Dodaj do ulubionych

Flotylla łodzi dla Łodzi

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.06, 20:34
Czy Dlakia to ten paskudny kapitał zagraniczny, z którym walczyłem nawet w sejmie gdzie poniosłem totalną klapę.

Tylko ciii.. Idą wybory i o tym sza.
Obserwuj wątek
    • aga.p.p Flotylla łodzi dla Łodzi 01.09.06, 21:23
      Po pierwsze - paskudztwo; po drugie - znowu okna zaklejone. MPK: frontem do klienta. Ech...

pzdr,
      Aga
    • Gość: darek Fajne IP: *.toya.net.pl 01.09.06, 21:40
      Mnie się pomysł podoba.Łodzi potrzeba urozmaicenia jak rybie wody.To nie musi
      być na zawsze "Szara Łódż"wystarczy że jest kochana.
      • zeffi Re: Fajne 02.09.06, 09:46
        Zgadzam się. Pomysl ciekawy. A wy wszyscy potraficie tylko narzekać. Nic wam się
        nie podoba. Wymyślcie coś lepszego na ożywienie naszego miasta.
    • Gość: stasiu Murzyni, skosnoocy i Zydzi IP: *.range81-159.btcentralplus.com 01.09.06, 22:17
      Czyli Murzyni, skosnoocy i Zydzi sa postrzegani w Lodzi jak kosmici....
      Hmm, czy o to chodzilo autorom ... :)
      • Gość: ojoj Re: Murzyni, skosnoocy i Zydzi IP: *.netburg.pl 01.09.06, 23:51
        Moim zdaniem fantastyczny pomysl na urozmaicenie krajobrazu. Gratuluje pomyslu,
        oby wiecej.
    • Gość: Jacek Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 08:45
      Przecież to jest paskudne!!!
      • Gość: jan Re: Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:55
        sam jesteś paskudny!
        nie podoba się? to zamknij ryło i nie psuj chumoru innym!
        • Gość: Jacek Re: Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:16
          Chyba humoru trepie, A paskudne jest i to bardzo.
        • Gość: Jacek Re: Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:16
          Chyba humoru trepie, A paskudne jest i to bardzo.
    • Gość: ABCD Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:39
      Obrazki ładne.
      Myślę, że mogą podobać się oglądającym autobusy z zewnątrz. Współczuję jednak
      tym, którzy będą musieli nimi podróżować, zwłaszcza w słoneczne dni.
      Częstotliwość migotania światła przez takie obrazki jest szalenie nieprzyjemna
      i niebezpieczna dla osób z epilepsją. W niektórych miastach zakazano tego typu
      reklam na oknach autobusów i tramwajów.
      • brite Re: Flotylla łodzi dla Łodzi 02.09.06, 21:36
        U mnie ta drobna siateczka powoduje zupełne ogłupienie wzroku, nie mogę ustawić
        odpowiedniej ostrości, oczy błyskawicznie się męczą.

Pomysł ożywienia autobusów może dobry, ale wykonanie żenujące - nie stać było na
        porządnych grafików? Trzeba było brać dzieciaki z kredkami?
    • ziom2006 Kropiwnicki sprzedał się!!! 02.09.06, 22:48
      Masz rację. Prezydent najpierw walczył z Dalkią, a teraz jest razem z nimi.
      Ciekawe skąd ta nagła zmiana w zachowaniu...

• more.words Re: Flotylla łodzi dla Łodzi 03.09.06, 10:19
      ejj...olać polityke itd.
      Łódź nie jest brzydkim miastem - chociaz wiele osob tak twierdzi...
      jest zaniedbana i szara...
      wystarczy wprowadzic tu wiecej "zycia" i bedzie oka ;)

pomysł mi sie podoba ;)
      oby wiecej podobnych akcji ;)
    • Gość: :) a ze zgarniętej do kieszeni floty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 15:47
      się rozliczył? Cona to prokuratura?
    • Gość: KrzysztoF. Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 03.09.06, 16:14
      jeżeli ten projekt będzie wykonywany znów na cudnych siateczkowych foliach,
      przez które z autobusu nie można nic zobaczyć, chyba że kosztem uzyskanego tą
      drogą oczopląsu, to ja w zachwyt nie wpadam. dość mam juz tego zalepiania
      autobusów reklamami i robienia z nich zaklajstrowanych pudełeczek... zatem
      pomysł u podstaw nie bardzo mi leży... pozdrawiam.
    • Gość: po-prawnik Okiem pasażera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:03
      1. Pomysł sam w sobie - znakomity! Wreszcie trochę stonowanych barw wśród
      szarości i ciekawa promocja miasta dla przyjezdnych. Co do wartości artystycznej
      - cóż, gusta są różne; nawet obrazy wybitnych artystów, powszechnie uznane za
      dzieła sztuki, nie wszystkim się podobają.

2. Rozwiązanie techniczne - nieprzemyślane (jak i w przypadku reklam
      komercyjnych). Projektanci autobusów zaplanowali istnienie okien bynajmniej nie
      po to, by ktoś je pozaklejał! Są potrzebne choćby pasażerom, którzy nie znają
      dokładnie miasta, aby mogli spostrzec jakieś charakterystyczne punkty służące
      orientacji. Owa siateczka na szybach - jak już stwierdzili przedmówcy - powoduje
      istotnie oczopląs. Istotna jest też kwestia bezpieczeństwa - dwukrotnie
      wyszedłem cało z poważnych wypadków jako pasażer tramwaju i autobusu MPK tylko
      dlatego, że w porę dostrzegłem - PRZEZ NIEZAKLEJONĄ SZYBĘ! - zbliżające się
      niebezpieczeństwo. Dziwi mnie więc, że Policja w tej sprawie milczy, ścigając
      jednocześnie kierowców za zbyt przyciemnione szyby. Co stoi na przeszkodzie, aby
      opracować projekt malowidła czy reklamy pokrywających jedynie burty pojazdu?

3. Niezbyt szczęśliwe jest umieszczenie flotylli (a także komercyjnych reklam)
      na pojazdach MPK, który to przewoźnik - chyba jako jedyny w Łodzi - stosuje
      jednolite ich malowanie, nawiązujące zresztą do barw miasta zapisanych w
      Statucie Miasta Łodzi. Czy nie byłoby sensowniej, aby flotylla poruszała się na
      pojazdach np. PKS, które i tak nie mają już od wielu lat jednolitego firmowego
      malowania, a przy okazji promowałyby nasze miasto także poza jego granicami? A
      może na znienawidzonych ostatnio szczególnie przez strykowian tirach? Tam jest
      dopiero powierzchnia do malowania! No i jeżdżą po całej Europie.

Cytując jednego z klasyków: JESTEM ZA (ideą), A NAWET PRZECIW (takiej jej
      realizacji).
      • Gość: ja Re: Okiem pasażera IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.09.06, 00:37
        Mnie sie bardzo podoba, szkoda że nie pomalowali przegubów:)))
      • ventlan Re: Okiem pasażera 09.09.06, 09:04
        Gość portalu: po-prawnik napisał(a):

> Dziwi mnie więc, że Policja w tej sprawie milczy, ścigając
        > jednocześnie kierowców za zbyt przyciemnione szyby.

Liczy się widoczność dla kierowcy. Zauważ, że policja ściga tylko za oklejanie szyb przednich bocznych, z tyłu to sobie możesz nawet blachy wstawić ;)
    • Gość: mcguirre Flotylla łodzi dla Łodzi IP: *.euroconex.com 14.09.06, 11:34
      Zwyke entuzjastycznie witam działania mające na celu zmianę wizerunku Łodzi ale
      akurat w tym przypadku nie widzę sęsu w oklejaniu autobusów. Sądzę, że autobusy
      wyglądają najlepiej jak są czyste i nic na nich nie ma a oklejnaie ich tymi
      bazgrołami nic nie wnosi. Może lepiej posprzątać ulice, podwórka przy
      Piotrkowskiej i Gdańskiej i wreszcie zająć się, z przproszeniem psimi gównami,
      zalegającyni nasze ulice z Pietryną włącznie. Oklejanie autobusów tego nie
      zastąpi.
      • citaro Re: Flotylla łodzi dla Łodzi 14.09.06, 13:44
        Od czegos trzeba zacząć:). Łatwiejsze jest oklejenie autobusów niż
        wyegzekwowanie od włascicieli budynków porządku, nie mówie juz nic o staczach,
        z ktorymi władze również nie mogą sobie poradzić
        • hubar Re: Flotylla łodzi dla Łodzi 14.09.06, 14:01
          Ale się czepiasz! Tak przeciez jest łatwiej i można sie pokazac przed wyborami
          że się coś zrobiło :->
          Szkoda, że nasze miasto ma takiego pecha do włodarzy, którzy byliby w stanie
          wprowadzić w życie jakieś długofalowe programy mające na celu poprawę wizerunku
          miasta.
          • citaro Re: Flotylla łodzi dla Łodzi 14.09.06, 14:12
            Ale siedze w Łodzi tylko od 2000 roku wiec patrze na to z takiej krotkiej
            perspektywy. Jak sobie ostatnio spojrzalem na Toruń który rozbudowywuje swoje
            wzjadowe drogi od strony wschodniej to naprawde żal mi sie zrobiło że w Łodzi
            nie można porządnej dwujezdniowej drogi wjzadowej od Włocławka zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka