Dodaj do ulubionych

Pierwsze tabletki i biegunka

02.04.13, 15:32
Witam, proszę uprzejmie o szybką pomoc. Zaczęłam brać Sylvie20 dnia 13 marca, to były moje pierwsze tabletki. Brałam wszystko idealnie, o tej samej porze, bez pominięć, jednak dokładnie tydzień po rozpoczęciu opakowania wystąpiło u mnie zatrucie pokarmowe. Borykałam się z ciężką biegunką po jedzeniu, jednak nie pamiętam dokładnie, czy zawsze występowała ona po 4 godzinach od tabletki. Nie dobierałam tabletek, bo chłopaka i tak nie było. Zatrucie trwało ok. 3 dni, zwykle objawy występowały przed tabletką, jednak z biegunką nie wiadomo. Stąd moje pytanie, czy powinnam ominąć przerwę 7mio dniową i rozpocząć od razu nowe opakowanie? Czy w tej sytuacji będę miała zabezpieczenie, czy powinnam stosować metody mechaniczne? Czy brak przerwy po pierwszym opakowaniu w życiu nie sprawi, że będę musiała ciągle omijać te przerwy? Dziś biorę ostatnią tabletkę, jutro powinnam rozpocząć przerwę, a w poniedziałek wraca chłopak, więc chcę wiedzieć, czy mogę sobie pozwolić.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Pierwsze tabletki i biegunka 02.04.13, 16:52
      nie rób przerwy, bierz dalej.
      raz na jakiś czas można sobie na to pozwolić.
      po drugim opakowaniu zrób normalną, 7dniową przerwę, ósmego dnia zaczynaj kolejne opakowanie.
      nie potrzebujesz dodatkowego zabezpieczenia, nawet podczas 7dniowej przerwy po tym opakowaniu, które zaczniesz jutro. ani po kolejnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka