dziad_borowy 07.03.03, 10:29 A moze by tak na podForum "Porozmawiajmy o Łodzi" utworzyć link do nowopowstałej strony o Pietrynie, tak jak to jest na podForum KFŁ. Redakcjo co Ty na to? I nie_Redakcjo co Ty na to?;-) darzbor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Link na Piotrkowską - Redakcjo 07.03.03, 10:38 Zgadzam sie i nie zgadzam... Z jednej strony to fajnie aby do tej strony szedł link, ale z drugiej strony to jest jedna z wielu stron jakie mowią o tematyce poruszanej na tym podForum. Strona www.ulicapiotrkowska.pl jest ekstra, jest nowa, ale nie jest jedyna ;-) Już wysłałem m@ila do autorów tego serwisu z propozycją, aby to własnie podForum było za razem ich Forum... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Link na Piotrkowską - Redakcjo 07.03.03, 11:08 HuBar zgadza sie, ze jest mnostwo stron o Łodzi, a zauwaz, ze ta wlasnie strona jest firmowana przez GW, no i co tu duzo gadac jest naprawde dobrze zrobiona. A ze dotyczy tylko Piotrkowskiej, coz, jak sie pojawi rownie profesjonalna strona o innym kawalku Lodzi tez mozna linki tu umiescic. Wg. mnie jest to pierwsza strona o Łodzi, ktora ma odpowiedni poziom (a przynajmniej bedzie miala gdy sie troszke rozbuja) darzbor Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Link na Piotrkowską - Redakcjo 07.03.03, 11:32 dziad_borowy napisał: > HuBar zgadza sie, ze jest mnostwo stron o Łodzi, a zauwaz, ze ta wlasnie strona jest firmowana przez GW, no i co tu duzo gadac jest naprawde dobrze zrobiona. -- Z tym się nie można nie zgodzić. >A ze dotyczy tylko Piotrkowskiej, coz, jak sie pojawi rownie profesjonalna strona o innym kawalku Lodzi tez mozna linki tu umiescic. -- Ale takie strony już są... choćby: staralodz.cyberion.pl/index.html >Wg. mnie jest to pierwsza strona o Łodzi, ktora ma odpowiedni poziom (a przynajmniej bedzie miala gdy sie troszke rozbuja) -- Oczywiście tego też nie neguję. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Spoko, spoko 07.03.03, 11:54 hubar napisał: > Zgadzam sie i nie zgadzam... > Z jednej strony to fajnie aby do tej strony szedł link, ale z drugiej strony to > > jest jedna z wielu stron jakie mowią o tematyce poruszanej na tym podForum. > Strona <a href="http://www.ulicapiotrkowska.pl"target="_blank">www.ulicapiotrko > wska.pl</a> jest ekstra, jest nowa, ale nie jest > jedyna ;-) Już wysłałem m@ila do autorów tego serwisu z propozycją, aby to > własnie podForum było za razem ich Forum... zobaczymy. Sami na to wpadliśmy, kolejnym krokiem w rozwoju portalu o Piotrkowskiej, a także we współpracy portalu z Gazetą - będzie stworzenie na gazetowej stronie ulicopiotrkowskiego forum. Nastąpi to jeszcze dziś lub później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Spoko, spoko IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.03.03, 13:25 Kolejne podForum!? To nie lepiej to przemianowac na np. "Ulica Piotrkowska i okolice"? Takie rozdrobnienie nie będzie wg mnie dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Nie mówimy nie 07.03.03, 13:44 Gość portalu: Maruda napisał(a): > Kolejne podForum!? To nie lepiej to przemianowac na np. "Ulica Piotrkowska i ok > olice"? Takie rozdrobnienie nie będzie wg mnie dobre... Ależ oczywiście, że możemy. Tylko że jak Was znamy - za chwilę wybuchną takie sprzeczki, że nijak nie da się uzgodnić stanowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nie mówimy nie 07.03.03, 16:16 tworząc kolejne podForum wcale nie unikniecie tych sprzeczek.. chyba na tyle nas znacie, czyż nie?? KOLEJNYM PODFORUM (tworzonym bez sensu) MÓWIMY NIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Re: Nie mówimy nie 07.03.03, 16:58 Jeżeli stworzymy, to nie podforum, lecz nowe forum: www.ulica.piotrkowska.pl. Przeznaczone na dyskusje wyłącznie o nowym portalu i administrowane przez twórców portalu. Tyle że postawione na naszym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nie mówimy nie 07.03.03, 17:58 redakcja.lodz napisał: > Jeżeli stworzymy, to nie podforum, lecz nowe forum: www.ulica.piotrkowska.pl. > Przeznaczone na dyskusje wyłącznie o nowym portalu i administrowane przez > twórców portalu. Tyle że postawione na naszym forum... -- Po co, po co i jeszcze raz PO CO????????????????? Już wysłałem do twórców portalu propozycję aby to podForum stało się zarówno ich Forum... Nie rozumiem po co aż takie rozdrobnienie? Portal dotyczy historii Pietryny, a jakie na podForum poruszamy za tematy jak nie dotyczące własnie historii i zabytków Łodzi i okolic? Ja nie widzę takiej potrzeby aby ten własnie portal miał swoje Forum. Czy aż takie kontrowersje ma wzbudzać? Czy aż takie drażliwe tematy ma poruszać? Czy aż tak ma się różnić od zamierzeń tego podForum? Redakcja pisze, ze miałoby to być nowe Forum tyle że na Forum Gazety. Ja się tylko pytam: gdzie miał by być link wejsciowy na owe Forum? Jeśli na Forum Łódż to niczym nie będzie się różniło od podForum... ma być administrowane przez twórców portalu? hmmmm to czy jest taka mozliwość aby administrować jakieś Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz No cóż... 07.03.03, 19:38 hubar napisał: > redakcja.lodz napisał: > > Jeżeli stworzymy, to nie podforum, lecz nowe forum: www.ulica.piotrkowska. > pl. > > Przeznaczone na dyskusje wyłącznie o nowym portalu i administrowane przez > > twórców portalu. Tyle że postawione na naszym forum... > -- > Po co, po co i jeszcze raz PO CO????????????????? Hubar, spokojnie. Zrozum, że nie wszystko musi być zawsze tak, jak Ty chcesz. > Już wysłałem do twórców portalu propozycję aby to podForum stało się zarówno > ich Forum... Nie rozumiem po co aż takie rozdrobnienie? Portal dotyczy historii > > Pietryny, a jakie na podForum poruszamy za tematy jak nie dotyczące własnie > historii i zabytków Łodzi i okolic? > Ja nie widzę takiej potrzeby aby ten własnie portal miał swoje Forum. Nie przesadzasz? Ty chcesz decydować, czy portal www.ulicapiotrkowska.pl ma mieć swoje forum, czy nie? To co w takim razie chłopaki z portalu mają zrobić, jeżeli im zabraniasz? Bo oni chcą mieć forum... Czy aż > takie kontrowersje ma wzbudzać? Czy aż takie drażliwe tematy ma poruszać? Czy > aż tak ma się różnić od zamierzeń tego podForum? > Redakcja pisze, ze miałoby to być nowe Forum tyle że na Forum Gazety. Ja się > tylko pytam: gdzie miał by być link wejsciowy na owe Forum? Jeśli na Forum Łódż> to niczym nie będzie się różniło od podForum... > Ale przecież możemy to podforum zamienić na forum portalu. Tyle że wówczas straci swoją nazwę (bo musi być www.piotrkowska.pl), wygląd (bo musi być w kolorystyce portalu) - a co za tym idzie całą treść. Myśleliśmy, że lepiej będzie, jeżeli podforum porozmawiajmy o Łodzi zostanie, a nowe forum będzie traktowało wyłącznie o portalu... Przecież to będą dwa niezależne byty, zupełnie ze sobą nie rywalizujące. ma być administrowane przez > twórców portalu? hmmmm to czy jest taka mozliwość aby administrować jakieś > Forum? A uważasz, że co my robimy od dwóch lat? Wyobraź sobie, że jest taka możliwość, by administrować forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Łu... IP: *.tvsat364.lodz.pl 07.03.03, 21:40 Powiało grozą... A czy to forum musi być 'sobie'? Nie możnaby umieścić tutaj jako podForum? Hubar zadał konkretne pytanie- gdzie link do tego forum miałoby występować? Czy Redakcja naprawdę nie widzi, że takie rozdrobnienie zaszkodzi? A na tym chyba Redakcji nie zależy? Myślę, że autorzy serwisu ulicypiotrkowskiej.pl nie mieliby nic przeciwko temu, a nawet może by się ucieszyli, gdyby zaproponować wspólne pisanie na TYM podForum /co za problem je przemianować?/. My nie chcemy decydować, ale pragniemy tylko odpowiedzi na pytanie o celowość takiego a nie innego frontu jaki prezentuje Redakcja. Bo jeśli są jakieś inne cele, może warto by o nich wspomnieć? Jakieś takie bicie piany się z tego zrobiło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Przykre to... 07.03.03, 22:10 redakcja.lodz napisał: > Hubar, spokojnie. Zrozum, że nie wszystko musi być zawsze tak, jak Ty chcesz. -- OK, rozumię. Nie będę tego komentować, bo nie ma czego. Dzięki Redakcjo, że dałaś mi wreszcie możliwość zrozumieć kto tu rządzi... > Nie przesadzasz? Ty chcesz decydować, czy portal www.ulicapiotrkowska.pl ma mieć swoje forum, czy nie? To co w takim razie chłopaki z portalu mają zrobić, jeżeli im zabraniasz? Bo oni chcą mieć forum... -- Ja zabraniam? Ja chcę decydować? hmmmmmmmmmm droga Redakcjo, owocnej współpracy, ok rozumiem przyszło nowe. Oni chcą, stali Forumowicze nie... suma sumarum kto kogo ma gdzieś i kto jak postępuje? > Ale przecież możemy to podforum zamienić na forum portalu. Tyle że wówczas straci swoją nazwę (bo musi być www.piotrkowska.pl), wygląd (bo musi być w kolorystyce portalu) - a co za tym idzie całą treść. Myśleliśmy, że lepiej będzie, jeżeli podforum porozmawiajmy o Łodzi zostanie, a nowe forum będzie traktowało wyłącznie o portalu... Przecież to będą dwa niezależne byty, zupełnie ze sobą nie rywalizujące. -- OK Jeszcze raz! Gdzie to Forum ma być? Ma być wejście z Forum Łódź czy jedynie ze strony www.ulicapiotrkowska.pl (a nie www.piotrkowska.pl) ?? > A uważasz, że co my robimy od dwóch lat? Wyobraź sobie, że jest taka możliwość, by administrować forum. -- Redakcjo kto przez te dwa lata administruje Forum? Ktoś z KFŁ administuje podForum KFŁ, a "Komunikacyjne" kto np z KMST, albo ktoś z redakcji sportowej podForum Sport? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: No cóż... 07.03.03, 22:18 redakcja.lodz napisał: > Ale przecież możemy to podforum zamienić na forum portalu. Tyle że wówczas > straci swoją nazwę (bo musi być www.piotrkowska.pl), wygląd (bo musi być w > kolorystyce portalu) - a co za tym idzie całą treść. Myśleliśmy, że lepiej > będzie, jeżeli podforum porozmawiajmy o Łodzi zostanie, a nowe forum będzie > traktowało wyłącznie o portalu... Przecież to będą dwa niezależne byty, > zupełnie ze sobą nie rywalizujące. Czy ja dobrze rozumiem. (proszę o odpowiedz TAK lub NIE) Portal Gazeta.pl użycza kodu źródłowego forum- twórcom ulicypiotrkowskiej.pl. Panowie tworzą na stronie www.ulicapiotrkowska.pl forum. Zupełnie nie związane z portalem gazety, ani tym bardziej z FORUM. Wejście na tamto forum jest tylko ze strony www.ulicapiotrowska.pl; nie ma linku z www.gazeta.pl/forum. Forum na stronie www.ulicapiotrkowska.pl będzie dostosowane kolorystycznie do tamtejszego portalu. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Re: No cóż... 07.03.03, 22:31 ixtlilto napisała: > redakcja.lodz napisał: > > > Ale przecież możemy to podforum zamienić na forum portalu. Tyle że wówczas > > > straci swoją nazwę (bo musi być www.piotrkowska.pl), wygląd (bo musi być w > > > kolorystyce portalu) - a co za tym idzie całą treść. Myśleliśmy, że lepiej > > > będzie, jeżeli podforum porozmawiajmy o Łodzi zostanie, a nowe forum będzi > e > > traktowało wyłącznie o portalu... Przecież to będą dwa niezależne byty, > > zupełnie ze sobą nie rywalizujące. > Czy ja dobrze rozumiem. (proszę o odpowiedz TAK lub NIE) > Portal Gazeta.pl użycza kodu źródłowego forum- twórcom ulicypiotrkowskiej.pl. > Panowie tworzą na stronie www.ulicapiotrkowska.pl forum. Zupełnie nie związane > z portalem gazety, ani tym bardziej z FORUM. Wejście na tamto forum jest tylko > ze strony www.ulicapiotrowska.pl; nie ma linku z www.gazeta.pl/forum. > Forum na stronie www.ulicapiotrkowska.pl będzie dostosowane kolorystycznie do > tamtejszego portalu. > > Czy tak? Szczerze mówiąc - zrozumiałaś wszystko na opak. Mimo że wyżej jest dokładnie wyjaśnione... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nie mówimy nie 07.03.03, 16:53 Osobiście uwazam, ze nowe podforum rozdrobni tematy dot. Łodzi. Teraz sa w miarę uporządkowane na jednym podforum, a jak utworzymy drugig stricte o Pietrynie, to będzie bałągan i niweygoda... Redakcjo, proponuję nową nazwę dla istrniejącegfo podforum: "Łódź nad Piotrkowską" - I Piotrkowska syta, i Łódź cała :) Co wy na to?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Jeszcze raz 07.03.03, 22:29 Wszystko już tu było wcześniej napisane, ale OK, jeszcze raz: - Nowe podforum (albo forum) będzie tu, na stronie Gazety. - Będzie się nazywało www.piotrkowska.pl i miało swoją wyróżniającą się grafikę (logo, kolor). - Może zastąpić podforum Porozmawiajmy o Łodzi, ale może też stać obok i być nowym forum (czy wtedy - podforum, wszystko jedno). Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Jeszcze raz 07.03.03, 23:39 Niech i tak będzie, ale tego podforum proszę w takim razie nie tykać :) Nowe, tylko o portalu i Pietrynce - proszę bardzo :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Jeszcze raz 08.03.03, 00:29 redakcja.lodz napisał: > Wszystko już tu było wcześniej napisane, ale OK, jeszcze raz: > - Nowe podforum (albo forum) będzie tu, na stronie Gazety. -- No dobra, skora takwa Wasza wola... > - Będzie się nazywało www.piotrkowska.pl i miało swoją wyróżniającą się grafikę (logo, kolor). Szkoda, że gdy my prosilismy o mozliwość "dostosowania" podForum KFŁ, albo przynajmniej zamieszczenie naszego logo w górnym rogu, było tyyyle problemów :-( (chyba www.ulicapiotrkowska.pl a nie same www.piotrkowska.pl ?) > - Może zastąpić podforum Porozmawiajmy o Łodzi, ale może też stać obok i być nowym forum (czy wtedy - podforum, wszystko jedno). -- Wszystko rozbiło się o to, że nie zostało wyjaśnione co za tematy maja być poruszane na tym Forum (podForum de facto). Oczywiście bez sensu byłoby gdyby nagle na podForum o Łodzi pojawiły się technieczne sugestie dotyczace jakiejś tam strony. Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan I znów to samo... 07.03.03, 22:48 Po co się tak ekscytować?? Po co te nerwy?? Chłopaki chcą mieć swoje forum, a gazeta.pl się na to zgadza. Jak rozumiem forum ulicapiotrkowska.pl ma być o portalu. WYŁĄCZNIE o portalu. Będzie tam można wpisywać sugestie, jakieś info czy co tam sobie kto zażyczy. Tu natomiast będzie się dalej toczyć dyskusja o Łodzi. Dla mnie to jest proste (chyba że to co napisałem wyżej się nie zgadza z założeniami :))) i naprawdę nie widzę co tu jest szokującego czy niezwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Nareszcie! 08.03.03, 09:01 maclorcan napisał: > Po co się tak ekscytować?? Po co te nerwy?? Chłopaki chcą mieć swoje forum, a > gazeta.pl się na to zgadza. Jak rozumiem forum ulicapiotrkowska.pl ma być o > portalu. WYŁĄCZNIE o portalu. Będzie tam można wpisywać sugestie, jakieś info > czy co tam sobie kto zażyczy. Tu natomiast będzie się dalej toczyć dyskusja o > Łodzi. Dla mnie to jest proste (chyba że to co napisałem wyżej się nie zgadza z > > założeniami :))) i naprawdę nie widzę co tu jest szokującego czy niezwykłego. > Trafiłeś w sedno, a nawet w sam jego środek! Aż nam wstyd, że sami nie potrafiliśmy wcześniej tak jasno całej sprawy wyłuszczyć! O to właśnie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nareszcie! 08.03.03, 13:11 Mi też byłoby wstyd, gdybym zamiast od razu z wytłumaczeniami na Forum spieszyć, to zacząłem od jakichś osobistych niesnasek i dogryzań.. no ale cóż- jam młodszy..może to dlatego?? Redakcjo-nerwy na wodzy i wpierw tłumaczyć łopatologicznie, a dopiero później "ostrzej" dyskutować.. z uszanowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Przeczytaj jeszcze raz 08.03.03, 13:30 geograf napisał: > Mi też byłoby wstyd, gdybym zamiast od razu z > wytłumaczeniami na Forum spieszyć, to zacząłem od jakichś > osobistych niesnasek i dogryzań.. > Po pierwsze - życzymy więcej poczucia humoru. Po drugie - przeczytaj dokładnie cały wątek. Przekonasz się wtedy od czego zaczęliśmy. Np. wczoraj o 11.54 i 16.58 wytłumaczyliśmy dosłownie wszystko. > no ale cóż- jam młodszy..może to dlatego?? > Nie mamy pojęcia. Może... > Redakcjo-nerwy na wodzy i wpierw tłumaczyć > łopatologicznie, a dopiero później "ostrzej" dyskutować.. Jeszcze raz - wszystko było wcześniej łopatologicznie. > > z uszanowaniem. > Również Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Wspak i na opak 09.03.03, 19:59 A może wypadało by poprosić twórców portalu aby tu, na forum sprecyzowali swoje oczekiwania. To oni zrobili ten portal i chyba im należy pozostawić swobodę wyboru.Forum powinno być jak najbardzioej dostępne i odkryte, tak aby wszystkim ułatwić dostęp i wymianę myśli. Gdzie zajrzy najwięcej ludzi? Spór z Redakcją bardzo mi sie podoba ale argumenty....słabiuteńkie, bledziusieńkie, anemiczne, lekko śnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Wspak i na opak 09.03.03, 20:49 med_max napisał: > A może wypadało by poprosić twórców portalu aby tu, na forum sprecyzowali swoje oczekiwania. To oni zrobili ten portal i chyba im należy pozostawić swobodę wyboru.Forum powinno być jak najbardzioej dostępne i odkryte, tak aby wszystkim ułatwić dostęp i wymianę myśli. Gdzie zajrzy najwięcej ludzi? -- No i sie dziś spytaliśmy i otrzymalismy odpowiedź. To Forum miało być miejscem gdzie komentuje się sprawy techniczne portalu, a nie zagadnienia dotyczące ulicy Piotrkowskiej :-) Będą na tym Forum linki do Forómów łódzkich, plus bezpośredni link+logo na stronę. > Spór z Redakcją bardzo mi sie podoba ale argumenty....słabiuteńkie, bledziusieńkie, anemiczne, lekko śnięte. -- Bo w sumie i sam konflikt taki własnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś