ventlan 27.02.03, 13:00 Ma pytanie do osob wiedziacych: W jaki sposob pojazdy zapowiadajace przystanki "wiedza" pod ktory przystanek podjezdzaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: pytanie o gadanie 27.02.03, 13:44 chyba odmierzane są odległoścvi między punktem A, a punktem B i to im wskazuje kiedy zacząc gadać...(oczywiście wszystko zapisane jest na chipach zapewne;-) moje domysły podpieram obserwacjami z czasów przesunięcia przystanku na Rzgowskiej, gdy remonotwano nawierzchnię przed cmentarzem...autobusy podjeżdżające do przestawionego przystanku (jakieś 150-200 m) zapowiadały już następny przystanek;-) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombardier Re: pytanie o gadanie IP: *.toya.net.pl 27.02.03, 14:05 dosc czeto bywa tak ze przystanki zapowiadane sa wczesniej i pozniej kilka razy pojazd zapowiedzial przystanek ktory bedzie dopiero nastepny po tym;-). ostatnio spotkale sie z czym takim ze pojazd dojedzial do petli a juz byla zapowiedz odjazd --nastepny przystanek w kierunku przeciwnym hee Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: pytanie o gadanie 28.02.03, 15:14 Wlasnie podobne obserwacje sprowokowaly mnie do zadania tego pytania. I podobnie doszedlem do wniosku, ze dziala to na zasadzie liczenia przebytej odleglosci. Jednak interesowalo mnie, czy ktos moze potwierdzic taki stan rzeczy (poza tymi obserwacjami). Odpowiedz Link Zgłoś