Dodaj do ulubionych

Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci

IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 14:04
Pomórz nam w budowie największej łódzkiej przestrzeni cyfrowej w Internecie.
Wejdź na galeria.fabrykancka.info i wrzuć swoje zdjęcia miasta łodzi.
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 14:27
      A może podłaczycie swe wysiłki z już istniejąca, dość dużą skarbnicą łódzkich
      zdjęć: commons.wikimedia.org/wiki/Category:Łódź

Istrukcja jak je tam wrzucać znajduje się tutaj:
      pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Lodz/Fotografie
      • krzykowal Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 20:01
        > A może podłaczycie swe wysiłki z już istniejąca, dość dużą skarbnicą łódzkich
        > zdjęć: commons.wikimedia.org/wiki/Category:Łódź

Ja nadal uważam, że różne narzędzia webowe nadają się do różnych celów. Niech
        zresztą spróbują swoich sił. ZAWSZE w nowym jest szansa na rozwój i ewolucję.
        Inna sprawa, że to jest trudne, o czym sami się przekonaliśmy z Forum na Fali (i
        pewnie Wy z Wiki), że wymaga to cholernie dużo pracy :/

Optowałbym raczej za modelem linkowania do siebie nawzajem, co chcemy wprowadzić
        na www.lodznafali.org i na Forum na Fali. Skoro zrobiliście tak dobre strony w
        Wiki o Łodzi to lepiej to linkować i odsyłać do Was niż próbować wszystko
        wpakować do jednego serwisu - uważam, że to jest niepotrzebne.

Pozdrawiam
        • hubar Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 23:23
          krzykowal napisał:
          >Ja nadal uważam, że różne narzędzia webowe nadają się do różnych celów. Niech
          >zresztą spróbują swoich sił. ZAWSZE w nowym jest szansa na rozwój i ewolucję.
          >Inna sprawa, że to jest trudne, o czym sami się przekonaliśmy z Forum na Fali (
          >i pewnie Wy z Wiki), że wymaga to cholernie dużo pracy :/
          ==
          Zgadza się, że wymaga dużo pracy. Ale jak cos sprawia satysfakcję i promuje
          Łódź, to chyba warto?
          Ja dlatego tak propaguje aby koncentrować składy zdjęć, bo zarówno na wiki
          srwery są darmowe, dostęp do nich łatwy, a i więcej osób może na to trafić, nie
          tylko w Polsce.

>Optowałbym raczej za modelem linkowania do siebie nawzajem, co chcemy wprowadzi
          >ć na www.lodznafali.org i na Forum na Fali.Skoro zrobiliście tak dobre strony w
          > Wiki o Łodzi to lepiej to linkować i odsyłać do Was niż próbować wszystko
          > wpakować do jednego serwisu - uważam, że to jest niepotrzebne.
          ==
          Na wiki to nie tak działa. Preferuję bardziej opisywanie każdego stowaryszenia,
          inicjatywy itd, gdzie pod tym podaje sie link zewnętrzny i już. Tylko jedno ale
          - treści musi wrzucać osoba mająca prawa autorskie do niego, to samo tyczy np
          czyjegokolwiek logo.
          Tak więc, gdybyście zechcieli wrzucić logo stowarzyszenia i jakiś opis, to
          byłoby łatwiej, niż mnie (ja musiałbym udowadniać, że prawa do dysponowania w
          jakis sposób dostałem).

pozdrawiam
    • hubar Podpisy pod zdjęciami 29.09.06, 14:38
      Moglibyście nieco poszperać w informacjach i dowiedzieć się jakie budynki
      przedstawiacie.

P.S. Literówki i błędy ortograficzne w opisach, też nie najlepiej świadczą.
      • Gość: dot Re: Podpisy pod zdjęciami IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:07
        w galerji cały czas zachodzą zmiany . Jest ona narazie w fazie testowania
      • Gość: Fabrykancka.info Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:13
        Dzięki za propozycje ale to niemożliwe ponieważ przestrzeń cyfrowa to będzie
        częścią strony o łodzi
        • Gość: Fabrykancka.info Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:16
          A co do samej galerii to każdy po zarejestrowaniu może dodać tam zdjęcie jeśli
          chcesz możesz tam dodać swoje zdjęcia
    • brite dżizas!!! 29.09.06, 16:35
      "ŁÓDŹ DZIŚAJ"

Ludzie... ludzie!!!
      • Gość: Fabrykancka.info Re: dżizas!!! IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 16:51
        żeczywiście babol że hej
        • brite Re: dżizas!!! 29.09.06, 20:06
          > żeczywiście

rozumiem, że to żart?
          • Gość: Fabrykancka.info Re: dżizas!!! IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 21:46
            >rozumiem, że to żart?
            sorki źle się wypowiedziałem od teraz będziemy częściej sprawdzać pisownie.
            Przypominam iż dalej szukamy osób które dołączyły by do zespołu tworzącego
            fabrykancką.info
            • brite Re: dżizas!!! 29.09.06, 22:01
              życzę powodzenia - mam nadzieję, że powstanie fajny serwis.
            • Gość: pankrac Re: dżizas!!! IP: 202.142.220.* 29.09.06, 23:00
              Gość portalu: Fabrykancka.info napisał(a):

> >rozumiem, że to żart?
              > sorki źle się wypowiedziałem od teraz będziemy częściej sprawdzać pisownie.

Trzymam kciuki i gratuluję. Tylko nie opierajcie się jedynie na automatycznej
              korekcie. Tak jak widać często zawodzi :/

> Przypominam iż dalej szukamy osób które dołączyły by do zespołu tworzącego
              > fabrykancką.info

No właśnie. Ale chętnie pooglądam.
      • hubar Re: dżizas!!! 29.09.06, 23:17
        O tym własnie mówiłem, nieco wyżej.
        "Kościuł św.Trójcy" na ten przykład ;-)
    • krzykowal Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 19:59
      > Pomórz nam w budowie największej łódzkiej przestrzeni cyfrowej w Internecie.
      > Wejdź na galeria.fabrykancka.info i wrzuć swoje zdjęcia miasta łodzi.

Największa to ona bedzie jak będzie największa. Na razie macie potencjał. Dobrze
      Wam życzę więc powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka