUM TEGO TEMATU,PONIEWAż ZOSTAłBYM ZLINCZOWANY SłOWNIE,OKLęTY I WYKLęTY! ALE CO MIJA KILKA TYGODNI,A TU CO PROSZę- MATYLDA NA RADNą! NIE MYLIłEM SIę I SZKODA TYLKO,żE NIE PODJąłEM TEGO TEMATU ODRAZU!!! WSTYD PANI MATYLDO,żE ZACZęłA PANI ZDOBYWAć SIłę W OCZACH POTENCJALNYCH W TEN SPOSóB-CZYLI KOSZTEM DZIECI! A TAKIE TłUMACZENIA JAK W PANI POśCIE TO PROSZę WłOżYć MIęDZY BAJKI! A WOłOSZYN! NO Cóż BYł BURMISTRZEM(JUż),2 KADENCJE RADNYM POWIATOWYM(VICESTAROSTA) I CO I GóW.............O,OLEWAł żYCHLIN JAK MóGł!!!A TERAZ GDY W POWIECIE NIEMA CZEGO SZUKAć,TO DO żYCHLINA! JESZCZE DO PANI SZANOWNA PANI M PO 12 LISTOPADA POWIE PANI DO CóRKI: WIESZ CO ZOSIU MAMUSIA ZOSTAłA RADNą,TAK TO DZIęKI TOBIE ZOSIU NO I JESZCZE DZIęKI KASI,TOMKOWI,CZESI I STASIOWI........ WSTYD I HAńBA! JA BYM SIę WSTYDZIł SPOJRZEć SWOJEJ CóRCE W OCZY ( TEż MAM CóRKę ) NO I JESZCZE TYM DZIECIAKOM OD WAS Z PODWóRKA! NO Cóż ,ALE TAKA JAK PANI WłAśNIE JEST MENTALNOść żYCHLIńSKA!!! I NASTęPNYM RAZEM PROSZę NIE PISAć O ZAUFANIU....JUż DZIECI PANI ZAUFAłY! Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: plac zabaw 22.09.06, 21:25 Smutne mój przedmówco ale trafiłeś w 10. Cel pełne koryto a sposób dojścia? Wszystkie chwyty dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: plac zabaw 22.09.06, 21:35 Nieładnie,moi drodzy forumowicze,tak krytykować p.Matyldę tylko dlatego,że chce robić coś dla naszego miasta.Pokazała co potrafi,nachwalić się nie mogliście.A teraz,kiedy chce wyjść "z piaskownicy",służyć swoją energią,wiedzą i umiejętnościami nie tylko dzieciom,ale całej żychlińskiej społeczności-już nie podoba się?Pani Matyldo!Trzymam kciuki,żeby i tym razem udało się!("Psy szczekają,a karawana idzie dalej."Niech Pani nie zraża się głosami małostkowych.Niech gadają,będą zdrowsi. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 22.09.06, 22:03 co nieładnie? jak ona ma mi tak służyć jak posłużyła się dziećmi to ja mam to w nosie! przecież ten piknik którejś niedzieli to nic innego jak tania kiełbasa(pasztetowa) wyborcza! to wszystko było dobrze przemyślane i zorganizowane! szkoda mi tych ludzi którzy uwierzyli w jej danonkową gierkę!!! psy to mogą wyć,a karawany idącej w ten sposób do koryta to nic nie jest w stanie zatrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 22.09.06, 23:29 Kurcze... smutno mi się zrobiło, gdy czytam Wasze Komentarze dotyczące decyzji kandydowania przez Matylde. NAWET JEŚŁI akcja danonkowa i piknik dla dzieci był "tylko" chwytem reklamowym w kampanii wyborczej, to..... na 10000% wole taki chwyt reklamowy od fundowania "napoi" przez niektórych kandydatów. A dzieci? dzieci wcale nie poczują się wykorzystane, a wręcz przeciwnie, będą dumne , ze pomogły Matyldzie wejśc do rady - o ile Jej się to uda. A jesli nie uda się to i tak będą miały z tego korzyść: wspaniała zabawę podczas szykowania pikniku i na samej imprezie. No i oczywiście piekny zafundowany przez Danona plac zabvaw (oczywiście wierzę, że taki plac "dostaniemy") NAWET JEŚŁI był to początek kampanii reklamowej MAtyldy, to pokazala Ona, że coś potrafi zrobić o ile chce, a nie tylko pookleja ewentualnie miasto plakatami ze swoją podobizną i napisze, jaka to jest zdolna i co BY MOGŁA ZROBIĆ GDYBY ZOSTAŁA WYBRANA. Mam nadzieję, że nie "obrazicie się" teraz na cały świat i nie przestaniecie oddawać głosy na pac zabaw? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 23.09.06, 00:04 zainteresowany761 napisał: > to ja mam to w nosie! co masz w nosie Zainteresowany? plac zabaw dla dzieci? na złość MAtyldzie przestaniesz na niego głosowac? > jak posłużyła się dziećmi może i posłużyła się dziećmi, ale te dzieci poczuły się w tym momencie WAŻNE i POTRZEBNE. I zrobiła to dla nich, dla tych dzieci..... a że przy okazji dla siebie? A może przy okazji...dla dzieci? nie wwazne. Ważne, że dzieci przy tym były szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: plac zabaw 23.09.06, 00:25 Nie wylewaj krokodylich łez Dinozaurko,bo ludzie na plac będą głosować. Tylko chwyt dzieci, wybory, straż i cała otoczka sponsorska / widoczne było aż nadto /, później akcja na e-zychlin z promocją kogo trzeba. Wyborcza KASZANA w grubym flaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 23.09.06, 00:35 To nie są krokodyle zły. Krokodyle łzy są FAŁSZU. A z mojej strony żadnego fałszu nie ma. Po prostu zeźliło mnie "ciut" takie pisanie / gadanie. Bo chyba lepiej, że MAtylda kampanie rozpoczęła od akcji, od czynu, a nie od gadania i obietnic. Na temat e-zychlin już się chyba nie będę odzywała, bo za mało wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 23.09.06, 05:49 oczywiście,że nie przestaniemy głosować na plac zabaw!nie martw się o to dinozaurko! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur46 Re: plac zabaw 23.09.06, 15:33 piwosz14 napisał: > Nie wylewaj krokodylich łez Dinozaurko,bo ludzie na plac będą głosować. > Tylko chwyt dzieci, wybory, straż i cała otoczka sponsorska / widoczne było aż > nadto /, później akcja na e-zychlin z promocją kogo trzeba. > Wyborcza KASZANA w grubym flaku. Zrób również Ty coś ciekawego. Będziemy Cię chwalić pod niebiosa. Może tak na boisku przy Łąkowej imprezkę z beczką darmowego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Pani Matyldo Pani się nie boi 24.09.06, 00:09 szok! a nie dawno cieszyłem się że robimy coś ponad podziałami. wszystko potraficie zepsuć. żeby taki piękną idee utopić w pomyjach? tylko dlatego że się nie lubi 'kogoś'. szkoda że się pani wychyliła przed czasem ale widać że nie jest z pani polityk. jak to mówią - szczerej kasi, dupę widać. i teraz już zwalczają konkurencję. ale nic to. SZANOWNA PANI MATYLDO. ZDAJE SOBIE SPRAWE ZE PO PROSTU 'OLAŁA' PANI TE BZDURNE GADKI I PO WYBORACH, JAKO RADNA DALEJ BĘDZIE PANI ROBIĆ DOBRĄ ROBOTĘ. NIECH PANI POKAZE ŻE JEST PANI PONAD TO I PO PROSTU WYGRA DLA DZIECIAKÓW. MOJEGO GŁOSU NIESTETY PANI NIE DOSTANIE BO JESTEM Z INNEJ CZESCI MIASTA ALE CO BEDE MOGŁ TO ZROBIĘ. SŁOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
frantisek Re: Pani Matyldo Pani się nie boi 27.09.06, 18:50 Dzięki! Nic dodać nic ująć. Niestety ręce opadają. Na pewno nie będę odbijała piłeczki w stronę trzech ANONIMOWYCH panów, bo nie o to mi chodzi, a agresja nie leży w mojej naturze. Na tym chciałabym zakończyć te JAŁOWE i ANONIMOWE dyskusje. Jestem zwolenniczką rzeczowej i kulturalnej dyskusji, na którą przyjdzie pora po przedstawieniu programów. Mam nadzieję, że i tu znajdzie się na nią miejsce. Pozdrawiam i życzę cierpliwości tym najbardziej podekscytowanym. Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny notowanie 24.09.06, 01:31 nie wiem jak inni ale Piastów przed nami. w dodatku podwójnie!!! 2426 i 2386 głosów na dwa Piastowskie place. dobiłem do 2316 ale sam nie jestem. więcej pary w głosowanie a nie w kłótnie. do końca głosowania kilka miesięcy. trzeba trzymać rękę na pulsie! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: notowanie 24.09.06, 01:37 a tuż za plecami czujemy oddech Warki! 2236 głosów i .... o kurcze Chełmża 2374! @^%%$(!$(%$(@^%$^@%$ przed nami! brać się obiboki! tak nas cieszyło że jesteśmy w czołówce a ja ostrzegałem! nie sprawdzałem co prawda czy jesteśmy w tej samej kategorii wielkości miast ale trzeba dmuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny notowania cd 24.09.06, 01:36 a tuż za plecami czujemy oddech Warki! 2236 głosów i .... o kurcze Chełmża 2374! @^%%$(!$(%$(@^%$^@%$ brać się obiboki! tak nas cieszyło że jesteśmy w czołówce a ja ostrzegałem! nie sprawdzałem co prawda czy jesteśmy w tej samej kategorii wielkości miast ale trzeba dmuchac na zimne Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: notowania cd 24.09.06, 09:52 2343 do Żychlina................. godzina 9:55 w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: notowania cd 25.09.06, 01:03 No i niestety, niestety, gorzko się zrobiło, cierpko... No i nie bez powodu. Piękny pomysł, fajna akcja pani Matyldy i dzieciaków wywołały w nas entuzjazm i zapał "ponad podziałami". Uczestnicząc w akcji od początku też podejrzewałem (choć się strofowałem na okoliczność uprawiania czarnowidztwa) że ma związek z wyborami. No i ma. Sprytne zagranie, ale nie wszyscy dali się, jak widać wpuścić w maliny. Nie, nie. Nie zmieniam zdania i będę głosował na danonki. Dzieciaki sobie na to zasłużyły i pomysł jest tego wart. Mam nadzieję, że pani Matylda do końca będzie mu patronować niezależnie od wyniku wyborów.Ale pomysł przestał byc "ponad podziałami", a nawet skutek ma odwrotny, bo podziały zaczął pogłębiać. No, cóz nikt nie lubi być robiony w balona. Nie dziwię się tym, którzy poczuli się wykorzystani w pewnym sensie. Było wszak bezinteresownie, tak dla dzieci, dla osiedla, a zrobiło się interesownie. No cóż, będą pewnie kandydaci, którzy dotychczas nie zrobili nic dla społeczności, bedą tacy, którzy pracują w tym środowisku społecznie i zawodowo wiele lat, będa i tacy, którzy błysną jedną lub dwiema akcjami w kampanii. Wybór należy do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: notowania cd 25.09.06, 07:07 no proszę proszę co się dzieje. Proszę głosować na danonki a wybory zostawmy na czas wyborów. Jednak Pani Matyldo z pełnym szacunkiem ale Panu Wołoszynowi już zaufało trochę ludzi i co i nic. Facet nie liczył się i nie liczy z ludźmi z Żychlina. I ma pani racię kilka osiągnięć ma - zrobił sobie parking przed blokiem jak był burmistrzem. Kiepsko Panią widzę u boku człowieka który rządził już z 12lat a nic dla Żychlina nie zrobił, a kampania pani zaczeła się wcześniej. I już wiadomo dlaczego straż była u Pani na pikniku bo współpraca Pana W. ze strażą zawsze trwa i trwała. Widze kiepsko na wyborach pana Wołoszyna i Panią, a zachwyt tym panem to jest nie uzasadniony. Pozdrawiam Panią i niech się Pani zastanowi czy nie lepiej działać samemu i coś zrobić niż być sterowanym przez człowieka który nigdy nic nie zrobił i nie zrobi dla Żychlina. Pozdrawiam i współczuję Pani takiego złego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 14:37 PANI MATYLDO CZEKAMY NA JAKIś ODZEW! A MOżE MA PANI WASZYSTKO GDZIEś BYLEBY TYLKO DO KORYTA...... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: notowania cd 25.09.06, 17:57 zainteresowany761 napisał: > PANI MATYLDO CZEKAMY NA JAKIś ODZEW! > A MOżE MA PANI WASZYSTKO GDZIEś BYLEBY TYLKO DO KORYTA...... Myślę, że min, dzieki takim wpisom Matylda na forum już się nie pojawi jako Frantisek..... Przykre..... Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 18:28 przykre to było to co zrobiła;przykre jest też to,że chowa głowę w piasek!mi jest przykro,że taka młoda i wykształcona osoba chce osiągnąć coś w tak perfidny sposób!ale cóż po trupach do celu...... przykro mi nie będzie wtedy kiedy wyborcy 12 listopada powiedza "nie" takim osobą i zachowaniom ! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: notowania cd 25.09.06, 22:03 To nie Matylda chowa głowę wpiasek!Jako pierwsza odważnie przyznała się,że zamierza kandydować na radną.Być może ta decyzja była wynikiem udanego wejścia z akcją "plac zabaw"?A,że startuje z listy pana Wołoszyna?Podała swoje argumenty."Zainteresowany761"-spróbuj też wystartować!Krytykować jest zawsze najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: notowania cd 25.09.06, 22:23 nie przyznała jako pierwsza, tylko myśmy to od niej wyciągnęli!poczytaj sobie posty! a co do startu w wyborach to........................się okaże!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: notowania cd 25.09.06, 22:34 Myśmy?Tzn.:zainteresowany do spółki z żychliniakiem?A gdy "zainteresowany761"zdecydujesz się startować to ujawnisz się z imienia i nazwiska na Forum?Bez względu na konsekwencje?Będziesz taki odważny? Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: notowania cd 26.09.06, 00:09 No własnie. Komitety zarejestrowane. Kandydaci już się chyba zadeklarowali. Otwieram więc wątek pt. kandydaci. Zapraszamy na forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: notowania cd 26.09.06, 07:39 I uważasz Edi, że po przyjęciu, jakie zgotowali"śmy" Matyldzie inni kandydaci się ujawnią na forum? Oby.... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: notowania cd 26.09.06, 22:18 "Przyjęcie" zgotował Piwosz, o ile się nie mylę? :-) Tak myślę, że niektórzy skorzystają z forum, żeby się wypromować. A jak nie to my sobie przecież i tak pogadamy, co nie? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: notowania cd 26.09.06, 05:55 jeżeli miałbym wystartować do rady oczywiście,że bym się ujawnił!kogo i czego miałbym się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: notowania cd 26.09.06, 06:57 Oj Jolka zaatakowałaś mnie. Ale kobieto ja do rady nie startuje tylko na burmistrza Ha, Ha. Zapraszam panią do ujawnienia chodźby imienia a ja podam swoje nic do ukrycia. A pozatym jakbym startował w wyborach to bym był kandydatem nie zależnym i może trochę osób by na mnie głosowało. A wy na forum byście pierwsi wiedzieli o moim starcie. A ciekawi mnie czy pod psełdo frantisek kryje sie pani Matylda bo w to wątpie Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: notowania cd 26.09.06, 07:41 zychliniak napisał: > A ciekawi mnie czy pod psełdo frantisek > kryje sie pani Matylda bo w to wątpie Dla czego? uzasadnisz jakoś swoje wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: notowania cd 26.09.06, 12:51 Zychliniak-ja nie atakuję Ciebie!To zainteresowany761 zwrócił mi uwagę,że Matylda przyznała się do kandydowania,bo była o to pytana(a pytałeś Ty).Natomiast tylko zainteresowanego namawiam do JAWNEGO wystąpienia ze swoją kandydaturą.Frantisek zaś,to według mnie na pewno Matylda.Bysket,uważam,że niepotrzebnie grzebie w przeszłości i na dodatek bawi się w domorosłego psychologa.Może niedługo dla pozytywnego uznania kandydata trzeba będzie podać kolor oczu,kolor i długość włosów(byleby tylko nie były siwe!).PS.Przecież podaję imię:Jolka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka ciekawie to wygląda :) 26.09.06, 07:49 Wątek ma tytuł "Plac zabaw". I początkowo był faktycznie wątkiem poświęconym takowemu miejscu. Teraz stał sie chyba najbardziej wyborczym wątkiem na całym naszym forum. I abstrachując od tego jak ewoluowała tematyka tego wątku, to czytając TYLKO nasze OSTATNIE posty można dojść do bardzo fajnego wniosku: wybory są naszym placem zabaw :) Ale to jedynie takie moje luźne spostrzeżenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sobieski12 normalnie można się załamać 26.09.06, 08:20 jak was się czyta panowie żychliniak i zainteresowany. O co wy robicie tyle szumu jak nawet pisaliście że nie będziecie głosować na plac, zgłoszony przez panią Matyldę to po kiego się wchrzaniacie ze swoimi głupkowatymi tekstami? Co dawno sexu nie było? i wylewacie swoje żale na forum jak coś to zawsze wam zostaje pani przy drodze to może wam się za parę groszy polepszy samopoczucie i nie będziecie pisać jak debile!!! pozdrawiam mądrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:04 sobieski12 może dawno nie miałeś ty sexsu a może pociągają ciebie lody na trasie. Nigdy DEBILU nie pisałem że nie będe głosował na plac zabaw wręcz przeciwnie DEBILU naucz się czytać bo niedawno jesteś na forum. I jeszcze jedno DEBILU to ten wontek założyłem ja na plac zabaw zachęcałem i będę zachęcał do głosowania i poczytaj trochę postów. Widze że jesteś niedawno na forum więc się dowiedz DEBILU, że takich słów się tu nie używa. A głosowanie na plac zabaw jest ponad podziałami wyborczymi i zachęcam do głosowania bez względu na wypowiedzi czy pezydzielność do partii. Głosujmy dalej i zróbmy to dla naszych dzieci. Przepraszam za ostre słowa wszystkie osoby na forum ale trzeba reagować na hamstwo i ublizanie . Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw ponad podziałami 27.09.06, 07:05 Przestańmy zajmować się wyborami, a plac zabaw niech będzie ponad podziałami zróbmy to dla naszych dzieci. Mamy już na dzień 2006.09.27 - 2630 głosów. Damy radę głosujmy ja już głosowałem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:10 tym postem pokazałeś,że ty sobieski należysz do szczególnie mądrych ludzi! zastanawiam się,że czy mam doczynienia z normalnym człowiekiem czy z jakimś półmózgiem,który coś czyta a w rzeczywistości nie wie co! wynika z tego,że to ty jesteś debilem! spie.....j dziadu!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bysket Re: normalnie można się załamać 26.09.06, 09:30 Kochani nie obrazajcie siebie wzajemnie . Ja tez od niedawna jestem na forum ale nie o to chodzi bo przeciez wszystkim zalezy na tym zeby bylo jak najwiecej chetnych do dyskusji. Wymieniajmy sie swoimi pogladami w sposob bardziej kulturalny. Cala awantura toczy sie o Matylde ( a glownie o forme jej kampanii wyborczej)Ja Matylde znam jako male osierocone dziecko (bo wczesnie stracila najwazniejsza osobe w zyciu)Podobno dzieci, ktore traca kogos z rodzicow bardzo wczesnie , szybciej dorosleja, sa ludzmi bardziej wrazliwymi i aktywnymi.Nie wiem kim jest w tej chwili Matylda jakie ma wyksztalcenie bo nigdy mnie to nie interesowalo. Ale - przytoczcie mi przyklad chociaz jednego radnego czy nawet Burmistrza z poprzednich kadencji , ktory poza pustym gadaniem zrobil cos przed kampania wyborcza dla spoleczenstwa . W czasie trwania kampanii bylo chodzenie po domach, inny organizowal picniki z kielbaskami i innymi pierdolami a jeszcze inny upijal nasza " zlota elitke zegarowa " takie sa niestety fakty.Poczekajcie jak ukarze sie lista kandydatow , a moze okazac sie ze wlasnnie Mtylda bedzie jedna z bardziej wartosciowych osob, na ktora jednak warto oddac glos. Odpowiedz Link Zgłoś
sobieski12 Re: plac zabaw 26.09.06, 16:36 te zychliniak bo zawału dostaniesz idź lepiej sobie słownik ortograficzny poczytaj, a zainteresowany to może ty sp.....alaj w podskokach? bo obaj ględzicie od rzeczy jeszcze raz pozdrawiam mądrych ludzi z wykluczeniem obu panów Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 26.09.06, 17:26 szkoda na ciebie czasu przed komputerem srajtku jeden! i tak jak to powiedział nasz prezydent kaczorek: SPIE....SZAJ DZIADU!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sobieski12 Re: plac zabaw 26.09.06, 19:45 i następny imbecyl co nie umie napisać nawet zdania bez błędu. Panie zainteresowany podstawówka to i panu by się przydała ,a może tam pan i chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: plac zabaw 26.09.06, 20:12 patrzcie cholera polonista się odezwał! tobie facet to by się przydał lekarz!najlepiej psychiatra!pojawiasz się na forum,piszesz wierutne bzdury i obrażasz mnie,do końca niewiem z jakiego powodu? mam wrażenie,że to giermkowie matyldy ruszyli z odsieczą!!!daj sobie spokój,poczytaj świerszczyka,albo obejrzyj mini-mini!to tobie się przyda...aha no i wizyta u lekarza!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 26.09.06, 22:16 Dosyć Panowie, dosyć. Wystarczy. Chłopaki, nie dajcie się wciągać w dyskusję poniżej pewnego poziomu. Naszego forumowiczów poziomu. Sobieskiemu najwyraźniej dopiekliśmy naszą dyskusją o kandydowaniu pani Matyldy. Spadł tu jak grom z jasnego nieba i chce robić jakieś porządki. Sobieski nie tym tonem, nie tymi słowy. Proszę tu nikomu nie ubliżać, nikogo nie obrażać. Dotychczas prowadziliśmy dyskusję nawet kłócąc się bez wzajemnego poniżania. Przynajmniej się staraliśmy, chociaż czasem nas trochę ponosiło :-) Mam nadzieję, że Sobieski to nie "giermek" pani Matyldy. Nawet nie dopuszczam takiej myśli do siebie. Zastanów się Sobieski co robisz, pomyśl. Myślenie podobno ma kolosalną przyszłość. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 11:29 Dosyć dosyć Sobieski zastanów się co piszesz i nie ubliżaj nikomu. To nie targowisko tylko porządne forum i porządni ludzie. A plac zabaw jest ponad podziałami i proszę Sobieski nie ubliżaj nikomu bo to świadczy żle o tobie i twoim wychowaniu. Forum jest dla poważnych ludzi i każdy może wyrażać tu swoje poglądy czy zamiłowania. Na Forum wyrażamy różne opinie, ale sobie nigdy nie ubliżamy. Nie przesadzaj, a skoro jesteś taki mąndry jak piszesz to POMYŚL co robisz i jak piszesz. Przestań być chamski a zajmij się głosowaniem na plac zabaw. Pozdrawiam wszystkich na forum i zaprzaszam do głosowania Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 11:31 Przestańmy zajmować się wyborami, a plac zabaw niech będzie ponad podziałami zróbmy to dla naszych dzieci. Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów. Damy radę głosujmy ja już głosowałem. Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 13:27 zychliniak napisał: > plac zabaw niech będzie ponad podziałami > zróbmy to dla naszych dzieci. > Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów. > Damy radę głosujmy ja już głosowałem. > Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania. I TO MI SIĘ PODOBA! ! ! ! ! Tak powiino być: polityka polityką, ale dobro najmłodszych na pierwszym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
sobieski12 Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 17:36 zychliniak napisał: > > > plac zabaw niech będzie ponad podziałami > > zróbmy to dla naszych dzieci. > > Mamy już na dzień 2006.09.27 - ponad 2660 głosów. > > Damy radę głosujmy ja już głosowałem. > > Pozdrowienia dla wszystkich zapraszam do głosowania. To po co, jak mamy głosować na plac zabaw w tym poście, zychliniak i zainteresowany plotą coś na temat kandydatury osoby od której wyszedł ten cały temat z placami zabaw. Sami się panowie wykluczacie ze swoimi postami klepiecie byle co aby było więcej wpisów na forum. a łączenie dwóch tematów tak skrajnych od siebie, a później wykręcanie kota ogonem że głosujemy na plac zabaw to ja się pytam po cholerę było wcześniej to atakowanie p.Matyldy? I to jest właśnie to o czym napisałem w swoim pierwszym poście, panowie debilizm!!! A jak się chcecie dowiedzieć czy ktoś ma zamiar kandydować to zakładamy nowy post ale to już wy starzy wyjadacze tegoż forum powinniście dobrze wiedzieć!!! Jak chcecie uczyć kogoś kultury to najpierw sami się jej nauczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz14 Re: plac zabaw bez podziałów 27.09.06, 18:30 Sobieski daj sobie spokój z tą kampaniaą wyborczą na tym poście Plac jest ok, codziennie osobiście wzmacniam go 2 głosami. Natomiast twoja Matylda jest be, be Danonki, dzieci i strażacy jako pas transmisyjny do Rady nie były smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 28.09.06, 00:49 Sobieski, jak chcesz sobie pokrzyczeć to Ty załóż sobie nowy wątek. A my w tym wątku będziemy pisać na temat. Na temat placu zabaw, akcji zbierania głosów, ale także na temat kandydowania pani Matyldy i zainicjowania kampanii wyborczej na placu zabaw. Głosujemy na plac zabaw, ale głosować będziemy też 12 listopada. A jeśli Ci to nieodpowiada to zmień forum, albo zacznij dyskutować z nami na argumenty, a nie wytykać nam braki w wychowaniu, bo to niegrzeczne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 28.09.06, 12:38 witam oj przybylo nam konkurencji, poszli do przodu jak dziadek z rozwolnieniem ;) stan z 28 wrzesnia: Chełmża - 4118 Piastów - 3600 Paistów - 3012 Warka - 3415 Legionowo - 3358 Tychy - 3200 Blachownia - 2800 Żychlin - 2800 Choszczno - 2300 ladnie wygladaliśmy jeszcze 2 - 3 tyg. temu ale trzeba sie wziaść do roboty... Ja z kolega zrobiliśmy to w ten sposób że pozbieraliśmy maile od kolegów i kolezanek którzy nie mogą głosować codziennie - ja siedze przed komputerem prawie 12 h (taka praca) wiec mam na to wiecej czasu (taka praca :) ) mozemy sie pochwalic ilościa około 60 - 70 maili które zasilają od wczoraj konto placu zabaw. Pomyślcie kochani o tym, moze macie znajomych ktorzy maja mniej czasu od was poproscie ich o adresy. w wolnej chwili pozakladamy jeszcze maile - nie trzeba od razu 50 sztuka ale zalozmy 5 maili dziennie to zajmie nam najwyzej godz. nawet przy wolnej sieci. Pobijmy dzis te 3000 !!! wierze ze moze sie to udac !! nie takie rzeczy juz robilismy ! z drugiej strony jak patrze na ranking to mam cicha nadzieje ze nie odnowią placy najwiekszej trójce tylko beda brac pod uwage dewastacje placów z czołówki (tylko nie lećcie niszczyc :) ) bo jaki ma wyznacznik liczba 3500 glosow z miasta o liczebności 25000 a 3000 glosow z miasta 9000 ludnosci z czego 2/3 wyjechalo wiadomo gdzie ? glosujcie, glosujcie jeszcze raz glosujcie i dawajcie znac innym o tej akcji !! pozdrawiam lukasz pełną parą zazngazowany Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 11:14 głosujmy głosujmy damy radę wygrać ja już głosowałem Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 14:10 wbilem 3000 glos :) ufff zakladajmy maile i glosujmy ! bo 1 adresem to duzo nie wskoramy glosujmy glosujmy !! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 23:32 Brawo łukasz za Twoją mailową akcję. Należy Ci się jakaś tablica pamiątkowa na placu zabaw za tę ciężką pracę :-) Ja niestety nie mam tyle czasu, ale też robię co mogę. Uzbiera się i wygramy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 29.09.06, 23:37 3085, własnie dodałem dwa swoje głosy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 08:30 ja codziennie od samego początku niemal wrzucam do urny 10 głosów... też nie tylko swoich, ale 10. Juz chciałam więcej (adresów założyć), ale przeciez utrudniono nam - biednym żuczkom głosującym - życie i na więcej czasu miała nie będę. Ale robię co mogę i namawiam kogo mogę. Cały czas mam jeszcze nadzieję, ze sie uda. BRAWIO VWLUKASZ za pomysł i jego realizację. Może to będzie plac Im. Matyldy i Łukasza? ;) Łukasz, jesli masz czas, to mógł byś zamieszczać co jakiś czas ranking. ALE takie małe światełko w tym naszym wyścigu doplacu zabaw: Legionowo raczej nie należy do naszej grupy wielkościowej. Nie wiem jak inne miasta, ale Legionowo nie... chyba, że tak sie ostatnio "skuliło" Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 10:19 brawo dla wytrwalchy konkureci przyblizaja sie juz do 4000 przybywa im po 200 i wiecej glosow my niestety mamy troche oslabiona frekwencje, wydaje mi sie ze na poczatku pomyslu bylo wiecej ludzi zainteresowanych glosowaniem no ale pochwala dla tych ktorym to nieobojetne ! A plac to moze byc imienia nawet poslanki Beger wazne aby byl dla dzieci :) glosujmy ! nawet jak inni beda mieli tryliony glosow ! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 15:10 błagam tylko nie Beger... już najlepiej dajmy sobie spokój z imieniem, jak wygramy to dzieciaki znajdą jakiś pomysł na nazwe itd. to w końcu ich plac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 16:03 DLA CZEGO nie Beder? ? ? ? Przecież Renatka taka fajna,,,, i owies lubi :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adcox Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 19:56 Ale Renatka ma w oczach te takie... takie...no takie, co ją dyskfalifikują :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 30.09.06, 21:49 no to fakt,,,, z tym co ma w oczach, między dzieci lepiej było by Renatki nie wpuszczać.... ;//// Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:03 Zmieniliście temat? :-) Renatka, skarbnica złotych myśli, ulubienica mediów, miss foto. Jak papierek lakmusowy określa poziom naszych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:04 a wracając do tematu: głosowaliście już dziś oczywiście? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 01:08 oczywiście, że DZIŚ juz. Ale drugą część głosowania musiałam odłożyć na "po wyspaniu się" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agn102 Re: plac zabaw bez podziałów 01.10.06, 23:58 zdaje się, że wychodzi nam około 150 głosów na dobę........ MAŁO! ! ! ! musimy szybko produkować nowe konta mailowe........ Weżmy się w garść i zmobilizujmy bardziej, bo po naszych planach i marzeniach zostanie tylko wspomnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 03.10.06, 11:16 głosujmy głosujmy dla naszych dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw bez podziałów 04.10.06, 09:14 głosujmy głosujmy dla naszych dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka 3852 głosy 05.10.06, 09:08 czy jest ktoś na tyle czasowy, aby wrzucić na forum troche aktualnej statystyki w tym temacie? Mam pomysł jak chociaż troszke zwiększyć naszą siłę przebicia, ale......... chyba statystyka by sie do tego przydała......... Jak pomysł zdralizuję to Was poinformuję o nim, mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie za niego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: 3914 głosow ranking 05.10.06, 18:29 tychy 7047 chelmza 6807 warka 5546 piastow 5037 blachownia 4690 żychlin 3914 piastow 3645 choszczno 3075 glosujmy !! walczmy o ten plac ! dinozaurko czekamy na swieze pomysly :) !! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 3990 głosow 06.10.06, 00:01 Moje następne dopiero rano będą. Dziękuje VW za ranking. Nie wygląda on za rózowo... :/ Pocieszjące jest tylko to, że wg Wikipedii Tychy mają 133 260 mieszkańców. Niestety cała reszta to nasza grupa wielkościowa. A teraz co do pomysłu. Podpatrzyłam na forum pewnego miasta, że mieszkańcy 2 (słownie dwóch) całkiem sporych miast głosuja na jeden i ten sam plac. Plac ten ma w tej chwili prawie 6000 głosów.......... Ale to duże miasto, nam nie zagraża. Pomyślałam więc, że może by można zwrócić się z prośbą o pomoc do forumowiczów i innych miast.............. co Wy na to? Może dostanę bure, ale napisałam na forum Sieradza i Kutna. Zobaczymy co z tego wyjdzie........... Jeśłi macie jeszcze jakieś fora na których pisujecie, to może spróbujcie się tam zwrócić z prośbą o pomoc, o ile oczywiście oni sami nie biorą udziału w tym wyścigu. Innej możliwości sprinterskiego finiszu nie widzę.... No ale walczmy do końca, nie poddawajmy się! A wiecie, że Blachownia ma niewiele więcej mieszkańców od Żychlina? ? ? tyle tylko, że może wszyscy oni są w Blachowni i głosują, a nie tak jak Żychliniacy skolonizowali Walię Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 3990 głosow 06.10.06, 01:21 Bez obaw, nie zlinczujemy Cię za ten pomysł Dinozaurko. Widzę, że naprawdę wróciłaś do formy :-) Wywołana przez Ciebie Walia nasunęła mi jeszcze jedną myśl. Niektórz zychlińscy walijczycy tez mają komputerki i korzystają z kawiarenek internetowych. Może ktoś ich uruchomi? Macie jakieś kontakty telefoniczne i internetowe. Głosowac na burmisztrza i radnych nie będą, to niech pogłosują na nasz plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka 4229 głosow 08.10.06, 08:31 Czyżbyście przystopowali, odpuścili sobie już ten plac , że tak mało glosów przybywa? ? ? ? ? ? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: 4229 głosow 08.10.06, 15:37 Głosujmy, głosujmy i jeszcze raz GŁOSUJMY !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 08.10.06, 17:02 jak dma radę to 3-4 głosy dziennie powinny być odemnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 08.10.06, 23:12 Cześć Sieradzak :-) Dawno do nas nie zaglądałeś! Ale ze skrucją przyznaję, że ja do Was też. Fajnie, że się odezwałeś i dzieki za wsparcie dla naszego placu zabaw :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 09.10.06, 20:57 edmurphy napisała: > Cześć Sieradzak :-) Dawno do nas nie zaglądałeś! Ale ze skrucją przyznaję, że j > a > do Was też. Fajnie, że się odezwałeś i dzieki za wsparcie dla naszego placu > zabaw :-)))))))))) Jakoś ostatnio nie chce mi się klepać na forum ;) więc spoko ;) Widze, że Wasze ładnie się bujnęło ;) GRATULACJE !!! ;) Co do placu zabaw, jeśli mogę to ... pomogę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Ja wspieram ;) i życzę powodzenia ;) 09.10.06, 12:53 dzięki wielkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka do Vwlukasz 09.10.06, 12:56 Łukasz,,,, co Ty na to? ? ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=49860234&a=49972375 oraz na to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=166&w=49860234&a=49985589 ...............tylko w Tobie nadzieja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak 4409 ;) 09.10.06, 20:56 Myślałem, że dociągne Wam do 4410, ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem ? ;( Tak czy siak, 6 macie na Plus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 4409 ;) 10.10.06, 00:18 Raz jeszcze dzieki Sieradzak. Jakoś Ci to "odpracujemy" :-) A jak wygramy to dzieciaki na pewno zaproszą Cię na otwarcie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak plac zabaw 10.10.06, 07:02 głosujmy głosujmy dla naszych dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz 4500 i rosniemy - zestawienie 10.10.06, 11:31 na poczatek - Dinozurka BRAVO !!!! Wykazalas sie b. dobrym pomyslem uruchomcie swoje znajomosci pozażychlińskie ! niektórzy łódzcy studenci juz glosuja dzięki straraniom pewnej Joanny !! ;) chelmża 8515 (łoł) warka 6620 blachownia 6253 piastów 5627 my 4500 i marne szanse awansowac ..ale kto wie .... piastów 3685 choszczno 3460 glosujmy glosujmy glosujmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: 4500 i rosniemy - zestawienie 10.10.06, 14:21 głosujmy głosujmy dla naszych dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:11 sieradzak napisał: > ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem Tak, Danon ma jakis błąd gdzies, bo ja w ten sposób też 4 adresy straciłam..... i co najciekawsze "po raz drugi" linku przysłac nie chcą... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:19 > ale na 3 adresy nie przyszły linki mailem a patrzyliscie w zakladce "spam" na poczcie? mi kilka linkow przyszlo wlasnie tam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 4409 ;) 10.10.06, 23:45 ooo...to niespodzianka...... Jeden w tej chwili sprawdziłam..... w spamie pusto, a innych niestetym już nie sprawdzę, bo to były adresy założone dla potrzeb głosowania i już nie pamiętam nawet loginów...... ale na ich miejsce powstały następne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 4409 ;) 11.10.06, 00:19 Dorzuciłem głosiki, tak, jak codziennie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: 4409 ;) 11.10.06, 11:22 głosujmy głosujmy dla naszych dzieci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka normalnie szczęka mi opadła........ 11.10.06, 15:15 ........dobrze, że przy biurku siedze, bo na podłodze by leżała........... Wkleję Wam fragment wypowiedzi jednej z młodych mam z miejscowości walczącej o plac zabaw........................... acha......dodam tu, że miasto ma prawie 43 000 mieszkańców a w tej chwili 7379 oddanych głosów (my 4650 głosów) Więc cytuję..... UWAGA: " Ja głosuję dziennie ze 170... nie daję juz z tymi rady, a boje się że jak któregos pięknego dnia trafi mi sie jakiś wyjazd i nie będę mogła zagłosować to się w ogóle obudzimy w lesie. " i drugi cytat z tego samego forum, tylko innej mamy: "Szacunek,ja tylko z 33 i tak zabiera mi to trochę czasu" ............a ja sobie narzekam, że te moje 15 adresów zabiera mi sporo czasu.... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: normalnie szczęka mi opadła........ 12.10.06, 16:47 ja sie moge pochwalic 50 adresami ktore puszczam a zajmuje mi to codziennie gora 20 min (serio) adresy mam zapisane w pamieci przeglądarki i wystarczy ze wstukam kilka pierwszych liter i mam caly adres wpisany moja droga polowka w lodzkim akademiku wstukuje ponad 40 zebranych od kolegow studentow poszedlem pomyslem dinozaurki i poprosilem na innym forum na ktorym pisze o pomoc ale narazie maly odzew moze sie rozkreci a wiec glosujmy zakladajmy maile glosujmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka 5053 14.10.06, 20:27 mam nadzieję, że nie zniechęciliście się do oddawania głosów.... A czy nasi KANDYDACI nie zechcieli by się przyłączyć i wspomóc swymi głosami naszą walke o plac zabaw? W końcu jeśli chcą coś robic dla miasta, niech zrobią coś za friko dla wszystkich żychlińskich dzieci.... Tu naprawdę nie trzeba wiele: wystarczy oddawać regularnie i systematycznie swoje głosy na nasz plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 5053 14.10.06, 20:29 acha...pamiętajmy, czasem największa siła tkwi w wytrwalości....... oby tej nam nie zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: 5053 14.10.06, 23:41 Nic nie wiedziałem o Waszej akcji. Przyłączam się. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 5062 15.10.06, 00:26 no miło Rs :) I poprosimy o BIS za 24 godziny :)))) - bo z taką częstotliwością system przyjmuje głosy. A że ja jestem z tych, co to gdy dostaną palec od razu łapie za całą rękę, to............ moze spróbował byś wciągnąć jeszcze kogoś do akcji? ? ? ... może np. cały swój komitet i jeszcze jakichś nauczycieli i uczniów? ;)))) W końcu w Zespole Szkół jest naprawdę dużo ludzi....... Pozdrawiam głosujących! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: 5062 16.10.06, 14:52 Dorzuciłem kilka głosików, tak, jak codziennie, Głosujmy, głosujmy Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 5062 16.10.06, 23:23 Też dorzucam. A dla Dinozaurki specjalny wpis w księdze pamiątkowej placu za jej bardzo trafne pomysły marketingowe. Juz Ci kiedyś mówiłem Dinozaurko, że powinnaś startować w wyborach. Może jeszcze się zdecydujesz? Kandydaci na burmistrza mogą rejestrować się do 18. 10. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz 5310 a inni ..? 17.10.06, 11:54 chelmza - 10841 blachownia - 8745 warka - 8539 piastow 6477 zychlin - 5310 piastow - 4229 choszczno - 3976 jak widac konkurencja pnie sie do gory w tepie zastraszajacym i raczej taka kolejnosc zostanie do konca tak mi sie wydaje no chyba ze żychliniacy .... pozdrawiam glosujmy nawet jesli wydaje sie ze juz nie mamy po co ! i nie sluchajmy wypowiedzi typu "dla kogo ten plac" Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 5310 a inni ..? 17.10.06, 23:55 vwlukasz napisal: > a inni? a mnie przez 2 dni chyba tam nie było.......... :( więc teraz szybko ide oddać swoje głosy. Jak oddam to się zamelduję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 5062 18.10.06, 00:30 edmurphy napisała: > A dla Dinozaurki specjalny wpis w księdze pamiątkowej placu za jej > bardzo trafne pomysły marketingowe. Ech, Edi, cóż po pomysłach, skoro ich nikt nie wciela w życie..... jakoś oświeceni nie odzywają się, nie reagują...... no, chyba, że Osa85 do oświeconych należy, ale jeśli tak, to do tych, których z inteligencją nie należy mieszać ;)))) > Juz Ci kiedyś mówiłem Dinozaurko, że > powinnaś startować w wyborach. Może jeszcze się zdecydujesz? Kandydaci na > burmistrza mogą rejestrować się do 18. 10. :-) No mówiłeś, ale jakoś tak... nikt mnie nie zgłosił ;))))) A poza tym, to ja chyba nie za bardzo się nadaję, bo ja ani z prawicy, ani z lewicy, a w swojej karierze to jedynie do PCK i do TPPR (dinozaury tego forum na pewno wiedzą co to za stwór był) należałam, i do rodowitych Żychliniaków też nie należę. Więc czym bym się mogła pochwalić, jakimi osiagnięciami, skoro niczym się tu nie przysłużyłam i nic nie spie...łam? :))) A na dodatek prawie nikogo w Żychlinie nie znam, to jak zgromadziła bym koło siebie gromadkę "zaufanych doradców" ? ? ? ? :)))) Ale kto wie, może przez te kolejne 4 lata jakies dodatkowe puntky podłapię i znajdzie się komitet, który moją kandydaturę wysunie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 5062 18.10.06, 00:39 i tak tryzmac, kochaniutka, tak trzymać :-) A co do grona zaufanych podpowiadaczy to przecież miałaś nas tu od początku na forum. Proponowałem, nie wiem czy pamiętacie, utworzenie KWW Forumowicze? :-) I Dinozaurka na burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 5062 18.10.06, 00:47 edmurphy napisała: > Proponowałem, nie > wiem czy pamiętacie, utworzenie KWW Forumowicze? :-) No taaakkk,,,,,, ale wtedy to Podróżnik mial zostać burmistrzem, o mnie nikt nie mówił :)))) Poza tym z forumowiczami to też bywa róznie :/ .......... pamiętasz Matylde? dobra była, dopóki nie powiedziała, że startuje...... :( A ja żałuję, że nie mogę na nią zagłosowac..... Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: plac zabaw 19.10.06, 13:22 Proszę zajrzeć na stronę główną: www.zszychlin.hg.pl/Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: plac zabaw 19.10.06, 14:12 Super!Teraz tylko,żeby Wasza młodzież dopisała!Dziękujemy za odzew.Na razie Pan Dyrektor ma u mnie PLUUS!Pan Tomasz tak samo(sądzę,że też się włączył).Czy to będzie - w rezultacie:3,4,5,czy też Celujący okaże się (zależy w jakim tempie będą przyrastały głosy). Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka 5738 20.10.06, 08:40 nie zniechęcajcie się.... naszą siłą może być wytrwałość Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 20.10.06, 08:46 No i fajnie, :))) dzięki wielkie RS :) Nie wiem czy to już Twoja (czyli Twojej młodzieży) zasługa, ale przez ostatnie 24 godziny przybyło nam, jeśli dobrze liczę, coś około 170 głosów! Oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: plac zabaw 21.10.06, 09:59 Jestem 5895.Młodzieży,dzieciaki i cała reszto!- Głosować dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka 6053 22.10.06, 12:00 :) dziś mnie Jolka wyprzedziłaś, ja najwyraźniej zbyt długo spałam ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy31 Re: 6053 27.10.06, 13:21 dłosujmy głosujmy ja robię to codziennie. Zapraszam nie tylko wybory Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: 6053 27.10.06, 19:20 ja też codziennie głosuję.......... ale chyba niektórzy już się zniechęcili, bo głosów nie tak dużo nam znów przybywa....... a szkoda, bo być może naszą siła była by wytrwałość Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: 6818 27.10.06, 23:44 Zaglądam codziennie, ale inni sa chyba mniej systematyczni? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy31 Re: 6818 30.10.06, 14:43 głosujmy głosujmy. Piszę dla podniesienia linku w górę bo warto głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 07.11.06, 00:27 VwLukasz........ wrzucisz troszke informacji? czy juz lepiej nie? ........ Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 09.11.06, 09:39 zajeliśmy się wyborami - chwaleniem lub gardzeniem kandydatami a co z placem zabaw. Liczba głosów zmalała. A głosować na plac zabaw powinniśmy to dla naszych dzieci one to potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 13.11.06, 07:35 już po wyborach zostaje nam tylko wybór jednego z dwóch kandydatów na burmistrza. Zróbmy coś sami nie czekajmy na innych i głosujmy na plac zabaw zróbmy coś dla naszych dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: 8114 14.11.06, 00:12 Proszę pogonić Panie Dyrektorze to swoje towarzystwo do głosowania.Szansa jest dla wszystkich:dla naszych dzieci,że będa miały gdzie się bawić;dla młodziezy,że podreperuje sobie ocenę z informatyki,może WOS-u i z zachowania - a jest to teraz b. ważna ocena;dla nauczycieli,że się wykażą inicjatywą,systematycznością i cierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 27.11.06, 22:24 Radę i burmistrza wybraliśmy, niech biorą się teraz do roboty i pokażą na co ich stać. My też podjęliśmy się zadania do wykonania. Zapędźcie Wasze mychy do roboty i klikamy :-) Czasu mamy niewiele, a dzieciaki czekają na plac zabaw. Przy okazji - pani Matylda kilka dni temu urodziła córeczkę. Gratuluję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vwlukasz Re: plac zabaw 29.11.06, 11:37 Witam glosujmy glosujmy ! chelmza - 36763 warka - 31045 Blachownia - 24694 piastow - 9547 zychlin - 8915 choszczno - 7188 piastow - 4297 jak widac czolowka niezmienna od miesiecy i chyba juz tak pozostanie ale jakby podgonic moze bysmy wskoczyli na 4 miejsce !!! ja caly czas optymistycznie mysle ze po zakonczeniu glosowania i tak beda rozpatrywane place zabaw z czolowki a nie 3 najwyzej postawione ...wiec :) zawsze trzeba miec nadzeje ze ktorys nie spelni wymagan zabawy hihi pozdrawiam dawno nieodwiedzjacy Ł. ps. gratulacje dla Matyldy ! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 07.12.06, 19:33 Dziś na internetowej stronie tygodnika Po prostu napisano o danonkowej akcji. Podwchwyciły to inne kutnowskie media. Kutno też wystawiło swoje place zabaw do konkursu. Są co prawda daleko za nami, ale po tej informacji mogą się zmobilizować . A więc głosujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: plac zabaw 09.12.06, 22:49 od Piastowa dzieli nas niespelna 66 glosow, damy rade i wkoczymy na 4 miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: plac zabaw 24.12.06, 00:02 Mam dla was coś co może być pomocne w codziennym masowym głosowaniu - narzędzie do automatycznego ładowania chełmżyńskiego danonkowego formularza i uzupełniania pola z adresem email; dzięki temu możliwe jest ciągle oddawanie głosów minimalnym nakładem pracy: wpisaniu kodu, naciśnięciu entera i tabulatora. Tutaj jest zrzut ekranu i można zobaczyć jak to wygląda: rootshell.be/~fermi/jpdg.jpg A teraz krótki przewodnik jak z tego korzystać: 1. po pierwsze żeby program odpalić trzeba sciągnąć i zainstalować ze strony Microsoftu frameworka dotnetowego w wersji 2.0 (jeśli ktos już ma to może przejść do punktu nr 2 ) Wejść tu: www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5 wybrać sobie szybkość łącza, kliknąć pobierz; i zainstalować 2. teraz trzeba pobrac jaszczurowy program do głosowania Dostępny jest tu: rootshell.be/~fermi/jpdg.zip Albo tu: quarp.servebeer.com/~michal/jpdg.zip Albo pisać mejla quarp@wp.pl to podeśle 3. Utwórzcie sobie w notatniku plik tekstowy np. mojeadresy.txt ze wszystkimi swoimi adresami, ważne żeby nie było w nim spacji i pustych linii 4. Odpalamy program klikamy ładuj otwieramy nasz plik z adresami (mojeadresy.txt) 5. wpisujemy kod wciskamy enter i czekamy na następny formularz; po formularzu można poruszac się tabulatorem wiec jeśli ktoś nie lubi nie musi myszki uzywać Jeśli ktoś będzie mieć problemy to pisac: quarp@wp.pl I zgłaszać się ludzie po adresy bo została mi jeszcze cała masa !! To by było na tyle pozdrawiam i życze milego głosowania :] Odp.: danonkowy plac zabaw ja (10.12.06 14:35) ja swoje głosy już oddałam. Może nie mam ich dużo ale za to systematycznie je przekazuje na KONTO DANONKOWE A TO CHYBA WAżNE żEBY CO DZIEń ODDAWAC I O TYM NIE ZAPOMINAC. głOSUJCIE PROSZę!!! Odp.: danonkowy plac zabaw JA (10.12.06 14:37) cHEłMżA- 45727 GłOSóW Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (10.12.06 14:47) Jaszczur - JESTEś WIELKI!!! :D Odp.: danonkowy plac zabaw misia (10.12.06 20:07) 46 333 :) do przodu dajemyyyyyy Odp.: danonkowy plac zabaw linka (10.12.06 21:02) MAMY 46455 DAWĆ LUDZIE DAWAĆ DŁUGO MNIE Z WAMI NIE BYŁO ALE OBIECUJE ZE NADROBIE ZALEGŁOŚCI... Odp.: danonkowy plac zabaw gapa (10.12.06 22:50) Wreszcie jakies dobre wieści. Dziś udało nam się przeskoczyć Tarnów. Mamy 47 285, Tarnów 47 195. Utrzymajmy ten stan.Pokażmy, że potrafimy zrobić coś dobrego razem! Odp.: danonkowy plac zabaw jaszczur (10.12.06 22:56) popracowałem 3h z jaszczurowym programem do głosowania i dorzuciłem grubo ponad 1000 głosów. chyba nie muszę do niego dalej przekonywać ??:] Chełmża 47317 Tarnów Opolski 47191 pozdrawiam Odp.: danonkowy plac zabaw gapa (10.12.06 22:59) Jaszczur jestes moim IDOLEM Pozdrawiam Odp.: danonkowy plac zabaw BartAs (11.12.06 00:22) Przecież to sie wyda:| Nie głosujcie na mase za pomocą tego programu!!! Wielka prośba - załóżcie temat niech ten opadnie na dół to może się nie wyda... I nie rozgłaszajcie tego zbytnio... Szkodaby było stracić 40k legalnie zdobytych głosów... Pozdro~ Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (11.12.06 07:46) Ten program tylko ułatwia (porządkuje) głosowanie, nie jest lipny... Tak samo trzeba przecież odświeżać stronę, wybierać adres email i wstukiwać kody...tyle tylko że łatwiej:D I nie mogą za to skasować nam głosów... Jaszczur...z tym 1000 głosów pokazałeś klasę:) Ależ się zdziwiłam jak przeczytałam że ścignęliśmy Tarnów!!! Yeeaaahhh!!! :d Odp.: danonkowy plac zabaw wytrwała (11.12.06 08:40) jestem pod wielkim wrażeniem tego co zrobił Jaszczur i jak nam pomaga,wielkie dzięki.Chociaż uwaga BartAsa mnie zaniepokoiła,dlatego Jaszczur odezwij się się i rozwiej moje wątpliwości.Bierzcie adresy od Jaszczura i zwiększcie tempo , a zarazem ilość oddawnych głosów na finiszu.Kochani to już finisz i wzorem maratończyków przyspieszmy przed metą i nie dajmy odebrać sobie prowadzenia, a radość będzie wielka.Do klawiatur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Ziggi'ego - on nas wspomaga swoimi głosami zza oceanu-wiadomość pewna.Niech ta wiadomość zmobilizuje miejscowych malkontentów i niedowiarków.Pozdrawiam wszystkich danonkowców! Odp.: danonkowy plac zabaw jaszczur (11.12.06 17:22) Witam, Spojrzałem do regulamina i dwie pozycje wydały mi godne omówienia :] 1. Zostaną odnowione te place które uzyskały największą liczbę głosów oraz głosowało na nie minimalnie: 50 osób w miejscowościach do 25 000 mieszkańców Tutaj zapewne będą zliczać potwierdzone adresy z których głosowano na dane miasto przez cały czas trwania programu; jeśli byłoby ich mniej niż 50 wtedy dyskwalifikacja miasta; ale zaraz ktoś (odnośnie posiadaczy masowych ilości adresów) zapyta: eee ty przecież mogą przyjechać i życzyć sobie żeby każdy stawił się ze swoim adresem i potwierdził że to on głosował; zatem odpowiadam że nie przyjadą i nie będą sprawdzać bo po pierwsze kiedy i jak sprawnie sprawdzić wszystkich głosujących w każdym mieście ??; po drugie głosowanie jest całkowicie anonimowe zatem można by się podszyć pod głosującego, w szczególności potwierdzić email osobiście kilka razy; a po trzecie to kto by robił takie problemy z powodu jednego małego placu zabaw?? przecież to nie kościół i nie głosujemy żeby go zburzyć 2. Każdy z uczestników może głosować wielokrotnie (jednak nie częściej niż raz dziennie) wykorzystując jedną z form: …. Zgodnie z regulaminem każdy człowiek może oddać tylko jeden głos dziennie, a sprawdzenie tego (według mnie) ogranicza się tylko do sprawdzenia czy z danego konta oddano już głos przez ostatnie 24h; ale powie ktoś: przecież mogą adres komputera, ew. karty sieciowej sprawdzić i zobaczyć że ktoś próbuje głosować kilka razy, no ale co wtedy jeśli do komputera siada rodzina ?? nie można przecież usunąć głosów rodziców, dzieci i dziadków którzy ciężko głosują jedno po drugim z tego samego komputera!!, jeśli zatem istnieje przypadek dla którego nie ma sensu usuwać głosów po co więc przechowywać adresy i dodatkowo je analizować- niesie to ze sobą dodatkowe koszty pracy serwera, który w tej samej chwili musi odebrać kilkadziesiąt innych połączeń, poza tym co z ludźmi z kablówką którzy w internecie mają ten sam adres i dlaczego zamiast później usuwać, nie akceptują głosów na bieżąco? nie mogę was zapewnić ze 100% pewnością czy kiedyś nam tych głosów nie usuną, to o czym pomyślałem czyniąc czasami drobne założenia wskazuje na to że nie :] a jeśli usuwać będą to tylko te które nie spełniają regulaminu (np. 15000 głosów aszki też usuną :] ), pozostaje więc wierzyć i głosować masowo :] (oczywiście jaszczurowym programem do głosowania!) i zapewniam was że nie tylko my głosujemy masowo - w tarnowie opolskim też ludzie mają po 100 kont, zatem jeśli wpadniemy to razem :] pozdrawiam Odp.: danonkowy plac zabaw aszka (11.12.06 20:00) Moja teoria jest podobna do tej, którą przedstawił jaszczur, zresztą dyskutowaliśmy kiedyś na ten temat... Rzeczywiście, gdyby się uparli przy tym, że nie byliśmy fair głosując z kilkuset kont, to nie jest to w żaden sposób niezgodne z regulaminem. A co nie jest zabronione - jest dozwolone. Sądzę że raczej doceną nasz upór w dążeniu do zrobienia czegoś dobrego dla naszego miasteczka, bo każdy z głosujących poświęca jakąś tam część swego wolnego czasu na to żeby tu poklikać (jaszczur, z tymi trzema godzinami rzundzisz!!!:D) Zresztą komisja weryfikacyjna ma weryfikować stan techniczny i formalno-prawny placu który ma być odnowiony a nie nasze głosy... Także uważam, że w tej kwes Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: plac zabaw 24.12.06, 00:07 wiec tak to sie robi w Blachowni i pewnie podobnie w innych miastach, a u nas juz wiekszosc zapomniala i nie glosuje, szkoda... WESOLYCH SWIAT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fobia4 Kochani Żychliniacy 30.12.06, 17:51 Niestety w Blachowni tak się nie robiło i pewnie dlatego jesteśmy na czwartym miejscu. Pewnie gdybym wiedziała o tym wcześniej to też bym tak zrobiła i namówiła resztę ale cóź dziś przedostatni dzionek naszej zabawy i nie ma już szans na pierwszą trójkę (no chyba, że ktoś odpadnie :-) ). Swoją drogą to bardziej szanowałam rywali kiedy nie wiedziałam o istnieniu Jaszczurowego programu ale takie życie :-) P.S za nami czyli Blachownią jest jeszcze taka miejscowość Czarne :-) Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 19:13 w ten sposób głosowano w Chełmży........... czy jeszcze gdzieś? ne wiem, ale tam na pewno... pomorska.pl/apps/pbcs.dll/news_message?Category=sxoforum02&ThemeID=229&GroupID=24858&InReplyTo=254922 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 20:09 kolejny wątek z Chełmży.......... pomorska.pl/apps/pbcs.dll/news_message?Category=sxoforum02&ThemeID=229&GroupID=24858&InReplyTo=244776 Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Kochani Żychliniacy 30.12.06, 20:13 Tarnów Opolski zdaje się, że też poszedł jaszczurową ścieżką....... piszą o tym na forum Chełmży Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Kochani Żychliniacy 31.12.06, 01:20 Niestety nie udalo sie NAM ZYCHLINIAKOM...Ale jednak wiele osob uwierzylo w to miastO i jego mieszkancow, ze sie uda - i to chyba jest wazne! PRZEKROCZYLISMY 11 TYSIECY I W TYM CZASIE SPOLDZIELNIA ZROBILA NAM SCHODKI, SZKODA ZE BEZ PODJAZDU DLA WOZKOW I PIERWSZY RAZ OD WIELU, WIELU LAT WYBRANO PIASEK Z PIASKOWNICY TO JEST JUZ JAKIS KROCZEK KU CYWILIZACJI. ZYCZE WSZYSTKIM FORUMOWICZOM I NIETYLKO SZCZESCIA W NOWYM ROKU, CHECI I WIARY W TO , ZE SAMI MOZEMY COS ZROBIC. MOZE SAMI ODBUDUJEMY TEN CZY INNY PLAC?! POZDRAWIAM BLACHOWNIE I WIELKIE SORRY ZA POMYLKE CHODZILO MI O CHELMZE. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: plac zabaw 03.01.07, 19:35 dzis zginal mi kot, prawdopodobnie nie zyje, nigdzie nie mozemy go znalezc. Chyba ktos "sprzatnal" ja - ma na imie Zdzicha. Gdyby ktos wiedzial co sie z nia stalo to prosze dajcie znac, bo chcialabym ja godnie pochowac. Bylo mi bardzo smutno i bylam bardzo zla myslac o tym jak ja "sprzatnieto" i gdzie teraz moze byc... ale zapewne zastanawiacie sie dlaczego pisze akurat tu o kocie??? Pisze, bo zaraz po tej smutnej dla mnie wiadomosci, rozgoryczona brakiem ludzkiej wrazliwosci, slusznie czy nie - to nie wazne - dostalam wiadomosc, ze WYGRALISMY! W ciagu 1 godziny dwie tak rozne wiadomosci. Nie wierzycie w to co czytacie? To Wasze osiagniecie! Nie wiem czy cos znaczy intuicja, ktora w dziwny sposob pchala mnie szczegolnie w ostatnich dniach do komputera, mowila by sie nie poddawac i glosowac, choc realnie nie widzialam juz wiekszego sensu. Czy Was Dinozaurko,Ed tez cos pchalo? Malo osob tu zagladalo, ale wiele jeszcze bylo takich, ktorzy sie nie poddali i glosowali do konca! Jednak uczciwosc poplaca. Nie znam szczegulow weryfikacji ale sie zakwalifikowalismy! W najblizszych dniach ma przyjechac komisja i wszystko sie wyjasni. Oby nie zapeszyc i bedziemy mieli nasz plac i bedziemy musieli o niego dbac! ZYCHLINIACY - JESTESCIE WIELCY Mysle, ze drzemie w nas jeszcze wiele dobrych pomyslow, checi i zapalu i moze zaczniemy sami cos robic dla naszego miasta, juz zupelnie sami? Pozdrawiam i prosze o wiadomosc o laciatej, kolorowej kotce. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 03.01.07, 23:29 Dzięki Zorina za tak wspaniałą wiadomość :-) Dobrze nam się ten rok zaczyna: najpierw Słoneczni w prasie i telewizji, teraz dobra wiadomość o placu zabaw. Wspaniale!!!!!!!!!!! Mam ochotę kogoś uściskać :-) Więc wirtualnie ściskam panią Matyldę i dzieciaki za znakomity pomysł, który dostarczył nam tyle radości i zabawy i sciskam wszystkich forumowiczów, którzy głosowali i tych także, którzy motywowali resztę do głosowania. Buźka dla Dinozaurki. I dla pana Lukasza. No chyba pójde wyciągnąć z lodówki szampana. Chyba jakis mi jeszcze został :-) Acha i już się szykuje na wspaniałą zabawę na otwarcie placu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: plac zabaw 03.01.07, 23:30 Z tej radości zapomniałem - przykra historia z Twoim kotem, mam nadzieję, że się odnajdzie. Ja się będę w każdym razie rozglądać. Może poszedł tylko na randkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: plac zabaw 03.01.07, 23:38 Plac zabaw u nas w Żychlinie! To wspaniała wiadomość. Wszyscy się ucieszą a w szczególności ci, którzy będą tam się bawić. Teraz tylko pozostanie pilnowanie aby bezmyślni wandale nie psuli tego wysiłku Żychliniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: plac zabaw 03.01.07, 23:34 Brawo Żychliniacy! Czy to naprawdę prawda!? Muszę się przyznać,ze i ja wątpiłam! Chyba będe skakać z radości jak dziecko,że jednak udało się! Brawo - MATYLDA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: plac zabaw 03.01.07, 23:42 Pozdrawiam Matyldę. Twoja mama z takiej córki byłaby dumna. I na pewno tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: plac zabaw 04.01.07, 00:05 Ech...aż mnie ścisnęło gdzieś cos w środku ze wzruszenia i łza się w oku zakręciła, oczywiście nie z rozpaczy, a z radości :)))))) Przyznam się, nie bez wstydu, że też ostatnio już wątpiłam w nasz sukces i troche cienko było z oddawaniem przeze mnie głosów :) Głosowałam, ale nie tak regularnie jak wcześniej. Co prawda jak sobie poczytałam o jaszczurowych metodach, to tak troszke nadzieja ponownie we mnie zaświtała, ze może im się taki wyścig nie będzie opłacal, i że może dzieki temu....... oni odpadną? ;)))) Wiem, małpa ze mnie, ze innym źle życzyłam, ale to tak z troski o nas, o nasz plac i nasze dzieci ;))) Ale rzeczywiście ostatnio coś mi kazało na stronę Danonka częściej zaglądać :))) Wiecie, że na stronie Danona piszą o nas? :) www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czc5bWs5OGJwMjM2OQ%3D%3D Tak o naszym forum gazetowym jak i o stronie e-Zychlin :) Jest nawet screen z e- Zychlin :))) ALE FAJNE! ! ! ! ! ALEŻ RADOŚĆ :))))) JESTEŚCIE WIELCY! ! ! ! ! A szczególnie MATYLDA, bo to dzięki niej to wszystko się zaczęło :) Zorina - wspaniała wiadomośc na koniec dnia, DZIĘKUJĘ :) Zorina, jeśli moizesz, to napisz tylko.... jaką informację dosałaś, czy znależliśmy się w tej szczęśliwej trójce i dopiero jeśli nasz teren pod plac nie będzie spełnał warunków to nas odrzucą?...... bo na stronie Danonka piszą, że dopiero za miesiac będą znane place zakwalifikowane..... Być moze za dużo chcę wiedzieć na traz, ale.......... och jejku... już nie mogę, wszystko bym chciała wiedzieć od razu :)))))))))) I jest mi naprawdę przykro z powodu Zdzichy....... być może jeszcze wróci, ale skoro to dziewczynka, to raczej nie mozna mieć za dużej nadziei, one na dłużej od domu nie odchodzą...... co innego koty-chłopcy...te łobuziaki potrafia czasem zniknąć z domu nawet na kilka dni... i niestety wiem coś o tym... Ale w okolicach POLO bywam... więc jeśli coś zobaczę, to na pewno dam znać....... Odpowiedz Link Zgłoś
zychliniak Re: plac zabaw 04.01.07, 10:34 Brawo, Brawo piszą o nas na stronie danonków. Gratulacje dla wszystkich za wytrwałość i głosy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś