Dodaj do ulubionych

ranking farm Concordii

IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.03, 16:51
latem wybieram sie do pracy w angielskim polu. Musze tylko wybrac sobie farme
na ktora chce jechac. w zwiazku z tym chcialam zeby ci ktorzy pracowali (a
nie slyszeli o tym) na farmach podzielili sie swoim doswiadczeniem - ktore
farmy omijac, ktore polecacie?? czekam na konkrety ( nie piszcie ze ciezko
jest pracowac bo sama to wiem)!!!
dzieki

Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.dialog.net.pl 21.03.03, 13:39
      czekam
    • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.03.03, 00:42
      czekam...
    • dziad_borowy Re: ranking farm Concordii 24.03.03, 13:40
      Widze, ze chyba malo ludzi chce sie podzielic doswiadczeniami swoimi:-( Moze
      nikogo na farmach nie bylo? Ja tez radzilbym Ci nie byc tam:-) Czy koniecznie
      chcesz jechac na farme? Taka praca to nic ciekawego. Ciezko (to juz wiesz),
      sami Polacy dookola (a jest to jedna z wiekszych wad takiego wyjazdu), no i
      podszkolenie jezyka srednie raczej. Czyz nie lepiej jechac do Londynu czy
      innego miasta i popracowac sobie lzej, z fajnymi ludzmi, pogadac po anglikansku
      i wrocic po wakacjach z poczuciem spedzenia cudownych chwil a nie uczuciem
      zjebania (przepraszam) kompletnego? Przemysl to prosze.
      pozdrawiam
      dzierżbór
      • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.03.03, 23:06
        juz probowalam i jednak wole farmy.
        • Gość: kaha Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 23:16
          a byłaś już na farmach, że je wolisz od pracy w Londynie?
          • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.03.03, 19:46
            w Londynie nie bylam bo nikogo tam nie znam. bylam jakies 50 mil na wschod.
            przez 2 tygodnie obchodzilam knajpy, hotele, dzwonilam i odpowiadala na
            ogloszenia. wszyscy sie ladnie usmiechaja i pytaja o work permit. jedyna osoba
            ktora chciala mnie zatrudnic byl Hindus ktory ledwie dukal po angielsku.
            zreszta tacy ludzie glownie zatrudniajaOlakow. mialam farta ze nawinela sie
            farma truskawkowa bo bym wrocila z podwinietym ogonem. bylo naprawde ciezko,
            ale swoje zarobilam.

• maclorcan Re: ranking farm Concordii 25.03.03, 19:50
              A jaki tekst "strzeliłas" na granicy, że Cię nie zawrócili bez work permit?? Bo
              to podobno różnie bywa.
              :)))))
            • Gość: kaha Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 19:56
              Ale ja myśląc o Londynie miałam na myśli wyjazd do szkoły językowej, a co z
              tym idzie wizę studencką i work permit. Przecież na farmę jedziesz z
              pozwoleniem na pracę? Wtedy jak rozumiem pracowałaś na dziko, miałaś farta.
              Ja w tamtym roku byłam na wyspach, w autokarze jechałam z dziewczyną która
              też - jak Ty - jechała w ciemno.Opowiadała, że rok wcześniej była, zarobiła
              sporo - ok.10000zl i teraz planuje to samo. Niestety, immigration officers tym
              razem się nie ugięli...
              Ja na temat farm wypowiedziałam się już na forum Praca, więc jedyne co tu
              powiem, to że szczerze nie polecam. Ale to Twoje wakacje.
              Pozdrowienia.
              • maclorcan Re: ranking farm Concordii 25.03.03, 20:13
                No właśnie, bez pozwolenia na pracę to trochę chyba taka loteria. Trzeba
                wymyśleć dobrą "ściemę" na granicy i liczyć na farta, że celnik nie będzie za
                bardzo "drążył".
                Ale generalnie słyszałem, że Londyn to dobre miejsce na zarobek. Zwłaszcza na
                czarno (brak podatku). Znajomy nieźle na tym wyszedł, ale on pracował na dwie
                zmiany w dwóch różnych robotach więc wypoczynek w Angli to miał żaden :)))
                • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.03.03, 23:29
                  wjezdzajac mialam zaproszenie od obozu skautow ze bede tam pracowac jako
                  wolontariusz. niestety poniewaz mialam termin powrotu za 3 tygodnie (w razie
                  znalezienia pracy chcialam przebukowac) wystawili mi tylko 3tygodniowa wize.
                  podczas pracy na obozie mialam duzo czasu szukalam wszedzie wokol pracy -
                  bezskutecznie.
                  wyjazd do szkoly jezykowej oplaca sie w przypadku wyjazdu powyzej pol roku bo
                  wize studencka wystawiaja na przynajmniej 6 miesiecy.
                  na szczescie jak wreszcie wejdziemy do Unii to koniec klopotow z praca w UK
                  • Gość: kaha Re: ranking farm Concordii IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 19:03
                    Nie kochana, nie koniec kłopotów z pracą ale koniec kłopotów z pozwoleniem na
                    pracę.
                    Nie myl pojęć
                    • Gość: ania Re: ranking farm Concordii IP: *.uni.lodz.pl 01.04.03, 11:43
                      moze ktos sie dołączy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka