Dodaj do ulubionych

Zielony Solaris w Pabianicach

IP: *.pabianice.pl 25.02.03, 19:25
Od soboty (22.02) do jutra (26.03) na pabianickiej linii autobusowej nr 8
prezentowany jest niskopodłogowy autobus marki Solaris.
(w malowaniu zielonym z żółtym paskiem)
Pabianice są ponoć zainteresowne kupnem sześciu takich pojazdów dla MZK.

(Na szczęście chyba upadnie pomysł wysłania autobuów w miejsce tramwaju linii
41 w soboty i niedziele)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ł.S. Re: Zielony Solaris w Pabianicach IP: *.toya.net.pl 25.02.03, 19:31
      Gość portalu: SzK napisał(a):

> Od soboty (22.02) do jutra (26.03) na pabianickiej linii autobusowej nr 8
      > prezentowany jest niskopodłogowy autobus marki Solaris.
      > (w malowaniu zielonym z żółtym paskiem)
      > Pabianice są ponoć zainteresowne kupnem sześciu takich pojazdów dla MZK.

Pamiętaj o notce do Pantografu.

>
      > (Na szczęście chyba upadnie pomysł wysłania autobuów w miejsce tramwaju linii
      > 41 w soboty i niedziele)

Też tak sądzę, bo jak się okazuje był to pomysł z przysłowiowej "ni gruszki, ni
      pietruszki" bez żadnej analizy, w tym przede wszystkim analizy kosztów.
      Za to rosną szanse przejęcia linii pabianickiej przez MPK. Empeki chcą linie
      obsługiwać 805Na i 2x805Na kursującymi naprzeminnie. Tomaszewskiemu bardzo na
      tym zależy...

pzdr,
      łs
      • krzyskup Re: Zielony Solaris w Pabianicach 25.02.03, 20:19
        Gość portalu: Ł.S. napisał(a):

> Za to rosną szanse przejęcia linii pabianickiej przez MPK. Empeki chcą linie
        > obsługiwać 805Na i 2x805Na kursującymi naprzeminnie. Tomaszewskiemu bardzo na
        > tym zależy...
        Ja jestem za:) - może polepszy się komfort jazdy, bo te stare tramwaje... Nie
        dość, że jadą wolno, to jeszcze jest w nich zimno i głośno.
      • geograf Re: Zielony Solaris w Pabianicach 25.02.03, 20:20
        1)skąd oni wezmą pojedyncze wagony 805Na?? (tylko nie mów-błagam-że te kwietniowe cięcia, urzeczywistnią się...)
        2)czy to się opłaca MPK?? nie lepiej utrzymac obecny poziom świadczonych usług świadczonych w mieście "macierzystym"?? wiem, wiem...Pan każe...

:(((((((((
        • Gość: barnaba 41 IP: *.lodz.msk.pl 26.02.03, 15:53
          geograf napisał:

> 1)skąd oni wezmą pojedyncze wagony 805Na?? (tylko nie mów-błagam-że te
          kwietnio
          > we cięcia, urzeczywistnią się...)

Pojedyncze wagony 805N na 41?
          W godzinach szczytu pasażerowie będą jeździć jak sardynki w puszce.

pozdrawiam
          • michal.ch Re: 41 26.02.03, 18:06
            Pewnie puszczą Cityrunnery, żeby się na tych katastrofalnych torowiskach
            szybciej rozleciały. Wtedy po raz kolejny pan Kropiwnicki stwierdzi, jakie to
            straszne badziewie zakupiono i jak on to wszystko doskonale przewidział. :]
    • michal.ch Re: Zielony Solaris w Pabianicach 25.02.03, 19:32
      Gość portalu: SzK napisał(a):

> Od soboty (22.02) do jutra (26.03) na pabianickiej linii autobusowej nr 8
      > prezentowany jest niskopodłogowy autobus marki Solaris.
      > (w malowaniu zielonym z żółtym paskiem)

Konkretnie model Urbino 10 - najnowszy projekt miejskiego midibusa (10 metrów
      to jeszcze midi???) z fabryki Solarisa.

> Pabianice są ponoć zainteresowne kupnem sześciu takich pojazdów dla MZK.

To im się chwali. :)

> (Na szczęście chyba upadnie pomysł wysłania autobuów w miejsce tramwaju linii
      > 41 w soboty i niedziele)

Wyjdź mi szybko z tym pomysłem, zanim się zdenerwuję. :)
      • Gość: bombarder ngt 6 Re: Zielony Solaris w Pabianicach IP: *.toya.net.pl 25.02.03, 20:33
        to dobry pomysl aby linie pabianicka jako jedyna podmiejska obslugiwal mpk tym
        bardziej ze w porownianiu do lin 43 45 i 46 (ktore maja zajezdnie bardzo blisko
        odopowiednio konstantnowa i zgierza )pabianicka 41 musi pokonac cale miasto-
        jesli jeszcze ttrafi sie jakas awaria to pabianice pozbawone sa trawmaju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka