Dodaj do ulubionych

Wassermann: Trybunał Stanu dla Millera i Piwnik

28.02.05, 20:01
Major Piwnik "Ponury" w grobie sie przewraca oglądając wystąpienia
Wassermanna i Giertycha. Zreszta miał całkiem inne przekonania polityczne niż
dziad Romana Giertycha, współtwórcy endecji. Wuj pani Barbary Piwnik, walczył
o Polskę bez oszołomstwa.
Obserwuj wątek
    • langston Wuj moze walczyl, ale Barbara przeciwnie!! 28.02.05, 20:30
      Jako sedzie w sprawie FOZZ przyjela stanowsko ministra sprawiedliwosci od
      Millera, swiadomie w ten sposob dzialajac na rzecz opoznienia procesu
      i doprowadzenia do przedawnienia
      • stef11 Re: Wuj moze walczyl, ale Barbara przeciwnie!! 28.02.05, 20:45
        Piwnik mogła jedynie zaakceptować "propozycję nie do odrzucenia" przedstawioną
        jej, przez Pana Millera.... lub pójść na zielona trawkę. Ale gdyby tak
        postąpiła, z jaką chwałą wracałaby na salony... i wuj byłby dumny !!!!
    • she8 [...] 28.02.05, 20:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • imagistyk Re: Wassermann: Trybunał Stanu dla Millera i Piwn 28.02.05, 21:02
        Nie da sie ukryć,że she8 jest prawdziwą damą pełną chrześcijańskiego miłosierdzia.Szkoda wielka że nie słyszała jak Grzegorz Wójtowicz opowiadał o naciskach Kaczyńskiego na mianowanie G.Żemka wiceprezesem NBP-u.Wielka szkoda,że nie interesuje Jej zniweczenie śledztwa w sprawie przekretów w Orlenie przez Kaczyńskiego i Wassermanna.A jeszcze większa szkoda,że wyłącza rozum ,gdy pisze.
    • seawolfie Zostaw "Ponurego" w spokoju! 28.02.05, 23:04
      A ja myślę, że Major Piwnik przewraca sie w grobie, widząc, Barbarę Piwnik
      uczestnicząca w próbie przedawnienia procesu FOZZ, czy zasiadającą w
      postkomunistycznym rządzie.

Nie mówiąc juz o tym, że takich , jak Miller to Major Piwnik włóczyłby końmi po
      majdanie, gdyby sie przez nieuwagę odłączyli od oddziału NKWD i dali złapać
      partyzantom.

A w ogóle proponuje "Ponurego" zostawic w spokoju i nie mieszać go do tej
      sprawy, a juz zwłaszcza nie po stronie komuny. Przede wszystkim walczył o wolna
      i niepodległą Polskę, wiec z Millerem by mu nie było po drodze.
      • prudent1 Re: Zostaw "Ponurego" w spokoju! 01.03.05, 03:53
        Generalnie Drogie Dziatki, to przestancie wreszcie prezentowac te Wasze nedzne
        wypociny na temat p.Barbary Piwnik na tych lamach. Pojecia nie macie nawet
        zielonego, o co tu chodzi, ale jak zawsze ,dzielni absolwenci zaasdniczych
        szkolek zawodowych dla przerosnietych musza sie popisywac... swoja tepota,
        glupota i elementarna nieznajomoscia prawa.Teraz, kiedy tzw. odwaga nie jest
        warta nawet funta klakow!
        A Ty masz racje, zostawcie majora Ponurego w spokoju i nie mieszajcie w swych
        beznadziejnych elukuberacjach Jego osoby do tej kwestii....
        • imagistyk Re: Zostaw "Ponurego" w spokoju! 01.03.05, 14:46
          Więc oświeć nas o co tu chodzi !
        • chilum Re: Zostaw "Ponurego" w spokoju! 01.03.05, 16:31
          >elukuberacjach
          ???????
    • terraincognita Re: Niech poczytają www.main.home.pl/zbawienie 01.03.05, 15:49
      Cóz chcecie od Barbany Piwnik? Swietna prawniczka w przeciwienstwie do
      Wassermanna. I tego on nie moze jej darowac. Moze inna szkoła? Moze Wassermann
      za pożno sie urodzil? I nie w TYM kraju?
      • she8 Re: Niech poczytają 01.03.05, 20:55
        piwnik - świetna prawniczka...mój Boże...Jeszcze do tego niezła laska, dodaj.
        • dan82 Re: Niech poczytają 01.03.05, 21:27
          Trzeba było oglądać pojedynek W-P w komisji śledczej na argumenty prawnicze.Wassermann szybko zrejterował w politykę.
          • she8 Re: Niech poczytają 01.03.05, 21:30
            najwięcej argumetów przedstawiła w FOZZie,w innych śledztwach jako świadek. po
            prostu pokazała klasę. Zerową. A ten jej głos mnie słabi dodatkowo.Beznadzieja
            pod każdym względem.
            • dan82 Re: Niech poczytają 02.03.05, 14:26
              A możesz zdradzić co wiesz na temat procesu FOZZ-u pod kierownictwem Piwnik ? Podejrzewam,że nic.A kwalifikacje Wassermanna budza śmiech prokuratorów,którymi będzie teraz rządzić jako minister sprawiedliwości.Wiedza prawnicza p.Piwnik budzi podziw.Jej charakter to jej sprawa.A Kaczyński ma szczęście,że Piwnik nie zdążyła go wypytać o FOZZ.
              • she8 Re: Niech 02.03.05, 17:40
                Zasłynęłą z tego samego dokładnie, co jako przesłuchiwana pokazała nie tak
                dawno temu: prawnicy (nie ci twoi, od siedmiu boleści ) stwierdzili,że za
                chamskie zachowanie, niechęć udzielania odpowiedzi ( a taka mądra) powinna
                zostać ukarana. Ale cóż: każdy ma idoli, na jakich zasługuje..Kaczyński ma
                szczęście.. My, pod rządami jej ekipy oszustów - takiego nie mieliśmy.
                PS Nie słyszałeś o wygranej przez Kaczyńskich ostatniej sprawie? Pamięć
                wybiórcza.
                • dan82 Re: Niech 02.03.05, 19:10
                  Bardzo bym chciał wiedzieć jaki proces wygrał Kaczyński.Bardzo bym chciał wiedzieć na czym polegał Wasz pech pod rządami Piwnik.Niestety nie mam prawników,a opierałem się na komentarzach wygłaszanych publicznie.Pojedynek z Wasermannem rozstrzygnęła na swoją korzyść ,gdyż u niego ambicje przeważają nad umiejętnościami.Chciałbym poznać Twoją opinię na temat : po co Kaczyńskiemu potrzebny był Żemek jako wiceprezes NBP-u.Umieram z ciekawości : co sądzisz o ukręceniu łba śledztwu w sprawie ORLENU przez Wassermanna i Kaczyńskiego? Płonę z ciekawości : Twoim zdaniem czym się różni mafia od spółki "Telegraf" ?
                  • she8 Re: Niech 02.03.05, 20:12
                    Kaczyński wygrał proces,który wytoczył na temat spreparowanych przez podobnych
                    jak piwnik krętaczy i kłamców. Pech? Kolejne stracone lata : rozkradzione przez
                    jednorękich bandytów (Jaskiernia, Jakubowski,nie starczyłoby miejsca na
                    wyliczanie) nasze pieniądze.Gdzież Twa sprawiedliwa?Jakie stanowisko zajęła w
                    tej sprawie? Za czyjego ministrowania zatrzymano Modrzejewskiego?
                    Płoniesz,boś czerwony. Coraz bardziej przekonuję się, że to choroba.pa
                    • dan82 Re: Niech 02.03.05, 21:58
                      Wciąż nie wiem o jaki proces Tobie chodzi.Ostatni raz na wyborach byłem w 1991r i głosowałem na KLD.Modrzejewski nie powinien być prezesem Orlenu,a jego zatrzymanie nie ma nic wspólnego z pytaniami ,które Ci zadałem.Czy mogłabyś na nie odpowiedzieć ? Masz czas do jutra.Polecam także do przemyślenia definicję : "dobra", zawartą w "W pustyni i w puszczy" Henryka Sienkiewicza(bynajmniej nie komucha).Nie jestem czerwony ,lecz blady z powodu braku słońca.Wyczyny Kaczyńskich obserwuję od 16 lat i nie mogę się nadziwić ,że wciąż nabierają małolaty na swoje wyliniałe wdzięki.Rozumiem,że Ziobry czy Wassermanny do nich ciągną,ale normalni ludzie powinni trzymać się od nich z daleka.
                      • she8 Re: Niech 02.03.05, 22:13
                        Telewizja - jeszcze za brunatnego roberta - wyemitowała program , w którym
                        oskarżają Kaczyńskich o jakieś tam przekręty. Autorem takowego paszkwila
                        (właśnie przyznal to sąd ) byl niejaki Pineiro z kims drugim. Tę sprawę wygral
                        Kaczyński.O Kalim (podejrzewam , że to "dobro" jego) można gadac we wszystkich
                        przypadkach. Co do Kaczyńskich; wierzę w ich uczciwość, widzę ich na wysokich
                        stanowiskach, choć jako mężczyźni nie są w moim typie. Ale ja już wybrałam
                        Dobranoc!
                        • desspo33 Re: jedna parafia z haslem :spieprzaj dziadzie 03.03.05, 02:39
                          haha odnowa moralna a nie logika ,przepraszam matematyka(prokurator to nie
                          matematyk)
                          ci ludzie doskonale sie uzupelniaja w tworzeniu wymiaru bezprawia, oszustwa
                          i lajdactwa
                          a za drzewo rodowe maja publiczne KORYTO

• she8 Re: Niech 03.03.05, 07:25
                          a wracając do twej piwniczki - ma ona z Piwnikiem tyle wspólnego, co długosz z
                          Długoszem a jagieła z Jagiełłą! (wiesz o kim mówię).
                          Lecę do pracy. Miłego dnia!
                          • dan82 Re: Niech 03.03.05, 14:35
                            Z uporem godnym lepszej sprawy uparcie nie chcesz odpowiedzieć na moje pytania.Dlaczego ? P.Piwnik nie jest moją ulubienicą,ale bardziej wierzę (choć nie jestem wierzący) w jej uczciwość niż w uczciwość Kaczorów, którzy od 16 lat usiłują dorwać się do władzy i koryta na dużą skalę.Nie mam zdania na temat prawdziwości słów Pineiry,gdyż miłość Kaczorów do Żemka na pewno nie była platoniczna.Musisz być bardzo młoda i zaslepiona ,by traktować poważnie tych pajacy.Mam głęboką nadzieję,że po wyboracg rządzić będzie Wielka Kolicja PO-PiS-LPR.Bedzie to taki kabaret,że przewyższy AWS i SLD razem wzięte.A tak przy okazji to jak zakończyła się sprawa mieszkań Jana Marii Jackowskiego? Wszelkie terminy już minęły .Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o odpowiedż na zadane pytania.
                            • she8 Re: Niech 03.03.05, 14:49
                              1.Piwnik została oddelegowana od pracy przy FOZZ z jednego powodu: w celu
                              przeciągania sprawy w nieskonczoność (mam nadzieję, że tak się nie stanie, mimo
                              wszystko). Powiesz, że nie wiedziała o tym? To gdzie jej profesjonalność?
                              2. Z Millerem uknuła aresztowanie Bogo winnego człowieka. Oczywiście -
                              nieprawda?Była jednak wtedy ministrem, za milerem wskoczyłaby w ogień. Dlaczego?
                              3.Kaczyńscy nie są uwikłani w żadną aferę kryminalną, mimo wielu starań i
                              paszkwili prawda wychodzi na jaw, kto i jak knuje.
                              4.O Żemku, przyznaję - nie wiem nic .Także samo o mieszkaniach Jackowskiego(ale
                              to chyba nie Kaczyński?)
                              • dan82 Re: Niech 03.03.05, 17:32
                                Masz rację : Piwnik jako profesjonalistka powinna zdawać sobie sprawę ze sprawy FOZZ-u.Ale wciąż nie chcesz odpowiedzieć : po co Kaczyńskim Żemek jako wiceprezes NBP-u. Wciąż nie chcesz odpowiedzieć : dlaczego Kaczyński i Wassermann wyciszyli śledztwo w sprawie Orlenu.Wciąż nie chcesz odpowiedzieć : czym się różni mafia od spółki "Telegraf". Sprawa mieszkań JMjackowskiego była głośna jesienią i Kaczyński obiecywał ją szybko wyjaśnić.Ni wierzę ,że o niej nie słyszałaś.Na tym forum była dyskutowana w kilku wątkach. I bardzo proszę : nie odpowiadaj,że ja Murzynów biję.To nieprawda! ! !
                                • she8 Re: Nie 03.03.05, 18:07
                                  niestety, bijesz Murzynów. Tak daleko odszedłeś od wątku, rozmydlając go
                                  zupełnie, że chyba zapomniałeś, jaki był jego temat.
                                  Piwnik - profesjonalistka?Dobre sobie, nie osłabiaj mnie i całej rzeszy
                                  prawników.Nie wiem, po co Żemek, uwierz mi.Ale skoro go wybrali, mają jakiś
                                  cel.Sprawa Orlenu wyciszona przez Kaczyńskich? Pierwsze słyszę, że to im zależy
                                  na wyciszeniu afer. I jeszcze jedno: gdyby komuchy miały cokolwiek realnego
                                  przeciw Kaczyńskim, nie musieliby preparować idiotyzmów z jakims Pineirą.
                                  • dan82 Nieprawdą jest jakobym bił Murzynów ! 03.03.05, 21:26
                                    Piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu.To Ty pierwsza użyłaś słowo profesjonalizm w odniesieniu do p.Piwnik. Jest profesjonalnym sędzią i powinna przewidywać skutki zostania ministrem.Z tym Żemkiem Kaczory bedą musieli trochę poczekać , bo go chyba zamkną.Spółka "Telegraf" to nie fantom,ale miliony złotych haraczy ściągniętych z prywatnych i państwowych firm. Udokumentowany donos w sprawie przekrętów w "Orlenie" trafił do Kaczora na biurko,a stamtąd do Wassermanna. Ten zaś przekazał go do Płocka,ale bez najważniejszych dokumentów. Wiesz o tym doskonale,gdyż doniosły o tym media w ubiegłym roku. W sumie uprawiasz moralność Kalego.A szkoda...
                                    • she8 Re: Nieprawdą jest 04.03.05, 14:34
                                      Użyłam słowa profesjonalizm w stosunku do Piwnik li tylko ironicznie. Jeśli
                                      chodzi o Kaczyńskich - jeśli są winni, niech się tłumaczą! Jak każdy normalny
                                      (i nienormalny, czyli rządzący) człowiek! Miłego weekendu, jadę w góry , czego
                                      i Tobie życzę!
                                      • dan82 Do shea8 ! Pękam z zazdrości o wyjazd 04.03.05, 17:02
                                        w góry ! A ja wybieram się do Klewek na bardzo poważne szkolenie,na szczęście nic wspólnego z polityką .
                          • venus99 Re: Niech 04.03.05, 14:49
                            na miotle??
    • b.autor oczy piwnyje 02.03.05, 16:00
      Oczy piwwwnyje
      Przenikliwwnyje
      Tak priegrozznuje
      Kak postfozznyje

Kak lubliu ja was
      I kak żdu ja was
      Zaczem to po was
      Nastąpił Kalwas?!
      • bladatwarz Re: oczy piwnyje 02.03.05, 21:56