cassani 28.08.06, 10:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3577232.html jeśli to okaże się prawdą to ja oficjalnie oświadczam że zagłosuję na Kropkę. Nawet jak będzie obrażony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamarci Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 10:42 Gdzie ta inwestycja ma być umiejscowiona ? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 10:53 Do melodii '12 groszy' Kazika spiewamy: Dell w Łodzi! Dell w Łodzi! Tak dwie panie wołają Gnacikowska i Blewąska co sie na biznesie znają. Ucieszyłem sie newsem,ale do czasu gdy w artykule nie znalazłem zadnego konkretu. A do autorek artykułu podchodze z dystansem, pamietaja inne nieoficjalne 'pewne' wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ander_epll Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 11:09 Taak.. oby się zaraz nie okazało, że Dell wybierze jednak Słowacje, bo Łódź zrobiła za wcześnie medialny szum. Choć mimo wszystko wierzę, że sprawa naprawdę jest już przesądzona, słyszałem, że Kaczyński ma podczas swojej wizyty w USA podpisać w tej sprawie umowę (przy okazji będzie propaganda sukcesu PiS). Poza tym miasto przeznaczyło już pieniądze na uzbrojenie 60 hektarów terenu na Olechowie pod "przyszłe inwestycje". BTW: a gdyby te komputerki przewozić z Łodzi samolotami cargo?;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 11:17 Propaganda sukcesu pis bedzie bankowo. Juz teraz w komentarzach do artykulu wielu znawcow tematu mowi "no prosze, pis nam zalatwil, kochamy go". hehe Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja tez staram się być ostrożny 28.08.06, 11:29 aczkolwiek jeśli dali to na pierwszą stronę ogólnokrajową, to GW musi być raczej pewna wiadomości. pozyjemy - zobaczymy. Jesli to prawda to ja podtrzymuję ofertę głosowania na Kropkę. A jesli mnie poprosi - to nawet z cały dzień razem z nim obrażę się na Manufakture i będziemy razem udawać że jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
michalstankiewicz Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 11:49 protz ta piosnka to chyba na melodię Scyzoryka Liroya, co? Do 12 gruszy do mi się za cholerę nie składa, sorry za OT Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 28.08.06, 14:10 > protz ta piosnka to chyba na melodię Scyzoryka Liroya, co? Scyzoryk, Scyzoryk - tak na mnie wołają Rogowiecki i Brzozowicz, co się na muzyce znają. > Do 12 gruszy do mi się za cholerę nie składa Trudno, co robic. :) Odpowiedz Link Zgłoś
qnx5 Re: 12 tys. miejsc pracy Della? 31.08.06, 21:10 Blewąska to się do radia Erewań nadaje ;) Popis dała ostatnim artykułem o Gillette. Jeśli tyle samo prawdy jest w tym o Dellu to obawiam się że to nie Dell tylko Remondis, nie komputery a lodówki i nie składa tylko złomuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio A co ma do tego Kropa? 28.08.06, 13:20 To ze nie zaprzepascil tej decycji? Dell to zasluga rzadu Belki o ile dojdzie do skutku. To rzad belki a nie kropa przyciagnal Della i zmienil lokalizacje z goleniowa na lodz. A kropa jedynie tego nie zmarnowal choc jeszcze nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dobra, dobra 28.08.06, 13:56 nie popadajmy w paranoję. uznajmy cokolwiek na konto Kropy bo niedługo okaże się że nie będzie miał co wpisać do cv :) Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio jego osiagniecia to: 28.08.06, 14:07 zorganizowanie 60 rocznicy getta, i na tym koniec, no prawie, bo jesli sie okaze ze jednak koledzy kropy z pisuaru nie zabiora s8 i szybkiej kolei do wroclawia to mozna jeszcze to dodac za pozytywne mozna jeszcze dolozyc wspolpraca z poprzednim wojewodom z SLD i rzadami SLD co przelozylo sie na kilku inwestorow, spelnienie minimum jesli chodzi o pozyskiwanie pieniedzy z UE. Ale nie nazywajmy tego sukcesami, bo trudno nazwac za zasluge to, ze jakis urzednik czy prezydent miasta nie szkodzil. To samo dotyczy della Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dla mnie sukcesem numer 1 28.08.06, 14:21 jest efektywne obrażenie się na Manufaktrurę. Ciężko będzie zrobić coś większego i lepszego. Wspieram Kropę w każdym, pojedyńczym dniu obrażenia. Jako że jestem wielkim fanem poobrażania się na wszystko - to juz to powoduję że jestem za Kropą. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: dla mnie sukcesem numer 1 28.08.06, 14:27 kropa po prostu nasladuje swoich idoli co ukradli ksiezyc Odpowiedz Link Zgłoś
cassani do tego trzeba mieć talent 28.08.06, 14:38 albo jakies specjalne predyspozycje. No weź na przykład i się obraź na Manufakturę - potrafisz? Ja jakbym się starał to nie wiem nawet jak zacząć! A On - potrafi - i za to Go kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
elamarci McKinsey & Company 28.08.06, 15:13 Mówi Państwu to coś ? Można lubić Kropka albo nie , ale konsultacje i projekt tej właśnie firmy dały Łodzi impuls do życia. A kto ją zaprosił do Łodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: McKinsey & Company 28.08.06, 15:34 dla ścisłości M&C sam zaproponował swoje usługi Łodzi. a Belka ma udział, ale to krpoek tryunfuje a nie jego komunistyczni poprzednicy! kropek jesr dobrym prezydentem ale Łódz potrzebuje lepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: McKinsey & Company 28.08.06, 17:44 A czym argumentujesz to, ze Belka 'ma udzial' w M&C? Przeciez jego syn pracuje dla A.T. Kearney, czyli dla konkurencji! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush A babcia Belki gdzie pracuje ? 28.08.06, 18:06 A babcia Belki gdzie pracuje ? Prosze o informacje. P. S. Dla dobra Lodzi: Albo Europa - albo Kropa. Decyzja nalezy do wyborcow. Kropa jest moze OK - ale w Europie sie z nikim nie dogada. To jest po prostu niemozliwe ! A juz wogole poparcie Kropy dla PiSu - to ostatni gwozdz do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
oto_nowy_login Zaplecze taniej siły roboczej kraju 29.08.06, 07:09 "Drugim, nawet ważniejszym powodem były niskie koszty pracy w Łodzi. We Wrocławiu, Krakowie czy Poznaniu, pracownicy zarabiają o 30-40 proc. więcej.". No naprawdę, jakież to miasto ma wspaniałe atuty. Za to też brawa dla władz miasta bijemy? Może jeszcze załóżmy jakiś fundusz dobrowolnych świadczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani teoretycznie kompleksy można leczyć 29.08.06, 08:34 ale w twoim przypadku sukces będzie wątpliwy. becz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: teoretycznie kompleksy można leczyć 29.08.06, 17:49 cassani napisał: > ale w twoim przypadku sukces będzie wątpliwy. becz dalej. A w leczeniu Twojego wysokiego mniemania o zdolnościach diagnostycznych są już jakieś sukcesy, czy nadal bez zmian? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Zaplecze taniej siły roboczej kraju 29.08.06, 10:08 Pamietaj, ze wlasnie dzieki takim inwestycjom realna stawka plac w Łodzi wzrosnie. Po prostu spadnie bezrobocie, na rynku bedzie mniej ludzi chetnych do pracy wiec trzeba bedzie wyszukwiac tych najlepszych wlasnie poprzez wieksze pensje. I bardzo dobrze, ciesze sie z tego, chociaz zastanawiam sie, jak to wplynie na inflacje w lodzkiem? Moim zdaniem nie wplynie za bardzo, chociaz.... kto wie? Pozdro, maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
szklarson80 Re: Zaplecze taniej siły roboczej kraju 29.08.06, 11:04 Gratuluję Łodzi inwestycji. WYprowadziłem się z miasta kilka lat temu i w końcu zaczyna się tutaj coś dziać, chociaż jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale dystans do innych miast zaczyba się powoli zmniejszać. Chciałbym sprostować kilka rzeczy: - w fabryce Della nie będzie pracować 12k osób, myślę, że maksymalnie 2,5k, reszta u poddostawców - płace bankowo wzrosną- nie należy zatrudniać się na początku rekrutacji, gdy stawki będą niskie, podskoczą dopiero pod koniec rekrutacji gdy nie będzie już chętnych do pracy (chodzi mi tutaj o pracowników liniowych) - jeżeli ktoś chce kupić mieszkanie to teraz- tak duża inwestycja wywoła bardzo duży skok cen mieszkań- nie wszyscy pracownicy, szczególnie umysłowi będą z Łodzi a ludzie muszą mieć gdzie mieszkać. Prognozuję wzrost cen o przynajmniej 60% w ciągu dwóch lat (sprawdzcie co się działo i co się dzieje we Wrocławiu) - to jest amerykańska firma i kadra umysłowa będzie na 100% miała bardzo dobre warunki zatrudnienia. Jeszcze raz gratuluję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Zaplecze taniej siły roboczej kraju 29.08.06, 18:14 Czyli jednak ogolny poziom inflacji w Łodzi wzrosnie (hoop ceny nieruchomosci o ktorych wspomniales). maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Szukają taniej siły roboczej... 29.08.06, 16:46 jak się okaże,że i tak nie ma chetnych do pracy za 500zł to zmienią zdanie. lav Odpowiedz Link Zgłoś