Gość: Katja IP: *.imp.lodz.pl 06.03.03, 08:11 Dziewczyny! W sierpniu biorę ślub i nie mogę się zdecydować, któy Kościół wybrać. Chciałabym, żeby był w miarę mały i uroczy. Doradźcie proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaa Re: Uroczy Kościół na ślub 06.03.03, 09:10 A muszą odpowiadać tylko dziewczyny ??? Bo tak się składa, że faceci też biorą ślub w kościele. I to tak samo często jak dziewczyny... ;-)) Yaa brałem ślub w Kościele pw. Dobrego Pasterza na ul.Pasterskiej. Mały, cichy i sympatyczny. A tak na marginesie, to teraz nie bierze się w parafii panny młodej ? Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: naprawdę uroczy... 06.03.03, 09:44 Byłam latem zeszłego roku na ślubie kolegi. Wybrali naprawdę kameralny, przytulny kościółek, gdzie przy odpowiedniej oprawie (przystrojenie pięknymi kwiatami, kwartet smyczkowy etc.) było naprawdę pięknie. Jedź tam Katju, to trzeba zobaczyć: Zakon Sióstr Bernardynek ul. Rudzka 55/57 Łódź tel. 684-18-49 acha !!! oprócz kwartetu smyczkowego (super!!!), chórki "robiły" właśnie Bernardynki (super!!!!) Życzę Ci przepięknej ceremonii gdziekolwiek by ona nie była. pozdrawiam. wszystkiego dobrego!!! meg p.s. zastanawiam się dlaczego ja - panienka ;0)))))))))))))))))))))))))))) zdradzam to, co sama mogłabym kiedyś wykorzystać ;-) Ale ja nie z tych ... samsonowatych ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: Uroczy Kościół na ślub 06.03.03, 11:33 polecam: katedrę (dla mnie są super takie wnętrza), Łagiewniki (standard już teraz), kościół środowisk twórczych... odradzam zdecydowanie: kościól na Placu Wolności (chyba, że chcesz mieć potem koszmary...) Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: Uroczy Kościół na ślub 19.03.03, 09:43 fleurette napisała: kościół środowisk twórczych... --- mogłabyś mi napisać gdzie się on mieści??? sprawę proszę traktować jako bardzo pilną ;-))))))))))))))))))) pozdrawiam megankahmmm2???? Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: Uroczy Kościół na ślub 19.03.03, 15:55 na Marii Curie-Skłodowskiej -- gg:3690978 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja Re: Uroczy Kościół na ślub IP: *.imp.lodz.pl 06.03.03, 14:39 Wielki dzieki Meganko za rade. pojade wkrotce na pewno i mam nadzieje, ze bedzie mi sie podobalo. Chcialabym wlasnie tak kameralnie. Mam nadzieje, ze mi sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: :-) 06.03.03, 15:20 Gość portalu: katja napisał(a): > Wielki dzieki Meganko za rade. pojade wkrotce na pewno i mam nadzieje, ze > bedzie mi sie podobalo. Chcialabym wlasnie tak kameralnie. Mam nadzieje, ze mi sie uda. --- bardzo byłabym szczęśliwa gdyby okazało się, że i Ty złożysz tam przysięgę małżeńską :-) proszę, napisz coś jak już się zdecydujesz.. będę ciekawa :-) życzę Tobie Katju i Twemu wybrankowi dużo dużo sił i cierpliwości w załatwianiu wszelkich formalności :-) pozdrawiam meganka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlodz Re: Uroczy Kościół na ślub IP: 213.25.153.* 19.03.03, 11:58 a ja proponuję przepiękny, drewniany kościółek z 1766 roku na Mileszkach (ul. Pomorska na wysokości numeru ok.350 ). Tam to jest atmosfera. Może to idiotyczne ale byłem tam na .... pogrzebie. Ale i tak robi wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś