Gość: Fabrykancka.info IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 14:04 Pomórz nam w budowie największej łódzkiej przestrzeni cyfrowej w Internecie. Wejdź na galeria.fabrykancka.info i wrzuć swoje zdjęcia miasta łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 14:27 A może podłaczycie swe wysiłki z już istniejąca, dość dużą skarbnicą łódzkich zdjęć: commons.wikimedia.org/wiki/Category:Łódź Istrukcja jak je tam wrzucać znajduje się tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Lodz/Fotografie Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 20:01 > A może podłaczycie swe wysiłki z już istniejąca, dość dużą skarbnicą łódzkich > zdjęć: commons.wikimedia.org/wiki/Category:Łódź Ja nadal uważam, że różne narzędzia webowe nadają się do różnych celów. Niech zresztą spróbują swoich sił. ZAWSZE w nowym jest szansa na rozwój i ewolucję. Inna sprawa, że to jest trudne, o czym sami się przekonaliśmy z Forum na Fali (i pewnie Wy z Wiki), że wymaga to cholernie dużo pracy :/ Optowałbym raczej za modelem linkowania do siebie nawzajem, co chcemy wprowadzić na www.lodznafali.org i na Forum na Fali. Skoro zrobiliście tak dobre strony w Wiki o Łodzi to lepiej to linkować i odsyłać do Was niż próbować wszystko wpakować do jednego serwisu - uważam, że to jest niepotrzebne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 23:23 krzykowal napisał: >Ja nadal uważam, że różne narzędzia webowe nadają się do różnych celów. Niech >zresztą spróbują swoich sił. ZAWSZE w nowym jest szansa na rozwój i ewolucję. >Inna sprawa, że to jest trudne, o czym sami się przekonaliśmy z Forum na Fali ( >i pewnie Wy z Wiki), że wymaga to cholernie dużo pracy :/ == Zgadza się, że wymaga dużo pracy. Ale jak cos sprawia satysfakcję i promuje Łódź, to chyba warto? Ja dlatego tak propaguje aby koncentrować składy zdjęć, bo zarówno na wiki srwery są darmowe, dostęp do nich łatwy, a i więcej osób może na to trafić, nie tylko w Polsce. >Optowałbym raczej za modelem linkowania do siebie nawzajem, co chcemy wprowadzi >ć na www.lodznafali.org i na Forum na Fali.Skoro zrobiliście tak dobre strony w > Wiki o Łodzi to lepiej to linkować i odsyłać do Was niż próbować wszystko > wpakować do jednego serwisu - uważam, że to jest niepotrzebne. == Na wiki to nie tak działa. Preferuję bardziej opisywanie każdego stowaryszenia, inicjatywy itd, gdzie pod tym podaje sie link zewnętrzny i już. Tylko jedno ale - treści musi wrzucać osoba mająca prawa autorskie do niego, to samo tyczy np czyjegokolwiek logo. Tak więc, gdybyście zechcieli wrzucić logo stowarzyszenia i jakiś opis, to byłoby łatwiej, niż mnie (ja musiałbym udowadniać, że prawa do dysponowania w jakis sposób dostałem). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Podpisy pod zdjęciami 29.09.06, 14:38 Moglibyście nieco poszperać w informacjach i dowiedzieć się jakie budynki przedstawiacie. P.S. Literówki i błędy ortograficzne w opisach, też nie najlepiej świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot Re: Podpisy pod zdjęciami IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:07 w galerji cały czas zachodzą zmiany . Jest ona narazie w fazie testowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabrykancka.info Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:13 Dzięki za propozycje ale to niemożliwe ponieważ przestrzeń cyfrowa to będzie częścią strony o łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabrykancka.info Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 15:16 A co do samej galerii to każdy po zarejestrowaniu może dodać tam zdjęcie jeśli chcesz możesz tam dodać swoje zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabrykancka.info Re: dżizas!!! IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 16:51 żeczywiście babol że hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabrykancka.info Re: dżizas!!! IP: *.pai.net.pl 29.09.06, 21:46 >rozumiem, że to żart? sorki źle się wypowiedziałem od teraz będziemy częściej sprawdzać pisownie. Przypominam iż dalej szukamy osób które dołączyły by do zespołu tworzącego fabrykancką.info Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: dżizas!!! 29.09.06, 22:01 życzę powodzenia - mam nadzieję, że powstanie fajny serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pankrac Re: dżizas!!! IP: 202.142.220.* 29.09.06, 23:00 Gość portalu: Fabrykancka.info napisał(a): > >rozumiem, że to żart? > sorki źle się wypowiedziałem od teraz będziemy częściej sprawdzać pisownie. Trzymam kciuki i gratuluję. Tylko nie opierajcie się jedynie na automatycznej korekcie. Tak jak widać często zawodzi :/ > Przypominam iż dalej szukamy osób które dołączyły by do zespołu tworzącego > fabrykancką.info No właśnie. Ale chętnie pooglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: dżizas!!! 29.09.06, 23:17 O tym własnie mówiłem, nieco wyżej. "Kościuł św.Trójcy" na ten przykład ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Największa łódzka przestrzeń cyfrowa w sieci 29.09.06, 19:59 > Pomórz nam w budowie największej łódzkiej przestrzeni cyfrowej w Internecie. > Wejdź na galeria.fabrykancka.info i wrzuć swoje zdjęcia miasta łodzi. Największa to ona bedzie jak będzie największa. Na razie macie potencjał. Dobrze Wam życzę więc powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś